Fliskutter test: De 4 beste fliskutterne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du flislegge bad, kjøkken eller andre rom i hjemmet? Da trenger du en nøyaktig fliskutter. Dette verktøyet er uunnværlig når du skal legge fliser. Med en fliskutter kan du tilpasse flisene, slik at du sitter igjen med et nøyaktig og rent resultat.

Hvis du synes det er vanskelig å kjøpe verktøy på nett, har du kommet til rett sted. Vi har nemlig testet og sammenlignet noen av de mest populære fliskutterne – både elektriske og manuelle varianter. Se gjennom vår test og sett modellene opp mot dine krav – da finner du den beste fliskutter for ditt neste prosjekt.

Wolfcraft Fliskutter TC 670 Expert – beste manuelle fliskutter 2024

Wolfcraft Fliskutter TC 670 Expert test

Wolfcraft TC 670 Expert er en flott fliskutter for de som ønsker seg det lille ekstra. Dette er en manuell fliskutter, men modellen har mange gode kvaliteter å by på. Det brukes en innovativ kutteteknologi for sikre perfekt resultat hver gang.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Platen er aluminium og fremstår stiv samt stabil under bruk. Selve skjærehjulet har et bor på 5 mm og en diameter på 20 mm – dette er produsert i tinn og wolframkarbid. Du kan jobbe med en flistykkelse fra 4 til 14 mm og en skjærelengde på 67 cm.

Wolfcraft TC 670 Expert gir et presisjons-resultater i tre trinn. Først justerer du flistykkelsen og velger trykk på overflaten. Dette skaper et kontinuerlig og jevnt kutt. Til slutt kan du enkelt bryte opp flisen, uten mye anstrengelse.

C-skinner og kulelager sørger for presise kutte og minimalt med vedlikehold. Du kan kutte diagonalt og modellen egner seg like godt for høyrehendte som for venstrehendte. Wolfcraft TC 670 Expert er stabil, gjør det enkelt å kutte nøyaktig og gir deg tydelige instruksjoner om skjæreprosessen.

Fordeler:

 • Nøyaktig styring: Du vil alltid få et godt resultat takket være presis styring med C-skinnene og kulelagrene.
 • Ulemper:
 • Kan ikke kutte i vinkler: Dette er en manuell fliskutter, og derfor kan den ikke kutte i vinkler.
Ulemper:
 • Finner ingen spesielle ulemper med dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Manuell fliskutter
Flistykkelse 4 til 14 mm
Skjærelengde 67 cm
Mål 101,5 x 30,5 x 53 cm

Vurdering

Wolfcraft TC 670 Expert er en utmerket fliskutter for de som ønsker seg en manuell variant. Vi liker hvor enkelt det er å oppnå presise resultater, og setter pris på den stødige konstruksjonen. Derfor kårer vi Wolfcraft TC 670 Expert til best i test og markedets beste manuelle fliskutter.

Einhell TH-TC 618 Fliskutter – Beste elektrisk fliskutter

Einhell TH-TC 618 fliskutter test

Har du en stor flislegging-jobb foran deg? Da trenger du hjelp av en god elektrisk fliskutter. Einhell TH-TC 618 er praktisk, kraftig og presis fliskutter som gjør jobben litt enklere. Denne modellen er elektrisk og gjør en formidabel prestasjon i tester med størrelse og nøyaktighet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Einhell TH-TC 618 kommer med et parallellanlegg og tippbart arbeidsbord. Dette betyr at du både kan utføre presise langsgående kutt og gjæringskutt, helt uten at du begrenses av lengde. Arbeidsbordet er stort, men gir en solid støtte og sikker føring av selv de største fliser.

Diamantslipehjulet kjøles ned av en vanntank, noe som sikrer at støv ikke havner rundt i rommet og bladet aldri overopphetes. Skal du skjære i en 45 graders vinkel? Da kommer den praktiske vinkel-stopperen godt med. Når maskinen ikke er i bruk, kan ledningen oppbevares i kabelholderen for trygg oppbevaring.

Fordeler:

 • Stort og tippbart arbeidsbord
 • Gjæringskutt og langsgående kutt
 • Konstant nedkjøling av diamantslipehjulet
Ulemper:
 • Størrelse: Einhell TH-TC 618 er en relativt stor fliskutter, og du bør derfor ha godt med oppbevaringsplass tilgjengelig.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Elektrisk fliskutter
Svingområde kutteskive 45 grader
Kutteskive 180 x 25,4 mm
Mål 385 x 350 cm x 195 cm

Vurdering

Einhell TH-TC 618 er fliskutteren for de store jobbene. Som vanlig forbruker har du gjerne ikke behov for de mest avanserte egenskapene, men profesjonelle vil nok ha mye glede av denne modellen. Skal du flise store deler av hjemmet? Da kan Einhell TH-TC 618 også være en god hjelper. Vi kårer derfor dette til markedets beste elektriske fliskutter.

Wolfcraft Fliskutter TC 600 metal

wolfcraft Fliskutter test

Wolfcraft Fliskutter TC 600 er lillebroren til testvinneren. Denne modellen kommer med flere av de samme egenskapene, men i et mindre og mer kompakt format. Dette er igjen en manuell fliskutter som sikrer presise resultater.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Wolfcraft Fliskutter TC 600 er utstyrt med ovalskinner og et syntetisk glidelager – dette skaper de nøyaktige resultatene. Modellens kuttelengde ligger på 60 cm, hakket mindre enn sin storebror. Fliskutteren kan håndtere en tykkelse fra 4 til 10 mm.

Modellen er lett av vekt og dermed enkel å frakte med seg. Når du skal bryte opp flisen, får du hjelp av to kjegletupper som gjør prosessen sømløs. Det følger med to praktiske støtter som kan brukes om arbeidsstykket skal festes til kutterens basisplate.

Fordeler:

 • Liten og kompakt: Med en lav vekt og små mål, er denne fliskutteren enkel å frakte med seg til arbeidsstedet.
 • To kjegletupper for enkel bryting av flis

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Manuell fliskutter
Skjærelengde 60 cm
Flistykkelse 4 til 10 mm
Mål 78 x 24 x 24 cm

Vurdering

Wolfcraft Fliskutter TC 600 er et flott alternativ når du skal jobbe med mindre prosjekter, og ikke har behov for bred skjærelengde. Modellen passer også utmerket for de som ønsker å ta med seg fliskutteren til arbeidsplassen. Du får de samme gode kvalitetene som testvinneren har, men i et mindre og mer transportabelt format.

Toolland Fliskutter 2-i-1

Toolland Fliskutter 2-i-1 test

Trenger du noe kompakt, lett og brukervennlig? Toolland Fliskutter 2-i-1 er testens minste fliskutter, men modellen har likevel noen praktiske egenskaper å by på. Dette verktøyet er ikke mer en 40 cm langt, noe som gjør den ekstremt enkel å oppbevare.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dersom du har liten plass i boden eller på verkstedet, kan du være trygg på at Toolland Fliskutter 2-i-1 passer rett inn. Modellen passer best til hjemmesnekkere og de aller minste prosjektene. Dette ikke fliskutteren du bruker når større rom skal flislegges.

Toolland Fliskutter 2-i-1 kutter diagonalt og kommer utstyrt med forkrommede stålførere. Dette gir økt stabilitet, noe som gjør det lettere å få rene kutt. I tillegg er fliskutteren produsert i metall – et robust materiale som gir lang levetid. Denne modellen tåler en støyt.

Fordeler:

 • Kompakt: Dette er testens minste fliskutter, hvilket er en fordel om du skal ta den med deg til arbeidsplassen.
 • Stålførere: Forkrommede stålførere gir økt stabilitet og en god glid under arbeid.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Manuell fliskutter
Mål 40 x 20 x 30

Vurdering

Hvis du kun er på jakt etter en liten og kompakt fliskutter, vil Toolland Fliskutter 2-i-1 være et godt valg. Modellen er manuell og har en beskjeden lengde på bare 40 cm. Likevel er den brukervennlig og enkel i bruk, slik at selv nybegynnere klarer å få en god arbeidsteknikk. Toolland Fliskutter 2-i-1 er et utmerket valg for hobbysnekkeren.

Hvordan velge fliskutter?

Fliskuttere kommer i to forskjellige varianter: Manuell og elektrisk. Den vanlige forbrukere strekker seg ofte etter en manuell fliskutter, da denne er rimelig i pris og enkel i bruk. Med denne typen kan du lage vanlige snitt og den passer godt til tradisjonell deling av flis.

En elektrisk fliskutter er derimot hakket mer avansert, noe som også gjenspeiles i prisen. Velger du en elektrisk fliskutter, kan du jobbe med fliser i en 45 graders vinkel og fliser av et hardbrent materiale. Den profesjonelle murer velger som regel den elektriske fliskutteren.

Dersom du velger en elektrisk fliskutter, anbefaler vi at du skifter sagblad med jevne mellomrom. Denne modellen gjør det nemlig mulig å bytte sagblad, og du kan dermed oppgradere fliskutteren for en høyere ytelse og lengre levetid.

En annen fordel med elektriske fliskuttere, er at bladet kontinuerlig kjører gjennom vann. Ofte kalles dette for en vannsag. Vannet sørger for å kjøle ned bladet og forhindrer overoppheting, men det vil også forhindre støv og partikler fra å fly rundt i rommet. Bruker du en manuell variant må du sette av litt tid til å tørke støv etter jobben er ferdig, og bruk gjerne en maske for å skjerme munn og lunger fra flis-støv.

Finn den beste fliskutter

Har du et stort og avansert prosjekt foran deg? Da kan det lønne seg å investere litt ekstra i en elektrisk variant. For mindre, enkle jobber, kan en manuell fliskutter gi deg det du trenger.

Pris er naturligvis en faktor som er viktig for mange. Men husk at du vanligvis får det du betaler for. De dyreste modellene gir mer fleksibilitet, større bruksområde og lar deg tilpasse fliser ned til hver minste vinkel.

Hvis du skal flislegge med best mulig resultat, er det verdt å investere i en elektrisk variant. Denne vil også redusere støv og skape et rent arbeidsmiljø. Men det er igjen viktig å velge etter hva du har behov for. Tenk gjennom bruksområde og se på produktene i vår test – slik finner du den rette fliskutter for neste flislegging.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo