Metalldetektor test: Kjøpsguide (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

En metalldetektor er et praktisk redskap som kan brukes til arbeidsoppgaver og fritidsaktiviteter. Instrumentet har en unik evne til å finne gjenstander av metall, som for eksempel skruer, mynter, medaljer, verktøy, smykker og andre skjulte skatter.

Metalldetektor kan brukes ute i naturen, så lenge området ikke er fredet eller har kjent aktivitet før reformasjonen. Mange bruker instrumentet til å saumfare parker, badestrender og sletter. Det finnes mange modeller på markedet, disse varierer i ytelse, størrelse og rekkevidde. Noen er vanntette med lang rekkevidde, mens andre er følsom og håndholdte.

Hvis du leter etter ny metalldetektor – enten til deg eller til barna, bør du fortsette å lese. Vi har samlet tre populære metalldetektorer i forskjellige kategorier, slik at det blir lettere for deg å finne det beste alternativet. Til slutt gir vi deg en kort innføring i hva du må vite før du tar i bruk metalldetektoren.

vidaXL Metalldetektor med spade

vidaXL Metalldetektor med spade 160 cm

Ønsker du å dra på en skikkelig skattejakt? Med metalldetektoren fra vidaXL kan du utforske hva som befinner seg under bakken, i gresset eller i vannkanten. Modellen er beregnet for voksne og har en lengde på 90 cm, bredde på 19 cm og høyde på 13 cm.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne metalldetektoren har en høy ytelse og er meget allsidig. Her kan du finne alle typer metaller, uansett om det er sølv, jern eller kobber du leter etter. Vi liker at modellen har en «diskriminerings-funksjon», også kalt DISC. Dette reduserer sjansen for at detektoren gir utslag på søppel.

I tillegg setter vi pris på en god søkedybde. Metalldetektoren vil kunne detektere gjenstander begravd på en dybde fra 12 cm til 160 cm – alt avhengig av størrelsen på objektet. Vi blir også imponert over en vanntett søkespole, noe som gjør det mulig å lete i vannkanten eller i grunt vann.

Når metalldetektoren finner gjenstander, gir den fra seg en tydelig summelyd. Du kan også koble til hodetelefoner slik at du er sikker på å få med deg funnene, og volumet kan justeres for komfortabel bruk. En ergonomisk konstruksjon gjør det behagelig å søke i lengre perioder, og du kan justere aksellengden for optimal arbeidsstilling. Grepet er solid og brukervennlig.

I enden av håndtaket vil du finne et praktisk kompass, dette kommer godt med under skattejakten. Det medfølger også en spade av karbonstål, slik at det blir enkelt å avdekke spennende funn. Når spaden ikke er i bruk, kan den foldes sammen og oppbevares i en medfølgende pose.

Fordeler:

 • Vanntett søkespole: Metalldetektoren har en vanntett søkespole med god diameter på 190 mm
 • Tydelig deteksjonsindikator: Modellen gir fra seg en tydelig buzzer-lyd når den gjør funn
Ulemper:
 • Vekt: Denne metalldetektoren veier noe mer enn de andre modellene i testen

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent vidaXL
Søkespole 190 mm
Vekt 635 gram
Deteksjonsdybde 12 cm dybde til 160 cm dybde

Vurdering

Metalldetektoren fra vidaXL kommer med alle egenskapene og kvalitetene du trenger for å dra på suksessfulle skattejakter. Vi blir naturligvis imponert over søkedybden, men her er det mange smarte kvaliteter som også trekker opp brukeropplevelsen.

Med en tydelig deteksjonsindikator, godt håndtak, medfølgende spade og DISC-funksjon, ligger alt til rette for en vellykket tur med metalldetektor. Brukervennligheten og de gode egenskapene gjør at vi kårer denne metalldetektoren fra vidaXL til testvinner.

vidaXL Junior Metalldetektor med LCD-skjerm – Beste metalldetektor til barn

vidaXL Junior Metalldetektor med LCD-skjerm test

Det er ikke bare voksne som har glede av spennende turer med metalldetektor. Dette er underholdende hobby for barn som fremmer uteaktivitet og vekker nysgjerrigheten. vidaXL Junior metalldetektor er en modell som passer ypperlig for de minste. Her er det mange gode egenskaper som gjør det gøy for de små å utforske naturen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

I likhet med testvinneren, kan også vidaXL Junior metalldetektor avdekke ulike typer metall i forskjellige miljøer. Barnet kan blant annet finne kobber, sølv og jern i gress, sand, jord, under gulv og strandkanten. Med en vanntett søkespole blir det enda morsommere for barna å utforske skjulte skatter i grunt vann.

For å holde motivasjonen oppe, kommer vidaXL Junior metalldetektor med en DISC-funksjon. Slik forhindrer modellen at søppel plukkes opp av indikatoren. Søkedybden er meget god og strekker seg fra 12 cm til 160 cm. Modellen kan avdekke objekter på størrelse med en mynt ned til 12 cm. Større objekter blir oppdaget på en dybde til 160 cm.

Igjen er det mulig å koble på hodetelefoner og justere volumet, slik at barnet ikke blir distrahert av miljøet rundt. En lett konstruksjon kommer godt med og et godt grep sikrer at barnet får en høy driftskomfort. Det medfølger også en praktisk spade som er til god hjelp når dere skal grave opp nye funn.

Fordeler:

 • God deteksjonsdybde: Metalldetektoren til barn har en super deteksjonsdybde fra 10 cm til 120 cm – avhengig av størrelsen på objektet
 • Justerbar aksel: Akselen er justerbar fra 71 til 89 cm
Ulemper:
 • Lengde: Selv om metalldetektoren er beregnet for barn, gjenspeiles ikke dette i modellens lengde

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent vidaXL
Søkespole 50 meter
Vekt 556 gram
Deteksjonsdybde 10 cm dybde til 120 cm dybde

Vurdering

vidaXL Junior metalldetektor er en utmerket metalldetektor for barn. Modellen har flere egenskaper som kommer barna til gode, blant annet et ergonomisk grep, en justerbar aksel og DISC-funksjon. En god summelyd gjør det lett for å barnet å oppdage spennende objekter under bakken.

vidaXL Metalldetektor håndholdt svart – Beste håndholdt metalldetektor

vidaXL Metalldetektor håndholdt test

Er du på jakt etter en liten og hendig metalldetektor? Da kan den håndholdte varianten fra vidaXL være akkurat det du er ute etter. Denne modellen er kompakt og passer perfekt til sikkerhetsinspeksjoner eller arbeid i trange omgivelser.

Produktbeskrivelse

Den håndholdte modellen skiller seg ut med en ekstremt høy følsomhet. Dette kan naturligvis justeres etter arbeidsoppgave, men i mange tilfeller lønner det seg å ha en økt følsomhet til metallobjekter.

Metalldetektoren er svært brukervennlig og enkel å håndtere. Når den oppdager objekter av metall, vil modellen produsere en tydelig lyd, samtidig som et praktisk LED-lys begynner å blinke. Med både lyd og rødt LED-lys, er det lett å oppdage funn.

Som en håndholdt modell er denne metalldetektoren naturligvis lettere og mindre enn andre varianter. Lengden ligger på 35 cm, bredden på 15,5 cm og høyden på bare 2,5 cm. Det er dermed enkelt å frakte metalldetektoren med seg ved behov.

Fordeler:

 • Håndholdt: Denne metalldetektoren er håndholdt – praktisk for sikkerhetsarbeid eller i trange omgivelser
 • Justerbar følsomhet: Følsomheten kan justeres for effektiviserte arbeidsoppgaver

[/wpsm_pros][/wpsm_column]

Ulemper:

 • Kort søkedybde: En håndholdt modell vil ikke ha like lang rekkevidde som en metalldetektorer med stang

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent vidaXL
Søkehode diameter 15,5 cm
Vekt 204 g
Følsomhet Justerbar

Vurdering

Dette er en praktisk metalldetektor for sikkerhetsinspeksjoner og krevende oppgaver. Modellen er håndholdt, kompakt og kommer med flere brukervennlige egenskaper. Vi liker at det er mulig å justere følsomheten ved behov og setter pris på et rødt LED-lys som gir tydelige signaler. Når du kun trenger en liten metalldetektor til spesifikke oppgaver, vil dette være et trygt valg.

Hvordan fungerer en metalldetektor?

En metalldetektor er et verktøy som sender fra seg radiosignaler ned til bakken. Dersom det finnes metallobjekter under bakken, vil disse reflektere radiosignalet og sende det opp igjen til overflaten. Metalldetektoren vil deretter analysere signalet som kommer tilbake og gi fra seg et varsel om at noe skjuler seg under bakken.

Når metalldetektoren analyserer resultatet, kan den også beregne hvor dypt objektet ligger samt konduktiviteten til gjenstanden. Noen modeller har en diskriminerings-funksjon som kan være til stor hjelp under letingen. DISC-funksjonen sørger nemlig for å eliminere signaler som kommer fra søppel. Dette gir mer treffsikre resultater.

Hvor fungerer metalldetektor?

Mange lurer på hvor de kan bruke metalldetektor og hvilken vegetasjon det er best å søke i. Hvis modellen har et vanntett søkehode, kan du bruke instrumentet i grunt vann. Dette vil for det meste være aktuelt langs strandkanten eller fjæren.

Metalldetektoren kan finne alle typer metall, så lenge det ikke er blokkert av annet metall. Du kan for eksempel ikke finne objekter som ligger under en metallplate, da denne vil reflektere radiosignalet. I noen tilfeller kan det være vanskelig å søke gjennom fjell og stein, dersom disse inneholder mye jern.

Det er lettest å søke i gress, sand, jord og vann. Men du kan også bruke metalldetektoren inne i boliger eller låver. Vi anbefaler at du velger en modell som eliminerer søppel og har en god rekkevidde, slik at du får mest mulig glede og resultater ut av skattejakten.

Er det lov å bruke metalldetektor?

Ja, det er lov å bruke metalldetektor i Norge, men det er viktig at du som privatperson setter deg godt inn i lovverket. Ved bruk av instrumentet er du pliktig å følge regler og lover relevant for aktiviteten du bedrifter. I utgangspunktet kan du benytte verktøyet på områder som ikke fredet, men du må spørre om tillatelse før du søker på privat grunn.

Dersom du ønsker å søke på offentlige steder, må du snakke med de som er ansvarlig for å stelle vegetasjon og gress. Noen områder er forbudt, særlig dem som har kjent aktivitet før 1537, reformasjonen. I tillegg er det strengt forbudt å søke i nærheten av gravhauger. Før du bruker metalldetektoren må du altså undersøke loven og reglene knyttet til området.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo