Felgrens test: De 3 beste felgrensene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Bilens felger utsettes for mye salt, bremsestøv, grus, asfalt og skitt. Dette kan føre til at felgene med tiden ser mindre attraktive ut, og at de taper glans. Dersom du ønsker at felgene skal se rene og pene ut, er en god felgrens et must.

En god felgrens skal ikke bare gi et rent og skinnende resultat – den bør også være langtidsvirkende og ha en styrkende effekt på felgene. Det er dessuten avgjørende at felgrensen ikke skader bremsedeler, bolter og selve felgen.

Det finnes mange ulike produkter beregnet på felgrens. Noen er pH-nøytrale, mens andre er alkaliske eller syrlige. Vi har her testet to felgrens-produkter som er pH-nøytrale, og ett produkt med alkaliske kvaliteter.

Vi har testet alle produktene i tråd med produsentenes egne anbefalinger. De ulike produktene Finn ut hva som er markedets beste felgrens i vår test!

Koch-Chemie Magic Wheel Cleaner – BEST I TEST FELGRENS

Koch-Chemie Magic Wheel Cleaner

Første produkt ut i vår test i jakten på markedets beste felgrens, er Koch-Chemie Magic Wheel Cleaner. Dette er et populært rengjøringsprodukt for felger. Middelet er tyktflytende og kraftfullt, noe som sørger for enkel og effektiv anvendelse.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Koch-Chemie Magic Wheel Cleaner er dessuten syrefri, og sørger derfor for mild rengjøring av felger, bolter og bremsedeler. Dette betyr at du slipper å bekymre deg for kjedelige etseskader på bremsedeler og felger ved bruk.

Mange av felgrens-produktene som tilbys på markedet er ikke syrefrie, så dette er et stort pluss for deg som vil ivareta bilen med et mildt produkt. På tross av sine milde egenskaper, sørger Koch-Chemie Magic Wheel Cleaner for å fjerne både jernstøv, metallpartikler og rust.

Virkningsmekanisme

Koch-Chemie Magic Wheel Cleaner består av reaktive komponenter som sørger for å løse opp partikler av jern, som ofte gir felgene en distinkt rødaktig farge. Dette er noe mange bileiere ønsker å få bort fra felgene.

Et spesialisert dispergeringsmiddel sørger for å effektivt fjerne skitt fra felgenes overflater, som kan være utfordrende å få bort med andre rengjøringsmidler. Magic Wheel Cleaner er tyktflytende, og vil derfor ikke renne av felgene under bruk.

Dette sørger for at du enkelt kan la middelet virke på felgene over tid, uten at det tørker opp. Skitt og smuss på felgene fester seg effektivt til middelet under test.

Slik testet vi produktet

Da vi testet Koch-chemie Magic Wheel Cleaner fulgte vi anvisningene fra produsenten for å oppnå et best mulig resultat. Produktet ble sprayet direkte på felgens overflate, samt bolter og bremsedeler. Middelet ble ikke blandet ut før bruk.

Vi lot deretter middelet virke i omtrent seks minutter, og tørket det av med en egnet børste. Her kan du også benytte en svamp, dersom du ønsker ekstra skånsom behandling av felgene. Deretter renset vi godt med vann, for å få vekk alle produktrester.

Magic Wheel Cleaner er meget brukervennlig, og middelet får en lilla farge så snart produktet har løst opp skitt på felgene. Middelet er enkelt å fjerne fra felgene etter virketiden på rundt seks minutter.

Vår dom

Koch-Chemie Magic Wheel Cleaner er først og fremst enkel å påføre og fjerne. Det faktum at dette er en felgrens som skifter farge så snart produktet har virket lenge nok, gjør dessuten middelet brukervennlig.

Da middelet ble fjernet fra felgene og skylt bort, ble det endelige resultatet skinnende rene felger. Vi ble spesielt imponert over middelets evne til å fjerne tøffe asfaltflekker og bremsestøv, noe mange andre tilsvarende produkter sliter med.

Ellers vil vi trekke fram at Magic Wheel Cleaner har en behagelig lukt. Dette er et stort pluss for deg som skal jobbe med felgrens på verksteder eller lignende over lengre tid. Dette er testens klare vinner, basert på produktets skånsomme og kraftfulle kvaliteter.

Prismessig scorer dette produktet også høyt. Du kan få 500 ml til 249 kroner, eller 10 liter til 2 249 kroner.

Fordeler:

 • Enkel å påføre og fjerne
 • Skinnende rent resultat
 • God på asfaltflekekr og bremsestøv
 • God og behagelig lukt
 • Skånsom i bruk

Ulemper:

 • Vi slet med å finne noen ulemper

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-chemie
Viskositet  Høy
Syre Syrefri
Volum 500 ml / 5 L

Beste priser hos:

Detailshop.no

Koch-Chemie Alkaline Wheel Cleaner – best på budsjett

Koch-Chemie Alkaline Wheel Cleaner

Tredje produkt ut i vår felgrens-test er Koch-Chemie Alkaline Wheel Cleaner. Dette produktet er svært kraftig og effektivt på selv fastbrent skitt og bremsestøv. En fordel med dette produktet er at det til og med renser sidene av dekkene effektivt.

Produktet kan kjøpes på:

Detailshop.no

Dette produktet skal ikke anvendes direkte fra beholderen, og må blandes ut før bruk. Dette gjør produktet drøyt i bruk, og du får dermed mye felgrens ut av én dunk. I praksis kan du få så mye som 100 liter felgrens ut av en dunk på 5 liter.

Blandes produktet ut med høyeste anbefalte konsentrasjon, vil du likevel kunne få så mye som 20 liter ut av produktet. Dette er med andre ord et meget økonomisk produkt, spesielt for deg som vasker felger på jevnlig eller profesjonell basis.

Virkningsmekanisme

Dette er en felgrens som skiller seg fra de to andre felgrens-produktene vi har testet. Middelet er nemlig kraftig alkalisk, og altså ikke pH-nøytralt.

Dette middelet egner seg spesielt godt til felger av aluminium, noe en syrebasert felgrens ikke gjør. Skulle det være en skade i felgens lakk, vil ikke Koch-Chemie Alkaline Wheel Cleaner fremskynde rustprosessen, slik en syrebasert felgrens ville gjort.

Koch-Chemie Alkaline Wheel Cleaner egner seg dessuten svært godt til å trekke skitt ut fra dekksidene, takket være den tyntflytende og kraftige blandingen.

Slik testet vi produktet

Vi testet Koch-Chemie Alkaline som anvist fra produsent. Avhengig av hvor skitne felgene og dekkene er, skal en blande produktet ut med vann i et forhold på 1:2 til 1:10. Vi blandet produktet ut i et blandingsforhold på 1:4 (altså én del felgrens, fire deler vann).

Vi påførte denne blandingen på 20 % direkte på felgene. Produktet er mer flytende enn de øvrige produktene i testen, men blandingen fordeler seg svært jevnt på felgene. Den tynne blandingen når effektivt inn i alle kriker og kroker.

Produktet fikk virke i noen få minutter, før vi renset med en børste og vann. Vi benyttet en høytrykkspyler når felgene skulle skylles, slik produsenten anbefaler.

Vår dom

Koch-Chemie Alkaline Wheel Cleaner er ekstremt kraftig og effektiv så fremt den benyttes på stålfelger eller felger av aluminium med maling som tåler høy pH. Produktet var veldig effektivt på våre aluminiumsfelger, og fjernet effektivt skitt etter én påføring.

Dette middelet er spesielt effektivt når du ønsker å fjerne bremsestøv. Middelet genererer minimalt med skum under påføring, noe som sørger for god fukt av alle områder på hjul og felg.

Koch-Chemie Alkaline er meget effektiv, men kanskje ikke fullt så brukervennlig som de to andre produktene i testen. Her vil du ikke ha noen fargeindikator som sier ifra når produktet har virket lenge nok. Middelet kan også skade felgene om det brukes på feil materialer.

Produktet kan fås til 629 kroner, noe som gir deg 5 liter. Det er en hyggelig pris dersom du renser felger på budsjett!

Fordeler:

 • Veldig effektiv på aluminiumsfelger
 • Et typisk proffprodukt
 • Hyggelige priser for deg som er på budsjett

Ulemper:

 • Litt mindre brukervennlig for nybgynneren
 • Kan skade felgene dersom det påføres feil

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
PH Høy
Type Akalisk
Volum 5 liter

Beste priser hos:

Detailshop.no

Scholl Concepts RIM7 – Også et bra alternativ

Scholl Concepts RIM7

Siste produkt ut i testen er felgrensen Scholl Concepts RIM7. Dette er en svært anvendelig felgrens med høy viskositet, noe som innebærer at middelet ikke drypper av felgene.

Dette tillater deg å la produktet virke over lengre tid, slik at optimal effekt oppnås. Produktet trenger imidlertid ikke å virke mer enn et par minutter før maksimal effekt nås, noe som gjør det velegnet til hverdagslig bruk.

Virkningsmekanisme

Scholl Concepts RIM7 er også basert på en smart sammensetning som endrer farge så snart produktet har virket tilstrekkelig lenge. Når fargen skifter, indikerer dette at produktet har virket lenge nok. Den lilla fargen gjør det også enkelt å se eventuelle rester på felgene.

Dette er en pH-nøytral felgrens som sørger for å ikke gi etseskader på felg, bremsedeler eller bolter. En syrefri felgrens er å foretrekke siden dette er langt mer skånsomt for felgene.

Merk at dette produktet ikke skal benyttes på varme felger. Ellers er produktet anvendelig på både krom, aluminium og klarlakk.

Slik testet vi produktet

Da vi testet felgrens-produktet Scholl Concepts RIM7, fulgte vi produsentens anbefalte bruksmåte. Dette produktet har relativt kort virketid, og trenger ikke virke i mer enn to til tre minutter på felgene dine. Perfekt for deg som liker å få felgrens unnagjort i en fei!

Som anbefalt fra produsenten, ristet vi blandingen før vi påførte den på bilens skitne felger. Produktet var enkelt å påføre med sprayhodet som er inkludert, og gel-blandingen la seg jevnt på felgene.

Så snart tre minutter var passert, kunne vi se at produktet hadde endret farge til lilla. Vi benyttet en egnet børste for å få med oss all skitt, og skylte deretter middelet av felgene med rent vann. Middelet når effektivt områder som ikke er lette å nå med børste.

Vår dom

Scholl Concepts RIM7 etterlater felgene rene og blanke etter at middelet er skylt av. Resultatet er bra, men vi kunne kun se små flekker av fastbrent bremsestøv enkelte steder.

Duften er frisk og behagelig, slik at du ikke vil ha problemer med å arbeide med dette produktet på et verksted i flere timer av gangen.

Prisen på Scholl Concepts RIM7 er også veldig hyggelig, og du kan kjøpe en sprayflaske på 500 ml for 199 kroner. En dunk på 10 liter koster ikke mer enn 1 279 kroner. Et greit alternativ for deg som har et budsjett å følge.

Fordeler:

 • Billig
 • Rask renseprosess

Ulemper:

 • Tok ikke alt


Spesifikasjoner
Merke Scholl Concepts
PH Nøytral
Volum 500 ML / 5 L / 10 L / 30 L


 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo