Santander Gebyrfri Visa: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Santander Consumer Bank tilbyr totalt tre ulike kredittkortløsninger, og blant disse finner vi gebyrfri Visa. Kredittkortet blir markedsført som både gebyrfritt og med en rekke eksklusive fordeler.

I denne testen har vi sett nærmere på gebyrfri Visa fra Santander for deg. Få oversikt over de største fordelene og ulempene ved kredittkortet, og avgjør om dette er riktig løsning for deg og din økonomi.

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Kort om gebyrfri Visa fra Santander

Gebyrfri Visa er et kredittkort som skiller seg ut ved å være fri for gebyrer. Sammenlignet med Santanders andre kredittkort, er dette uten både etableringsgebyr, årsgebyr, faktureringsgebyr, uttaksgebyr og overtrekksgebyr.

Ifølge Santander er gebyrfri Visa blant annet velegnet for deg som skal handle på nett. Det er også en relativt høy kredittgrense på kortet, og brukeren kan se frem til gebyrfri tilbakebetaling i en periode.

Dette kredittkortet fra Santander kan benyttes sammen med Fitbit Pay, Apple Pay, Garmin Pay og andre smarte betalingssystemer. Kortet kan også «tæppes» ved betalinger på under 500 kroner, noe mange synes er praktisk.

Det er også mulig å velge sin egen PIN-kode, noe som ikke koster deg noe ekstra med dette kredittkortet.

Gebyrer, kostnader og andre nyttige opplysninger

Dersom du er på jakt etter et nytt kredittkort, kan det lønne seg å sjekke brukervilkår og priser for ulike kort.

For gebyrfri Visa fra Santander Consumer Bank, gjelder følgende vilkår og kostnader:

 • Aldersgrense: 20 år
 • Effektiv rente: 23,4 %
 • Nominell rente: 20,42 %
 • Maksimal kredittramme: 100 000 kroner
 • Rentefri nedbetalingsperiode: 50 dager
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Termingebyr: 0 kroner
 • Etableringskostnad: 0 kroner
 • Faktureringsgebyr: 0 kroner
 • Gebyr ved overtrekk: 0 kroner
 • Gebyr ved varekjøp i innland: 0 kroner
 • Gebyr ved varekjøp i utland: 0 kroner
 • Gebyr ved uttak i innland: 0 kroner
 • Gebyr ved uttak i utland: 0 kroner
 • Valutapåslag: 1,75 %

Nedre aldersgrense

For å kunne få innvilget en søknad om gebyrfri Visa fra Santander, er det et krav at kunden er minst 20 år gammel. I kredittkortsammenheng er dette en nokså gjennomsnittlig aldersgrense.

Noen banker opererer med 18 år som aldersgrense, mens andre har 23 års-grense. Santander har altså lagt seg et sted midt imellom med aldersgrensen på dette kredittkortet.

Renter på gebyrfri Visa fra Santander

Selv om gebyrfri Visa i stor grad er uten gebyrer, er det viktig å huske på at det fortsatt vil kunne forekomme renter ved bruk av kortet. Santanders gebyrfrie kredittkort har en effektiv rente som ligger på 23,4 % årlig.

Den nominelle rentesatsen logger på 20,42 % ved kjøp av varer, eller 26,4 % ved uttak av kontanter. Husk på at du ved kontantuttak vil måtte betale renter fra første stund (tidspunktet uttaket utføres).

Rentefri tilbakebetaling

Effektiv rente på Visa fra Santander kan medføre at bruken av kortet blir dyr på sikt. Samtidig er det viktig å huske på at du ikke trenger å forholde deg til rentesatsen så lenge du betaler tilbake beløpet du bruker innen forfall.

Gebyrfri Visa er nemlig rentefri i 50 dager ved varekjøp. Det er først dersom du ikke har betalt fakturaen i sin helhet til forfall, at rentene gjør seg gjeldende. Da vil det påløpe renter regnet fra tidspunktet du brukte kortet til varekjøp.

Dersom kortet ble brukt til uttak i en minibank, betaling av regninger, å overføre penger til kontoer eller bruk i bank/postkontor, vil det ikke være noen rentefri periode. Rentene regnes da fra dag én.

Ingen gebyrer

Gebyrfri Visa er – som navnet tilsier – et mer eller mindre gebyrfritt kredittkort. Det kan forekomme ekstraordinære gebyrer, for eksempel dersom kortet har vært inaktivt i mer enn ett år. Det kan også tas purregebyr dersom du ikke betaler fakturaen innen forfallsdato.

Når det gjelder ordinære gebyrer, er imidlertid gebyrfri Visa blant de beste valgmulighetene du har.

Gebyrfri Visa fra Santander er nemlig helt uten årsgebyrer og termingebyrer, og du trenger heller ikke å betale noe gebyr idet du oppretter kredittkortavtalen (etableringsgebyr).

Det tas heller ikke noe gebyr ved overtrekk av kredittkortet, eller gebyrer for faktura på e-post eller via ordinær post. Du trenger selvsagt heller ikke å bekymre deg for gebyrer ved bruk av kortet, enten det er snakk om varehandel eller uttak.

Kredittramme – øvre og nedre grense

Gebyrfri Visa fra Santander har en øvre kredittramme som er satt til 100 000 kroner. Dette er en kredittgrense som er tilstrekkelig for de fleste. Husk likevel på at det er svært individuelt hvor høy kredittgrense som gis.

I utgangspunktet vil Santander i de fleste tilfeller gi en kredittkortgrense på mellom 10 000 og 50 000 kroner. Nøyaktig hvor høy grensen din blir, avhenger av både kredittscore og andre faktorer. Alder og inntekt er blant faktorene som avgjør.

På sikt kan du kanskje øke kredittgrensen din ytterligere, dersom du har bevist overfor banken at du er en stabil og trygg betaler.

Bruk av gebyrfri Visa fra Santander i utlandet

Det er stort sett ingen gebyrer eller kostnader ved bruk av Santander sitt gebyrfrie kredittkort – heller ikke i utlandet. Både kontantuttak i minibank eller over skranke, så vel som varekjøp i butikker, er gratis i utlandet.

Du må samtidig huske på at det tas valutapåslag, noe som er felles for alle Visa-kort. Dette gjelder når du handler i utenlandsk valuta, og beløpet deretter blir regnet om til norske kroner via vekslingskurs.

Santander vil da ta utgangspunkt i et valutapåslag på 1,75 %, samt markedskursen som gjelder ved omregningen (Santander tar utgangspunkt i Den europeiske sentralbankens kurs.

Husk at du som korteier må være klar over at valutakursen kan svinge, noe som kan påvirke kostnadene.

Priseksempel

Dersom du benytter deg av 15 000 kroner av kredittrammen på ditt gebyrfrie Visa-kort fra Santander, vil du totalt betale tilbake 16 780 kroner dersom nedbetalingen foregår over en periode på 12 måneder.

Det vil altså være en kostnad på 1 398 kroner, totalt sett. Dette eksempelet innebærer at den årlige effektive rentesatsen ligger på 23,4 %, og at du hver måned betaler ned et like stort beløp på lånet.

Om du hadde betalt ned 15 000 kroner over ett år med like store nedbetalingsbeløp hver gang, ville dette ha betydd at du betalte ca. 1 398 kroner per måned. Dette inkluderer både rentekostnader og selve nedbetalingen av lånebeløpet.

Rabatter og goder med gebyrfri Visa fra Santander

Med gebyrfri Visa fra Santander kan du se frem til mange gode fordeler. Kortet er spesielt gunstig for deg som liker å handle på nett, siden du kan få mange rabatter på kjente nettbutikker.

La oss se nærmere på noen av godene du kan forvente deg når du har dette populære kredittkortet fra Santander.

Rabatter fra DealPass

Med gebyrfri Visa kan du blant annet få faste, gunstige rabatter gjennom ordningen DealPass. Dette innebærer blant annet at du kan få opptil 25 % i rabatt på forskjellige hoteller, restauranter og aktiviteter rundt omkring i Norge.

Du kan blant annet få rabatt på blomster hos utvalgte blomsterbutikker, reiser eller lignende. Det dukker opp nye og spennende fordeler hele tiden, og du kan finne oversikten over disse på Santanders nettside.

Fordelsprogram og cashback når du handler i nettbutikker

Gebyrfri Visa gir deg også fordeler gjennom CashBack, som er et fordelsprogram utviklet av Santander. Gjennom dette programmet kan du blant annet se frem til 15 % i cashback (tilbakebetaling) når du shopper på nett.

Det er mer enn 200 populære nettbutikker som er inkludert i fordelsprogrammet. Blant disse kan vi nevne både CDON, Gina Tricot, Lookfantastic, Sephora, Budget, Outnorth, Blivakker.no og Nelly.com.

En annen grunn til at Gebyrfri Visa fra Santander er så gunstig å bruke til netthandel, er at banken bistår deg dersom du skulle bli utsatt for svindel på nett. Santander vil da hjelpe deg
med å få pengene tilbake, noe som betyr at du kan føle deg litt tryggere ved netthandel.

Reiseforsikring i Norge og utland er inkludert

Gebyrfri Visa fra Santander gir deg også tilgang på fordeler i form av forsikringer. Du vil blant annet få reiseforsikring inkludert, og denne dekker deg både i Norge og utlandet.

Om du betaler for minimum 50 % av transportkostnadene dine med kredittkortet, vil forsikringen gjelde.

Skal du ha leiebil kan du også se frem til egenandelsdekning, dersom du betaler 100 % av kostnadene med Gebyrfri Visa. Om bilen skulle være utsatt for et uhell og du må ut med egenandel, vil forsikringen dekke dette beløpet for deg.

Merk deg at det også er mulig å få tilgang på ekstra forsikringer gjennom dette kredittkortet. Dette inkluderer både advokatforsikring, ID-tyveriforsikring, helseforsikring og betalingsforsikring.

Fordeler og ulemper ved gebyrfri Visa fra Santander

Foruten fordelsprogrammet og forsikringene du kan få gjennom å ha gebyrfri Visa, finnes det også andre fordeler ved å ha dette kredittkortet. Samtidig finnes det også noen mindre positive sider ved kortet.

Her er en oversikt over de største fordelene og ulempene ved å ha gebyrfri Visa:

Fordeler

 • Gebyrfri bruk i hele verden
 • Høy øvre kredittgrense
 • 50 dagers rentefri tilbakebetaling
 • Ekstra trygghet ved shopping på nett
 • Kan brukes for betaling via smartklokke og mobil
 • Kontaktløs betaling
 • Mulig å velge personlig PIN-kode
 • Reiseforsikring
 • Egenandelsforsikring ved leie av bil
 • Tilgang på egen nettbank

Noen ulemper

 • Administrasjonsgebyr må betales om kortet er inaktivt i mer enn 12 måneder
 • Renten løper fra første stund ved uttak
 • Den effektive renten er relativt høy

Administrer kredittkortet i nettbanken

Når du skaffer deg et kredittkort via Santander Consumer Bank, kan du se frem til å få tilgang på en brukervennlig nettbank og mobilbank. Ved å logge deg inn i nettbanken, kan du blant annet sjekke kredittkortets saldo og siste transaksjoner.

Gjennom den aktuelle nettbanken er det også muligheter for overføring av penger. Og om du skulle ha noen spørsmål, er Santanders kundeservice bare noen tastetrykk unna for å hjelpe deg.

Kriterier for å få gebyrfri Visa fra Santander

Dersom du søker om kredittkort i Norge, vil banken alltid vurdere økonomien din før du får svar på søknaden. Gjennom en kredittsjekk vil banken hente ut låntakers kredittscore, og denne vil igjen være basert på faktorer som alder og inntekt.

Om du får en høy kredittscore, øker dette sjansen for at du kan få en høyere kredittramme. Ved lav kredittscore øker sjansen for avslag, eller at du får en lavere kredittramme. Her er de generelle kravene som stilles for at du skal kunne få gebyrfri Visa gjennom Santander:

 • Du er minst 20 år gammel
 • Inntekten din er på minst 120 000 kroner per år (brutto)
 • Total gjeld er på under 5 ganger årlig bruttoinntekt
 • Økonomien din vil tåle en rentestigning på 5 %
 • Du er uten betalingsanmerkninger

Er det umulig å få gebyrfri Visa med betalingsanmerkning?

Ja, det er ikke mulig å få gebyrfri Visa-kredittkort hos Santander dersom du har en betalingsanmerkning. Dette gjelder også om man søker om kredittkort hos andre banker.

Det finnes noen få aktører som kan tilby lån uten sikkerhet til personer med betalingsanmerkning, men da er det i så fall snakk om refinansieringslån (såkalte omstartslån). Kredittkort blir som regel ikke innvilget uansett hvilken bank du søker hos.

Grunnen til at du ikke kan få Gebyrfri Visa eller andre kredittkort med betalingsanmerkninger, er at banken ikke ønsker å ta risikoen det er å låne deg penger når du har slitt med å betale annen gjeld.

Dersom du sliter med en betalingsanmerkning, gjelder det å først bli kvitt denne. Deretter kan du søke om gebyrfri Visa eller andre kredittkort på lik linje med andre.

Slik søker du om gebyrfri Visa fra Santander

Når du besøker Santanders nettside kan du søke om gebyrfri Visa direkte gjennom et skjema på siden. I det digitale skjemaet blir du blant annet bedt om å fylle inn telefonnummeret ditt, samt personnummeret og en mail-adresse.

Du legger også inn opplysninger om arbeidsforhold, bosituasjon, sivilstand, barn og inntekt. Ellers trenger du bare å legge inn informasjon om gjeld. Du blir da bedt om å presisere hvor du har gjeld, og hvor mye du skylder.

Når søknadsskjemaet er fylt ut og sendt inn, vil Santander utføre en kredittsjekk og vurdere søknaden din. Du får deretter svar på søknaden, enten i form av et avslag eller tilslag.

Nedbetaling og faktura

Santander vil fakturere kunden én gang månedlig. Fakturaen vil da sendes til mail-adressen som er oppgitt under søknadsprosessen. Som regel vil man motta fakturaen i starten av måneden, men det er også mulig å avtale en annen dato med banken.

Selve nedbetalingen av penger du har brukt på kredittkortet, er nokså fleksibel. Du kan betale alt tilbake i én jafs, eller velge å betale litt og litt om du foretrekker det.

Som et minimum må man betale minst 4 % av pengebeløpet man har bruk fra kredittrammen per måned, eller et minimumsbeløp tilsvarende 300 kroner. Husk på at du når som helst har mulighet til å betale inn det totale beløpet du skylder i sin helhet.

Gebyrer ved purring og inkasso

Om du av en eller annen grunn ikke skulle betale regningen til forfallsdato, kan du regne med å få tilsendt purring. Dette vil føre til at ekstra omkostningen blir lagt til beløpet. Om heller ikke denne betales, vil det sendes ut inkassovarsel.

Purregebyret er vanligvis på 35 kroner. Eventuelle inkassovarsler vil som regel også ha et gebyr på 35 kroner. Det tredje betalingsvarselet som sendes ut er en betalingsoppfordring, og dette vil ha et gebyr som er litt høyere (105 kroner).

Det lønner seg med andre ord å betale beløpet du skylder til forfall. Gjør du ikke det, vil det skyldige beløpet vokse.

Hva skjer om man mister kredittkortet?

Dersom du skulle miste gebyrfri Visa fra Santander, er det viktig at du tar kontakt med kundesupport. Da kan en kundeservicemedarbeider sørge for å sperre kortet ditt. Dette er for øvrig også mulig å ordne selv i nettbanken.

Du kan få et erstatningskort til 0 kroner. Husk at Santander også kan bistå med nødkort eller -kontanter, og dette koster deg heller ingen verdens ting. Skulle du for eksempel være på ferie i utlandet og miste kredittkortet eller lommeboken, kan Santander hjelpe deg.

Dersom du ber om nødkontanter, innebærer dette at du kan hente kontanter hos en bank Santander har avtalt dette med. Du har da penger til å dekke for oppholdet ditt og nødvendige kostnader, noe som er betryggende om du plutselig står på bar bakke.

Oppsummering: Anbefales gebyrfri Visa fra Santander?

Gebyrfri Visa fra Santander er et kredittkort som først og fremst kjennetegnes av at det ikke har noen gebyrer. Samtidig kan kredittkortet by på diverse fordeler for deg som forbruker, både i form av forsikringer og rabattordninger.

Dette er kortet for deg som er lei av etableringsgebyrer, termingebyrer og andre kostnader. Gebyrfri Visa er til og med gratis å bruke ved uttak i utlandet, noe som er relativt uvanlig for et kredittkort.

Samtidig har kredittkortet diverse fordeler, blant annet i form av forsikring og egenandelsdekning når du har leiebil. Av ulemper kan det nevnes at kortet har løpende renter fra første stund ved uttak eller betaling av regninger.

Alt i alt er Gebyrfri Visa et kredittkort som byr på mange fordeler. Renten kunne nok ha vært enda litt lavere, men alt i alt er kredittkortet gunstig på de fleste områder. Dersom du ønsker et gebyrfritt kredittkort, er Santanders variant verdt å sjekke ut!


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo