Punktlaser test: Her er årets beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Trenger du et verktøy som gjør det lett å se at arbeidet blir rett? Da bør du se nærmere på punktlaseren. Dette laser-verktøyet gjør det enkelt å arbeide alene og oppnå presisjon – helt uten behov for vater. En punktlaser produserer fem eller tre punkter, lager kraftig lys og kan brukes både innendørs og utendørs.

Velger du en riktig god punktlaser vil den gi flere stråler i ulike plan, samtidig som du får to stråler i horisontalplanet. Verktøyet er svært nyttig når du ønsker å sikre at alle hjørner i en konstruksjon er nitti grader. Dette er et godt alternativ til tradisjonell loddsnor og vater.

Det finnes mange laserverktøy på markedet, men punktlaseren er populær av flere grunner. Mange bruker punktlaser når de skal lodde punkt fra tak til gulv, eller når de skal forlenge posisjonen av et punkt til andre steder i rommet.

Legger du rør, installerer armaturer eller jobber med kabler? Da vil punktlaseren fort bli en fast del av arbeidsoppgavene. Hvis du synes det er vanskelig å finne gode verktøy på nett, bør du fortsette å lese. Vi har testet de to mest populære punktlaserne på markedet – en fem-punktslaser og en tre-punktslaser. Finn den rette modellen for deg i dag!

Bosch GPL 5 – Beste fem-punktslaser 2024

Bosch GPL 5 test

Bosch GPL 5 er en robust og brukervennlig fem-punktslaser. Denne modellen leverer grønne laserpunkter for økt synlighet, har et slitesterkt design og byr på sikker samt rask montering. Gode egenskaper sikrer lang levetid og du kan være trygg på optimale resultater hver eneste gang.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne punktlaseren har grønne laserpunkter. Mange forbrukere og profesjonelle foretrekker grønne laserlys, da dette gir hele fire ganger bedre synlighet enn rødt lys. Skal du jobbe i skiftende lysforhold? Da kommer grønne laserpunkter ekstra godt med.

Vi imponeres av det robuste designet til Bosch GPL 5. En slitesterk konstruksjon tilsier at denne modellen vil takle selv de mest krevende arbeidsforhold. I tillegg har punktlaseren flere smarte egenskaper som gjør at den kan oppbevares trygt, uten å bli skadet av ytre påvirkninger.

Selve huset er gummiert, noe som absorberer støt og gir godt grep ved montering. I tillegg sørger dette for ekstra beskyttelse ved transport og oppbevaring. Glasset er nedsenket for redusert risiko av riper, og modellen har en IP 65 beskyttelse som forhindrer at støv og vannsprut trekker inn og skader mekanismen.

Kombinasjonen av gode kvaliteter gjør dette til et utmerket valg dersom du skal porsjonere vegger med en 90 graders-vinkel. Bosch GPL 5 er klar til bruk så snart den kommer i hus. Modellen har nemlig en roterende holder integrert i mekanismen, samtidig som den er utstyrt med ekstra sterke magneter. Dette gjør det lett, raskt og trygt å feste verktøy.

Bosch GPL 5 presterer svært bra når vi tester den i oppgaver knyttet til montering av gipsplater, installasjon av stenderverk og nedlegging av diverse rør og kabler. I tillegg er den en perfekt hjelper når du skal dele rom med 90 graders vinkler, eller overføre punkter fra tak til gulv.

Nybegynnere vil sette pris på det brukervennlige grensesnittet. 5-punktslaseren kommer nemlig med en enkel bryter og to posisjoner. Når du skrur på Bosch GPL 5 vil punktlaseren selv-nivelleres helt automatisk, og etter bruk låses pendlingen – her er det vanskelig å gjøre feil.

Bosch GPL 5 egner seg også veldig godt dersom du skal arbeide etter tegning eller merke gipsplater. Her får du en presis overføring og oppmåling av 90 graders-vinkler, noe som også kommer godt med til nøyaktig og presis innjustering. Driver du med interiørarbeid, vil 5-punktslaseren være en ideell hjelper.

Fordeler:

  • Grønn laser: Et grønt laserlys gir hele fire ganger bedre sikt enn et rødt lys. Bedre synlighet er alltid en stor fordel
  • Enkel montering: Bosch GPL 5 kommer med sterke magneter og en allerede integrert holder. Dette sikrer rask, enkel og trygg montering
  • Robust: Bosch GPL 5 er en hardfør punktlaser med et slitesterkt design. Dette sikrer lang levetid og reduserer risikoen for skade under bruk samt oppbevaring.
Ulemper:
  • Ingen nevneverdige ulemper

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Arbeidsområde 30 meter
Projeksjon 45 meter
Driftstemperatur -10 til 45 grader
Driftstid 8 timer

Vurdering

Bosch GPL 5 er en utmerket 5-punktslaser med flere gode egenskaper. Vi liker hvor robust og slitesterk modellen er, samtidig som den er lett å manøvrere. Automatisk selvnivelleringer er alltid et stort pluss og nybegynnere vil sette pris på at pendelen låses automatisk når du skrur punktlaseren av.

Det er ikke mye å trekke ned på ved denne modellen. Bosch er kjent for å produsere verktøy av høy kvalitet, noe Bosch GPL 5 er et godt bevist på. Jobber du under tøffe forhold, kan du være trygg på at denne punktlaseren ikke lar seg ødelegge lett. Vi kårer derfor Bosch GPL 5 til markedets beste 5-punktslaser.

Bosch GPL 3 – Beste tre-punktslaser

Bosch GPL 3 test

Bosch GPL 3 er en tre-punktslaser og et ypperlig valg for de som kun har behov for tre laserpunkt. Her får du mange av de samme gode kvalitetene til testvinneren, men i et noe mindre og mer praktisk format.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne punktlaseren er robust og håndterer arbeidsoppgaver i krevende værforhold. Den har en driftstemperatur som strekker seg fra -10 til 45 grader, og kan dermed brukes uansett årstid. Igjen får du grønne laserpunkter med på kjøpet, for en enda bedre og tydeligere synlighet.

Det er flere grunner til at Bosch GPL 3 kan kalle seg for en robust punktlaser – her er det ikke bare en utmerket driftstemperatur som trekker opp. Modellen kommer med IP 65 beskyttelse, noe som sikrer at vann og støv ikke trenger inn og skader mekanismen. Et gummiert hus gir behagelig og godt grep, samtidig som det demper eventuelle støt under transport.

Størrelsen skiller Bosch GPL 3 ut fra andre punktlasere. Et kompakt design gjør den til en perfekt hjelper ved montering av gipsplater, samtidig som det blir ekstra lett å transportere modellen mellom arbeidsoppgaver. En praktisk holder er med på å gjøre transporten enda mer praktisk.

Bosch GPL 3 presterer godt til flere arbeidsoppgaver, men vi blir ekstra imponert når den brukes til installering av innvendig lys. Her får du en utmerket overføring av punkter fra tak til gulv, noe som er praktisk for både hobbysnekkeren og profesjonelle. Formen på punktlaseren er også verdt å nevne.

Når Bosch konstruerte GPL 3, sørget de for å gi den en unik form som passer utmerket til plassering av lekter. Skal du montere gipsplater vil denne utformingen være meget nyttig. Videre får du også to posisjoner og kun én bryter, slik at også den mest uerfarne får mye bruk ut av modellen.

Som med mange andre moderne laserverktøy, er Bosch GPL 3 også utstyrt med selvnivellering. Dette skjer automatisk etter instrumentet slås på. Når modellen ikke er i bruk, vil pendelen låses automatisk – perfekt for transport og forlenget levetid.

Fordeler:

  • Robust og liten: Bosch GPL 3 har et kompakt design og en slitesterk konstruksjon. Dette forlenger levetiden og gjør den enkel å transportere.
  • Grønn laser: Oppnå hele fire ganger bedre synlighet med grønne laserstråler – perfekt i skiftende lysforhold.
  • Brukervennlig grensesnitt: Med bare én enkelt bryter og to posisjoner, vil selv nybegynneren mestre denne punktlaseren.
Ulemper:
  • 3 laserpunkt: Detter en tre-punktslaser, hvilket kan være en ulempe for noen. Hvis du ikke har behov for fem laser punkt, vil denne modellen likevel være det beste valget.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Arbeidsområde Opptil 30 meter
Driftstemperatur -10 til 45 grader
Driftstid 8 timer
Projeksjon 3

Vurdering

Bosch GPL 3 er et godt valg av tre-punktslaser. Med en driftstid på hele åtte timer kan du jobbe lenger, og en stor driftstemperatur lar deg arbeide under harde værforhold. Vi setter også pris på en robust konstruksjon og smarte detaljer som forlenger levetiden. Dette er punktlaseren for deg som reiser mye mellom arbeidsoppdrag, eller synes det er vanskelig å finne tilstrekkelig oppbevaringsmuligheter på egenhånd.

En lett vekt på 0,35 kilo og en fabelaktig utforming, gjør dette til et godt valg når du skal montere gipsplater eller innendørs belysning. Vi blir alltid imponert over grønne laserpunkter, noe som gir en helt enorm god synlighet. Hvis du trenger en god tre-punktslaser, er Bosch GPL 3 uten tvil det beste valget.

Slik velger du riktig punktlaser

Det finnes mange laserverktøy på markedet, men det er viktig at du velger den rette modellen ut fra arbeidsoppgave. Skal du for eksempel arbeide utendørs i regn og kalde temperaturer? Da er det viktig med en driftstemperatur som tillater dette. I tillegg vil beskyttelse mot vann være en smart egenskap.

Begge modellen i denne testen kommer med grønne laserpunkt. Igjen er dette en smart funksjon når du jobber utendørs, men økt synlighet er også viktig hvis du jobber med ujevne overflater eller allerede oppfylte vegger.

Det viktigste er at du velger modellen som passer best for ditt prosjekt. Selv om pris naturligvis spiller en rolle for mange, må du også velge et verktøy som faktisk fungerer, leverer presise resultater og har brukervennlige egenskaper. Da får du en punktlaser du vil ha glede av i mange år fremover.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo