Lendo: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Trenger du et stort eller lite lån? Eller har du allerede lånt penger flere forskjellige steder og føler at gjelden din er i ferd med å vokse seg over hodet på deg? Da kan refinansiering være en god løsning. Og Lendo kan hjelpe deg med både lån og refinansiering!

For mange sitter det kanskje langt inne å innrømme at månedslønnen ikke strekker til eller at man har økonomiske problemer. Det kan være mange grunner til det, og derfor kan det være vanskelig å ta direkte kontakt med banken. Dette er imidlertid ikke noe du trenger å være redd for. Faktisk så vil det ikke være noe annet enn fordelaktig for din del.

Dersom du ikke ønsker å ta kontakt med banken selv, så finnes det aktører som kan ta på seg jobben med å gjøre det for deg. Lendo er et klassisk eksempel på en slik aktør.

I denne artikkelen skal vi gjennomføre en test av Lendo, og derfor skal vi ta en nærmere titt på denne aktøren nedenfor, og bli litt bedre kjent med dem! Hva er Lendo, hva kan de gjøre for deg og hvilke betingelser opererer de med? Det er noen av problemstillingene vi skal se nærmere på i denne testen!


Lendo lånesøknad


Lendo lånesøknad

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

SØK LÅN HOS LENDO

 • Sammenlign tilbud fra flere enn 23 banker
 • Den letteste måten å oppnå beste rente
 • Uforpliktende å motta tilbud
 • Gratis tjeneste
 • Søk Billån, forbrukslån, lån til oppussing, refinansiering med mer

Om Lendo

Lendo er en finansagent som hjelper deg i forbindelse med refinansiering. Når det gjelder det vil det være lurt å ta kontakt med flere banker, innhente tilbud fra dem og sammenligne dem. Det sier seg selv at det er mye arbeid, og mange kvier seg til å ta fatt på det.

Men man trenger faktisk ikke å gjøre det selv. I stedet kan man benytte seg av Lendo. Dette er som nevnt en finansagent, og denne finansagenten innhenter tilbud fra mer enn 15 forskjellige banker som konkurrerer om å få akkurat deg som kunde.

Lendo innhenter ikke bare tilbudene for deg – de sammenligner dem også, så det betyr rett og slett at du ikke trenger å gjøre noe selv. Finansagenten Lendo har som mål å sikre deg en så lav rente som mulig, samt så gode vilkår som mulig.

Lendo er en del av stallen til Schibsted, som er et nordisk mediekonsern, samt Nordens største mediekonsert. Dette mediekonsernet står også bak merkevarer som for eksempel Finn.no, VG, Let’s Deal og Mittanbud.no. Lendo er tilgjengelig i hele Norden i tillegg til Østerrike.

Dette gjør Lendo for deg

Som nevnt innledningsvis er Lendo en finansagent du kan ta kontakt med enten du trenger hjelp med å finne gode tilbud i forbindelse med forbrukslån eller refinansiering. Du kan også få hjelp til boliglån, billån og kredittkort hos Lendo.

Det er disse to låneproduktene som denne finansagenten har spesialisert seg på, så dersom du trenger hjelp til det ene eller det andre, så trenger du ikke å nøle et eneste sekund med å ta kontakt med Lendo.

Ettersom at Lendo er en nettbasert finansagent, så foregår alle steg i denne prosessen digitalt. Det er et element som gjør denne prosessen enda enklere, men spesifikke fordeler ved bruk av Lendo skal vi komme tilbake til lenger ned i denne testen.

Disse bankene samarbeider Lendo med

Lendo samarbeider med flere forskjellige banker, og i skrivende stund samarbeider Lendo med følgende aktører:

 • Avida
 • Bank2 ASA
 • BN Bank
 • BraBank
 • DNB Bank ASA
 • Danske Bank
 • Easybank
 • Eika Kreidttbank AS
 • Express Bank
 • Ikano Bank
 • Instabank
 • Kraft Bank
 • Nordax Bank
 • Nordea Direct
 • Northmill Bank
 • Re:member
 • Resurs Bank
 • Santander Consumer Bank
 • Sparebank 1 Finans Midt-Norge AS
 • Svea Finans
 • TFBank
 • Thorn Privat Finans
 • yA Bank

I skrivende stund samarbeider altså Lendo med hele 23 forskjellige banker. Når du søker lån gjennom Lendo, så utarbeider de en søknad som de sender til bankene som du oppfyller kravene til. Og så lager de en oversikt over tilbudene som bankene kommer med, som de sender i retur til deg.

Ettersom Lendo samarbeider med såpass mange banker er det uten tvil gode muligheter for at du får et godt tilbud som du til slutt velger å takke ja til.

Disse betingelsene opererer Lendo med

Det er imidlertid ikke alle som kan benytte seg av Lendo sine tjenester. For å kunne gjøre det, er du nødt til å oppfylle betingelsene som finansagenten benytter seg av. Lendo sine betingelser er følgende:

 • Søker kan ikke ha noen betalingsanmerkninger.
 • Søker er nødt til å være eldre enn 20 år, men yngre enn 70 år.
 • Søker er nødt til å ha en bruttoinntekt på minimum 120 000 kroner i året.
 • Søker er nødt til å være norsk statsborger og registrert i Folkeregisteret, samt ha bodd i Norge i 3 år eller mer.
 • Søker må samtykke til at Lendo og deres samarbeidspartnere utfører kredittvurdering av deg når det er nødvendig.

Lendo har en spesifikk hensikt med disse kriteriene. Dette er en svært populær tjeneste som mange nordmenn benytter seg av hver eneste dag, og med disse betingelsene så unngår Lendo å få inn haugevis med søknader som ikke oppfyller kravene deres. Det sparer rett og slett rådgiverne som jobber i Lendo for tid, som de kan bruke på de som de kan hjelpe.

I tillegg til Lendos betingelser, så er det viktig å huske på at hver enkelt bank har sine egne betingelser som søker er nødt til å oppfylle. Dette er imidlertid ikke noe du trenger å bekymre deg for i den innledende runden, i og med at dette er en oppgave som Lendo utfører på dine vegne.

Fordeler og ulemper med Lendo

Som med veldig mye annet forekommer det både fordeler og ulemper ved bruk av Lendo. Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på hvilke fordeler og ulemper som forekommer i forbindelse med dette.

Fordeler med Lendo

Det første vi skal ta en nærmere titt på, er faktorene som fører til at det er svært fordelaktig å benytte seg av finansagenten Lendo.

Det er ikke til å stikke under en stol at dette som er flere av grunnene til at folk velger å benytte seg av Lendo sine tjenester i utgangspunktet. Her er en liten oversikt over hvilke fordeler du får ved bruk av Lendo:

Det er en veldig enkel prosess

Det er som vi allerede har nevnt tidligere i denne testen veldig enkelt å bruke Lendo. Når du kommer inn på Lendo sine nettsider, og vet nøyaktig hva du skal, så trenger du bare å trykke på «Søk nå» og så er du i gang med prosessen.

Lendo har også en fremdriftsbar som forteller deg hvor langt du har kommet i prosessen. Ved å trykke på «Søk nå» har du gjennomført 10 % av prosessen, og etter at du har trykket på hvilken type lån du er ute etter, så har progresjonen økt med 5 %. Det betyr at totalt 15 % av prosessen er fullført på dette tidspunktet, og slik fortsetter det.

Lendo er en nettbasert finansagent, noe som betyr at søknadsprosessen er digital fra A til Å. Det er svært praktisk og øker kundegruppen til Lendo betraktelig.

Men selv om prosessen hovedsakelig er digital, så betyr ikke det at du er nødt til å stå på egne ben. Lendo har også et telefonnummer som du kan ringe, dersom du ønsker personlig hjelp til å velge rett lån. Dette telefonnummeret finner du øverst på Lendo sin nettside. Lendo tilbyr også live chat.

Søknaden sendes ut til flere banker samtidig

Lendo samarbeider med totalt 23 banker, noe som betyr at sjansene dine er relativt gode i forbindelse med det å få positivt svar på lånesøknaden din.

Ved å bruke Lendo sendes lånesøknaden din ut til flere banker samtidig. Hvis du imidlertid skulle gjort dette manuelt, så ville du vært nødt til å skrive 23 unike lånesøknader og sendt dem til hver enkelt bank, og det er ingen annen måte å beskrive det på enn å si at det hadde vært svært tidkrevende.

Du mottar gjerne mer enn ett tilbud

Lendo tar på seg oppgaven å finne det beste lånetilbudet til deg. Med utgangspunkt i sine 23 samarbeidspartnere finner de ut hvilke banker som kan tenkes å gi deg et lånetilbud, og så sender de søknaden til bankens avdeling som har med dette å gjøre.

Det er ikke sikkert at Lendo sender lånesøknaden til alle 23 bankene som de samarbeider med, men det er gode sjanser for at de sender det til en god håndfull og kanskje mer. Blant disse vil du få ett eller flere tilbud som Lendo vil hjelpe deg med å sammenligne.

Og ikke nok med det – de forskjellige bankene vil også vite at søknaden din komme via Lendo, noe som forteller dem at dette er en liten konkurranse, og det kan rett og slett motivere bankene til å gi deg et enda bedre tilbud enn de ellers ville gjort fordi de vet hva det er som faktisk står på spill. Og det er naturligvis det å få deg som kunde!

Det er tidsbesparende

En av de viktigste grunnene til at folk benytter seg av Lendo, er rett og slett fordi de sparer av egentiden de har til rådighet ved å gjøre det.

I stedet for å sette seg ned og forfatte lånesøknaden etter at de har kommet hjem fra arbeid, kan de gjøre det én gang hos Lendo og tilbringe den ledige tiden sammen med familien i s
tedet. Det er en viktig faktor for mange!

Det er gratis

Har du vurdert å benytte deg av Lendo, men bestemt deg for å ikke gjøre det fordi du tenker at det sikkert er svindyrt? Det trenger du ikke å tenke i det hele tatt, for Lendo er ikke dyrt i det hele tatt. Faktisk så er det helt gratis å benytte seg av denne tjenesten.

Koster det noe å henvende seg til banken og høre om hvilke muligheter du har i forbindelse med lån? Svaret på dette spørsmålet er naturligvis nei, og Lendo fungerer på nøyaktig samme måte. Du kan benytte deg av Lendo sine tjenester helt kostnadsfritt akkurat når og hvor det passer deg!

Du kan velge akkurat det tilbudet du vil

Blant tilbudene som du får forelagt av Lendo, så kan du velge akkurat det tilbudet du vil benytte deg av. Det er svært fordelaktig.

I praksis betyr det at dersom du prøver å bestemme deg for ett av to tilbud, og det er ett av disse tilbudene som gir deg en litt dårlig magefølelse, så trenger du ikke å gå for det aktuelle tilbudet.

Du står i stedet fritt til å gå for tilbudet som du har oppriktig lyst til å velge. Vårt beste tips er alltid å gå for det lånetilbudet som gir deg en best mulig følelse, og som ikke får deg til å føle deg utrygg på noen som helst måte.  

Ulemper med Lendo

Selv om det å bruke Lendo uten tvil er hovedsakelig fordelaktig, så er det ingen tjenester som er helt perfekte. Men når det er sagt, så er det i forbindelse med Lendo ikke snakk om veldig mange eller veldig «alvorlige» ulemper. Vi skal ta en titt på dem nedenfor.

Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Dersom du ønsker å søke hjelp gjennom Lendo, så kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger. Dette var noe av det vi fastslo i forbindelse med betingelsene som Lendo stiller ovenfor sine kunder.

I praksis betyr det at Lendo ikke er den rette aktøren til å hjelpe deg dersom dine økonomiske problemer har gått så langt at du har fått betalingsanmerkninger. Da må du i så fall ordne opp i dem først, før du kan benytte deg av Lendo.

Slik benytter du deg av Lendo

Det er som nevnt veldig enkelt å benytte seg av Lendo. Det eneste du trenger å gjøre, er å gå inn på Lendo sin nettside og trykk på «Søk nå» på høyre side av nettsiden. Og dermed er du i gang! Enklere blir det rett og slett ikke.

Du kan også bruke nettsiden til å lese deg opp på låneproduktene som Lendo tilbyr, hvis du ønsker å gjøre det. Det gjør du ved å navigere deg rundt på nettsiden, og dette er også en relativt enkel prosess.

Etter at du har fylt inn en lånesøknad hos Lendo, er det å vente alt du trenger å gjøre!


Lendo lånesøknad


Lendo lånesøknad

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

SØK LÅN HOS LENDO

 • Sammenlign tilbud fra flere enn 23 banker
 • Den letteste måten å oppnå beste rente
 • Uforpliktende å motta tilbud
 • Gratis tjeneste
 • Søk Billån, forbrukslån, lån til oppussing, refinansiering med mer

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo