Fuktmåler test: De 6 beste fuktmålerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Fukt er et vanlig problem som ofte skaper dyre regninger. Det er ikke alltid like lett å oppdage sopp, fukt og råte uten gode verktøy. Men dersom problemet ikke løses i tide, vil fukten raskt spre seg i hus, avlinger og i byggematerialer.

Med en fuktmåler har du en større sjanse for å oppdage eventuelle vannlekkasjer og fuktskader. Dette smarte verktøyet brukes til å måle fuktighet i materialer eller i luften, så vel som temperatur.

Fuktmålere har et bredt bruksområde. Driver du med jordbruk? Da kan instrumentet sikre at avlinger ikke går tapt grunnet fukt og ugunstig temperatur. Skal du gulvlegge over betong? Fuktmåleren gir deg tydelig indikasjon på når betongen er klar.

Hvis du leter etter en fuktmåler til verktøykassen, har du kommet til rett sted. Vi har nemlig testet noen av de mest populære modellene, innenfor ulike kategorier og prisklasser. Ta en titt på utvalget og finn den beste fuktmåleren for dine arbeidsoppgaver.

FLIR MR176 – Beste fuktmåler 2024

FLIR MR176 test

Når du trenger en allsidig fuktmåler stappet full med gode egenskaper, er det FLIR MR176 du skal se til. Denne modellen kommer med flere unike kvaliteter og lar deg oppdage fuktskader og vannskader før kostnadene blir for store.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne fuktmåleren kommer med varmebildevisning, slik at du kan se avvik i temperatur direkte på skjermen. Du kan følge temperatur-avvikene og lokalisere vannskader og fuktskader før de utvikler seg. Med IGM-teknologi blir du raskt og enkelt guidet til riktig sted. Med visuell-veiledning er det enkelt å finne frem til roten av problemet.

På instrumentets bakside vil du finne et utstikk. Det er dette som plasseres mot materialet for å undersøke fukt. Skal du måle i myke materialer som tre eller spon? Da kan du bruke en ekstern fuktgiver som følger med. FLIR MR176 kommer også med tilbehør for luftfuktighet- og temperaturmåling.

FLIR MR176 er det vi kaller for et kombinasjonsinstrument. Her kan du måle alle typer materiale, og du får muligheten til å lese av fuktnivå i underlag og luft så vel som temperaturen. Selv om du får mange gode innstillinger og funksjoner med på kjøpet, er FLIR MR176 relativt brukervennlig og lett å håndtere – dette er et stort pluss.

Fordeler:

 • Varmebildevisning og laserpeker
 • IGM-teknologi
 • Allsidig med flere bruksområder

Ulemper:

 • Pris: Fuktmåleren er i øvre prisklasse, men leverer til gjengjeld mye kvalitet for pengene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Driftstid 18 timer ved kontinuerlig bruk, 4 arbeidsuker ved normal bruk
Bilde-lagringskapasitet 9999 bilder
Fukt-indikering 19 mm

 

Vurdering

FLIR MR176 er en unik fuktmåler som egner seg godt til måling i loft og krypkjellere. Denne modellen har varmebildevisning og gir en visuell guide til eventuelle vannlekkasjer og fuktskader. Direkte i displayet kan du følge med på temperaturavvik, for å lett finne rotene til problemet.

Skal du måle temperatur eller luftfuktighet? Da benytter du deg av RF-giveren. Varmebilder kan lages for rapportering og etteranalyse, noe som er praktisk for profesjonelle. Alle disse gode egenskapene gjør at vi kårer FLIR MR176 til markedets beste fuktmåler.

PROTIMETER GrainMaster i – Beste fuktmåler til korn

PROTIMETER GrainMaster test

Det ligger i navnet, med PROTIMETER GrainMaster blir du en mester i håndtering av korn. Denne fuktmåleren er designet for utelukkende måle fukt i ulike vekster som bygg, hvete og havre. Med 15 forhåndsprogrammerte kalibreringer er denne fuktmåleren perfekt for aktive jordbrukere.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

PROTIMETER GrainMaster er ikke skapt for å måle fukt i treverk, betong eller andre byggematerialer. Her er fokuset lagt på kornvekster og jordbruk. Ikke bare gjør fuktmåleren det enkelt å måle temperatur på en rask måte, men du kan også bruke forhåndsprogrammerte innstillinger for å oppnå mest mulig nøyaktige resultater.

Fuktmåleren har blant annet kalibreringer for havre, bygg, hvete, linfrø, raps, mais, bønner, erter soyabønner, ris og kaffebønner. Du kan måle både temperatur og fuktnivå på en effektiv måte, slik at du slipper å la avlinger gå tapt grunnet ugunstige nivåer.

PROTIMETER GrainMaster veier noe mer enn andre fuktmålere, men er til gjengjeld svært lett å håndtere og leverer raske målinger. Alt av knapper er lett tilgjengelig og intuitive, mens LCD-skjermen gir tydelige resultater.

Fordeler:

 • Brukervennlig: Fuktmåleren er lett å bruke og håndtere
 • Innstillinger: Med 15 forhåndsprogrammerte innstillinger får du alltid nøyaktige målinger
 • Rask og effektiv: PROTIMETER GrainMaster leverer hurtige resultater
Ulemper:
 • Vekt: PROTIMETER GrainMaster veier 1 kilo, hvilket er relativt mer enn andre fuktmålere i testen.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Fuktmåler for korn
Vekt 1 kilo
Størrelse 195 x 185 x 100 mm

 

Vurdering

Hvis du driver med variert jordbruk, er PROTIMETER GrainMaster gull verdt. Denne fuktmålingen kan spare deg kostnader og reduserer risikoen for at avlinger går tapt grunnet feil fukt- og temperaturnivå. Modellen er lett å bruke, men veier noe mer enn andre instrumenter. Likevel er den et ypperlig valg for alle som driver med korn og avlinger.

TRAMEX CMEXpert II

TRAMEX CMEXpert II test

TRAMEX CMEXpert II er en praktisk og smart fuktmåler for de som jobber med betong. Denne modellen skiller seg ut med en unik bunnplate. Her blir elektroder sendt ned i betongen for å beregne fuktkvoten.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Fuktmåleren har et digitalt display med rask og effektiv måling. Du får nøyaktige målinger som gir et tydelig signal om når betongen er klar for gulvlegging. Vi liker hvor raskt instrumentet er og setter pris på hvor enkelt det er å manøvrere knappene og funksjonene.

Som nevnt har TRAMEX CMEXpert II en bunnplate med elektroder. Det er dette som sikrer de raske målingene. Alt du behøver å gjøre er å skru på fuktmåleren og holde bunnplaten mot betongens overflate. I løpet av få sekunder får du informasjon om fuktinnholdet. Trenger du informasjon om nivået i % RF? Da borer du enkelt et hull i betongen.

Du kan montere en RF-giver i foringsrøret. Dette forhindrer irriterende målgivere som stikker opp fra borehullet og du minerer risikoen for at noen tråkker på målegiveren og ødelegger instrumentet. TRAMEX CMEXpert II er dermed særdeles brukervennlig og praktisk på arbeidsplassen.

Fuktmåleren har måle ned til en dybde på 12,5 mm og kommer utstyrt med en hold-funksjon. Videre får du et stort digitalt display som legger til rette for tydelig avlesning, takket være god opplysning. Her får du både ikke-penetrerende og dirke fukt-indikering.

Fordeler:

 • Stort temperaturområde
 • Stikker ikke opp fra borehull
 • Bunnplate med elektroder
Ulemper:
 • Kan ikke måle luftfuktighet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Temperaturområde -20 til 420 grader
Driftstemperatur 0 til 50 grader
Type Batteridrevet fuktmåler

Vurdering

TRAMEX CMEXpert II er en ypperlig fuktmåler til betong. Fuktkvoten strekker seg fra 0 til 6,9 % og ved boring kan du måle fukten i % RF. Instrumentet har flere brukervennlige kvaliteter, men det er farten og nøyaktigheten som imponerer mest. Hvis du jobber med betong og ikke har behov for luftmåling, er dette et godt valg.

PROTIMETER BaleMaster – Fuktmåler til høyballer og halm

PROTIMETER BaleMaster test

PROTIMETER BaleMaster er en fuktmåler som skiller seg ut på markedet. Dette instrumentet er nemlig ikke skapt for måling av fukt i tre eller betong, men i høyballer og halm. Driver du med gårdsbruk og drift av jorder? Da trenger du denne fuktmåleren i arbeidsbuksen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Når du du jobber med halm og høy, er det viktig å holde oversikt over fuktighet. Med PROTIMETER BaleMaster får du en ekstern fuktgiver med en enorm rekkevidde på hele 600 mm. Dette gjør det enkelt å gjøre målinger av fuktighet i store høyballer.

Instrumentet kommer utstyrt med en praktisk LCD-skjerm, denne er bakgrunnsbelyst. I tillegg er displayet stort for lett avlesning, og det medfølger LED-lamper som lyser i rødt, gult eller grønt. Dette gjør det igjen raskt å lese av relativ fuktighet.

Fuktmåleren er brukervennlig, lett å forstå seg på og kommer med et gummiert grep for økt komfort. En batterikapasitet på 9 volt gir lang driftstid og du får et målområde mellom 9 og 40 %. PROTIMETER BaleMaster har en beskjeden vekt på bare 187 gram, hvilket gjør den lett å frakte med seg rundt på jordet og i fjøset.

Fordeler:

 • LED-lamper: PROTIMETER BaleMaster kommer med praktiske LED-lamper som gjør det raskt å lese av målingen
 • Opplyst LCD-skjerm
 • Lang rekkevidde: En lang sonde på 600 mm gjør det enkelt å nå inn i store høyballer.
Ulemper:
 • Luftfuktighet måling: PROTIMETER BaleMaster gir ikke mulighet til måling av luftfuktighet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Måleområde 9% til 40%
Effekt 9 volt
Vekt 187 gram

Vurdering

Jobber du med halm og høy? Da trenger du en praktisk fuktmåler som PROTIMETER BaleMaster. Dette instrumentet er skapt for å gjøre effektive måling av fuktighet, og har en rekkevidde på 600 mm. Modellen har en kraftig batterikapasitet på 9 volt og praktiske LED-lys for enkle målinger.

PROTIMETER HygroMaster II

PROTIMETER HygroMaster II test

PROTIMETER HygroMaster II er en profesjonell fuktmåler med flere gode egenskaper. Her får du et førsteklasses design, god brukervennlighet og mange målings-alternativer. Dette er oppfølgeren til produsentens tidligere toppmodell, og det er tydelig at modellen er oppgradert på flere områder.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Fuktmåleren kommer med en opplyst LCD-skjerm og et stort display for lettere avlesning. I tillegg har den et brukervennlig samt gummiert grep, for økt komfort og stødighet. Med denne modellen kan du måle både luftfuktighet, lufttemperatur og duggpunkt.

Det er mulig å bruke en ekstern overflatetemperatur-giver, slik at du også kan måle temperatur på ulike gjenstander og avdekke potensielle risikoer or dugg-utfelling. Dette tilbehøret følger med PROTIMETER HygroMaster II.

PROTIMETER HygroMaster II gjør det mulig å loggføre temperatur og luftfuktighet, noe som kan være praktisk når du arbeider med langvarige prosjekter. Denne modellen har profesjonelle egenskaper, men setter du av tid til å bli kjent med utstyret, vil også en nybegynner få mye bruk ut av instrumentet.

Fordeler:

 • Innebygd IR-termometer: Dette sikrer nøyaktig utregning av duggpunkt og måling av overflatetemperatur
 • Opplyst LCD-skjerm
 • Brukervennlig grep

Ulemper:

 • Avanserte innstillinger: PROTIMETER HygroMaster II er stappet full med innstillinger og målemuligheter. Selv om brukergrensesnittet er intuitivt, må nybegynnere bruke litt tid på å sette seg inn i hva funksjonene betyr.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet
Effekt 9 Volt
Produsent Protimeter

Vurdering

PROTIMETER HygroMaster II er en profesjonell fuktmåler med smarte egenskaper. Her kan du måle både luftfuktigheter, temperatur, duggpunkt og overflatetemperatur. Instrumentet passer ypperlig for de som ønsker å gjøre målinger i luft eller i kombinasjon med et målerører før betong. Et intuitivt brukergrensesnitt gjør det lett å bli kjent med instrumentet og egenskapene.

GANN Hydromette BL Compact

GANN Hydromette BL Compact test

GANN Hydromette BL Compact er en elektrisk fuktmåler i et kompakt format. Skal du måle fuktighet i ulike byggematerialer? Da kommer denne modellen godt med. Fuktmåleren GANN gjør en utmerket jobb i isoleringsmaterialer, tre og myke byggematerialer.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Fuktmåleren er liten og veier bare 160 gram – perfekt størrelse til lommen. På toppen av fuktmåleren finner du to stifter som presses inn i materialet du skal måle. GANN Hydromette BL Compact gir en nøyaktig måling av materialets fuktinnhold, med raske resultater.

Du kan bruke måleren på ulike typer tre, blant annet finér, sponplater, puss, gips og fibermaterialer. GANN Hydromette fungerer på en tykkelse opptil 25 mm. Det medfølger en praktisk beskyttelsesskjerm for displayet, ekstra pinner og en plastboks for trygg oppbevaring.

Fordeler:

 • Målepinner
 • Bygg og trematerialer
 • Nøyaktig og raske målinger
Ulemper:
 • Kan ikke måle luftfuktighet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Byggemateriale 0,4 – 6,0 % av tørrvekt
Tre 6 til 25 % fuktinnhold
Vekt 160 gram

Vurdering

Jobber du med tre, isolerings- eller andre byggematerialer? Da trenger du en praktisk fuktmåler som GANN Hydromette BL Compact med på laget. Modellen er praktisk, liten og passer perfekt i lommen på arbeidsbuksen. Med denne enkle modellen får du raske, men presise målinger av fukt i diverse tre- og fibermaterialer.

Trenger jeg fuktmåler?

I Norge er vi svært utsatt for fuktskader. Klimaet kan gjøre det vanskelig å oppdage fuktproblemer med det blotte øyet, men en fuktmåler vil gjøre jobben raskt og enkelt. Instrumentet brukes dog ikke bare for å oppdage vannlekkasjer, men kan være nyttig i flere situasjoner.

Skal du male treverk utendørs? Da er det særdeles viktig at treverket ikke er fuktig, for å sikre at malingen fester seg. Mange bruker fuktmåler for å sjekke fuktigheten på ved, og instrumentet kan redde deg fra omfattende soppskader og råte.

Med andre ord er fuktmåleren et særdeles nyttig verktøy som kan brukes i mange arbeidssituasjoner. Både fagfolk og vanlige huseiere kan spare mye på å sjekke fuktigheten i treverket med jevne mellomrom. Ta en titt på testen vår og finn instrumentet som passer best for deg.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo