Dashbordkamera test: 4 beste dashcam (april 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne testen tar for seg dashcam. Vi vurderer og kårer beste dashbordkamera 2024.

MIO 792 WIFI PRO – Best i test dashbordkamera

MIO 792 WIFI PRO

792 WIFI PRO er et solid dashbordkamera fra MIO produsenten. 792 WIFI PRO kommer i en klassisk utforming og har et meget godt display. Dette dashbordkameraet gir deg krystallklart opptak og sørger for høy ytelse uansett om det er mørkt eller lyst ute. Her får du klare detaljer, selv om det sent på kvelden.

Du kan lese mer eller kjøpe produktet her:

Les mer på Eurodel.no

Produktbeskrivelse  

Et stort pluss med 792 WIFI PRO, er nemlig hvor detaljert opptakene blir. Her klarer du å se bilskilt, selv i tunneler med skiftende lys. I tillegg kommer 792 WIFI PRO med en innebygget Wi-Fi funksjonalitet hvilket vi liker særdeles godt. Dashbord er et ekstrautstyr mange har fått øynene opp for de siste årene, og 792 WIFI PRO har flere gode kvaliteter.

Kameraet kan stilles inn slik at opptaket starter når du starter kjøreturen. Dette er å anbefale da du aldri vet når du får behov for materiale fra kameraet. Det kan like gjerne skje uhell på vei til butikken, som på de lange bilturene. Her får du et detaljert opptak som ikke lar seg påvirke av skiftende lysforhold.

792 WIFI PRO kommer også med innebygget GPS, hvilket er en stor fordel. Den integrerte GPS-en gir mange goder, som blant annet muligheten til å spore hele reiseruten. Her får du informasjon om både hastighet, breddegrad, retning, høydemeter og lengdegrad. Dette kommer godt med dersom du skulle havne i en ulykke og trenger dokumenterbart bevis for egen kjøring.

Du får med en hendig G-sensor som kan komme godt med. Dette er en funksjon som sørger for at kameraet slår seg på, dersom du skulle havne i en ulykke. Dette kan også være nyttig dersom du bremser brått. Sensoren vil reagere på dette og fange opp det som skjer, uavhengig av om kameraet er på eller ikke. Praktisk dersom du står parkert og noen bulker borti bilen.

Kameraet kommer også med Wi-Fi og en innebygd software. Denne oppdateres både gratis og kontinuerlig, og sørger for at du alltid er klar over hva fartsgrensen er når du kjører. Kvaliteten på videoopptaket er som sagt krystallklart og kommer i 1080p Full-HD. Takket være Wi-Fi-funksjonen er det også særdeles enkelt å dele opptak på sosiale medier.

Vekten til 792 WIFI PRO ligger på kun 0,2300 kilo – dette er lite, selv for et dashbordkamera å være. Monteringen er både brukervennlig og enkel. Kameraet vil henge stabilt, selv ved kjøring i ujevne terreng eller krappe svinger. Alle disse godene tatt i betrakting, kommer det klart frem at 792 WIFI PRO er vinneren og best i test av dashbordkamera.

Du installerer kameraet enkelt og greit uten å måtte trenger tekniske forkunnskaper. Innstillingene er også særdeles brukervennlige og er lagt opp for enkel justering. Du velger selv hvor du vil feste 792 WIFI PRO. Ved bruk av den kraftige sugekoppen kan kameraet festet på frontruten. Ønsker du derimot å plassere kameraet direkte på dashbordet er dette også fullt mulig.

792 WIFI PRO presterte like godt hengende på ruten, som stående på dashbordet. Her er det bare smak og behag som gjelder. Dersom du benytter deg av dashbordkamera for første gang, kan det være lurt å teste begge metodene for å se hva som fungerer best for deg og ditt synsfelt. 792 WIFI PRO er likevel lite nok til at det ikke distraherer under kjøring.

Resultat

792 WIFI PRO fra MIO er uten tvil testens beste dashbordkamera. Her får du flere gode og funksjonelle egenskaper som Wi-Fi, GPS og innebygd software. Kamerakvaliteten i seg selv er også upåklagelig. Kameraet gjør det like bra i både mørke og dagslys, og sørger for krystallklare opptak i Full-HD 1080p.

Dette er et godt valg for alle som ønsker seg et solid, robust og godt dashbordkamera med gode kvaliteter. Her får du alt du trenger og litt til. Med 792 WIFI PRO vil du alltid ha full oversikt over egen kjøring, og med automatisk start av opptak trenger du aldri bekymre deg for om du har husket å slå på kameraet eller ikke. MIO 792 WIFI PRO klatrer til topps i vår vurdering og blir best i test.

Fordeler:

 • 792 WIFI PRO har en særdeles lett vekt hvilket er et pluss. Dashbordkameraet henger solid og stødig, og får et krystallklart opptak selv i skiftende lysforhold. I tillegg kommer det med hendige Wi-Fi- og GPS-funksjoner, noe mange forbrukere ser etter når de skal velge seg et kamera.

 • 792 WIFI PRO er en ekstra sikkerhet når du kjører, og kommer med et software som sporer hele kjøreturen din. Den vil fortelle deg hva fartsgrensen er, og kan fortelle om hvilken hastighet, retning og lengde og bredde du kjørte i.  

 • Dette dashbordkameraet har også en meget praktisk G-sensor. Dette er en sensor som gjør at kameraet slår seg på dersom du skulle bremse brått, havne i et sammenstøt eller andre ulykker. En slik sensor gir en ekstra trygghet og sørger for at du alltid får ulykker og kollisjoner på opptak. Uansett om dette kun er brå bremsing eller et faktisk sammenstøt.

Ulemper:

 • Vi finner ingen nevneverdige ulemper med 792 WIFI PRO, hvilket også gjør at dette blir kåret til beste dashbordkamera på markedet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Skjermoppløsning

1920 x 1080

Skjerm

2,7″

GPS

Ja

WIFI

Ja

Beste priser hos:

Eurodel.no

MIO MIVUE J60

MIO MIVUE J60

MIO MIVUE J60 er enda et godt valg fra den anerkjente produsenten. Dette er et robust dashbordkamera med flere gode kvaliteter og egenskaper. Kameraet kommer i et avlangt design, men holder seg likevel diskret og lite forstyrrende. Dette er et stort pluss. Du får gode opptak i 1080p Full HD, samt flere smarte funksjoner.

Produktbeskrivelse

MIO MIVUE J60 kan også startes opp automatisk ved starten av kjøreturen din. Du stiller enkelt inn dette ved å gå inn på innstillingene i kameraet. Da vil MIO MIVUE J60 starte opptaket automatisk hver gang du setter deg i bilen. Dette er å anbefale da det er enkelt å glemme å slå kameraet på i en travel hverdag.

Selv om det er ikke klarer å konkurrere helt med testvinneren, er også MIO MIVUE J60 særdeles god på fange detaljer. Det gjør også en fin profil i mørket, men gir noe klarere bilder i dagslys. Dette er dog å forvente, og trekker ikke alt for mye ned på helhetsvurderingen.

En stor fordel er det at MIO MIVUE J60 også kommer med integrert GPS. Dette er det ikke alle dashboardkamera som gjør. Skal du kjøpe ditt første kamera, vil det anbefales å gå for et med GPS, her er det nemlig mange goder å hente. Du kan blant annet spore reiseruten din fra start til slutt.

Med sporingen vil du få opp en mengde nyttig informasjon. Blant annet vil GPS-en gjøre rede for hvor fort du kjørte, altså hastighet, samt lengdegrad, breddegrad, høydemeter og retning. Softwaret til kameraet er blir også oppdatert kontinuerlig hvilket er gratis. Dette er med på å forsikre deg om at du alltid vet hva fartsgrensen er i de områdene du kjører. Et stort pluss om du er i utlandet eller på ukjente veier.

Selve videokvaliteten er også upåklagelig. Lisen ligger på 130 grader synsvinkel, noe mindre enn testvinneren, men likevel tilstrekkelig for et godt overblikk. Opptakene kommer i Full-HD 1080p. Dette gjør det enkelt å se detaljer på opptaket, selv i høy fart eller ved minimalt lys. Klarheten i videoen er absolutt en fordel her.

I tillegg er det enkelt å dele videoopptak fra MIO MIVUE J60. Dette dashbordkameraet er nemlig lagt opp for at brukeren enkelt skal kunne dele videoer fra sine turer på sosiale medier. Formatet i videoen kommer i perfekt størrelse for enkel deling på både YouTube og Facebook. Aldri har det vært enklere å la venner følge med på ferden!

Brukervennligheten trekker også opp for MIO MIVUE J60. Det er særdeles enkelt å installere og lett å ta i bruk. Her blir du ikke sittende lenge å fikle med innstillingene. Den innebygde fartsmåleren er blant funksjonene vi liker aller best, samt muligheten til å spore hele ruten fra start til slutt.

Du fester enkelt dashbordkameraet direkte på frontruten med den effektive sugekoppen. Skulle du heller ønske å ha kameraet på selve dashbordet er dette også fullt mulig. MIO MIVUE J60 gjør det bra i stabilitetstester og lar seg ikke påvirke av ujevne veier og varierte kjøreforhold.

Designet til MIO MIVUE J60 sørger for diskre plassering, på tross av det noe avlange designet. Det anbefales å teste kameraet på både frontruten så vel som dashbordet, slik at du finner ut hvilken metode som passer best for deg og dine kjøreforhold.

Resultat

MIO MIVUE J60 er et godt, brukervennlig og robust dashbordkamera som egner seg ypperlig for førstegangskjøpere. Her får du flere sterke funksjoner som GPS hvilket gjør det enkelt å spore ruten din. I tillegg er kameraet utviklet for enkel deling av opptak til flere sosiale medier som blant annet Facebook og YouTube.

Det er særdeles enkelt å installere kameraet, hvilket er med på å gjøre det lett anvendelig for nybegynnere. Selve bildet er krystallklart og du får opptak i 1080p Full-HD. Den innebygde hastighetskontrollen er også et stort pluss. MIO MIVUE J60 er et ypperlig valg av dashbordkamera, til en fornuftig og rimelig pris.

Fordeler:

 • De mange brukervennlige funksjonene gjør dette til et svært nybegynner-vennlig dashbordkamera. Det er både enkelt å installere og lett å montere

 • GPS-funksjonen er en svært nyttig fordel, som gjør det enkelt for deg å spore hele ruten din.  

Ulemper:

 • Det er ikke mye å utsette på MIO MIVUE J60, likevel finner vi at dashbordkameraet ikke har en parkeringsfunksjon. Dersom du skulle oppleve at noen bulker bilen din mens den står parkert, vil du altså ikke få fanget dette på film. Dette trekker nok ned til MIO MIVUE J60 havner på andreplass i denne testen.  

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Skjermoppløsning

1920 x 1080

Bildefrekvens

30

GPS

Ja

WIFI

Nei

Beste priser hos:

Eurodel.no

NAVITEL R400 NV

Navitel R400 NV er blant testens billigste og rimeligste alternativer. Her får du mange gode kvaliteter for pengene. Dette dashboardkameraet har nemlig like god bildekvalitet som selv de dyreste kameraene på markedet. Her får du en oppløsning på 1080p hvilket vil si Full-HD.

Produktbeskrivelse

I tillegg kommer kameraet med flere goder og ekstrautstyr. Du får med to praktiske bilholdere, en USB-kabel for overføring, en mikrofiberklut for rengjøring av linsen og ikke minst en lader. Her får du altså mye for pengene, både med tanke på kvaliteter og egenskaper, men også i forhold til ekstrautstyr.

Som regel når et dashbordkamera er svært billig, vil det forekomme ekstrautgifter i form av utstyr. Dette trenger du ikke bekymre deg for med Navitel R400 NV. Her får du alt du trenger for sikker og trygg filming av kjøreturer. Skjermen er på 2,7 tommer, hvilket er langt lavere enn de dyreste modellene på markedet. Dette er dog også å forvente når vi tenker på prisen.

Selv om skjermen er liten, utsetter dette ikke kvaliteten på opptaket. Dette kommer som sagt i krystallklare bilder med Full-HD. Filene blir lagret i et praktisk H.264 format, perfekt for deling på sosiale medier som YouTube og Facebook. Dette formatet fungerer også effektivt for opplastning til Instagram.

Et av de største trekkplastrene til Navitel R400 NV, er at du får med en G-sensor til tross for den lave prisen. Denne sensoren er svært mottakelig og vil reagere på bråbremsing eller andre ulykker. Dette betyr i teorien at kameraet slår seg på dersom dette skulle forekomme, uavhengig av om du fysisk har slått det på eller ikke.

Fordelen med G-sensor er at du kan være helt trygg på at ulykker og andre hendelser blir fanget på opptak. Dette kommer godt med dersom du trenger bevis i forsikringssaker. Selve kameraet kan innstilles til å starte automatisk når du starter kjøreturen. Du får altså med mange av de samme funksjonene som dyremodeller har, men til en langt rimeligere pris.

Det som derimot reflekteres av prisen, er stødigheten og robustheten til kameraet. Kjører du mye i ujevnt terreng eller varierte forhold, kan du oppleve at kameraet ikke er særlig stødig. Dette er en ulempe for nordiske forbrukere, da vi ofte kommer over ulike kjøreforhold. Ujevn asfalt, en krapp sving eller andre hendelser, gjør at Navitel R400 NV mister stødigheten sin rimelig fort.

I tillegg har ikke Navitel R400 NV all verdens med lagringsplass. Dette dashbordkameraet støtter ikke minnekort som er større enn 32 GB. For noen forbrukere er dette kanskje tilstrekkelig, men det vil likevel innebære at du hyppig må føre over videoer dersom kameraet slår seg på ved automatikk.

Ettersom det anbefales å ha på denne automatiske innstillingen, er et minnekort på maks 32 GB i minste laget. Særlig for de som kjører lengre turer vil dette nok trekke en god del ned. Selve filmingen og kamerakvaliteten er derimot upåklagelig. Her får du samme kvalitet som med de dyreste modellene, men Navitel R400 NV taper en del på praktiske løsninger og funksjoner.

Navitel R400 NV kan også være noe vanskelig å forstå seg på ved første bruk. Derfor egner dette gjerne seg ikke for nybegynnere. Når du blir vant til kameraets innstillinger derimot, vil du nok ikke se på dette som en direkte ulempe videre.

Resultat

Navitel R400 NV er et godt dashbordkamera for de som ikke ønsker å bruke allverdens med penger på et slikt ekstrautstyr. Her får du en enestående kvalitet som kan konkurrere mot selv de dyreste alternativene på markedet. Videoen er krystallklar og du får med deg alle de nødvendige detaljene du har behov for.

Det som derimot trekker en god del ned for Navitel R400 NV, er det praktiske løsningen. Dette er ikke et særlig stødig kamera, og det blir fort påvirket av ujevnt underlag og krappe svinger. I tillegg har det ikke mye kapasitet hva gjelder minnekort. Her er maksgrensen på 32 G, hvilket nok trekker ned for mange forbrukere.

En positiv funksjon er derimot den praktiske G-sensoren. Denne sørger for a Navitel R400 NV skrur seg på dersom det forekommer en ulykke bråbremsing. Du får med andre ord en god del for pengene med Navitel R400 NV. Dette er absolutt et godt alternativ for de som ønsker seg klare bilder og opptak, til en rimelig og grei pris.

Fordeler:

 • Det største trekkplasteret til Navitel R400 NV, er uten tvil prisen. Her får du et realtivt godt og dyktig dashbordkamera, til en langt vennligere pris enn andre modeller på markedet

 • Det er også en stor fordel at prisen ikke gjenspeiler seg i kvaliteten. Her får du nemlig Full-HD 1080p, hvilket resulterer i krystallklare bilder.

Ulemper:

 • NAVITEL R400 NV har en noe høy vekt i forhold til hvor lite kameraet er. Dette er nok med på gjøre kameraet rimelig ustødig. Det skal nemlig ikke mye til før Navitel R400 NV begynner å vakle, noe som er en definitivt stor ulempe for norske sjåfører som stadig vekk opplever skiftende kjøreforhold.

 • I tillegg støtter ikke Navitel R400 NV minnekort over 32 GB. For sjåfører som kjører lengre strekninger, vil nok dette være en stor ulempe. Men selv for de hverdagslige sjåførene kan dette også medføre et stort irritasjonsmoment. Sjansene for at overføringen uteblir grunnet hyppigheten er stor.  


Spesifikasjoner

Skjermoppløsning

960 x 240

GPS

Nei

Synsfelt

120 grader

Beste priser hos:

Eurodel.no

EINPARTS EPDVR01RC

EINPARTS EPDVR01RC

EPDVR01RC kommer fra den anerkjente tyske produsenten EINPARTS. Dette er en produsent som fokuserer på kvalitet i alle sine biltilbehør, og dette kommer tydelig frem i deres EINPARTS EPDVR01RC. Dette er det dashbordkameraet i testen med desidert best synsfelt. Her får du nemlig hele 170 grader noe som er langt over gjennomsnittet på 130.

Produktbeskrivelse

Selve kvaliteten på kameraet er også av første klasse. Her får du ekstremt stødige opptaket, hvilket er optimalt for de som ønsker å ta ut stillbilder fra videoen. Mange benytter seg gjerne av dashboardkamera for å kunne se på naturen de har kjørt gjennom etter ferier – for dette formålet er EINPARTS EPDVR01RC et godt valg

Kvaliteten er i 1080p hvilket gir deg Full-HD. Du får altså med deg alle detaljer fra kjøreturen, noe som kan komme godt med dersom du skulle trenge videobevis etter ulykker eller sammenstøt. I tillegg gir det ekstremt gode bilder av nummerskilt. Dette er absolutt en fordel om du skulle bli bulket av noen som stikker av.

EINPARTS EPDVR01RC kommer med en praktisk G-sensor. Dette er med på å øke sikkerheten din i trafikken. Denne sensoren er svært mottakelig og sørger for at kameraet slår seg automatisk på dersom du skulle havne i en ulykke, kollisjon, sammenstøt eller bremse brått.

En stor fordel er det også at videoen som blir lagret, ikke kan overskrives. Dette er et stort problem hos noen dashbordkamera. Men med EINPARTS EPDVR01RC trenger du aldri bekymre deg for at viktige videoer går tapt. For å fjerne videoen må disse slettes manuelt. Dette kan muligens virke slitsomt for noen, men i lengden gir det deg en ekstra trygghet.

EINPARTS EPDVR01RC er også et svært brukervennlig dashbordkamera. Innstillingene er relativt enkle å forstå seg på, selv for nybegynnere som aldri har vært borti et slikt kamera før. Monteringen er også ikke noe å klage på. Dette dashboardkameraet kan du nemlig plugge enkelt inn i sigarettenneren og deretter plassere det på frontruten. Dette kalles en plug and play-installasjon.

Det som derimot trekker en god del ned for EINPARTS EPDVR01RC, er den manglende Wi-Fi og GPS-funksjonen. Dette er nemlig et dashbordkamera til en stiv pris, og vi hadde dermed forventet oss flere funksjoner enn hva som blir gitt. GPS er nyttig og noe mange forbrukere ser etter. Dessverre har produsenten valg å utelate dette fra EPDVR01RC.

Resultat

EINPARTS EPDVR01RC gir deg særdeles gode opptak og kommer med flere gode funksjoner. Det største trekkplasteret til dette dashbordkameraet, er hvor solide og stødige opptakene blir. Dersom du har behov for å trekke ut bilder fra opptaket vil ikke dette være noe problem. Selve bildene er også krystallklare og kommer i Full-HD 1080p.  

Dette dashbordkameraet har også testens beste synsfelt. Her får du nemlig en oversikt på hele 170 grader, hvilket er langt bedre enn gjennomsnittet. Dersom du leter etter et dashbordkamera har du nok fått med deg at de fleste kameraene har et synsfelt på rundt 130 grader. Her skiller altså EINPARTS EPDVR01RC seg sterkt ut.

Det som derimot trekker en god del ned for EINPARTS EPDVR01RC, er de manglende praktiske funksjonene. Her får du verken Wi-Fi eller GPS-integrert. Ettersom dette er et dashbordkamera av i en relativ høyprisklasse, er det skuffende at disse funksjonen ikke følger med. Dette er nok til at EINPARTS EPDVR01RC mister en god del poeng i denne testen.

Fordeler:

 • EINPARTS EPDVR01RC kommer med en praktisk G-sensor hvilket er en stor fordel. Her kan du være trygg på at kameraet skrur seg på dersom du skulle bremse brått, havne i en kollisjon eller andre ulykker. I tillegg kan ikke videoen på EINPARTS EPDVR01RC overskrives, hvilket er et stort pluss. Her trenger du aldri bekymre deg for at opptak går tapt.

 • EINPARTS EPDVR01RC har også et av testens beste synsfelt, med hele 170 grader. Her får du med deg alt som skjer på veien gjennom opptaket. I tillegg kommer opptaket i krystallklare bilder i Full-HD. Videoopptakene er også særdeles stødig. Dette er en stor fordel dersom du ønsker å rekke ut stillbilder fra opptaket.

 • Selve skjermen på dashbordkameraet er også upåklagelig. Den er på hele 3” hvilket er langt over hva vi vanligvis ser på markedet. Designet sørger likevel for at kameraet er diskre nok til å ikke forstyrre under kjøringen.

Ulemper:

 • EINPARTS EPDVR01RC kommer dessverre ikke med en innebygget GPS eller Wi-Fi. For et dashbordkamera i denne prisklassen, hadde vi forventet å få se slike funksjoner. Dette trekker en del ned for et ellers ypperlig dashbordkamera.


Spesifikasjoner

Synsfelt

170 grader

GPS

Nei

WIFI

Nei

Beste priser hos:

Eurodel.no

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo