Instapay Mastercard: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Instapay MasterCard er et kredittkort som er skreddersydd for brukere som planlegger å betale ned over en lengre periode. Her får du ikke noen rentefri tilbakebetalingsperiode, men istedenfor en gunstig effektiv rente som gjelder fra første dag.

I dag antas det at rundt 37 % av de som bruker kredittkort, ikke betaler tilbake alt de skylder innen den rentefrie perioden. Er du en av dem? Da kan kanskje Instapay være et gunstig kredittkort for deg.

I vår test av Instapay MasterCard ser vi nærmere på hva slags priser og vilkår som gjelder for kredittkortet, samt hvilke fordeler du kan få. Vi skal også se nærmere på de mindre positive sidene ved dette kredittkortet. Finn ut om Instapay MasterCard passer dine behov.

Se også: Beste kredittkort


Søk Instapay Mastercard


Søk Instapay Mastercard

★★★★★
Annonselenke. Renteeksempel: eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr

SØK HER

Om Instapay MasterCard kredittkort

Det er den populære banken Instabank som står bak kredittkortet Instapay MasterCard. Ifølge denne banken har de fleste kredittkort på markedet en nominell rente på mellom 20 og 24 %. Til sammenligning har Instapay MasterCard en rente på kun 14,9 %.

Dermed blir Instapay MasterCard blant de kredittkortene på markedet med klart lavest rentenivå. Rentene løper imidlertid fra øyeblikket du benytter kortet til kjøp eller uttak.

Mange andre kredittkort har en rentefri periode for betalingsutsettelse, der du kan slippe renter om pengene betales tilbake innen en viss tid.

Med dette i bakhodet, vil Instapay MasterCard kredittkort først og fremst være gunstig for brukere som likevel planlegger å betale ned over flere måneder. Ønsker du å tilbakebetale innen noen dager, vil det kanskje lønne seg å bruke et kredittkort med rentefri periode.

Vilkår og priser

Når du skal finne et kredittkort som passer deg og bruksmønsteret ditt, er det lurt å se gjennom kortets priser og vilkår. Disse faktorene vil nemlig avgjøre hvor mye det vil koste å bruke og ha kortet.

Her er en oversikt over hvilke gebyrer, renter og beløpsgrenser som gjelder for Instapay MasterCard, samt annen nyttig informasjon:

 • Aldersgrense: 23 år
 • Effektiv rente: 18,13 %
 • Nominell rente: 14,9 %
 • Rentefri betalingsutsettelse: Nei
 • Maksimal kredittramme: 100 000 kroner
 • Gebyr ved varekjøp i Norge: 0 kroner
 • Gebyr ved varekjøp i utlandet: 0 kroner
 • Gebyr ved uttak: 50 kroner
 • Valutapåslag: 2 %
 • Termingebyr: 40 kroner
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Faktureringsgebyr e-post: 0 kroner
 • Gebyr ved overtrekk: 125 kroner

Effektiv rente

En av de absolutt største fordelene ved å velge Instapay MasterCard, er at man kan få en rente som er lav sammenlignet med de fleste andre kredittkort. Effektiv rente ligger på 18,3 %, og dette er medregnet nominell rente og gebyrer.

Husk å se på den effektive renten når du skal velge kredittkort, siden du da kan få oversikt over kortets brukskostnader i sin helhet. Om du kun vurderer nominell rente, vil ikke gebyrer være medregnet.

Rentefri periode

Instapay MasterCard skiller seg ut ved å ikke ha en rentefri periode. Dette kan være en fordel, men også en ulempe.

Se for deg at du skal kjøpe et nytt salongbord som koster 30 000 kroner. Du mangler penger til å kunne betale hele beløpet fra egen lomme, og bruker derfor kredittkortet. Hvis du kan betale tilbake beløpet innen kort tid, er et kredittkort med rentefri periode best.

Når renten først begynner å løpe, er renten kanskje dyrere enn på Instapay MasterCard, men det har ikke noe å si siden du betaler før rentene trer i kraft.

Om du derimot ikke kan betale tilbake alt innen en periode på 30–50 dager, kan det lønne seg med Instapay MasterCard. Planlegger du å betale ned over flere avdrag, er lav rente absolutt gunstig – og nettopp det kan Instapay tilby.

Gebyrer

Når det kommer til gebyrer er Instapay MasterCard et forholdsvis gunstig kredittkort. Du slipper blant annet å betale noe etableringsgebyr ved opprettelse av kredittkortavtalen. Det er heller ingen årsavgift.

Samtidig er det et termingebyr på 40 kroner, og hver gang du trekker kortet i en minibank eller gjør uttak koster dette deg 50 kroner.

Ellers kan vi nevne at Instabank krever et gebyr på 149 kroner per år dersom det går mer enn 12 måneder uten at du bruker kredittkortet. Om du ikke bruker kortet, kan du altså måtte betale gebyrer likevel.

Høyeste kredittgrense

Med Instapay MasterCard vil kredittsjekken banken tar av deg avgjøre hvor høy kredittgrense du kan få. Dersom vi tar utgangspunkt i at du får en god kredittscore, kan du på det meste få en kredittramme på 100 000 kroner.

Husk likevel på at maksimal kredittgrense som regel ikke er noe du får før du har hatt kredittkortet over en lengre periode. Hvis banken ser at du er en god betaler og ikke slurver med tilbakebetaling, kan du sannsynligvis få økt kredittrammen din.

Kredittrammen er veldig individuell, og vil avgjøres av både inntekt, gjeld, alder og lignende faktorer.

Instapay MasterCard i utlandet

Instapay kredittkort kan brukes i alle minibanker og butikker som aksepterer MasterCard verden rundt. Totalt utgjør dette mer enn 34 millioner ulike utsalgssteder og banker. Planlegger du å bruke kredittkortet mens du er på ferie?

Når du bruker Instapay MasterCard i utlandet, er det ingen gebyrer på transaksjoner i forbindelse med varekjøp. Du kan derfor bruke kortet på samme måte som når du handler i Norge, uten å bekymre deg for ekstra kostnader.

Gjør du imidlertid uttak av kontanter i utlandet, vil dette medføre et gebyr på 50 kroner (gjelder per transaksjon). På toppen av dette vil det være valutapåslag, og dette tilsvarer 2 % av beløpet.

Låneeksempel med Instapay MasterCard

Dersom du bruker 45 000 kroner av kredittrammen på et Instapay MasterCard, og rentesatsen er på 18,13 %, vil dette medføre en lånekostnad på totalt 4 194 kroner.

Dette betyr at du totalt vil betale tilbake 49 194 kroner til Instabank. Vi har i dette eksempelet tatt utgangspunkt i at nedbetalingen har blitt gjort over en periode på 12 måneder, med like store avdrag hver termin.

Bonuser og fordeler med Instapay MasterCard

Med Instapay MasterCard kan du se frem til månedlige bonuser og rabatter på spesielt utvalgte produktgrupper. Rabattordningen fungerer slik at du hver eneste måned vil få tilgang på nye rabatter eller cashback.

La oss ta en nærmere kikk på de forskjellige rabattordningene du kan få med Instapay som kredittkort.

Rabatter

Rabatten du får vil automatisk bli trykket fra på den neste fakturaen du mottar. Instapay MasterCard sine rabattordninger kan gi deg avslag på alt fra sportsutstyr til elektronikk eller byggevarer.

Du kan også forvente egne rabatter rundt spesielle datoer, slik som for eksempel Black Friday, romjulen og lignende. Per måned gjelder en maksimal rabatt på 500 kroner, og i løpet av et år er grensen på 3 000 kroner.

Dersom du sjekker ut nettsiden til Instabank, kan du få oversikt over hvilke rabatter som vil gjelde de kommende månedene. Du kan for eksempel se frem til 5 % rabatt på alt av sportsutstyr én måned, mens du får 5 % på interiør, verksted eller drivstoff en annen måned.

Rabattene er som regel tilpasset årstid, noe som er veldig positivt. I mai måned kan man for eksempel få rabatt på hagemøbler, mens man om sommeren kan få rabatt på hoteller eller overnattinger.

Cashback og kampanjer

Med Instapay MasterCard kan du også regne med å få tilgang på kampanjer fra tid til annen. Dette kan for eksempel innebære at du får tilbake litt ekstra for varekjøp i visse kategorier eller hos visse butikker en periode.

Du kan også oppleve å få cashback. Da får du tilbake litt av det du har brukt på varekjøp, slik at kostnadene blir litt lavere.

Enkel betaling gjennom «tæpping»

En annen fordel ved Instapay MasterCard, er at du kan betale ved å «tæppe» kortet. Dette betyr at du kun trenger å plassere kortet inntil betalingsterminalen. Du kan så verifisere transaksjonen med «Ok».

Fordelen med tæpping er at man ikke trenger å taste inn koden sin. Er du for eksempel engstelig for at noen i kassakøen skal se koden din, kan tæpping være løsningen. Merk deg at funksjonen kun er tilgjengelig på beløp opptil 500 kroner.

Ulemper med Instapay MasterCard

Ingen forsikringer er inkludert i kredittkortet. Det betyr for eksempel at du ikke får reiseforsikring automatisk idet du betaler reisen med kredittkortet. E
r dette viktig for deg når du skal velge kredittkort, er kanskje ikke Instapay det beste alternativet.

En annen ulempe med Instapay MasterCard, er at renten begynner å løpe allerede fra første dag når du bruker kortet. Om du har mulighet for rask tilbakebetaling, vil det som regel være mer lønnsomt å velge et kredittkort med rentefri periode.

Det tas også gebyrer ved uttak i minibank, noe som kan være en ulempe om du planlegger kontantuttak med kortet. Aldersgrensen for å få kortet er dessuten nokså høy (23 år), og kan gjøre at de yngste forbrukerne må se seg om etter andre alternativer.

Hvordan kan jeg søke om Instapay MasterCard?

For å søke om et Instapay MasterCard, kan du blant annet besøke nettsiden til Instabank. Du må da fylle ut et søknadsskjema, slik at banken får nødvendig oversikt over din økonomiske situasjon. Her er noe av det du må oppgi i søknadsskjemaet som fylles ut:

 • Fødsels- og personnummer
 • Mobilnummer
 • E-post
 • Brutto årslønn
 • Jobbsituasjon
 • Sivilstatus
 • Gjeld på bolig
 • Studielån
 • Billån, MC-lån eller lignende lån
 • Antall barn som forsørges
 • Hvorvidt du ønsker betalingsforsikring eller ikke

Husk at Instabank i tillegg til å ta utgangspunkt i overnevnte informasjon, vil gjøre en kredittsjekk av deg. Dette er en prosess alle som søker om lån eller kreditt i Norge må gjennom, og utføres for at banken skal forsikre seg om at du er betalingsdyktig.

Disse kravene må du oppfylle for å få Instapay MasterCard

Under kredittsjekken Instabank utfører, vil de se hvor høy kredittscore du har. Kredittscoren man får vil kalkuleres på bakgrunn av økonomi og betalingshistorikk. Har du for eksempel en aktiv betalingsanmerkning, vil dette gi deg dårligere kredittscore.

Generelt sett vil det være slik at jo høyere kredittscoren din er, jo større låneramme kan du få på ditt Instapay MasterCard. Her er minstekravene som stilles for at du skal kunne få innvilget et søknad om kredittkort hos Instabank:

 • Du er minimum 23 år gammel
 • Du tjener minst 250 000 kroner per år (brutto årsinntekt)
 • Totalt har du ikke gjeld som er høyere enn 5 x inntekten
 • Du har ikke betalingsanmerkninger
 • Du skal tåle en eventuell renteøkning på 5 %

Tilbakebetaling og fakturering

Når du har brukt et Instapay MasterCard, vil du motta faktura på beløpet du skylder én gang per måned. Fakturaen mottas i begynnelsen av måneden. Det minste beløpet som kan betales ned per måned, tilsvarer 1,67 % av det du har brukt av kredittrammen din.

Har du for eksempel brukt 30 000 kroner av kredittrammen på ditt Instapay MasterCard, vil dette bety at du må betale tilbake minst 501 kroner per måned i avdrag (1,67 % av 30 000 = 501).

Fakturaen vil bli sendt på mail, og digital faktura er også gratis å motta. Om du derimot ønsker å få fakturaen tilsendt i papirformat i posten, vil dette medføre et ekstra gebyr.

Generelt sett opererer Instabank med et faktureringsgebyr på 49 kroner når regningen skal sendes fysisk i posten. Merk deg at det er mulig å betale tilbake hele beløpet med en gang når du mottar fakturaen. Eventuelt kan du betale ned litt og litt over tid.

Få oversikt over Instapay MasterCard i nettbanken

Når du har et kredittkort, er det nyttig å holde oversikt over hvor mye man har brukt av kredittrammen. Derfor er det praktisk at du til enhver tid kan logge deg inn i nettbanken til Instabank og sjekke saldo og forbruk.

Instabank er en 100 % digital bank uten filialer. Nettbanken deres er derfor velutviklet og komplett, og lar deg blant annet sjekke alle transaksjoner på nett. Gjennom nettbanken kan du også velge å betale ned hele beløpet dersom du skulle ha mulighet for det.

Betalingsforsikring på Instapay MasterCard

Instabank tilbyr betalingsforsikring på Instapay MasterCard. Dette er noe banken anbefaler alle kundene å benytte seg av, siden det kan gi deg mer økonomisk trygghet. Dersom du skulle miste jobben eller rammes av sykdom, kan forsikringen tre i kraft.

Betalingsforsikringen gjelder både ved arbeidsuførhet, død og arbeidsledighet, og vil da sørge for at lånet ditt blir nedbetalt på tross av situasjonen.

Om du for eksempel skulle oppleve en inntektsreduksjon, kan dette gjøre det vanskeligere å betjene gjelden. Med en forsikring slipper du å bekymre deg for en slik situasjon.

Kostnadene for forsikringen vil beregnes månedlig når du har Instapay MasterCard, og vil være avhengig av hvor mye du har brukt av kredittrammen til enhver tid. Forsikringspremien vil tilsvare 0,6 % av saldoen din på tidspunktet faktureringen finner sted.

Hvordan hjelper banken meg om jeg mister Instapay MasterCard?

Noen ganger kan man være så uheldig at man mister bankkortet sitt. Om du av en eller annen grunn skulle miste ditt Instapay MasterCard-kredittkort, er det viktig å kontakte Instabank for hjelp. Du kan da kontakte banken på følgende måte:

 • Telefon: 215 19 300
 • E-post via kontaktskjema

Eventuelt kan du logge deg inn i nettbanken og sperre kortet på egen hånd, noe som kanskje er det enkleste alternativet. Du kan få tilsendt et nytt kredittkort ved behov.

Hvis du roter vekk kredittkortet ditt hjemme og er sikker på at det ikke er stjålet eller tapt, kan du også sperre det midlertidig til du finner det igjen.

Er Instabank en gunstig bank å være kunde hos?

I tillegg til å vurdere hvorvidt selve kredittkortet er gunstig for deg, kan det være greit å se nærmere på selve banken. Instabank er en norsk bank som er 100 % digital, og kom på markedet i 2016.

Siden den gang har Instabank hatt ett overordnet mål – nemlig å være den banken som sørger for at du får en best mulig kundeopplevelse. Dette skal de blant annet oppnå ved å ha fokus på både enkle løsninger og innovasjon.

I tillegg er det viktig for banken å være til stede for kundene sine. Kundeservice er tilgjengelig til lang ut på kvelden, og kan hjelpe via både telefon og kontaktskjema. Om kundeopplevelsen er viktig for deg, vil det neppe skade å være kunde hos Instabank.

Oppsummert: Er Instapay MasterCard et gunstig kredittkort?

Instapay MasterCard er et kredittkort som kan by på mange gode fordeler. Hvorvidt dette kredittkortet passer for deg, vil imidlertid avhenge av hva slags vaner du har. Regner du med at du vil betale ned på avdragene over flere måneder, er kortet absolutt gunstig.

Grunnen til at Instapay MasterCard lønner seg for deg som foretrekker månedlige avdrag over en lengre periode, er de lave rentene. Om du heller ønsker å betale alt tilbake innen kort tid, vil det ofte heller være lønnsomt å velge et kredittkort med rentefri periode.

Alt i alt er Instapay MasterCard et kredittkort som kan passe mange av oss. Du kan få en lav effektiv rente, samt en rekke gode fordeler og rabatter. Hver måned vil du få tilgang på nye rabatter, som for eksempel 5 % rabatt på ulike produkttyper.

Instapay MasterCard er også brukervennlig. Du kan betale gjennom tæpping og kontaktløs betaling om du ønsker det, og du får full oversikt over saldo og transaksjoner i nettbanken. Alt i alt er dette et kredittkort vi kan anbefale.


Søk Instapay Mastercard


Søk Instapay Mastercard

★★★★★
Annonselenke. Renteeksempel: eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr

SØK HER

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo