Remember Gold: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Remember Gold er et populært kredittkort som har funnet veien til mange nordmenns lommebøker. Én av grunnene til dette, er nok det faktum at Remember Gold er blant kredittkortene med desidert lavest rente.

Denne testen er laget med tanke på deg som vurderer å skaffe deg Remember Gold kredittkort. Er kredittkortet et godt alternativ for deg, eller bør du kanskje velge et annet?

Les også: Beste kredittkort


Re:member Gold


Re:member Gold

★★★★★
Annonselenke. Renteeksempel: Eff. rente 18,39 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 110 kr. Totalt 16 110 kr.

SØK HER ?

 • Svært lav rente
 • Ingen årsgebyr
 • 45 dagers rentefrihet

Hvem kan få Remember Gold kredittkort?

Det stilles diverse krav for hvem som kan få Remember Gold kredittkort. Du må som nevnt ha fylt 18 år, men i tillegg til dette vil andre faktorer bli vektlagt. Dette gjelder enten du søker om Remember Gold eller andre kredittkort.

Banken vil ta en kredittsjekk av søkeren. Dette er som regel en automatisk prosess, noe som betyr at man ikke trenger å vente veldig lenge på å få svar på søknaden. Under kredittvurderingen vil banken vurdere søkers kredittscore.

Kredittscoren er igjen basert på faktorer som inntekt, alder og bosituasjon. Banken tar også hensyn til informasjonen du har fylt ut i søknaden din, der du oppgir inntekt, gjeld, sivilstatus og lignende.

Kort fortalt må du som et minimum oppfylle disse kravene for å få Remember Gold:

 • Alderen din er 18 år eller mer
 • Din personlige gjeld overstiger ikke fem ganger bruttoinntekt
 • Din årlige bruttolønn er på minst 50 000 kroner
 • Økonomien din tåler en eventuell økning i rentesatsen på 5 %
 • Ingen betalingsanmerkninger

Kan man ikke få Remember Gold med betalingsanmerkning?

Mange forbrukere ønsker seg kredittkort selv om de har en betalingsanmerkning. Det er imidlertid vanskelig å få dette, siden alle kredittkortselskaper i Norge krever at du er fri for betalingsanmerkninger.

En betalingsanmerkning tyder på at du har hatt problemer med å betale andre fakturaer, og dette er grunnen til at banken ikke ønsker å låne ut mer penger til deg. Dette blir sett på som for risikofylt, med tanke på at du også kan misligholde ny gjeld.

Det finnes likevel et annet alternativ en kredittkort. Noen nisjebanker kan nemlig tilby noe som kalles omstartslån, noe som er et lån med sikkerhet i boligen. Et lån som dette er gunstig å bruke på nedbetaling av gjeld som har gitt betalingsanmerkninger.

Det er på mange måter like greit at man ikke har tilgang på Remember Gold om man sliter med økonomien. Selv om kredittkortets rente er lav, er renten også mye høyere enn hva den typisk vil være for lån med sikkerhet.

Slik søker man om Remember Gold

Om du har et ønske om å skaffe deg et Remember Gold kredittkort, er det mulig å søke om dette på remember.no. Du går da til «Meny», «Kredittkort» og velger ønsket kredittkort. Som du kan se, tilbyr Remember også Remember Black.

Dersom du vil ha Remember Gold, klikker du på «Søk om Gold». I søknadsskjemaet på skjermen legger du så inn de opplysningene banken ber om – som mobil, fødselsnummer og e-mailadresse.

Du må også signere på at du gir Remember tillatelse til å hente ut dokumentasjon på gjeld og inntekt fra offentlige registre. Dette gjør du ved å signere søknaden din med BankID via Skatteetatens nettsider.

Remember vil deretter hente inn data fra offentlige registre (som Folkeregisteret og Gjeldsregistrert), samt kredittvurdere deg i Bisnode sitt system. Du vil motta et gjenpartsbrev i forbindelse med dette.

Om Remember Gold

Remember Gold skiller seg ut i mengden av kredittkort, noe som blant annet skyldes at kredittkortet har en effektiv rente som ligger godt under gjennomsnittet. Kredittkortet er også veldig gunstig med tanke på gebyrer og avgifter.

Kredittkortet har – på tross av sin lave rente – ikke gått på kompromiss av andre fordeler, slik som rentefri tilbakebetaling. Du kan imidlertid ikke se frem til fordeler i form av cashback og rabatter på visse butikker, slik du kan med det ordinære Remember-kredittkortet.

Et ordinært Remember kredittkort kan blant annet by på cashback på 5 %, samt 20 % rabatter i mer enn 200 ulike butikker. Til gjengjeld er også renten høyere på dette kortet, hvor effektiv rente er på 25,4 %. Renten på Remember Gold er betydelig lavere.

Priser, avgifter og vilkår

Remember Gold har generelt sett gode brukervilkår, og er konkurransedyktig sett opp mot andre kredittkort på markedet. Her er den nominelle renten så lav som 14,9 %, og det tas ikke gebyrer ved kjøp – hverken i Norge eller utlandet.

Her kan du se en oversikt over hvilke vilkår som gjelder for Remember Gold kredittkort:

 • Aldersgrense: 18 år
 • Effektiv rente: 18,4 %
 • Nominell rente: 14,9 %
 • Høyeste kredittgrense: 150 000 kroner
 • Rentefri utsettelse av betaling: 45 dager
 • Gebyr for varekjøp i Norge: 0 kroner
 • Gebyr for varekjøp i utlandet: 0 kroner
 • Uttaksgebyr i Norge: 0 kroner
 • Uttaksgebyr i utlandet: 0 kroner
 • Overføring fra kredittkort til konto: 35 kroner + 1 % av totalbeløp
 • Gebyr for papirfaktura: 45 kroner
 • Gebyr for elektronisk faktura: 0 kroner
 • Valutapåslag: 1,75 %
 • Termingebyr: 0 kroner
 • Årsavgift: 0 kroner

Aldersgrense for Remember Gold

Dersom du skal søke om Remember Gold kredittkort, må du være minst 18 år. Du kan med andre ord få dette kredittkortet så fremt du er myndig. Merk deg samtidig at det er visse andre vilkår som må oppfylles – som krav til inntekt og lignende.

Remember Gold er blant kredittkortene med lavest aldersgrense i Norge. Enkelte av de andre aktørene har høyere aldersgrense – gjerne på 20 eller 23 år.

Effektiv og nominell rente

Med en nominell rente på 14,9 %, har Remember Gold en av de laveste rentene for kredittkort i Norge. Husk likevel at du helst bør se på den effektive renten, som er på 18,4 %, da denne også tar gebyrer, avgifter og andre kostnader med i beregningen.

Det er altså 18,4 % som er renten du forholder deg til når du bruker Remember Gold til varekjøp eller uttak i Norge og utland.

Rentefri periode

Siden Remember Gold kredittkort har nokså lav rente, er kortet velegnet for deg som ønsker nedbetaling over tid. Samtidig har kortet en rentefri periode på hele 45 dager, noe som gjør at kortet også kan være velegnet for deg som vil tilbakebetale pengene raskt.

Dette gjør Remember Gold til et veldig godt kredittkort for ulike typer brukere, noe som er ganske uvanlig i kredittkortets verden.

Den rentefrie perioden fungerer slik at man ikke må betale en eneste krone i renter dersom man betaler tilbake hele det brukte kredittbeløpet innen forfall.

Maksimal kreditt

Remember Gold er blant kredittkortene med høyest maksimal kredittgrense på markedet. Her kan man få en kredittramme på opptil 150 000 kroner på det meste.

Dette er ganske mye mer enn mange andre kredittkort med høy grense, der maks kreditt gjerne er 100 000 kroner. Selv om Remember Gold har ganske høy kredittgrense, er det naturligvis ikke sikkert at din kredittramme blir på 150 000 kroner.

Det er din personlige økonomi som vil legge føringer for hvor stor kredittgrensen blir. Om du får en god score i kredittvurderingen, øker dette mulighetene dine for å få den høyeste kredittgrensen.

Gebyrer

Med Remember Gold kredittkort er det generelt sett veldig få gebyrer. Det tas hverken årsavgift, termingebyrer, uttaksgebyrer eller gebyr ved kjøp av varer i butikk eller på nett.

Det er heller ingen gebyrer for å motta faktura, så fremt du mottar regningen elektronisk (eFaktura). Om du skal ha fakturaen på papir i posten, kan det legges på et ekstra gebyr på 45 kroner.

Merk deg også at du med Remember Gold må betale et gebyr på 35 kroner (samt 1 % av beløpet som overføres) ved pengeoverføringer fra kredittkortet til kontoer.

Remember Gold – et gunstig kredittkort i utlandet?

Ja, med Remember Gold ligger alt til rette for at du kan bruke kredittkortet i utlandet. Det er nemlig ikke noen uttaksgebyrer eller gebyrer når du gjennomfører varekjøp, noe som gjør at kostnadene minimeres.

Det er likevel én kostnad du må regne med, og det er valutapåslag på 1,75 %. Dette er en avgift banken tar for å konvertere valuta. Så dersom du har handlet for utenlandsk valuta mens du er på ferie i for eksempel Hellas, kan du måtte regne med at dette koster litt.

Et låneeksempel

Om du vurderer å skaffe deg Remember Gold kredittkort, kan det være lurt å kikke på et konkret eksempel først – der du kan se hvor mye bruk av kortet kan koste deg.

La oss ta utgangspunkt i at du skal kjøpe et nytt kjøleskap til 15 000 kroner. Du har ikke penger oppspart, og velger derfor å dekke kostnadene med ditt Remember Gold kredittkort. Om hele beløpet kan betales tilbake innen 45 dager, slipper du noen ekstrakostnader.

Men dersom du heller velger tilbakebetaling over lengre tid, la oss si 12 måneder, vil dette medføre at du må betale 1 110 kroner i renter. Det betyr at totalbeløpet du skal betale er 16 110 kroner, om vi beregner kostnadene basert på en effektiv rente som er 18,4 %.

Rabatter, bonuser og forsikringer

Får man noen eksklusive fordeler når man har Remember Gold kredittkort? Svaret på dette er dessverre «nei». Dersom du ønsker et kredittkort med bonuser i form av rabatter, cashback eller prisavslag, finnes det imidlertid mange andre kort å velge blant.

Grunnen til at du ikke får fordeler som dette inkludert på kredittkortet, er at renten er så lav. Med lav rente vil heller ikke banken tjene like mye på at kundene bruker det, noe som gir mindre penger i potten til luksusgoder og rabatter.

Her gjelder det altså å ta et valg. Ønsker du gode rabatter og kan akseptere en høyere rente? Dette kan være et godt valg om du likevel kan betale tilbake innenfor den rentefrie perioden.

Eller ønsker du kanskje lav rente, og kan klare deg uten rabatter? Dette alternativet passer spesielt bra for deg som handler sjelden på kreditt, og som handler for større beløp når du først handler, og som ønsker nedbetaling over tid.

Mulig å bestille Trygghetspakken

Remember tilbyr Trygghetspakken, og denne kan bestilles også når du har Remember Gold. Med denne forsikringspakken kan du sikre deg selv økonomisk mot leiebilskader, ID-tyveri eller varekjøp som ender med svindel.

Det er også mulig å kjøpe Betalingsforsikring Plus, som kan dekke deg dersom du ikke skulle greie å betale boliglånet ditt grunnet inntektstap. Denne tryggheten er noe mange setter pris på å ha i hverdagen.

Fordeler og ulemper ved Remember Gold

Remember Gold kan være et gunstig kredittkort for noen brukere, mens andre ikke vil fra like mye nytte av det.

Her ser du en liten oversikt over plusser og minuser ved å velge Remember Gold som kredittkort.

Pluss

 • Svært lav rente
 • 45 dagers rentefri tilbakebetalingsperiode
 • Få gebyrer
 • Den lave aldersgrensen gjør kredittkortet tilgjengelig også for yngre søkere
 • Mulig å kjøpe tilleggsforsikringer om ønskelig

Minus

 • Ingen bonuser eller rabatter inkludert
 • Ingen forsikring inkludert

Fakturering og tilbakebetaling

Remember Gold er skreddersydd spesielt for deg som ønsker å betale ned på kredittkortgjelden over en lengre periode. Det er her den lave renten kommer inn i bildet, og sørger for at de totale kostnadene ikke blir for høye.

I Remember sin egen nettbank (som du får tilgang på med Remember Gold kredittkort), kan du få total oversikt over kundeforholdet ditt. I nettbanken kan du blant annet søke om økt kredittgrense, sjekke saldoen din, utføre transaksjoner og sjekke PIN-kode.

Etter å ha brukt kredittkortet, vil det sendes ut faktura. Dette gjøres én gang i måneden, inntil beløpet er ferdig innbetalt. Husk at det kan lønne seg å få regningen digitalt på e-mail, siden du kan slippe unna fakturagebyret på den måten.

På fakturaen vil du se en ryddig fremstilling av hvor mye kreditt du har brukt på hva. Om du betaler regningen innen forfall vil du ikke måtte betale noen renter. Men hvis du ønsker å betale ned over tid, må du også ut med rentekostnader.

Hvor mye må jeg betale som et minimum?

Når du har et kredittkort, er det vanlig at kredittkortselskapet har satt en nedre grense for hvor mye du må betale tilbake hver måned.

Hos Remember er denne grensen på 1/60 av beløpet du har brukt på kredittkortet, per måned. Rentene legges til utenom. Har du for eksempel brukt 100 000 kroner på kredittkortet, må du som et minstekrav betale tilbake 1 666,67 kroner per måned + renter.

Det laveste beløpet som kan betales inn er 150 kroner. Har du for eksempel lånt 1 000 kroner på kortet, vil 1/60 av dette være 16,67 kroner. Men i slike tilfeller skal du altså runde opp til 150 + renter.

Krisesituasjoner: Hva om Remember Gold mistes eller blir frastjålet?

Hvis du opplever å miste ditt Remember Gold kredittkort, vil du kunne bestille et nytt erstatningskort uten at det påløper noen ekstra kostnader. Det er også viktig å få sperret kortet ditt om du ikke finner det (eller om det ble frastjålet).

Ved å sperre kortet kan du forhindre at noen misbruker kredittkortet ditt. Ifølge Remember er det viktig at du får sperret kortet ditt så raskt som overhodet mulig. Du kan enkelt ringe på +47 738 97 755 dersom du ønsker å sperre kortet ditt.

Noe av det som gjør denne sperretjenesten så gunstig, er at den er tilgjengelig døgnet rundt. Det betyr at du kan få hjelp til å sperre kortet ditt enten det er natt eller dag  – året rundt.

Remember Gold er også mulig å sperre gjennom nettbanken, dersom du ønsker å gjøre det på egen hånd.

Litt om Remember

Remember er et kredittkort som tilbys i Norden, og er uavhengig. Det betyr at kredittkortet ikke er tilknyttet en spesifikk bank, slik mange andre kredittkort er. Det er imidlertid EnterCard som står for utstedelsen av kortet.

Remember kredittkort ble lansert i Norge allerede i 2007, og har siden den gang vært et populært kredittkort. Kredittkortene fra denne aktøren er av typen MasterCard, og det tilbys to ulike versjoner: Gold og Black.

Kredittkortene har en relativt høy kredittgrense sammenlignet med mange andre aktører. Det er for øvrig også mulig å bruke kredittkortene på hele 25 millioner forskjellige utsalgssteder, nettbutikker og andre brukersteder verden rundt.

Alle steder som aksepterer MasterCard, vil akseptere Remember. Det betyr at du trygt kan ta med deg kortet på ferie, siden nesten alle aktører verden rundt aksepterer denne kredittkorttypen.

Konklusjon: Anbefaler vi Remember Gold?

Remember Gold er et veldig gunstig kredittkort på flere områder, men som vi har sett i denne testen, vil det ikke passe like bra for alle. Om du er en forbruker som ønsker tilgang på forsikringer og bonuser inkludert i kortet, vil du nok bli skuffet.

Remember Gold har ingen rabattprogram, bonuser eller forsikringer inkludert. Om dette er noe du ønsker deg, kan det være lurt å vurdere et annet kredittkort istedenfor – Som Remember Black.

Det som er positivt med Remember Gold, er at kredittkortet er blant kortene med lavest effektiv og nominell rente på markedet. Dette sikrer deg lave lånekostnader om du ikke betaler tilbake det fulle beløpet innen den rentefrie perioden på 45 dager.

Kredittkortet egner seg først og fremst for dem som ønsker høy kredittgrense og lang nedbetalingstid. Sånn sett er Remember Gold ypperlig for de større kostnadene, som for eksempel oppussing eller lignende. Er dette kredittkortet noe for deg, kanskje?


Re:member Gold


Re:member Gold

★★★★★
Annonselenke. Renteeksempel: Eff. rente 18,39 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 110 kr. Totalt 16 110 kr.

SØK HER

 • Svært lav rente
 • Ingen årsgebyr
 • 45 dagers rentefrihet

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo