Resurs Gold: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Resurs Gold er beregnet spesielt på brukere som ønsker et kredittkort med inkludert reiseforsikring som omfatter alle i husstanden. Med dette kredittkortet får man også fleksibilitet til å betale for sine kjøp slik man selv ønsker – for eksempel med Apple Pay.

Les vår test av Resurs Test, og finn ut hva slags fordeler og ulemper som finnes ved dette kredittkortet. Har Resurs Bank kredittkortet du trenger?

Les også: Beste kredittkort


Resurs Gold


Resurs Gold

★★★★★
Renteeksempel: 15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

SØK HER

Annonselenke

 • Apple- og Google Pay
 • Svært gode nedbetalingsvilkår
 • Reiseforsikring til hele husstanden
 • Eget bonusprogram
 • Rentefri periode på 60 dager

Om Resurs Gold

Resurs Gold er et kredittkort fra Resurs Bank, og kan benyttes med både Google Pay og Apple Pay. Kredittkortet gir deg også mulighet for å samle poeng når du handler, og siden benytte disse i Resurs Banks egen Poengbutikk.

Resurs Gold skiller seg ut ved at du kan få opptil et halvt års delbetaling av beløpet du skylder – helt uten noen nominell rente.

Priser og vilkår

Resurs Gold har i likhet med kredittkort flest både renter og gebyrer. Det er imidlertid mange ting som er gebyrfritt med dette kredittkortet, noe som gjør det gunstig.

Her kan du se hvilke vilkår og priser som gjelder for Resurs Gold:

 • Aldersgrense: 20 år
 • Effektiv rente: 26,25 %
 • Rentefri betalingsutsettelse: 60 dager
 • Øvre kredittgrense: 75 000 kroner
 • Gebyr varekjøp (Norge): 0 kroner
 • Gebyr varekjøp (utland): 0 kroner
 • Uttaksgebyr: 1,95 % av uttaksbeløp / minimum 35 kroner
 • Valutapåslag: 1,95 %
 • Overtrekksgebyr: 0 kroner
 • Forsinkelsesgebyr: 0 kroner
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Fakturagebyr: 0 kroner

Aldersgrense

Resurs Bank har satt en aldersgrense på Resurs Gold, og denne er på 20 år. Det betyr at kredittkortsøkere som er yngre enn 20 år ikke har mulighet til å få kredittkortet.

Det finnes imidlertid diverse kredittkort på det norske markedet som er tilgjengelige for brukere som er så unge som 18 år, men ikke hos Resurs Bank.

Effektiv rente

Når du er på utkikk etter lån eller kredittkort, er det alfa og omega å se på den effektive renten. Denne vil nemlig ha stor betydning for hvor mye lånet vil koste deg. Jo høyere renten er, desto dyrere kan du regne med at det blir.

Resurs Gold har en effektiv rente på 26,25 %. Dette er en relativt høy rente, og det er mulig å finne kredittkort som har en del lavere rentesats.

Rentefri periode

Selv om Resurs Gold ikke har den laveste renten på markedet, trenger ikke dette å bety så mye. Kredittkortet har nemlig en rentefri periode på 60 dager. Rent praktisk innebærer det at hvis du betaler pengene tilbake (i sin helhet) innen 60 dager, vil du slippe renter.

På toppen av dette kan Resurs Bank tilby 6 måneders delbetaling der du slipper nominell rente. Da betaler du ingenting i renter på selve beløpet du har lånt, og trenger kun å forholde deg til eventuelle gebyrer.

Om du synes at Resurs Gold er et attraktivt kredittkort, men samtidig er skeptisk til rentene, er det altså greit å ha den rentefrie perioden i bakhodet.

Gebyrer

Det er lurt å ha en viss oversikt over hva slags gebyrer som tas for forskjellige kredittkort, slik at du unngår overraskende kostnader. Med Resurs Gold er det heldigvis ikke veldig mange gebyrer å huske på.

Dette kredittkortet har for eksempel ikke fakturagebyr eller årsavgift, og det tas heller ikke overtrekksgebyrer eller forsinkelsesgebyrer. Det du imidlertid bør være obs på, er et uttaksgebyr på 1,95 % eller minst 35 kroner. Dette gjelder både i Norge og utland.

Når det kommer til varekjøp er det imidlertid ingen gebyrer. Det betyr at du kan trekke kortet ditt på butikker og restauranter i Norge og resten av verden uten å måtte betale noe ekstra.

Bruk av Resurs Gold i utlandet

De fleste kredittkort kan fint brukes i utlandet, men noen av dem er mer gunstige enn andre. De mest gunstige kredittkortene for bruk i utlandet kjennetegnes som regel av at de har få gebyrer i forbindelse med uttak og varekjøp.

Med Resurs Gold er varekjøp uten gebyrer, mens uttak har et gebyr på 1,95 %. Husk også på at det tas et valutapåslag på 1,95 %. Dette kan forekomme om du handler i en annen valuta, og banken må konvertere beløpet til norske kroner.

Kredittramme

Med Resurs Gold kan man få en kredittramme på 75 000 kroner, gitt at man kan få innvilget bankens høyeste kredittgrense. Husk samtidig på at de fleste ikke får den øvre kredittgrensen når de søker om kredittkort.

Hver enkelt søker har sin individuelle økonomi, og Resurs Bank vil vurdere alle søknader. Det vil blant annet tas en kredittsjekk, og avhengig av hva slags kredittscore du får, vil det gis en øvre kredittgrense.

Om du har stabil og god økonomi med høy inntekt, øker mulighetene for at du kan få en høy kredittgrense. Får du derimot en dårlig kredittscore under kredittvurderingen, kan dette gi deg en lavere kredittgrense. Dette er altså veldig individuelt.

Det er ikke helt uvanlig at en bank kan øke kredittgrensen etter hvert. Har du for eksempel hatt et kredittkort hos en bank i mange år og alltid betalt til punkt og prikke, er sjansen stor for at kredittgrensen kan økes noe.

Låneeksempel

Hvis du vurderer å bruke Resurs Gold til kjøp, kan et låneeksempel være et fint hjelpemiddel når du vil finne ut hva kostnadene egentlig blir. Hva blir for eksempel prisen om Resurs Gold benyttes til kjøp av en ny seng som koster 15 000 kroner?

Fasiten er avhengig av hvor lang nedbetalingstid du har. Om nedbetalingen finner sted over 12 måneder, vil du betale 1 925 kroner i kostnader – gitt en rente på 26,25 %.

Med andre ord vil du betale tilbake 16 925 kroner totalt i løpet av året du bruker på å betale tilbake penger til Resurs Bank. Skulle du imidlertid benytte deg av den rentefrie tilbakebetalingsperioden på 60 dager, slipper du disse kostnadene.

Fordelsprogram: Rabatter og forsikringer

Når man skal velge kredittkort, er det ofte fordelsprogrammet som er den avgjørende faktoren. Så, hvilke fordeler kan du egentlig se frem til med Resurs Gold?

Med dette kredittkortet kan man blant annet glede seg over et bonusprogram der man kan samle poeng. La oss se nærmere på de ulike godene du kan vente deg.

Bonuspoeng gis ved alle varekjøp

Resurs Bank belønner deg ikke bare dersom du handler med kredittkortet deres i visse butikker. Her kan du faktisk spare opp bonuspoeng uansett hva du kjøper eller hvor du handler. Hver gang du handler med kredittkortet, mottar du poeng.

Poengene kan deretter veksles inn i opplevelser eller goder i Resurs Bank sin egen Poengbutikk. Fordelen med denne poengbutikken, er at du selv får mulighet til å velge hva dine oppsparte poeng skal gå til.

Du kan blant annet vekslet poengene dine til hotellopphold, kinobilletter, interiør, reiser, språkkurs, gavekort på klesbutikker, treningsutstyr eller andre ting. Og husk, idet du søker om og får opprettet ditt Resurs Gold-kredittkort, mottar du 10 000 velkomstpoeng!

Reiseforsikring som gjelder for hele familien

Med Resurs Gold vil du også få tilgang på en reiseforsikring, og denne kan dekke både deg og resten av familien din. For at reiseforsikringen skal være gjeldende, er det viktig å huske på at minst 50 % av reisekostnadene betales med Resurs Gold-kortet ditt.

Fordelen med denne forsikringen er at du forsikres automatisk, og du trenger ikke å tegne noen annen reiseforsikring utenom.

Positivt og negativt

Resurs Gold kan ved første øyekast virke som et hvilket som helst annet kredittkort. Men dette kredittkortet skiller seg faktisk positivt ut på visse områder. Vi kan for eksempel nevne at kredittkortet har en over gjennomsnittet lang rentefri periode på hele 60 dager.

Det er også positivt at du får mulighet til å samle poeng for alle kjøp, og ikke bare noen. Med det smarte bonusprogrammet kan du dessuten bestemme selv hva poengene skal brukes på.

Av andre positive faktorer ved dette kredittkortet, kan det nevnes at det tas få gebyrer. Samtidig er det litt synd at det tas gebyrer for alle uttak, noe som betyr at kortet først og fremst egner seg for varekjøp.

Den effektive renten er også noe høy. Det er likevel ikke sikkert at dette vil ha noe å s
i, dersom du tar i bruk den gunstige 60-dagers perioden uten renter. Husk også at dette kredittkortet kan friste med 6 måneders nedbetaling uten nominell rente.

Fordeler

 • Lang rentefri periode (60 dager)
 • Bonuspoeng for alle kjøp
 • Poeng kan veksles inn i mange spennende goder
 • Reiseforsikring er inkludert
 • Få gebyrer
 • Et halvt års nedbetaling uten nominell rente

Ulemper

 • Litt høy effektiv rente
 • Uttaksgebyr ved uttak i minibank
 • Ingen cashback-bonuser

Hvem kan få Resurs Gold?

Ifølge Resurs Bank må du oppfylle visse kriterier om du skal ha mulighet for å få Resurs Gold. Slik er det for øvrig hos alle banker hvor du kan søke om kredittkort eller pengelån.

Noen av kriteriene er satt av banken selv, men Resurs Bank må også følge norsk lov og utlånsforskriften.

Ifølge den norske utlånsforskriften, kan man for eksempel ikke ha gjeld som er på mer enn 5x inntekt. Her er en oversikt over kravene du må imøtekomme om du skal få innvilget et søknad om Resurs Gold:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du har ikke noen betalingsanmerkninger
 • Du har folkeregistrert adresse i Norge
 • Du har fast inntekt
 • Din totalgjeld er under 5 x årsinntekt
 • Økonomien din kan tåle et rentehopp på 5 %

Hvordan søker jeg om Resurs Gold?

Dersom du ønsker å søke om et Resurs Gold-kredittkort, er det mulig å gjøre dette på nettsidene til Resurs Bank. Du velger da «Kredittkort» når du først entrer nettsiden, og deretter kan du velge «Søk nå».

Når du skal søke om kredittkortet Resurs Gold, må du blant annet legge inn ønsket kredittramme. Husk at dersom du setter kredittrammen for høyt i forhold til din økonomi, kan dette medføre at du får avslag på søknaden om kredittkortet.

i skjemaet skal du også oppgi fødsels- og personnummeret ditt, en e-postadresse, antall mindreårige barn i husholdet, din månedlige brutto og netto inntekt, sivilstatus, samlet gjeld, arbeidssituasjon og andre relevante opplysninger.

Her er søknadsprosessen:

 1. Fyll ut søknadsskjema digitalt
 2. Bekreft opplysninger
 3. Vent på svar / resultat (banken må blant annet kredittvurdere deg)
 4. Signer eventuelle lånepapirer med BankID om du får innvilget søknaden

Faktura og tilbakebetaling

Med Resurs Gold vil man alltid motta fakturaen den påfølgende måneden etter at man har brukt kredittkortet til kjøp. Du kan da selv bestemme om du ønsker å betale, eller om du vil utsette tilbakebetalingen. Du kan også betale litt, eller alt på en gang.

Husk at den rentefrie perioden varer i 60 dager. Men du kan fortsatt slippe «billig unna» ved å velge 6 måneders nedbetaling uten nominell rente. Du kan motta fakturaen fra Resurs Bank digitalt gjennom en såkalt eFaktura, noe som ikke koster noe ekstra.

Med Resurs Gold får du også mulighet til å flytte enkeltkjøp til separate fakturaer, slik at du kan velge delbetaling på enkelte beløp om ønskelig. Dette kan for eksempel være praktisk om du har gjort et enkeltkjøp som var dyrt.

Kjøper du for eksempel en ny sykkel med Resurs Gold, kan du flytte kostnadene for denne og betale litt og litt på sykkelen utenom resten av kjøpene fra tilsvarende periode.

Smart kvittering på SMS

Med Resurs Gold kan du motta kvittering for kjøpene dine på SMS, noe som er mulig ved alle kjøp som overstiger 500 kroner. Dette gir deg økt kontroll over forbruket, og du kan varsles om kortet brukes av noen andre.

Når du handler på nett, vil du også få en verifiseringskode tilsendt på SMS. Dette gjør det mulig for deg å verifisere alle kjøpene du gjør på nett, takket være Mastercard SecureCode.

Mulighet for ekstrakort

Kredittkortet Resurs Gold gir deg også mulighet til å bestille ekstrakort. Dette kan gjøre at flere i familien din kan ha kredittkortet, slik at dere sammen kan samle opp bonuspoeng for alle kjøp.

Resurs Bank tilbyr opptil tre ekstrakort per hovedkort, noe som betyr at familien din kan ha fire Resurs Gold-kredittkort samtidig.

Resurs Gold | Nettbank

Du kan logge deg inn på nettsiden til Resurs Gold dersom du ønsker å få oversikt over kredittkortforbruket ditt. Der kan du for eksempel få oversikt over alle transaksjonene du har hatt med kredittkortet ditt.

I nettbanken kan du også utføre betalinger og overføringer. Når du logger deg inn med BankID kan du også søke om å øke kredittgrensen din.

Hva hvis jeg mister Resurs Gold?

Om du skulle oppleve at noen stjeler ditt Resurs Gold-kredittkort, eller at du rett og slett er uheldig og mister kortet, er det viktig å sperre det raskest mulig.

Du kan da ringe til Resurs Bank og få hjelp til å sperre kortet ditt. Samtidig kan du velge å bestille et nytt kredittkort.

Husk at du kan utføre betalinger med Resurs Gold via Apple Pay og Google Pay, noe som kan redusere faren for at du mister kortet. Benytt deg gjerne av disse betalingsløsningene mens du er på ferie i utlandet, slik at du er på den sikre siden.

Om Resurs Bank

Resurs Bank er en bank som først og fremst opererer i Norden, og de tilbyr i dag banktjenester både på bedrifts- og privatmarkedet. Banken ble etablert allerede i 1977, og er en del av moderselskapet Resurs Holding.

Banken tilbyr sine tjenester både i Sverige, Finland, Norge og Danmark. I Norge har banken sitt hovedkvarter i Oslo, og her er det per i dag rundt 110 ansatte.

Resurs Bank var faktisk blant de første i Sverige til å kunne tilby rentefri betaling av kjøp som utføres i butikk, og er en innovativ aktør som streber etter å vektlegge kundens behov.

Samfunnsengasjement

Resurs Bank skiller seg også ut ved at banken er opptatt av å kunne bidra til å utgjøre en forskjell i samfunnet.

Banken kan blant annet vise til at de sponser en rekke ulike organisasjoner og klubber gjennom Resurs Society. Banken har som formål å bli mest mulig bærekraftig og digitalisert, og jobber samtidig med å kunne tilby en av de beste kundeopplevelsene i bransjen.

Ellers er banken opptatt av å være transparent og ansvarlig, og de tilbyr blant annet en egen økonomiskole der man kan lære mer om hva det betyr å handle på kreditt.

Oppsummering: Er Resurs Gold et godt valg?

Resurs Gold fra Resurs Bank passer fint for deg som ønsker et fleksibelt kredittkort med mulighet for rentefri tilbakebetaling. Her kan du ikke bare få en 60-dagers rentefri periode, men også flere måneders delbetaling uten nominell rente.

Kredittkortet Resurs Gold kan også by på fordeler i form av poengoppsparing og inkludert reiseforsikring. Poengene samler du opp hver gang du benytter kredittkortet til kjøp, noe som er veldig praktisk. Siden kan poengene veksles inn i ønskede fordeler.

Resurs Gold har en noe høy effektiv rente, noe som potensielt kan gjøre kortet dyrt i bruk. Men med gode muligheter for rentefri bruk av kortet, er ikke dette nødvendigvis noe problem.

Dette kredittkortet passer særlig bra for deg som ønsker et kredittkort som skal brukes til varekjøp (heller enn uttak). Uttak innebærer at det tas et gebyr, mens varekjøp er gratis både i Norge og utland. Totalt sett er dette et kredittkort vi kan anbefale på det varmeste!


Resurs Gold


Resurs Gold

★★★★★
Renteeksempel: 15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

SØK HER

Annonselenke

 • Apple- og Google Pay
 • Svært gode nedbetalingsvilkår
 • Reiseforsikring til hele husstanden
 • Eget bonusprogram
 • Rentefri periode på 60 dager

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo