Motty kredittkort: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du på utkikk etter et kredittkort, men er usikker på hvilket du bør velge? Da kan det være gunstig å se nærmere på Motty. Kort fortalt vil Motty søke om kredittkort for deg hos flere aktører, og gjør det dermed enklere å finne kredittkortet som passer best.

I vår test av Motty kredittkort, skal vi se litt nærmere på hva denne tjenesten går ut på, og hvor bra den fungerer.

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Om Motty kredittkort

Motty en låneformidler som hjelper deg med å finne det beste kredittkortet for ditt forbruk. Det betyr at Motty ikke er en bank, men en formidler av andre bankers tjenester. Motty deler kredittkortene sine inn i to hovedgrupper, og disse er:

 • Kredittkort for brukere som ønsker å betale tilbake alt på en gang
 • Kredittkort for brukere som vil betale ned over tid (månedlige avdrag)

Det finnes et kredittkort for ethvert behov, men med mange aktører på markedet kan det være vanskelig å bestemme seg. Hvert eneste kredittkort har gjerne egne lånevilkår, kredittgrenser, aldersgrenser og fordelsprogrammer.

Hvem kan få Motty kredittkort?

For å kunne få et kredittkort gjennom Motty, må du blant annet godkjenne at bankene kan gjennomføre en kredittsjekk av deg. Under kredittsjekken vil banken kunne se kredittscoren din, og denne vil avgjøre hvorvidt du kan få kredittkort eller ikke.

Ulike banker kan naturligvis ha noe ulike rutiner for hvem som kan få kredittkort og ikke. Men generelt sett kreves det at du har en viss inntekt, og at du er uten noen aktive betalingsanmerkninger.

Ifølge Motty stilles disse kravene for at du skal kunne få kredittkort:

 • Du er minst 23 år gammel
 • Din brutto årsinntekt er på minimum 200 000 kroner
 • Du har ikke økonomiske heftelser (betalingsanmerkninger)
 • Total gjeld overstiger ikke 5 x brutto årsinntekt

Fordeler og ulemper ved å søke kredittkort gjennom Motty

Når du søker om kredittkort gjennom Motty, vil låneformidleren sende kredittkortsøknaden til 20 ulike banker. Dette kan ha sine fordeler, sammenlignet med det å søke manuelt hos hver individuelle långiver.

Du får oversikten du trenger, noe som gjør det enklere å velge det beste kredittkortet for ditt behov. En annen fordel er at du kan spare mye tid. Det ville for eksempel vært veldig tidkrevende å fylle ut 20 søknadsskjemaer for kredittkort. Her fyller du kun ut ett skjema.

En annen fordel vi kan nevne ved det å søke om kredittkort via Motty, er at kredittkorttilbudene du mottar er uforpliktende, og prosessen er gratis. Det betyr at du ikke er forpliktet til å velge ett av kredittkorttilbudene. Dette er helt opp til deg.

Av mindre positive ting ved Motty, kan vi nevne at låneformidleren har nokså strenge krav til hvem som kan søke om kredittkort gjennom tjenesten deres. Dette gjelder krav til både inntekt og alder.

Positivt

 • Gratis
 • Uforpliktende
 • Få oversikt
 • Spar tid

Negativt

 • Noe høye krav til inntekt og alder hos søker

Hvordan søke om Motty kredittkort?

Vi synes søknadsprosessen hos Motty er veldig brukervennlig og effektiv. Dersom du skal søke om kredittkort, gjøres dette enkelt ved å velge ønsket kreditt (fra 10 000 til 100 000 kroner). Deretter klikker du på «Søk nå».

Du blir da tatt videre til en søknadsside, hvor du kan søke ved å fylle ut nødvendig informasjon. Du kan logge deg inn med BankID for å søke, og da kan du spare litt tid siden du kun trenger å fylle ut et forenklet søknadsskjema.

Det er imidlertid også mulig å søke uten å bruke BankID. I så fall fyller du bare ut et standard søknadsskjema. Etter at du har sendt inn lånesøknaden, vil Motty formidle denne til 20 ulike banker for deg. Deretter vil du motta svar innen rimelig tid.

Slik er prosessen, steg for steg:

 1. Fyll ut søknadsskjema
 2. Motty sender søknadsskjemaet ut til 20 banker
 3. Motty viser deg tilbudene du mottar på «din side» (som regel med en gang)
 4. Du kan velge kredittkorttilbudet du ønsker å takke ja til – eller velge å ikke takke ja til noen av tilbudene

Hva bør du se etter når du mottar tilbud gjennom Motty kredittkort?

Dersom du skal søke om kredittkort hos flere aktører gjennom Motty, vil du kunne motta mange tilbud om kredittkort. Hvilket bør du egentlig velge? Dette vil i stor grad være avhengig av hva slags bruksmønster du har, og hvor rask tilbakebetaling du planlegger.

Nedenfor ser du en oversikt over de mest viktige faktorene å ta hensyn til ved valg av kredittkort:

 • Nominell og effektiv rente
 • Øvre kredittgrense
 • Rentefri periode
 • Gebyr varekjøp i Norge og utland
 • Gebyr for uttak i Norge og utland
 • Fakturagebyr for digital eFaktura
 • Fakturagebyr for faktura per post
 • Termingebyr
 • Årsgebyr
 • Overtrekksgebyr
 • Valutapåslag

Aldersgrense

Aldersgrensen for kredittkort kan variere mye, og ulike banker har gjerne alt fra 18 til 23 års aldersgrense. Når du søker om kredittkort gjennom Motty, er det et krav om at du er minst 23 år gammel.

Dette gjør at du kan søke på et bredt spenn av kredittkort om du er gammel nok. Grunnen til at mange banker opererer med en aldersgrense på over 18 år, er at unge låntakere ofte har en mer ustabil økonomi grunnet studier og mangel på fast jobb.

Høyeste kredittgrense

Hos Motty kan du søke om kredittkort med ønsket kreditt, og dette kan være på alt fra 10 000 til 100 000 kroner. Siden øvre kredittgrense kan variere fra kort til kort, kan det hende at du ekskluderer noen kort når du søker om du velger 100 000 kroner i kredittgrense.

Det er også sånn at de fleste banker som tilbyr en øvre kredittgrense på 100 000, i realiteten gir en noe lavere kredittgrense (selv om lånesøknaden din ser bra ut). Det er ofte mulig å øke kredittgrensen etter hvert, når du har bevist overfor banken at du er en god betaler.

Når du søker gjennom Motty og får lånetilbud, vil du kunne se hvor høy kredittgrense de ulike bankene kan tilby. Husk at man i mange tilfeller må ha veldig bra kredittscore for å kunne motta et kredittkort med bankens høyeste kredittgrense.

Nominell og effektiv rente på Motty kredittkort

Med Motty kredittkort kan du motta lånetilbud fra flere banker, og i disse vil det som regel være oppgitt en nominell og effektiv rente. Du kan se på nominell rente som rentesatsen som gjelder for selve lånet.

Effektiv rente er lånets totalkostnad, med både renter og gebyrer inkludert. Motty gjør rentesatsen tydelig i lånetilbudene man mottar, slik at det blir enkelt å velge det billigste lånet om du planlegger nedbetaling over tid.

Gjennom Motty kan man få tilbud om kredittkort med så lav effektiv rente som 14,9 %. Disse passer perfekt til deg som ønsker nedbetaling over tid.

På kredittkort som er egnet for deg som ønsker å betale tilbake innen den rentefrie perioden, ligger renten som regel på 22 til 24 %. Fordelen med disse kortene er at de ofte har ekstra gode fordelsprogrammer og bonuser, samt forsikringer inkludert i prisen.

Øvre kredittgrense

Den øvre kredittgrensen vil også kunne variere en god del i kredittkorttilbudene du mottar fra Motty. Ofte ligger kredittgrensen på 50 000 til 100 000 kroner maksimalt, men dette kan variere ganske mye.

Husk at alle bankene vil ta en kredittsjekk av deg, og kredittscoren din kan være med på å avgjøre hvor stor kredittramme du faktisk vil kunne få.

Rentefri periode

Når du mottar tilbud om kredittkort gjennom Motty, bør du også se nærmere på hvor lang rentefri periode de ulike kredittkorttilbyderne kan gi deg. Mange kredittkort har en rentefri periode på rundt 40–50 dager.

Det finnes imidlertid også kredittkort uten rentefri periode. Sistnevnte er gjerne kredittkort med ekstra lav effektiv rente, og passer for deg som skal betale ned på brukt kreditt over tid.

Om du derimot betaler tilbake hele summen innen en periode på 40–50 dager, er det absolutt mest gunstig å velge et kredittkort med rentefri periode.

Gebyrer

Noe annet du bør ta hensyn til når du skal velge det beste kredittkortet for akkurat deg, er gebyrene. Ulike kredittkort har ofte veldig ulike gebyrsatser. Noen kredittkort er gebyrf
rie, mens andre har gebyrer ved uttak eller kjøp i butikk.

Det kan også være gebyrer som års- eller termingebyrer, eller at kredittkortselskapet krever et gebyr om kortet er inaktivt over en lengre periode. Ellers kan vi nevne at det er vanlig med gebyrer dersom man overtrekker kontoen.

Bruk av Motty kredittkort utenfor Norge

Dersom du er på jakt etter et kredittkort som kan brukes i utlandet, kan du finne dette gjennom Motty. Da bør du i så fall velge et kredittkorttilbud som inkluderer gebyrfrie transaksjoner i utlandet. Vær obs på valutapåslag også.

Om du reiser mye, kan det for øvrig være gunstig å velge et kredittkort med reiseforsikring eller avbestillingsforsikring inkludert. En slik forsikring vil som regel gjøre seg gjeldende om du betaler minst halvparten av reisen med kredittkortet.

Bonuser og rabatter med Motty kredittkort

Med mange av kredittkortene Motty formidler, kan du se frem til gode bonuser. Kredittkortformidleren kan blant annet tilby kredittkort med bonuser på klær, drivstoff, restauranter, reise og lignende.

Mange av dagens kredittkort kommer med fordelsprogrammer, der du kan motta gode rabatter på spesielt utvalgte produktkategorier eller butikker – både på nett og i ordinære butikker. Det finnes også goder i form av forsikringer eller lignende.

Husk at alle kredittkortene Motty formidler kan ha vidt ulike fordeler inkludert, og at noen kanskje ikke har fordelsprogrammer i det hele tatt.

Kredittkort med reiseforsikring

Gjennom Motty kan man få tilbud om en rekke kredittkort som har reiseforsikring eller andre typer forsikringer inkludert. Det mest vanlige er reiseforsikring, der du automatisk dekkes av kredittkortselskapets forsikring når du betaler deler av reisen med kortet.

Man kan også få tilbud om kredittkort med betalingsforsikring, ID-tyveriforsikring, avbestillingsforsikring og egenandelsforsikring på leiebil. Her er det med andre ord lurt å velge et kredittkort som passer din livsstil og dine vaner.

Cashback, rabatter og fordelsprogram

Motty formidler også en rekke kredittkort med fordelsprogrammer, cashback og rabatter. Med cashback kan du som regel få tilbakebetalt en del av pengene du har brukt med kredittkortet ditt. Et eksempel er 2 % cashback på alt sportsutstyr du kjøper.

I fordelsprogrammene er det også vanlig å få tilgang på rabatter og bonuser. Disse kan gjelde for eksempel ved å gi deg 20 % rabatt på restaurantbesøk eller klesbutikker.

Hvor lang nedbetalingstid har Motty kredittkort?

På det meste kan man få fem års nedbetalingstid på kredittkort i Norge, og dette gjelder altså også for kredittkort du får tilbud på gjennom Motty. Husk på at du i de fleste tilfeller kan betale ned langt raskere enn dette, og dermed også spare mye penger.

Rentene løper fra måned til måned, og jo lengre nedbetalingstid man velger, jo dyrere vil de totale kostnadene bli.

Hvilke banker samarbeider Motty med?

Blant de 20 bankene Motty samarbeider med, finner vi mange av de mest kjente långiverne på markedet. Her er en oversikt over bankene du får søkt om kredittkort hos om du søker gjennom Motty:

 • Bluestep Bank
 • Nordea Direct
 • Avida
 • Easybank
 • Thorn Privat Finans
 • Santander Consumer Bank
 • Ya Bank
 • Bank2
 • Nordax Bank
 • Thorn Privat Finans
 • Collector Bank
 • Express Bank
 • Brabank
 • TFBank
 • Ikano Bank
 • Kraft Bank
 • Resurs Bank
 • Instabank

Istedenfor å sende en separat søknad om kredittkort til Santander, Instabank og Resurs Bank, kan du altså slå flere fluer i en smekk gjennom Motty.

Motty hjelper også med refinansiering av kredittkort

Kredittkort er generelt sett dyre, siden de har en relativt høy effektiv rente sammenlignet med de fleste andre banklån. Motty kan derfor også hjelpe deg med refinansiering, noe som går ut på å søke om et lån som kan brukes til å betale ned kredittkortgjeld.

Fordelen med slik refinansiering, er at du kan kvitte deg med mange dyre smålån og sitte igjen med ett lån. Da blir hverdagsøkonomien ofte litt enklere å få oversikt over, og du kan spare en betydelig sum på renter.

Når du søker om refinansiering gjennom Motty, vil låneformidleren sende lånesøknaden din til en rekke ulike banker. Dette fungerer altså på samme måte som Motty kredittkort, og du kan enkelt velge det tilbudet som passer deg best.

Er Motty et godt valg?

Dersom du vet nøyaktig hvilket kredittkort som passer deg best fordi du allerede har gjort research, har du kanskje ikke behov for en låneformidler som Motty. Men dersom du synes det er vanskelig å velge riktig kredittkort og vil spare tid, er tjenesten veldig gunstig.

Vi synes at Motty gjør det enklere for oss å få oversikten vi trenger, siden vi kan sammenligne de ulike lånetilbudene. Samtidig sparer vi mye tid på å kun måtte sende ut én kredittkortsøknad, og prosessen er både uforpliktende og gratis.

Du har altså ingenting å tape på å teste ut Motty, dersom du er på jakt etter et kredittkort. Samtidig er det naturligvis ikke slik at du får søkt hos alle kredittkortleverandører gjennom denne låneformidleren, da tjenesten «kun» dekker 20 banker.

I Norge finnes det omkring 300 banker og utlånere som tilbyr kredittkort. Derfor vil du kanskje ikke kunne søke hos alle bankene du ønsker gjennom Motty alene.

Kort om Motty

Motty er en låneformidler som kom på markedet først i 2019, men Motty Telefinans AS – som står bak konseptet – har vært aktiv innen banktjenester helt siden 1980-tallet. Den Fredrikstad-baserte låneformidleren er i dag en av landets største innen låneformidling.

Alle tjenestene Motty tilbyr deg som forbruker er gratis, noe som er godt å vite. Samtidig kan formidleren tilby alt fra personlig rådgivning til god kundeservice, noe som gjør tjenesten veldig brukervennlig.

Motty er også en sikker tjeneste, siden alle personlige opplysninger du eventuelt legger igjen på siden vil bli ivaretatt i tråd med strenge personvernregler. På nettsiden til låneformidleren kan du lese mer om formål med datainnsamling og bruk av opplysningene.

I hverdagene mellom mandag og fredag er Motty sin kundeservice tilgjengelig mellom klokken 08:00 og 16:00. I helgene er de stengt. Dersom du ønsker å komme i kontakt med Motty, kan du benytte deg av følgende kontaktmetoder:

Konklusjon: Er Motty kredittkort noe vi kan anbefale?

Motty kredittkort betegner kredittkort du søker om gjennom låneformidleren Motty. Du søker om kredittkort hos 20 forskjellige banker, og vil etterpå kunne motta lånetilbud fra disse. Formålet er at det skal bli enklere for deg å velge kredittkortet som passer deg best.

Blant de største fordelene ved å søke gjennom Motty, er at man kan spare tid og at man kun trenger å fylle ut ett søknadsskjema – istedenfor kanskje 20. Samtidig får man god oversikt over alle de ulike kredittkorttilbudene, noe som gjør det lettere å sammenligne.

For å kunne søke om kredittkort gjennom Motty må man ha en årsinntekt på minst 200 000 kroner, og i tillegg må man ha fylt 23 år. Dette er kanskje litt strenge krav, og er du under 23 år kan du ikke dra nytte av tjenesten.

Men alt i alt er Motty kredittkort en tjeneste vi kan anbefale til deg som er på utkikk etter kredittkort. Her kan du finne et kredittkort som er tilpasset deg, enten du ønsker å betale ned brukt kreditt raskt eller over lengre tid


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo