Overfres test: Dette er de 4 beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du en ambisiøs hobbysnekker? Med en overfres kan du sikre profesjonelle kvaliteter på alt du gjør. Dette verktøyet er allsidig og brukes i en rekke prosjekter på byggeplassen og i hjemmet. Hvis du ønsker å kvitte deg med skarpe kanter på en effektiv måte, samtidig som du skaper vakre profiler, er en overfres et genialt verktøy.

Overfresen brukes også til å lage noter eller skisser i usynlige skjøter, samtidig som den kan fjerne avgrensede områder i treverk. Du vil alltid sitte igjen med formidabel finish – uansett om du skal avrunde skarpe kanter, lage lister, skape profiler eller felle ned beslag og hengsler.

Hvis du leter etter ny overfres til verktøy-samlingen, skal vi hjelpe deg et stykke på veien. Vi har nemlig testet noen av de mest populære modellene og gir deg en god innføring i hvilke egenskaper du bør se etter. Ta en titt på markedets beste overfreser, og du er sikret arbeidsstykker av høy kvalitet.

Bosch GOF 1250 LCE – Best i test overfres for hobbysnekker 2024 🏆

Bosch GOF 1250 LCE test

Bosch GOF 1250 LCE er en brukervennlig og allsidig overfres som passer for alle. Denne modellen gir presis dybdejustering og kommer med et digitalt display. Håndtakene er ergonomisk og skapt for å gi best mulig komfort og kontroll. Finjusteringen er patentert og en spindellås sikrer effektivt bytte av tilbehør – dette er kun en bit av hva du har å se frem til.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

GOF 1250 LCE fra Bosch er en nettdrevet håndoverfres med en effekt på 1 250 watt. Dette er ikke den kraftigste modellen på markedet, men motoren gjør maskinen ekstremt allsidig. I tillegg har den en vekt på bare 3,6 kg, noe som er praktisk under lengre oppgaver. 

Dette er en del av Bosch sitt «Professional» sortiment, og modellen gir profesjonelle resultater i flere av våre tester. Noe som skiller den ut fra andre overfreser, er det digitale displayet. Her kan du finjustere dybden, slik at den blir optimal for arbeidsoppgaven. Dybdejusteringen er nøyaktig, noe profesjonelle vil sette stor pris på.

Håndtakene er ergonomiske og gir et mykt grep. Det er forfriskende å se at håndtakene er skapt for å gi komfort uansett hvilken greps-posisjon du har. Du er dermed sikret en unik verktøykontroll og kan arbeide i flere forskjellige vinkler. Har du et lite arbeidsområde, vil dette komme godt med. 

Finjusteringen er patentert i trinn fra 1/10 mm. Når du skal bytte tilbehør, vil spindellås-systemet sørge for at dette kan gjøres med én hånd og uten verktøy. Bosch GOF 1250 LCE presterer utmerket i treverk, men kan også arbeide med plast. I tillegg har den et praktisk støvavsug som kan kobles til en støvsuger.

Fordeler:

 • Finjustering
 • Spindellåssystem
 • Dybderegulering
Ulemper:
 • Effekt: Effekten er ikke den høyeste, men tilstrekkelig for mindre og mellomstore prosjekter.
 •  

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Effekt 1250 Watt
Type Nettdrevet overfres
Turtall 10000 til 24000 omdreininger i minuttet
Vekt 3,6 kg

Vurdering

Bosch GOF 1250 LCE er det vi kaller en allround-freser. Modellen er allsidig og brukervennlig fra topp til bunn, samtidig som den har mange bruksområder. Constant Speed, Speed Selection og en praktisk LED-lysring er noen av egenskapene som virkelig trekker opp kvaliteten til overfresen. 

Hvis du utelukkende skal jobbe med tøffe og krevende arbeidsoppgaver, anbefaler vi at du ser på neste overfres i testen. Men for den vanlige forbruker og hobby-snekker, vil Bosch GOF 1250 LCE være akkurat det du trenger for å skape profesjonelle resultater. Vi velger derfor å kåre dette til testens beste overfres.

Bosch GOF 1600 CE – Best i test overfres for profesjonelle

Bosch GOF 1600 CE test

Når kun det beste er godt nok, er det Bosch GOF 1600 CE du skal se etter. Denne overfresen er ekstremt kraftig, nettdrevet og kommer med integrert Constant Speed-funksjon for optimale resultater. Hvis du har krevende arbeidsoppgaver foran deg, kan du være trygg på at Bosch GOF 1600 CE gjør jobben med presisjon.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch GOF 1600 CE er på mange måter et multifunksjonsverktøy, da den kommer med dykk- og kopienhet. Kombinasjonen av Constant Speed og den kraftige motoren, gir fantastiske resultater av ypperste kvalitet. Denne overfresen har også en unik finjustering for dybderegulering.

Bosch GOF 1600 CE sin patenterte finjustering har trinn mellom 1/10 mm, noe mange profesjonelle nok vil sette pris på. SDS-hurtigskiftesystem kommer godt med når du skal montere dykkfunksjonen.

Overfresen skiller seg ut på flere områder, men vi blir særlig imponert over at modellen også kan brukes i plast. Det er ikke mange overfreser som er kraftig nok til å skape fine resultater i plast-materialer, men det kan altså Bosch GOF 1600 CE. Vider
e får du med spindellås og soft-start for økt brukervennlighet.

Bosch GOF 1600 CE har en enorm motorkraft på hele 1 600 watt. Dette kommer dog ikke uten ulemper. Overfresen er nemlig betydelig tyngre enn de andre modellene i testen. For en profesjonell vil ikke dette være et stort problem, men for nybegynnere kan vekten gjøre det vanskelig å få kontroll.

Fordeler:

 • Soft-start: Dette sikrer en myk og behagelig start, samtidig som det skåner motoren.
 • Dybderegulering
 • Sterk motor: Bosch GOF 1600 CE har testens kraftigste motoreffekt på hele 1 600 watt.
Ulemper:
 • Tung: Bosch GOF 1600 CE er kraftig, men også testens tyngste. Nybegynnere kan synes vekten blir for mye ved lengre arbeidsoppgaver.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Effekt 1600 watt
Turtall 10000 til 25000 omdreininger i minuttet
Verktøyholder 8 til 12,7 mm
Vekt 5,8 kg

Vurdering

Bosch GOF 1600 CE er overfresen for tøffeste arbeidsoppgavene. Skal du jobbe i både plast og treverk, er dette et naturlig valg. Det mange fordeler å trekke frem her, men vi synes at verktøyet sin Constant Speed-funksjon bør belyses. I tillegg har overfresen en patentert finjustering for best mulig presisjon.

Det er nok ikke alle som har behov for egenskapene og kvaliteten Bosch GOF 1600 CE har å by på. Men er du profesjonell, eller kanskje en meget ambisiøs hobbysnekker? Da vil du finne kvaliteten og de avanserte egenskapene forfriskende. Vær obs på at modellen veier noe mer enn andre overfreser, men gir deg enormt mye kraft til gjengjeld.

Bosch POF 1400 ACE

Bosch POF 1400 ACE test

Bosch POF 1400 ACE er nok en kraftig overfres fra produsenten. Her kan du forvente imponerende resultater, selv I de mest krevende prosjektene. En optimal fresekvalitet gjør modellen ekstra egnet for erfarne og profesjonelle.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne overfresen gir høy effekt og har en god ytelse, uansett hvilken belastning den utsettes for. Fresedybden er justerbar, og vi blir imponert over nøyaktigheten her. Den ligger på opptil 1/10 mm. Overfresen er utstyrt med Power Light, noe som gjør det meget lett å følge kuttelinjer. 

Det som skille denne varianten ut på markedet, er den unike teknologien «Bosch Constant Electronic». Dette vil nemlig automatisk justere effekten på verktøyet, og sørger for at hastigheten opprettholdes og tilpasses belastningen. Du trenger derfor aldri å bekymre deg for overbelastning 

Når du bytter kopieringshylser, vil SDS-systemet sørge for at du ikke behøver å bruke verktøy. Dette sparer tid og øker komforten, noe som er viktig for å opprettholde en god arbeidsflyt. Vi synes at Bosch POF 1400 ACE presterer ekstremt godt i møte med krevende oppgaver, og overfresen viser seg fra sin beste side under forsenking, fresing og forming.

Du kan bruke overfresen til en mengde arbeidsoppgaver. Den egner seg blant annet god til kantprofiler, da resultatet alltid blir av høy kvalitet. I tillegg synes vi den presterer godt i fresing av sirkler og til rett fresing med parallellanlegg.

Fordeler:

 • Avsugsadapter
 • Parallellanlegg
 • Hastighetsjustering
 • Integrert arbeidslys
Ulemper:
 • Kan ikke brukes i plast
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Effekt 1400 watt
  Turtall 11000 til 28000 omdreininger i minuttet
  Vekt 3,5 kg
  Produsent Bosch

  Vurdering

  Bosch POF 1400 ACE er en kraftig overfres som gjør det lett å skape presise resultater. Vi blir imponert over hvordan verktøyet justerer hastighet og effekt automatisk, slik at maskinen aldri overbelastes. I tillegg setter vi pris på den imponerende nøyaktigheten i fresedybden.

  Dette er absolutt en allsidig overfres, men den egner seg nok aller best til krevende prosjekter. Skal du jobbe med mindre arbeidsstykker, er det ikke sikkert du har behov for alle de avanserte innstillingene. Skal du jobbe med fresing, forsenking, kanter og former, er Bosch POF 1400 ACE et godt valg av overfres.

  Bosch POF 1200 AE

  Bosch POF 1200 AE test

  Skal du utelukkende jobbe med treverk? Da vil Bosch POF 1200 AE hjelpe deg med å la kreativiteten blomstre. Modellen kan brukes til alt fra treskjæring, til forsenking. Et godt parallellanlegg gjør det lett å frese rette spor og sirkler, men modellen kan også brukes til kantprofiler og listverk.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Bosch POF 1200 AE kommer med en integrert spindellås – praktisk for nybegynnere. Du kan dermed skifte fres raskt og effektiv mellom arbeidsoppgaver. Spon-beskyttelsen er gjennomsiktig og sikrer at spon og støv ikke flyr rundt i rommet under arbeid. Du kan også koble til en støvsuger for optimal arbeidshygiene. Skal du sette inn kopieringshylser? Dette kan gjøres uten verktøy.

  Hastigheten kan justeres etter arbeidsoppgave. Alt du behøver å gjøre er å trykke på bryteren og deretter velge ønsket kraft. Du kan også stille inn en grense for maksimal hastighet, slik at du alltid oppnår perfekte resultater i treverket.

  Når verktøyet ikke er i bruk, vil s
  pindellåsen låse verktøyspindelen. Når du skal bytte bits eller tilbehør, kan dette gjøres helt uten verktøy. Vi liker ekstra godt hvor komfortabelt det å arbeide med Bosch POF 1200 AE, mye takket være den den gode komforten og kontrollen gripesonen gir. 

  Med en soft-grip-sone kan hvem som helst få en økt følelse av kontroll og stabilitet. Dette er et stort pluss dersom du skal bruke Bosch POF 1200 AE til krevende oppgaver, men er også en praktisk egenskap for nybegynnere som prøver å lære seg teknikken.

  Fordeler:

  • Sett in kopieringshylser uten verktøy
  • Soft-grip
  • Kobles til støvsuger
  Ulemper:
 • Effekt: Bosch POF 1200 AE har noe lav effekt sammenlignet med de andre modellene i testen.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Bosch
  Effekt 1200 watt
  Turtall 11000 til 28000 omdreininger i minuttet
  Vekt 3,4 kg

  Vurdering

  Bosch POF 1200 AE er en fantastisk overfres til nybegynnere og treskjærere. Dette er et allsidig og brukervennlig verktøy som passer utmerket til tresløydsprosjekter og nybegynnere. Med justerbar hastighet, soft-grip og integrert spindellås, er alt lagt til dette for hobbysnekkeren og uerfarne. 

  Bosch POF 1200 AE er nok ikke overfresen du strekker deg etter når store prosjekter står for tur. Men den egner seg ypperlig til mindre og fine arbeidsoppgaver. Vi synes at Bosch POF 1200 AE overfres gjør det ekstremt godt når den former tre, kant, profiler og lister. Hvis du ønsker å skape perfekte listverk, er dette absolutt et solid valg av overfres.

  Trenger jeg overfres?

  Hvis du har en overfres på lager, vil du alltid være sikret prosjekter av høy kvalitet. Hvem ønsker vel ikke å se grove kanter bli forvandlet til ekte snekkerkunst? Det er nettopp dette en overfres kan gjøre for deg, så lenge du bruker verktøyet rett. 

  En overfres vil avrunde kanter, frese spor og felle ned beslag samt hengsler. Du kan oppnå identiske lister og skape praktfulle profiler. Hvis du ønsker profesjonell kvalitet på alt du gjør, er det ingen tvil om at du trenger en overfres i verktøykassen.

  Ulike typer overfres

  Vi kan putte overfresen inn i tre forskjellige kategorier. Den første kalles ofte for en håndverkermodell og disse kommer vanligvis med ledning. Her får du flere valgmuligheter for justering og innstillinger, og noen kan festes i et fresebor. Mange av modellene er derfor stasjonære og passer til fin- og presisjonsarbeid.

  Deretter finner vi enhåndsmodellene med batteri. En batteridrevet modell gir mye fleksibilitet og kan ofte styres med kun én hånd. Her er det viktig å se etter høy volt, da det skal mye krefter i sving for å effektivt drive en overfres. Høy effekt er derfor å foretrekke i disse modellene.

  Til slutt har vi en tohåndsmodell, vanligvis med ledning. Dette er den mest vanlige varianten – både for hobbysnekkeren, vanlige forbrukere og profesjonelle. Denne typen overfres kommer i en rekke prisklasser og har et godt utvalg av justering- og innstillingsmuligheter.

  Hva må jeg se etter i en overfres?

  Både i testen og i nettbutikkene, vil du komme over en del begreper som kan være vanskelig å forstå seg på. Er du nybegynner er det ikke alltid lett å vite hva de ulike egenskapene egentlig betyr, og hvilke kvaliteter disse gir verktøyet. 

  Vi gir deg derfor en kort innføring i hva du bør se etter, og hvorfor disse egenskapene gjør overfresen god. Husk at du må se etter det som vil være viktig i dine prosjekter. Noen kvaliteter er fordelaktig for nybegynnere, mens andre funksjoner er skapt for profesjonelle.

  Hastighet: Har verktøyet en variabel hastighet? Mange foretrekker dette da det blir mulig å velge et turtall som passer perfekt til arbeidsstykket. Det er ikke alle modeller som har dette, og du må derfor spesifikt se etter variabel hastighet hvis det står høyt på prioriteringslisten.

  Justering: De aller beste overfresene gjør det mulig å finjustere fresedybden. Her er det viktig at justeringen er enkel og ikke minst nøyaktig.

  Dybdeskala og grep: Hvor godt grep har overfresen? De fleste ønsker seg et sklisikkert grep for økt brukersikkerhet. I tillegg er det alltid en fordel om dybdeskalaen er lett å lese. Dersom verktøyet har et revolver-anlegg med forhåndsinnstilte trinn, blir det enda enklere å stille inn dybden. Profesjonelle ser gjerne ett flest mulig trinn.

  Støvavsug: Har overfresen et sugestuss eller mulighet for tilkobling av støvsuger? Sjekk i så tilfelle om denne er kompatibel med din valgte støvsuger. Dette sikrer et rent arbeidsmiljø.

  Spindellås: Hvis overfresen har en spindellås, behøver du bare én nøkkel for å skifte fresestål. Dette er absolutt en fordel for effektivt arbeid, men en funksjon vi ikke ser i alle modeller.

  Såle: Se gjerne etter en robust og plan såle, slik at det blir enkelt å føre denne langs skinnen. Mange såler er produsert i aluminium hvilket er et godt materiale. Men dersom sålen også har en beskyttelse som ikke riper opp arbeidsstykket, er dette et stort pluss.

  Teleskopstenger: Dersom overfresen har teleskopstenger, er det en fordel om disse kan låses i ønsket dybde. I tillegg ser mange etter sømløs gli og et slankt design.

  Hvordan velge overfres?

  Som alltid må du se etter de egenskapene du trenger. Modellen som passer best til naboens prosjekter, er ikke nødvendigvis den beste overfresen for deg. Det er naturligvis viktig at du er komfortabel med prisklassen, men husk at det er verdt å investere i gode verktøy.

  Hvis du er nybegynner, må du gjerne bruke en stund på å gjøre deg kjent med overfresen. Det kreves nemlig en spesiell teknikk for å oppnå best mulig resultater. Prøv deg rundt på testplanker og les nøye gjennom instruksjonene som følger med overfresen. Da kan du være trygg på at du bruker maskinen riktig og at du får mest mulig ut av funksjonene.

  Før du går til innkjøp anbefaler vi at du setter av tid til å tenke gjennom hva du trenger av kvaliteter. Må du ha en kraftig og støysvak overfres? Eller kanskje en nybegynner-maskin til mindre prosjekter er mer passende? Når du sammenligner dine krav med vår test, finner du den beste overfresen for deg.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo