Skumkanon test: De 5 beste skumleggerne (2021)

Det finnes mange skumkanoner på markedet, men hvilken er egentlig den beste? Skumkanoner kommer i flere ulike varianter. Noen modeller er kraftige og større maskiner, mens andre går på lavtrykk. Vi skal nå gå gjennom noen av de mest populære skumkanonene og se hvordan deres funksjoner og kvaliteter kan sammenlignes for å finne den beste skumkanon.

MTM PF-22 – BEST I TEST SKUMKANON

MTM PF-22

Dersom du har høye krav til kvaliteten på skumkanonen, vil MTM PF-22 være løsningen for deg. Det unik utseendet er ikke til å ta feil av, og har fått produsenten til å ta patenter på deler av designet. MTM produsentene er et kjent merkenavn innen høytrykkspylere, og her har de produsert kvalitet i alle ledd.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

MTM PF-22 kommer med et maks trykk på 180 og en maks temperatur på 60 grader celsius. Inkludert emballasje ligger vekten på 0,9 kilo og dysestørrelsen er på 42. En flaske inneholder 1 liter og kommer i en grå farge. Prisen er også meget overkommelig, med tanke på spesifikasjonene og justeringsmulighetene som kommer med.

MTM PF-22 kommer med mange justeringsmuligheter. Du kan blant annet justere mellom en bred og smal stråle, alt etter som hva du ønsker å spyle. Det er også mulig å justere strålen både vannrett og loddrett, eller midt i mellom. I tillegg har MTM PF-22 en trinnløs justering hva gjelder mengde såpe.

Blandingsskruen har en noenlunde kort gange, og det er ikke behov for å skru denne rundt flere ganger for å justere konsentrasjonen. Dette er et solid produkt som gir deg en brukervennlig opplevelse og en skumkanon av høy kvalitet. I tillegg vil du oppleve at MTM PF-22 bruker langt mindre produkt enn andre konkurrenter på markedet.

Dersom du har vært bort i en rekke skumkanoner tidligere, vil MTM PF-22 gi deg en helt ny og annerledes opplevelse. Dette er en skumkanon av kvalitet, noe som viser seg i både utseendet og justeringsmuligheter. Skumkanonen vil være kompatibel med de aller fleste høytrykkspylere som finnes på markedet. En husk å kjøpe en tilkobling, samt gjengetape og gjengeovergang for å gjøre skumkanonen komplett.

Det er ikke bare det distinkte utseendet som skiller MTM PF-22 Skumkanon fra de andre skumkanonene på markedet. MTM PF-22 gir deg en helt ny opplevelse og justeringsmulighetene gjør dette til en svært fleksibel og anvendelig skumkanon. Kvaliteten på skummet er tykt, og kanonen bruker lite produkt for lengst levetid. Her får med andre ord mye for pengene.

MTM PF-22 har gjort stor suksess på det norske markedet, og er elsket av bilpleieentusiaster fra hele verden. Den gjør det enkelt å spyle alt fra biler, campingvogner, traktorer og båter. Her får du en skumkanon som er brukervennlig nok til å benyttes til hverdagslig bruk, samtidig som den gir deg funksjoner og kvaliteter vi vanligvis ser i de mest profesjonelle alternativene.

Dersom du ønsker å få mye igjen for pengene, vil en MTM PF-22 være et av de beste alternativene på markedet. Gode justeringsmuligheter og en ypperlig fleksibilitet, sørger for den kan takle selv de vanskeligste spyle jobbene. MTM PF-22 passer like godt til en førstegangs skumkanon-kjøper, som til en veldreven entusiast. Skummet er tykt og henger godt igjen på bruksområdet, og sørger derfor for en jevn påføring.

Disse kvaliteten satt sammen, gjør MTM PF-22 til den soleklare vinneren av denne skumkanon testen. Dette er muligens en av de mest anerkjente og populære skumkanonene på markedet, og det er ikke uten grunn. MTM fortsetter å levere ekte kvalitet, og denne skumkanonen er et prakteksemplar på hvorfor denne produsenten har blitt et kjent merkenavn.

Fordeler:

 • Svært burkervennlig både for enkelt og profesjonelt bruk
 • Særdeles lett i vekt
 • Gode justeringsmuligheter både vannrett og lodrett, bred og smal stråle.
 • Effektiv trinnløs justering for mengde såpe som brukes
 • Skummer tykt og godt
 • Er økonomisk og bruker lite produkt

Ulemper:

 • Ingen vesentlige ulemper

 • Spesifikasjoner
 • Bilder

Spesifikasjoner
Vekt 0,9 KG
Dysestørrelse 42
Maks trykk 180
Maks temperatur 60 grader

MTM PF-22

  

Beste priser hos:

Detailshop.no

R+M Suttner ST-74 – En fin andreplass

R+M Suttner ST-73

Denne skumkanonen fra R+M Snuttner, er en kanon som er bygd og utviklet for en profesjonell bruk. Dette er en solid skumkanon som egner seg best til de som er ute etter en profesjonell kanon. Den tyske produsenten R+M Snutter er kjent for å produsere skumkanoner av særdeles høy kvalitet, og ST-73 er intet unntak.

Produktet kan kjøpes på:

Detailshop.no

Denne skumkanonen rommer 1 liter og har en vekt på 1 kilo. Kanonen kommer i fullstendig rustfritt stål, har en toleranse på opptil 300 bar ved rundt 80 grader celsius. Selve såpestyrken er justerbar, og du kan velge mellom fem ulike innstillinger. Disse innstillingene skifter du lett ved et lite klikk.

R+M Suttner ST-73 har et sprøytebilde som kan justeres både vannrett og loddrett. Dette gir deg god fleksibilitet og kan endres alt ettersom hva du ønsker å spyle. Dessverre er det ikke mulig å justere bredden, hvilket trekker ned på den endelige vurderingen av av R+M Suttner sin ST-73. Ettersom dette er en skumkanon utviklet til profesjonell bruk, er dette en detalje som burde vært med.

Blandingsforholdet kan som sagt endres. Såpestyrken har fem ulike posisjoner, og alle innstillingene vil gi optimale blandingsforhold. Luften og såpen har også et godt blandingsforhold hvilket veier noe opp for manglende justeringsmuligheter i bredder. R+M Suttner ST-73 er et populært produkt blant bilpleieentusiaster verden over, men er mest sett i profesjonell bruk.

Det rustfrie stålet sørger for skumkanonen tåler mye, og gjør R+M Suttner ST-73 til en solid skumkanon. Prisen til skumkanonen er noe høyere enn andre konkurrenter på markedet, men blandingsforholdet gjør at kanonen er relativt drøy i bruk. Dette veier noe opp prisen. Det noe høye prisforholdet kommer nok av at R+M Suttner er tysk, og produserer derfor varene sine i Tyskland.

R+M Suttner ST-73 er en solid skumkanon, men mange gode kvaliteter. Den noe stive prisen og manglende justeringsmuligheter hva gjelder bredde, trekker noe ned i den helhetlige vurderingen. R+M Suttner ST-73 når ikke helt til topps i vår vurdering, men dette betyr ikke at kvaliteten er lavere enn andre på markedet. Dette er en skumkanon som tåler mye, men som egner seg best til profesjonell bruk. Dersom du er ute etter en skumkanon til personlig bruk, finnes det andre alternativer på markedet som er langt rimeligere og mer funksjonell til hverdagslig bruk.

Fordeler:

 • Tydelig profesjonell kvalitet
 • Forholdsvis lett i vekt (1 kg)
 • Kommer i rustfritt stål
 • Høy temperaturtolreanse
 • Justerbart sprøytebilde, både vannrett og lodrett

Ulemper:

 • Ikke mulig å justere bredden

 • Spesifikasjoner
 • Bilder

Spesifikasjoner
Merke R+M Suttner
Vekt 1 KG
Materiale Rustfritt stål
Volum 1 liter

RM Suttner ST 73 produktbilde

Beste priser hos:

Detailshop.no

Kwazar Venus Super Foamer – Det beste alternativet på budsjett

kwazar venus super foamer

Dersom du ønsker å skumlegge kjøretøyet, uten å investere i de større maskinene, kan Kwazar Venus Super Foamer være det rette alternativet for deg. Dette er en pumpekanne mer enn en skumkanon, men kommer noen av de samme bruksområdene som vi ser i andre kanoner. Her får du bekvemmeligheten som kommer av en skumkanon, uten at du behøver å benytte de store produktene.

Kwazar Venus Super Foamer rommer 2 liter og er utstyrt med praktisk trykkavlastningsventil. På siden av flasken vil du kunne se en gjennomsiktig strimmel, hvilket gir en god indikasjon på hvor mye produkt som er igjen. Trykket får du av å pumpe på håndtaket som sitter fint plassert på flaskens topp. Her kan du selv kontrollere hvor mye trykk du ønsker, og deretter trykke på avtrekkeren for en bekvemmelig spray jobb.

Konsistensen på skummelt vil variere alt ettersom hvilket produkt du velger å benytte deg av. En blanding av vann og skummende shampo vil produsere mye tykt skum som henger godt igjen på kjøretøyet eller bruksobjektet. Kwazar Venus Super Foamer gir deg mye presisjon og kontroll over produktet som kommer ut, slik at du får en nøyaktig og jevn påføring.

Kwazar Venus Super Foamer har en god toleranse for produkter med høy pH, og blir levert med hele tre ulike typer munnstykker. Dette gir mye fleksibilitet og funksjonalitet for prisen. Dysene er justerbar, og du kan kontrollere strålen. Denne kan være både smal og bred, avhengig av hva du ønsker å spyle. Flasken sørger for drøy bruk av produkt, og du får derfor vasket mer enn en bil med en blanding.

To liters flasken rommer altså mye produkt, men for å skape best mulig trykk vil det lønne seg å ikke fylle den mer enn 2/3. Da vil du ha mer kontroll på mengden trykk, i tillegg vil trykket vare lengre. Trykkavlastningsventilen kommer godt med her, slik at du ikke skaper for mye trykk. Du vil raskt bli kjent med produktet og få en forståelse for hvor mye trykk som er nødvendig.

Kwazar Venus Super Foamer er en skumkanne, mer enn det er en skumkanon. Derfor får den ikke den gjeve førsteplassen. Likevel er dette et solid og godt produkt, som passer for dem som ønsker å skumlegge kjøretøy uten å investere for mye. Dersom du går for en Kwazar Venus Super Foamer vil du raskt se fordelene ved en skumkanon, og du skal ikke se bort ifra at du går over til større maskiner etter hvert.

Prisen på Kwazar Venus Super Foamer er meget overkommelig, her får du mye for pengene. 2 liters flasken rommer mer enn hva vanlige skumkanoner gjør, men du må igjen stå for å pumpe trykket selv. Likevel vil en Kwazar Venus Super Foamer være et godt alternativ for mindre bruksområder som en personbil eller en liten båt.

Skumkanonen sørger for å være drøy i bruk, slik at en kanne er mer enn nok til å vaske en bil eller en båt. Dette er et godt alternativ til en skumkanon, men kommer selvfølgelig med langt mindre funksjonalitet og kvalitet enn hva de større skumkanonene på markedet gjør.

Fordeler:

 • E rimeligere og godt alternativ til skumkanonene
 • God og praktisk trykkavlastningsventil
 • Justerbare stråler
 • Tåler produkter med høy pH

Ulemper:

 • Mangler vesentlige funksjoner som finnes hos de andre skumkanonene
 • Bruker mye produkt

 • Spesifikasjoner
 • Bilder

Spesifikasjoner
Merke Kwazar
Type Skumkanne
Volum 2 L

Kwazar super foamer

  

Beste priser hos:

Detailshop.no

Autoglym Polar Blaster

Autoglym Polar Blast

Polar Blaster er en skumkanon fra den populære polarserien til produsenten Autoglym. Denne serien har gjort det stort i Norge blant bilpleieentusiaster, men holder Polar Blaster like god standard som resten av serien? En av Autoglym Polar Blaster sine største trekkplastre, er at den leveres med alle koblinger du behøver for enkel bruk.

Autoglym Polar Blaster kommer med en hurtigkobling, hvilket betyr at det er enkelt å ta den på og av høytrykkspyleren. Den tåler mye og kan levere skum fra 800 PSI helt opptil 3500 PSI. Autoglym Polar Blaster har en vekt på snaue 1 kilo, nærmere sagt 0,908 kg. Kanonen kommer i hvit med lilla detaljer, hvor navnet står klart og tydelig markert. Leter du etter Autoglym Polar Blaster i hyllen er den ikke lett å ta feil av.

Autoglym Polar Blaster kommer som sagt ferdig med koblingene du behøver. Dette er dog kun forbeholdt de som har en Karcher høytrykkspyler. Dersom du benytter deg av andre høytrykkspylere må du kjøpe dette i tillegg. Noen av Karcher-koblingen er kjent for å gi fra seg en minimal lekkasje når de er sammen med pistoler fra AVA. Dette trekker noe ned, og for mange kunne Autoglym Polar Blaster like gjerne kommet uten koblingen.

Prismessig ligger Autoglym Polar Blaster litt over andre alternativer på markedet. Dette kan nok skyldes at den kommer ferdig levert med koblinger for de som har en Karcher høytrykkspyler. Dersom skumkanonen kom utne koblinger, hadde den gjerne vært mer overkommelig i pris og samtidig vært mer appellerende til flere kunder uavhengig av høytrykkspyler merke.

Likevel er Autoglym Polar Blaster en solid skumkanon med en kompakt utforming. Selve flasken gir deg stabilitet og dette er en særdeles enkel skumkanon å ta i bruk. Et stort pluss med Autoglym Polar Blaster, er at den har en bred nedre del som sørger for at flasken ikke velter dersom du setter den ned på bakken under spylingen.

Du kan enkelt skifte mellom stråle- og vifte, og det er flere justeringsmuligheter å ta tak i her. Autoglym Polar Blaster kan benyttes både vannrett og loddrett, og det er muligheter for å justere vanninntaket. Dette vil igjen gi deg mer kontroll over skum-mengden, som forøvrig er tykk og henger godt igjen. Autoglym Polar Blaster er en brukervennlig og enkel skumkanon som kan ta seg av lette spyle jobber på diverse kjøretøy. Hurtigkoblingen vil igjen også gjøre dette til en brukervennlig opplevelse.

Autoglym Polar Blaster er et spennende nytt produkt i den populære Polar serien. Her er det mange gode funksjoner som gir deg en grundig vask. Likevel er ikke Autoglym Polar Blaster det beste vi har sett fra denne serien, og det er kvaliteter som gjør at helhetsvurderingen blir noe trekt ned.

Autoglym Polar Blaster er et enklere alternativ enn andre på markedet, men ligger gjerne i en høyere prisklasse enn hva som strengt tatt er nødvendig. Dette er en solid skumkanon som gjør spyle jobben enkel, lett og morsom. Den klatrer ikke helt til topps da det finnes rimeligere og bedre alternativer på markedet. Men likevel er dette en god skumkanon som passer for de som ønsker seg en enkel og lettvint måte å skumlegge kjøretøyene sine på.

Fordeler:

 • Leveres med alle koblinger man trenger
 • Justerbare stråler

Ulemper:

 • Et litt enklere alternativ
 • Litt dyr

 • Spesifikasjoner
 • Bilder

Spesifikasjon
Merke Autoglym
Vekt 0,9 KG
Type Skumkanon
Flight Time 23 minutes (depending on conditions)

Autoglym Polar Blast 2

 

Foam Blaster

Foam blaste

Den første skumkanonen ut i testen, er den populære Foam Blaster. Noen bilpleieentusiaster vil gjerne kalle dette for en skumpistol, da den kan brukes uten tilgang til høytrykkspyler. Foam Blaster kan nemlig benyttes til hageslangen og har derfor gjort skumlegging enkelt og tilgjengelig for alle. Denne kan benyttes til å vaske kjøretøy som båter og biler, og sørger for å fjerne skitt samtidig som den minsker sjansene for mikroriper som kommer med vask.

Foam Blaster  er en relativt enkel og brukervennlig skumkanon. Den kommer med en «Gardena»-kobling hvilket gjør den til et effektivt verktøy for vasking av en mengde ulike kjøretøy. Så lenge du har tilgang på en hageslange, vil Foam Blaster hjelpe deg med å bli kvitt salt, veiskitt, støv og andre urenheter som kommer med tiden.

Trykket fra hageslangen kombinert med Foam Blaster, skaper et godt skum som løsninger opp veistøv, smuss og skitt. Dette er en langt bedre og morsommere måte å vaske bilen på. Foam Blaster er gjerne et lite verktøy sammenlignet med andre skumkanoner på markedet, men dette utsetter ikke kvaliteten til kanonen.

Foam Blaster er en skumkanon av ypperst god kvalitet og du vil oppleve en høy ytelse på skumvasken. Den kan trygt brukes på alle type kjøretøy og vanlige bruksområder er MC og moped, bil, båt, firehjuling, bobil og campingvogn. Med en Foam Blaster kan alle få muligheten til å oppleve hvor effektiv en skumvask kan være.

Foam Blaster sørger for å gi deg en langt tryggere vaskeprosess enn ellers. Nå minsker du sjansene for riper og andre skader som lett kan forekomme under vask. Skummet til Foam Blaster  er tykt og sørger for å trenge seg inn i selv de vanskeligste og smaleste områdene på kjøretøyet. Dette sørger for grundig, nøyaktig og skånsom vask.

Foam Blaster er svært anvendelig da kan benytter seg av trykket du har i hageslangen. Likevel er prisen noe stivt, ettersom den ikke kan by på like høyt trykk som andre varianter på markedet. Foam Blaster har en relativt liten beholder, hvilket også gjør at produktet ikke er særlig drøy i bruk. Men skummet som kommer ut er av god kvalitet og sørger for å gi deg en grundig vask.

Dessverre klarer heller ikke Foam Blaster å gå til topps denne gang. Dette er et solid og anvendelig produkt, som har gjort skumvask tilgjengelig for alle. Likevel er denne skumkanonen noe dyr, i forhold til funksjonene som kommer med. I tillegg er beholderen noe liten, hvilket betyr at du gjerne må fylle på med mer produkt under vask. Særlig dersom kjøretøyet er ekstra skittent. Foam Blaster gjør det enkelt å skumlegge kjøretøy, og passer godt for dem som ikke har tilgang på en høytrykkspyler.

Phasellus consectetuer vestibulum elit. Aenean tellus metus, bibendum sed, posuere ac, mattis non, nunc. Vestibulum fringilla pede sit amet augue. In turpis. Pellentesque posuere. Praesent turpis. Aenean posuere, tortor sed cursus feugiat, nunc augue blandit nunc, eu sollicitudin urna dolor sagittis lacus. Donec elit libero, sodales nec, volutpat a, suscipit non, turpis. Nullam sagittis. Suspendisse pulvinar, augue ac venenatis condimentum, sem libero volutpat nibh, nec pellentesque velit pede quis nunc. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Fusce id purus.

Fordeler:

 • Kommer med Gardena-kobling. Kan kobles på hageslange
 • Enkel i bruk

Ulemper:

 • Relativ enkle løsninger
 • Liten beholder
 • Noe dyr

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjon
Merke Foam blaster
Type Skumpistol

Flere eller alle produktene som er vist er fra våre partnere som kompenserer oss. Dette kan påvirke hvilke produkter vi skriver om. Forøvrig påvirker det ikke vurderingene som blir gjort. Vurderingene er alltid våre egne.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo
Enable registration in settings - general