Stikksag test: De 9 beste stikksagene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Trenger du et verktøy som kan sage buede linjer, presist eller skarpe kanter? Da er det en stikksag du burde se etter. Dette verktøyet er kompakt, lite og lett å manøvrere. Skal du sage på trange plasser eller kappe bord raskt og effektivt, er stikksagen et naturlig valg.

Det finnes mange stikksager på markedet og utvalget varierer i pris og kvalitet. Synes du det er vanskelig å navigere alternativene på egen hånd? Da bør du fortsette å lese. Vi har samlet ti av de beste stikksagene og sammenlignet kvalitet og brukervennlighet.

Uansett hvilket budsjett du følger, kan du være sikker på at det finnes et passende verktøy for deg. Derfor har vi inkludert både toppmodeller så vel som rimeligere alternativer i vår test. Til slutt gir vi deg nyttig informasjon om hvordan du får mest mulig ut av ditt nye verktøy. Bli med oss på vår gjennomgang og finn den beste stikksagen for deg!

Makita DJV181RT1J 18V – Best i test stikksag 2024

Bosch GSA 18V-32 test

Makita DJV181RT1J 18V er en unik stikksag med brukervennlige kvaliteter. Dette er verktøyet for de som trenger rå styrke, men samtidig legger vekt på avanserte funksjoner og smarte detaljer.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

DJV181RT1J 18V er batteridreven, men kan skilte med en børsteløs motor på 18 volt. Motorer uten børste presterer generelt godt på tvers av verktøy. Her vil det ikke oppstå et tap av friksjon, og du sitter igjen med lavere varmeutvikling og lengre batteridrift. Skal du gå for et batteridrevet verktøy, er børsteløs motor alltid et stort pluss.

Når det kommer til brukervennlighet har DJV181RT1J 18V flere egenskaper som hjelper deg med å skjære nøyaktig og rett. Her kan vi blant annet nevne LED-belysningen som imponerte gjennom testen. Lys skaper oversikt, både på arbeidsstykket og sageområde.

Vibrasjonsdemping kommer også godt med, særlig om du arbeider med tøffe og harde treverk. Stikksagen fra Makita har også en justerbar pendelbevegelse og elektronisk effektregulering. Pendelbevegelsen kan justeres etter tre innstillinger, slik at stikksagen alltid jobber mest mulig effektivt med arbeidsstykket.

For å justere hastigheten benytter du deg av en bryter. Denne er plassert bak på stikksagen, hvilket gjør det ekstra lett å jobbe sømløst med høy stabilitet. Det medfølger to batterier, slik at du alltid har et tilgjengelig dersom økten må forlenges.

Mykstart er en unik funksjon vi ikke finner i mange stikksager. Denne funksjonen lar deg starte med et lavt slagtall, som deretter øker når sagen belastes. Når det er på tide å bytte blad, trenger du ikke å ta frem verktøy. Takket være et hurtigfeste vil bladet feste seg øyeblikkelig, og det er særdeles lett å fjerne bladet igjen ved behov.

Fordeler:

 • LED-belysning: Med LED-belysning kan jobbe når som helst på døgnet. Du vil alltid ha god sikt og kan føle deg tryggere i mørke omgivelser. Et lite lys er ofte alt som skal til for å øke sikkerheten.
 • Vibrasjonsdempet: Dette er en av få stikksager som kommer med innebygd vibrasjonsdemping. Lavere vibrasjoner øker brukerkomfort og sikrer nøyaktige resultater.
Ulemper:
 • Ikke for nybegynnere: Har du aldri rørt en stikksag før, kan stavhåndtaket til stikksagen være noe ubeleilig. Selv om dette øker bruksområdene, krever det også mer kontroll og stødighet fra deg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 800 til 3 500 slag i minuttet
Skjæredybde i tre 135 mm
Skjæredybde i metall 20 mm
Skjæredybde i ulegert stål 10 mm

Vurdering

Makita sin stikksag DJV181RT1J 18V imponerer med flere gode egenskaper. Stikksagen egner seg like godt til tøffe arbeidsoppgaver, som til mindre prosjekter på hjemmebane. Allsidigheten og brukervennligheten er noe av det som trekker mest opp for denne stikksagen.

LED-lys og mykstart er egenskaper som settes ekstra stor pris på under testen. I tillegg er det forfriskende at bryter for hastighet er plassert rett bak håndtaket, slik at det alltid er lett å justere under økten. Når et verktøy går på batteri, er det ekstra greit at motoren er børsteløs. Dette forlenge både driftstid og levetid.

Alt i alt er Makita DJV181RT1J 18V et utmerket valg av stikksag – enten du er nybegynner eller profesjonell. Vi har derfor valgt å kåre DJV181RT1J 18V til best i test stikksag og markedets beste stikksag for alle typer forbrukere.

Bosch PST 18 LI – beste billige stikksag

Bosch PST 18 LI test

Bosch PST 18 LI er en utmerket stikksag til små og middels store prosjekter på hjemmefronten. Dette er en selvutnevnt DIY-sag, og det er mer en egenskapene som gjør den perfekt til hobbysnekkeren. Den behagelige prisklassen gjør at hvem som helst kan starte egne prosjekter med godt verktøy.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch PST 18 LI er en særdeles praktisk, lett og kompakt stikksag. Modellen har et bøylehåndtak og egner seg best til saging ovenfra og ned. Stikksagen er utstyrt med vibrasjonsdemping, hvilket legger rette for komfort. Nybegynnere vil merke mer kontroll da de store vibrasjonene uteblir.

En annen funksjon som trekker opp for stikksagen, er «Bosch CutControl». Dette gjør det lett å følge sagelinjen og du ender opp med helt rette kutt. Trenger du raskere og mer effektiv saging, kan du benytte deg av pendling-funksjonen.

Skjæredybden er ikke den beste, med 80 mm i tre og 5 mm i stål. Men dette er heller ikke stikksagen for de største prosjektene og renovasjonene. Til enkle og mindre prosjekter hjemme, er sagedybden absolutt godkjent. I tillegg kan du arbeide med flere forskjellige materialer, noe som er et pluss.

Bosch PST 18 LI passer godt til forskjellige typer rør og plast, samt klassiske materialer som parkett, aluminium, sponplater og laminat. Det er i tillegg mulig å skjære i vinkler helt opptil 45 grader, og SDS-systemet fra produsenten sikrer raske og enkle skift av blad.

Fordeler:

 • Utmerket figursaging: Den kompakte størrelsen gjør det lett å oppnå nøyaktig figursaging. Her er det ikke mange deler og kanter å ta hensyn til. Et smidig og kompakt design lar deg komme til over alt.
 • Vibrasjonsdemping: Selv om stikksagen er liten og kompakt, har Bosch sikret minimale vibrasjoner. Det er behagelig å arbeide med stikksagen og du slipper å riste i armen etter bruk.
 • Lett vekt: Vekten er noe av det som gjør stikksagen ekstra brukervennlig. Du kommer lett til uansett vinkel, og du vil ikke oppleve anstrengelse i skuldre og armer. Dette er det perfekte verktøy for små og mellomstore prosjekter hjemme.
Ulemper:
 • Vanskelig bytte av sagblad: Selv om du ikke trenger verktøy for å bytte sagblad, synes vi at denne prosessen var noe kronglete. Låsen må presses ganske langt oppover, og det er kun mulig å få plass til to fingre. Etter noen tester ble det dog litt enklere.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 0 til 2 400 slag i minuttet
Skjæredybde i tre 80 mm
Vinkler opptil 45 grader
Skjæredybde i ulegert stål 5 mm

Vurdering

Bosch PST 18 LI er en praktisk og kompakt stikksag det er enkelt å bli glad i. Her får du flere gode egenskaper gjemt bort i et lite skall. Vi kan blant annet trekke frem bøylehåndtaket for utmerket kontroll, CutControl for nøyaktige linjer og PowerLight for opplyst arbeidsområde.

Har du store prosjekter fremfor deg, er nok ikke Bosch PST 18 LI det rette valget. Men til mindre hobbyprosjekter og snekring hjemme, er dette absolutt et solid og lommebok-vennlig valg. Stikksagen gjør det den skal og gir deg god brukervennlighet med på kjøpet.

Bosch Stikksag – GST 18V-LI S

Bosch Stikksag - GST 18V-LI S test

GST 18V-LI S er en batteridrevet stikksag fra Bosch. Dette er en kraftig modell som sikrer raske jobber og nøyaktige resultater. Stikksagen egner seg særlig godt til saging av buer og kapping – spesielt i trekompositt, heltre og sponplater.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Vi liker at GST 18V-LI S presterer like godt i hardt som i myk tre. Enten du trenger å kappe av biter i tykke materialer, eller sage fine buer, kan du være trygg på at GST 18V-LI S gjør en utmerket jobb.

Hvis du planlegger å skjære mye i stål, finnes det bedre alternativer i testen. GST 18V-LI S har nemlig en skjæredybde på 8 mm i dette materialet, noe som er hakket mindre enn hva du finner hos andre modeller. Likevel gjør stikksagen det svært godt i tre med en sagdybde på 120 mm.

Stikksagen har et pistolhåndtak og du vil dermed kunne jobbe allsidig. Her vil du få et like godt resultat uavhengig av om du skjærer ovenfra og ned eller nedenfra og opp. Når du skal bytte sagblad vil Bosch sitt SDS-system hjelpe deg – helt uten at du trenger å bruke verktøy.

Fordeler:

 • Smalt pistolhåndtak: GST 18V-LI S har et pistolhåndtak, eller stavhåndtak, som gjør at du kan sage både ovenfra og nedenfra. I tillegg er motorhuset svært smalt, slik at du får et godt grep til tross for mangel på et bøylehåndtak.
 • Verktøyløst SDS-system: Du trenger ikke verktøy for å skite sagbladet. Takket være Bosch sitt SDS-system skjer bytte raskt, effektivt og problemfritt.
Ulemper:
 • Må lades: Denne stikksagen går på batteri – en fordel for noen, en ulempe for andre. Du må belage deg på jevnlig opplading og du vil ikke kunne jobbe lenge av gangen før batteriet må lades.
 • Lav skjæredybde i stål: Stikksagen har en generell god sagdybde, men skjærer noe svakere i ulegert stål. Her er dybden på bare 8 mm.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 550 til 2 700 slag i minuttet
Skjæredybde i tre 120 mm
Skjæredybde i metall 20 mm
Skjæredybde i ulegert stål 8 mm

Vurdering

GST 18V-LI S er en kraftig og allsidig stikksag. Dette er modellen for de som jobber med forskjellige materialer og til ulike formål. Stikksagen er kraftig og robust, men fortsatt brukervennlig nok til nybegynnere kan oppnå gode resultater.

Skal du jobbe utelukkende med stål, finnes det bedre alternativer på markedet. Men for mykt og hardt tre er GST 18V-LI S et toppkvalitets valg. Er du på jakt etter en stikksag som holder lenge og gir et godt grep? Da trenger du ikke tvile på GST 18V-LI S.

FERM PROFESSIONAL Stikksag plast JSM1025P

FERM PROFESSIONAL Stikksag plast JSM1025P test

Ferm JSM1025P er en hendig stikksag med flere bruksområder. Modellen er nettdrevet og har en motor på 750 watt. Her får du variabel hastighetsinnstilling, imponerende skjærkraft, rene kutt og et allsidig verktøy som kan brukes til flere arbeidsoppgaver.

Produktbeskrivelse

Det som skiller Ferm JSM1025P ut fra andre stikksager, er muligheter til å kutte i gummi og keramikk. Denne stikksagen er nemlig spesielt designet for å håndtere disse materialene, og du vil dermed få mye bruk for verktøyet i forbindelse med hobbyprosjekter.

Denne stikksagen er gjerne ikke førstevalget for profesjonelle, men den presterer meget godt på tvers av våre tester. Vi liker ekstra godt at modellen har pendel-virkning og en ekstra lang kabel på hele fire meter. Selv om du må være nær en stikkontakt, får du altså et komfortabelt arbeidsområde.

Ferm JSM1025P kan brukes på flere materialer og egner seg også til kutting av plast, tre og metall. Med en sagdybde på 110 mm i tre, er dette en stikksag du kommer til å få mye bruk av i årene som kommer.

Fordeler:

 • Lang kabel: Stikksagen er nettdrevet, men gir deg likevel fleksibilitet og et komfortabelt arbeidsområde. Kabelen er nemlig ekstra lang og måles til fire meter.
 • Variabel hastighetsinnstilling: FERM JSM1025P kan justeres i ulike hastigheter, alt ettersom hva du skal sage. Du kan dermed jobbe med alt fra tre og metall, til plast og gummi.
 • Kraftig: Til tross for at modellen er blant testens rimeligste, har den en kraftig motor på 750 Watt. Du kan dermed være trygg på at FERM JSM1025P gjør jobben og gir gode resultater.
Ulemper:
 • Avhengig av ledning: Denne stikksagen er nettdrevet, noe som vil si at du er nødt til å ha en stikkontakt tilgjengelig. Dette er ikke nødvendigvis en ulempe for alle, men for noen er det viktig å ha ekstra fleksibilitet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 600 til 2 800 slag i minuttet
Skjæredybde i treverk 110 mm
Kabellengde 4 meter
Spenning 230 V, 50 Hz

Vurdering

FERM JSM1025P er en god stikksag for de som ikke ønsker å sprenge budsjettet på dyre verktøy. Du får ikke med alle egenskapene og kvalitetene som en toppmodell har, men dette er det heller ikke alle som trenger. Sagedybden i tre er meget god sammenlignet med prisen – du kan jobbe mye med en sagdybde på 110 mm.

Videre har den kabellengde på fire meter, slik at du ikke blir fanget nær stikkontakten. Det er også mulig å justere hastigheten, noe som er ekstra positivt. FERM JSM1025P gjør presterer godt i mindre jobber, har en kraftig motor og kan sage i flere materialer.  Alt i alt er dette et solid valg for de som ikke trenger de mest avanserte kvalitetene.

Bosch Stikksag GST 160 BCE Professional

Bosch Stikksag GST 160 BCE Professional test

GST 160 BCE fra Bosch er en nettdrevet stikksag beregnet for avanserte jobber. Konstruksjonen er lett og kompakt, men skjuler profesjonelle egenskaper og ypperlig brukervennlighet. Håndtaket er smalt, slik at du får et godt grep til tross for pistol-designet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Modellen fungerer like godt til saging ovenfra som til nedenfra, og du vil merke en enorm stabilitet under arbeidsøkten. Her får du en helt unik snittpresisjon, takket være sagblad-styring med dobbel rulle. Dette sikrer nemlig for mindre bøying og nøyaktige resultater.

Motoren er kraftig og kan skilte med 800 Watt. I tillegg får du en konstant hastighet, noe som er glimrende om du skal jobbe med harde eller tøffe materialer. LED-lys sikrer opplyst arbeidsområdet og du kan naturligvis justere hastighet og skifte blad uten verktøy.

Fordeler:

 • God skjæredybde i tre: Stikksagen har en ekstremt god skjæredybde, særlig i tre. Med en skjæredybde på 160 mm kan du jobbe med selv de tykkeste og tøffeste materialene.
 • Lite vibrasjon: Selv om stikksagen er kraftig og han takle tøffe jobber, vibrerer den imponerende lite. Dette gjør det meget komfortabelt å arbeide med stikksagen, særlig med tanke på at den har et pistolhåndtak.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 800 til 3 000 slag i minuttet
Skjæredybde i treverk 160 mm
Skjæredybde i aluminium 20 mm
Skjæredybde i ulegert stål 10 mm

Vurdering

GST 160 BCE er en lettvektig og kraftig stikksag med avanserte egenskaper. Skal du jobbe med store og tøffe prosjekter, vil denne stikksagen gi deg kraften du trenger. Konstant hastighet, kraftig motor, sagblad-styring med dobbel-rulle – denne stikksagen er et utmerket valg for både profesjonelle og erfarne forbrukere.

Metabo Stikksag STA 18 LTX 140

Metabo Stikksag STA 18 LTX 140 test

STA 18 LTX 140 er en solid og kraftig stikksag fra produsenten Metabo. Denne stikksagen kjører på batteri og er utstyrt med en unik VTC-elektronikk. Dette sikrer at du kan sage raskt og effektivt i myke materialer. I tillegg får du flere brukerfordeler med på kjøpet – blant annet LED-lampe, softgrip-flate og enkle skråsnitt.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne stikksagen er designet med et stavgrep, men produsenten har forsøkt å gjøre motorhuset smalt for et godt grep. For sikre et høyt nivå av komfort, er overflaten utrustet med softgrip-flate. Det som derimot skiller denne stikksagen ut fra konkurrentene, er den unike VTC-elektronikken.

STA 18 LTX er kraftig og med Vario-Tacho-Constamatic får du en helbølgeelektronikk som sikrer at du kan arbeide med slagfrekvenser tilpasset materiale, med en konstant hastighet under belastning. LED-lampen belyser hele sageområdet, noe som er med på å øke brukervennligheten.

I tillegg har STA 18 LTX en sponavblåsningsfunksjon som vi finner særdeles imponerende. Aktiverer du denne vil stikksagen automatisk blåse vekk spon og støv, slik at du alltid har god sikt over emnet og sageområdet. Det er også mulig å utføre enkle skråsnitt her, takket være fotplaten som justeres.

Du trenger ikke verktøy for å bytte sagblad og modellen har en startsperre. Dette forhindrer at STA 18 LTX starter ved for eksempel et strømbrudd. Pendelslag og et variabelt slagtall forsikrer at du kan sage nøyaktig og justere stikksagen etter materialet. Dette kommer tydelig frem i våre tester, hvor STA 18 LTX presterer meget godt i situasjoner med ulike materialer.

Selv om modellen er batteridrevet, har den en lang driftstid. Du kan for eksempel sage 40 meter i en sponplate, før det er nødvendig å opplade stikksagen. STA 18 LTX egner seg derfor godt til både småjobber og større oppgaver i hjemmet.

Fordeler:

 • LED-arbeidslampe: STA 18 LTX kan skilte med en praktisk LED-arbeidslampe som gjør at du kan arbeide trygt og nøyaktig, uansett når på døgnet det måtte være. Lampen belyser hele sageområdet.
 • Konstant slagfrekvens: STA 18 LTX er utstyrt med VTC, en helbølgeelektronikk som sikrer at slagfrekvensene holder seg konstante hele tiden – selv under belastning.
 • Lang levetid: På utkikk etter en stikksag som holder i mange år fremover? STA 18 LTX 140 har et robust design og en gir som lover lang holdbarhet. I tillegg er både girhus og motor produsert i presstøpt aluminium, noe som sikrer at du vil ha glede av stikksagen varer i lang tid fremover.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slagtall 1 000 til 3 000 omdreininger i minuttet
Skjæredybde i tre 140 mm
Skjæredybde i NE-metall 35 mm
Skjæredybde i ulegert stål 10 mm

Vurdering

STA 18 LTX er en utmerket stikksag fra produsenten Metabo. Modellen er allsidig og presterer like godt i både mykt og hardt materiale. Likevel må vi trekke frem at STA 18 LTX er skapt for å sage effektivt i mykt tre, og derfor vil dette være et naturlig valg for de som har dette som forbruksmål.

Selv om STA 18 LTX har et stavgrep, er det flere brukervennlige aspekter som er verdt å belyse. LED-lampen, softgrip-flaten, startsperre og VTC er noen av det som gjør stikksagen ekstra behagelig å arbeide med. Vi vil også gi et stort pluss for den automatiske sponblåsingsfunksjonen, som sikrer fri sikt og et rent arbeidsmiljø. Dette er et solid valg av batteridrevet stikksag.

Dewalt Stikksag DW341K

Dewalt Stikksag DW341K test

Dewalt DW341K er en solid stikksag med flere gode egenskaper. Denne modellen er i en billigere prisklasse enn toppmodellene, men leverer fortsatt gode resultater. Stikksagen har en motoreffekt på 550 watt, slaglengde på 20 mm og hastighetsregulering for allsidig arbeid.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne stikksagen har et stavgrep, og kalles derfor for en stavmodell. Du får altså ikke med et eget håndtak, men holder rundt stikksagens motorhus. Slike stikksager passer godt når du skal sage både nedenfra og ovenfra, hvilket har gjort den til tømrerens favoritt.

Ettersom du ikke får med et praktisk bøylehåndtak, er ikke Dewalt DW341K det mest brukervennlige valget for nybegynnere. Det krever teknikk og erfaring for å manøvrere stikksagen, men med litt trening kan hvem som helst få dreisen på mekanismen. Har du aldri brukt stikksag før, bør du altså sette av litt tid til å bli kjent med Dewalt DW341K før du starter arbeidet.

Utover dette har Dewalt DW341K flere gode egenskaper, blant annet et høyt nivå av brukerkomfort. Deisgnet er ergonomisk og legger til rette for allsidighet. Du kan bytte blad helt uten verktøy og det er svært enkelt å variere hastigheten. Ved hjelp av et praktisk hjul kan du skru Dewalt DW341K til ønsket hastighet – alt ettersom hvilket materiale du jobber med.

Sagfoten er robust og kraftig, takket være konstruksjonen i stål. Den er utstyrt med et spesialbelegg som reduserer riper i emnet, og den effektive støvavsugingen holder flis og pussestøv borte. Pendelmekanismen kan også justeres, slik at du kan arbeide med de fleste materialer.

Fordeler:

 • Rent arbeidsmiljø: For å sikre at luften og arbeidsmateriell ikke blir forurenset av støv, har Dewalt DW341K praktisk støvavsugning.
 • Allsidig: Dewalt DW341K har et stavgrep som gjør at du kan sage både nedenfra og ovenfra. Hastigheten kan justeres etter hvilket materiale du jobber med, og pendel-mekanismen gjør det mulig å arbeide med de fleste materialer. Med andre ord er dette en stikksag med mye allsidighet.
Ulemper:
 • Ikke for nybegynnere: Dewalt DW341K har flere brukervennlige aspekter, men har et stavgrep. Dersom du aldri har rørt en stikksag før, bør du bruke tid på å gjøre deg kjent med mekanismen og få kontroll på manøvreringen.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Slagtall Black & Decker
  Skjæredybde i tre 85 mm
  Skjæredybde i metall 20 mm
  Skjæredybde i ulegert stål 10 mm

  Vurdering

  Det er ingen tvil om at DW341K er en god og solid stikksag, men den egner seg nok aller best til de som har litt erfaring fra før. For snekkeren eller den erfarne hjemme-snekker, er det mange gode egenskaper å glede seg til her. Vi liker godt at produktet er allsidig og du kan bruke stikksagen til alle prosjektene i hjem og på hytten.

  Modellen har en kraftig sagfot som beskytter arbeidsstykket, og en effektiv støavsuging for et rent arbeidsmiljø. Den justerbare pendelmekanismen er naturligvis en stor fordel, og her er det mulig å bytte blad helt uten verktøy. DW341K er et solid og trygt valg for alle som har vært borti stikksager tidligere.

  Bosch GST 150 CE

  Bosch GST 150 CE test

  Er du på jakt etter en stikksag som ikke sprenger budsjettet? Da kan Bosch GST 150 CE være et godt alternativ. Dette er en av de billigere modellene i testen, men likevel har stikksagen flere gode egenskaper på lager. Bosch GST 150 CE er kraftig, robust og brukervennlig.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Bosch GST 150 CE har en overbelastningssiker motor på 780 watt. Denne modellen er nettdrevet og spesielt utviklet for å kunne håndtere krevende oppgaver. Dette kommer tydelig frem i den robuste fotplaten. Uansett hvor tøft materiale du jobber med, kan du være trygg på at fotplaten ikke bøyer seg.

  Denne stikksagen har et unikt festesystem for sagblad, hvilket sikrer ekstrem høy kutt-nøyaktighet. Det er også lett å skifte sagblad ved behov – her trenger du ikke ekstra verktøy tilgjengelig.

  Selv om modellen er relativt billig og liten, har den store kraftservere. Du kan derfor trygt jobbe i tykke og harde bjelker, uten å bekymre deg for upent arbeid eller overbelastning. Bosch GST 150 CE er beregnet for arbeid med sammensatte trematerialer, sponplater og massivt tre. Du kan også bruke stikksagen til skråsaging.

  Når det gjelder brukervennlighet presterer Bosch GST 150 CE nokså godt. Modellen kommer nemlig utstyrt med et smalt håndtak, slik at det blir lett å manøvrere stikksagen og komme til i trange områder. Dette sikrer også enkel håndtering, selv ved saging fra undersiden.

  Fordeler:

  • Ergonomisk og smalt håndtak: Bosch GST 150 CE er en svært ergonomisk og brukervennlig stikksag. Modellen har et ekstra smalt håndtak for lett manøvrering og et sikkert grep.
  • Kraftig: Denne stikksagen har en meget hardfør fotplate og kan ta selv de tøffeste arbeidsoppgavene. Du trenger ikke være bekymret for at fotplaten skal bøye seg, og takket være store kraftreserverer kan du arbeide med tykke og harde bjelker. Motoren er overbelastningssikker for trygg bruk.
  • Nøyaktige kutt: Takket være det nye festesystemet fra Bosch, får du en unik kuttnøyaktighet.
  Ulemper:
 • Nettdrevet: Det er ikke mye å trekke ned på, men Bosch GST 150 CE er en nettdrevet stikksag. Det vil si at du er avhengig av en stikkontakt og strøm. Ledningen er dog på fire meter, hvilket gir deg noe fleksibilitet under økten.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Slagtall Bosch
  Skjæredybde i tre 150 mm
  Skjæredybde i aluminium 20 mm
  Skjæredybde i ulegert stål 10 mm

  Vurdering

  Bosch GST 150 CE er et ypperlig valg av stikksag, for de som trenger et lite, smidig og robust verktøy. Modellen er blant testens rimeligste, men kan likevel by på flere brukerfordeler og mye styrke. Skal du jobbe med tøffe arbeidsoppgaver som tykke eller harde bjelker, vil Bosch GST 150 CE gjøre en utmerket jobb.

  Einhell Trådløs stikksag TE-JS 18 Li-Solo

  Einhell Trådløs stikksag TE-JS 18 Li-Solo test

  Einhell TE-JS 18 Li-Solo er en trådløs stikksag til testens rimeligste pris. Dette er ikke kraftigste modellen på markedet, men det er heller ikke alle som har behov for rå kraft og avanserte egenskaper. Er du på jakt etter et enkelt og brukervennlig verktøy som får jobben gjort, kan Einhell TE-JS 18 Li-Solo være stikksagen du er ute etter.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Dette er en batteridrevet stikksag som går på et litiumionebatteri-styresystem. Har du andre verktøy fra produsenten liggende? Da er sjansene store for at du også har et kompatibelt batteri tilgjengelig. Stikksagen har en styrke på 18 Volt, lades raskt og leverer en imponerende driftstid.

  Selv om TE-JS 18 Li-Solo er en billigere stikksag, setter vi pris på at batterikapasiteten og styrken er godt balansert. Den presterer godt i tester med harde materialer, men gjør det aller best til mindre og mellomstore oppgaver. Er du ute etter høy nøyaktighet, må du derimot belage deg på å holde godt fast og presse ned mot materialet – TE-JS 18 Li-Solo vibrerer nemlig en god del.

  Denne stikksagen har et verktøyløst bladbytte, hvilket alltid er fordel. Vi liker også at det er enkelt å stille inn pendelfunksjonen. Spaken er praktisk plassert og gir god indikasjon om hvilke retninger sagen går i – dette gjør det lett for nybegynnere å bruke rett innstilling.

  Fotplaten er smart design og gir en ypperlig støtte mot materialet og underlag. Platen er i tillegg utstyrt med et ekstra plaststykke, noe som forhindrer skade og riper på emnet du jobber med. For å redusere spon og støv har stikksagen en sponblåser som fungerer greit.

  Fordeler:

  • Brukervennlig: TE-JS 18 Li-Solo er brukervennlig og lett å forstå seg på. Vi liker godt at den gir tydelige indikasjoner på hvilken retning sagbladet går i, noe som gjør justering trygt og lett.
  • God batteritid: Selv om dette er en batteridrevet stikksag, vil du kunne jobbe lenge uten å måtte bytte eller lade batteri. Med 31 minutter til rådighet, vil du få unnagjort de fleste, hverdagslige oppgavene.
  • Beskytter materiale: Under fotplaten har TE-JS 18 Li-Solo et plaststykke som reduserer risikoen for riper og skade på materialet – dette er et pluss.
  Ulemper:
 • Vibrasjon: TE-JS 18 Li-Solo gir fra seg en god del vibrasjoner, hvilket kan føles noe ubehagelig for nybegynnere. I tillegg gjør vibrasjonene det vanskelig å sage helt nøyaktig og presist. Dette er imidlertid ikke en ulempe om stikksagen skal brukes til harde materialer og kapping.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Slagtall 2400 slag i minuttet
  Skjæredybde i tre 80 mm
  Skjæredybde i plast 12 mm
  Skjæredybde i ulegert stål 10 mm

  Vurdering

  TE-JS 18 Li-Solo er en praktisk og kompakt batteridrevet stikksag. Det som skiller denne modellen ut på markedet, er dog den rimelige prisen. Selv om dette er testens billigste, presterer stikksagen fortsatt godt og imponerte på flere områder. TE-JS 18 Li-Solo er trygt valg når du skal jobbe med harde materialer og kappe lekter, men strekker ikke helt til ved figursaging og presisjonssaging.

  Stikksagen har likevel mange brukerfordeler og gjør en god jobb når den brukes rett. Modellen er brukervennlig og intuitiv, sikker i bruk og gir mye fleksibilitet. Trenger du en stikksag som tar de grove jobbene? Da er Einhell TE-JS 18 Li-Solo være et trygt og rimelig alternativ.

  Trenger jeg en stikksag?

  Stikksagen er en essensiell del av enhver verktøykasse. Stikksag brukes blant annet til å sage hull i nye benkeplater eller sage av litt materielle til lekt eller bord. Skal du lage luker i kneloftet? Da er stikksagen det perfekte verktøy.

  Med en stikksag kan du sage buede linjer eller skarpe kurver – uansett vil du alltid få et presist og nøyaktig resultat. Dette er en ypperlig hjelper når du skal presisjonssag og trenger rene snitt, selv om du ikke skal ha en rett sagelinje.

  Hvilken stikksag skal jeg velge?

  Det finnes som nevnt mange modeller på markedet, men alle har unike funksjoner som skiller dem fra hverandre. Først og fremst må du tenke gjennom om du ønsker en nettdrevet eller batteridrevet variant.

  Velger du en som går på batteri, har du naturligvis langt mer fleksibilitet når det kommer til arbeidet. Men til gjengjeld må du legge til rette for opplading og belage deg på at disse modellene som regel ikke er like kraftig som nettdrevne. Derfor basser batteridrevne stikksager best til mindre småjobber, eller mellomstore jobber som ikke tar for lang tid.

  Videre kan vi skille mellom bøylegrep, stavgrep og stikksager som kombineres med bajonettsag. Et bøylegrep gir mye komfort, kontroll og gjør stikksagen lett å manøvrere. Denne modellen egner seg dog best til saging ovenfra, og passer ikke like godt til å sage nedenfra.

  Stikksag kan brukes til både ovenfra og nedenfra saging, men her må du holde rundt motorhuset til sagen. Dette gir noe mindre kontroll, men langt mer fleksibilitet og allsidighet. Profesjonelle snekkere, og tømrere går som regel for denne varianten.

  Disse funksjonene må du se etter

  Når du har bestemt deg for praktisk utforming og kraft, kan du begynne å se etter spesifikke funksjoner. Hva som er best for deg, avhenger av hvordan du har tenkt å bruke stikksagen. Pendling er en funksjon vi ser i mange modeller og noe mange forbrukere er opptatt av.

  Pendling vil si at du kan jobbe fremover, samtidig som bladet går i en sirkulær bevegelse. Dette sikrer at du kan sage raskt, selv om du jobber med myke materialer som treverk. Videre vil mange ha et bladskift uten verktøy, noe vi finner i alle moderne stikksager.

  Hvis du vil ha avanserte funksjoner, kan du se etter laserlys. Dette gjør det lett å følge markeringen på treverket. Noen varianter har et integrert stroboskopslys som vil blinke jevnt med bevegelsene til bladet. Til slutt kan du vurdere om det er behov for å skjære skrått. Da må sålen kunne vinkles.

  For å finne den beste stikksag, må du være klar over hva du trenger av funksjoner og hvordan stikksagen skal brukes. Vi anbefaler at du setter av tid til å se gjennom modellene i testen og sammenligner dem med dine egne behov. Først da finner du markedets beste stikksag for deg.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo