Bank Norwegian kredittkort: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Bank Norwegian er blant de mest populære kredittkortene på markedet, og kan by på gode fordeler i form av både forsikringer og bonuser. Kredittkortet markedsføres som et hverdagskort som er til å stole på, og skal være gunstig både til varekjøp og reiser.

I denne testen skal vi undersøke Bank Norwegian sitt kredittkort nærmere, og gjøre det litt enklere for deg å avgjøre om kredittkortet er det beste valget for deg.

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Om Bank Norwegian kredittkort

Bank Norwegian kredittkort er et Visa-kredittkort, noe som betyr at det kan tas i bruk alle steder der Visa aksepteres.

Blant fordelene du kan se frem til med dette kredittkortet, er muligheten for å samle opp CashPoints for ethvert kjøp som utføres med kortet. Opptjening av CashPoints er ekstra gunstig med tanke på kjøp av Flex-flybilletter hos flyselskapet Norwegian.

Bank Norwegian kom på markedet først i 2007, da som i form av en støtteplattform beregnet på fordelsprogrammet til Norwegian. I dag er Bank Norwegian en heldigital dagligbank som kan by på alt fra kredittkort til sparing.

Smart betaling

Ønsker du å kunne shoppe uten å måtte gå med kredittkortet på deg hele tiden? Betaling via smartklokke eller mobiltelefon kan da være en grei løsning. Når du betaler med mobil eller klokke, er betalingene både trygge, effektive og enkle.

Bank Norwegian kredittkort kan benyttes med Apple Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay og Google Pay, noe som gjør det mulig for deg å betale med f.eks. Apple Watch eller iPhone når du er ute og handler (eller handler på nett!).

Bank Norwegian app

Dersom du har et Bank Norwegian kredittkort, kan du få full kontroll over forbruket ditt i bankens egen mobil-app. Denne er tilgjengelig for både Android- og Apple-enheter.

I appen kan du blant annet få oversikt over transaksjonene dine, og samtidig se fakturaer eller CashPoints. Gjennom den brukervennlige appen kan du også sperre kortet eller bestille et nytt kort, overføre penger, eller be om justering av gitt kredittgrense.

Sikkerhet

Bank Norwegian er også et sikkert kredittkort. Banken har egne sikkerhetseksperter som jobber døgnet rundt for å forebygge økonomisk svindel.

Samtidig kan du føle deg tryggere når du handler på nett, siden Bank Norwegian i mange tilfeller vil kunne hjelpe deg å få penger tilbakebetalt om du skulle utsettes for svindel. Du kan også få penger tilbake hvis det skulle vise seg å være noe feil med produktet du kjøpte.

Prisliste og vilkår

Det er viktig å sette seg inn i hvilke priser og gebyrer som gjelder for kredittkortet du vurderer. Det er også greit å ha oversikt over aldersgrense og hvor mye det er mulig å få i kreditt.

Her er en oversikt over hvilke vilkår og priser som gjelder for Bank Norwegian kredittkort:

 • Aldersgrense: 18 år
 • Nominell rente: 20,49 %
 • Effektiv rente: 23,1 %
 • Rentefri periode: 45 dager
 • Øvre kredittgrense: 100 000 kroner
 • Gebyr varekjøp i Norge: 0 kroner
 • Gebyr varekjøp utland: 0 kroner
 • Uttaksgebyr i Norge: 39 kroner
 • Uttaksgebyr i utlandet: 0 kroner
 • Valutapåslag: 1,75 %
 • Termingebyr: 0 kroner
 • Fakturagebyr (papir): 45 kroner
 • Fakturagebyr (eFaktura): 0 kroner
 • Overtrekksgebyr: 0 kroner
 • Årsgebyr: 0 kroner

Aldersgrense på Bank Norwegian kredittkort

Bank Norwegian er blant kredittkortene med lavest aldersgrense. Dette kredittkortet kan fås av brukere som er så unge som 18 år, forutsatt at alle øvrige vilkår for å kunne få kredittkort er oppfylt.

Det finnes mange kredittkort på markedet i dag som har aldersgrense på 20–23 år. For unge forbrukere kan det derfor være fint å ha et alternativ som Bank Norwegians kredittkort.

Høyeste kredittramme

Med Bank Norwegian kredittkort kan man få en kredittramme som strekker seg fra 5 000 til 100 000 kroner. Øvre kredittgrense er med andre ord nokså høy, og kan være aktuell for brukere med romslig økonomi og høy kredittscore.

Som regel vil dog kredittrammen man får innvilget være lavere enn 100 000 kroner. Mange kan få mulighet til å øke kredittgrensen sin hos Bank Norwegian etter å ha hatt kredittkortet en stund. Husk at du enkelt kan søke om å øke kredittgrensen din i appen.

Effektiv rente

Bank Norwegian kredittkort har en effektiv rente på 23,1 %. Dette er en ganske så gjennomsnittlig rente når man sammenligner med andre kredittkort. Vi nevner her bare den effektive renten, siden den gir et klart bilde av kortets totale kostnad ved bruk.

Husk at effektiv rente generelt sett er veldig høy på kredittkort. Derfor kan det også bli dyrt å betale på gjelden du får på kortet, og da særlig om tilbakebetalingen strekker seg over en lengre periode.

Rentefri tilbakebetaling

Effektiv rente vil ikke være noe å bekymre seg for dersom du betaler tilbake pengene du har brukt på kredittkortet innen 45 dager. Dette er nemlig den rentefrie tilbakebetalingsperioden på Bank Norwegians kredittkort.

Så lenge beløpet i sin helhet tilbakebetales innen den aktuelle perioden, vil det ikke påløpe noen renter. Det er først når de 45 dagene har gått at rentene legges på, og da blir det dyrere å betale tilbake pengene siden du også må betale renter.

Gitt at Bank Norwegian kredittkort har 23,1 % i effektiv rente, er kortet først og fremst gunstig for deg som betaler tilbake beløpet du bruker rimelig raskt. Om du allerede nå vet at tilbakebetalingen må gå over flere måneder, finnes det billigere kredittkort å velge.

Gebyrer i Norge og utland

Bank Norwegian kredittkort har generelt sett veldig få gebyrer, og er nesten det man kan kalle et gebyrfritt kort. Blant situasjonene som kan medføre et gebyr, er dersom du velger å motta faktura på papir. Med elektronisk eFaktura slipper du enkelt unna dette gebyret.

Du kan også oppleve å få gebyrer dersom du tar ut penger i minibank i Norge. Dette vil koste deg 39 kroner. Tar du derimot ut penger i utlandet, er det ingen kostnader for minibankuttak.

Også varekjøp med Bank Norwegian kredittkort er helt uten gebyrer, enten du bruker kortet i Norge eller utlandet. Når du bruker kortet i utlandet, bør du imidlertid være obs på at valutapåslag på 1,75 % vil legges til om du handler varer i utenlandsk valuta.

Husk også på at Bank Norwegian kredittkort gir deg reiseforsikring som en del av totalpakken. Dette kan bidra til at du slipper å bruke penger på reiseforsikring utenom.

Bank Norwegian kredittkort | Låneeksempel

Det kan være greit å kikke på et eksempel for hva bruk av Bank Norwegian kredittkort kan koste deg i det daglige. Har du for eksempel betalt for en ny TV til 15 000 kroner med kredittkortet, og velger nedbetaling over ett år, koster dette deg totalt 1 764 kroner.

Dette betyr at du alt i alt betaler tilbake 16 764 kroner til Bank Norwegian, inkludert lånebeløp og kostnader. Om du velger å betale beløpet tilbake raskere, vil det bli lavere kostnader. Betales pengene tilbake innen 45 dager, blir det ingen kostnader.

Rabatter, bonuser og andre fordeler

En av grunnene til at mange velger et kredittkort fra nettopp Bank Norwegian, er at det er mulig å få tilgang på mange gunstige fordeler.

Blant disse fordelene kan vi blant annet trekke frem forsikringer og CashPoints. La oss se nærmere på hvordan disse godene fungerer!

CashPoints

Med Bank Norwegian kredittkort kan du tjene opp CashPoints hver gang du bruker kortet. Du vil motta 1 % i bonus av beløpet du handler for ved ethvert kjøp, uavhengig av hvilken butikk det er snakk om.

Du vil også motta ekstra mange CashPoints når du kjøper flybilletter hos Norwegian. Kjøper du Flex-billetter vil du få bonus tilsvarende 20 % av beløpet, for flygninger i både inn- og utland. For lavprisbilletter vil du motta 5 % i bonus.

Det finnes også mange nettbutikker hvor man kan få ekstra CashPoints når man handler. Ett CashPoint er verdt 1 krone, og det er ingen maksgrense for hvor antall poeng som kan tjenes opp. Merk deg at uttak, betaling av regninger og overføringer ikke gir CashPoints.

Cash
Points som er tjent opp kan benyttes til kjøp av Norwegian-flybilletter. Bruker du kredittkortet flittig, er det kanskje mulig å få neste flytur gratis. Poengene kan også brukes på andre tjenester, som for eksempel reservasjon av seter på flyet.

Cashback

Bank Norwegian kredittkort kan også gi deg Cashback. Dette er et alternativ til bonusprogrammet CashPoints, og går ut på at du kan samle opp 0,5 % på varekjøp.

Cashback som er tjent opp, kan deretter benyttes til å betale ned gjelden din på kredittkortet, noe som er veldig praktisk.

Forsikringer

Bank Norwegian er et gunstig kredittkort for deg som ønsker forsikringer. Her vil du nemlig få dagligvare-, reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet ditt.

I tillegg til dette, kan du be om ekstra forsikringer – som for eksempel tannhelseforsikring, betalingsforsikring, egenandelsforsikring for leiebil, ID-tyveriforsikring og helårs reiseforsikring.

Her er en oversikt over hva tilleggsforsikringene vil koste deg, dersom du ønsker å legge disse til i kredittkortavtalen din hos Bank Norwegian:

 • Forsikring av tannhelse: Fra 169 kroner i måneden
 • Forsikring mot ID-tyveri: Fra 149 kroner i måneden
 • CDW-forsikring for leiebil (dekker egenandel): Fra 249 kroner årlig
 • Betalingsforsikring: 0,72 % av månedlig utestående saldo
 • Reiseforsikring helårs: Fra 1 800 kroner årlig

Positivt og negativt

Dersom du ikke er helt sikker på om Bank Norwegian kredittkort er noe for deg, kan det kanskje hjelpe å se på de ulike fordelene og ulempene ved dette kredittkortet.

Det er for det meste bare positive ting å si om kredittkortet, men det finnes også noen ulemper.

Fordeler

 • Gode bonuser i form av CashPoints og forsikringer (inkludert en unik forsikring på kjøp av dagligvarer)
 • 45 dagers rentefri bruk av kreditt
 • Relativt høy øvre kredittgrense
 • Høyt sikkerhetsnivå
 • Ingen gebyrer for uttak i minibank i utlandet
 • Ingen års- eller termingebyrer

Ulemper

 • Litt høy effektiv rente
 • Gebyr på uttak i minibank i Norge
 • Bonuspoeng (CashPoints) må brukes på Norwegian-kjøp, og kan ikke tas ut i form av kontanter eller lignende

Hvem kan få Bank Norwegian kredittkort?

Bank Norwegian vil alltid kredittsjekke deg som søker om kredittkort. Under kredittvurderingen vil banken se nærmere på hvor høy kredittscore du får. Om denne er veldig lav, kan det føre til at du ikke får innvilget kredittkortsøknaden.

Generelt sett er det også et krav om at du som søker ikke har noen betalingsanmerkning. Du må også ha en tilstrekkelig god inntekt, og ikke ha for mye gjeld i forhold til inntekten. Her er kravene Bank Norwegian stiller:

 • Alderen din må være 18 år eller høyere
 • Du har ikke noen betalingsanmerkninger registrert
 • Gjelden din er lavere enn fem ganger bruttoinntekten
 • Du tjener nok til å kunne betjene kredittkortgjelden

Hvordan kan jeg søke om Bank Norwegian kredittkort?

For å søke om Bank Norwegian sitt kredittkort, kan du for eksempel fylle ut det digitale søknadsskjemaet som er på bankens nettside. Du søker da over nett, noe som kan være tidsbesparende. Klikk på «Søk om Bank Norwegian-kortet», og fyll ut det digitale skjemaet.

I skjemaet ber blant annet Bank Norwegian om at du legger inn fødselsdag og -nummer, så vel som ditt fulle navn. Du må også dele e-postadressen din og et telefonnummer. Når du klikker deg videre, blir du bedt om å gi mer detaljerte opplysninger om økonomien din.

Bank Norwegian vil se nærmere på søknaden din og gjøre en kredittvurdering. Hvis du har tilstrekkelig god kredittscore, er gammel nok og er uten betalingsanmerkninger, vil du sannsynligvis få tilbud om et kredittkort.

Fakturering

Om du har benyttet deg av tilgjengelig kreditt på ditt Bank Norwegian kredittkort, vil du motta faktura på det utestående beløpet. Om du betaler det tilbake i sin helhet før det har gått 45 dager, vil du ikke måtte betale noen renter.

Om du skulle velge å betale ned litt etter litt, må du som et minstekrav betale 3 % av beløpet per faktura, eller minimalt 300 NOK. Du kan selvsagt betale mer enn dette også, slik at du blir kvitt kredittkortgjelden raskere.

Husk at du får god oversikt over fakturaene dine gjennom Bank Norwegian sin app. Last gjerne ned denne appen for enkel oversikt over ditt daglige kortbruk.

Hva skjer om man har mistet Bank Norwegian kredittkort?

Uhell kan skje, og om du mister kredittkortet er det fort gjort å få litt panikk. Heldigvis er det forholdsvis lett å sperre kredittkortet fra Bank Norwegian. Du kan gjøre dette gjennom appen på mobilen din, eller ved å ringe til bankens kundeservice.

Bank Norwegian krever ikke ekstra betalt for å fornye et kredittkort som er stjålet, tapt eller defekt. Det koster heller ingenting å hente ut PIN-kode på nytt, dersom du har glemt koden din.

Er Bank Norwegian et godt valg?

Bank Norwegian er en bank som jobber målrettet for å kunne tilby fleksible og heldigitaliserte banktjenester på nett. Hos denne banken kan man ikke bare finne kredittkort og andre låneprodukter, men også spareprodukter med konkurransedyktig rentenivå.

I 2013 ekspanderte Bank Norwegian til å også tilby banktjenester i Sverige, og etter hvert har tjenestene også blitt lansert i Finland og Danmark. I dag er det i overkant av 1,7 millioner forbrukere som har Bank Norwegian kredittkort eller andre produkter.

Vi mener Bank Norwegian har kommet langt på veien mot sitt mål å bli en av de ledende digitale banktjenestene i Norden og Europa.

Kundeservice hos Bank Norwegian

Nettsiden til banken oppleves også som veldig brukervennlig, og du kan blant annet få tilgang på en omfattende FAQ hvor vanlige spørsmål besvares.

Om du ønsker eksperthjelp, kan du også kontakte kundeservice på følgende flater:

Support er tilgjengelig i tidsrommet 10:00 til 16:00 alle hverdager. Banken tilbyr ingen chat-tjeneste, noe som trekker litt ned. Vi opplever likevel at vi får raskt hjelp på e-post når vi stiller banken spørsmål.

Tilbyr Bank Norwegian refinansiering av kredittkort?

Ja. Blant bankproduktene Bank Norwegian tilbyr, kan vi nevne refinansiering. Med refinansiering kan man samle annen gjeld ved å betale ned lånene med et nytt lån. Formålet med dette er å redusere de månedlige rentekostnadene og å få bedre oversikt.

Bank Norwegian kan bistå med dette, dersom du opplever at økonomien trenger en liten opprydning. Du kan til og med refinansiere Bank Norwegian kredittkort, dersom det skulle være nødvendig.

Vår konklusjon: Er Bank Norwegian kredittkort å anbefale?

Bank Norwegians kredittkort er et godt valg for alle som ønsker et sikkert og brukervennlig kredittkort med gunstige bonuser. Kredittkortet passer kanskje først og fremst for deg som reiser mye med fly, siden du kun kan bruke bonuspoengene på Norwegian-tjenester.

Det er også på flyreiser at du kan samle opp de beste bonusene, og det er blant annet mulig å få 20 % i bonusoppsamling på Flexi-flyreiser hos Norwegian. Kredittkortet passer også godt for alle som ønsker reiseforsikring inkludert i kredittkortet sitt.

Vi synes det trekker litt ned at bonuspoeng kun kan brukes på flyreiser. Men om du likevel flyr mye, er nok dette en kjærkommen bonus uansett. Den effektive renten er også ganske høy, men du vil ikke nødvendigvis merke noe til den om du benytter deg av rentefri periode.

Bank Norwegian kredittkort kan også by på en helt unik og gunstig dagligvareforsikring, noe som kommer godt med når du handler til daglig. Totalt sett er kredittkortet et veldig godt valg, og da særlig for deg som reiser mye.


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo