Elipsemaskin test: De 8 beste elipsemaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Trening av større muskelgrupper er viktig. Det er noe uten tvil produktet som er testet her, nemlig elipsemaskinen tar for seg. I denne artikkelen kårer vi beste elipsemaskin 2024.

Crosstrainer i.FDC20 Studio – Best i test elipsemaskin

Crosstrainer i.FDC20 Studio test

Crosstrainer i.FDC20 Studio fra BH Fitness er en ellipsemaskin som er 185 cm lang, 70 cm bred, 170 cm høy og veier 85 kilo. Dette er faktorer som medvirker til at apparatet tåler en bruksvekt på maksimalt 130 kilo, og derfor egner seg godt til de som liker veldig tunge treningsøkter.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Produktbeskrivelse  

Dette er et svært praktisk treningsapparat, siden den passer til flere forskjellige typer tunge treningsøkter. Denne ellipsemaskinen fra BH Fitness kan brukes både i kommersiell bruk, på hjemmebane eller på rehabiliteringssenter.

Dette treningsapparatet er utstyrt med stillegående pedaler som i tillegg kan justeres. Pedalene har en trinnlengde på hele 51 cm, og det er ganske sikkert de største pedalene som har blitt omtalt i denne produkttesten.

Crosstrainer i.FDC20 Studio er også utstyrt med Bluetooth, så du kan koble den til enten smarttelefonen eller nettbrettet ditt. Da kan du bruke en eller annen treningsapp, noe som kan gjøre treningsøkten til en morsom og kul opplevelse.

Testresultat

Crosstrainer i.FDC20 Studio fra BH Fitness gir deg muligheten til både å trene hardt og å øke treningsgleden din.

Hard trening får du gjennom muligheten til å freestyle din egen treningsøkt uten medfølgende treningsprogram og motstandsnivåer. Treningsgleden kan muligens øke gjennom å koble treningsapparatet til smarttelefonen din som er proppfull med kule treningsapper med unike treningsmuligheter.

Fordeler:

 • Dette treningsapparatet fra BH Fitness sin største fordel, er at den kan brukes til veldig tunge og forskjellige treningsøkter. Den kan altså brukes både på treningsentre, i private hjem eller på rehabiliteringssentre.
 • Det er også veldig positivt at apparatet er stillegående, og som sagt så er dette en utelukkende positiv egenskap.
 • Pedalene har en trinnlengde på 51 cm, og det betyr at denne ellipsemaskinen er egnet for hvem det skulle være. Du trenger i hvert fall ikke bekymre deg for størrelsen på bena dine, for de kommer helt garanter til å passe på dette treningsapparatet.
 • Ellers har denne ellipsemaskinen også Bluetooth-tilkobling, og det er bra. Koble treningsapparatet ditt til enheten din, finn en spennende treningsapp og sett i gang med treningsøkten din!

Ulemper:

 • Det er som sagt veldig positivt at dette treningsapparatet kan brukes i flere sammenhenger, men vi etterlyser likevel noen forhåndsinnlagte treningsprogram og justerbare motstandsnivåer.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 85 kg
Maksimal brukervekt 130 kg
Lengde/bredde 185/70 cm
Høyde 170 cm

Her finner du beste pris:

Crosstrainer XT600

Crosstrainer XT600 test

Crosstrainer XT600 fra Casall er en 146 cm lang, 68 cm bred og 165 cm høy ellipsemaskin. Treningsapparatet har også en trinnlengde på 38 cm og et svinghjul som veier 9 kilo. Til sammen danner dette en god og kraftig konstruksjon.

Produktbeskrivelse

Dette er en ellipsemaskin som passer utmerket for nybegynnere som har et ønske om å utvikle seg. Dette treningsapparatet tilbyr deg utviklingsmuligheter gjennom 32 motstandsnivåer, som du kan justere mellom selv. Du kan også velge mellom 12 forskjellige treningsprogrammer.

Treningsapparatet har også en skjerm hvor du kan se treningsresultatet ditt samtidig som du trenger. Skjermen er dessuten kompatibel med treningsappen IC+, noe som gjør det mulig for deg å logge hvert eneste treningsresultat. Treningsappen gir deg også en enklere treningsoversikt.

Crosstrainer XT600 består av to sett med håndtak. Hvis du bruker de ytterste håndtakene som går parallelt med selve trinnene, får du brukt hele kroppen og mer utbytte av treningen. De andre håndtakene er utstyrt med håndpulsfølere, så dersom du bruker disse kan du følge med pulsen din under treningsøkten.

Treningsapparatet veier 58,4 kilo og tåler en bruksvekt på maksimalt 150 kilo. I tillegg har det et veldig praktisk transporthjul.

Testresultat

Med dette produktet, Crosstrainer XT600, tilbyr Casall en ellipsemaskin som er både slank og solid. Det er kanskje litt tungt vektmessig, men samtidig kan det ikke forventes noe annet fra et slikt treningsapparat.

Casall legger godt til rette for at enda flere omsider skal finne sin foretrukne treningsform og bli bitt av treningsbasillen. Det er tydelig gjennom Crosstrainer XT600 sin oppbygging.

Detaljer som flere forskjellige treningsprogrammer og justerbare motstandsnivåer som gjør det mulig for deg å ha en myk og behagelig start på treningseventyret ditt.

Fordeler:

 • Casall leverer et produkt som er proppfull av små detaljer, og majoriteten av disse detaljene er innebygget eller lite synlig. Skjermen og håndpulsfølere er synlige, men resten er egenskaper som hovedsakelig foregår i apparatets maskineri.
 • Treningsapparatets digitale skjerm er kompatibel med en treningsapp, og det medfølger 12 treningsprogrammer som du kan ha glede av. I tillegg til dette har apparatet 32 motstandsnivåer som er justerbare.
 • Med Crosstrainer XT600 kan du også følge med intensiteten du har under treningen gjennom håndpulsfølere med pulsbelte. Du kan altså føre statistikk over treningspulsen din, om du vil!
 • Casall har også designet produktet sitt med et transporthjul, som gjør at apparatet også kan flyttes på, hvis det er nødvendig.

Ulemper:

 • Generelt sett er det ingen soleklare ulemper med Crosstrainer XT600.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Maksimal vekt 150 kg
Vekt 58,4 kg
Lengde/bredde 146 / 68 cm
Høyde 165 cm

Få beste pris:

Abilica WinElip Cruise

Abilica WinElip Cruise test

Med en lengde på 126 cm, en bredde på 62 cm og en høyde på 150 cm, er Abilica WinElip Cruise en veldig kompakt konstruksjon. I tillegg har apparatet en trinnlengde på 32 cm, noe som underbygger denne påstanden.

Produktbeskrivelse

Dette er et ypperlig treningsapparat for deg som har lyst til å begynne å trene kondisjon, samtidig som du ønsker at det skal være enkelt. Abilica gjør dette mulig gjennom 32 justerbare motstandsnivåer og 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, som du kan velge mellom.

I likhet med Crosstrainer XT600, består også Abilica WinElip Cruise av to sett med håndtak. De ytterste håndtakene går parallelt med selve trinnene, noe som bidrar til du får brukt hele kroppen. Det fører så til enda mer utbytte av selve treningsøkten.

Også her er det andre settet med håndtak utstyrt med håndpulsmålere, som du kan bruke til å måle hvor høy pulsen din er mens du trener. Dette kan leses av på den tilhørende skjermen.

Dette treningsapparatet fra Abilica veier 38 kilo og det tåler en bruksvekt på maksimalt 130 kilo. I tillegg har det også et praktisk transporthjul.

Testresultat

Dette er en kompakt og tradisjonell ellipsemaskin som leveres av Abilica. Den er faktisk enda slankere og litt lettere enn produktet fra Casall, noe som er veldig positivt da det kan være litt enklere å flytte på.

Abilica sitt produkt passer godt for de som har lyst til å begynne å trene, men det vil også være et godt produkt for de som allerede er bitt av treningsbasillen og som foretrekker kondisjonstrening.

Forhåndsinnstilte treningsprogrammer og justerbare motstandsnivåer kan bidra til både en fin start på treningsreisen din og økt treningsmotivasjon fra varierte treningsøkter.

Dette produktet er også utstyrt med en dataskjerm hvor du kan holde et øye med pulsen din, men den er ikke kompatibel med noen treningsapper, så dette produktet fra Abilica fungerer nok best for de som foretrekker apparater av det tradisjonelle slaget.

Fordeler:

 • Abilica leverer et enkelt produkt, som oppfyller forventingene til en tradisjonell ellipsemaskin.
 • Skjermen på treningsapparatet lar deg se treningsresultatene dine. I tillegg til at det lar deg velge mellom de 12 treningsprogrammene som følger med. Du kan også justere apparatets motstand i 32 nivåer, noe som vil bidra til at du får økt kondisjon gjennom forskjellige treningsøkter.
 • Også Abilica WinElip Cruise er designet med et transporthjul, noe som er veldig praktisk hvis du havner i en situasjon der du er nødt til å flytte på apparatet. Med et transporthjul er ikke det noe problem!

Ulemper:

Det er ikke mange ulemper som avdekkes med denne treningsvesten, men det er likevel et par ting som må nevnes.

 • Det er ingen umiddelbare ulemper som stikker seg ut hos produktet Abilica WinElip Cruise, men det er et par ting som kan være lurt å ta i betraktning når du vurderer hvilke produkt du skal kjøpe.
 • Det første er trinnlengden på 32 cm, som muligens er litt liten med utgangspunkt i at gjennomsnittslengden på en fot er 31,47 cm. Det kan derfor være lurt å måle foten din før du kjøper dette produktet, hvis du er litt i tvil.
 • Dette treningsapparatet er også av den tradisjonelle slaget, ettersom det ikke er kompatibelt med noen form for nymoderne teknologi.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 38 kg
Maksimal brukervekt 130 kg
Lengde/bredde/høyde 126/62/150 cm

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Titan Life ATHLETE C55

Titan Life ATHLETE C55 test

Titan Life ATHLETE C55 er en 156 cm lang, 72 cm bred og 169 cm høy ellipsemaskin. Trinnlengden på dette treningsapparatet er på hele 40 cm, og det medfølger også et svinghjul som veier 8 kilo. Selve apparatet veier 55 kilo.

Produktbeskrivelse

Dette treningsapparatet er både større og tyngre enn de to foregående produktene. Det vil si at dette er tung og kraftig konstruksjon, som kan være både en fordel og en ulempe.

Dette er et fint treningsapparat for deg som har lyst til å trene hjemme hos deg selv, og som kanskje har dedikert et helt rom til å gjøre akkurat det. Om ikke et helt rom, så trenger uansett denne ellipsemaskinen godt med plass.

Dette produktet byr på 15 justerbare motstandsnivåer, et styre med håndpulsmåler og en innebygget datamaskin med trådløs pulsmottaker. Det står derimot ikke oppført noen informasjon om forhåndsinnstilte treningsprogrammer, så dette er noe som uteblir i dette produktet.

Det kan likevel være et veldig fint treningsapparat for deg som liker å freestyle treningsøktene dine selv. Dette treningsapparatet gjør det nemlig å trene hele kroppen med utgangspunkt i trinnlengden på 40 cm og en avstand på 35 cm mellom fotpedalene, som gir den som trener godt med plass.

Testresultat

Titan Life ATHLETE C55 er en stor og mindre avansert ellipsemaskin som leveres av Titan Life. Dette er et større og kraftigere produkt enn de vi har sett på til nå, noe som kan være både positivt og negativt. Positivt for de som er på jakt etter et stort og kraftig produkt, men litt negativt med tanke på mobilitet.

Dette produktet er utmerket for de liker å gjøre sin egen greie, og som ikke er avhengig av forhåndsinnstilte treningsprogrammer. Dette treningsapparatet har ikke det, og det gir deg større frihet til å gjøre akkurat hva du vil.

I likhet med de andre produktene, er også ATHLETE C55 utstyrt med en dataskjerm som viser deg hvor høy pulsen din er under treningsøkten, men den er heller ikke kompatibel med noen treningsapper.

Disse faktorene er medvirkende i at helhetsvurderingen vi har gjort av dette produktet er at det fungerer bra for de som liker tradisjonelle treningsapparat hvor de også må bruke hodet for å planlegge treningsøktene sine selv.

Fordeler:

 • Titan Life leverer et stort, solid og kraftig treningsapparat, og dette er selvsagt en enorm fordel hvis det er dette du er på utkikk etter. Det er som også er fint med dette apparatet er at du får muligheten til å trene skikkelig hjemme.
 • Det kan også være en fordel med litt færre motstandsnivåer, for det er færre nivåer å velge mellom. Det kan være bra hvis mange motstandsnivåer fører til at utøveren føler seg presset til å prestere bedre, for å kunne trene med den høyeste motstanden. Færre motstandsnivåer vil da eliminere dette dilemmaet.

Ulemper:

 • Som sagt så måler dette treningsapparatet 156x72x169 cm, i tillegg til at det veier 55 kilo og trinnlengden er på 40 cm. Dette er altså et produkt som trenger ganske stor plass. Det kan bety at et eget treningsrom er å foretrekke, fremfor et lite hjørne av dagligstuen.
 • I tillegg til treningsapparatets størrelse, er det heller ikke oppført noen informasjon om eventuelle forhåndsinnstilte treningsprogrammer. Det er en faktor som kan trekke helhetsinntrykket litt ned, ettersom det kanskje finnes noen der ute som foretrekker at treningsprogrammer følger med.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 55 kg
Lengde/bredde/høyde 156/72/169 cm
Bruksvekt 120 kg

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Performance Crosstrainer C55

Performance Crosstrainer C55 test

Med 195 cm i lengden, 74 cm i bredden og 162 cm i høyden, er Performance Crosstrainer C55 fra Tunturi en lang og høy ellipsemaskin.

Produktbeskrivelse

Denne ellipsemaskinen har, til tross for lengde og høyde, mange gode egenskaper. Med treningsapparatet får du en 5,5 tommers LCD-skjerm som vil fortelle deg alle de saftige detaljene om treningsøkten din, deriblant hastighet, antall trinn og hvor mange kalorier du har forbrent i løpet av treningsøkten.

Tunturi gir deg totalt 19 treningsprogrammer og 32 forskjellige motstandsnivåer som du kan velge mellom. De gir deg også håndtak og pedaler med et ergonomisk design, som har som hensikt å gi deg en treningsopplevelse som er så komfortabel som overhodet mulig.

Dette treningsapparatet fra Tunturi er også teknologisk anlagt. Med Bluetooth kan du koble mobiltelefonen eller nettbrettet ditt til treningsapparatet, noe som vil gi deg tilgang til iConsole+ og andre nye apper som Fit Hi Way og Kinomaps.

Andre morsomme detaljer er at dette treningsapparatet er utstyrt med oppbevaring til gjenstander som nettbrett eller mobiltelefon. Det er til og med plass til en bok, hvis det er noe du bruker under treningsøkten din. I tillegg har også Performance Crosstrainer C55 det velkjente transporthjulet.

Testresultat

Performance Crosstrainer C55 fra Tunturi er ganske lik Crosstrainer inCondi ET600i fra inSPORTline, når det gjelder treningsapparatets kule egenskaper.

Med Tunturi sin ellipsemaskin kan du gjennomføre spennende virtuelle treningsøkter gjennom en av treningsappene, og så forteller LCD-skjermen deg interessant informasjon om treningsøkten, som du kanskje ikke var oppmerksom på underveis.

Dette, i tillegg til ulike treningsprogrammer, forskjellige motstandsnivåer og praktisk transporthjul, er medvirkende faktorer til at dette produktet kan anbefales uavhengig av ikke-medfølgende pulsbelte.

Fordeler:

 • Også Tunturi er opptatt av teknologi i utformingen av dette treningsapparatet. Det er kompatibelt med flere operativsystemer, og det kan i tillegg kobles til flere forskjellige apper. Det fører til enda flere kule treningsmuligheter, og det er utelukkende positivt.
 • Det er også praktisk med oppbevaring til mobiltelefon, nettbrett og eventuelt en bok, selv om vi tror sistnevnte er mindre sannsynlig under en treningsøkt. Med mindre det er en bok om trening da!
 • En annen fordel er utvilsomt treningsapparatets ergonomiske design. Det betyr at apparatet selv vil hjelpe deg å gjennomføre øvelsene riktig underveis i treningsøkten. En ødelagt holdning er altså ikke noe du trenger å ha på bekymringslisten din ved bruk av Performance Crosstrainer C55.

Ulemper:

 • Det er ikke så mange nevneverdige ulemper med Performance Crosstrainer C55 fra Tunturi, men hvis vi skal være pirkete så hadde et medfølgende pulsbelte vært utelukkende positivt. Hvis du altså skulle få lyst på akkurat denne ellipsemaskinen, så må du huske at du må kjøpe et pulsbelte i tillegg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
lengde/bredde/høyde 195/74/162 cm
Vekt 74 kg
Maksimal brukervekt 135 kg

Her finner du beste pris:

CDON

Crosstrainer Endurance 520 E

Crosstrainer Endurance 520 E test

Crosstrainer Endurance 520 E fra Pro-Form er 178 cm lang, 88 cm bred og 179 cm høy. Treningsapparatet veier 94 kilo, og den tåler en maksimal bruksvekt på 125 kilo.

Produktbeskrivelse

Med dette produktet fra Pro-Form får deg totalt 20 treningsprogrammer og en justerbar rampe som har flere innstillinger. Dette er imidlertid noe som skaper spørsmål fremfor en avklaring.

Vi ser at Crosstrainer Endurance 520 E har en skjerm, men det er uvisst hvilken skjerm dette er og hvilken informasjon den gir. Treningsapparatet har imidlertid innebygget høytalere, håndpulssensor, oppbevaringsmuligheter og transporthjul.

Treningsapparatet fra Pro-Form har også innebygget iFit Live. Det er et interaktivt treningssystem, som regnes å være et av markedets beste innen den interaktive sjangeren. Dette treningssystemet gjør det mulig å trene hvor du vil i verden med hvem du vil, forutsett at de bruker samme treningssystem.

Testresultat

Crosstrainer Endurance 520 E virker som et helt greit produkt, men med veldig mangelfull informasjon, så er det litt vanskelig å gjøre en ordentlig helhetsvurdering av produktet.

Men treningsapparatet fra Pro-Form har likevel mange attraktive sider, deriblant at det gir deg tilgang til iFit Live. Det er et treningssystem, som i likhet med en treningsapp, lar deg trene virtuelt hvor du vil i verden. Med iFit Live kan du også gjøre det sammen med venner, noe som kan øke treningsgleden.

Vi kan derfor si, hvis du har lyst på mer treningsglede og en oppdagelsesferd når du åpner leveransen, så er dette produktet noe for deg!

Fordeler:

 • Crosstrainer Endurance 520 E fra Pro-Form sin største fordel er at den har innebygget iFit Live. Treningsapparatet har også flere andre egenskaper som er kule og praktiske. Kanskje de innebygde høytalerne lar deg høre på musikk? I tillegg er både oppbevaringsmuligheter og transporthjul praktisk!

Ulemper:

 • Med utgangspunkt i veldig mangelfull informasjon, er det litt vanskelig å skulle trekke frem ulemper med Crosstrainer Endurance 520 E fra Pro-Form. Mangelfull informasjon er en ulempe i seg selv, men samtidig åpner det jo for en oppdagelsesferd hvis du er av den eventyrlystne typen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 94 kg
Maksimal brukervekt 125 kg
Lengde/bredde/høyde 178/88/179 cm

Her finner du beste pris:

CDON

Crosstrainer E5i

Crosstrainer E5i test

Crosstrainer E5i leveres av LifeSpan, og er 190 cm lang, 91 cm bred og 175 cm høy. Ellipsemaskinen er dessuten konstruert med pedaler med en trinnlengde på 51 cm. Det gjør at pedalene oppleves både myke og behagelige.

Produktbeskrivelse

Ellipsemaskinen er også konstruert med 20 forskjellige motstandsnivåer som tar utgangspunkt i et selvgenererende elektromagnestisk system. Det gjør dette til et apparat som kan gi deg både liten og stor motstand.

Med Crosstrainer E5i får du 21 ulike treningsprogrammer å velge mellom, noe som kan være en medvirkende faktor til at treningsmotivasjonen og treningsgleden din øker. I tillegg til dette kan du også bruke skjermen til å lese forskjellige detaljer om treningsøkten din.

I likhet med alle de andre ellipsemaskinene omtalt i denne testen, er også Crosstrainer E5i konstruert med to sett håndtak. Med det ene settet med håndtak kan du, som sagt, bruke hele kroppen og få mer ut av hver enkelt treningsøkt. Det andre settet lar deg overvåke pulsen din mens du trener.

Denne ellipsemaskinen fra LifeSpan tåler en bruksvekt på maksimalt 182 kilo, noe som er en god egenskap som utvilsomt drar opp helhetsinntrykket. En annen faktor som har samme effekt er at listen over egnede bruksområder, er ganske lang.

Testresultat

Crosstrainer E5i fra LifeSpan er konstruert med ekstra store pedaler, 20 forskjellige motstandsnivåer og 21 ulike treningsprogrammer. Dette er faktorer som støtter ethvert individ sin vilje til å trene, samt å legge til rette for at utøveren får økt både treningsmotivasjon og treningsglede.

Med disse faktorene i bakhodet så spiller de små detaljene som en antislip-effekt og kompabilitet til smarttelefonen en ganske liten rolle. Det kan jo tross alt brukes i de fleste sammenhenger, så i det store og hele bildet er også dette definitivt et godt valg!

Fordeler:

 • En av ellipsemaskinen fra LifeSpan sin største fordel, er de ekstra store pedalene. De er designet for å tilby deg både stor bevegelsesfrihet og en god treningsfølelse. De er dessuten så mye som 51 cm lange, og passer dermed de fleste sine føtter.
 • Det er også veldig positivt at LifeSpan tilbyr utøveren 20 forskjellige motstandsnivåer og 21 ulike treningsprogrammer å velge mellom. Dette er to faktorer som kan både styrker utøverens treningsmotivasjon og treningsglede, samt helhetsinntrykket av selve produktet.
 • Det er også en fordel at ellipsemaskinen tåler en bruksvekt på opptil 182 kilo. Dette, i kombinasjon med de ekstra store pedalene, gjør dette til et veldig inkluderende treningsapparat. Det er bra at mange kan bruke det, uansett hva utgangspunkt man har!

Ulemper:

 • Det er ingen nevneverdige ulemper med Crosstrainer E5i fra LifeSpan, men det er noen små detaljer som hadde gjort det hele enda litt bedre. Det er hvis de ekstra store pedalene hadde hatt en antislip-effekt og kompabilitet til smarttelefonen. Da hadde dette produktet også vært helt prima!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Lengde 82 cm
Bredde 32 cm
Høyde 133 cm

Her finner du beste pris:

CDON

BowFlex Max Trainer M3

Bowflex Max Trainer M3

Max Trainer M3 fra BowFlex er en ellipsemaskin som måler 117 cm i lengden, 64 cm i bredden og 160 cm i høyden. Det anbefales imidlertid at ellipsemaskinen plasseres i et rom hvor du har 38 cm å gå på, med utgangspunkt i din egen høyde.

Produktbeskrivelse

Ellipsemaskinen fra BowFlex er egnet for deg som liker variert trening, for dette er et allsidig treningsapparat som kan brukes uansett om du foretrekker enten kondisjonstrening eller bare ønsker å forbrenne noen kalorier.

Denne ellipsemaskinen er konstruert slik at du kan velge mellom 8 motstandsnivåer, som tar utgangspunkt i manuell magnetmotstand. I tillegg til dette følger det også med utfordrende intervallprogram, som du også kan prøve deg på.

Max Trainer M3 er designet med integrert oppbevaringsmuligheter for vannflaske, så du trenger ikke å bekymre deg for å bli dehydrert i løpet av treningsøkten din. I tillegg følger det også med en LCD-skjerm og et pulsbelte med denne ellipsemaskinen.

Dette er også en ellipsemaskin som er designet med ledd og hele kroppens leddbånd i fokus, noe som forhåpentligvis kan være med å motvirke disse plagene.

Testresultat

Max Trainer M3 fra BowFlex er en allsidig og avansert ellipsemaskin. Den kan brukes til flere forskjellig typer trening, så hvis du er på utkikk etter et avansert treningsapparat så trenger du ikke bekymre deg uansett hvilken treningsform du foretrekker.

Det er noe som hadde dratt helhetsinntrykket ytterligere opp, og det er hvis dette treningsapparatet kunne blitt koblet til smarttelefoner og lignende gjennom Bluetooth. En avansert og solid ellipsemaskin med internettilkobling hadde vært nesten helt uslåelig innen for sin kategori!

Fordeler:

 • Max Trainer M3 fra BowFlex sin største fordel, er at den passer til flere forskjellige treningsformer. Enten du liker å trene kondisjon eller utelukkende gjennomfører trening for å forbrenne kalorier, så kan dette produktet være et godt valg for deg.
 • Du kan velge mellom 8 motstandsnivåer, i tillegg til at du kan prøve deg på noen av de utfordrende intervallprogrammene som du får med på kjøpet. Dette er altså en ellipsemaskin med mange treningsmuligheter.
 • Det er også positivt at det er integrerte oppbevaringsmuligheter. I dette tilfellet er det spesifikt tiltenkt en vannflaske, som alltid er viktig å ha tilgjengelig under en treningsøkt. I tillegg er det også veldig praktisk at du ikke trenger å skaffe deg ditt eget pulsbelte, for det følger også med her!

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av denne ellipsemaskinen, viser at det ikke er mange ulemper med dette produktet. Men det kan likevel nevnes at det hadde styrket produktet ytterligere, hvis det hadde vært kompatibelt med en smarttelefon gjennom Bluetooth trådløs tilkobling.
 • Vi legger også merke til at det er ganske få motstandsnivåer her, og vi antar at det gjenspeiler hvor avansert denne ellipsemaskinen er. Men da er det viktig å tenke på hvor avansert teknisk du ønsker at treningsapparatet ditt skal være.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Maksimal brukervekt 135 kg
Vekt 64 kg
Lengde/bredde/høyde 117/64/160 cm

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Nyttig å vite – ellipsemaskin versus tredemølle

Nå har du akkurat lest en produkttest om ellipsemaskiner. Kanskje var dette begrepet helt nytt for deg? Er ellipsemaskin bare et fancy fagord for tredemølle? Det er det ikke, og nå skal vi forsøke å fortelle deg hvorfor. Men aller først må vi få på det rene eksakt hva en ellipsemaskin er.

En ellipsemaskin er verken en tredemølle, en trimsykkel eller en stepmaskin, selv om vi skjønner hvorfor du kanskje tror det. De ligner jo så veldig på hverandre! Ellipsemaskinen er nemlig et forsøk på å kombinere alle de gode kvalitetene til de nevnte treningsapparatene i et eneste treningsapparat!

Som du sikkert allerede vet, så brukes tredemølle primært til trening som innebærer å gå, jogge eller løpe. Det foregår på et rullebånd, og du kan justere hastigheten etter det du selv ønsker. En ellipsemaskin simulerer blant annet disse bevegelsene gjennom å aktivere musklene i deler av underkroppen din.

Men det kan være at du fremdeles ikke er helt sikker på hvilket treningsapparat du ønsker deg. Det er derimot slik at det finnes et fasitsvar på hva du bør velge. Det er ikke et av valget som er mer eller mindre feil. Du får trene de samme muskelgruppene på begge deler, men med forskjellig teknikk.

Det er likevel slik at du bør velge treningsapparat basert på hvilke treningsøvelser du ønsker å gjennomføre. Hvis du, for eksempel, utelukkende foretrekker treningsøvelser som løping, så bør du velge tredemøllen. Det er den best egnet for, ettersom løping på ellipsemaskin ville vært nesten umulig.

Hvis du derimot er åpen for å prøve ut forskjellige treningsøvelser, så er det litt enklere. Det er ikke sikkert at navnet på treningsøvelsene er ikke det så viktig for deg, men at det er treningen i seg selv som er det viktigste. Da kan anbefalingene variere litt.

Det kan være at du ønsker å trene hele kroppen, eller kanskje du utelukkende trener for å gå ned i vekt. I disse tilfellene er ellipsemaskinen et veldig godt alternativ, ettersom du får trent både armer og ben. Det er spesielt hvis du benytter håndtakene som går parallelt med pedalene.

Dersom du tidligere har skadet deg og ser etter treningsmuligheter som kan trene deg opp igjen, så bør du utelukkende velge en ellipsemaskin. Grunnen er at en ellipsemaskin ikke virker like belastende på leddene, senene og musklene i kroppen din, og at den generelt er mye mer skånsom mot kroppen.

Ellers kan det også være at du er et treningsglad menneske som også er student. I slike tilfeller blir man ofte tvunget til å ta avgjørelser basert på hva som er best for sin egen lommebok, men det trenger jo ikke være negativt.

Med lommebokbudsjettet ditt i bakhodet, er det nok best å gå for en ellipsemaskin. Den avgjørende faktoren er at ellipsemaskiner ofte er mindre avanserte enn de fleste tredemøller, og derfor er ellipsemaskiner også ofte en god del billigere.

Men uavhengig av alt dette, så er det meningen til et eneste menneske som betyr noe, og det er deg. Enten du ønsker deg en tredemølle eller en ellipsemaskin, så skal du utvilsomt høre på hva både hjertet og hodet ditt sier.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo