Coop MasterCard: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Coop MasterCard er et kredittkort som er spesielt velegnet for deg som pleier å gjøre dine daglige innkjøp i Coop-butikker som Coop Obs eller lignende. Hver gang du trekker kortet i en Coop-butikk, får du nemlig en gunstig rabatt på hele 1 %.

Vi har her testet Coop MasterCard. Finn ut om kredittkortet er gunstig for deg – med tanke på renter, gebyrer, rentefri betaling, kredittgrense og fordeler.

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

  • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
  • Velg det kredittkortet som passer deg best!
  • Uforpliktende og gratis

Om Coop MasterCard

Coop MasterCard er et kredittkort som kan komme til god nytte om du handler hos Coop, men du kan også få gode rabatter for kjøp andre steder. Dette er medlemskortet for alle som er Coop-medlemmer, men fungerer også som et ordinært kredittkort.

Kredittkortet er utviklet av Entercard i samarbeid med Coop-kjeden, og kan tas i bruk enten du handler i Norge eller utlandet.

Med et Coop MasterCard kan du også se frem til diverse andre fordeler, som for eksempel avbestillings- og reiseforsikring, samt mulighet for andre forsikringer.

Smart betaling

Når du har et Coop MasterCard kan du velge å betale med kortet, men du kan også dra nytte av mer moderne og smarte betalingsløsninger. Dette kredittkortet lar deg blant annet gjennomføre kontaktløse betalinger, noe som har blitt veldig populært de siste årene.

Du får også tilgang på smartbetaling gjennom Apple Pay, noe som betyr at du i praksis kan betale med en iPhone eller Apple Watch om du foretrekker det. Det er også mulig å bruke kortet med VIPPS eller Payr.

Priser og vilkår

Det er alltid viktig å skaffe seg en oversikt over et kredittkorts gebyrer, renter, kostnader og brukervilkår. Når du har oversikt over disse faktorene, blir det også enklere for deg å sammenligne kredittkortet med andre kredittkort.

Totalt sett har Coop MasterCard forholdsvis gunstige vilkår og priser, noe som er veldig positivt. Her er oversikten du trenger:

  • Aldersgrense: 18 år
  • Nominell rente: 22,6 %
  • Effektiv rente: 26,17 %
  • Rentefri betalingsutsettelse: 45 dager
  • Øvre kredittgrense: 100 000 kroner
  • Gebyr varekjøp (Norge): 0 kroner
  • Gebyr varekjøp (utland): 0 kroner
  • Gebyr uttak (Norge): 15 / 30 kroner + 1 % av beløp
  • Gebyr uttak (utland): 30 kroner + 1 % av beløp
  • Valutapåslag: 1,75 %
  • Årsgebyr: 0 kroner
  • Fakturagebyr (papirfaktura): 45 kroner
  • Fakturagebyr (eFaktura): 0 kroner

Aldersgrense

Coop MasterCard har en relativt lav aldersgrense i kredittkortsammenheng. Du må ha fylt 18 år for å kunne få et kredittkort av denne sorten, noe som er den laveste aldersgrensen som finnes på kredittkort i Norge.

Mange norske kredittkort har aldersgrense som er på både 20 og 23 år, men det finnes altså alternativer for deg som akkurat har nådd myndighetsalder, også.

Effektiv rente

Den effektive rentesatsen på et kredittkort er spesielt viktig å se nærmere på, siden denne i stor grad vil kunne påvirke kostnadene. Effektiv rente på Coop MasterCard er på 26,17 %, noe som er en noe høy rente mener vi.

Den nominelle renten, som altså er renten på selve pengene du bruker fra kredittrammen din, er på 22,6 %. Effektiv rente inkluderer denne renten, men også de eventuelle gebyrene som legges på.

Periode uten renter

På tross av at Coop MasterCard har en noe høy rente, er det langt fra sikkert at dette vil gjøre kortet dyrt i bruk. Det finnes nemlig gode muligheter for å betale tilbake de pengene du har brukt uten renter, dersom du betaler hele fakturaen innen 45 dager.

Coop MasterCard har nemlig en periode på 45 dager som er helt fri for renter. Om innbetalingen skjer etter at disse 45 dagene har gått, vil det legges renter til på beløpet.

Gebyrer

Coop MasterCard er et kredittkort som er uten mange av de ellers så fordyrende gebyrene, men noen gebyrer bør du likevel være obs på. Det tas for eksempel et uttaksgebyr når du tar ut penger i minibank eller på et postkontor, enten det er i Norge eller utlandet.

Uttaksgebyret i Norge er på 15 kroner + 1 % av beløpet om du tar ut penger i en minibank, og 30 kroner + 1 % av beløpet om du tar ut penger i bank eller på et postkontor. Tar du ut penger i en minibank i utlandet, gjelder et gebyr på 30 kroner + 1 % av beløpet.

Det tas også gebyrer for betaling av regninger med Coop MasterCard. Dette vil koste deg 35 kroner + 1 % av beløpet i gebyr. Det samme gebyret tas om du overfører penger fra Coop MasterCard til en konto.

En annen gebyr du bør være obs på, er fakturagebyret. Det tas ikke gebyrer om du mottar fakturaen digitalt, men om du velger papirfaktura vil dette koste deg 45 kroner per faktura.

Bruk av Coop MasterCard i utlandet

Det tas som nevnt et uttaksgebyr på 30 kroner + 1 % av uttaksbeløpet i utlandet, men varekjøp er helt gebyrfritt. Det betyr at du kan trekke kredittkortet ditt i butikker, restauranter og lignende uten at dette i seg selv koster deg noe ekstra.

Det du likevel kan ha i bakhodet, er at det kan tas valutapåslag på 1,75 % i forbindelse med omregning fra én valuta til en annen.

Totalt sett er Coop MasterCard et kort du fint kan bruke mens du er på ferie. Det er også en fordel at du kan få reiseforsikring og andre forsikringer inkludert gratis, dersom minimum halvparten av kostnadene for oppholdet ditt betales med kortet.

Øvre kredittgrense

Det meste man kan få i kredittramme med Coop MasterCard, er 100 000 kroner. Selv om dette er den høyeste tilgjengelige kredittgrensen, er det ikke noen garanti for at du som søker får denne grensen.

Det er svært individuelt hva slags kredittramme hvert enkeltindivid får, da dette avgjøres av kredittscore – som igjen avgjøres av inntekt, gjeld, alder og betalingsanmerkninger.

Det er alltids mulig å søke om økt kredittgrense etter hvert, hvis det skulle være behov for det. Det er derfor ikke slik at du nødvendigvis er «låst» til en kredittgrense for alltid. Endrer økonomien din seg til det bedre, kan du ganske sikkert få økt kredittrammen din.

Coop MasterCard – et låneeksempel

For å forstå hva det vil koste deg å ta i bruk Coop MasterCard til daglige kjøp, kan et låneeksempel være kjekt å ha. Da kan du nemlig se hva kortbruken vil koste i praksis, med utgangspunkt i et gitt eksempel.

Om du benytter deg av 15 000 kroner av kredittrammen du har blitt tildelt, kan de totale kostnadene se nokså ulike ut basert på nedbetalingsstrategi. Om du betaler tilbake alle 15 000 kroner innen 45 dager (rentefri periode), koster ikke bruken deg noen verdens ting.

Bestemmer du deg derimot for å betale ned på gjelden over et helt år (12 måneder), vil dette innebære en kostnad på omtrent 1 500 kroner. Dette betyr altså at du totalt vil måtte betale tilbake 16 500 kroner til Coop.

Her er det tatt utgangspunkt i en effektiv rente på 26,17 %. Husk at hvis renten skulle øke ytterligere, vil de totale kostnadene også øke.

Fordelsprogram: Rabatter og forsikringer

Med et Coop MasterCard kan du se frem til diverse fordeler og goder hver gang kortet tas i bruk i butikker og andre salgspunkter. I tillegg til dette, kan du få goder i form av forsikringer, noe som kan gi deg litt ekstra trygghet i hverdagen.

Dette kredittkortet er svært gunstig for alle som handler mye på Coop naturlig nok, men kan også komme til nytte ellers. La oss kikke litt på de ulike fordelene!

Coop medlemsfordeler

Siden Coop MasterCard også fungerer som et Coop medlemskort, kan du se frem til mange fordeler når du handler i Coop-butikkene. Du vil blant annet tjene opp en medlemsbonus på 1 % av alt du handler hos Coop. På toppen av dette deles det ut kjøpeutbytte.

Du vil også få 0,5 % bonus på alle andre kjøp øvrige steder i Norge og resten av verden. Du kan med andre ord spare en god del penger om du handler med kredittkortet fremfor et vanlig bankkort.

Merk deg imidlertid at du ikke får opptjening av bonus om du handler hos konkurrerende byggevare- eller dagligvarekjeder. Legg også merke til at det er satt et maksimalt tak for hvor mye du kan få i bonus per år – nemlig 2 500 kroner.

Forsikringer

Med et Coop MasterCa
rd vil du også kunne se frem til å få to forsikringer inkludert. Dette inkluderer en avbestillings- og en reiseforsikring. Disse forsikringene vil kunne gi deg økonomisk trygghet om du må avbestille en reise eller opplever uhell på ferien din.

Man må betale minst 50 % av reisens kostnader med Coop MasterCard om forsikringene skal gjøre seg gjeldende. Det er for øvrig også mulig å kjøpe syv ulike tilleggsforsikringer utenom reise- og avbestillingsforsikringen.

De ekstra forsikringene koster 90 kroner per stykk i året. Du kan blant annet velge en ID-tyveriforsikring som forsikrer deg mot identitetstyveri, eller en egenandelsforsikring som gjelder ved billeie.

Vi kan også nevne dokument- og nøkkelforsikring, samt kjøpsgaranti, ransforsikring og passasjerforsikring ved ulykker.

Positivt og negativt

I likhet med kredittkort flest, finnes det både fordeler og ulemper ved Coop MasterCard. Blant de viktigste grunnene til å skaffe seg nettopp dette kredittkortet, er muligheten for gode bonuser når man handler hos Coop og i diverse andre butikker.

I tillegg til dette er det en rekke forsikringer som kan legges til på kredittkortet mot en liten kostnad, pluss at man får to forsikringer uten ekstra kostnader. Mange synes også at det er fint å kunne bruke kredittkortet med smarte løsninger som VIPPS eller Apple Pay.

En annen fordel med Coop MasterCard, er at det er 45 dagers rentefri betaling på kortet. Dette kommer godt med, siden den effektive renten er litt høy. Noe annet som trekker litt ned ved dette kredittkortet, er den maksimale bonusen på 2 500 kroner i året.

Noen vil nok også mene at det er irriterende å ikke kunne samle opp bonuser når man handler hos konkurrerende dagligvarebutikker eller byggevarehandler. En siste ulempe vi vil påpeke, er det faktum at det tas uttaksgebyrer både innen- og utenlands.

Fordeler

  • Rentefri betalingsutsettelse på 45 dager
  • Gode bonuser i Coop-butikkene
  • Kan brukes med Apple Pay, VIPPS og Payr
  • Inkludert avbestillings- og reiseforsikring
  • Mulighet for å kjøpe syv ekstra forsikringer

Ulemper

  • Litt høy effektiv rente
  • Maksimalt 2 500 kroner i bonus per år
  • Du kan ikke tjene bonuspoeng ved kjøp hos konkurrerende butikker
  • Uttaksgebyrer både i Norge og utlandet

Hvem kan få Coop MasterCard?

For å få et Coop MasterCard, er det nødvendig å innfri visse betingelser. Først og fremst må du kredittvurderes, noe som gjøres ved at Coop henter inn nødvendige opplysninger om økonomien din fra offentlige registre og kredittopplysningsbyrå.

Kredittscore er avhengig av en rekke ulike faktorer, og kan for eksempel påvirkes av inntekt og hvorvidt du har noen betalingsanmerkninger. Om du har fast og høy nok inntekt, og er uten betalingsanmerkninger, vil dette kunne øke muligheten din for å få kredittkortet.

Skal du ha Coop MasterCard må du også ha et Coop-medlemskap, siden kredittkortet også fungerer som et medlemskort i Coops butikker.

Her er de mest sentrale kravene som må innfris om du skal søke om et Coop MasterCard:

  • Du er 18 år (minimum)
  • Du har tilstrekkelig høy inntekt
  • Du har Coop-medlemskap
  • Gjelden din er på under 5 x årlig inntekt
  • Du er fri for betalingsanmerkninger
  • Du vil takle en renteoppgang på fem prosentpoeng

Hvordan søke om Coop MasterCard?

Det er mulig å søke om Coop MasterCard via nettsidene til Coop. Søknadsprosessen er intuitiv og greit, og innebærer at du først må gi fra den litt grunnleggende informasjon om inntekt, gjeld og økonomi for øvrig i et søknadsskjema på nett.

Du må også legge inn medlemsnummeret ditt hos Coop i søknadsskjemaet, samt kontaktinformasjon og personnummer. Du gir også Coop tilgang på å utføre innhenting av dokumentasjon som kan bekrefte opplysninger om gjeld og inntekt.

Coop vil hente inn opplysninger fra blant annet Skatteetaten, Gjeldsregisteret og Folkeregisteret, og vil kredittsjekke deg gjennom kredittopplysningsbyrået Bisnode. Når søknaden er vurdert, vil du motta svaret elektronisk.

Om du får tilslag på kredittkortsøknaden din, kan du velge en PIN-kode på kortet. Du må også signere med BankID for å bekrefte at du ønsker å takke ja til kredittkortavtalen.

Faktura og tilbakebetaling

Når du har brukt penger fra ditt Coop MasterCard-kredittkort, vil du bli fakturert for beløpet du skylder den neste måneden. Du kan i stor grad bestemme selv hvordan du ønsker å betale tilbake.

Noen foretrekker å betale delvis ned over tid, mens andre betaler alt på en gang. Om du klarer å betale tilbake hele beløpet innen de 45 rentefrie dagene, kan du spare penger siden du slipper dyre rentekostnader. Går det mer enn 45 dager, løper rentene.

Det minste som er mulig å betale, er 400 kroner per faktura – eller 1/60 av brukt kreditt. Det legges i tillegg på renter og eventuelle gebyrer til dette beløpet.

Ellers er det greit å være obs på at det koster 45 kroner for å få faktura tilsendt i postkassen i form av en papirfaktura. Det er derimot helt gratis å motta fakturaen online, noe som også er hakket mer miljøvennlig.

Coop MasterCard | Nettbank

I Coop Nettbank kan du få full kontroll og oversikt over ditt Coop MasterCard. Du kan logge deg inn i nettbanken gjennom BankID, og deretter kan du få oversikt over for eksempel saldo (brukt kreditt), transaksjoner og opptjent bonus.

I nettbanken til Coop kan du også søke om å øke kredittrammen din, dersom du skulle ønske dette. Nettbanken er veldig brukervennlig, og et supert verktøy når man ønsker å ha kontroll på forbruket sitt.

Hva om Coop MasterCard mistes eller blir stjålet?

Hvis du mister ditt Coop MasterCard-kredittkort eller opplever at kortet stjeles, er det veldig viktig å få sperret det så snart som overhodet mulig. Dette kan du blant annet gjøre ved å ringe ting Coop Medlems- & Betalingskort på telefonnummeret 64 87 50 00.

Denne telefonlinjen er åpen døgnet rundt, og kan nås enten du ringer fra utlandet eller norsk jord. Vi synes det er flott at Coop har en døgnåpen sperretjeneste, siden man kan miste kortet på ubeleilige tidspunkter.

Oppsummering: Er Coop MasterCard anbefalt?

Coop MasterCard er et kredittkort fra Coop og Entercard, og fungerer også som medlemskort i Coop-butikker. Med dette kortet kan du få mange gode fordeler, og da særlig om du handler mye i Coop sine butikker.

Du kan få 1 % bonus ved kjøp hos Coop, og 0,5 bonus i øvrige butikker (men ikke hos konkurrerende butikker). Du vil også få reiseforsikring med i kredittkortavtalen, og det samme gjelder avbestillingsforsikring.

Coop MasterCard har sine ulemper. Renten er noe høy, og det meste du kan spare opp i bonus årlig er 2 500 kroner. Men det er samtidig en rentefri betalingsperiode på kortet, noe som gjør at renten blir mindre viktig om du kan betale tilbake innen 45 dager.

Etter å ha testet dette kredittkortet, har vi kommet frem til at det er et godt valg for deg som foretrekker å handle hos Coop. Kortet har relativt gode vilkår og betingelser, og det er også mulig å betale med Apple Pay og lignende løsninger. Er dette et kredittkort for deg?


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

  • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
  • Velg det kredittkortet som passer deg best!
  • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo