Lamellfres test: Her er de 3 beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Hvis du leter etter en ny lamellfres til verktøykassen, bør du se gjennom vår test først. Vi har nemlig testet markedets beste og mest populære modeller. Er du usikker på hvilke egenskaper du egentlig har behov for? Til slutt gir vi deg en rask innføring i funksjonalitet og hva disse har å si for verktøyet.

Lager du dine egne møbler og hyller? Da kommer du ikke langt uten en god lamellfres. Dette spesialverktøyet sikrer presisjon og nøyaktighet ved sammenføyning av tre-emner og skjøter. Det finnes mange varianter å velge fra, men fellesnevneren er at de er lett å bruke og enkle å forstå seg på.

Verktøyet er utviklet for å gjøre sammenføyning av tre-emner enda mer nøyaktig, og enda lettere. Det skal ikke være vanskelig å sette sammen møbler av høy kvalitet, dersom du har lamellfresen med på laget.

Bosch Lamellfres GFF 22 A Professional – Beste lamellfres 2024

Bosch Lamellfres GFF 22 A Professional test

Bosch GFF 22 A Professional er en profesjonell lamellfres. Dette er en nettdrevet variant med flere gode egenskaper som imponerte testpanelet. Du kan blant annet se frem til en sterk motor på 670 Watt, et hav av innstillinger for vinkel og dybde, samt en jevn dykkfunksjon for perfekte resultater.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Bosch GFF 22 A Professional er skapt for å sammenføye skjøter på et ekspertnivå. Denne modellen gjør det mulig å fremstille tre skjøter med en unik presisjon, mye takket være en jevn dykkfunksjon. I tillegg har verktøyet et robust vinkelanlegg produsert i metall, noe som igjen er med på å sikre nøyaktige resultater.

Et aspekt som skiller Bosch GFF 22 A Professional ut fra andre varianter, er mangfoldet av vinkel- og dybde-innstillinger. Disse er med på å gjøre lamellfresen meget allsidig, og den passer derfor ypperlig i hånden på en snekker som jobber variert med forskjellige skjøter.

Motoreffekten på 670 Watt er også med på å utvide bruksområdene. Uansett hvilken type skjøte du jobber med, kan du være trygg på at Bosch GFF 22 A Professional sikrer perfekte resultater gang på gang. Modellen egner seg godt til skjøting, fresing og saging i plast, tre og kryssfiner.

Dette er et verktøy fra Bosch, en produsent som er kjent for sin kvalitet. Du kan dermed også se frem til unike funksjoner som hakenøkkel, Constant Speed og spindellås. I tillegg passer lamellfresen med mange ulike støvposer, forsats-plater og skjær, samt Bosch sitt eget Click & Clean støvavsugsystem.

Fordeler:

 • Jevne dykk-funksjoner: Dette sikrer nøyaktige resultater i kombinasjon med et robust vinkelanlegg
 • Sterk motor: Denne modellen har en motor på 670 watt, noe som gir ultimat ytelse til forskjellige skjøter.
 • Dybde- og vinkel-innstillinger: Lamellfresen har et hav av vinkel- og dybde-innstillinger tilgjengelig. Dette er viktig for å kunne frese skjøter med presisjon.
Ulemper:
 • Lager noe lyd: Dette er ikke en stillegående modell

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Effekt 670 Watt
Kuttedybde 22 mm
Type Nettdrevet lamellfres
Turtall 9000 omdreininger i minuttet

Vurdering

Det ligger i navnet – Bosch GFF 22 A Professional er en profesjonell lamellfres. Det er mange faktorer som trekker opp helhetsinntrykket vårt, men vi setter ekstra stor pris på hvor allsidig maskinen er. Hvis du jobber med ulike typer skjøter og materialer, er det ingen tvil om at variasjonsmuligheter kommer godt med.

Bosch GFF 22 A Professional er lett å bruke og har et høyt nivå av brukervennlighet å friste med. Når du kjøper et produkt fra Bosch er du nesten alltid sikret kvalitet, og dette mener vi kommer tydelig frem i bruk, utførelse og resultater. Derfor har vi valgt å kåre Bosch GFF 22 A Professional til best i test og markedets beste lamellfres for profesjonelle.

Einhell Lamellfres TC-BJ 900

Einhell Lamellfres TC-BJ 900 test

Når du trenge mye styrke samt nøyaktige og rene ledd, er Einhell Lamellfres TC-BJ 900 en utmerket hjelper. Denne lamellfresen er både kraftig og praktisk, med en motoreffekt på hele 860 Watt – dette er imponerende. Selv om verktøyet kalles for et presisjonsverktøy, har produsenten sørget for å designe et alternativ for den ambisiøse hobbysnekker.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Einhell Lamellfres TC-BJ 900 gjør det mulig å drive frem perfekte svalehale-skjøter og kant-skjøter, i et hav av ulike materialer. Lamellfresen er skapt for å være allsidig og har mange bruksområder, samtidig som den kommer med en avansert struktur.

Her er det uendelig med variasjoner knyttet til høydeinnstillinger og vinkelinnstillinger. Når du skal bytte rute-diameter, kan dette gjøres i tre ulike nivåer. Alt av justeringer skjer enkelt og raskt gjennom hurtig-justering-anlegget.

Grunnplaten er robust og kommer i solid aluminium. Dette sikrer ikke bare nøyaktig og stabil fresing, men forlenger også levetiden til verktøyet. Er du nybegynner? Da vil denne platen gjøre det enda lettere å oppnå profesjonelle resultater.

Einhell Lamellfres TC-BJ 900 kommer i tillegg med en spindellås slik at det er lett å bytte blad ved behov. Vi liker godt hvor mye tilbehør som følger med lamellfresen, blant annet en støv-oppsamlingspose og en nøkkel for veksling av skjæreblad.

Støv-oppsamlingsposen kommer naturligvis godt med for å sikre et rent arbeidsmiljø. Men vi liker også at Einhell Lamellfres TC-BJ 900 kommer i en praktisk oppbevaring- og transport-eske. Dersom du skal bruke lamellfresen på hytten og i boligen, eller dersom du reiser mye på oppdrag, sikrer denne esken en trygg frakt.

Fordeler:

 • Spindellås og transporteske
 • Grunnplate i aluminium
 • Kraftig motor på 860 watt
 • Variable høyde- og vinkel-innstillinger
Ulemper:
 • Lite håndtak

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hulldiameter 22 mm
Vinkeljustering 90 grader
Hastighet 11000 rotasjoner per minutt
Skivediameter 100 mm

Vurdering

Einhell Lamellfres TC-BJ 900 er en utmerket lamellfres med mye kraft og funksjonalitet. Det er ikke mye å trekke ned på, men vi skulle gjerne sett at håndtaket var noe større. Det kan bli vanskelig å få et godt grep med to store hender, når håndtaket er relativt lite.

Ellers er Einhell Lamellfres TC-BJ 900 stappet full med funksjonalitet og smarte egenskaper. Vi liker hvor lett det er å variere innstillingen for vinkel og høyde, og vi setter pris på spindellåsen for raskt bytte av blad. Hvis du planlegger å frakte lamellfresen med deg på oppdrag, er Einhell Lamellfres TC-BJ 900 et soleklart valg.

Makita DPJ180Z

Makita DPJ180Z test

Det er ikke ofte vi kommer over batteridrevne lamellfreser, men det er nettopp dette Makita DPJ180Z er. Her får du en imponerende kraft på 6 500 rotasjoner per minutt, og et verktøy som presterer meget bra i hardt treverk.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Lamellfresen er et verktøy som vanligvis brukes av snekkere og profesjonelle håndverkere. På verksted vil det alltid være tilgang på strøm, noe som kan være en av grunnene til at det ikke satses like mye på batteridrevne varianter. Men for hobbysnekkeren gir denne modellen en helt unik fleksibilitet.

Makita DPJ180Z kan brukes til 320 kapp, hvilket gir mye bruk før batteriet må lades. Har du andre batteridrevne verktøy fra Makita i boden? Da har du nok allerede batteriet liggende. Sagbladet ligger på 100 mm, hvilket er gjennomsnittlig. Modellen har i tillegg seks forhåndsinnstilte vinkler tilgjengelig, noe som kommer godt med.

Lamellfresen passer ypperlig til interiør- og møbelsnekring, og er meget brukervennlig. Håndtaket er solid og gir et godt grep, samtidig som det er lett å justere vinkler og andre innstillinger. På siden finner du en integrert støvoppsamler, noe som skaper et rent og trygt arbeidsmiljø.

Støvposen kunne med fordel vært noe større, men til mindre og mellomstore prosjekter rommer den tilstrekkelig. Makita DPJ180Z har som nevnt en skivediameter på 100 mm, men den maksimale fresedybden ligger på 20 mm. I tillegg kan du justere skjæredybden i seks forhåndsinnstilte nivåer, noe som er å foretrekke for mest mulig presisjon. Frontbeskyttelsen kommer i robust aluminium.

Fordeler:

 • Batteridrevet: En batteridrevet lamellfres gir mye fleksibilitet
 • Variable skjæredybder: Makita DPJ180Z har hele seks ulike skjæredybder tilgjengelig
 • Lett: Makita DPJ180Z veier knappe 3 kilo, slik at du kan jobbe lenge uten å overbelaste kroppen.

[/wpsm_pros][/wpsm_column]

Ulemper:

 • Liten støvpose: Støvoppsamleren er noe liten, men det er mulig å koble maskinen til en støvsuger.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet lamellfres
Turtall 6500
Bladdiameter 100 mm
Kapasitet skråskjæring 0 til 90 grader

Vurdering

Makita DPJ180Z er lamellfresen for den vanlige forbruker. Dette er en batteridrevet variant uten ledning, hvilket betyr økt fleksibilitet og muligheten til å jobbe rundt om i hjemmet. Med en kraft på 18 Volt får du mye kraft og styrke, samtidig som du kanskje allerede har et tilsvarende batteri fra produsenten liggende.

Vi liker hvor enkel Makita DPJ180Z er, og at det er mulig å stille maskinen inn i seks ulike skjæredybder. Selv om vi gjerne skulle ønsket at støvoppsamleren var hakket større, er det fullt mulig å koble maskinen til en støvsuger ved behov. Har du møbelsnekring eller interiør-snekring som hobby? Da trenger Makita DPJ180Z på arbeidsrommet.

Hva er en lamellfres?

En lamellfres er et spesialverktøy som er gull verdt når du skal sammenføye tre-emner med høy nøyaktighet og presisjoner. Dersom du snekrer møbler eller skap på egen hånd, er dette et uunnværlig verktøy i samlingen.

Lamellfresen kan blant annet brukes til å skjøte plater i lengden, eller til 90 graders vinkel-skjøter med eller uten gjæring. Hvis du setter sammen hyller og skap, vil verktøyet gjøre det langt lettere å oppnå nøyaktige skjøter, enn hvis du for eksempel bruker en vanlig plugg.

Mange benytter seg også av lamellfresen når de skal lage gjærings-skjøter eller rettvinklede skjøter. Skal du føye sammen tre-emner på en moderne måte, trenger du en god lamellfres. Opprinnelig ble verktøyet brukt for å føye sammen plater av finér eller spon, men i dag brukes maskinen også på heltre.

Ulike typer lamellfres

Verktøy kommer nesten alltid i forskjellige variasjoner – dette gjelder også lamellfresen. Her kan du velge mellom en elektrisk variant med ledning, en batteridrevet lamellfres eller en lamellfres med dominobrikker.

Dersom du velger en lamellfres med dominobrikker, befinner du deg i en høyere priskategori. Funksjonaliteten og teknologien er den samme som i andre modeller, men her brukes det tykkere plugger med en firkantet form.

Lamellfres med ledning er ikke vanskelig å finne – dette er nemlig den mest vanlige varianter. Fordelen er at du kan jobbe med presisjon, uten å bli avbrutt under viktige sammenføyninger. Du må dog holde et øye med ledningen.

Batteridrevne lamellfreser er noe vanskeligere å få tak i. Dette er et spesialverktøy og det finnes dermed ikke så mange modeller som kjører på batteri. Men skulle du komme over en, vil denne modellen gi mye fleksibilitet – så lenge du husker å lade batteriet.

Hvilke funksjoner må jeg se etter i en lamellfres?

Lamellfresen kommer i ulike størrelser og med forskjellige funksjonaliteter. Noen egenskaper gjør verktøyet mer brukervennlig og praktisk, mens andre kvaliteter er nødvendig for å oppnå gode resultater. Er du usikker på hva du egentlig bør se etter? Vi gir deg en rask innføring i noen vanlige funksjoner.

Håndtak:

Håndtaket er viktig og befinner seg vanligvis på toppen var verktøyet. Mange liker å se etter et stort håndtak for økt kontroll, men det viktigste er at det ligger godt i hånden. Da blir det lettere å holde grunnplaten sammen med emnet.

Knapper:

Alle lamellfreser kommer med start- og stoppknapper. I mange maskiner er denne knappen den samme, og her er det viktig å se etter lett betjening. Helst bør ikke knappen kunne låses, for å øke brukssikkerheten.

Fredsdybde og millimeterskala:

For å justere frostdybden, bruker du vanligvis en skrue som ligger på maskinens side. Skal du jobbe med presisjon og nøyaktighet? Da kan det være lurt å se etter en millimeterskala som gir nøyaktige justeringer av fresdybden.

Senter- og sidemarkering:

Sentermarkering og sidemarkering er viktig. Førstnevnte viser det dypeste punktet i en buet fresing, mens en sidemarkering gir en indikator på hvor fresestålet befinner seg.

Høydeanlegg:

Som regel finner du at høydeanlegget kan justeres. Vanligvis kan dette justeres både opp, ned og i vinkel. Noen kan vinkles med faste klikk, mens andre gir deg muligheten til trinnløs justering. Mange foretrekker faste klikk når det skal jobbes med presisjon.

For å finne den modellen som passer best til ditt virke, anbefaler vi at du sammenligner disse egenskapene med eget behov. Ta en titt på testen og husk at du må se på produktene ut fra ditt bruksområde. Lykke til med møbelsnekringen!

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo