Avstandsmåler test: Her er de 4 beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Planlegger du å tilføre en avstandsmåler til samlingen din? Da skal vi hjelpe deg på veien. Vi har nemlig samlet de mest populære modellene, for å gjøre valget litt lettere. Ved å se på funksjonalitet, brukervennlighet og nøyaktighet, kan du finne din beste avstandsmåler blant disse modellene.

Vil du kvitte deg med tommestokk og målebånd? En avstandsmåler er nøyaktig, smart og liten nok til å få plass i lommen. Dette verktøyet gjør enhver målejobb sømløs med høy presisjon. Har du først fått dette instrumentet i verktøykassen, vil du neppe være foruten i fremtiden.

Avstandsmåler gir alltid nøyaktige resultater, selv ved lange avstander. I situasjoner hvor tommestokken lager usikkerhet, har avstandsmåleren en presisjon innen 2 mm. Nå slipper du å legge målebåndet opp og ned for å sikre gode resultater. Det beste av alt er at avstandsmåleren er enkel å betjene, til tross for sine avanserte egenskaper.

Bosch GLM 120 C – Beste avstandsmåler med laser 2024

Bosch GLM 120 C test

Bosch GLM 120 C har alt du trenger i en profesjonell avstandsmåler. Her får du smarte løsninger og funksjoner for dokumentering av innendørs- og utendørs omgivelser. Avstandsmåleren er digital, har zoom-funksjon, IPS-fargeskjerm og praktisk fjernstyring.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne avstandsmåleren fungerer like godt utendørs som innendørs – praktisk om du skal bruke instrumentet til varierte oppgaver. Det som imponerer mest, er den gode visuelle sikten. Avstandsmåleren har en enorm rekkevidde på hele 120 meter og fungerer godt i selv de mest komplekse omgivelser.

Fargeskjermen måles til 2,8-tommer for lett avlesning og kommer med en brukervennlig beskyttelsesskjerm for økt levetid. Her får du muligheten til å koble til Micro-USB og MeasureON-app, slik at du kan dokumentere verdier og samle informasjon raskt. Skal du overføre informasjonen til bilder eller tegninger? Da er disse egenskapene viktig.

Alt av funksjoner og knapper er lett tilgjengelig takket være et klikkehjul. Detaljerte bilder gjør det lett å forstå funksjonen, uten ytterligere behov for manual-hefte. Med zoom-funksjonen får du alltid presise målinger, selv om du jobber utendørs. Høye kontraster på IPS-fargeskjermen gir en utmerket lesbarhet.

Fordeler:

 • Mange måleenheter: Med Bosch GLM 120 C får du mange måleenheter med på kjøpet. Instrumentet måler i: m, mm, cm, inch, ft, ft-inch
 • Høy ytelse: Fungerer godt i vanskelige omgivelser med dårlig sikt og til lange avstander
 • MeasureOn-app
 • Bluetooth
Ulemper:
 • Finner ingen ulemper for produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Måleområde 0,8 – 120 m
Helningsmåling 0 til 360 grader
Måltid 0,5 sekunder

 

Vurdering

Bosch GLM 120 C er den optimale avstandsmåler for de som jobber variert. Trenger du et instrument som kan brukes på byggeplassen, under jaktsesongen og til arbeid i vanskelige omgivelser? Da kommer lesbarheten og rekkevidden til Bosch GLM 120 C godt med.

Vi liker hvor hardfør og robust modellen er, samt hvor presise resultatene blir med zoom-funksjonen. Her er alt lagt til rette for enkel dokumentasjon og raske målinger – mye takket være fjernstyringen. Når kun det beste er godt nok, er det Bosch GLM 120 C du skal strekke deg etter. Derfor kårer vi denne til testvinner og markedets beste avstandsmåler.

Makita Laser Avstandsmåler – LD050P – Beste avstandsmåler til snekring

Makita Laser Avstandsmåler - LD050P test

Makita Laser LD050P er en hending avstandsmåler i en praktisk lommestørrelse. Denne modellen har en god rekkevidde på 50 meter og gir nøyaktige målinger med kun ett enkelt tastetrykk. Instrumentet kan måle både kubikk, areal, Pytagoras og ikke minst lengder.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Makita Laser LD050P sitt kompakte design gjør den passer perfekt i lommen. Skal du bruke instrumentet på byggeplassen? Da kommer designet godt med. Videre har den en nøyaktighet på +/- 2 mm, hvilket er helt gjennomsnittlig for en avstandsmåler i denne prisklassen.

Vi blir svært imponert over vekten på bare 0,10 kg – du merker knapt at modellen henger i beltet eller ligger i lommen. I tillegg setter vi pris på et gummiert ytre. Dette gir økt komfort og bedre grep, noe som reduserer sjansen for fall og uhell.

Hukommelse er også viktig, særlig hvis du er interessert i å avdekke potensielle avvik. Makita Laser LD050P har en hukommelse på 5. Det vil si at avstandsmåleren husker de fem siste målingene. Du kan altså gå tilbake og analysere resultatene uten problem.

Fordeler:

 • Vekt: Denne avstandsmåleren veier bare 0,10 kg
Ulemper:
 • Ingen Bluetooth
 • Ikke belyst display
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Måleområde 0,05 til 50 meter
Nøyaktighet +/- 2,0 mm
Minne 5

 

Vurdering

Makita Laser LD050P er en praktisk avstandsmåler med enkle funksjoner. Dette er ikke den mest avanserte modellen på markedet, men det er heller ikke alle som har behov for omfattende egenskaper.

Du kommer langt med en lett vekt, kompakt design og meget god rekkevidde på 50 meter. Et gummiert grep trekker også opp. Makita Laser LD050P kan måle Pytagoras, lengde, kubb og areal – perfekt for snekkeren og bygningsarbeid.

Bosch GLM 50 C

Bosch GLM 50 C test

På byggeplassen trenger du en robust avstandsmåler, og det er nettopp dette Bosch GLM 50 C er bygget for. Denne avstandsmåleren tåler fall, har et støtabsorberende gummi hus, Bluetooth-tilkoblingsmulighet og et intuitivt brukergrensesnitt. Med nyttige funksjoner blir det enkelt å dokumentere målinger og overføre disse for effektive arbeidsprosesser.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Det som skiller Bosch GLM 50 C ut på markedet, er den solide konstruksjonen. Dette er en avstandsmåler som virkelig takler krevende omgivelser, samtidig som den er brukervennlig nok til at selv den mest uerfarne får effektive målinger. Kapslingsgraden er godkjent for IP 65 og her får du raske dataoverføringer med både Bosch sin MeasureOn-app og Bluetooth.

Dersom du skulle være uheldig å miste avstandsmåleren på byggeplassen, kan du berolige deg med at Bosch GLM 50 C tåler et fall på hele 1,5 meter – uavhengig av hvor hardt underlaget er. På krevende arbeidsplasser er dette gull verdt.

Brukervennligheten er det heller ikke mye å trekke ned på. Brukergrensesnittet er smart, og modellen har flere smarte funksjoner som kommer godt med. En hjelp-funksjon er nyttig og lar deg betjene modellen uten problem, og et fargedisplay gjør det lett å lese av resultater.

Bosch GLM 50 C egner seg ekstra godt til beregning av vegg og rom-areal, samt material behov. Skal du montere eller plassere elementer? Bosch GLM 50 C løser disse oppgavene lett. Enten du er elektriker, rørlegger, snekker eller arkitekt – denne avstandsmåleren gjør jobben lettere.

Fordeler:

 • Hardfør: Denne avstandsmåleren overlevde fall på 1,5 meter – perfekt til byggearbeidene
 • Bluetooth: Bosch GLM 50 C har Bluetooth-tilkoblingsmulighet
 • Intuitiv: Et brukervennlig grensesnitt og nyttige funksjoner kommer godt med
Ulemper:
 • Størrelse: Denne avstandsmåleren er noe større enn de andre modellene i testen

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Måleområde 0,05 til 50 meter
Helningsmåling 0 til 360 grader
Måltid 0,5 sekunder

Vurdering

Bosch GLM 50 C er en praktisk og robust avstandsmåler med flere smarte egenskaper. Når du jobber med krevende arbeidsoppgaver og i utfordrende miljøer, vil det støtabsorberende huset og den økte batteritiden til avstandsmåleren være svært nyttig.

Uansett om du skal beregne materialbehov, arealet av et rom eller montere elementer, kan du være trygg på at Bosch GLM 50 C har de egenskapene du trenger for økt effektivitet på arbeidsplassen. I tillegg er den lett å betjene og tåler en trøkk.

Bosch GLM 30

Bosch GLM 30 test

Trenger du en liten og kompakt avstandsmåler? Da kan Bosch GLM 30 være løsningen. Her får du intuitiv bruk, kompakt design og smarte funksjoner. Et grensesnitt med bare én knapp gjør målingen rask og enkel, hvilket komplimenteres av AutoSum funksjonen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch GLM 30 er en praktisk avstandsmåler som passer like godt til profesjonelle som til vanlige forbrukere. Et praktisk grensesnitt med kun én knapp gjør modellen enkel i bruk, og det praktiske designet er som skapt for bukselommen. Dette er avstandsmåleren du alltid har tilgjengelig under prosjekter og arbeidsoppgaver.

Vi setter ekstra pris på AutoSum-funksjonen. Dette er en tidsbesparende egenskap som automatisk genererer resultater. Deretter blir funnene presentert i et lettleselig display med god opplysning. Jobber du med varierende lysforhold, er et opplyst display alltid en fordel – særlig når solen blender eller mørket kommer.

Bosch GLM 30 presterer ekstra godt til lette lengdemålinger innendørs. Skal du for eksempel drive med VVS, elektriske installasjoner eller snekkerprosjekter? Eller kanskje du trenger en avstandsmåler som fungerer ypperlig til materialberegning? Da er Bosch GLM 30 et godt valg.

Fordeler:

 • Èn knapp: Enkelt brukergrensesnitt med bare én knapp
 • Kompakt design: Avstandsmåleren er kompakt og designet for lommen
 • AutoSum: En funksjon gir rask lengde-beregning for økt effektivitet
Ulemper:
 • Måleenheter: Avstandsmåleren har kun meter og centimeter som måleenheter

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Måleområde 0,15 til 30 meter
Måletid 0,05 sekunder
Vekt 0,09 kg

Vurdering

Bosch GLM 30 er en allsidig, kompakt og enkel avstandsmåler med tidsbesparende egenskaper. Modellen passer godt til de som vil øke effektivitet under arbeidsoppgaver, takket være AutoSum-funksjonen.

Både malere, flisleggere, snekkere, rørlegger og elektrikere vil ha mye nytte av dette instrumentet. Modellen egner seg best til innendørs bruk, men har et opplyst display for enkel avlesning. Dette er en modell du ikke kan gå feil med.

Hvem kan bruke avstandsmåler?

Vegrer du deg for å gå fra manuelle målebånd til en elektronisk avstandsmåler? Selv om dette instrumentet er stappet full av avanserte utregninger, er de fleste modellene svært brukervennlig. Her er det få knapper å ta hensyn til og den lille «datamaskinen» gjør mye av jobben for deg.

Selv en nybegynner med teknikk-skrekk vil enkelt kunne betjene en god avstandsmåler. Hvis du er bekymret for teknologien, anbefaler vi at du legger stor vekt på brukervennlighet. Det finnes mange situasjoner hvor en avstandsmåler kommer godt med – både for profesjonelle fagfolk og hobbysnekkeren, så vel som for den ivrige jeger.

Avstandsmåler til jakt

Driver du med jakt? Da er avstandsmåleren et nyttig verktøy som legger til rette for sikre skudd. Presisjon er viktig i flere jaktsituasjoner, og med instrumentet i lommen kan du måle nøyaktige avstander mellom deg og målet. For avstandsbedømming er det kun avstandsmåleren som gjelder.

Under dårlige værforhold kan det være vanskelig å se konkrete avstander med det blotte øyet. Her kommer avstandsmåleren inn som en god hjelper. Enten du driver med feltbruk, elgjakt eller fuglejakt, vil instrumentet høyne sjansen for suksess.

Avstandsmåler til snekkeren

Selv om avstandsmåleren også kan brukes til jakt, er dette et verktøy som vi ofte finner i verktøybelte. Dette instrumentet er nemlig en fabelaktig hjelper i flere arbeidssituasjoner. Skal du for eksempel sette opp et nytt gjerde? Verktøyet kan da brukes for å beregne materialer.

Når du skal måle omkrets og areal, vil avstandsmåleren fort bli din beste venn. Mange bruker instrumentet til oppmåling av nye gulv, eller for å sjekke kapasiteten til et nytt ventilasjonsanlegg. Skal du male vegger kan måleren også komme godt med.

Til slutt gjør avstandsmåleren det mulig å gjennomføre indirekte målinger, også kalt Pythagoras. Skru på instrumentet og i løpet av to klikk vil du ha både høyder og avstander bekreftet – helt behov for stige eller stillas.

Hvordan velge avstandsmåler?

Er du fortsatt usikker på hvilken modell som passer best til deg? Da bør du ta en nærmere titt på egenskapene og vurdere disse ut fra ditt behov.

Bluetooth: For mange er denne funksjonen uunnværlig. Skal du overføre mål til bilder eller tegninger, trenger du gode tilkoblingsmuligheter.

Display: Et lettleselig display er nyttig når du jobber utendørs. Er displayet opplyst? Da vil du enkelt kunne lese av målingen uansett om det er mørkt eller blendende sollys.

Grep: For å sikre et godt grep, er det flere modeller som kommer utstyrt med gummibelegg. Dette gir økt kontroll og gjør det vanskeligere å miste modellen med et uhell. I tillegg virker belegget støt absorberende.

Minne: En god avstandsmåler skal også ha en god hukommelse. Ved å lagre tidligere målinger kan du gå tilbake og analysere resultatene. Dette er viktig for å kunne oppdage avvik.

Det aller viktigste er at du velger en avstandsmåler som kan møte dine behov. Den bør ha funksjoner som passer til arbeidsoppgaven og bruksområdene du kommer til å møte på. Lag en mental liste over hva som er viktig for deg, og sammenlign denne med modellene i testen – da finner du den beste avstandsmåler.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo