Rotasjonslaser test: Her er de 3 beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Når du trenger noe mer nøyaktig enn et vater, er det rotasjonslaser du bør strekke deg etter. Dette laserverktøyet er svært nyttig når du har behov for nøyaktige mål. I stedet for et statisk lys, vil en rotasjonslaser skape et roterende prisme. Denne kaster et laserpunkt på 360 grader med høy hastighet.

Prikken beveger seg hurtig og skaper illusjonen av en rett linje med høy nøyaktighet. Hvis du jobber utendørs, er rotasjonslaser et soleklart valg av laserverktøy. Lyset er langt sterkere enn ved for eksempel en sirkulær laser, hvilket gjør den til fagfolkets førstevalg.

Har du bestemt deg for at rotasjonslaser er det rette verktøyet for ditt neste utendørs prosjekt? Da bør du fortsette å lese videre. Vi har testet de beste modellen på markedet og sammenlignet egenskaper, kvalitet og brukervennlighet. Ta en titt på kandidatene for å finne den beste rotasjonslaser for ditt behov.

Bosch GRL 300 HVG – Beste rotasjonslaser for innendørs bruk 2024

Bosch GRL 300 HVG test

Bosch GRL 300 HVG er en brukervennlig og praktisk rotasjonslaser som gir utmerket sikt ved innendørs bruk. Modellen har en grønn laserlinje, noe som gir langt bedre synlighet enn en rød linje. Faktisk får du hele fire ganger bedre synlighet med denne modellen.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Rotasjonslaseren er enkel å justere, både horisontalt og vertikalt. Ved hjelp av en automatisk selvnivellering mål til 8 %, justerer du enkelt maskinen etter arbeidsoppgave. En stor fordel er det at du kan koble rotasjonslaseren til en støt-varselfunksjon, noe som reduserer sjansene for nivellerings-feil ved vibrasjoner.

Modellen har en lett vekt på bare 1,8 kg og et ypperlig arbeidsområde på hele 100 meter. Benytter du en mottaker forlenges dette til 300 meter. Det er ikke mye å trekke ned på ved denne modellen, men driftstemperaturen strekker seg bare fra 0 til 40 grader. Dette kan være en ulempe om du jobber ute i kaldt vær. Til gjengjeld er dette en av få rotasjonslasere som er skapt for å fungere godt innendørs.

Bosch GRL 300 HVG har en ekstrem nøyaktighet på 0,1 mm/m og en meget robust konstruksjon. Skulle maskinen havne i bakken, kan du være trygg på at den ikke ødelegges. Dette forlenger levetiden i krevende omgivelser.

Fordeler:

 • Automatisk selvnivellering på 8 %
 • Optimal synlighet med linje-, rotasjons- og punkt-modus.
 • Robust konstruksjon
Ulemper:
 • Driftstemperatur: Denne rotasjonslaseren kan ikke brukes dersom gradene faller under 0. Jobber du mye i minusgrader, er dette en stor ulempe.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Arbeidsområde 100 m
Rotasjonshastighet 150, 300, 600 omdreininger i minuttet
Laserlinje farge Grønn
Driftstemperatur 0 til 40 grader

Vurdering

Bosch GRL 300 HVG er en ypperlig rotasjonslaser for deg som jobber variert. Trenger du et laserverktøy med høy presisjon, og som fungerer like godt innendørs som utendørs? Da er Bosch GRL 300 HVG et soleklart valg.

Bosch GRL 300 HV

Bosch GRL 300 HV test

Bosch GRL 300 HV er en profesjonell rotasjonslaser med flere brukervennlige egenskaper. Denne modellen har kun én knapp per funksjon, hvilket gjør den til et ypperlig valg for nybegynnere. Et selvforklarende og intuitivt display kommer også godt med.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Igjen får du enkel og automatisk selvnivellering både horisontalt og vertikalt. Denne justeres med en prosent på 8. Rotasjonshastigheten kan justeres i tre trinn og du får et arbeidsområde på 60 meter. Dette er noe lavere enn testvinneren, men med en mottaker utvides arbeidsområde til 300 meter.

I likhet med testvinneren er Bosch GRL 300 HV lett av vekt, og veier inn på knappe 1,8 kilo. Driftstemperaturen er noe bedre enn testvinneren, og strekker seg fra -10 til 50 grader. Dette er praktisk om du arbeider utendørs på vinteren. Laserlinjen har en rød farge og modellen har en maksimal driftstid på 30 timer.

Fordeler:

 • Automatisk selvnivellering på 8 %
 • Referanse- og loddstråle for hurtig justering
 • Èn knapp per funksjon
Ulemper:
 • Arbeidsområde: Uten mottaker har rotasjonslaseren et arbeidsområde på 60 meter. Dette kan være en ulempe for noen. Med mottaker økes arbeidsområdet til 300 meter.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Arbeidsområde 60 meter
Rotasjonshastighet 150, 300, 600 omdreininger i minuttet
Laserlinje farge Rød
Driftstemperatur -10 til 50 grader

Vurdering

Bosch GRL 300 HV er testens mest brukervennlig og selvforklarende rotasjonslaser. Er du nybegynner? Da vil du nok like de enkle egenskapene til modellen. Selv om dette er en intuitiv variant, har den flere smarte kvaliteter en imponerende nøyaktighet på 0,1 mm

Bosch GRL 400 H

Bosch GRL 400 H test

Skal du bruke rotasjonslaseren din med mottaker? Da er Bosch GRL 400 H et godt valg. Denne modellen har nemlig et arbeidsområde på hele 400 meter med mottaker og er svært praktisk til horisontal bruk.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch GRL 400 H er en rotasjonslaser a høy kvalitet, med flere gode egenskaper. Vi setter ekstra pris på modellens store gjengefeste, hvilket gjør at laseren er kompatibel med flere stativ-gjengere. Du får en hastighet på 600 omdreininger i minuttet – denne kan dessverre ikke justeres. Laserlinjefargen er rød og modellen har vekt på 1,8 kilo.

Rotasjonslaseren bruk to batterier og har en maksimal driftstid på 30 timer. Dette er imponerende med tanke på at Bosch GRL 400 H er en god del billigere enn toppmodellene. Du kan dog ikke bruke denne rotasjonslaseren til vertikalt bruk, hvilket kan trekke ned bruksområdene en del for enkelte forbrukere.

Likevel er Bosch GRL 400 H et meget brukervennlig og enkel laserverktøy, med en robust konstruksjon og selvforklarende knapper. Igjen trenger du bare å bruke en knapp per funksjon, noe som kommer nybegynnerne til gode.

Fordeler:

 • Lang rekkevidde: Med lasermottaker får du en rekkevidde på hele 400 meter
 • Automatisk selvnivellering
 • Robust konstruksjon og hus

[/wpsm_pros][/wpsm_column]

Ulemper:

 • Hastighet: Rotasjonslaseren sin hastighet kan ikke justeres, hvilket er en ulempe for noen.
 • Kan ikke brukes vertikalt

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Arbeidsområde 20 meter
Rotasjonshastighet 600 omdreininger i minuttet
Laserlinje farge rød
Driftstemperatur -10 til 50 grader

Vurdering

Bosch GRL 400 H er en rotasjonslaser for de som skal arbeide horisontalt. Denne modellen passer også best i bruk med en lasermottaker, da rekkevidden kun er på 20 meter uten. Med en mottaker får du derimot en rekke på 400 meter. Selvforklarende knapper, automatisk selvnivellering og automatisk støt-varslerfunksjon kommer alltid godt med.

Dette er en ypperlig rotasjonslaser for mindre oppgaver og til prosjekter som ikke krever variabel bruk. Hvis du vet at du kun trenger maskinen til horisontal bruk, kan du spare en del på å velge denne modellen.

Hvordan velge riktig rotasjonslaser

Det kan være vanskelig å velge riktig rotasjonslaser, særlig dersom du ikke vet hva du egentlig bør se etter. Men det behøver ikke å være en avansert affære, så lenge du vet hvilke behov du har og hva rotasjonslaseren skal brukes til. Har du svaret på disse spørsmålene, vil du allerede ha listen over krav klar.

Det er lite som kan måle seg med en rotasjonslaser når du skal avrette overflater, gi et bestemt fall eller få to punkter på likt nivå. Takket være en raskt roterende laser-diode, kan verktøyet gi en strek-lignende indikator på hvor høyden og nivået til laseren i utgangspunktet befinner seg.

Vi kan dele rotasjonslasere inn i to ulike varianter: Fallasere og planlasere. Hvis du kun trenger en laser som gir rette linjer i horisontalplanet, vil en planlaser være et naturlig valg. En fallaser kan derimot stiller seg inn på egen hånd, men som også kan justeres ved å angi fall i x-retningen. Hvis fallaseren også kan stilles inn i y-retningen, kalles den for en tofallslaser.

Velg riktig lasermottaker

Selv om rotasjonslasere som regel brukes utendørs, er det fullt mulig å benytte verktøyet innendørs ved behov. Vi kan sammenligne lysspekteret til maskinens røde laser med solen. Dette vil si at den røde laser kan være noe vanskelig å se dersom du står langt unna eller jobber i særdeles lyse forhold. Med lasermottaker løser du dette problemet.

Rotasjonslasere brukes ofte i lag med portable lasermottakere. Disse øker brukervennligheten og kan kjøpes i ulike varianter og med forskjellige funksjoner. Verktøyet har et mottaker-vindu som treffes av laseren. Når laseren treffer i mottakerens senter, vil denne gi beskjed.

Med en lasermottaker blir det dermed å enkelt å avgjøre om du må fjerne eller fylle på masse. Digitale lasermottaker er særdeles nøyaktige, og noen kan benyttes sammen med en fjernkontroll. Hvis du jobber med større kjæretøy som gravemaskiner eller lastebiler, kan du også kjøpe en lasermottaker som festes direkte på kjøretøyet. Disse er naturligvis langt større.

Er pris viktig?

Når det gjelder verktøy, er det ofte slik at prisen gjenspeiler egenskapene og kvaliteten. Skal du kjøpe en rotasjonslaser, er sjansene store for at du jobber profesjonelt og har behov for et verktøy som varer lenge og gir gode resultater. Vi anbefaler derfor at du ikke ser deg blind på pris, men velger en modell som faktisk fungerer godt med tanke på dine krav og arbeidsoppgaver.

Bruk gjerne litt tid på å kartlegge hva som er viktig for deg i en rotasjonslaser. Husk at testvinneren ikke nødvendigvis er det beste valget for deg, og du må alltid ta valget ut fra dine spesifikke og unike behov. Først da kan du være sikker på at du har kjøpt den beste rotasjonslaser.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo