Avfetting bil test: 3 beste avfettere til bil (2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har kåret beste avfetting til bil. Gjennom bruk har vi testet over 10 forskjellige avfettingsmidler og sitter igjen nå igjen med 3 vinnere. En skiller seg klart ut som beste avfettingsmiddel for bruk på bil.

Koch-Chemie Teerwasche – Best i test avfetting

Koch Chemie Teerwasche A

Koch Chemie Teerwäsche er en sterkt, men også skånsom avfetter. Den er effektiv ved oppløsning av forurensninger, men er fortsatt skånsom mot bilens overflate.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Koch Chemie Teerwäsche er et meget kraftig produkt basert på petroleum. Denne kan løse opp selv de tøffeste forurensningene, som blant annet asfaltrester og tjære. Produktet er blant de sterkeste på markedet og takler selv de tøffeste flekkene.

Ved å løse opp forurensningen, vil Koch Chemie Teerwäsche smelte dem slik at du enkelt kan spyle bilen ren. I tillegg er produktet effektivt ved fjerning av salt og annen skitt som ikke er til å unngå om vinteren.  Produktet fungerer like godt på både tørre og våte overflater, slik at du kan velge den metoden som passer deg best.

Spesifikasjoner

 • Petroleumsbasert
 • Sterk, men skånsom
 • Våte og tørre flater

Slik anvender du Koch Chemie Teerwäsche

Når du anvender Koch Chemie Teerwäsche, kan du velge selv om du ønsker at bilen skal være våt eller tørr. Det viktigste er å la produktet få jobbe i noen minutter før du skyller av. Helst skal Koch Chemie Teerwäsche få jobbe i minst 3 minutter, men for best resultat bør du la det virke i 5.

For å få det beste resultatet, anbefales det å påføre et lag med skum før du skyller bor avfettingen. La gjerne skumlaget også få arbeide i 3-5 minutter, og deretter kan du skylle produktet av. Fortsett prosessen med håndvasken av bilen.

Sikkerhet

De fleste bilpleieprodukter på markedet, inneholder visse kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Koch Chemie Teerwäsche er intet unntak og derfor er det viktig å lese nøye gjennom produktets sikkerhetsanvisning før du tar det i bruk.

Koch Chemie Teerwäsche inneholder H318 hvilket kan gi alvorlig øyeskade eller forårsake irritasjon. I tillegg inneholder avfettingen H304, et kjemikalie som kan være dødelig dersom det kommer ned i luftveiene eller i kontakt med svelget.

H412 kan være skadelig for vannmiljøet og har en langtidsvirkning. I tillegg inneholder Koch Chemie Teerwäsche  H472, hvilket kan forårsake skader ved gjentatt eksponering. Benytt deg alltid av godt verneutstyr som hansker og briller, slik at du er trygg.

Testresultat

Koch Chemie Teerwäsche er det sterkeste og mest effektive produktet for avfetting på markedet. Det er liten tvil om at Koch Chemie Teerwäsche er den beste avfetting det er mulig å få tak i. Her får du et produkt som effektivt smelter ned selv de tøffeste forurensninger som asfaltrester, salt og tjære.

Koch Chemie Teerwäsche er svært brukervennlig og du velger selv om du ønsker å påføre produktet på en tørr eller våt flate. Produktet krever særdeles kort virketid hvilket åpner opp for en effektiv og hurtig avfetting. Det er få produkter som kan måle seg med Koch Chemie Teerwäsche.

Her får du et sterkt og effektivt produkt, som likevel er skånsom mot overflaten til bilen din. Dette gjør Koch Chemie Teerwäsche til vinneren av denne testen, og det soleklare førstevalget for alle som vil ha den beste avfetting.

Fordeler:

 • Det mest effektive middelet vi kunne finne
 • Ekstremt god mot selv de tøffelste forurensningene
 • God på pris
 • Brukervennlig for amatøren

Ulemper:

 • Ingen spesielle ulemper

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-chemie
Volum 1 L / 5 L / 10 L
Type Petrokjemisk
  Petroleumsbasert

Beste priser hos:

Detailshop.no

Sonax Power Clean

Sonax power clean

Sonax Power Clean – Sommer og høst avfetting renser de fleste kjøretøy og hageredskaper. Dette er den perfekte avfettingen å bruke gjennom de sommervarme månedene. Et skånsomt og mildt produkt, som likevel er effektiv mot lettere forurensninger.

Produktbeskrivelse

Sonax Power Clean – Sommer og høst avfetting er et allsidig produkt som egner seg godt til avfetting om sommer og høsten – derav navnet. Dette produktet vil ikke kunne takle de vanskeligste og tøffeste forurensningen, men er et fint og greit produkt å bruke på mindre flekker.

Sonax Power Clean er utviklet for å være et skånsomt produkt, og vil derfor ikke påvirke eksisterende forseglinger. Produktet kan brukes på alle type kjøretøy og hageredskaper, og er helt petroleumsfri. Du kan også bruke avfetting til rensing av motorrom og gummimatter.

Avfettingen kan enkelte fjerne de forurensningene vi vanligvis ser om sommeren og høsten. Dette kan for eksempel være sot samt insekter og andre flekker som vanligvis oppstår gjennom de varme månedene. Produktet sliter ikke på beskyttelsen til objektet du avfetter, og er veldig skånsom mot både plastikk og gummi.

Slik anvender du Sonax Power Clean – Sommer og høst avfetting

Sonax Power Clean – Sommer og høst avfetting skal anvendes på kalde overflater. Dette produktet kommer i en sprayflaske, og du vil behøve å en god del produkt for å få ønsket resultat. Spray produktet der du måtte ønske, og la det jobbe i 4-5 minutter.

Det er viktig at du ikke lar avfettingen tørke inn i overflaten, og derfor bør du følge nøye med på tiden. Har du muligheten til å legge skum på, vil dette alltid føre til det beste resultatet. Når virketiden er over skyller du enkelt av bilen, gjerne to ganger slik at du er sikker på at bilen er ren.

Sikkerhet

Sonax Power Clean inneholder ingen kjemikalier som er merkepliktig i henhold til CLP. Likevel vil det alltid anbefales at du benytter deg av godt verneutstyr og leser nøye gjennom sikkerhetsanvisningen.

Dersom du har sensitiv eller følsom hud, kan produktet skape sprekker eller irritasjon dersom det kommer i kontakt med hendene dine. Gode hansker vil være et godt hjelpemiddel for å forebygge dette.

Resultat

Sonax Power Clean – Sommer og høst avfetting er et allsidig produkt som kan benyttes på alle kjøretøy fra biler, motorsykler og båter, til campingvogner og bobiler. Det er også mulig å benytte produktet på hageredskaper dersom du har behov for det. Dette er en avfetting som er skapt for å benyttes gjennom sommeren og høsten.

Sonax Power Clean vil ikke kunne ta de tøffeste forurensningen, men dette er heller ikke nødvendig om sommeren. Her får du et enkelt og brukervennlig produkt, som holder kjøretøyet ditt rent gjennom sommeren. Det er effektivt mot mindre forurensninger og er en superavfetting å ha i bakhånd gjennom sesongen. I tillegg er den skånsom mot overflater hvilket er et pluss.

Fordeler:

 • God på sommer og høst
 • Skånsom
 • Allsidig og brukervennlig
 •  

Ulemper:

 • Ikke like effektiv som testvinneren.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Sonax
Petroleum Nei
   
   

Prickbort – Kaldavfetting

Prickbort kaldavfetting

Prickbort er en effektiv avfetting som er utviklet for å takle tøffe forurensninger. Dette produktet gjør det godt når det kommer til olje og fett, kan til og med brukes i motorrom dersom du har behov for det.

Produktbeskrivelse

Prickbort er en avfetting som er skapt for vintersesongen. Gjennom de kalde måneden vil du ofte opplegge at et belegg har dannet seg nederst på kjøretøyet ditt. Dette er ikke til å unngå og inneholde en blanding av asfaltrester, salt og annen forurensing. For å fjerne dette må du ha en effektiv avfetting, slik som Prickbort.

Blant ingrediensene finner vi effektive kombinasjoner som kan løsne opp både tjære og asfaltrester. Ved å smelte disse ned kan du enkelt spyle bort forurensningen og bli kvitt sporene fra vinteren. For et mest effektivt resultat, vil du behøve en god høytrykkspyler.

Selv om Prickbort er effektiv og sterk, er den fortsatt skånsom mot voks og annen forsegling som allerede befinner seg på bilen din. Dersom du har sealing på bilen, vil ikke Prickbort påvirke denne. Prickbort har en god holdbarhet, men det anbefales likevel å legge til en ekstra beskytter for å få det beste resultatet.

Slik anvender du Prickbort – Kaldavfetting

Prickbort må benyttes på kalde overflater og skal ikke brukes i direkte sollys. For best effekt bør lakken på kjøretøyet være helt tørr, da avfettingen ikke er skapt for å fungere på våte flater. Etter du har påført produktet, er det viktig å gi det tilstrekkelig virketid.

Avfettingen skal få jobbe i mellom 5 til 10 minutter. Det er viktig å ikke skylle produktet av for tidlig, men det skal heller ikke tørkes inn i lakken. Her er det viktig å følge nøye med. Når produktet har fått jobbet ferdig, skyller du enkelt av bilen med en høytrykkspyler. Deretter må du vaske bilen godt for å bli kvitt rester av produktet.

Sikkerhet

Prickbort inneholder en del sterke kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. H318 kan gi alvorlige øyeskader og skape irritasjon. H315 irriterer huden og kan være etsende. H304 kan være dødelig dersom det kommer ned i luftveiene. Kjemikalier som dette er helt vanlig i bilpleie, men det er viktig å beskytte seg godt med verneutstyr.

Resultat

Prickbort er absolutt et effektivt produkt som egner seg godt til de tøffe jobbene. Den er spesialutviklet for å takle salt, tjære og asfaltrester, hvilket er forurensinger som ellers kan være vanskelig å fjerne. Produktet er relativt brukervennlig og enkelt å arbeide med.

Prickbort kan dog legge igjen et belegg på bilen din. Derfor er det viktig at du alltid vasker bilen godt etter bruk av produktet. Det holder å vaske med en god såpe, men dette kan likevel være et irritasjonsmoment for noen forbrukere. Derfor når ikke Prickbort helt til topps i testen, men likevel er det et effektivt produkt med gode kvaliteter.

Fordeler:

 • Skånsom i bruk
 • Effektiv mot tjære

Ulemper:

 • Kan legge igjen et belegg som vi fysisk måtte vaske bort med ekstra såpe


Spesifikasjoner
Merke Prickbort
Type Kaldavfetting
Volum 1L

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo