Grensag test: De 3 beste grensagene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

De fleste av oss har trær og busker i hagen, men det er ikke alltid grenen vokser slik vi ønsker. En grensag er det mest praktiske verktøyet når du skal klippe og trimme grener. Det finnes mange modeller å velge fra – uansett om du skal klippe i høyden eller på bakkenivå.

Grensager hjelper deg med å trimme grener til riktig lengde og lar deg kontrollere retningene grenene vokser i. Men vi har alle forskjellige behov og derfor har vi testet noen av de mest populære alternativene på markedet. Vi kårer beste grensag 2024.

Markedsføring (knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Gardena Combisystem 300 P Bøyd – Best i test grensag 2024

Hagesag Gardena Combisystem 300 P Bøyd test

Combisystem 300 P er testens mest fleksible grensag og har en rekkevidde på fem heter. Her får du flere bruksområder, god ergonomi og et spekter av brukervennlige kvaliteter. Dette gjør Combisystem 300 P til best i test.

Her kan du lese mer eller se dagens pris:

Sjekk dagens pris

Combisystem 300 P er testens mest fleksible grensag. Denne modellen kan enten brukes alene, eller kombineres med et teleskopskaft. Går du for det sistnevnte alternativet, får du testens lengste rekkevidde på hele fem meter – dette gir mye potensial.

Grensagen skiller seg ut med sitte buede blad og en praktisk krok ytterst på spissen. Vi liker ekstra godt presisjons-tennene. Disse har impuls-herdede tannspisser som er slipt hele tre ganger for trygg og smidig saging.

Brukervennlighet

Combisystem 300 P er brukervennlig, bade alene og sammen med teleskopskaftet. Vi setter pris på at du får to redskaper i ett, og at grensagen presterer like godt alene som når den er forlenget. Det ergonomiske håndtaket gjør at sagen alltid ligger godt i plassert i hånden.

Håndtaket er også utstyrt med myk plast, noe som gir ekstra komfort. Når vi tester Combisystem 300 P med teleskop-skaftet, legger vi merke til den praktiske sikkerhetslåsen som holder koblingen fast – dette øker sikkerheten.

Bladet er beskyttet mot riper og rust, og håndtaket har et anti-skli materiale som gir godt grep, selv under drag-bevegelser. Kroken på enden av sagbladet gjør det ekstra lett å fjerne de avsagde grenene. Oppbevaring er også enkelt, takket være den innebygde hempen.

Combisystem 300 P er en fleksibel grensag som gir deg flere valgmuligheter i bruk. Du kan enten bruke modellen alene, eller kombinere den med et teleskopskaft. Da får du en maksimal rekkevidde på fem meter, noe som er imponerende.

Vi liker også den praktiske kroken som befinner seg ytterst på sagbladet. Dette gjør det lett å fjerne de avsagde grenene. En innovativ utforming skiller Combisystem 300 P ut fra andre  grensager på markedet. Det bueformede sagbladet gjør også modellen lettanvendelig

Fordeler:

 • Fleksibel bruk
 • Praktisk krok
 • Optimalisert sagvinkel

Oppsummering

Combisystem 300 P er en unik grensag med flere gode kvaliteter. Muligheten til å forlenge sagen, samt den praktiske kroken, gjør at vi kårer Combisystem 300 P til markedets beste grensag.

Du får også brukervennlige egenskaper som øker sikkerheten. Det ergonomiske håndtaket ligger godt i håndflaten og belegget sørger for at grensagen ikke sklir under bevegelse. Hvis du vil ha en fleksibel grensag og trygge arbeidsomgivelser, vil Combisystem 300 P være et utmerket valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 0,3 kg
Rekkevidde 5 meter
Bladlengde 340 mm

 

Grensag Gardena TCS Li-18/20

Grensag Gardena TCS Li-18-20 test

TCS Li-18/20 er en teleskopisk grensag for de vanskelige partiene. Modellen er batteridrevet og har flere justeringsmuligheter.

Her kan du lese mer eller se dagens pris:

Gardenstore

Produktbeskrivelse

TCS Li-18/20 er en praktisk grensag med en brukervennlig teleskop-stang. Dette er modellen for de som vil nå til over alt, uten å måtte bruke stige. Du kan klippe høye grener og tretopper, takket være rekkevidden på fire meter.

Du kan enkelt justere skaftet slik at du får en komfortabel arbeidsstilling. Klippehodet er smalt, og vi setter pris på hvor lett modellen er. Vi blir også imponert over hvor godt TCS Li-18/20 presterer i tettvokste partier. Det er mulig å justere klippehodet for optimal vinkel.

Modellen har et klippevern plassert ytterst på bladet. Dette gir god beskyttelse når du skal jobbe nær bakken eller under grener. Her får du en lang batteritid og det tar tre timer før batteriet lades opp.

Brukervennlighet

TCS Li-18/20 er en brukervennlig grensag av flere grunner. Vi liker hvor fleksibel sagen er og hvor mange justeringsmuligheter den byr på. Selve klippehodet er fleksibelt og kan justeres, takket være 2-i-1-systemet.

Med TCS Li-18/20 kan du komme til overalt, uansett om du skal sage på bakkenivå eller høyt opp i et tre. Dette gjør TCS Li-18/20 et utmerket valg til vanskelige partier. Det er også mulig å justere håndtaket, slik at du får en god rekkevidde.

TCS Li-18/20 er særdeles fleksibel og alle justeringsmulighetene er en stor fordel. Det justerbare håndtaket gjør det mulig å klippe hele fire meter opp i treet, uten at du må klatre eller bruke stige.

I tillegg er det en fordel at du får mye kraft, uten å måtte bekymre deg for ledninger som kommer i veien. TCS Li-18/20 kjører på et kraftig og sterkt batteri som gir lang brukstid. Funksjonen Powerinfo gir kontinuerlig oppdatering på batteriets gjenværende energi.

Fordeler:

 • 2-i-1-system
 • Teleskopisk justering
 • Fleksibel

   

Oppsummering

TCS Li-18/20 er en praktisk grensag som passer for de med høyere trer å tettvokste busker. Her kommer du godt til uansett, og du kan justere både vinkel og høyde på klippehodet, samt lengden på skaftet. Modellen er batteridrevet.

TCS Li-18/20 presterer godt i alle oppgaver og takler både tykke og tynne grener. Den maksimale arbeidshøyden på fire meter er imponerende, og det er flott å se at brukervennlige egenskaper er kombinert med ergonomi og høy ytelse.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt

4,2 kg

Kraftkilde

Batteri

Spenning

18 V

 

Hagesag Gardena 135 P

Hagesag Gardena 135 P test

Gardena 135 P er en liten, brukervennlig og plassbesparende grensag med sikre kvaliteter.

Her kan du lese mer eller se dagens pris:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Gardena 135 P er en praktisk og liten grensag med mye styrke. Dette regnes som en allrounder og presterer godt med tykkere grener. Selv om modellen er liten, er den også effektiv og har en høy sagytelse.

Sagbladet er krommet og kommer med en impuls-herdet presisjons-tanning. Dette sikrer at du kan jobbe med tykke grener, uten at du må bruke for mye makt. Snittet blir presist både når vi tester myke, tynne grener og hardere grener. Modellen er rustfri og kan foldes sammen for praktisk oppbevaring.

Dette er en grensag som kan festes i belte og alltid være med deg rundt i hagen. Du benytter deg av tommel-åpning når sagen skal i bruk og du kan bruke låseknappen i tre forskjellige posisjoner.

Brukervennlighet

Gardena 135 P er en nett og liten hagesag med utmerket ergonomi. Det vi liker ekstra godt med denne modellen, er at du ikke trenger å bruke mye makt for å oppnå høy sagytelse. I tillegg er det mulig å låse sagen i ulike posisjoner, noe som er en fordel.

Når det er mulig å låse sagen, sikrer dette trygg bruk uansett om den er åpen eller lukket. Dette gjør det også lettere å oppbevare grensagen trygt. Etter bruk kan du folde produktet sammen og skru på låsen – enklere blir det ikke.

Som et produkt fra Gardene, forventer vi toppkvalitet. Dette kan Gardena 135 P skilte med, samt en uslåelig pålitelighet og ytelse. Materialene brukt gir grensagen en høy ytelse og sagbladet er impuls-herdet. I tillegg finner vi en trippel-slipt presisjons-tanning, noe som sikrer nøyaktig kapping av greiner. Her kan du enkelt utføre spesielle innsnitt.

Skulle du være uheldig og glemme grensagen i hagen, trenger du ikke å bekymre deg for rust. Med rustfri materiale er du sikret en grensag med lang levetid, noe som naturligvis er en stor fordel.

Fordeler:

 • Liten og lett
 • Trygg håndtering
 • Rustfri

Oppsummering

Gardena 135 P er en liten og praktisk grensag med sikre egenskaper. Vi liker alle sikkerhetsfunksjonene som også gjøre grensagen brukervennlig. Tommelåpning, låseknapp og stopperen på enden som sikrer et godt grep, kommer godt med.

Håndtaket er ergonomisk og vinklet for komfort. Gardena 135 P er grensagen for de som ønsker en effektiv, men også plassbesparende sag til hagearbeidet. Her får du også en garantiperiode på 25 år og et rustfritt blad som lover lang levetid.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt

0,22 kg

Lengde

135 mm

 

Nyttig å vite om grensag

Grensager kommer i forskjellig lengder og størrelser. Dersom du har en hage med høye trær og busker, vil det lønne seg å gå for en lengre modell. Disse kalles for teleskop-sager og gir deg en lang rekkevidde. Fordelen med disse er at du slipper å bruke stige og kan arbeide fra bakkenivå.

Det kan også lønne seg å velge en teleskopsag dersom du har svært tettvokste busker og trær. Selv om de ikke er så høye, trenger du likevel en god rekkevidde for å komme skikkelig til. Hvis du derimot har mindre trær med grener som vokser i god avstand, kan en vanlig grensag være den beste løsningen.

Dette bør du se etter i grensag

Sørg for at du får den arbeidslengden du trenger. Hvis du er usikker, er det smart å gå for en modell som testvinneren Combisystem 300 P. Her får du valget om å forlenge grensagen ved behov, noe som kommer godt med.

Tenk også gjennom kvalitet og sikkerhet. Gode materialer gir en lang levetid, men du skal også få en komfortabel opplevelse. Myke håndtak og anti-skli er fordelaktige egenskaper. Med dette i bakhodet blir det lettere å finne grensagen som passer for deg.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 1 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo