Plisségardin test: En komplett kjøpsguide (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vurderer du å skaffe plissegardiner til boligen eller kontoret? Det finnes mange ulike typer solskjerming å velge mellom, og plissegardiner er et populært alternativ til tradisjonelle gardiner.

Plissegardiner kan være en fleksibel og moderne løsning som sikrer et stilrent uttrykk i boligen. Det er ikke rart at plissegardiner er å finne i både moderne funkishus og tradisjonelle boliger. Solskjermingen er både anvendelig og praktisk.

I denne guiden skal vi se nærmere på hva plissegardiner er, og hvordan du velger riktig produkt. Finn ut om plisségardiner er riktig valg for boligen din!

Hva er plissegardiner?

Plisségardiner kan beskrives som en slags persienne som ikke har mellomrom mellom skjermene. Du kan nesten betrakte plisségardinen som en slags hybrid mellom rullegardin og persienne.

En plissegardin skiller seg også ut ved at den kan senkes og heves i ulike retninger. Solskjermingen kan som regel senkes fra topp til bunn, men også fra bunn til topp. Dette gjør det enkelt å justere hvor mye sollys du slipper inn.

Plissegardiner kan passe like godt på et kontor eller i stuen, som på et soverom. Gardinene finnes i mange ulike design og materialer, slik at alle kan finne en modell som passer sitt behov.

Noen varianter kan heves og senkes med en fjernkontroll, mens andre styres manuelt med et håndtak eller lignende.

Fordeler med plissegardiner

Det finnes mange gode grunner til å velge plissegardiner som solskjerming. Løsningen er veldig fleksibel, siden du kan justere hvilken del av vinduet som skal dekkes. En plisségardin kan for eksempel forhindre innsyn og sollys i en viss høyde, mens resten av vinduet er klart.

På et kontor er det kanskje ønskelig med skjerming mot innsyn i ståhøyde, hvis kontoret ligger på gateplan. Toppen av vinduet kan da være uten solskjerming, slik at rommet fortsatt kan fylles med dagslys.

En annen fordel med plissegardiner, er at de har et veldig moderne og stilrent uttrykk. De tar også liten plass, og kan enkelt løftes helt opp når du ønsker fullt utsyn gjennom vinduene.

Plissegardiner, lamellgardiner eller persienner?

Dersom du har behov for solskjerming, er du kanskje litt usikker på hvorvidt du skal gå for lamellgardiner, persienner, rullegardin eller plisségardin. Alle kan ha sine fordeler og ulemper. Felles for dem alle er at de kan gi deg skjerming mot sol og innsyn.

Hvilken løsning som passer best for deg, er litt avhengig av hvilken stil du liker best. Rullegardiner har for eksempel et litt mer tradisjonelt uttrykk enn lamellgardiner og plissegardiner.

Tenk også over hvor stort behov du har for utsyn samtidig som du får nødvendig solskjerming. Med lameller eller persienner kan du vinkle lamellene i ulike retninger, og dermed se ut mellom hvert lag. En rullegardin må ofte løftes for å kunne se ut.

Plisségardiner er et godt valg for deg som ønsker fleksibilitet og et moderne uttrykk. Det er praktisk å kunne dekke deler av vinduet – enten det er midten av vinduet eller nederst – mens resten av vinduet ikke dekkes.

Slik velger du riktige plisségardiner

Før du kjøper plisségardiner er det visse faktorer som bør tas med i betraktningen. Ved å gjøre et gjennomtenkt valg, øker sjansen for at du gjør en god investering.

Du bør med andre ord ikke bare se på pris når du skal kjøpe lamellgardiner. La oss se nærmere på hva du bør ha i bakhodet ved valg av plissegardiner!

Materiale og farge

Materiale og farge handler ikke bare om det visuelle, men også det rent funksjonelle. Husk at materialet gardinen er laget av kan være med på å avgjøre hvor godt gardinene skjermer for solen.

Velger du et litt tynt materiale kan du oppnå beskjeden solskjerming, men også bedre utsyn. Tynt stoff har gjerne noe transparens, slik at det er mulig å se gjennom materialet.

Gardinene er ofte laget av polyester, men dette kan variere fra produsent til produsent. Finn et materiale som passer dine behov.

Størrelse | Ta mål av vinduet

Før du går til innkjøp av plissegardiner, er det viktig å vite hvilke mål gardinen skal ha. Oppmåling er relativt enkelt, og du trenger bare å måle vinduets bredde nederst, midt på og øverst på vinduet. Mål på innsiden av eventuelle vinduskarmer.

Du må også måle høyden på vinduet, da dette vil kunne bestemme lengden på gardinene dine. Dersom du er usikker på oppmåling, kan du få hjelp til dette av enkelte leverandører.

Husk at du kan kjøpe plissegardiner etter mål hos flere forhandlere. Du kan da bestille spesialsydde gardiner som passer vinduene dine perfekt. Har du «standard-vinduer» kan du ofte finne ferdigsydde gardiner i butikken som passer til vinduene dine.

Tenk også over størrelsen på «brettene» i gardinen. Vanligvis vil det passe best med store bretter i et stort vindu, mens det motsatte gjelder for små vinduer. Du har likevel frihet til å gjøre akkurat som du selv foretrekker på dette området.

Design og stil

Ved kjøp av plissegardiner er det også viktig å ta hensyn til det visuelle. Hva slags design er du ute etter? Du finner både svarte, grå og hvite plissegardiner hos de fleste leverandører. De fleste er ensfargede, men du kan også finne varianter med mønster.

Finn en stil som passer inn i boligen eller på kontoret. Da vil du kunne få glede av solskjermingen i mange år fremover, siden den er både dekorativ og funksjonell.

Pris | Hva koster plissegardiner?

Pris er en annen viktig faktor å ta hensyn til når du skal kjøpe plissegardiner. Ønsker du billige plissegardiner er dette noe du kan finne hos flere av kjedebutikkene, som for eksempel Jysk eller IKEA.

Du kan også finne prisgunstige alternativer hos spesialistforhandlere som har ekspertise på solskjerming. Dette alternativet koster kanskje noe mer, men endelig pris vil avhenge av både merkevare og materialer – for å nevne noe.

Prisen vil naturligvis også kunne påvirkes av antall vinduer, vinduenes størrelse og hvorvidt du monterer solskjermingen selv eller ikke. Skal du få hjelp til montering vil dette som regel koste litt ekstra.

Ulike typer plissegardiner

Når du skal kjøpe plissegardiner bør du også tenke over hva slags type du skal velge. En plissegardin kan nemlig fås i en rekke ulike utførelser. Hva som passer best for akkurat deg, avhenger av både solskjermingsbehov og hva slags design du foretrekker.

Siden det finnes flere ulike typer plissegardiner å velge mellom, finnes det noe for enhver smak. La oss se nærmere på de mest populære variantene!

Topphengt plissegardin

Topphengte plissegardiner monteres bare øverst i vinduet, og kan så trekkes ned ved behov. Denne varianten fungerer altså på samme måte som en tradisjonell persienne eller rullegardin.

En topphengt modell kan fungere fint til deg som er ute etter et stramt og enkelt uttrykk. Denne varianten kan monteres både på inn- og utsiden av vinduet, avhengig av stoff og materialer.

Svevende plissegardiner (up & down-gardiner)

Svevende plissegardiner kalles gjerne også for opp/ned-plissegardiner. Denne varianten blir festet i alle de fire hjørnene. Dermed kan gardinen trekkes nedenfra og opp, men også ovenfra og ned.

Gardinen kan plasseres nøyaktig der du selv ønsker i vinduet, noe som gir mye fleksibilitet og frihet. Også denne varianten kan monteres enten på innsiden eller utsiden av vinduet, avhengig av gardinens materialer.

Hvilke plissegardiner er best i test?

Det finnes mange forskjellige leverandører av plissegardiner i Norge. Noen av leverandørene har egne merkevarer, mens andre selger plissegardiner fra andre leverandører. Du kan derfor risikere å finne de samme plissegardinene i to
ulike interiørbutikker.

Så hvilke plissegardiner er egentlig best? Svaret på dette er kanskje litt kjedelig, men det handler om å finne gardinene som passer best for deg. Alle har nemlig ulike behov. Noen bryr seg mest om kvalitet eller det visuelle, mens andre tenker på pris.

Hva som er «best» vil derfor variere etter hvilke kriterier du stiller. Er du ute etter best kvalitet, best design eller best pris?

Nedenfor ser vi nærmere på noen av de mest populære leverandørene av plissegardiner. Hos disse finner du mange av markedets beste plissegardiner – både når det gjelder kvalitet, pris og design.

Her kan du kjøpe plissegardiner

Plissegardiner fås kjøpt i et bredt utvalg av butikker, og hver butikk kan ha mange ulike produkter å velge mellom.

Vi ser her nærmere på noen av de landsdekkende butikkene og kjedene som fører plissegardiner. Plisségardiner kan fås både gjennom spesialistforhandlere og de store kjedebutikkene innen interiør. Finn løsningen som passer best for deg!

Kid Interiør

Kid interiør plissegardiner

Hos Kid Interiør kan du finne et stort utvalg av småting og tekstiler til hjemmet. I denne populære butikken kan du ikke bare finne klassiske gardiner, men også plissegardiner.

Kid Interiør har plisségardiner både med og uten snor, og med varierende grad av solskjerming og lysinnslipp. Du kan for eksempel velge en lystett variant til soverommet, eller en mindre lystett variant til stuen.

Du kan velge mellom mange ulike standardmål, men kan også tilpasse gardinene etter spesifikke mål.

Jysk plissegardiner

JYSK plissegardiner

Jysk er en annen populær interiørkjede som kan vise til et greit utvalg av plissegardiner. Hos Jysk finner du mange stilrene alternativer i farger som grått, hvitt eller svart. Noen av modellene er lystette og laget av dobbel polyester, mens andre slipper inn mer lys.

Dersom du er på utkikk etter prisgunstige plissegardiner, kan Jysk være et godt alternativ. Her kan du kjøpe ferdige plissegardiner etter faste mål, og prisen ligger typisk på et par hundrelapper.

IKEA plissegardiner

Ikea plissegardiner

IKEA er et varehus som har det meste du trenger til hjemmet, noe som også inkluderer solskjerming og plissegardiner. Her kan du finne ulike typer plissegardiner, både med enkle og doble lag.

Ifølge varehuset selv, vil gardinens lag sikre isolasjon om vinteren og et svalere innemiljø på varme sommerdager. Hos denne leverandøren kan du finne prisgunstige alternativer som Schottis, som er en lystett plissegardin til under hundrelappen.

Du finner også andre varianter, om Trippevals og Hoppvals. IKEA sine plissegardiner finnes i mange forskjellige farger, inkludert hvit, grå og blå.

Markisemannen: plissegardiner

Markisemannen logo

Markisemannen er en spesialist innen solskjerming, og leverer både innendørs og utendørs solskjerming. I det rikholdige utvalget finner du både rullegardiner, enkle og doble plissegardiner, lamellgardiner, gardiner og persienner.

Ifølge Markisemannen er plissegardiner et supert valg, siden denne formen for solskjerming kan tilpasses de aller fleste vinduer. De er også enkle å betjene, og tar minimalt med plass i vinduet.

Markisemannen har stilrene lamellgardiner i mange spennende materialer og farger. Leverandøren kan komme på gratis befaring og hjelpe deg med mål, og kan dessuten montere gardinene for deg ved behov.

Kjells Markiser: plissegardiner

Kjells markiser logo

Kjells Markiser er en annen spesialist innen solskjerming, og leverer både persienner, zip screens, rullegardiner, insektsnetting, lamellgardiner og lignende. Her finner du også et bredt utvalg av plissegardiner med solbeskyttende kvaliteter.

Du kan velge mellom mer enn 120 ulike tekstiler og fargevarianter, noe som betyr at du ganske sikkert vil finne gardiner som passer til hjemmet ditt. Husk at Kjells Markiser kan komme på gratis befaring og gi deg gode råd.

Få hjelp med måltaking, og få deretter et uforpliktende tilbud. Kjells Markiser er et godt valg for deg som ønsker eksperthjelp og høy kvalitet!

Europris plissegardiner

Europris plissegardiner

Europris er en annen kjedebutikk som selger plissegardiner til en budsjettvennlig pris. Her kan du finne trinnløse og trådløse plissegardiner i farger som grå og hvit. De fleste modellene koster rundt 500 kroner og har standardmål.

Hos Europris kan du også finne andre produkter til solskjerming, inkludert gardiner og persienner. Sjekk gjerne ut Europris dersom du ikke har behov for spesiallagde plissegardiner eller hjelp med montering.

Motta tilbud fra flere leverandører av plissegardiner

Det finnes mange ulike leverandører av plissegardiner i Norge, noe som omfatter både spesialistforhandlere og kjedebutikker. Hva som passer best for deg, er helt avhengig av dine krav til kvalitet, pris og lignende.

Det kan lønne seg å hente inn flere tilbud fra ulike aktører før du bestemmer deg. På den måten kan du sammenligne priser fra de ulike leverandørene, og veie dette opp mot andre faktorer.

Husk at både design, kvalitet og funksjonalitet bør tas hensyn til, så vel som pris. Markedets beste plissegardin bør score høyt på alle disse områdene. Motta uforpliktende pristilbud fra ulike leverandører av plissegardiner, og finn det beste alternativet for akkurat deg!Få 3 uforpliktende tilbud

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 3 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo