Stendersøker test: Årets beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du henge opp tyngre gjenstander på veggen? Når TV-en skal monteres eller et nytt hyllesystem skal på plass, er det viktig å vite hvor stenderne bak veggen befinner seg. Dette kan være vanskelig uten gode hjelpemidler, men en stendersøker gir deg informasjonen du trenger.

En stendersøker er et instrument som hjelper deg med å avdekke hvor stenderne står. Ved å sende elektriske signaler gjennom veggen, kan instrumentet registrere alt fra metall, strøm og stendere bak panel og veggplater. Med denne informasjonen trenger du ikke å bekymre deg for at tyngre gjenstander blir plassert på veggens sårbare områder.

Uten en stendersøker er det umulig å vite hvor stenderne er – heldigvis finnes det mange modeller på markedet å velge fra. Noen har unike funksjoner som lar deg dyp-søke og avdekke skjulte el-system. Det viktigste er dog at stendersøkeren hjelper deg med å feste tyngre objekter i selve senderen, og ikke direkte i gipsveggen.

Utvalget av stendersøkere er stort, og det kan være vanskelig å navigere markedet på egen hånd. Derfor har vi satt sammen en test av de beste modellene innen elektriske og magnetiske varianter. Slik blir det enklere for deg å finne en stendersøker som dekker dine behov.

ZIRCON HD900C – Beste magnetisk stendersøker 2024

Zircon

ZIRCON HD900C er en magnetisk stendersøker med to søkemodus. Her kan du oppdage magnetisk metall på en 76 mm dybde, samtidig som du kan finne skjulte el-system og strømførende ledninger. Modellen er praktisk, brukervennlig og har en beskjeden vekt på bare 0,230 kg.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne stendersøkeren har to søkemodus, men fire forskjellige funksjoner. Først og fremst er den en ypperlig hjelper når du skal detektere stendere i gulv, vegger eller tak. Ettersom modellen er magnetisk, kan den oppdage både metall- og trestendere.

Ved å skru på metall-søkemodus kan du også finne gjenstander av metall, samt ikke-magnetisk metall. Dette gjør det mulig å finne for eksempel kobberrør og armeringsjern. I tillegg kommer ZIRCON HD900C utstyrt med et AC-søkemodus, hvilket gjør det enkelt å oppdage strømførende ledninger.

Selv om denne modellen er magnetisk, blir imponert over dybden og rekkevidden. Her kan du finne det du leter etter, uansett hvor tykk veggen er. Videre har ZIRCON HD900C flere smarte egenskaper som gjør søkeren allsidig, samtidig som den er brukervennlig og perfekt for hjemmesnekkeren.

Uansett hvilken søkemodus du jobber med, vil modellen kunne varsler om strømledninger på en 51 mm dybde. Når du leter etter ikke-magnetisk metall, som for eksempel kobberrør, har stendersøkeren en dybde på 38 mm. Når du leter etter magnetisk metall, eksempelvis armeringsjern, vil søkeren kunne detektere dette på en 76 mm dybde. Dybden er den samme uansett om du søker i tak, vegger eller gulv.

Hvis du jakter etter en praktisk modell som kan finne stendere i tre og metall, spenningssatte strømledninger og ikke magnetisk metall, vil ZIRCON HD900C uten tvil være en god hjelper. Nøyaktigheten er ikke alltid like presis som på en elektrisk variant, men hvis du kjenner til eksisterende metall i konstruksjonen, vil ikke dette være et stort problem.

Fordeler:

  • Variabel søkemodus: Her kan du benytte deg av to ulike søkemodus med forskjellig dybde.
  • Finner strømførende ledninger: Stendersøkeren har evnen til å finne skjulte el-system helt ned til en dybde på 51 mm
  • Metall-søkemodus: Selv om modellen er magnetisk, kan den også lokalisere ikke-magnetisk metall.
Ulemper:
  • Magnetisk: I noen situasjoner kan magnetiske stendersøkere være hakket mindre presis enn en elektrisk variant.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent ZIRCON
Vekt 0,230 kg
Søkemodus 19 mm og 38 mm dybde
Type Magnetisk stendersøker

Vurdering

ZIRCON HD900C er uten tvil markedets beste magnetiske stendersøker. Dette skyldes at modellen har hele fire forskjellige funksjoner og to søkemodus. Dybden og rekkevidden er meget god i alle moduser, og vi liker hvor enkelt det er å forstå seg på innstillingene.

ZIRCON HD900C kan finne metall, stendere, ikke-magnetisk metall og avdekker alltid strømledninger. Dette er et perfekt tilskudd i verktøykassa og et instrument som kommer godt med til inspisering av tak, gulv og vegger. Vi kårer derfor ZIRCON HD900C til markedets beste magnetiske stendersøker.

BOSCH Wallscanner D-tect 120 – Beste elektrisk stendersøker

BOSCH BOSCH Wallscanner D-tect 120 testWallscanner D-tect 120 test

BOSCH Wallscanner D-tect 120 er en elektrisk stendersøker med flere gode egenskaper. Denne modellen er batteridrevet og fungerer med både alkaliske batterier og 10,8 volts-batterier. Her får du en enorm dybde og rekkevidde helt ned til 120 mm.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne elektriske stendersøkeren er produsert av Bosch, en aktør som er kjent for høy kvalitet og pålitelighet. Dette kommer tydelig frem i egenskapene til BOSCH Wallscanner D-tect 120. Modellen er en intuitiv radarskanner som kan brukes på nesten alle typer materialer.

Med punktmåling får du alltid treffsikre resultater, uansett hvor liten overflaten du jobber med. I tillegg kommer stendersøkeren utstyrt med senterfinner, noe som gir ekstremt god visuell veiledning. Har du aldri brukt en stendersøker før? Med hjelpemidlene til BOSCH Wallscanner D-tect 120 vil du enkelt lokalisere objektet sin posisjon og sentrum.

Det som skiller BOSCH Wallscanner D-tect 120 ut på markedet, er at den fungerer på så og si alle typer materialer. Derfor er dette en modell som ofte velges av profesjonelle fagfolk, da bruksområdene er meget variert. Stendersøkeren fungerer naturligvis ypperlig til å lokalisere stendere, men kan også brukes til andre typer arbeidsoppgaver.

Vi imponeres over hvor lett BOSCH Wallscanner D-tect 120 oppdager kabler og vann-rør, noe som kommer godt med dersom du skal installere elektriske konstruksjoner eller ventilasjonsanlegg. I tillegg er dette praktisk ved generelt rørleggerarbeid og snekring.

Selv om BOSCH Wallscanner D-tect 120 kommer med avanserte egenskaper, har produsenten klart å beholde brukervennlige kvaliteter. Du velger mellom tre selvforklarende knapper og kan justere teknologien etter arbeidsområde og oppgave. Når det blir gjort funn, varsles du med et tydelig lydsignal på displayet.

Fordeler:

  • God rekkevidde: Denne elektriske stendersøkeren har en svært god rekkevidde på 120 mm.
  • Spotmåling: En funksjon som lar deg finne objekter på små flater med høy treffsikkerhet
Ulemper:
  • Batteridrevet: Denne modellen må lades, hvilket kan være en ulempe under lengre arbeidsoppgaver.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Type Elektrisk stendersøker
Effekt 10,8 V
Dybde 120 mm

Vurdering

BOSCH Wallscanner D-tect 120 er selve definisjonen på allsidighet. Denne stendersøkeren kan gjøre mye mer enn å kun identifisere stendere. Her kan du lete etter kabler, elektrisk anlegg og rør fylt med vann. Nettopp derfor kan modellen brukes i mange ulike bransjer.

Du får en unik treffsikkerhet takket være punktmåling. Uansett hvor smal overflaten er, vil BOSCH Wallscanner D-tect 120 alltid gi nøyaktige resultater om posisjon og senter. Dette er en batteridrevet variant så du må belage deg på tidvis opplading, men du får til gjengjeld et svært allsidig instrument på kjøpet. Vi velger derfor å kåre BOSCH Wallscanner D-tect 120 til markedets beste elektriske stendersøker.

Magnetisk eller elektronisk stendersøker?

Vi kan dele stendersøkere inn i to hovedkategorier. Her skiller vi mellom teknologien og metodene instrumentet bruker for å avdekke stendere. Du kan enten velge en magnetisk stendersøker eller en elektronisk stendersøker – begge variantene har sine fordeler og ulemper.

Magnetisk stendersøker

En magnetisk stendersøker baserer seg på en sterk magnet som lokaliserer metall, skruer og spikre i veggen. Du plasserer stendersøkeren inntil veggen og lar denne jobbe bortover flaten. Så snart magneten fanger opp metall, vil du føle at stendersøkeren suger seg fast i veggen. Når stendersøkeren gir utslag på metall, vet du også hvor stenderen befinner seg.

Vanligvis har disse modellen en dybde på ca. 2 cm. For best mulig resultat og effektiv søking, anbefaler vi at du flytter instrumentet i en «S»-bevegelse. Da vil du raskere lokalisere stendere. Disse modellene krever naturligvis ikke batteri, hvilket er en stor fordel. I tillegg kan de finne stendere av både tre og stål, da det er selve skruene som gir utslag.

Som vi allerede har nevnt, er det fordeler og ulemper med begge varianter av stendersøkere. Hvis du har metall avstiver i veggen, kan en magnetisk stendersøker føre til forvirring. Dersom du vet eller mistenker at det befinner seg metall i veggkonstruksjonen, kan en elektronisk stendersøker gi mer treffsikre resultater.

Elektroniske stendersøkere

En elektronisk stendersøker baserer seg på interne sensorer fremfor magnet. For å fastslå hvor en stender befinner seg, har søkeren evnen til å oppdage endringer i veggens densitet. Dette kan kanskje virke noe komplisert, men en elektronisk stendersøker er svært enkel å bruke. Alt du behøver å gjøre er dra instrumentet forsiktig bortover veggen å vente på utslag.

Søkeren begynner å pipe når den har gjort et funn. Ved hjelp av skjermen vil du se en tydelig indikator som forteller nøyaktig hvor stenderen befinner seg. Denne teknologien kan variere noe fra modell til modell, men funksjonaliteten vil stort sett være den samme.

Når det kommer til fordeler og ulemper, kan vi nevne at elektroniske stendersøkere ofte koster hakket mer enn en magnetisk variant. I tillegg går disse på batteri og du må passe på regelmessig opplading. Fordelene er dog at de kan lete dypere inn i veggen enn en magnetisk variant, samtidig som de gir langt mer presise resultater.

Det handler til syvende og sist om smak og behag. Uansett hvilken modell du velger, vil stendersøkeren gjør det tryggere å henge opp hyller, skap, TV og andre objekter på veggen. Tenk gjennom hvilke egenskaper som er viktig for deg og velg ut fra dette – da finner du den beste stendersøker for deg.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo