Skumsåpe test: 3 beste skumsåper (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi tester skumsåpe til bruk ved bilvask. Denne artikkelen tar for seg noe av de mest populære såpene og kårer beste skumsåpe.

Koch Vorreiniger B NTA Fri – Best i test skumsåpe

  Koch Vorreiniger B NTA Fri

Koch Vorreiniger B NTA Fri er et av markedets mest populære skumsåper. Dette produktet er fritt for fosfat, høykonsentrert, alkalisk og et veldig skumsterkt rengjøringsmiddel til forvask av ulike kjøretøy.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Produktbeskrivelse

Koch Vorreiniger B NTA Fri er en skumsåpe som effektiv rengjør både lastebiler og personbiler. Dette er et forhånds-rengjøringsmiddel som egner seg godt i skumkanon eller en skumlegger. Det er mulig å benytte seg av både lavtrykk og høytrykk.

Ettersom produktet er høykonsentrert, vil det være ekstra effektivt på kjøretøy som er sterkt forurenset eller tilsmusset. Koch Vorreiniger B NTA Fri kan også benyttes for en god nedvask før eventuell polering. Skumsåpen skummer godt, uansett om du benytter deg av en skumkanon eller lavtrykksprøyte.

Skummet sitter godt igjen på overflaten og vil feste seg til både vertikale og horisontale flater. Dette betyr at skummet kan løse selv de tøffeste forurensningene som asfaltrester og hardt sittende olje. Produktet er også effektivt på organiske forbindelser som insektsrester, kvae og fugleskitt.

Slik anvender du Koch Vorreiniger B NTA Fri

Koch Vorreiniger B NTA Fri har flere bruksområder, og derfor vil blandingsforholdene variere alt ettersom hvor du planlegger å anvende produktet. Påføringsmetoden derimot vil være lik. Du starter med å påføre produktet over hele flaten du ønsker å rengjøre, helst med en skumlegger eller skumkanon.

Produktet krever ikke lang virketid og du kan derfor raskt gå over områdene med en høytrykksspyler. Les gjerne test av høytryksspylere. Sørg for å rengjøre flatene nøye og spyl alltid nedenfra og opp for å oppnå best effekt. Blandingsforholdene er som følger: Forhåndsrengjøring 1:30 opptil 1:50, SB-høytrykksvask 1:300, rengjøring av felger 1:3 opptil 1:10 og Coplymer-avvoksing: 1:5 opptil 1:10.

Sikkerhet

Når du arbeider med bilpleieprodukter, er at alltid viktig å tenke sikkerhet. Disse produktene inneholder skadelige kjemikalier, og Koch Vorreiniger B NTA Fri er intet unntak. Her finner du blant annet H335 hvilket kan forårsake skader og irritasjon i luftveiene. Samt H315 hvilket kan være etsende og irriterende på huden.

I tillegg inneholder Koch Vorreiniger B NTA Fri H318, et kjemikalie som kan gi alvorlige øyeskader. For en trygg bruk av produktet, anbefales det å benytte seg av godt verneutstyr. Sørg for å lese nøye gjennom sikkerhetsanvisningen før du starter vasken.

Resultat

Koch Vorreiniger B NTA Fri er en effektiv og svært brukervennlig skumsåpe. Her kan du velge fritt hvordan du ønsker å legge skummet, men en skumkanon vil alltid gi best resultat. Uansett hvilken metode du velger, vil produktet produsere godt med tykt skum som fester seg både vertikalt og horisontalt.

Koch Vorreiniger B NTA Fri kan løsne selv de mest tunge og vanskelige forurensningene. Det er ikke rart at dette produktet har fått sin popularitet, og spesielt godt er det at skumsåpen har blitt godkjent av en rekke anerkjente bilmerker og produsenter. Dette er et trekkplaster i seg selv. Koch Vorreiniger B NTA Fri er en overlegen skumsåpe og kommer derfor ut av denne testen som en vinner. Dette er den beste skumsåpe som er tilgjengelig på markedet.

Fordeler:

 • Offisielt godkjent av BMW, Porsche, Mercedes-Benz mm.
 • Svært effektiv og skånsom. Skummer bra
 • Veldig bra resultat – også på de verste forurensingene

Ulemper:

 • Kun fordeler med denne

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Skumsåpe / forvask
NTA Fri
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

GYEON Q²M Foam

GYEON Q²M Foam

GYEON Q²M Foam er en skumsåpe fra den anerkjente produsenten GYEON. Dersom du ønsker deg en effektiv skumbasert forvask, vil dette være et godt produkt.

Produktbeskrivelse

GYEON Q²M Foam er utviklet for å gjøre en grundig rengjøring av bilen din. Dette er dog kun beregnet som det første steget i vaskeprosessen, og derfor vil ikke produktet kunne ta den tøffeste forurensingen. Likevel presterer GYEON Q²M Foam godt, og gjør en god jobb med å redusere mengden skitt og smuss før du går videre i prosessen.

GYEON Q²M Foam sikrer deg en skånsom håndvask etterpå, da den klarer å løse opp den nødvendige skitten. Produktet egner seg spesielt godt til personbiler som er tilsmusset av standard forurensninger som veistøv og skitt. En fordel med produktet, er at du også kan benytte den på eksteriør detaljer og aluminiumsfelger, da produktet er svært skånsomt.

Selve skummet er av god konsistens og sitter godt fast på lakken. Det er både fyldig og tykt og vil kunne effektivt løse enkel skitt og smuss. Produktet tørker noe raskt inn, og det er derfor viktig å følge godt med under prosessen. Dette produktet vil ikke gjøre bilen helt ren, men gjør en god jobb som et første stegs-produkt.

Spesifikasjoner

 • Skånsom
 • Effektiv på mild forurensing
 • Trygg for coating

Slik anvender du GYEON Q²M Foam

Blandingsforholdet til GYEON Q²M Foam vil ligge på mellom 1:5 opptil 1:15. Dette avhenger av hvor skitten bilen er, og her må du selv gjøre en vurdering. Etter du har blandet produktet kan du benytte en skumkanon til å legge skummet jevnt utover bilen.

Produktet skal virke i 3 til 5 minutter, men her er det viktig å følge med da produktet har en tendens til tørke raskt. Når virketiden er over, skyller du produktet enkelt av ved hjelp av høytrykkspyler. Deretter kan du fortsette med en trygg og lett håndvask.

Sikkerhet

GYEON Q²M Foam inneholder kjemikalier som kan være skadelig. Det lønner seg derfor å bruke produktet i et godt ventilert område og helst utendørs. Har du tilgang på en vaskehall vil dette være et godt alternativ.

Sørg for å lese nøye gjennom sikkerhetsanvisningen som følger med produktet. Her vil det stå oppført hvilke kjemikalier som kan være farlige, og du vil få en indikasjon på hvilket verneutstyr som egner seg best ved bruk av produktet.

Resultat

GYEON Q²M Foam er et godt og solid produkt som klarer å fjerne standard forurensing. Dette produktet vil kunne løsne veistøv og annen skitt, slik at resten av vaskeprosessen går tryggere for seg. Dette produktet er ikke sterkt nok til å ta den hardeste forurensingen, men egner seg godt til vanlige personbiler og lett forurensede kjøretøy.

En stor fordel er at produktet er veldig skånsomt og ikke vil ødelegge en eventuell coating. GYEON Q²M Foam er svært brukervennlig, men tørker noe raskt inn. Sørg derfor for å holde et godt øye med virketiden og unngå bruk av produktet i sterk varme.

Fordeler:

 • Skånsom, skader ikke bilen
 • Veldig effektiv på milde forurensinnger

Ulemper:

 • Tar ikke den verste forurensingen

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Gyeon
Type Forvask / skumsåpe
   
   

Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo Rich Berry Scent

Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo Rich Berry Scent

Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo Rich Berry Scent er en skånsom og mild skumsåpe med en herlig duft av bærblanding. Skumsåpen er mild mot coating og voks, og gir deg en effektiv og skånsom forvask

Produktbeskrivelse

Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo er en høyt skummende såpe som også er alkalisk. Denne sørger for en skånsom og effektiv forvask av kjøretøy som er lett til moderat tilsmusset. Produktet er effektivt nok til å takle oljerester og skitt, samtidig som det ikke påvirker forseglinger og vokslag.

En stor fordel med Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo, er at produktet har en nydelig duft av bær og sommer. I tillegg skummer denne såpen godt, og kvaliteten på skummet er også av høy kvalitet. Det henger godt igjen på lakken og kan takle selv vertikale flater. Du kan benytte såpen direkte i bøttevask dersom du ønsker det.

Benytter du deg derimot av en skumkanon, vil du virkelig kunne se hvor mye skum dette produktet produserer. Laget blir tykt og jevnt. Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo kan benyttes til både forvask og til berøringsvask. Ettersom produktet er effektivt, men også skånsomt, gir det deg gode resultater selv med mikrofibersvamp og vaskehanske.

Slik anvender du Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo Rich Berry Scent

Blandingsforholdene til Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo vil variere alt ettersom hvordan du bruker produkter. Benytter du dette til en forvask i skumkanon, kan gå for et blandingsforhold som egner seg til modellen.

Dersom du bruker Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo til vanlig vask, heller du helt enkelt noen korker av produktet i en bøtte med lunkent vann. Her vil det lønne seg å ha en ekstra bøtte med vann tilgjengelig, slik at du får renset svampen eller kluten, og forhindrer ekstra forurensing utover bilen.

Sikkerhet

Sørg for å lese nøye gjennom sikkerhetsanvisningen til Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo. Dette produktet inneholder ikke like mange kjemikalier som andre på markedet, nettopp fordi det er et svært skånsomt produkt. Likevel finner vi kjemikalet H319 hvilket kan gi alvorlige øyeskader dersom det kommer i kontakt med ansiktet.

Sørg for å benytte deg av godt verneutstyr, helst gode hansker og vernebriller. Dette vil være viktig uansett hvordan du benytter produktet – til forvask eller til håndvask.

Resultat

Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo er et godt og solid produkt, som fungerer effektivt på lett til moderate mengder forurensing. Et av produktets store trekkplaster er den nydelig duften av bærblanding. I tillegg kan produktet produsere rikelig med tykt skum, dersom du benytter deg av en skumkanon eller skumlegger.

Dette er et svært brukervennlig og enkelt produkt, som likevel gjør en effektiv og god jobb mot støv og annet skitt som samler seg på bilen. Produktet er mildt og vil derfor ikke utsett coating og annen beskyttelse. Dersom kjøretøyet ditt er kraftig tilsmusset, vil ikke Sonax Xtreme Rich Foam Shampoo ha tilstrekkelig effekt for å takle dette.

Fordeler:

 • God duft av bær
 • Skånsom og effektiv for milde forurensinger

Ulemper:

 • Tar heller ikke de verste forurensingene

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke

Sonax

Type Forvask / Skumsåpe
   

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo