Treningsbelte test: De 3 beste treningsbeltene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I denne artikkelen tester vi treningsbelter. Vi vurderer de forskjellige alternativene som vi finner på markedet og kårer beste treningsbelte 2024.

Titan Toro Action Belt – BEST I TEST TRENINGSBELTE

Titan toro action belt test

Det svarte treningsbeltet fra Titan Support Systems er et treningsbelte laget spesielt for deg som konkurrerer innen styrkeløftning. Det fungerer også bra for annen tung trening, hvis du heller foretrekker det.

Produktet kan kjøpes på:

Gymgrossisten

Produktbeskrivelse  

Titan Toro Action Belt er produsert i USA, og er laget av amerikansk lær/mokka. Det er et kvalitetsbelte som er behandlet for å gi en myk passform, samtidig som det tåler veldig tunge løft.

I tillegg er det veldig enkelt å feste og å ta av, og dersom du vet hvordan du gjør det (f.eks med ‘’action-lever’’-spennet), så er det faktisk mulig å gjøre det med bare en hånd.

Resultat

Det er uten tvil Titan Toro Action Belt fra Titan Support Systems som kommer best ut i denne testen. Med unntak av litt sterk lukt av skinnet som treningsbeltet er laget av, er det ikke noe særlig å sette fingeren på.

Det er dessuten et stort pluss at treningsbeltet kommer i flere størrelser enn veldig mange andre, slik at sjansen er større for å finne noe som passer.

Det kan potensielt gnage litt på hoften, men dette kan unngås ved litt justering. Hvor vidt sterk lukt kan virke negativt, tror vi varierer fra person til person. Om så skinnet lukter litt, så er jo det en naturlig del av treningen uansett.  

Fordeler:

 • Titan Toro Action Belt sin største fordel, er at det også kommer i store størrelser. I tillegg til standardstørrelser som Small, Medium, Large og X-Large, så kan du også kjøpe dette beltet i enten X-Small eller XX-Large.

 • Titan Toro Action Belt sin største fordel, er at det også kommer i store størrelser. I tillegg til standardstørrelser som Small, Medium, Large og X-Large, så kan du også kjøpe dette beltet i enten X-Small eller XX-Large.

 • Dette treningsbeltet er dessuten godkjent av Det internasjonale Styrkeløftsforbundet (IPF), hvilket betyr at du kan være 100% sikker på at det er en veldig god investering.    

Ulemper:

 • Etter å ha tatt en helhetsvurdering, finner vi ingen ulemper som er store nok til å trekke ned helhetsinntrykket av Titan Toro Action Belt.

 • Men det kan være lurt å passe på at treningsbeltet sitter komfortabelt før du begynner å trene. Da unngår du å få problemer med at det gagner på hofta. Kjenn etter og juster beltet underveis i treningsøkten, hvis det er nødvendig.

 • Hvis vi derimot skal være litt pirkete, så kan skinnet som treningsbeltet er laget av gi fra seg en litt sterk lukt.

 • Spesifikasjoner

Med utgangspunkt i midjemålet ditt, finner du ut hvilket av disse størrelsene som er det beste valget for deg. Målene som er listet opp bak størrelsene tar utgangspunkt i innerste og ytterste hull på treningsbeltet.

Spesifikasjoner

Bredde

10 cm

Tykkelse

10 mm

X-Small

Small

Medium

50-75 cm

55-80 cm

70-95 cm

Large

X-Large 

XX-Large 

80-105 cm

90-115 cm

105-130 cm

 

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Chained Nutrition Weight Lifting Belt

Chained nutrition treningsbelte test

Produktbeskrivelse

Chained Nutrition Weight Lifting Belt er et belte i ekte skinn med mockafinish. Beltet har også en spenne av stål, som gjør både påtagning og avtagning enkelt.

Det sies også at dette treningsbeltet fra Chained Nutrition Gear, er et belte som klarer selv de tyngste løftene.

Resultat

Chained Nutrition Weight Lifting Belt er altså det treningsbeltet det strider mest usikkerhet rundt i denne artikkelen. Det har status som toppselger, noe som forteller oss at produktet selger godt, men tilbakemeldingene er litt varierte.

Dette er et treningsbelte laget av ekte skinn, med en spenne som effektiviserer på- og avtagningsprosessen. Det er et godt alternativ for dem som skal ta tunge løft, og det har potensiale til å være svært slitesterkt.

Med andre ord, så er dette et godt belte, men det har noen feil og mangler dette også. Noen eksempler på det er at spennen har en tendens til å sprette opp, og at skinnet gir fra seg en stram lukt.

Så med bakgrunn i den litt varierte informasjonen, så kan vi nok konkludere med at også dette beltet nok er best for ‘’vanlige folk’’ på treningsstudio enn det er for en som konkurrerer.

Fordeler:

 • Mye av det vi nevnte i produktinformasjon, kan også trekkes frem som fordeler. Dette treningsbeltet er laget av ekte skinn, noe som kan fortelle oss at det er skikkelig kvalitet. Det er lett å ta treningsbeltet på, og det er like enkelt å ta det av igjen etterpå.

 • Det fremstår også som slitesterkt, ettersom det fortsatt sitter stramt og fint etter flere års bruk.

Ulemper:

 • Til tross for at Chained Nutrition Weight Lifting Belt er en toppselger, så er det slik som med veldig mye annet. Forskjellige mennesker oppfatter ting forskjellige, og man har ulike opplevelser med produktene.

 • Det resulterer i tilbakemeldinger som handler om at spennen av og til spretter opp, at skinnet lukter litt stramt og at det er ikke nødvendigvis det beste valget for deg som konkurrerer.

 • Spesifikasjoner

Størrelsene tar utgangspunkt i ditt midjemål, så du må derfor ta mål av midjen din for å finne ut hvilken størrelse du trenger. Målene til hver størrelse som er listet opp nedenfor angir innerste og ytterste hull på treningsbeltet.

Spesifikasjoner

Tykkelse

10 mm

Bredde

10 cm

Small

Medium

60-80 cm

75-95 cm

Large 

X-Large 

85-105 cm

100-200 cm

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Basic Gym Belt

basic gym belt test

Produktbeskrivelse

Basic Gym Belt er et anatomisk utformet treningsbelte i neopren (dvs. syntetisk gummi). Treningsbeltet er konturformet, noe som gir deg den stabiliteten og komforten du trenger når du skal løfte tunge vekter.

Dette treningsbeltet har en talje som er laget av 100% polyester, mens selve beltet består av 60% neopren i tillegg til 40% nylon.

I tillegg til å være konturformet ved ribben og hofte, så er beltet bredere foran. Dette er noe som gir bedre støtte for magen. Du låser beltet enkelt med en Velcro-spenne, som er en veldig sterk spenne. Det kan likevel være lurt å være påpasselig når du trer reimen gjennom.

Resultat

En helhetsvurdering av Basic Gym Belt fra Better Bodies Gear viser at det er flere fordeler enn ulemper med dette treningsbeltet.

Dette treningsbeltet tilbyr både den støtten, stabiliteten og komforten du trenger under trening. Det er vaskbart og har et ventilasjonshull, som utvilsomt bidrar til å gjøre treningsøkten til en enda bedre opplevelse.

Basic Gym Belt er derfor et valg godt når du skal kjøpe deg et nytt treningsbelte. Men basert på løsningen med borrelås, så kan vi konkludere med at akkurat dette treningsbeltet sannsynligvis er best egnet for en som trener enten for moro skyld eller for å holde kropp og styrke ved like.

Hvis du er på utkikk etter et treningsbelte som kan hjelpe deg i forberedelsene til en konkurranse, så kan det være lurt å utvide horisonten enda litt mer.

Fordeler:

 • Basic Gym Belt har flere fordeler, deriblant at beltet kan vaskes. Du trenger altså ikke bekymre deg for at vond lukt skal sitte igjen etter forrige treningsøkt. Det er noe som også vil føre til at det er mer behagelig for deg å bruke det.    

 • I tillegg er dette beltet designet med et ventilasjonshull på baksiden. Ventilasjonshullet bidrar til å holde deg avkjølt og komfortabel gjennom hele økten, og det er jo også et utelukkende positiv element.

Ulemper:

 • Basic Gym Belt er et godt og mykt treningsbelte, men i tillegg til spennen festes beltet med en borrelås. Dette er det veldig viktig å være bevisst på, slik at du raskt kan reagere hvis det mot formodning skulle løse og sprette opp underveis i treningsøkten. Det vil være både ubehagelig og potensielt farlig, hvis det skulle skje.

 • Spesifikasjoner

Når du skal gå til innkjøp av et treningsbelte, må du først finne ut hva midjemålet ditt er, for det er det størrelsene tar utgangspunkt i. Det minste og det største tallet i oversikten nedenfor viser til henholdvis det innerste og ytterste hullet på treningsbeltet.

Spesifikasjoner

X-Small

Small

55-70 cm

65-80 cm

Medium

75-90 cm

Large 

85-100 cm

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Nyttig å vite – hvem, hvordan og hvorfor ikke

Hvis du etter å ha lest denne artikkelen, sitter og leker med tanken på å skaffe deg et treningsbelte, så er det veldig viktig at du undersøker det ordentlig. Spørsmålet om hvor vidt du kan eller bør bruke treningsbelte er nemlig ikke sort/hvitt. Det er flere faktorer som bør spille en rolle i denne avgjørelsen.

Generelt sett vil et treningsbelte være en god investering, spesielt for de som har knebøy og markløft som en del av den faste treningsrutinen sin. De som trener knebøy og markløft vil kunne hente mye treningsmessig fra et godt treningsbelte, deriblant økt ryggradstabilitet.

Et godt treningsbelte kan bidra til at du totalt sett klarer å løfte tyngre vekter og at du klarer å håndtere disse samtidig som du opprettholder høy bevegelseshastighet. Dette avhenger også av hvordan du bruker beltet.

Når du bruker et treningsbelte er et par ting som det er lurt å ha i bakhodet. Vær bevisst på hvor på magen du plasserer beltet, og hvor stramt du spenner det. Husk at det skal være komfortabelt! Utover det avhenger det av hva du synes er behagelig og hvilken øvelse du skal utføre.

Det er derimot veldig viktig å huske at et treningsbelte ikke er ment for alle. Hvis du har helseproblemer (f.eks hjerteproblemer) som kan forverres ved bruk av treningsbelte, så skal du verken vurdere eller bruke det. Dersom du er usikker eller ikke har nødvendig informasjon om helsesituasjonen din, bør du få dette undersøkt hos en lege.  

Du skal heller ikke bruke et treningsbelte hvis det virker begrensende på bevegeligheten din på noen som helst måte. Full bevegelsesfrihet er uten tvil en mye større fordel under trening enn et treningsbelte som potensielt begrenser dette noen gang vil være.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo