Santander Flexi Visa: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Flexi Visa er et kredittkort fra Santander som er designet spesielt for brukere som ønsker fleksibilitet når det kommer til rabatter og bonuser. Med dette kredittkortet kan du nemlig veksle mellom ulike bonuskategorier hver eneste måned.

Dette kredittkortet er derfor spesielt velegnet for deg som ønsker et kort med gode bonusfordeler. Det er for eksempel mulig å velge mellom 4 % bonus på drivstoff, sko eller sportsutstyr – alt etter hva du foretrekker.

I tillegg til dette har Flexi Visa andre rabattordninger du kan dra nytte av. La oss se nærmere på vår test av Flexi Visa. Er dette et kredittkort som passer for deg?

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Om Flexi Visa

Flexi Visa er ett av tre kredittkort som tilbys hos den nordiske banken Santander. Foruten Flexi Visa, har banken også Gebyrfri Visa og Santander Red. Alle kortene er tilpasset ulike forbrukere, basert på hva man vektlegger.

Dersom bonuser er blant de viktigste grunnene til at du utfører betalingene dine med kredittkort, er Flexi Visa et godt alternativ.

Flexi Visa er et kredittkort som lar deg utføre betalinger både med kort, mobil og smartklokke. Det er for eksempel mulig å betale med Apple Pay, noe som gjør det mulig å betale på en enkel og sikker måte.

Priser og vilkår

Før du velger kredittkort, er det viktig å se nærmere på hva slags vilkår og betingelser som gjelder. Hver gang du bruker fra kredittrammen din, er det viktig å huske på at pengene skal betales tilbake til banken. Det er altså snakk om et lån, og pengene skal tilbakebetales.

Hvorvidt kredittkortet er gunstig eller ikke, vil i stor grad avhenge av vilkårene. Hvor lang tid tar det fra kortet brukes til rentene begynner å løpe? Og hvor høye er rentene og gebyrene ved uttak i Norge eller utland?

Her er en oversikt over hvilke priser og vilkår som gjelder for Flexi Visa:

 • Aldersgrense: 20 år
 • Effektiv rente: 24,6 %
 • Nominell rente: 21,5 %
 • Rentefri utsettelse av betaling: Opptil 50 dager
 • Høyeste kredittramme: 100 000 kroner
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Gebyr ved kjøp av varer i inn- og utland: 0 kroner
 • Uttak av kontanter i inn- og utland: 40 kroner + 1 % av uttaksbeløp
 • Valutapåslag: 1,75 %
 • Maksimal bonus: 4 % (maksimalt 2 000 kroner per år eller 200 kroner per måned)
 • Overtrekksgebyr: 125 kroner
 • Faktura på e-post: 0 kroner

Nominell og effektiv rente

Blant de viktigste faktorene når man skal velge kredittkort, er renten. I likhet med andre kredittkort, har Flexi Visa både en nominell og effektiv rentesats. Nominell rente er lavere enn effektiv rente, siden den ikke sier noe om gebyrer som regnes utenom lånerenten.

Det er derfor best å se på effektiv rente om du vil ha best mulig oversikt over kredittkortets faktiske kostnader. For Flexi Visa er den effektive renten på 24,6 %.

Dersom vi sammenligner med Santander Red eller Gebyrfri Visa fra samme bank, er rentesatsen på disse kortene henholdsvis 17,1 og 23,4 %. Det betyr at Flexi Visa ikke er det billigste kredittkortet når rentene først begynner å løpe.

Rentefri betalingsutsettelse

På tross av at Flexi Visa har en relativt høy effektiv rente sammenlignet med enkelte andre kredittkort, vil ikke dette være av betydning om du betaler tilbake innen den rentefrie perioden på 50 dager.

Rentene begynner først å løpe på dag 51. Om du brukes Flexi Visa til å betale kostnader som skal tilbakebetales til forfall, vil dette altså være rentefritt. Dersom hele eller deler av det skyldige beløpet ikke betales innen forfallsdato, vil det legges til renter.

Disse rentene regnes da fra kjøpsdato og frem til datoen pengene betales inn.

Maksimal kredittgrense

Med Flexi Visa er øvre kredittgrense satt til 100 000 kroner. Santander påpeker imidlertid at den initielle kredittgrensen, altså kredittgrensen som innvilges i første omgang, vanligvis vil ligge på mellom 10 000 og 50 000 kroner.

Kredittgrensen vil deretter kunne økes til maksimalt 100 000 kroner, dersom betalingsevnen din er god nok. Husk at kredittgrensen vil være helt avhengig av både alder, inntekt og kredittscore, og derfor kan variere mye fra individ til individ.

Gebyrer

Med 0 kroner i årsgebyr, etableringsgebyr og varekjøpsgebyr, er Flexi Visa et gunstig kredittkort. Samtidig har kortet 125 kroner i gebyr dersom kortet overtrekkes, og du vil også få 40 kroner (+1 % av beløp) i gebyr ved uttak av kontanter i inn- og utland.

Merk deg at bruk av kortet i minibank, banker, postkontor, overføringer til konto eller betaling av regningen blir regnet for å være kontantuttak.

Det vil også påløpe gebyrer dersom du velger papirfaktura, noe som vil koste 40 kroner per utsendte faktura. Om du skal ha en kopi av fakturaen vil dette koste 20 kroner. Skulle du ha behov for et erstatningskort, koster dette deg 99 kroner i gebyr.

Merk deg også at det kan forekomme et administrasjonsgebyr på 149 kroner dersom Flexi Visa ikke har blitt brukt på ett år. Santander vil imidlertid varsle deg i god tid, slik at du kan bruke kortet om du ønsker å slippe gebyret.

Bruk av Flexi Visa i utlandet

Dersom du bruker Flexi Visa i utlandet, er det et valutapåslag på 1,75 % dersom du handler i utenlandsk valuta. Beløpet i transaksjonen blir da omregnet til NOK gjennom gjeldende vekslingskurs.

Santander vil da ta utgangspunkt i markedskurs som gjelder for kjøp av valuta (samt valutapåslag) når utregningen utføres. Markedskursen vil være lik den som ECB (Den Europeiske Sentralbanken) benytter dagen kalkuleringen utføres.

Ellers er varekjøp i utlandet gebyrfritt når du bruker Flexi Visa.

Låneeksempel

Dersom du har et Flexi Visa-kredittkort og gjennomfører et uttak av kontanter på 35 000 kroner, vil den totale kostnaden komme på 4 349 kroner om nedbetalingen utføres over 12 måneder.

Merk deg at låneeksempelet tar utgangspunkt i at alle terminbeløpene er identiske, og at det en effektiv rente på 24,6 %.

Fordeler og bonuser du får med Flexi Visa

Med Flexi Visa kan du bestille kredittkortet med den bonuskategorien du selv foretrekker. Hver måned kan du dessuten endre bonuskategori, dersom dette skulle være ønskelig (kan gjøre maksimalt én gang per måned, og gjelder kun for bonusordningen på 4 %).

Fordelen med dette er at du kan sikre gode bonuser på kjøpene dine. Skal du for eksempel kjøpe et nytt par med ski til påskeferien, kan du velge å ha bonus på sportsutstyr den aktuelle måneden.

Flexi Elektronikk | Få bonus på elektronikkbutikker

Planlegger du å kjøpe elektronikk i Norge eller utland? Da kan Flexi Elektronikk være den beste bonusordningen for deg. Med Flexi Elektronikk kan du få 4 % bonus på samtlige kjøp i elektrobutikker.

Med denne bonusordningen på kredittkortet vil du også kunne kombinere kredittkortbonusen med elektrobutikkens egne bonuser eller bonuskort. På den måten kan du oppnå en enda bedre bonus.

Flexi Klær og sko | Få bonus på klesbutikker

Om du planlegger innkjøp av klær eller sko, kan det være gunstig å ta i bruk bonusordningen Flexi Klær og sko. Da vil du nemlig kunne få 4 % på samtlige kjøp i sko- og klesbutikker, enten du handler i Norge eller utland.

En av fordelene med denne bonusen er at du vil få bonus uansett hva slags produkter du kjøper, eller hva produktene koster. Også denne bonusordningen kan bli kombinert med klesbutikkens egne bonuser.

Flexi Sport | Få bonus på sportsbutikker

Med Flexi Visa Sport kan du se frem til 4 % bonus ved kjøp av sportsutstyr eller -klær. Bonusen gis på tvers av alle sportsbutikker, og vil gjelde enten det er snakk om små eller store kjøp. Det har heller ingenting å si hva du handler i sportsbutikken.

Dette er en flott bonusordning for deg som for eksempel planlegger å kjøpe sportsutstyr som ski, sykkel, tredemølle eller annet kostbart sportsutstyr. Bonusordningen er imidlertid også gunstig når du skal kjøpe inn klær eller lignende.

Flexi Bensinkort | Få bonus på diesel og bensin

Blant Flexi Visa sine mest populære bonusordninger, finner vi Flexi Bensinkort. Drivstoff som bensin og diesel kan koste mange tusen kroner hver eneste måned, og er ofte en nødvendig utgift. Da er det greit å kunne tjene noen gode bonuser hver gang man må fylle tanken.

Med Flexi Bensinkort får du 4 % i rabatt hver gang du fyl
ler drivstoff, og bonusen gjelder på alle bensinstasjoner i Norge og utland. Du vil også få bonus på andre ting du handler på bensinstasjonen, enten det er boller, brus eller vindusspylervæske.

Når du har Flexi Bensinkort kan du dessuten kombinere rabatten du får med Trumfkort hos Shell. Om du har YX-bonuskort kan også dette kombineres med Flexi Visa. Dermed kan du oppnå veldig gunstige bonuser hver gang du fyller drivstoff.

Andre rabatter og cashback

Foruten den valgfrie bonusen på 4 %, kan Flexi Visa gi deg 25 % i rabatt hos en rekke utvalgte utsalgssteder, og du kan i tillegg få 15 % i kickback-bonus hos ulike nettbutikker.

Kickback eller cashback innebærer at du får tilbakebetalt 15 % av beløpet du bruker når du kjøper varer på nett hos utvalgte nettbutikker. Dette inkluderer blant annet populære butikker som CDON.no, Nelly.com og Hotels.com.

Med Flexi Visa kan du også få tilgang på en mengde faste rabattordninger via DealPass. Dette innebærer blant annet 25 % rabatt på kulturelle opplevelser, velvære, butikker, restauranter, kaféer, hoteller og ulike aktiviteter.

Går du for eksempel på restaurant, kan du få 25 % rabatt – ikke bare for deg selv, men også for dem du spiser sammen med. For å kunne få rabatten trenger du bare å vise booking-SMS til restauranten idet maten bestilles.

Ulemper

Blant ulempene som kan nevnes ved å ha Flexi Visa, er mangelen på avbestillings- og reiseforsikring. Dette er ikke inkludert i kredittkortet, og kan nok oppfattes som en ulempe av deg som reiser hyppig.

Santander krever også et gebyr dersom kortet ikke blir benyttet på 12 måneder. Om du ikke bruker kredittkortet ditt til daglig, men heller har det som en buffer for krisesituasjoner, kan det nok oppleves som en ulempe å «straffes» for at kortet ikke tas i bruk.

Få full kontroll over Flexi Visa i nettbanken

Når du har Flexi Visa kan du følge med på eget forbruk i Santander sin nettbank. Dette kan være praktisk for eksempel dersom du ønsker å sjekke saldoen på kortet. Du kan se gjenværende kredittramme, hvor mye du har brukt og annen nyttig informasjon.

I nettbanken kan du også se hvor du har brukt penger, og du får mulighet til å overføre penger til andre konti. Du kan også bestille ny PIN-kode i nettbanken, dersom du skulle ha behov for det.

Gjennom nettbanken kan du også ta i bruk Flexi Visa før du har mottatt selve kortet. Dette gjør at du kan utføre kjøp innen kort tid etter at kredittrammen har blitt innvilget. Du vil som regel kunne se det virtuelle kredittkortet i nettbanken innen 24 timer.

Hvilke krav må oppfylles for å få Flexi Visa?

Når du søker om Flexi Visa, vil Santander utføre en kredittsjekk av deg. Banken er nemlig forpliktet til å kontrollere at økonomien din er god nok til at du kan betjene eventuell kredittkortgjeld.

Under kredittsjekken vil banken hente ut kredittscoren din. Dersom kredittscoren er høy, kan du regne med å få en høyere kredittgrense enn dersom kredittscoren er lav. Det er mange faktorer som har innvirkning på score, inkludert alder, inntekt og lignende.

Husk også at Santander vil sjekke om du har betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning vil som regel føre til avslag på søknaden om kredittkort. For å kunne få Flexi Visa-kredittkort, må du som regel oppfylle følgende krav:

 • Du er minst 20 år gammel
 • Du tjener minst 50 000 kroner per år
 • Du har ingen betalingsanmerkninger
 • Din totale gjeld er mindre enn 5 x årlig inntekt

Hvordan søke om Flexi Visa?

Dersom du ønsker å søke om Flexi Visa, må du sende inn et søknadsskjema. Dette er blant annet mulig å gjøre direkte fra Santanders egen nettside. Banken trenger informasjon om følgende:

 • Personnummer
 • E-postadresse
 • Telefonnummer
 • Sivilstatus
 • Arbeidsforhold
 • Boforhold
 • Barn under 18 år
 • Netto månedslønn og øvrige inntekter
 • Boliglån og gjenværende nedbetalingstid (samt rente)
 • Lån på bil, MC eller båt (samt rente)
 • Studielån
 • Faste utgifter
 • Hvilken kategori du ønsker 4 % bonus på

Du fyller ut skjemaet og sender det inn til banken. Santander vil da utføre en kredittsjekk, og basert på kredittscoren du får gi deg tilslag eller avslag på søknaden. Husk også på at en eventuell betalingsanmerkning kan gi avslag på kredittkortsøknaden.

Fakturering og tilbakebetaling

Med Flexi Visa vil du få tilsendt faktura én gang månedlig. Denne fakturaen sendes automatisk til e-posten du registrerte da du søkte om kredittkortet. Husk at du også kan be om faktura per post, men at dette vil koste deg 40 kroner ekstra (per faktura).

Du kan selv velge hvorvidt du ønsker å betale tilbake hele det skyldige beløpet med en gang, eller om du vil betale ned på beløpet over tid. Santander opplyser om at man når som helst kan velge å betale inn hele den utestående saldoen.

Som et minimum må du betale inn 4 % av beløpet du har brukt av kredittrammen din per måned, eller 300 kroner. Har du for eksempel brukt 20 000 kroner på Flexi Visa-kortet ditt, må du betale minst 800 kroner (4 %) i avdrag på lånet per måned.

Om du av ulike grunner ikke skulle betale det fakturerte beløpet innen forfall, vil Santander sende deg betalingspåminnelser og eventuelt inkassovarsel. Dette vil medføre at ytterlige gebyrer legges til på det totale beløpet.

Hva om jeg mister mitt Flexi Visa-kort?

Det å miste et bankkort er noe mange frykter, og da er det greit å vite at banken kan hjelpe med sperring. Dersom du skulle oppleve å miste et Flexi Visa-kort, er Santander behjelpelig med å sperre kortet. Du kan ringe til banken og sperre kortet, eller sende en e-post.

Om du mister Flexi Visa-kortet ditt mens du er på ferie i utlandet, kan du få et nødkort eller nødkontanter. Dette er noe du som regel vil få tilgang på innen 1–3 dager. Pengene eller nødkortet kan som regel hentes i nærheten av der du oppholder deg.

Dersom du trenger et erstatningskort, vil dette koste 99 kroner. Denne kostnaden skyldes at Santander får ekstra kostnader når et nytt kort må produseres og sendes ut til deg som forbruker.

Konklusjon: Bør du velge Flexi Visa?

Flexi Visa er et kredittkort fra Santander, og er skreddersydd for deg som ønsker fleksibilitet når det kommer til bonuser og rabattordninger. Med et kredittkort av typen Flexi Visa kan du endre rabattordning månedlig, og få bonus på alt fra sportsklær til bensin.

Flexi Visa er et gunstig kredittkort med tanke på bonuser, men kan også ha en noe høyere effektiv rente enn andre kredittkort. Samtidig er det rentefri betalingsutsettelse på 50 dager, og om du betaler tilbake pengene innen forfall slipper du å betale renter.

Kredittkortet har ingen reiseforsikring inkludert, noe som trekker litt ned. Men dersom du først og fremst er opptatt av gode rabattordninger i Norge og utland, er Flexi Visa et veldig godt alternativ.

Dette er et kredittkort vi kan anbefale til alle forbrukere som ønsker et kort med relativt høy kredittgrense, gode bonuser og fleksibilitet.


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo