Inspeksjonskamera test: Årets beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du se hva som skjer inni bilen eller i et hulrom? Med et inspeksjonskamera kommer du til på steder som ellers er utilgjengelig. Dette er et lite videokamera knyttet til en ledning, som gjør det lett å inspisere områder det er ellers er vanskelig å få tilgang på.

Inspeksjonskamera er et allsidig og nyttig verktøy som kan brukes av både privatpersoner og profesjonelle. Det finnes flere modeller på markedet, noen er håndholdte mens andre kan kobles direkte til mobil og datamaskin.

I dagens digitale tidsalder har internett gitt oss muligheten til å utføre en rekke oppgaver, fra å kjøpe kontaktlinser på nett til å finne vårt neste feriemål. Og ja, du gjettet riktig – du kan til og med finne inspeksjonskamera.

Vi har vurdert de ulike produktene. Bli med oss når vi tester markedets mest populære inspeksjonskamera.

Bosch GIC 120 C – Beste inspeksjonskamera

Bosch GIC 120 C test

Bosch GIC 120 C er et profesjonelt inspeksjonskamera beregnet for vanskelige områder. Denne modellen gjør det enkelt å inspisere omgivelser som ellers er utilgjengelig, samtidig som du kan dokumentere funn og resultater. Takket være en Up is Up-funksjon, vil bilde rotere for optimalisert orienteringer.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Bilder og videoer kan lagres, eller overføres direkte til en micro-USB-kabel. Det benyttes en Dual Power Source-teknologi og inspeksjonskameraet kan benyttes med alkaliske batterer eller et 12 V li-ion-batteri.

Bosch GIC 120 C presterer godt i en mengde arbeidsoppgaver, men vi synes den gjør det ekstra godt i rør og bak vegger. Du kan også bruke inspeksjonskameraet til å få et overblikk inne i biler, hydraulikkanlegg og inni koblingsbokser. Kamerakabelen kan enkel skiftes ut ved behov, og designet er ergonomisk for økt arbeidskomfort.

Kamerakabelen har en lengde på 120 cm og en meget sterk belysning. Bosch GIC 120 C er utstyrt med et LED-lys for god oversikt – uansett hvor mørkt det måtte være i inspiseringsområdet.

Dette er et optimalt inspeksjonskamera for de som jobber profesjonelt, eller trenger et kamera av høy kvalitet og ytelse. Vi liker hvor enkelt det er å jobbe med ledningen og blir imponert over hvor lett bilder overføres til eksterne enheter.

Fordeler:

  • LED-lys: Bosch GIC 120 C kommer med en meget god belysning som gjør det enkelt å se I selv de mørkeste omgivelser.
  • Up is Up: Denne funksjonen bidrar til best mulig orientering, ved at bildet roterer samtidig på skjermen som du justerer kamera.
Ulemper:
  • Finner ingen ulemper

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Display 3,5 tommer
Kamerahode 8,5 mm
Display 320 x 240
Kabel 120 cm

Vurdering

Hvis du trenger et profesjonelt inspeksjonskamera med høy ytelse, er Bosch GIC 120 C et utmerket valg. Modellen er brukervennlig, enkel å manøvrere og byr på mye fleksibilitet. Inspeksjonskameraet kan benyttes til både video og bilder, og presterer godt i ellers utilgjengelige hulrom.

Inspeksjonskamera MicroUSB & USB med 6 LED – Android

Inspeksjonskamera MicroUSB & USB med test

MicroUSB & USB er et inspeksjonskamera som både kan filme og fotagrafere. Modellen er vanntett, liten og praktisk – perfekt for privatpersoner og vanlige forbrukere. Denne modellen kobler du direkte til mobiltelefonen din, eller en datamaskin.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

MicroUSB & USB inspeksjonskameraet er kompatibel med smartelefoner fra Android, men takket være USB-porten kan du bruke kameraet på hvilken som helst datamaskin. Uansett hvilken enheter du kobler til, vil du alltid få direkte visning på skjermen med gode detaljer.

Seks LED-dioder sikrer et opplyst arbeidsmiljø, mens en fem meter lang ledning gir enorm rekkevidde. Denne modellen er vanntett, noe som gir ekstra mange bruksområder. MicroUSB & USB er i beskyttelsesklassen IP67.

Fordeler:

  • Lang kabel: Med en 5 meter lang kabel vil du komme til hvor som helst – uansett om det er i sikringsboksen, rør eller bilen
  • Lys: Takket være 6 LED-dioder vil du alltid ha et opplyst arbeidsområde foran deg.
Ulemper:
  • Finner ingen nevneverdige ulemper

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Inspeksjonskamera for android
Kameradiameter 7 mm
LED-lys 6
Kabel 5 meter

Vurdering

Dette inspeksjonskameraet er praktisk, vanntett og gir en ekstremt god rekkevidde på fem meter. Du kan koble kameraet direkte i mobilen, eller i en datamaskin dersom mobilen ikke kjøer på Android sitt operativsystem. MicroUSB & USB er perfekt til trange rom og vanskelige oppgaver.

Hvordan fungerer et inspeksjonskamera?

Føler du av og til at du jobber i blinde? Med et inspeksjonskamera blir det enkelt å få inspisere områder som ellers er vanskelig å nå. Dette er et verktøy satt sammen av et display, ledning, LED-lys og et lite videokamera.

Når du bruker inspeksjonskamera, kan du både filme, ta bilder og dokumentere det som foregår i trange områder. Kanskje vil du inspisere understellet på bilen for rust? Eller lurer du på om veggen egentlig er godt nok isolert? Bruksområdene med et inspeksjonskamera er mange.

Hvilket inspeksjonskamera skal jeg velge?

Først og fremst er det viktig at ledningen er lang nok og gir tilstrekkelig rekkevidde. Hvor mye lengde du trenger, avhenger naturligvis av hva du planlegger å inspisere. Vi anbefaler likevel at du går for en lengre kabel, da dette gjør verktøyet mer allsidig.

Det finnes i hovedsak to ulike inspeksjonskamera: Et med USB og et med innebygd display. Sistnevnte er et fullverdig verktøy og må ikke kobles til annet utstyrt. Disse modellen har avanserte egenskaper og kommer med en innebygd skjerm.

Det andre alternativet er å gå for et inspeksjonskamera med USB. Her får du kun en ledning og et kamera, som du deretter må koble til en datamaskin eller en smarttelefon. Skjermen på PC eller mobil vil fungere som displayet.

Selv om det også finnes andre varianter på markedet, er det disse to typen som er mest populær. Profesjonelle velger ofte en variant med innebygget display, da dette gir flere avanserte innstillinger. En privatperson kan komme langt med USB-port, så lenge denne er kompatibel med enhetene dine.

Slik finner du det beste inspeksjonskamera

Vi anbefaler at du velger en modell som både passer i rekkevidde og funksjonalitet. Skal du jobbe i rør og våtrom? Da kan det lønne seg å gå for en vanntett modell. Skal du jobbe i svært mørke omgivelser? Da bør du se etter mest mulig belysning.

Du må altså vurdere inspeksjonskameraene i testen, etter hva du har behov for. Slik finner du en modell som gir tilstrekkelig med ytelse og kvalitet, samtidig som du faktisk får mye nytte av kameraet. Tenk på lengde, kamerakvalitet, oppløsning, dokumentering og brukervennlighet – slik finner du det beste inspeksjonskamera.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 1 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo