Borhammer test: De 4 beste borhammerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du lage hull eller demolere tegl, stein, betong eller andre keramiske materialer? Da trenger du en robust og kraftig borhammer. Dette verktøyet skiller seg ut fra andre driller med et effektivt borfeste og evnen til å lage større hull i harde keramiske materialer.

Dette er ikke en maskin som skrur, men heller en effektiv hjelper når du trenger mye kraft og rå styrke. Den store fordelen er at du slipper å bruke egen kroppsstyrke, hvilket sparer arme, skuldre, nakke og håndledd for unødvendig slitasje. Vi har testet markedets mest populære borhammere og gir deg en rask innføring i hva du bør se etter når du ser etter beste borhammer for deg.

Bosch PBH 2100 RE – beste borhammer 2024

Bosch PBH 2100 RE test

Bosch PBH 2100 RE er en praktisk borhammer når du jobber over skulderhøyde. Denne modellen er lett og kompakt, men stappet full med gode egenskaper og kraft. Bosch PBH 2100 RE kan brukes til effektiv hamring, boring og meisling – helt uten at du må bruke egne krefter.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne borhammeren presterer godt i møte med mur, tre, fliser, metall og betong. Motoren har en effekt på 550 watt og slagkraft på 1,7 joule. Når du skal bytte tilbehør, vil en SDS plus-chuck sørge for at du kan gjøre dette helt uten verktøy. Prosessen var enkel, intuitiv og brukervennlig, selv for nybegynnere.

Noe som skiller Bosch PBH 2100 RE ut på markedet, er den unike Vari Lock-meiselfunksjonen. Her kan du nemlig velge mellom hele 36 ulike meisel-posisjoner. Du vil altså sikre optimal arbeidsvinkel og posisjon uansett hvilken oppgave du har foran deg.

Bosch PBH 2100 RE kommer i tillegg med produsenten sin Speed Control-funksjon. Du kan dermed justere hastighet ved hjelp av et trykk, slik at borhammeren alltid presterer best mulig i materialet du jobber med.

Fordeler:

 • Lav vekt
 • Allsidig
 • Med slag- og meiselfunksjon
Ulemper:
 • Lav effekt

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 0 til 4 600 slag i minuttet
Maksimal hullstørrelse i betong 20 mm
Maksimal hullstørrelse i tre 30 mm
Maksimal hullstørrelse i stål 13 mm

Vurdering

Bosch PBH 2100 RE er et praktisk tre-i-ett verktøy. Denne borhammeren har både bor-, slag- og meiselfunksjon tilgjengelig. Når du jobber med ulike oppgaver, er den praktiske funksjonsbryteren gull verdt – det er her du endrer driftsmodus.

Jobber du høyt eller over skulderhøyde? Da er Bosch PBH 2100 RE et soleklart valg. Modellen er liten og kompakt, men kan skilte med et hav av smarte egenskaper. Ettersom borhammeren er allsidig, brukervennlig og av høy kvalitet, kårer vi den til markedets beste borhammer. Bosch PBH 2100 RE er vår testvinner og vil nok falle i smak hos de fleste forbrukere.

Einhell Borhammer TH-RH 1600

Einhell Borhammer TH-RH 1600 test

Einhell Borhammer TH-RH er et kraftig alternativ som passer godt for hobbysnekkere. Denne modellen er allsidig og pålitelig, samtidig som den kan by på rå styrke når du virkelig trenger det. Einhell Borhammer TH-RH kan brukes til både boring og meisling, men presterer også godt i rivejobber.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Du får alle funksjoner med på kjøpet her: Boring, hammerboring samt meisling med og uten lås. Her er det ikke behov for verktøy ved bytte av funksjoner, takket være SDS-Plus-chucken. Det som imponerer oss aller mest, er den kraftige hammerkraften på hele 4 joules. Med andre ord er dette en borhammer som kan takle de fleste oppgaver.

Einhell Borhammer TH-RH sin hammerkraft blir komplementert av et robust aluminiumshjul. Skal du jobbe med lengre arbeidsoppgaver? Da trenger du utholdenheten dette verktøyet har. Modellen er i tillegg svært sikker, takket være en overbelastnings-låsekobling. Skulle verktøyet kjøres fast, vil denne funksjonen reagere umiddelbart.

Når du jobber med tyngre oppgaver, er det viktig at verktøyet gir mye komfort. Her synes vi at Einhell Borhammer TH-RH virkelig skaper en god brukeropplevelse. Håndtaket er nemlig vibrasjonsabsorberende, slik at armen ikke rister i flere timer etter bruk. I tillegg får du med et ekstra håndtak utstyrt med anti-twist-lås.

Fordeler:

 • Høy borkapasitet i betong
 • Høy effekt
 • Meisel- og slagfunksjon
Ulemper:
 • Noe tung

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 800 omdreininger i minuttet
Slagtall 0 til 4 600 slag i minuttet
Maksimal hullstørrelse i betong 32 mm
Effektfrekvens 3900 rotasjoner per minutt

Vurdering

Einhell Borhammer TH-RH er en gjennomført borhammer med flere gode kvaliteter. Dette er verktøyet for omfattende oppgaver, som krever både styrke fra borhammeren og komfort til brukeren. Boredybde-stopperen er justerbar og støpt i metall, slik at du alltid får en repeterende og nøyaktig boredybde.

Vi liker hvor kraftig verktøyet er, med en effekt på hele 1 600 watt og en hammerkraft på 4 joules. I lengden kan Einhell Borhammer TH-RH bli noe tung dersom du kun jobber over skulderhøyde, men til vanlig bruk er dette et trygt og solid valg.

Einhell Borhammer TH-RH 900/1

Einhell Borhammer TH-RH 900 test

Er du en ambisiøs hobbysnekker? Når du skal renovere eller meisle rundt om i huset, trenger du et allsidig og brukervennlig verktøy. Det er akkurat dette Einhell Borhammer TH-RH 900/1 er. Denne borhammeren har en effekt på 900 watt og er utstyrt med tre nødvendige funksjonene.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Einhell Borhammer TH-RH 900/1 kan brukes til meisling, hammerboring og boring. Hammerkraften ligger på 3 joule og modellen har en effektfrekvens på 4 100 rotasjoner per minutt. Vi synes at denne borhammeren presterer ekstra godt i oppgaver med betong, da den har en borekapasitet på 26 mm.

Igjen trenger du ikke verktøy for å bytte meisler eller bor, hvilket er en stor fordel. I tillegg synes vi at håndteringen er et stort pluss, mye takket være de ergonomiske håndtakene. Du får med to ulike typer håndtak. Det første er utstyrt med overbelastnings-låsekobling, mens det andre gir deg en anti-vrilås for økt brukssikkerhet.

En god og justerbar dybdestopp er alltid å foretrekke. Einhell Borhammer TH-RH 900/1 kan skilte med en robust dybdestopp som kan justeres, slik at du får repeterende og nøyaktige boredybder uansett materiale. Denne er også produsert i metall for økt levetid.

Fordeler:

 • Ergonomisk utformet
 • Slag- og meiselfunksjon
 • Justerbar dybdestopp

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Effektfrekvens 4100 rotasjoner per minutt
Maksimal hullstørrelse i betong 26 mm
Effektkraft 3 J
Effekt 900 watt

Vurdering

Einhell Borhammer TH-RH 900/1 er ikke den kraftigste borhammeren på markedet, men modellen har fortsatt mange gode egenskaper å by på. Dette er et flott valg dersom du driver med mindre prosjekter på hjemmebane, da dette ofte krever allsidighet fra verktøyet.

Selv om effekten er på 900 watt, har borhammeren en imponerende hammerkraft på 3 joule. Dette øker ytelsen og utvider bruksområdene. Er du nybegynner eller uerfaren? Da vil sikkerhetsfunksjonene til denne borhammeren kommer godt med. Den praktiske dybde-stoppen sikrer nøyaktige boredybder, og du vil alltid sitte igjen med et perfekt resultat.

Hvis du skal jobbe variert og bruke borhammeren til diverse renoverings-, byggings-, eller meislings-oppgaver i hjemmet, vil Einhell Borhammer TH-RH 900/1 være en god hjelper. I tillegg kommer den i praktisk oppbevaringsboks, slik at du levetiden forlenges ytterligere.

Bosch Uneo Maxx

Bosch Uneo Maxx test

Bosch Uneo Maxx er en unik borhammer med flere gode egenskaper. Denne modellen er batteridrevet og kommer i et kompakt, men sterkt design. Borhammeren egner seg like godt til boring og krevende hamring, som til skruing i mur, metall, fliser, tre og betong. Bosch Uneo Maxx er en 3-i-1 borhammer med mye fleksibilitet og allsidighet å by på.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Motoren til borhammerne er kraftig og lar deg enkelt bore opptil 10 mm i betong. Her trenger du ikke bruke egne krefter, da verktøyet gjør den harde jobben for deg. Vi setter ekstra pris på SDS-hurtigchuck for enkel betjening. I tillegg er bytte av SDS-quick-bor gjort på få sekunder.

Testpanelet blir også imponert over den lave vekten til Bosch Uneo Maxx. Med bare 1,4 kg kan du trygt arbeide over skulderhøyde, uten at dette belaster skuldre, nakke og rygg. Ettersom dette er en batteridrevet variant, kan du jobbe hvor som helst og når som helst- Batteriet er utskiftbart for en økt levetid.

Fordeler:

 • Bryter for rotasjonsendring
 • Komfortable håndtak
 • Batteridreven for fleksibilitet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 0 til 5000 slag i minuttet
Maksimal hullstørrelse i betong 10 mm
Maksimal hullstørrelse i tre 10 mm
Maksimal hullstørrelse i stål 8 mm

Vurdering

Bosch Uneo Maxx er det ultimate valget for de som trenger et batteridrevet 3-i-1 verktøy. Denne borhammeren kjører på en trykkluftmekani
ske, noe som gjør den effektiv under krevende og omfattende oppgaver. Her kan du enkelt og raskt bore gjennom betong, eller skru i metall, mur, tre og fliser.

Dette er verktøyet for de som først og fremst trenger allsidighet. I tillegg får du mye fleksibilitet med på kjøpet, og et ergonomisk håndtak som legger til rette for høy driftskomfort. Bosch Uneo Maxx er absolutt et godt valg når du skal jobbe variert.

Forskjell på borhammer og slagdrill

De fleste vet hvilke funksjoner drill og slagdrill har, men det er ikke alle som er klar over hva en borhammer egentlig er og hvilke fordeler dette verktøyet har. Når du jobber med lette oppgaver, er det naturlig å strekke seg etter en liten drill. Men i situasjoner hvor du skal dypt i harde materialer, trenger du et verktøy med mer kraft i motoren.

Både borhammer og slagdrill er kraftige verktøy, men i mange tilfeller er det enklere å jobbe med en borhammer. Salgdrillen har skråstilte tenner og en kobling som gjør at tennene glider over hverandre når akselerering starter. Boret vil rotere samtidig som det slår, hvilket er praktisk i porøse materialer, men ikke i metall.

Ulempen med en slagdrill er ikke bare at den ikke presterer like godt i metall uten tilbehør, men du må også bruke en god del kraft for å oppnå maksimal ytelse. Når du presser en slagdrill ned i materialet, vil slagmekanismen få mer kraft – dette blir slitsomt i lengden.

Borhammeren er derimot mye enklere å jobbe med, og kan bore gjennom selv de hardeste materialer. Skal du jobbe med betong, mur, stein eller keramiske materialer? Da er dette verktøyet som sendt fra himmelen.

Hvordan velge rett borhammer?

Det finnes mange ulike borhammere med forskjellige funksjoner på markedet. Noen kommer uten slagfunksjon, mens andre kommer med både meisel- og slagfunksjon. Er du usikker på hva du bør se etter? Vi gir deg en rask innføring:

Boring med slagfunksjon

Velger du en borhammer med slagfunksjon, betyr dette at chucken vil rotere akkurat som på en bormaskin, samtidig som boret blir slått inn materialet. Skal du bore hull i keramiske materialer som tegl, betong eller stein? Da trenger du denne en borhammer med slagfunksjon.

Boring uten slagfunksjon

Borhammer uten slagfunksjon betyr at borhammeren fungerer som en vanlig bormaskin. Dette er praktisk når du skal bore i hull i metallbjelker eller treverk.

Boring med meiselfunksjon

Dersom borhammeren har meiselfunksjon, vil dette si at chucken kun slår – altså vil den ikke rotere. Skal du for eksempel demolere keramiske materialer? Da kan det være behov for en meisel. Meiselfunksjonen finnes i ulike bredder, alt etter hva du skal bruke den til.

Slagkraft og vibrasjon

Videre må du også vurdere slagkraft, det er dette som avgjør hvor hardt borhammeren vil slå i materialet. Her måles styrken i enheten Joule, og jo høyere (J), desto mer effektiv avvirkning får du.

Ettersom borhammeren slå i materialet, vil den alltid gi fra seg noen vibrasjoner. Her er det store forskjeller mellom modellene, men ved å se på m/s, kan du få en god pekepinn. Jo lavere denne verdien er, desto mindre vil maskinen vibrere. Redusert vibrasjon skåner både håndledd, skuldre og albuer.

Vekt

Borhammeren er et kraftig verktøy, hvilket betyr at de ofte veier litt mer enn andre driller du har i samlingen. Skal du jobbe mye over skulderhøyde? Da bør vekt være en avgjørende faktor. Over lengre tid kan slikt arbeid med tyngre verktøy utgjøre skade på nakke, skuldre og rygg.

Sammenlign borhammere

Det er viktig å huske på at du skal velge en borhammer som er best for deg og dine prosjekter. Det er ikke alltid slik at testvinneren er det beste alternativet for akkurat dine behov.

Vi anbefaler derfor at du tenker gjennom bruksområder og faktorene vi nettopp har gått gjennom. Sammenlign produktene i testen og baser valget på hva du trenger av kvaliteter. Først da vil du finne den beste borhammeren.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo