Komplett bank kredittkort: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Komplett Bank tilbyr et eget kredittkort som er designet for å gi deg ekstra fleksibilitet i det daglige. Du vil få tilgang på flere fordeler i kredittkortet, noe som blant annet omfatter reiseforsikring og diverse bonuser.

I denne testen har vi valgt å se litt nærmere på Komplett Bank kredittkort. Er dette for eksempel et gunstig kredittkort med tanke på betalingsutsettelse, renter og avgifter? Vi gir deg svaret.

Les også: Beste kredittkort


Søk Komplett bank Mastercard


Søk Komplett bank Mastercard

★★★★★
Annonselenke. Renteeksempel: Effektiv rente 24,20%, 15.000kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.

SØK HER

Om Komplett Bank kredittkort

Komplett Bank kredittkort er særlig gunstig for deg som handler mye hos Komplett.no. Bonuspoeng du sparer opp, kan nemlig brukes til å betale for kjøpene i denne populære nettbutikken. Du vil også kunne få ekstra mange bonuspoeng ved kjøp på Komplett.no.

Kredittkortet har en forholdsvis høy rente, noe som gjør det gunstig å ta i bruk den rentefrie perioden på 50 dager. Men Komplett Bank har ikke høyere rente enn tilsvarende kredittkort, og kan sånn sett også egne seg for deg som vil betale litt etter litt på fakturaen.

Hva koster kredittkortet, og hvilke vilkår gjelder?

Vi anbefaler deg å se på prisliste og vilkår før du bestemmer deg for hvorvidt Komplett Bank kredittkort er det riktige kortet for deg.

Det som er spesielt gunstig med dette kredittkortet, er at det er få renter i forbindelse med kjøp, bruk og uttak.

Her trenger du faktisk bare å ta hensyn til gebyrer dersom du velger papirfaktura. Det er imidlertid enkelt å velge gratis elektronisk faktura om du vil unngå gebyret.

Sjekk ut oversikten under:

 • Aldersgrense: 20 år
 • Nominell rente: 21,4 %
 • Effektiv rente: 24,2 %
 • Kredittgrense: 100 000 kroner
 • Rentefri betalingsutsettelse: 50 dager
 • Varekjøp-gebyr (Norge): 0 kroner
 • Varekjøp-gebyr (utland): 0 kroner
 • Uttaksgebyr (Norge): 0 kroner
 • Uttaksgebyr (utland): 0 kroner
 • Valutapåslag: 1,75 %
 • Elektronisk e-Faktura: 0 kroner
 • Papirfaktura: 35 kroner
 • Gebyr ved overtrekk: 0 kroner
 • Årsavgift: 0 kroner
 • Termingebyr: 0 kroner

Aldersgrense

For å få Komplett Bank kredittkort, stilles det krav til at søkeren er minimum 20 år gammel. Om du er 18 eller 19 år, vil du altså måtte velge et annet kredittkort.

Aldersgrensen kan variere mye fra bank til bank, og du kan derfor også finne kredittkort med lavere aldersgrense. Et eksempel på et kort med 18-års aldersgrense, er kredittkortet til Bank Norwegian.

Kredittramme

Det meste man kan få i kredittramme med Komplett Bank kredittkort, er 100 000 kroner. Den høye kredittgrensen gjør kortet gunstig for deg som ønsker å kunne betale større beløp på kreditt.

Likevel er det ikke slik at man alltid vil kunne få den høyeste kredittgrensen banken tilbyr. I de fleste tilfeller vil din personlige kredittscore avgjøre hvor mye banken kan gi deg i kredittramme. Lav score betyr dårligere betjeningsevne og lavere kredittramme.

Nominell og effektiv rente

Med et Komplett Bank kredittkort vil du få en nominell rente på 21,4 %, mens den effektive renten vil være på 24,2 %. Det kan være greit å ta utgangspunkt i sistnevnte, siden denne gir et mer tydelig bilde av kortets totalkostnader (gebyrer og renter inkludert).

Det finnes flere kredittkort på markedet med en lavere effektiv rente enn Komplett Bank sitt kredittkort. Det er likevel ikke sikkert at disse kortene vil passe bedre for deg. Husk at kort med lav rente har en tendens til å mangle fordeler som rentefri periode og bonuser.

Rentefri kreditt

Kredittkortets effektive rente har ikke noen betydning for deg dersom du anvender deg av rentefri periode. Det tilbys rentefri betaling av beløpet du har lånt fra kredittrammen din i 50 dager. Om du tilbakebetaler innen fristen, vil ingen renter måtte betales.

På grunn av dette kan Komplett Bank kredittkort være et godt valg når du vet at pengene som tas i bruk kan betales tilbake nokså fort. Om nedbetalingen skal foregå over mange måneder, kan det i noen tilfeller lønne seg å gå for et kredittkort med lavere renter.

Betalingsutsettelse uten renter

Dersom du ønsker å utsette betalingen tre, seks eller ni måneder, kan dette gjøres mot at du betaler et gebyr på henholdsvis 249, 329 eller 449 kroner.

Dette kan være et alternativ for deg som ikke klarer å betale ned hele beløpet innen den rentefrie perioden.

Gebyrsatser

Blant de største fordelene ved å velge Komplett Bank kredittkort, er at kortet er tilnærmet gebyrfritt. Det forekommer hovedsakelig gebyrer i forbindelse med betalingsutsettelse eller dersom du velger å få regningen i papirformat.

De overnevnte gebyrene er imidlertid mulig å gjøre noe med. Du kan velge gratis faktura på e-post, eller unngå betalingsutsettelse. Komplett Bank kredittkort er alt i alt veldig gunstig, siden det hverken er årsgebyr, termingebyr, overtrekkgebyr eller lignende.

Komplett Bank krever heller ikke noe gebyr i forbindelse med varekjøp eller uttak, hverken her i Norge eller andre steder i verden.

Hvordan er det å bruke Komplett Bank kredittkort i utlandet?

Det tas som nevnt ikke gebyrer når du bruker Komplett Bank kredittkort til kjøp i butikker eller andre steder i utlandet. Om du velger å ta ut penger i en minibank eller en vanlig bank, vil heller ikke dette koste noe ekstra.

Komplett Bank kredittkort vil imidlertid ha et valutapåslag på 1,75 %. Dette er en kostnad som tas i forbindelse med omregning av valuta. Hvis du for eksempel handler i utenlandsk valuta og banken regner dette om til norske kroner, tas det et gebyr for dette.

Låneeksempel med Komplett Bank kredittkort

Se gjerne nærmere på et låneeksempel når du skal velge kredittkort, slik at du får et tydelig bilde av hvor mye bruken av kortet kan koste deg.

Om du for eksempel bruker 12 000 kroner fra ditt Komplett Bank kredittkort til å kjøpe ny mobil, hva koster det å betale ned dette over en periode på 1 år? Om vi tar forbehold om at renten er på 24,2 %, vil kostnaden havne på 1 468 kroner.

Altså må du da betale et beløp på 13 468 kroner tilbake til Komplett Bank, selv om du kun brukte 12 000 kroner av kredittrammen din.

Bonusprogram

Gjennom ditt Komplett Bank kredittkort kan du få tilgang på diverse fordeler. Disse kan gjøre det ekstra gunstig for deg å kjøpe varer og tjenester med kredittkortet, fremfor et vanlig bankkort.

Nå skal vi se litt nærmere på hva slags bonuser og fordeler du får med dette kortet!

Bonuspoeng

Med Komplett Bank kredittkort kan du få tilgang på et bonusprogram der du kan spare opp bonuspoeng hver gang du bruker kortet. Hvor mange poeng du sparer opp, vil imidlertid variere etter hva slags butikk du handler hos.

I bonusprogrammet vil 100 poeng tilsvare 100 kroner. Den beste bonusen får du om du handler hos Komplett.no med kredittkortet ditt. Da vil du få 4 % i bonus, noe som altså tilsvarer 40 poeng (40 kroner) om du handler for 1 000 kroner.

Det meste du har mulighet for å tjene opp i løpet en an måned, er 500 poeng (500 kroner). På et år er grensen på 2 000 poeng. Vi synes at Komplett Bank med fordel kunne ha fjernet denne grensen, da den begrenser hvor gunstig bonusprogrammet faktisk er.

Du vil også få bonuser når du handler andre steder enn på Komplett.no, men da er det snakk om færre poeng.

Forsikringer

Komplett Bank kredittkort inkluderer en rekke forskjellige forsikringer, og disse koster deg ikke noe ekstra. Når du gjennomfører kjøp med kortet ditt, vil forsikringene kunne gjelde for disse kjøpene.

Blant forsikringene du kan dra nytte av, kan vi nevne en kjøpsforsiring og en forsikring som dekker ID-tyveri. Kredittkortet vil også gi deg en gunstig betalingsforsikring som kan være gunstig om du ikke skulle klare å betale kredittkortgjelden grunnet uforutsette hendelser.

Ellers inkluderer kredittkortet både reiseforsikring og forsikring mot avbestilling. Det betyr at hvis du betaler minst 50 % av feriereisen din med Komplett Bank kredittkort, så slipper du å kjøpe en ekstra forsikring utenom når du skal dra på ferie.

Komplett Bank kredittkort | Fordeler
og ulemper

Med et Komplett Bank kredittkort får brukeren fordeler i form av mulighet for rentefri betalingsutsettelse. Man må riktignok betale et gebyr for å kunne utsette betalingen, men det å ha muligheten til dette er noe mange setter pris på.

En annen fordel er at man har både bonuser og forsikringer inkludert i prisen. Når man skal betale for varer eller tjenester med kortet, kan man også velge smarte betalingsløsninger som Apple Pay eller Google Pay. Dette gir Komplett Bank kredittkort et pluss i margen.

Av ulemper kan vi nevne at Komplett Bank kredittkort har renter som begynner å løpe med en gang man foretar et uttak (f.eks. i minibank).

Vi kan også nevne at banken opererer med øvre bonusgrenser, noe som begrenser hvor mye nytte og glede man får av bonusordningene.

Fordelene

 • Man kan be om betalingsutsettelse i inntil 9 måneder (uten renter)
 • Flere forsikringer er inkludert
 • Kredittkortet støtter bruk av Google Pay og Apple Pay
 • Bonuser for alle kjøp (ekstra gode bonuser ved netthandel på Komplett.no)

Ulempene

 • Ved uttak vil renten gjøre seg gjeldende umiddelbart
 • Bonusene begrenses til 2 000 poeng per år / 500 poeng i måneden

Hvilke kriterier må jeg oppfylle for å få Komplett Bank kredittkort?

For at du skal kunne få innvilget en søknad om kredittkort hos Komplett Bank, må du innfri enkelte krav. Dette gjelder uansett hvilken bank du søker hos, men kravene kan være noe ulike fra bankselskap til bankselskap.

Hos Komplett Bank kreves det for eksempel at du har fylt 20 år. Her er en oversikt over alle kravene du må oppfylle som et minimum når du søker om kredittkort:

 • Du er 20 år (minst)
 • Samlet overstiger ikke gjelden din 5 x brutto inntekt
 • Du kan takle en 5 % stigning i renten
 • Det er ikke noen betalingsanmerkninger i navnet ditt
 • Du har en brutto årslønn på minst 50 000 kroner

Komplett Bank vil ta en kredittsjekk av deg, og her vil det genereres en kredittscore. Dersom du får en veldig lav kredittscore – for eksempel grunnet manglende inntekt eller betalingsanmerkninger – kan dette medføre at du ikke får kredittkort.

Hvordan søker jeg om et Komplett Bank kredittkort?

Søknaden om dette kredittkortet kan sendes inn elektronisk på nettsiden til Komplett Bank. I så fall velger du bare «Kredittkort» i bankens hovedmeny. Da vil du blant annet se et søknadsskjema som er klart til å fylles ut.

I skjemaet skal du blant annet legge inn e-postadressen, fødsels- og personnummeret, dagens boforhold , sivilstanden, telefonnummeret og et par andre opplysninger. Klikk på «Neste» og fyll ut resten av informasjonen Komplett Bank ber om.

Søknaden din vil bli behandlet i løpet av kort tid, og du får så svar på søknaden din. Noen vil oppleve å få avslag på kredittkortsøknaden dersom de ikke oppfyller kriteriene vi listet opp overfor. Andre får tilsendt et tilbud om kredittkort.

Dersom du får et tilbud om kredittkort og ønsker å takke ja til dette, må du signere dokumentene Komplett Bank sender deg. Dette kan gjøres trygt og effektivt med BankID.

Faktura

Hvis du har brukt av din tilgjengelige kredittramme, vil du motta faktura for tilbakebetaling. Om du velger papirfaktura, vil dette koste 35 kroner. Det kan derfor være gunstig å velge elektronisk faktura, der du mottar regningen digitalt. Dette er gratis.

Det minste beløpet som er mulig å betale inn i måneden, er 3,8 % av anvendt kreditt. Beløpet må for øvrig være på minst 300 kroner.

Dersom du ønsker det, kan du som nevnt velge betalingsutsettelse i tre, seks eller ni måneder, mot at du betaler et gebyr.

Om du har trukket over kortets maksimale kredittramme, vil du ikke straffes med noe overtrekksgebyr.

Hva om jeg betaler for sent?

Dersom du betaler inn for sent (etter forfallsdato), kan du motta purregebyrer og inkassovarsel, før du til slutt får en betalingsoppfordring. Første purregebyr vil medføre et gebyr på 35 kroner, og det samme gjelder inkassovarselet.

Om saken går så langt at man får betalingsoppfordring, legges det på et gebyr på 105 kroner. Det totale beløpet som skal betales tilbake vil med andre ord bli høyere om du ikke betaler fakturaen i tide.

Tiltak ved tapt eller stjålet Komplett Bank kredittkort

Fra tid til annen kan man være uheldig og miste kredittkortet, eller til og med utsettes for tyveri. Dersom du opplever dette, er det viktig at du får sperret kortet slik at det ikke kan bli misbrukt av noen andre.

Komplett Bank har en sperretjeneste som er åpen fra 09:00 til 14:00, mandag til fredag. Banken har også et nummer du kan ringe utenom åpningstider, dersom dette skulle være nødvendig:

 • Sperretjeneste telefon: +47 210 07 450
 • Sperretjeneste utenom ordinære åpningstider: +37 167 096 903

Du kan bestille et nytt kredittkort eller nødkontanter dersom du skulle ha behov for dette. Er du for eksempel i utlandet og har mistet alle betalingskortene dine, kan Komplett Bank hjelpe deg.

Fakta om Komplett Bank

Komplett Bank ble etablert i 2014, og hadde da som mål å bli en av de største aktørene innen forbruksfinansiering. Banken tilbyr også spareprodukter. I dag er Komplett Bank lokalisert i flere land, inkludert Norge, Finland, Sverige og Tyskland.

På slutten av 2019 hadde banken nærmere 270 000 aktive kunder, og dette tallet øker til stadighet. Banken er opptatt av å kunne tilby innovative og moderne banktjenester som dekker alle behovene til forbrukeren.

Kundeservice

Komplett Bank har en kundeserviceavdeling som kan hjelpe deg mellom klokken 09:00 og 14:00 alle hverdager. I helgene er support stengt, noe vi synes er litt kjedelig. For å komme i kontakt med support-avdelingen kan du blant annet ringe på 210 07 450.

Du kan også ta kontakt gjennom et kontaktskjema du finner på bankens nettside. Her trenger du bare å fylle ut telefonnummer, navn, e-postadresse, emne og meldingen din. Komplett Bank vil deretter ta kontakt med deg innen kort tid, og hjelpe deg.

Har du for eksempel spørsmål om kredittkortet ditt eller ønsker å heve kredittgrensen, kan du kontakte kundeservice og få hjelp. Ellers kan vi nevne at Komplett Bank har en innholdsrik nettside der du vil finne svar på mange av spørsmålene dine.

I FAQ-seksjonen kan du blant annet finne vanlige spørsmål med svar, og disse er ryddig sortert etter kategorier som «Kredittkort» og «Forsikring». Dette gjør det enkelt for deg å finne svar på det du lurer på, helt på egen hånd.

Konklusjon: Er Komplett Bank kredittkort et godt valg?

Etter å ha testet Komplett Bank kredittkort, sitter vi igjen med et positivt inntrykk av banken og dens tjenester. Kredittkortet er etter vår mening spesielt godt egnet til deg som handler mye på nett (og hos komplett.no), siden du får de beste bonusene her.

Kredittkortet passer også veldig fint til deg som ønsker ulike forsikringer inkludert i prisen. Med Komplett Bank kredittkort får man automatisk både ID-tyveriforsikring, kjøpsforsikring og reiseforsikring – for å nevne noe.

Selv om kredittkortet har mange positive sider, finnes det også noen litt mindre positive ting ved produktet. Maksimal bonus per år er forholdsvis lav, og renten begynner å løpe med en gang du gjør uttak med kortet.

Men totalt sett er dette likevel et kredittkort vi kan anbefale – særlig til deg som planlegger rask tilbakebetaling. Kredittkortet har en rentefri periode på 50 dager, og betales hele pengebeløpet tilbake innen denne perioden, løper det ingen renter.


Søk Komplett bank Mastercard


Søk Komplett bank Mastercard

★★★★★
Annonselenke. Renteeksempel: Effektiv rente 24,20%, 15.000kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.

SØK HER

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo