Fonduesett test: De 6 beste fonduesettene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Fondue er den mest sosiale måten å dele måltid på. Imponer venner og familie med et intimt fonduesett og la gjestene tilberede maten sammen rundt middagsbordet. Sjokolade, ost, kjøtt, olje og grønnsaker – det finnes ikke grenser for hva som kan tilberedes i en fonduegryte, og dette er en garantert slager på neste fest.

Vi har tatt for oss markedets beste fonduesett, slik at det blir enklere for deg å finne en modell som passer din familie. Elektrisk eller åpen ild? Seks eller åtte fonduegafler? Ta en titt på vår test, her er det noe for enhver smak.

Kitchen Craft Fonduegryte – Best i test fonduesett 2024

Kitchen Craft Fonduegryte test

Hvis du er på jakt etter et fonduesett som virkelig vil imponere venner og familie, er Kitchen Craft Fonduegryte et godt valg. Dette nydelige settet kommer med emaljerte overflater, seks fonduegafler og en praktisk jerngryte for effektiv varmefordeling.

Sjekk dagens pris

Kitchen Craft Fonduegryte er det perfekte tilskuddet til fester, selskap og familiekvelder. Her får du med seks gafler som alle er fargekodet for god oversikt. På toppen av gryten finner du innsnitt som kan holde på gaflene når de ikke er i bruk. Dette er en meget praktisk funksjon som også minimerer gris og søling.

Selve gryten kommer i jern, noe som gir deg mange fordeler. Denne gryten holder nemlig ekstra godt på varmen utover kvelden, og sørger for god fordeling av temperatur. Innholdet blir altså jevnt oppvarmet og vil holde seg flytende selv etter at du skrur brenneren av.

Kitchen Craft Fonduegryte kan kjøpe si to ulike farger, både svart og hvit. Selv om dette er en jerngryte, er den emaljert for et mer moderne og luksuriøst utseende. Gryten passer derfor like godt inn i tradisjonelle som moderne hjem, og tar seg ekstra godt ut på middagsbordet.

Gryten kan dessverre ikke vaskes i oppvaskmaskinen, men du kan trygt plassere gaflene i maskinen for effektiv rengjøring. Gryten er solid nok til å håndtere smelting av både ost og sjokolade. Du kan til og med bruke gryten til å steke eller varme opp kjøtt, noe som garantert vil imponere venner og familie.

Vi liker hvor stilren og moderne Kitchen Craft Fonduegryte er, og at den kan stå fritt på bordet. Modellen kan også brukes utenfor hytten eller i hagen en sen sommerkveld. Dette er et fonduesett du garantert vil få mye nytte av i mange år fremover. Med seks gafler vil også mange få gleden av å de deilige rettene som kommer ut av et godt fonduesett.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Jerngryte
 • Mål: 21 cm x 18 cm
 • Seks gafler med fargekode
 • Gryten tåler ikke oppvaskmaskin
 • Emaljert utside for et moderne preg
 • Frittstående
 • Ost, sjokolade og kjøtt

Princess Fonduesett

Princess Fonduesett test

Princess Fonduesett er skapt på tradisjoner og produsert for å servere deg klassisk alpin mat på kalde dager etter mange timer i snøen. Men denne modellen kan også nytes på høytider og kvelder hvor du og familien vil kose dere litt ekstra. Her er det rom for at venner og familie kan samles rundt et deilig måltid med fondue.

Sjekk dagens pris

Princess Fonduesett egner seg like godt til klassisk fondue mat, altså ost, så vel som desserter og andre godsaker som sjokolade. Denne modellen kommer utstyrt med seks individuelle tilbehørs-skåler. Dette er en praktisk tilleggsfunksjon som åpner for at gjestene kan velge sitt eget tilbehør. Skålene egner seg ypperlig til både frukt, brød, nøtter og andre råvarer.

Selv om du kun får med seks tilbehørs-skåler, er Princess Fonduesett egnet for opptil åtte personer. Her får du nemlig åtte fonduegafler som alle er markert med en farge på tuppen. Du trenger dermed ikke å bekymre deg for at gjestene skal mikse gaflene sine sammen. Med farger som rød, gul, grønn og blå, vil alle alltid vite hvilken gaffel de startet med.

Princess Fonduesett åpner for sosiale måltid med familien og vennegjengen. Denne modellen står helt fritt på bordet, og er derfor det perfekte fonduesettet å ta med seg på hyttetur. Designmessig er dette en relativt tradisjonell, men samtidig moderne modell.

Princess Fonduesett er produsert i rustfritt stål, noe som aldri går av moten. Settet vil derfor passe inn på ethvert kjøkken og tar seg godt ut på middagsbordet. Du får også med en praktisk ledningsopprull under basen, slik at ledningen aldri er i veien. Dette er praktisk om du skal ta med deg settet på tur, eller ønsker effektiv oppbevaring.

Rengjøring er viktig når det kommer til fonduesett. Her er det mye mat og ost som fort kan bli vanskelig å fjerne hvis du ikke er effektiv. Hvis du ikke ønsker å avbryte kvelden for å starte på oppvasken, vil Princess Fonduesett være et godt valg. Du kan nemlig ta av delene og vaske disse i oppvaskmaskinen – praktisk, enkelt og brukervennlig.

Princess Fonduesett har en kapasitet på 1,2 liter, hvilket vil gi deg og familien nok av herlig fondue. Settet har en effekt på 800 watt og kommer med et varmeelement. Dette er et solid valg av fonduesett og vi setter ekstra pris på de individuelle tilbehørs-skålene og fargekodede gafler.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 1,2 liter
 • 8 personer
 • 6 individuelle tilbehørs-skåler
 • Gafler med fargekode
 • Fungerer til både ost og sjokolade
 • Står fritt på bordet
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Ledningsopprull

Princess Pure fonduesett

Princess Pure fonduesett test

Princess Pure er en moderne vri på et klassisk fonduesett. Her får du en tradisjonell gryte i aluminium med moderne detaljer i tre. Princess Pure egner seg like godt til sjokolade som til ost, og kommer med åtte gafler. Denne modellen blir produsert i to forskjellige farger: Hvit og sort. Med en kapasitet på 1,5 liter vil hele familien kunne nyte et bedre måltid rundt dette elektriske fondusettet.

Sjekk dagens pris

Princess Pure er et elektrisk fonduesett, hvilket betyr at det ikke står helt fritt på bordet. Men til gjengjeld kan du plassere fonduegryten hvor som helst, så lenge du har adgang til en stikkontakt. Det medfølger en praktisk bordbeskyttelse i moderne tre, slik at du ikke behøver å bekymre deg for å lage merker eller overopphete flaten under.

Du får med åtte forskjellige gafler med et håndtak tre-materiale som matcher resten av detaljene. Produsenten er kjent for sine smarte løsninger, blant annet farge detaljene på gaflene. Hver gaffel har en unik farge slik at det aldri oppstår forvirring rundt middagsbordet. Tuppen på gaffelen kan enten komme i hvit, grønn, blå, gul, lilla, oransje eller sort.

Selve skålen til Princess Pure er produsert i matt aluminium, hvilket komplementerer de moderne tre-detaljene. Hvis du ønsker et fonduesett som også ser bra ut på bordet, vil dette være et godt valg. Det kommer ikke med en ledningsopprull her, men dette skyldes nok den praktiske dreie-knappen som befinner seg på enden av ledningen.

Du kan nemlig enkelt kontrollere og styre temperaturen på gryten, takket være dreie-knappen. Princess Pure oppvarmes av elektrisitet og du vil alltid ha stålkontroll på hvor varmt det er i gryten. Dette er praktisk ettersom du kan benytte settet til ulike råvarer som gjerne trenger forskjellige temperaturer. Ost og sjokolade er dog de mest populære alternativene.

Princess Pure er et praktisk og stilrent fonduesett for de som ønsker seg en elektrisk variant. Vi sett pris på bordbeskytteren i tre og lokket på gryten som kan holde gaflene når de ikke er i bruk. Fargekodede gafler og kontrollpanel for temperatur er også et stort pluss. Dette er et godt alternativ for opptil åtte personer.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 1, 5 liter
 • 8 personer
 • Effekt: 800 W
 • Materiale: Aluminium og tre
 • Fungerer med både sjokolade og ost
 • Elektrisk og justerbar temperatur
 • Fargekodede gafler og lokk med holder
 • Tåler oppvaskmaskin

Lékué Sjokoladefonduesett

Lékué Sjokoladefonduesett test

Ikke alle er glade i ost, og ikke alle har behov for elektriske eller ilddrevne fonduesett. Hvis du kjenner deg igjen, kan Lékué Sjokoladefonduesett være valget for deg. Dette er den enkleste måten å kombinere deilig smeltet sjokolade med fersk frukt på – og det best av alt er at du kan gjøre det direkte i mikrobølgeovnen

Ikke alle er glade i ost, og ikke alle har behov for elektriske eller ilddrevne fonduesett. Hvis du kjenner deg igjen, kan Lékué Sjokoladefonduesett være valget for deg. Dette er den enkleste måten å kombinere deilig smeltet sjokolade med fersk frukt på – og det best av alt er at du kan gjøre det direkte i mikrobølgeovnen.

Lékué Sjokoladefonduesett er med andre ord verken et tradisjonelt eller allsidig fonduesett, men dette er et ypperlig alternativ for de som ønsker en enkel måte å smelte sjokolade og andre godsaker på. Her får du en hvit plastskål og en rød silikon innsats, og alt er BPA-fritt og 100 % platina silikon.

Lékué Sjokoladefonduesett fungerer på følgende måten. Du fyller den hvite plast skålen med vann, og deretter plasserer du lokket, eller den røde silikon innsatsen på toppen. Deretter fyller du opp med sjokoladebiter og plasserer hele settet i mikrobølgeovnen – enklere blir det ikke.

Silikon innsatsen har tre forskjellige lommer, slik at du kan varme forskjellige typer sjokolade. Hvorfor ikke prøve både hvit, mørk og melkesjokolade for å sammenligne? Fonduen vil holde seg varm takket være varmen som stiger fra vannbadet i skålen.

Det medfølger fire gafler i friske farger, slik at hver gjest får oversikt over sin egen gaffel. Både gafler, silikon innsats og skal kan vaskes i oppvaskmaskinen for enkel rengjøring. Her trenger du ingen ledninger eller levende ild, kun en mikrobølgeovn.

Lékué Sjokoladefonduesett er naturligvis ikke et fonduesett som passer for alle, men hvis du kun er på jakt etter smeltet, kremet sjokolade, er dette et ypperlig og prisvennlig alternativ. I tillegg går prosessen raskt og enkelt for seg, men pass på å rør i sjokoladen i intervaller. Da får du et silkemykt resultat.

Lékué Sjokoladefonduesett er praktisk og nett, slik at den enkelt kan bli med deg på hyttetur. Den er også plassbesparende og vil ikke ta opp mer plass enn en vanlig matboks. Vi liker at det finnes alternativer til tradisjonelle fonduesett, og særlig praktisk er det at alle delene kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Dette er et fint alternativ for de som ønsker å nyte deilig smeltet sjokolade på en rask og enkel måte.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 3 x 200 ml
 • BPA-fri
 • 100 % platina silikon
 • Plastskål, silikon innsats og gafler
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Få sjokoladefondue uten levende ild og ledninger

WMF Lono Fondue

WMF Lono Fondue test

Ønsker du deg et profesjonelt og effektivt fonduesett som har alt du behøver? Da vil WMF Lono Fondue være et godt valg. Dette settet kommer med åtte gafler, varmejustering, ekstra god effekt og flere gode funksjoner. Dette fondusettet kan brukes på alt fra ost og sjokolade, til buljong, olje og kjøtt.

Sjekk dagens pris

WMF Lono Fondue gjør ethvert måltid om til en luksusopplevelse og en unik samling. Denne modellen egner seg like godt til høytider som til kvelder hvor du vil kose deg litt ekstra med venner og familie. Det medfølger åtte lekre gafler i Cromargan, hvilket betyr at mange kan få gleden av denne gryten.

WMF Lono Fondue er selve definisjonen på en vinterklassiker. Her kan du kose deg med en rekke retter som varmer opp vinterkropper. Kapasiteten ligger på 1,5 liter, hvilket er gjennomsnittlig, men nok til de fleste. Det som skiller WMF Lono Fondue ut er at du får muligheten til å endre på temperaturen i gryten.

De forskejllige temperaturinnstillingene er viktig her, ettersom WMF Lono Fondue har en ekstremt høy ytelse og kan varme opp både olje, buljong og kjøtt på et blunk. Hvis du er på jakt etter et fonduesett med flere bruksområder og stor anvendelighet, har du kommet til rett sted.

Hver gaffel er utstyrt med egen fargemarkering, noe som kommer godt med om åtte gjester skal samles rundt gryten. På kanten vil du finne hvileposisjoner til gaflene og her har produsenten tenkt på alt. Hvileposisjonene er nemlig konstruert slik at gaflene aldri vil komme i veien for hverandre – her kan alle forsyne seg uten å vente på tur eller ta hensyn til sidemannen.

Hvileposisjonen sørger for at gaflene står rett opp, i stedet for å lene seg til siden eller falle ned i gryten. Settet kommer i tidløst stål, hvilket tar seg godt ut i ethvert hjem. Basen er utstyrt med svarte detaljer og gryten har ergonomiske håndtak som holder seg kjølig.

Vi liker at WMF Lono Fondue varmer opp rettene på rekordtid, og har smarte funksjoner som gjør at måltidet går sømløst for seg. Gaflene i rustfritt Cromaga stål er også et stort pluss, og med åtte stykker vil du kunne invitere mange gjester på en herlig fondueaften. Modellen er delt inn i tre deler: Base for oppbevaring, gryte og lokk. Dette vil fort bli din beste venn på kvelder hvor du vil unne deg noe ekstra.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 1,5 liter
 • 8 personer
 • Effekt: 1400 W
 • Smart hvileposisjon
 • Rustfritt stål
 • Rask oppvarming
 • Justerbar temperatur for mange bruksområder

Severin Elektrisk Fondue

Severin Elektrisk Fondue test

Sevrin sitt elektriske fonduesett ser gjerne mer ut som en tradisjonell kasserolle enn en fonduegryte, men ikke la deg lure: Dette er et ekstremt effektiv, brukervennlig og suverent fonduesett til enhver anledning. Her kan du lage alle mulige retter, og kose deg med et annerledes og sosialt måltid.

Sjekk dagens pris

Severin Elektrisk Fondue er som navnet tilsier et elektrisk fonduesett. Dette betyr at gryten ikke kan stå fritt på bordet, men må kobles inn i en stikkontakt. Heldigvis er ledningen hele 1 meter lang, hvilket gir nok med fleksibilitet når den skal plasseres på middagsbordet. Den elektriske basen, eller sokkelen kommer med temperaturstyring, noe som er praktisk.

Her kan du nemlig trylle frem en mengde spennende retter. Fondue er en rett som kan varieres og tilpasses, og dette har Severin tenkt på. Du behøver ikke å kun bruke en fonduegryte til sjokolade og ost, så lenge du har muligheten til å justere temperaturen.

Dette settet kan brukes til å tilberede kjøtt, fisk, olje, rødvin eller hva som helst.

Olje, rødvin, ost og sjokolade kan brukes når du ønsker å dyppe annet tilbehør ned i gryten. Men hvis du vil ha et sosialt måltid hvor alle rundt bordet er med på forberede maten, kan gryten brukes til å tilberede råvarer som fisk, grønnsaker og kjøtt. Selv om dette ligner på en kasserolle, er det viktig å poengtere at gryten ikke fungerer på induksjon og ikke skal brukes på vanlige komfyrtopper.

Severin sitt elektriske fonduesett kommer åtte fonduegafler som alle har egen fargeindikator. Når gaflene ikke brukes kan de plasseres i hvilesporet som befinner seg i lokket til gryten. For å sikre en jevn temperatur som er tilpasset råvaren eller innholdet i gryten, kan du bruke temperaturstyringen som befinner seg på basen. Dette sikrer at maten ikke blir overopphetet eller brenner seg.

Det medfølger også en beskyttende skjerm som forhindrer søl, noe som er praktisk om du varmer opp olje. Gryten har en kapasitet på 1,4 liter og en effekt på 1500 watt. Selve gryten må vaskes for hånd, og du kan bruke en klut til å rengjøre basen. Gaflene går i oppvaskmaskinen for enkel rengjøring. Dette er et fonduesett som imponerer med sine mange bruksområder.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Kapasitet: 1,4 liter
 • Åtte personer
 • Effekt: 1400 W
 • Elektrisk
 • Mange bruksområder
 • Beskyttende skjerm
 • Tåler ikke oppvaskmaskin

Nyttig å vite om fonduesett

Fondue er en samlebetegnelse på retter som smeltes i en gryte. Opprinnelig ble fonduesett brukt til å smelte sammen ost og hvitvin, men med årene har vi lært oss at fonduegryter kan brukes til så mangt. Dette er en nasjonalrett i Sveits, og der blir det som regel brukt brød, ost og hvitvin.

Nå brukes fondue til å varme sjokolade, steke kjøtt eller koke råvarer i buljong. Fonduesett er den perfekte måten å samle gjester og familie rundt middagsbordet til et sosialt måltid – og det beste av alt er at du slipper å lage maten selv. Ved hjelp av gaflene kan gjestene tilberede maten og forsyne seg når de ønsker. Dette skaper fornøyelig måltid og intime sammenkomster.

Fonduesett kan enten basere seg på en åpen ild eller elektrisitet. Velger du en elektrisk modell er du avhengig av å ha gryten nært en stikkontakt, og det kan derfor lønne seg å lete etter en modell med lang og fleksibel ledning.

Modeller med åpen ild kan plasseres hvor som helst og vil stå helt fritt på bordet. Her lønner det seg å finne en variant som kommer med en bordbeskyttelse, noe de fleste produsenter tilbyr. Det er mange tilleggsfunksjoner å velge fra, og her kan du selv bestemme hvordan du ønsker å bruke settet.

Fondue er den mest sosiale måten å dele et måltid på, og nå kan du få denne opplevelsen rett hjem i stuen. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva du og dine gjester kan tilberede. Prøv deg frem med spennende ostesauser, spekemat, friske grønnsaker og sprøtt brød. Et fonduesett blir fort samlingspunktet på fest og en slager på hytteturen.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo