Kompressor test: Her er årets 4 beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Trykkluft kan erstatte flere tidkrevende og manuelle arbeidsoppgaver. Med en kompressor får du effektiv trykkluft som gjør det lettere å utføre ulike arbeidsoppgaver, som for eksempel pumpe opp eller skifte dekk på bilen.

Av og til er ikke en elektrisk pumpe god nok. Disse brukes gjerne til enkle oppgaver, men mangler styrken og ytelsen som trengs for å effektivisere arbeidsoppgaven. Med en kompressor får du muligheten til å pumpe opp alt fra bildekk til fotballer – denne allsidigheten kommer godt med.

Du kan aldri gå feil med en kompressor i garasjen, men hvilken modell skal du velge? Det finnes mange varianter å velge fra og de skiller seg fra hverandre i størrelse og ytelse. Vi har testet markedets beste kompressorer – både bærbare og kraftige. Ta en titt på testen før du går til innkjøp av din nye kompressor.

AERFAST AC10304 – Beste kompressor 2024

AERFAST AC10304 test

AERFAST AC10304 er en praktisk kompressor med et stilrent design i hvitt. Denne modellen er meget stillegående for et behagelig arbeidsmiljø, samtidig som den er kompakt og lett å frakte med seg. Kompressoren har et fantastisk arbeidstrykk på hele 9 bar, noe som gir deg opptil 103 liter per minutt.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Kompressoren har et turtall på 1 400 omdreininger i minuttet og et justerbart driftstrykk. Du kan jobbe med et trykk fra 7 til 9 bar, alt etter hvor krevende arbeidsoppgaven er. Skal du blåse opp en luftmadrass er det greit med et lavere trykk, men for mer omfattende jobber vil et høyt driftstrykk komme godt med.

Luftmengden avhenger naturligvis av hvilket trykk du bruker, men strekker seg fra 55 til 103 liter i minuttet – slikt blir det effektive arbeidsprosesser av. Vi liker at AERFAST AC10304 er brukervennlig og allsidig. Med et lavt støynivå kan du benytte deg av kompressoren hvor som helst, uten at det forstyrrer omgivelsene. Lydnivået måles til 60 dB.

Videre er AERFAST AC10304 utstyrt med et godt polstret håndtak, noe som gjør transporten enkel. Vekten ligger på 17,1 kg, hvilket er en del tyngre enn andre modeller i testen. Men størrelsen er liten nok til plassbesparende oppbevaring. Manometre er godt synlige, og kompressoren har en beskyttende ramme.

Fordeler:

 • Stillegående: Dette er en svært stillegående kompressor. Lydnivået ligger på beskjedne 60dB.
 • Transporterbar: AERFAST AC10304 er lett å frakte med seg grunnet en bærbar konstruksjon og kompakt design.
 • Arbeidstrykk: Et godt arbeidstrykk på 9 bar gir deg en luftmengde på opptil 103 liter i minuttet.
Ulemper:
 • Vekt: AERFAST AC10304 veier 17,1 kg, noe mer enn andre modeller i testen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Driftstrykk 7-9 bar
Turtall 1400 omdreininger i minuttet
Luftmengde 103/55 liter i minuttet

 

Vurdering

Det er mange positive egenskaper å trekke frem når vi tester AERFAST AC10304. Vi liker at dette er en allsidig kompressor, som kan brukes til både mindre oppgaver og krevende jobber. Justerbart driftstrykk legger til rette for dette.

Videre er det positivt at modellen er kompakt med gode håndtak, selv om den veier en del. Stillegående kvaliteter er det mange som setter pris på. Vi velger derfor å kåre AERFAST AC10304 til kompressor testvinner, og er sikker på at dette er en modell mange vil få mye glede av.

AERFAST AC4504 Low Noise

AERFAST AC4504 Low Noise test

Er du ute etter en bærbar kompressor? Da kan AERFAST AC4504 Low Noise kanskje være den rette modellen for deg. Som du kanskje skjønner fra navnet, er dette en svært stillegående modell. Men til tross for dette har AERFAST AC4504 Low Noise også mye kraft samt ytelse å komme med.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Det som skiller AERFAST AC4504 mest ut på markedet, er hvor stillegående kompressoren er. Lydnivået måles til bare 58 dB, noe som er svært imponerende. Videre får du en lav-turtallsmotor, hvilket er med på å redusere støy ytterligere. Arbeidstrykket er det heller ingenting å si på, dette ligger på 8 bar.

Denne kompressoren har en kraftig motor på 240 watt, eller 230 volt. Med en lengde på 370 mm, høyde på 350 mm og en bredde på 330 mm, er alt lagt til rette for enkel transport. Vi setter ekstra pris på at modellen kommer med sugekopp-føtter, noe som øker stabilitet under arbeidsoppgavene.

I tillegg har AERFAST AC4504 et beskyttende chassis som forlenger levetid, samt en universal trykklufts-kobling. Bærehåndtaket er komfortabel for enkel forflytting, takket være behagelig polstring for godt grep.

Fordeler:

 • Stabilitet: AERFAST AC4504 er utstyrt med praktiske sugekopp-føtter som sikrer stabilitet.
 • Allsidig: Takket være en universal trykklufts-kobling er dette en allsidig kompressor.
 • Stillegående: En lav-turtallsmotor gjør AERFAST AC4504 til en stillegående kompressor, med et lydnivå på 58 dB.
Ulemper:
 • Luftmengde: AERFAST AC4504 har variabel luftmengde per minutt fra 28 liter til 45 liter. Tilstrekkelig for mange, men det finnes kompressorer med høyere luftmengde.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Driftstrykk 6 – 8 bar
Turtall 1420
Luftmengde 45 liter i minuttet

 

Vurdering

AERFAST AC4504 er en stillegående og bærbar kompressor, som passer for mindre arbeidsoppgaver og spikerverktøy. Selv om denne modellen ikke er beregnet for de store oppgavene, blir likevel imponert over den sterke lav-turtallsmotoren. Dette er et godt valg for alle som trenger en kompakt kompressor.

DEWALT DPC6MRC

DEWALT DPC6MRC test

DEWALT DPC6MRC er nok en liten og praktisk kompressor. Denne modellen er helt oljefri, hvilket betyr at du ikke trenger å skifte, smøre eller fylle på med olje for optimal bruk. Både manometer og luftrykk er justerbart og kompressoren har en mektig effekt på 1,5 hK.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Hvis du leter etter en kompressor som veier lite, vil du nok bli imponert av DEWALT DPC6MRC. Vekten ligger nemlig på beskjedne 10,5 kg, noe som komplimenteres av en ellers kompakt konstruksjon. Men selv om kompressoren ser liten ut, skjuler den mye kraft og ytelse.

Lufttrykket kan justeres opptil 8 bar, slik at du kan optimalisere kompressoren etter arbeidsoppgave. Trykkregulatoren har universalkobling for økt allsidighet, og igjen finner vi gummiføtter som maksimerer stabiliteten.

Denne kompressoren er designet for å være transporterbar – hvilket viser seg i utformingen. DEWALT DPC6MRC har et design som gir naturlig beskyttelse til instrumenter og motor, noe som naturligvis er en stor fordel under transport. I tillegg er håndtaket støtsikkert.

Fordeler:

 • Vekt: DEWALT DPC6MRC veier kun 10,5 kg – praktisk for transport og oppbevaring
 • Lufttrykk: Et lufttrykk på 8 bar er imponerende sammenlignet med den kompakte størrelsen.
 • Oljefri kompressor: DEWALT DPC6MRC krever minimalt med vedlikehold og du trenger ikke bekymre deg for påfyll eller skift av olje.
Ulemper:
 • Enkel: DEWALT DPC6MRC passer godt ti mindre oppgaver, for eksempel lister – men egner seg ikke til de største arbeidsoppgavene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Driftstrykk 8 bar
Volum 6 liter
Luftmengde 170 liter i minuttet

Vurdering

Hvis du først og fremst trenger en liten, men kraftig kompressor vil DEWALT DPC6MRC være et naturlig valg. Vi liker at modellen er designet for å beskytte instrumenter, og vi setter ekstra stor pris på et støtsikkert håndtak.

Størrelsen og utformingen er det som skiller denne modellen ut fra resten av mengden. Det er også verdt å nevne at dette er en fullstendig oljefri kompressor, for minst mulig vedlikehold og økt brukervennlighet. Vi kan derfor si at DEWALT DPC6MRC er et trygt og solid valg.

BLACK & DECKER BDCINF18N-QS

BLACK & DECKER BDCINF18N-QS test

Er du ute etter høy ytelse og mye kraft? Da kan BLACK & DECKER BDCINF18N-QS være et ypperlig valg av kompressor. Modellen er en AC/DC-kompressor med tre ulike driftskilder – denne modellen er helt unik i sin klasse.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

BLACK & DECKER BDCINF18N-QS var den aller første multi-kompressoren som kom på markedet. Her får du nemlig tre ulike driftskilder: 230 V, 18 V og 12 V. Her er det lagt stor vekt på brukervennlighet og fleksibilitet, da modellen er kompatibel med alle 12 V sigarettuttak.

Har du allerede et 18 V batteri fra Black & Decker liggende? Dette kan fint brukes på BDCINF18N-QS. Vi blir også svært imponert over den høye ytelse, som strekker seg helt opptil 11,3 bar, eller 60 PSI. Du kan dermed være trygg på at kompressoren kan takle enhver arbeidsoppgave og har et stort bruksområde.

Modellen kommer utstyrt med et integrert oppbevaringsrom. Her vil du få plass til mange ulike koblinger, slik at du alltid vet hvor du har dem. Videre har kompressoren en smart digital avstengningsfunksjon med ulike trykk.

Selv om BDCINF18N-QS er stappet full av kraft og smarte egenskaper, har produsenten likevel klart å konstruere et kompakt verktøy. Det er enkelt å oppbevare kompressoren hvor som helst – enten du vil ha den i båten, bilen eller i garasjen.

Fordeler:

 • Høy kapasitet: BDCINF18N-QS har en høy kapasitet på 11,03 bar eller 160 IPS.
 • Multi-kompressor: Denne modeller har hele tre ulike driftskilder – dette er unikt.
 • Mobil: Kompakt design og lett vekt gjør BDCINF18N-QS perfekt til mobile arbeidsoppgaver.
Ulemper:
 • Håndtak: Vi savner et noe bredere håndtak for enklere frakt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Black & Decker
Driftstrykk 11,03 bar
Spenning 12 – 230 og 18 Volt

Vurdering

BDCINF18N-QS er en kraftig kompressor fra Black & Decker, med mange gode egenskaper å by på. Her får du hele tre ulike driftskilder og en enorm kapasitet på 11,03 bar. Et kompakt design gjør det lett å oppbevare verktøyet der du trenger det mest – enten dette er i båten eller på verkstedet.

Kompressoren er lett å håndtere og presterer godt i ulike arbeidsoppgaver. Uansett om du skal bruke verktøyet til å blåse opp luftmadrasser eller bilhjul, kan du være helt sikker på at BDCINF18N-QS har den kraften og allsidigheten du trenger. Dette er et ypperlig valg for både profesjonelle og privatpersoner.

Hvilken kompressor skal jeg velge?

Som med alt annet verktøy, er det viktig at du velger etter bruksområde og behov. Skal du jobbe variert? Da kan det lønne seg å velge en allround kompressor. Disse fungerer godt til middels store oppgaver. Hvis du for eksempel trenger et verktøy som både kan pumpe opp bildekk og sette opp paneler med trykkluft, bør du se etter en mellomstor kompressor.

En bærbar kompressor kan også være meget nyttig og har mange fordeler. Disse passer best til mindre trykkluft-oppgaver, og er enkle å ta med seg på ferietur, hytten og i båten. Hvis du skal pumpe opp sykkelhjul, fotballer, luftmadrasser og badeleker, vil du komme langt med en bærbar variant. Er lufttrykket godt nok, kan bærbare modeller også brukes til å pumpe opp bildekk.

Om du skal jobbe med krevende oppgaver, trenger du derimot en kraftig kompressor med høy ytelse. Eksempler på arbeidsoppgaver vil være å drive større lufttrykk-verktøy, male med maling-sprøyte eller å bruke muttertrekker til å bytte dekk på bilen. Her vil du ha behov for mye kraft, både fra kompressoren og verktøyet.

Egenskaper du bør se etter

Når du titter på kompressorer, vil du komme over ulike luftmengder. Hvor mye luft som kan levers, vil igjen avgjøre hvilket trykkluftverktøy som kan brukes sammen med kompressoren. Se på avgitt luftmengde for å finne nøyaktige verdier.

Det er viktig at du er nøye med hvilket tilbehør du kjøper inn – dette må nemlig være kompatibelt med kompressoren. Sammenlign krevet luftmengde med kompressoren sin avgitte luftmengde, da vil du raskt se om tilbehøret faktisk kan brukes.

Videre vil du også oppdage at flere kompressorer er oljefri. Dette betyr at du ikke behøver å smøre maskinen og motor, takket være et stempel. En oljefri kompressor krever minimalt med vedlikehold og luften er alltid ren. Hvis du velger en kompressor med olje, vil luften inneholde oljepartikler – disse er små, men det er verdt å nevne.

Skal du jobbe med sensitive arbeidsoppgaver, som for eksempel rengjøring av komponenter og trykkprøving, kan det absolutt lønne seg å gå for en oljefri modell. Men det er viktig å vite at disse variantene ofte er hakket svakere enn en oljemsmurt kompressor, da sistnevnte er designet for mer krevende oppgaver.

Hvilken kompressor skal jeg velge?

Vi anbefaler at du tenker nøye gjennom hvordan du planlegger å bruke verktøyet, og eventuelt hvilket tilbehør du allerede har liggende.

For den vanlige forbruker vil en bærbar kompressor være tilstrekkelig, men for krevende oppgaver trenger du mer kraft og en maskin som tåler høyere belastning. Velg etter hva kompressoren skal brukes til – slik finner du den beste modellen.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo