Vinkelsliper test: De 5 beste vinkelsliperne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vinkelsliperen er ikke særlig avansert og vanligvis får du ikke mange justeringsmuligheter. Likevel kan verktøyet løse mange ulike oppgaver, avhengig av hvilket utstyr og tilbehør du bruker. Hvis du leter etter en ny vinkelsliper, anbefaler vi at du fortsetter å lese. Vi har nemlig testet noen av de mest populære modellene på markedet, og kårer også beste vinkelsliper.

Hvis du er en aktiv hobby-snekker, vil vinkelsliper være et verktøy du ofte strekker deg etter. Vinkelsliper brukes hyppig til sliping, kapping, skjæring og rustfjerning av forskjellige emner og ulike materialer. Mange bruker verktøyet til å sage, polere eller pusse metall, stål, betong og andre lakkerte overflater.

Med en vinkelsliper har du et vidt spekter av bruksområder tilgjengelig. Skal du for eksempel tilpasse eller dele fliser og stein? Eller kanskje du skal kutte metallrør? Da er dette verktøyet en effektiv hjelper. Videre kan du bruke vinkelsliperen til å fjerne fuger i murverk, så lenge du har en fres-forsats. Mange bruker også verktøyet til å slipe betonggulv med en slipekopp.

Bosch GWS 12V-76 – Best i test vinkelsliper 2024

Bosch GWS 12V-76 test

Trenger du en liten og kompakt vinkelsliper? Da kan Bosch GWS 12V-76 være det rette valget for deg. Denne modellen kan blant annet skilte med et svært ergonomisk og kompakt design, en sterk børsteløs motor og allsidige egenskaper.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Bosch GWS 12V-76 er en liten vinkelsliper med en imponerende historier. Dette var faktisk den første vinkelsliperen som ble introdusert i en 12 V-kategori. Modellen er kompakt og ergonomisk, noe som gjør den lette å transportere og perfekt til raske arbeidsoppgaver i hjemmet eller i garasjen.

Selv om Bosch GWS 12V-76 er liten, skjuler den en kraftig og sterk børsteløs motor. Dette gjør det mulig å jobbe raskt og produktivt med enhver arbeidsoppgave. Vi blir imponert over hvor allsidig vinkelsliperen er, og hvor lett den håndterer oppgaver i ulike materialer. Du kan blant annet bruke Bosch GWS 12V-76 til å skjære i murstein, metall og fliser.

Har du andre batteridrevne verktøy fra Bosch Professional i samlingen din? Da er sjansene store for at du allerede har et kompatibelt batteri og eller lader liggende. Så lenge batteriet er på 12 volt, kan dette brukes på tvers av verktøyene fra Bosch.

Fordeler:

 • Liten og kompakt: Denne vinkelsliperen er lett å frakte med seg
 • Sterk motor: Motoren er sterk og børsteløs, for lang levetid og økt produktivitet

Ulemper:

 • Finner ingen ulemper for produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet vinkelsliper
Hastighet 19500 omdreininger i minuttet
Boring 10 mm

 

Vurdering

Hvis du er på jakt etter et lett og kompakt verktøy til samlingen, vil Bosch GWS 12V-76 være et ypperlig alternativ. Dette er en vinkelsliper for raske og effektive jobber, og den passer svært godt for de som jobber allsidig.

Med mange bruksområder, en kraftig motor og en kompakt konstruksjon, kårer vi Bosch GWS 12V-76 vinkelsliper til testvinner og markedets beste vinkelsliper. Når du trenger høy produktivitet, er denne modellen et soleklart valg.

Einhell Vinkelsliper TE-AG 230

Einhell Vinkelsliper TE-AG 230 test

Einhell Vinkelsliper TE-AG 230 er en unik vinkelsliper. Dette er nemlig testens eneste elektriske variant med ledning. Selv om markedet florerer av batteridrevne vinkelslipere, er det godt at det fortsatt finnes tradisjonelle modeller som Einhell TE-AG 230 tilgjengelig. Maskinen har mye kraft og er hakket billigere enn batteridrevne varianter.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Einhell TE-AG 230 er robust, kraftig og en god hjelper til de aller fleste arbeidsoppgaver i hjemmet. Enten du skal slipe, jobbe med utfordrende kutting eller grovarbeid, vil denne vinkelsliperen gjøre jobben lettere. Her er det flere gode egenskaper å se frem til.

Vi liker blant annet at Einhell TE-AG 230 kommer med en praktisk skive-beskyttelse og et hurtigjusteringsanlegg. Dette betyr at maskinen kan tilpasses ulike arbeidsoppgaver. Alt du behøver å gjøre er å vri håndleddet, noe selv en nybegynner får til.

En brukervennlig spindellås sikrer enkelt skifte av verktøy og en myk-start-funksjon sørger for at du alltid opplever trygg og jevn start. Testpanelet blir også imponert over girhodet til Einhell TE-AG 230. Dette er nemlig robust og slitesterkt, samtidig som det gir lave vibrasjoner og en optimal kraftoverføring.

Einhell TE-AG 230 oppleves behagelig i bruk og ligger godt i hånden. Dette er takket være et mykt grep og et ekstra-håndtak som kan festet i tre ulike posisjoner. Du vil dermed alltid få et optimalt verktøy basert på arbeidsoppgave. Når vinkelsliperen ikke er i bruk, kan du benytte kabelklemmen for lett, trygg og ryddig oppbevaring.

Fordeler:

 • Kraftig: Denne vinkelsliperen har en effekt på hele 2 000 watt.
 • Mykstart: Dette sørger for sikker drift og skåner motoren for lang levetid.
Ulemper:
 • Nettdrevet: For mange er det en fordel å ha en elektrisk vinkelsliper, men for noen er det en ulempe at ledningen svekker fleksibilitet.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Nettdrevet Vinkelsliper
Hastighet 6500 rotasjoner per minutt
Diameter skive 230 mm

 

Vurdering

Einhell TE-AG 230 er en utmerket vinkelsliper for de som leter etter en elektrisk modell. Dette er en vinkelsliper med ledning, hvilket betyr at du må ofre litt fleksibilitet. Til gjengjeld får du mye kraft og allsidige egenskaper til en noe rimeligere pris.

Bosch GWS 18-125 V-LI

Bosch GWS 18-125 V-LI vinkelsliper test

Bosch GWS 18-125 V-LI er nok en kompakt vinkelsliper fra den kjente produsenten. Denne modellen har en enorm styrke som tilsvarer 800 watt i en eklektisk variant. Lav vekt gjør den til et perfekt valg når du skal arbeide i trange forhold eller over skulderhøyde.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch GWS 18-125 V-LI er kanskje en liten vinkelsliper, men ikke la deg lure av den praktiske konstruksjonen. Modellen har nemlig mye kraft å by på, takket være en 4-polet høyytelse-motor. Dette er den letteste og minste vinkelsliperen i Bosch sin 18 V-kategori, noe som gjør den til et perfekt valg for de som reiser mye mellom arbeidssteder.

Skal du jobbe på trange steder? Eller kanskje du skal holde maskinen over skulder- eller hodehøyde? Da er det viktig med en lav vekt og et godt grep, slik at du ikke anstrenger nakke, skuldre og rygg. Med en vekt på bare 2,3 kilo, kan du jobbe lenge med denne vinkelsliperen uten å slite deg ut.

Bosch GWS 18-125 V-LI har flere bruksområder, men presterer særlig godt ved sliping og kapping i fliser, murstein og metall. Her får du mye fleksibilitet med på kjøpet og du kan bevege deg fritt uten å bekymre deg for irriterende ledninger.

Et behagelig og ergonomisk grep kommer alltid godt med, og vi liker at modellen er kompatibel med støvsuger-forsatsen fra Professional serien til Bosch. Igjen kan du bruke andre batterier og ladere fra produsenten i 18 V-kategorien.

Fordeler:

 • Høy ytelse: Bosch GWS 18-125 V-LI har en effekt tilsvarende 800 watt, takket være en 4-polet motor med høy ytelse.
 • Allsidig: Bosch GWS 18-125 V-LI er kompatibel med alle 18-volts batterier fra Bosch
Ulemper:
 • Vibrerer noe: Bosch GWS 18-125 V-LI har ikke vibrasjonsdemping.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet vinkelsliper
Hastighet 11000 omdreininger i minuttet
Kappeskive 125 mm

Vurdering

Bosch GWS 18-125 V-LI er et godt valg for de som trenger mye ytelse i et lite format. En 4-polet høyytelsesmotor og en kompakt konstruksjon, gjør denne modellen perfekt når du skal jobbe over hodehøyde. Vi liker også gjenstarts-beskyttelse og vernedeksel for økt driftssikkerhet.

Bosch GWX 18V-15 C Professional

Bosch GWX 18V-15 C Professional vinkelsliper

Bosch GWX 18V-15 C Professional er en vinkelsliper for profesjonelle. Denne modellen er høytytende og har en industriell kraft på 18 volt. Kraften kan sammenlignes med 1 500 watt i en elektrisk slipemaskin med ledning. Denne effekten kommer av en fullt optimert børsteløs motor med ProCore18V-batteriteknologi.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Egenskapene lagt til motoren, gjør at den hele tiden utnytter batteriets effekt. Derfor kaller vi dette for en høytytende slipemaskin, noe som vil passe særlig godt til fagfolk. Videre har Bosch GWX 18V-15 C Professional flere brukervennlige egenskaper, blant annet et X-LOCK-klikksystem som er fullstendig nøkkelfritt. Du kan dermed bytte tilbehør raskt og enkelt.

Testpanelet blir også svært imponert over komforten til Bosch GWX 18V-15 C Professional – her er det lagt vekt på ergonomi og behagelig drift. Med en Bluetooth Connectivity-modul kan du enkel justere hastigheten og føre inn dine unike innstillinger. Slipemaskinen vil dermed prestere optimalt med tanke på arbeidsoppgave og materiale.

Forbrukere kan også se frem til full kontroll, hvilket er viktig under krevende oppgaver. Bosch har utstyrt denne slipemaskinen med flere smarte egenskaper, blant annet Drop Control, KickBack Control og X-LOCK. Takket være et optimert brukergrensesnitt, får du også mulighet til aktiv verktøy-tilbakemelding.

Bosch GWX 18V-15 C Professional kan brukes til en mengde arbeidsoppgaver, men presterer ekstra godt når du skal slipe eller kutte metall. Igjen kan du benytte andre 18-volts batterier fra produsenten og Professional serien, det samme gjelder ladere og støvsugertilbehør.

Til slutt må vi nevne at Bosch GWX 18V-15 C Professional er meget behagelig å jobbe med. Et nøkkelfritt vernedeksel og overbelastningsvern øker driftssikkerhet, særlig i kombinasjon med gjenstart-beskyttelse. En konstant hastighet gir alltid full kontroll og dempede vibrasjon sikrer behagelig manøvrering.

Fordeler:

 • Allsidig: Bosch GWX 18V-15 C Professional kan brukes i flere typer materiale
 • Kompakt: Et kompakt design gjør det lett å bruke Bosch GWS 12V-76 til ulike skjære-oppgaver
Ulemper:
 • Avansert: Bosch GWX 18V-15 C Professional kommer med mange avanserte innstillinger, hvilket er en fordel for noen og en ulempe for andre.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet vinkelsliper
Hastighet 19800 omdreininger per minutt
Kappeskive 125 mm

Vurdering

Bosch GWX 18V-15 C Professional er en avansert slipemaskin for profesjonelle fagfolk. Her får du mange smarte egenskaper med på kjøpet, som gjør det lett å arbeide med harde materialer som metall. Når kun det beste er nok, er det Bosch GWX 18V-15 C Professional du skal strekke deg etter.

Makita DGA504Z

Makita DGA504Z vinkelsliper test

Makita DGA504Z er en batteridrevet vinkelsliper med en kraftig motor på 18 volt. Her får du med en skivediameter på 125 mm, hvilket gjør modellen perfekt til alle mulige «gjør-det-selv» oppgaver i hjemmet. Designet er kompakt og ergonomisk, mens en børsteløs motor sikrer lang levetid.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne vinkelsliperen har flere gode egenskaper å by på. Når du jobber med batteridrevne verktøy, er det viktig å legge merke til driftstid og opplading. Testpanelet blir imponert over muligheten til «hurtiglading», noe som setter ladetiden til bare 36 minutter. Skal du jobbe med lengre arbeidsoppgaver, er dette akkurat nok til en lunsj og kaffepause.

Makita DGA504Z kommer i tillegg med en varsellampe og elektronisk strømbegrenser, hvilket gjør den svært sikker i bruk. Vi setter alltid pris på en børsteløs motor i batteridrevne verktøy, da dette forhindrer friksjon, forlenger levetid og skåner motoren for overbelastning.

I tillegg må vi trekke frem konstruksjonen til Makita DGA504Z. Denne vinkelsliperen har nemlig et særdeles smart motorhus, noe som gir flere fordeler. Du får blant annet et meget godt arbeids-grep, samtidig som du kommer til på trange steder. Hvis du jobber mye over hodehøyde, vil Makita DGA504Z være et ypperlig valg.

Fordeler:

 • Lett: Makita DGA504Z veier kun 2,5 kilo og passer godt til arbeidsoppgaver over hodehøyde
 • Vedlikehold: Kompressorer krever vedlikehold gjennom drenering og oljeskift.

Ulemper:

 • Må lades: Makita DGA504Z er en batteridrevet vinkelsliper, og må derfor lades med jevne mellomrom.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet vinkelsliper
Hastighet 8500 omdreininger per minutt
Kappeskive 125 mm

Vurdering

Makita DGA504Z er et godt valg av batteridrevet vinkelsliper – særlig om du jobber over hodehøyde. Et smalt motorhus lar deg komme til på trange steder og gir et godt grep, samtidig som den lave vekten skåner skuldre og nakke for overbelastning. Med hurtiglading på bare 36 minutter, kan du også bruke denne modellen til lengre oppgaver.

Trenger jeg vinkelsliper?

Mange tror at en vinkelsliper kun brukes til å slipe – dette stemmer ikke. Verktøyet er svært allsidig, da det kan settes sammen med en rekke tilbehør og skiver. Du kan dermed bruke verktøyet til flere arbeidsoppgaver i både stein, treverk og metall.

Arbeidsoppgaver i treverk

Når du bruker vinkelsliperen i treverk, har du et vidt spekter av muligheter foran deg. I kombinasjon med en raspeskive kan du for eksempel fjerne ujevnheter i treverk eller gjøre grove utskjæring. Velger du å bruke en høvelskive kan du også bruke verktøyet til høvling. Her får rask avvirkning og du etterlater en glatt og jevn overflate som ikke trenger videre pussing.

Videre kan du også bruke vinkelsliperen til å bore i treverk. Ved å montere en chuck-adapter, får du faktisk en maskin som roterer hele fire ganger så raskt som en tradisjonell borskrutrekker. Dette sikrer produktivitet og effektivt arbeidsoppgaver. Du kan naturligvis også bruke vinkelsliperen til å slipe treverk.

Arbeidsoppgaver i stein

Jobber du med stein, mur og betong? Da vil dette verktøyet garantert få en fast plass i verktøykassen. Her kan du montere en diamantkappeskive på sliperen, slik at du kan kutte, dele og finjustere fliser. Dette sikrer alltid skarpe kanter, noe som er praktisk hvis du skal flislegge bad, kjøkken eller gang på egen hånd.

Det er også mulig å bruke vinkelsliperen til å skjære ut bordplater eller benkeplater. Skal du for eksempel jobbe med marmorplater? Disse kan tilpasses og fornyes ved hjelp av sliperen og riktig tilbehør.

Arbeidsoppgaver i metall

Metall er kanskje det materialet som blir brukt mest når vinkelsliperen dras frem. Her er det nemlig mulig å både kappe, slipe, pusse og rense materialer. Hvis du skal kappe metall, enten det er vinkeljern, gamle bolter eller jernstenger, kan du være trygg på at verktøyet forenkler jobben.

Vinkelsliperen kan også brukes til lettere oppgaver. Kanskje har du gamle hageredskap liggende? En spade med størknet betong eller jord kan enkelt fornyes med en stålbørste-skive og en vinkelsliper. Har du matte metalloverflater, kan disse gjøres speilblank med en poleringsskive.

Sikker bruk av vinkelsliper

Før du tar i bruk din nye vinkelsliper, er det viktig å ta gode forholdsregler. Dette er et verktøy som både støyer en del, samtidig som det vibrerer og sender partikler ut i lufte. Når du bruker vinkelsliperen, er det derfor viktig at du alltid benytter et godt hørselsvern.

Beskytt kroppen med riktig verneutstyr

Det er umulig å finne en vinkelsliper som ikke vibrerer, men noen modeller har vibrasjonsdemping og teknologi som forhindrer overdrevent vibrering. Skal du jobbe med langvarige arbeidsoppgaver? Da kan det være lurt å se etter disse funksjonene. Ved utstrakt bruk over lengre perioder, kan disse maskinene potensielt føre til vibrasjonsskader. Sørg derfor for at du tar hyppige pauser i arbeidet.

Til slutt må du beskytte øyne og resten av kroppen. Hvis du skal bruke vinkelsliperen i metall, er det særdeles viktig at du bruker vernebriller. Vi anbefaler alltid at du tar i bruk vernebriller uansett materiale, med når du kutter i metall vil det alltid være en risiko for gnistsprut.

Sørg også for at arbeidsstykket er forsvarlig festet, slik at ikke vinkelsliperen ruller av gårde. Dette er en kraftig maskin som lett kan skjære gjennom harde materialer. Hold kroppen godt borte fra maskinen, og se etter en modell med godt grep. Bruk gjerne en maske slik at du ikke puster inn partikler og finkornet støv fra murverk og fliser.

Med disse tipsene kan du trygt bruke vinkelsliperen. Sørg for at du leser deg opp på ditt valgte verktøy og følg alltid sikkerhetsinstruksjonene til leverandøren. Først da er du klar til å ta i bruk din nye vinkelsliper.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo