TF Bank Mastercard: Test & vurdering

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

TF Bank Mastercard er skreddersydd for deg som ønsker et kredittkort som har minimalt med gebyrer og andre ekstrakostnader, og som samtidig kan by på ulike fordeler. Med dette kredittkortet er blant annet reiseforsikring inkludert.

I vår test av TF Bank Mastercard, har vi blant annet vurdert rentesats og gebyrer, så vel som fordeler kortet kan skilte med. Er dette et kredittkort du bør skaffe deg, eller finnes det bedre alternativer?

Se også: Beste kredittkort


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig med ett skjema hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Om kredittkortet TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er et kredittkort fra TF Bank (tidligere BB Bank), som først og fremst skiller seg ut på grunn av at det er gebyrfritt – både i Norge og utlandet.

Samtidig går man ikke glipp av fordelene man gjerne forventer av et kredittkort, som for eksempel reiseforsikring og et omfattende rabattprogram. Kredittkortet har også en nokså høy kredittgrense, som kan være på maksimalt 100 000 kroner.

TF Bank Mastercard er ikke egnet for smartbetaling via mobil, men kan brukes kontaktløst ved hjelp av tæpping. TF Bank kan også tilby fleksibel nedbetaling av pengene du bruker fra kredittrammen, dersom du ikke ønsker å betale tilbake alt i en jafs.

Priser, gebyrer og annen nyttig info

I jakten på beste kredittkort, er det viktig å tenke over hva slags vilkår og betingelser som gjelder for kortet man vurderer. Faktorer som effektiv rente og rentefri periode kan være med på å avgjøre hvorvidt dette er det riktige kredittkortet for nettopp deg.

Her har du en oversikt over de mest sentrale vilkårene og betingelsene som gjelder for TF Bank Mastercard fra TF bank:

 • Aldersgrense: 18 år
 • Effektiv rente: 21,82 %
 • Nominell rente: 19,9 %
 • Rentefri periode: 43 dager
 • Min kredittramme:30 000 kroner
 • Maks kredittramme: 100 000 kroner
 • Termingebyr: 0 kroner
 • Etableringsgebyr: 0 kroner
 • Årsgebyr: 0 kroner
 • Fakturagebyr (post): 0 kroner
 • Fakturagebyr (e-post):0 kroner
 • Gebyr ved kjøp i Norge: 0 kroner
 • Gebyr ved kjøp i utlandet: 0 kroner
 • Uttaksgebyr i Norge og utland:0 kroner
 • Valutapåslag: 1,75 %

Aldersgrense

TF Bank Mastercard er blant kredittkortene med lavest aldersgrense i Norge. Mange banker krever at du som låntaker er minst 20 eller 23 år gammel.

Hos TF Bank kan du få kredittkort når du er kun 18 år. Husk likevel på at det er et stort ansvar å ha kredittkort, og at du ikke bør søke om det med mindre du har satt deg inn i lånevilkårene.

Effektiv og nominell rente

TF Bank Mastercard har en effektiv rente på 21,82 %, noe som inkluderer alt av lånerenter og eventuelle kostnader. Ettersom kredittkortet er fritt for gebyrer, gjør dette at den effektive renten er forholdsvis gunstig sammenlignet med enkelte andre kort.

Grunnen til at effektiv rente ikke er lik årlig nominell rente, er at det også er en månedlig nominell rente på 1,66 %. Det er altså ingen skjulte gebyrer som fører til denne differansen.

Samtidig er det greit å vite at det finnes kredittkort med langt lavere rente enn TF Bank Mastercard. Men hvorvidt renten i det hele tatt har noe å si, er avhengig av hvor fort du planlegger å betale inn det du har brukt av kredittrammen din.

Rentefri betalingsperiode

Takket være den rentefrie perioden på 43 dager, kan du i mange tilfeller bruke TF Bank Mastercard uten å måtte betale en eneste krone i rentekostnader. Om beløpet ikke betales tilbake innen 43 dager, vil imidlertid rentene løpe.

Om det er mulighet for hurtig tilbakebetaling, kan derfor TF Bank Mastercard være et veldig gunstig og billig kredittkort – siden du slipper både renter og gebyrer.

Skal nedbetalingen derimot foregå over mange måneder, kan det være lønnsomt å finne et kredittkort som kan tilby lavere effektiv rentesats.

Maksimal kredittramme

Kredittkortet TF Bank Mastercard har en øvre kredittramme på 100 000 kroner. Hvor stor din faktiske kredittramme blir, vil dog være helt individuelt. Alle som søker om kredittkort eller lån hos TF Bank, vil nemlig kredittsjekkes.

Du fyller også ut et skjema som banken tar hensyn til når de vurderer lånesøknaden din. Om det blir vurdert at økonomien din er god nok, kan du som regel få en raus kredittgrense.

For de fleste vil det likevel ikke være aktuelt å få en kredittramme på så mye som 100 000 kroner første gang de søker om kredittkort. Du starter gjerne med en noe lavere kredittramme, og så kan banken gå med på å øke grensen etter hvert.

Når du søker om kredittkort hos TF Bank, kan kredittkortet ha en ramme på alt fra 30 000 til 100 000 kroner.

Gebyrer og avgifter

Det er generelt sett ingen gebyrer når man har et kredittkort av typen Credit Gold. Vi kan for eksempel nevne at det er 0 kroner i gebyr både for etablering, faktura, kjøp og uttak – både i Norge og i utlandet.

TF Bank krever heller ingen gebyrer i form av års- eller termingebyr. Det er derfor billig å ha kredittkortet, og du betaler generelt sett kun for renter på pengene du låner.

Bruk av TF Bank Mastercard i utlandet

For mange er det ønskelig å ta i bruk kredittkortet når de skal handle eller ta ut penger i utlandet. Til dette formålet er TF Bank Mastercard et supert alternativ, siden kredittkortet er uten gebyrer når det kommer til både uttak og bruk i andre land.

Det er imidlertid et valutapåslag på 1,75 %. Dette er en kostnad som belastes i det du foretar kjøp i utenlandsk valuta. Om du har mulighet for det, kan det derfor lønne seg å be om å få betale i norsk valuta når du er i utlandet (dersom dette er mulig).

Husk at det også kan lønne seg å betale for utenlandsoppholdet med TF Bank Mastercard, siden reiseforsikring og avbestillingsforsikring er inkludert.

Eksempel på bruk av TF Bank Mastercard og hva det koster

Før du søker om TF Bank Mastercard-kredittkort, kan det være greit å kikke på et låneeksempel. Se for deg at du låner 25 000 kroner av kredittrammen din for å betale en sofa du har ønsket deg.

Du betaler sofaen med TF Bank Mastercard, og bestemmer deg for å betale ned på beløpet du lånte over en periode på 12 måneder. Du vil da betale 2 776 kroner i rentekostnader, noe som betyr at det totale beløpet du betaler tilbake til banken er på 27 776 kroner.

Bonuser og rabatter med TF Bank Mastercard

Når du får et TF Bank Mastercard-kredittkort, kan du se frem til mange unike fordeler og rabatter. TF Bank har nemlig et solid fordelsprogram.

I tillegg til dette har får man diverse andre fordeler inkludert i prisen – som for eksempel forsikringer og lignende. Vi skal nå se litt nærmere på de ulike fordelene.

Rabatter

Ifølge TF Bank vil man få tilgang på flere hundre rabattkoder som kan brukes i et stort utvalg av butikker og produktkategorier. Det er blant annet mulig å få rabatter på reiser, klesbutikker, restauranter, velvære, opplevelser og lignende.

Du kan få rabattkoder som gir deg opptil 30 % avslag når du handler. Mange av rabattene er på 20 eller 25 %, noe som fortsatt gir deg et solid prisavslag når du shopper.

For å få rabatten, trenger man kun å vise fordelskortet sitt eller å oppgi en rabattkode idet man skal foreta et kjøp.

Forsikringer

Med TF Bank Mastercard får man også gunstige forsikringer inkludert i prisen. Dersom du skal på ferie, trenger du altså ikke å tegne en egen reiseforsikring så lenge du betaler minst 50 % av reisen din med kredittkortet.

Reiseforsikringen og avbestillingsforsikringen som er inkludert, er fra forsikringsselskapet Gouda. Forsikringene vil blant annet dekke kostnader relatert til sykdom på ferien, så vel som forsinket bagasje.

Skulle det bli behov for å avbestille reisen, kan forsikringen dekke opptil 300 000 kroner – for eksempel hvis du rammes av plutselig sykdom eller skade. Forsikringen dekker i tillegg opptil 10 000 kroner av egenandelen din ved eventuell skade på leiebil.

Med TF Bank Mastercard vil det også være en id-tyveriforsikring inkludert. Her kan forsikringen dekke inntil 100 000 kroner i juridisk hjelp, og du har i tillegg tilgang på kundeservice
24/7.

TF Bank Mastercard | Fordeler og ulemper

Valg av kredittkort krever at man setter seg godt inn i hvilke fordeler og ulemper kortet har. TF Bank Mastercard er et gunstig kredittkort som har langt flere fordeler enn ulemper, men kortet passer ikke nødvendigvis for alle.

Her er en oversikt over de forskjellige fordelene og ulempene du kan forvente deg om du har kredittkortet TF Bank Mastercard fra TF Bank:

Fordeler

 • Gebyrfritt kredittkort – både i utlandet og hjemme i Norge
 • Høy kredittgrense
 • Tilgang på mange rabatter
 • Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert
 • Mulighet for kontaktløs betaling
 • Fleksibel nedbetaling
 • 43-dagers rentefri periode

Ulemper

 • Effektiv rente kunne ha vært lavere
 • Ingen smartbetaling
 • Ved kontantuttak løper renten fra første stund

Få oversikt over ditt TF Bank Mastercard kredittkort

Du kan logge deg inn på nettsiden til TF Bank dersom du ønsker å sjekke hvor mye penger som har blitt brukt av kredittrammen. På siden kan du i tillegg sjekke hvilke transaksjoner du har hatt på kortet.

Gjennom nettbanken kan du betale inn på det du har brukt fra kredittrammen. Du kan betale mer en måned dersom du ønsker det, slik at du kvitter deg med gjelden raskere.

Hvem kan få TF Bank Mastercard?

Når man søker om et kredittkort, vil banken alltid foreta en individuell vurdering av økonomien ens. TF Bank vil, i likhet med andre norske banker, ta en kredittsjekk av sine potensielle låntakere.

Husk at informasjonen du legger inn i søknadsskjemaet også er relevant for bankens vurdering. For at du skal kunne få kredittkortet TF Bank Mastercard, må du som et minimum oppfylle disse grunnleggende kravene:

 • Du har fylt 18 år
 • Du har en brutto årlig inntekt på minst 120 000 kroner
 • Din samlede gjeld er under 5 x brutto årsinntekt
 • Du er uten betalingsanmerkninger
 • Du kan tåle at rentene stiger med 5 %

Kan man få TF Bank Mastercard med betalingsanmerkninger?

Det enkle svaret på dette er «nei». Skal du søke om kredittkortet TF Bank Mastercard hos TF Bank, er det et krav at du ikke har betalingsanmerkninger. Dette er vanlig praksis hos alle banker.

Grunnen til at man får avslag med betalingsanmerkninger, er at en anmerkning forteller utlåner at du har misligholdt fakturaer tidligere. Da vil dette tolkes som at det er økt risiko for at du også vil kunne misligholde fremtidige fakturaer.

Det finnes noen få banker som kan hjelpe deg med lån selv om du har betalingsanmerkninger, men det er ikke vanlig å få kredittkort med anmerkninger. Det du kanskje kan få, er et lån til refinansiering eller lignende.

Hvordan søker man om kredittkortet TF Bank Mastercard?

Hvis du ønsker å søke om et kredittkort, kan du besøke TF Bank sin nettside. Naviger til siden om kredittkort, og velg «Søk om kort». For å kunne få et TF Bank Mastercard-kredittkort, må du først fylle ut en lånesøknad.

Blant opplysningene banken ber deg om, kan vi nevne ønsket kredittgrense, fødsels- og personnummer, telefon og privatøkonomiske opplysninger. Slik er prosessen når du søker:

 1. Fyll ut det aktuelle søknadsskjemaet
 2. Vent til banken har behandlet søknaden og kredittsjekket deg
 3. Motta svar
 4. Om du får innvilget søknaden om kredittkortet, vil du måtte signere lånepapirene med BankID
 5. Kortet havner i postkassen din i løpet av noen dager

Hvordan fungerer fakturering og nedbetaling?

Når du har brukt fra kredittrammen på TF Bank Mastercard-kredittkortet ditt, vil du motta fakturaer for nedbetaling. Her er det satt en nedre grense for hvor mye du må betale tilbake per avdrag, og denne grensen tilsvarer 3,3 % av beløpet eller minst 300 kroner.

Har du lånt 40 000 kroner av kredittrammen din, må du med andre ord regne med å måtte betale 1 320 kroner per faktura, pluss renter. Det kan imidlertid lønne seg å betale ned mer enn dette per avdrag, slik at du raskere blir kvitt gjelden din.

Når det er snakk om lån uten sikkerhet, som et kredittlån jo er, vil det som regel alltid lønne seg å betale tilbake pengene man låner så fort som mulig. Grunnen til dette er at jo flere avdrag du betaler, jo flere renteperioder vil påløpe.

NF Bank sender som regel ut fakturaen i starten av måneden, og forfallsdatoen settes som regel et par uker frem i tid. Husk at du kan få full oversikt over fakturaer og beløpet du skylder gjennom «Min Side», som du finner ved å logge deg inn på nettsiden til TF Bank.

Om TF Bank

TF Bank Norge het tidligere BB Bank, og er den norske filialen til den Sverige-baserte banken TF Bank AB. Banken kom til Norge allerede i 1984, og har derfor kunnet tilby banktjenester til nordmenn i en årrekke allerede.

I dag finnes banken i både Tyskland, Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia, Polen, Østerrike og Litauen. Foruten kredittkort, kan TF Bank tilby forbrukslån, refinansiering, sparing og diverse andre bankprodukter.

TF Bank er opptatt av å ta sosialt ansvar, og støtter blant annet veldedige prosjekter i u-land. Samtidig er banken fokusert på å kunne tilby trygge banktjenester av høy kvalitet til alle sine kunder.

Kundeservice

Dersom du skulle ha noen spørsmål om kredittkortet ditt eller bare ønsker gode råd, kan det være greit å ta kontakt med TF Bank sin kundestøtte. Denne holder åpent fra 08:00 til 20:00 mellom mandag og fredag. I helgene er dessverre kundeservice stengt.

Det er mulig å kontakte kundeservice gjennom blant annet telefon. I tillegg er det mulig å sende banken post til adressen i Bergen. Dersom du ønsker å kontakte banken per telefon, kan du ringe til 56 99 92 00.

Hva skjer om du mister ditt TF Bank Mastercard-kredittkort?

Hvis du er i en situasjon der du mister kredittkortet ditt, er det viktig å kontakte TF Bank så snart som mulig. Da kan banken hjelpe deg med å sperre kortet.

Du kan også få hjelp med å bestille et nytt kort som erstatter det tapte kortet. Et erstatningskort for TF Bank Mastercard koster ingenting. Det koster heller ingenting ekstra å få hjelp med nødkontanter, noe som gir banken et lite pluss i margen.

Nødkontanter kan for eksempel være aktuelt dersom du er på ferie i utlandet og mister lommeboken din. Da kan TF Bank sørge for at du kan hente en avtalt mengde kontanter i nærheten av der du holder til.

Konklusjon: Er TF Bank Mastercard et kredittkort vi kan anbefale?

TF Bank Mastercard er et kredittkort fra TF Bank, og kjennetegnes av at det er helt gebyrfritt i bruk. Dette gjelder ikke bare innlands, men også utlands. Både uttak, kjøp og opprettelse er uten gebyrer, og det er heller ingen termingebyrer eller årlige gebyrer.

Kredittkortet har likevel sine kostnader dersom du bruker av kredittrammen og ikke betaler tilbake innen den rentefrie perioden på 43 dager. Effektiv rente er på 21,82 %, og dette er derfor ikke kredittkortet som kan skilte med lavest rente på markedet.

Men om du planlegger rask tilbakebetaling (innen 43 dager), er dette et svært gunstig kredittkort. Du slipper ikke bare gebyrer – du får også tilgang på mange spennende fordeler. Kredittkortet er tilknyttet et rabattprogram, og forsikringer er også inkludert.

Om du ønsker et gebyrfritt kredittkort med gode forsikringer og bonuser, er TF Bank Mastercard et godt alternativ. Dette er et kredittkort vi kan anbefale – særlig til deg som planlegger hurtig tilbakebetaling når du har brukt av kredittrammen din!


Søk flere kredittkort


Søk flere kredittkort

★★★★★
Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

SØK HER

 • Søk flere kredittkort samtidig hos Lendo!
 • Velg det kredittkortet som passer deg best!
 • Uforpliktende og gratis

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo