Santander Red: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Santander Consumer Bank har tre ulike tilbud til deg som ønsker kredittkort, og blant disse finner vi Santander Red. Dette kortet er spesielt designet for brukere som vil ha et kredittkort til større kostnader.

Vi skal her se nærmere på Santander Red. Finn ut hvorvidt dette kredittkortet er det beste valget for deg, eller om det er andre alternativer som passer bedre!

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Om kredittkortet Santander Red

Planlegger du et stort forbruk på kredittkortet ditt, kan Santander Red være verdt å se nærmere på. Årsaken til at kortet er så velegnet for større kostnader, er at den relativt gunstige renten sørger for at kostnadene minimeres når du betaler tilbake over lengre tid.

Dette kredittkortet skal ifølge Santander ha en av markedets aller laveste renter. Med en effektiv rente på 17,1 %, har kredittkortet en langt lavere rente enn de fleste andre kredittkort på markedet i dag.

Majoriteten av kredittkort har en effektiv rente på omkring 20–25 %. Santander Red vil derfor kunne gi deg langt lavere kostnader enn mange av de andre aktørene. Samtidig går du ikke glipp av fordeler som rentefri periode.

Priser og lånevilkår

Før du søker om Santander Red eller andre kredittkort, er det lurt å se nærmere på de forskjellige lånevilkårene og prisene som gjelder.

For Santander Red gjelder følgende betingelser og vilkår:

 • Aldersgrense: 20 år
 • Nominell rente: 14,89 %
 • Effektiv rente: 17,12 %
 • Betalingsutsettelse uten renter: 50 dager
 • Øvre kredittgrense: 100 000 kroner
 • Gebyr ved varekjøp i Norge: 0 kroner
 • Gebyr ved uttak i Norge: 30 kroner (+1 % av beløp)
 • Gebyr ved varekjøp i utlandet: 0 kroner
 • Gebyr ved uttak i utlandet: 30 kroner (+ 1 % av beløp)
 • Valutapåslag: 1,75 %
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Termingebyr: 0 kroner
 • Gebyr ved overtrekk: 125 kroner
 • Faktureringsgebyr for digital faktura: 0 kroner
 • Faktureringsgebyr for faktura per post: 40 kroner

Effektiv og nominell rentesats

Den lave renten er det som gjør Santander Red så gunstig. Her kan du se frem til en nominell rente som er så lav som 14,89 %. I kredittkortsammenheng er dette veldig gunstig. Den effektive renten, som gir et totalt bilde av kredittkortets kostnader, er på 17,12 %.

Effektiv rente omfatter både selve lånerenten, altså den nominelle rentesatsen, så vel som eventuelle gebyrer.

Om du har planer om å kjøpe kostbare produkter eller tjenester på kreditt, er det greit å ha en lav effektiv rente. Jo lavere denne rentesatsen er, jo billigere vil det nemlig være å betjene lånet.

Rentefri nedbetaling

Når man får et kredittkort med lav rente, vil dette ofte medføre at andre fordeler forsvinner. Det finnes for eksempel kredittkort med lav rente der renten gjelder fra første øyeblikk. Med Santander Red kan du imidlertid se frem til en rentefri periode på 50 dager.

Denne fordelen gjør at Santander Red er gunstig også for deg som ønsker å betale tilbake hele beløpet du har lånt innen forfall. Da kan du nemlig slippe å betale renter, noe som naturligvis er veldig gunstig – selv om renten er nokså lav i utgangspunktet.

Så lenge du betaler hele fakturaen til forfall, vil du slippe å måtte betale på noen renter.

Gebyrer

Santander Red har ikke bare gunstige renter. Kredittkortet fra Santander er også forholdsvis gunstig når det kommer til gebyrer. Med dette kredittkortet er det for eksempel ikke noen gebyrer ved etablering, fakturering på e-post eller varekjøp i Norge eller utland.

Samtidig slipper du årsgebyr og termingebyrer, noe som er et pluss. Kortet er imidlertid ikke gebyrfritt, og du må regne med å betale gebyrer både ved overtrekk, kontantuttak og i situasjoner der du mottar purring eller andre betalingspåminnelser.

Banken vil også ta et gebyr i forbindelse med administrasjonskostnader, dersom du ikke har brukt kortet i løpet av ett år.

Bruk av Santander Red i utlandet

Santander Red kan være et gunstig kredittkort å bruke mens du oppholder deg i utlandet. Du kan nemlig bruke kredittkortet til varekjøp i butikker uten å måtte betale en eneste krone i gebyr.

Husk likevel på at det tas gebyrer om du gjør kontantuttak. Kontantuttak betegner alt fra uttak i minibank til bruk hos bank eller postkontor. Gebyret er på 30 kroner, og i tillegg tas det et ekstra gebyr som tilsvarer 1 % av beløpet du tar ut.

Ellers er det et valutapåslag på 1,75 %, og dette er gjeldende når du handler i en utenlandsk valuta. Når beløpet konverteres til norske kroner, vil dette altså medføre kostnader.

Santander Red har ikke reiseforsikring inkludert, noe som også kan være kjekt å ha i bakhodet om du betaler reisen med kredittkort. Velger du derimot Gebyrfri Visa fra Santander, kan du få et kredittkort som også inkluderer reiseforsikring.

Øvre kredittgrense

I likhet med øvrige kredittkort fra Santander, har også Santander Red en kredittgrense på 100 000 kroner. Hvor stor din kredittgrense blir vil naturligvis avhenge av hvor høy inntekt du har, men også av alder, gjeld og lignende faktorer.

På det meste kan uansett kredittgrensen være så høy som 100 000 kroner. Det er likevel vanlig at den reelle grensen blir en god del lavere enn dette. Ofte vil det imidlertid være mulig å øke grensen etter hvert.

Aldersgrense

Santander Red har en aldersgrense på 20 år. Denne aldersgrensen er ganske vanlig når det kommer til det å tegne kredittkortavtaler.

Vi mener aldersgrensen Santander Red har valgt for dette kredittkortet er passelig. Husk at det finnes kredittkort med både 23- og 18-års aldersgrense.

For de aller yngste som akkurat har nådd myndighetsalder, er altså ikke Santander Red et alternativ, men det finnes andre kredittkort å velge mellom også.

Låneeksempel | Dette koster det å bruke Santander Red

La oss se nærmere på hva et kredittkort av typen Santander Red kan koste deg i praksis. Se for deg at du låner 15 000 kroner til å kjøpe ny bærbar PC. Du har ikke mulighet for å betale dette tilbake innen den rentefrie perioden, og velger nedbetaling over ett år.

Dersom du betaler like mye hver måned i 12 måneder, vil lånekostnaden havne på 1 323 kroner. Dette betyr at beløpet du betaler tilbake til Santander blir på 16 323 kroner totalt. I dette eksempelet er det brukt en effektiv rente på 17,1 %.

Rabatter og fordelsprogram med Santander Red

Med Santander Red får du i likhet med Flexi Visa og Gebyrfri Visa tilgang på et større fordelsprogram. Her kan du motta mange gunstige rabatter og bonuser som kan bidra til at du sparer penger i hverdagen.

For mange forbrukere er fordelsprogrammet en viktig faktor ved valg av kredittkort. Så hva kan du egentlig forvente med dette kredittkortet? Her er noen av rabattene og bonusene du kan se frem til.

CashBack når du shopper online

Med Santander Red får du tilgang på CashBack når du handler hos en mengde ulike nettbutikker. CashBack er en form for tilbakebetaling, og sørger for at du får tilbake litt av pengene du bruker på netthandel når du handler hos visse nettsider.

Blant nettbutikkene som gir deg CashBack, kan vi nevne BliVakker.no, Gina Tricot og en mengde andre butikker. Du kan motta rabatt både på klær, elektronikk, sportsutstyr og en rekke andre ting.

DealPass | Gode rabattavtaler

Santander Red gir deg også tilgang på DealPass-rabatter, noe som innebærer at du får avslag på alt fra aktiviteter til spisesteder og hotellovernattinger. Med DealPass-avtalen kan du faktisk spare så mye som 25 %.

Mer enn 300 unike restauranter er med i DealPass-programmet, noe som betyr at du har mange gode muligheter til å få avslag neste gang du skal spise ute.

Hva med forsikringer?

Santander Red er et gunstig kredittkort på mange områder, men det er dessverre ingen reiseforsikring inkludert i prisen. Du vil heller ikke få egenandelforsikring ved bruk av leiebil. Ønsker du goder som dette, bør du velge et annet kredittkort – som Gebyrfri Visa.

De
t er imidlertid mulighet for å kjøpe forsikringer utenom. Du kan tegne forsikringer – som betalingsforsikring og lignende – ved å kontakte banken.

Fordeler og ulemper ved dette kredittkortet

Er du usikker på om du skal søke etter Santander Red eller et annet kredittkort? Dersom du ser nærmere på ulemper og fordeler med dette kortet, er det kanskje lettere å beslutte om kortet er noe for deg.

Santander Red byr på mange goder og fordeler, men det kan også være at kredittkortet ikke er det som passer best for akkurat deg. Nedenfor ser du en oversikt over de største fordelene og ulempene ved akkurat dette kredittkortet:

Fordeler

 • Gunstig, lav rente
 • Det tilbys en forholdsvis høy kredittgrense
 • Du kan motta rabatter på restauranter og andre steder
 • CashBack ved shopping i mange populære butikker på nett
 • Høy kredittgrense – mulig med opptil 100 000 kroner i kredittramme
 • Tilgang på brukervennlig nettbank der du kan sjekke saldo

Ulemper

 • Det er ingen reiseforsikringer eller andre forsikringer inkludert i kredittkortavtalen
 • Du må betale et administrasjonsgebyr dersom du ikke har brukt kortet på 12 måneder

Hvem kan få Santander Red?

Dersom du ønsker et Santander Red-kredittkort, må du først sende inn en søknad. Når du gjør dette, vil banken vurdere hvorvidt du er en aktuell kunde. Santander vi derfor utføre en kredittsjekk av alle søkere, og når denne sjekken gjøres vil det gis en kredittscore.

Hvis du av ulike grunner skulle få en lav (dårlig) kredittscore, kan dette føre til at Santander avslår kredittkortsøknaden din. Om du derimot får en grei score, er det sannsynlig at du vil kunne få kredittkort.

Det er visse krav som må oppfylles for at du skal kunne få et kredittkort av typen Santander Red. Her er en liten oversikt:

 • Du har fylt 20 år
 • Du er fri for betalingsanmerkninger
 • Gjeldsgraden er ikke høyere enn fem ganger bruttoinntekt per år
 • Du tjener minimum 50 000 kroner per år

Ellers stilles det grunnleggende krav, som at du er norsk statsborger med norsk personnummer. Husk at faktorer som mye flytting og ustabil økonomi generelt sett vil spille negativt inn når du søker om kredittkort.

Hvordan søke om Santander Red?

Du kan søke om Santander Red på nett, blant annet ved å besøke Santander sin egen nettside. Hvis du navigerer til kredittkort på siden deres, vil du kunne velge mellom Santander Red, Gebyrfri Visa og et kredittkort kalt Flexi Visa.

Velg kredittkortet du ønsker å søke om ved å klikke på det. Deretter kan du velge «Søk om Santander Red». Du vil da bli tatt videre til et søknadsskjema. Her skal du fylle ut alle nødvendige opplysninger banken ber om.

Banken ber deg blant annet om å legge inn fødselsnummeret ditt (inkludert personnummer), samt opplysninger som sivilstand, inntekt, gjeld, e-post, jobbsituasjon og lignende. Når du er ferdig å fylle ut skjemaet, bekrefter du opplysningene og sender inn skjemaet.

Deretter er det bare å vente på svar på søknaden.

Faktura og nedbetaling av brukt kreditt

Om du har brukt kredittkortet Santander Red, vil du motta en faktura (vanligvis i begynnelsen av måneden). Regningen vil automatisk bli sendt digitalt til e-postadressen din, og det påløper ingen fakturagebyr for dette.

Om du derimot skulle ønske å få fakturaen i papirform i posten, vil du måtte betale 40 kroner ekstra. Dersom du skal slippe å betale renter, er det viktig at du betaler hele beløpet inn før forfall.

Du kan også velge å betale gradvis ned på pengene du har lånt på kredittkortet. Da vil renten gjøre seg gjeldende. Det er når som helst mulig å betale inn totalbeløpet dersom du skulle ha mulighet til det.

Det minste beløpet man får mulighet til å betale hver måned, er 300 kroner / 4 % av utestående saldo.

Hva om jeg betaler for sent?

Hvis du ikke betaler tilbake minimumsbeløpet eller mer til forfallsdato, vil dette føre til at du mottar en betalingspåminnelse. Når du mottar denne purringen blir det også lagt til et lite ekstra gebyr.

For hver gang du mottar en betalingspåminnelse, vil totalbeløpet bli litt dyrere. Ring gjerne til Santander dersom du vet at du ikke vil greie å betale en faktura i tide. Da kan dere kanskje komme til enighet om noe, slik at du slipper å betale ekstra gebyrer.

I nettbanken til Santander får du oversikt

Santander er en brukervennlig bank som kan tilby en nettbank til kundene sine. Når du har fått kredittkort, kan du logge deg inn på bankens nettside og få oversikt over kredittkortet og forbruket ditt.

Gjennom nettbanken er det mulig å kontrollere saldo (hvor mye du har brukt av kredittrammen din), og andre nyttige ting. Du kan også overføre penger fra kredittkortet via nettbanken – dersom du skulle ønske det.

Hva skjer ved tap av kredittkortet Santander Red?

Innimellom skjer det uforutsette ting – som at man mister kredittkortet eller blir frastjålet lommeboken. I slike tilfeller er det godt å vite at Santander Red kan bistå med nødkort eller annen hjelp.

Nødkort og nødkontanter koster 250 kroner å bestille når du har Santander Red. Til sammenligning koster dette ingenting når du har kredittkortet Gebyrfri Visa fra samme bank.

Hvis du skulle oppleve tap av kredittkort, anbefaler vi deg å ringe til Santander sin kundeservice. Du kan da få hjelpen du trenger, raskt og effektivt. Det er for øvrig også mulig å bestille nytt kredittkort gjennom nettbanken.

Er Santander Consumer Bank en gunstig bank?

Santander Consumer Bank er en kjent bank, og er blant annet den største aktøren innen billån til norske forbrukere. Banken har også populære låneprodukter, inkludert kredittkort og forbrukslån. Foruten lån, kan Santander Consumer Bank tilby gunstige spareprodukter.

Generelt sett har Santander fornøyde kunder, og banken har en høy score på nettsider hvor forbrukerne selv rangerer banken. Dette er alltid et godt tegn når man skal velge bank (og kredittkort).

Det er også positivt at Santander har lett tilgjengelig kundeservice på nettsiden sin. Her kan du blant annet nå de ansatte gjennom en praktisk chat (styrt av chatbot). Ellers kan du alltids ringe banken på 210 83 000, en tjeneste som er tilgjengelig fra 09:00 til 16:00 alle hverdager.

Dersom du trenger hjelp med kredittkort eller nytt lån, kan du også nå banken lørdager mellom 09:00 og 16:00. Banken tipser deg også om å logge inn i nettbanken, da du kan finne svar på det meste på dine sider.

Konklusjon: Bør du velge Santander Red?

Santander Red er ett av tre unike kredittkort som tilbys av Santander Consumer Bank. Kredittkortet er skreddersydd for deg som ønsker et kredittkort som kan dekke de større utgiftene. Når man planlegger å betale ned over lengre tid, er lav rente ønskelig.

Santander Red er kanskje ikke gebyrfritt eller med reiseforsikring inkludert, men kredittkortet er svært gunstig med tanke på effektiv rente. Her kan man se frem til en lav effektiv rente på kun 17,12 %. Dette er langt lavere enn hva majoriteten av kredittkort har.

Med lav effektiv rente, mulighet for rentefri tilbakebetaling i 50 dager og gode rabattordninger, er Santander Red et kredittkort som kan anbefales på det varmeste. Vi kan særlig anbefale dette kredittkortet til deg som skal dekke større utgifter på kreditt.

Men også deg som ønsker et kredittkort for små utgifter du planlegger å betale tilbake raskt, kan få glede av Santander Red. Med 50 dager rentefri tilbakebetaling, er dette et fint kredittkort til allround bruk.


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo