Dehydrator test: De 3 beste dehydratorene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Føler du deg litt trist på senhøsten fordi epletreet i hagen din produserer flere velsmakende epler enn du eller noen andre du kjenner klarer å spise? Med en dehydrator vil ikke dette lenger være et problem!

Ved å investere i en dehydrator, vil du få uvurderlig hjelp til å finne en løsning på dilemmaet ditt. Vi har vårt ord på at du ikke trenger å kaste noe som helst!

I denne produkttesten skal vi se på og teste tre forskjellige dehydratorer. Blant disse tre produktene skal vi også finne ut hvem som er den beste dehydratoren i 2024!

Markedsføring (“Sjekk dagens pris”-knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Dehydrator DA506 – Beste dehydrator 2024!

Graef Dehydrator DA 506 test

Om du ønsker å gjøre en skikkelig god investering, så kan vi virkelig anbefale Dehydrator DA506. Dehydratorens bruksområde og kapasitet er to av grunnene til at vi har valgt å kåre denne dehydratoren til beste dehydrator 2024!

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Dehydrator DA506 produseres av Graef i en kombinasjon av metall og plast. Dehydratorens dimensjoner er 22 x 33 x 45,7 cm, og den veier 6 kilo. Den har en effekt på 630 watt. Dehydratoren består av 6 hyller og en temperatur kontroll på 30 – 70 grader.

Denne dehydratoren har mange bruksområder. Uansett hvilken tørket snacks du har lyst på, så garanterer vi at Dehydrator DA506 kan hjelpe deg å lage det. Verken beef jerky eller hjemmelagde rosiner er en for tøff utfordring for denne dehydratoren.


Dehydrator DA506 er utstyrt med en temperaturkontroll på 30 – 70 grader, så du kan velge akkurat den temperaturen du vil ha innenfor disse intervallene. I tillegg er dehydratoren utstyrt med en timerfunksjon som gjør at du kan stille inn dehydratoren opp til 40 timer før.

I denne dehydratoren finner du 6 hyller, og de er laget av BPA-fri plast. Det betyr at du får 0,65 kvadratmeter med tørkeareal totalt. Om du ikke har behov for alle hyllene på en gang, så gjør ikke det noe. Hyllene er uttagbare, så du kan ta dem ut og bruke kun de du trenger.

Fordeler:

 • Om du er på jakt etter en allsidig dehydrator med høy kapasitet, så vil Dehydrator DA506 være noe for deg. Denne dehydratoren kan nemlig brukes til alt du kan tenke deg å tørke. Enten du har lyst på tørket frukt, beef jerky eller rosiner, så har du muligheten her.
 • Dehydrator DA506 er utstyrt med en temperaturkontroll på 30 – 70 grader, noe som underbygger at dette er en dehydrator med mange bruksområder. Enten du skal tørke noe eller bare vil sørge for at noe holder seg, så kan du gjøre det med denne dehydratoren.
 • I tillegg vil det være svært enkelt å lære seg å bruke denne dehydratoren. Det følger nemlig med en brukermanual som du kan bruke. Brukermanualen inneholder også timerforslag til forskjellige typer råvarer, og det er naturligvis svært praktisk.

Ulemper:

 • EEn helhetsvurdering av Dehydrator DA506 viser ikke noen ulemper med dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Sage
Materiale Rustfritt stål
Dimensjoner 23 (H) x 39 (B) x 26 (D) cm
Vekt 16 kg
Effekt 200 watt
Kapasitet 1 liter
Antall programmer 12
Antall skåler 1

 

ED5 Dehydrator

Steba ED5 Dehydrator test

ED5 Dehydrator kommer ganske ålreit ut i denne produkttesten. Den vil uten tvil oppfylle kravene som stilles til en så enkel dehydrator, som i tillegg har produktet en ganske grei pris. Denne kombinasjonen gjør denne dehydratoren til en fint alternativ.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

ED5 Dehydrator produseres av Steba i et ukjent materiale. Dehydratorens dimensjoner er 28,5 x 33,5 x 26,5 cm, og den veier 2,5 kilo. Den har en effekt på 250 watt. Dehydratoren består av 5 hyller, og en temperaturkontroll på 40 – 70 grader.

Dette er en dehydrator med mange bruksområder. Med ED5 Dehydrator får du muligheten til å lage egen, sunn snacks av frukt og grønnsaker. Men den kan også brukes til å lage chips og tørke krydder.

Denne dehydratoren er utstyrt med en temperaturkontroll på 40 – 70 grader, noe som gjør at du kan bruke den til å sørge for at frukt og lignende holder seg lenger. Epler fra din egen hage er et godt eksempel her. Putt dem i dehydratoren, still inn temperaturen og voilá!

ED5 Dehydrator består av 5 hyller. Disse hyllene kan enkelt stables opp på hverandre, og kan derfor brukes til å oppbevare mange ingredienser om gangen. Du trenger dog ikke bruke alle på en gang, for hyllene er uttagbare, så du kan ta dem ut og bruke kun en eller to, hvis du vil.

Fordeler:

 • ED5 Dehydrator er en allsidig dehydrator. Den gir deg nemlig muligheten til å tørke frukt og grønnsaker til snacks, samt chips som er litt sunnere. Dehydratoren kan også brukes til å tørke krydder.

 • Med en temperaturkontroll på 40 – 70 grader kan denne dehydratoren brukes til å øke holdbarheten til forskjellige råvårer. Det er naturligvis svært praktisk, for da kan du dra nytte av hver eneste lille bit.

 • ED5 Dehydrator inneholder 5 hyller som du kan bruke akkurat som du vil. I tillegg er dehydratoren av den kompakte sorten, noe som gjør at den er brukbar til de mindre tørkeprosessene.

Ulemper:

 • Generelt sett viser en helhetsvurdering av ED5 Dehydrator ingen store ulemper med produktet.

  Det oppgis dog ikke hvilket materiale dehydratoren er laget av. Selv om det kanskje er mulig å gjette seg til ved å se på produktbildene, så skal det ikke være slik at forbrukerne må gjette seg til produktinformasjon.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Steba
Materiale Ukjent
Dimensjoner 28,5 (H) x 33,5 (B) x 26,5 (D) cm
Vekt 2,5 kg
Effekt 250 watt
Antall hyller 5
Temperatur 40 – 70 °C

 

Princess dehydrator Tørkeovn

Princess Iskremmaskin DeLux test

Dehydrator Tørkeovn kommer godt ut av denne produkttesten. Selv om det mangler noe elementær informasjon, så sitter vi igjen med et inntrykk om at dette er et veldig godt alternativ for de aller fleste husholdninger.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dehydrator Tørkeovn produseres av Princess i et ukjent materiale. Dehydratorens dimensjoner og vekt er også ukjent. Den har dog en effekt på 350 watt. Dehydratoren består av 6 hyller og har en temperaturkontroll på 40 – 70 grader.

Dersom du er på utkikk etter en dehydrator som kan tørke både frukt, grønnsaker, fisk og urter for deg, så har du funnet et godt alternativ her. For Dehydrator Tørkeovn kan nemlig brukes til alle disse tørkeprosessene.

Dehydrator Tørkeovn er utstyrt med en temperaturkontroll på 40 – 70 grader, og du kan velge akkurat den temperaturen du har behov for. Du får også muligheten til å velge hvor lenge du vil det skal tørke. Om du vil kan du oppbevare den i flere måneder i strekk.

Denne dehydratoren er utstyrt med en rekke smarte funksjoner. De 6 hyllene er uttagbare, og det samme er lokket. Dehydratoren er også designet med antiskli føtter, og de gjør dette til en veldig trygg dehydrator.

Fordeler:

 • I likhet med de andre dehydratorene vi har sett på i denne testen, så er Dehydrator Tørkeovn en allsidig dehydrator. Den kan nemlig brukes til å tørke både frukt, grønnsaker og fisk, for å nevne noe av det den kan gjøre.

 • Med en temperaturkontroll på 40 – 70 grader kan Dehydrator Tørkeovn brukes til å tørke råvarer, for så å oppbevare dem i passende temperatur i lange perioder. Det er veldig praktisk om du for eksempel dyrker landets beste epler i hagen din.

 • Dehydrator Tørkeovn er en smart dehydrator. Det er på grunn av funksjonene som den er utstyrt med, deriblant uttagbare hyller og avtagbart lokk. Disse elementene bidrar til å gjøre dehydratoren svært brukervennlig.

 • Denne dehydratoren har også en liten detalj som de andre dehydratorene i denne testen tilsynelatende ikke har, og det er antiskli føtter. Dette er en detalj som forsterker vårt inntrykk om at dette er et godt produkt. For det er også helt trygt å bruke det!

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av Dehydrator Tørkeovn viser at det mangler ganske mye elementær informasjon om dette produktet (materiale, dimensjoner og vekt).

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Princess
Materiale Ukjent
Dimensjoner Ukjent
Vekt Ukjent
Effekt 350 watt
Antall hyller 6
Temperatur 40 – 70 °C

 

Slik lagrer du dehydrert mat

De tørkede råvarene kan naturligvis ikke ligge i dehydratoren din i flere måneder. Om dette er noe du gjør, så bør du slutte med det umiddelbart. Det er som å be om en ny grunn til å kaste dem rett i søppelet, og det var jo akkurat det ingen av oss ville.

Kortvarig lagring

Om du har planer om å spise de tørkede råvarene relativt raskt, så skal de bare lagres i en kortvarig periode. Da trenger du kun å legge råvarene i lufttette beholdere, slik at de er klare til du får lyst på noe godt.

Langvarig lagring

Om du derimot tørker noe du ikke har lyst på akkurat nå, så er det kanskje aktuelt med langvarig lagring. Til det har du flere alternativer.

For langvarig lagring kan det være lurt å bruke fryseposer av plast. Men å vakuumere råvarene kan også være en fin måte å gjøre det på.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo