Remember Black: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Remember Black er et kredittkort fra kredittkortselskapet Remember, og er ett av to kredittkort leverandøren tilbyr. Foruten Remember Black, finnes Remember Gold. Mange velger Remember Black-kredittkortet når de ønsker høy kredittgrense og gode bonuser.

I vår test undersøker vi Remember Black kredittkort nærmere. Vi vil blant annet vurdere faktorer som aldersgrense, renter og hva som skal til for å få innvilget søknaden om kredittkort.

Se også: Beste kredittkort


Søk Re:member Black


Søk Re:member Black

★★★★★
Annonselenke. Renteeksempel: Effektiv rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

SØK HER

Om Remember Black kredittkort

Begge kredittkortene fra Remember kan være gunstige, men Remember Black er det beste valget om du ønsker tilgang på bonuser og reiseforsikring. Dette er nemlig noe Gold-versjonen av kortet mangler.

Remember Black skiller seg fra Gold ved at rentesatsen er en god del høyere. I prinsippet betyr dette at kredittkortet er dyrere, men dette gjelder først om du betaler ned på kredittkortgjelden over flere måneder.

Om du i stedet velger å betale tilbake det brukte beløpet innen et visst antall dager, kan du slippe de fordyrende rentekostnadene. I slike tilfeller (med raskt tilbakebetaling), vil Remember Black være et svært gunstig kredittkort.

Remember Black kredittkort | Priser og gebyrer

Det er alltid gunstig å sammenligne flere forskjellige kredittkort før du bestemmer deg. Derfor har vi her listet opp nøkkelopplysninger om kredittkortet, slik at du enklere kan sammenligne kortet med andre kredittkort.

Her er en oversikt over gebyrene og kostnadene som er forbundet med det å ha Remember Black kredittkort:

 • Aldersgrense: 18 år
 • Nominell rente: 21,62 %
 • Effektiv rente: 25,4 %
 • Øvre kredittramme: 150 000 kroner
 • Rentefri betaling: 45 dager
 • Termingebyr: 0 kroner
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Gebyr ved uttak innenlands: 35 kroner + 1 % av beløpet som tas ut
 • Gebyr ved uttak hos postkontor eller bank: 75 kroner + 1 % av beløpet du tar ut
 • Gebyr ved varekjøp innenlands: 0 kroner
 • Gebyr ved uttak utenlands: 35 kroner + 1 % av uttaksbeløp
 • Gebyr ved varekjøp utenlands: 0 kroner
 • Valutapåslag: 1,75 %
 • Fakturagebyr for papirfaktura: 45 kroner
 • Fakturagebyr for eFaktura: 0 kroner

Lav aldersgrense

Noe av det som bidrar til at Remember Black skiller seg ut i mengden, er at aldersgrensen er forholdsvis lav med sine 18 år. Av den grunn er Black-kortet et godt alternativ for yngre som er på jakt etter et kredittkort.

Om du er ung og ønsker kredittkort, er det imidlertid lurt å huske på at kredittkort kan være veldig dyre i bruk – også et gunstig kort som Remember Black. Dette skyldes kortets effektive rente.

Effektiv rente

Remember er et kort som kan vise til en effektiv rente på 25,4 %. Dette er langt fra laveste rente som finnes blant markedets mange kredittkort. Men samtidig har kortet mange fordeler, noe som kan veie opp for renten.

Nominell rente på kortet er på 21,62 %. Denne rentesatsen tilsvarer lånets rente. Se gjerne heller på effektiv rente, som også tar med alt av gebyrer.

Rentefri periode

Overnevnte effektive rente på 25,4 % kan gjøre det dyrt å betale ned på gjelden du har på kredittkortet over lengre perioder. Husk at Remember Black har en rentefri periode for tilbakebetaling på 45 dager.

Så fremt hele totalbeløpet blir tilbakeført til kredittkortet i løpet av disse 45 dagene, vil du ikke måtte betale renter i det hele tatt. Så snart 45 dager har gått, vil renten aktiveres.

Høyeste kredittgrense

Med 150 000 kroner som høyeste grense for kreditt, er Remember Black et veldig aktuelt kredittkort for forbrukere som vil ha tilgang på en stor kredittramme.

Den høye kredittrammen gis dog ikke til alle og enhver. Din individuelle økonomi vil være med å avgjøre hva slags kredittgrense banken gir deg. Som regel vil det kreve en eksepsjonelt god kredittscore for å få hele 150 000 kroner i kredittgrense.

Mange forbrukere får tilbud om en lavere kredittgrense i starten. Når de etter hvert kan vise til at fakturaer betales i tide overfor banken, kan det kanskje bli aktuelt å øke rammen ytterligere. Her vil banken gjøre en individuell vurdering.

Avgifter og gebyrer

Remember Black har visse gebyrer og kostnader som du kanskje ikke finner på alle andre kredittkort. Dette inkluderer blant annet 35 kroner i gebyr + 1 % av beløpet ved uttak i minibank, og 75 kroner + 1 % av beløpet ved uttak i bank eller hos Posten.

Det finnes mange kredittkort som er uten uttaksgebyrer. Om du vet at du kommer til å gjøre mange kontantuttak, kan det av den grunn lønne seg å velge et annet kredittkort.

Det kan også tas gebyrer i forbindelse med utsendelse av faktura på papir. Det er fullt mulig å velge eFaktura om du ønsker å spare disse kostnadene.

Av andre relevante gebyrer som kan nevnes, kan vi trekke frem overtrekksgebyret på 125 kroner. Dette gjør seg gjeldende om du overskrider tildelt kredittramme. Remember kan også ta et purregebyr om betalingen din kommer for sent inn.

Bruk av Remember Black kredittkort i utlandet

Det å bruke Remember Black som kredittkort i utlandet er fullt mulig. Vær imidlertid obs på at du bør unngå å la stedet du handler hos omgjøre beløpet til norske kroner. Dette vil nemlig medføre en ekstra kostnad.

Dette kan være risikofylt, siden du kan oppleve at utsalgsstedet benytter en overdrevent høy valutakurs. Det er mer gunstig å la Remember ta seg av omregningen, da aktøren vil sørge for at omregningen foregår på en mest mulig korrekt og gunstig valutakurs for kundene.

Remember Black | Låneeksempel

Mange synes det er nyttig å se på et låneeksempel før de beslutter at et kredittkort er det riktige for dem. Gjennom låneeksempelet kan du nemlig se hvordan den effektive renten påvirker kostnadene gjennom et konkret kjøpseksempel.

La oss her ta utgangspunkt i at du vil låne 15 000 kroner fra kredittkortet. Om du skulle betale hele dette beløpet innen forfall (45 dager rentefri periode), vil det være 15 000 kroner som skal tilbakebetales. Altså det samme beløpet du lånte.

Men hvis du istedenfor går for gradvis nedbetaling som strekker seg over 12 måneder, vil du samtidig måtte ut med 1 466 kroner i renteutgifter. Det totale beløpet du skal innbetale da, vil være 16 466 kroner.

Bonuser og andre goder

Om du velger Remember Gold vil du ikke motta goder som rabatter eller lignende, men det gjør du med Remember Black.

Med dette kredittkortet kan du også se frem til bonuser i form av forsikringer. La oss kikke på de forskjellige fordelene du kan nyte!

Cashback

Når du bruker Remember Black kan du også se frem til cashback. Det er mulig å få 5 % cashback over en periode på 100 dager. Totalt lar denne rabattordningen deg spare inntil 2 000 kroner på kjøpene du gjør.

Cashback innebærer at du kan få rabatter utbetalt ved at en 5 % trekkes av på regningen når du har handlet.

Reward-rabatter på inntil 20 %

Med Remember Black kan du blant annet dra nytte av Reward-rabatter. Disse kan være på opptil 20 %, og gir deg avslag når du handler i mer enn 200 forskjellige butikker på nett.

Rabatten fås ved at beløpet blir trukket fra på den neste fakturaen du mottar i etterkant av kjøpet. Her er en oversikt over noen av butikkene du kan motta rabatt hos:

 • com
 • com
 • no
 • Apple Store
 • com
 • AdLibris

Fordeler og ulemper ved Remember Black

Når du har Remember Black, vil dette kunne ha sine fordeler, men også ulemper. Hvorvidt kortet er det riktige for deg, er avhengig av hvilke kvaliteter du verdsetter ved et kredittkort. Vil du for eksempel ha lang nedbetalingstid med lav rente? Da er ikke Black-kortet for deg.

Om du på en annen side er på jakt etter bonuser, cashback og en rentefri periode som passer for hurtig tilbakebetaling, er Remember Black et supert valg.

Positivt

 • Gode rabattordninger på en mengde nettbutikker
 • Cashback
 • Smart betaling gjennom Apple Pay
 • Tilgang på gode forsikringer om du velger Trygghetspakken
 • Høy kredittgrense

Negativt

 • Det t
  as relativt store gebyrer ved uttak av kontanter
 • Høy rente om du planlegger lang nedbetaling

Følg med på forbruket i Remember sin nettbank

Remember har en god og brukervennlig nettbank som er mulig å logge seg inn i dersom du har et Remember Black-kort. Der får du mulighet til å se gjennom alle transaksjoner du har hatt, hvilke bonuser du har mottatt, saldo og mye mer.

Husk at nettbanken også kan være nyttig om du trenger å sperre kortet fordi det har blitt stjålet eller forsvunnet på andre måter.

Hvem kan få Remember Black?

Remember Black kan fås av søkere som oppfyller kriteriene Remember har satt for kredittkortet sitt. På lik linje med alle andre banklån eller kredittkort man søker om i Norge, vil Remember gjøre en kredittsjekk av deg som søker.

De vil også be deg om tillatelse for nedlastning av offentlige dokumenter – som for eksempel skattepapirer og informasjon fra Gjeldsregisteret. Du vil for øvrig også fylle ut en personlig søknad, der du blant annet oppgir navn, alder, lønn og lignende.

Basert på vurderingen Remember gjør på bakgrunn av overnevnte informasjon, vil det besluttes om du kvalifiserer for kredittkort eller ikke. Om du skal kunne få kredittkort, er det først og fremst ønskelig at du kan sjekke av på disse punktene:

 • Du har fylt 18 år
 • Du har ikke anmerkninger hos kredittopplysningsbyråene (betalingsanmerkninger)
 • Du tjener tilstrekkelig til å kunne betjene den aktuelle kredittrammen
 • Du vil tåle at renten øker 5 %

Hvordan søke om Remember Black?

Vil du søke etter Remember Black? Den mest vanlige måten å gjøre dette på, er ved å besøke nettsiden til Remember. Der vil du nemlig kunne finne mulighet for å søke elektronisk gjennom et skjema.

Prosessen er ikke veldig vanskelig, og du kan alltids ringe til kundeservice om du skulle få problemer underveis. Her er en guide for hvordan du søker, steg for steg:

 1. Besøk remember.no
 2. Gå til «Meny»
 3. Gå til «Kredittkort»
 4. Klikk på «Søk om Black»
 5. Fyll ut skjemaet som vises på nettsiden
 6. Bekreft og send inn
 7. Vent på svar

Tilbakebetaling og fakturering

Så fremt man ikke betaler inn det man skylder i sin helhet innen 45 dager, vil Remember sende ut fakturaer for nedbetaling. Dette betyr at det også legges på renter. Her er det satt et krav om at man må betale ned minst én sekstiendedel av det skyldige beløpet i måneden.

Om dette tilsvarer mindre enn 150 kroner, er det 150 kroner som må betales i avdrag. Avdrag som er mindre enn dette godtas ikke. Det er også mulig å ta kontakt med Remember dersom du sliter med å betale regningen en måned.

Alt i alt er nedbetalingsprosessen veldig oversiktlig og grei. Beløpet som betales inn skal gå til kontonummer 1430 06 42641. Du vil finne all nødvendig informasjon om dette på regningen din.

Ellers er det anbefalt å velge eFaktura om du kan bruke dette. Med papirbasert faktura vil det nemlig trekkes 45 kroner i gebyrer hver eneste måned.


Søk Re:member Black


Søk Re:member Black

★★★★★
Annonselenke. Renteeksempel: Effektiv rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

SØK HER

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo