Beste mobile bredbånd – Test av mobilt bredbånd (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I denne guiden vil du lære mer om de største leverandørene, og hvilket mobilt bredbånd de kan tilby deg. Vi har testet mobilt bredbånd!

Det ikke alle steder i landet det er tilrettelagt for bredbånd, og det er heller ikke alle som trenger det. Noen ønsker et mer mobilt nettverk de kan bruke både hjemme, på båten eller på hytta. Mobile bredbånd har etter hvert blitt svært gode, og kan tilby en svært rask hastighet.

Ute etter et kablet alternativt? Her finner du beste bredbånd

Når du bestemmer deg for hvilket som er best for deg, er det lurt å lese nøye gjennom spesifikasjonene på hver enkelt leverandørs sine nettsider. Prisene vi oppgir i denne artikkelen kan også ha endret seg, så sjekk opp dette også. Kanskje vanker det enda bedre tilbud akkurat nå.

Ice – Best i test mobilt bredbånd 2024

Ice mobilt bredbånd

Jobb fra hvor du måtte ønske med et mobilt bredbånd fra Ice lover en overlegen arealdekning, enten du vil avlaste hjemmenettet, eller ha med nettet ut på tur. Kanskje reiser du mye rundt i jobben, eller har mulighet for hjemmekontor, og dermed jobber fra ulike lokasjoner. Med Ice vil du ha god dekning uansett. I skrivende stund har også Ice et svært godt tilbud på sine datapakker.

Finn beste mobile bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Ved å velge et av deres abonnementer vil du nå få halv pris de første 3 månedene. De tilbyr også hele 30 dagers åpent kjøp, så du har god tid å prøve de ut før du bestemmer deg. Dette gjør det å teste Ice helt risikofritt. Med en dekning på 91 % av Norges befolkning, kan du også stole på at du har raskt internett hvor enn du er. I tillegg bygger de stadig ut, så dekningen bedres hver eneste uke.

Det første du må gjøre er å velge abonnement. Ice tilbyr fem ulike datapakker, hvor datamengden strekker seg fra 7 GB, og helt opp til 300 GB. De første tre månedene får du som nevnt halv pris, noe som er et usedvanlig godt tilbud. 7 GB vil da koste kun 99,-, 15 GB 149,50,- og 15 GB 339,50. Etter de første tre månedene dobles altså denne prisen. 100 GB vil med tilbudet koste 299,50 og det aller største abonnementet på 500 GB får en tremånederspris på 399,50.

Baser valget av datamengde på hva nettet kommer til å brukes mest til, og om det skal brukes av en eller flere personer. En stor famille vil naturlig nok ha et adskillig større behov enn en person. Om du skulle velge et som er for lavt, kan du alltids oppgradere. Om du derimot sitter igjen med mye data når måneden er slutt, kan du ta denne med til neste måned. En løsning fins altså uansett.

Når du har bestemt deg for hvilken datastørrelse som passer for deg, er det neste å vurder ruter. I skrivende stund har Ice to ulike valgmuligheter. Den ene er en smart-ruter, som er kraftig og egner seg best til hjemmebruk. Den er kraftig, og har de siste årene vært svært populær. Den andre er en mini-ruter. Denne kan du enkelt putte i lomme, eller i veska, for så å bruke den hvor som helst. Kanskje du vil jobbe fra en cafe, som ikke har nett, eller at du vil ha mulighet å surfe når du på tur i skogen. Valget er ditt. Begge disse ruterne har en symbolsk prislapp på kun 1,-. Det er desidert en stor fordel å slippe å betale i dyre dommer for selve ruteren. Det er mulig frakt kommer i tillegg, men det er også det.

En annen fordel med abonnement fra Ice, er at du kan surfe i hele Skandinavia uten ekstra kostnad. De vil heller ikke overfakturerer ikke om du bruker mer nett enn avtalt. Det å slippe ubehagelige overraskelser i posten er en stor fordel. En annen fordel med Ice er at de har svært god kundeservice, om du skulle ha spørsmål eller behov for hjelp. Faktisk så vant de prisen for årets kundesenter i en kåring fra 2020. i 2019 ble de imidlertid også årets mobilselskap. Med alt dette i bakhodet vil vi si Ice er et selskap, som absolutt fortjener en sjanse.

Resultat fra tester 2020

  • Bredbåndtest.no – priser mobilt bredbånd: Rangering 1 av 5 (best på pris)
  • Dekning test: Dekningskart Ice

Talkmore

Talkmore mobilt bredbånd

Talkmore lover med sitt mobile bredbånd, at du har et nett som er perfekt både på tur og hjemme. Du er garantert full telenor-dekning i hele landet, og du vil benytte deg av en populær testvinner. I 2018 ble nemlig Talkmore kåret til best i test av dinside.no. Denne kåringen baserte seg både på dekning og pris. Med sine mobile bredbånd lover de deg enda mer data for en billig penge.

I tillegg gir de deg stor fleksibilitet når du er på farten. De ulike pakkene fornyer seg den første i hver måned, og du kan ta med data du ikke har brukt med deg til neste måned. Dette kalles data-rollover og er inkludert i alle deres abonnementer. Et abonnement fra Talkmore gir deg frihet i form av 4G dekning, og fri hastighet uansett hvor i landet du måtte befinne deg.

Selv om vi er på hyttetur, skogstur, båttur eller biltur, kan det å ha godt nett være en fordel. Etter dagens aktiviteter vil kanskje noen i familien se film, andre vil game, og en tredje vil strømme favorittserien. Det å ha god tilgang gjør ferien eller helgeturen bedre for alle, og vi unngår krangling om nett og hva vi skal se på.

Om dere skulle bruke opp datamengden dere har bestilt, er det engen grunn til å fortvile. Du vil bli varselet med en SMS like før det blir tomt, og få mulighet til å oppgradere. Du kan da enten aktivere en ny datapakke, eller kjøpe en ekstra som varer i 30 dager. Om du aktiverer en ny, vil du får denne i tillegg til pakken du har fra før.

Om månedens forbruk er annerledes enn ellers, er det best å kjøpe en ekstra pakke. Du kan da velge mellom en pakke på 25GB eller 50 GB. Da kan hele familien raskt fortsette med det de holdt på med på nett. For å komme i gang trenger du kun et SIM-kort, og en trådløs ruter. Begge delene får du bestilt fra Talkmore. Om du allerede har et nettbrett eller en PC med SIM-kort inngang, kan du sette SIM kortet med data rett inn her. Talkmore har også en egen nettbutikk hvor du kan bestille din nye trådløse ruter.

Akkurat nå tilbyr Talkmore fire ulike datapakker. Den minste koster 299,-og gir deg 10 GB å surfe for. Den neste koster 349,- og gir deg dobbel så stor datamengde. Om du øker prisen litt, og betaler 449,- i måneden vil du få hele 50 GB og kose deg med. Denne mengden begynner å passe mer for en familie, eller om flere skal være pålogget. Om behovet er større, er den største pakken på 100 GB, og koster 699,-. Med tanke på hvor mye nett du får for pengene, er det ikke noe å klage på når det gjelder pris.

Andre ting det er viktig å vite med bredbånd fra Talkmore, er at det ikke er mulig å ringe med. Dette er rene data-pakker. Deres løste om fri hastighet innebærer teoretisk en fart på opptil 450 Mbit/s forventet opptil 100 Mbit/s. Om du bruker opp datamengden, og ikke bestiller ekstra pakke er prisen 0,99 kr per MB. Per dag har de en maksgrense 49,-. På månedsbasis har de en begrensing på opptil 9500MB. Om du skal bruke ekstra data vil det derfor lønne seg å oppgradere, eller kjøpe ekstra datapakke.

Et mobilt bredbånd fra Talkmore er kun beregnet på bruk i Norge, og er stengt for bruk i utlandet. Merk også at du vil miste hele mengde med data-rollover om du deaktiverer abonnementet. Dette gjelder også om du ikke har aktivert datapakken. Hastigheten på nettet vil avhenge av dekningen i området der du er. Hvilken ruter du bruker spiller også en viktig rolle. Om denne er gammel er det altså lurt å bytte ut denne til en nyere versjon.

Talkmore har ryddige og oversiktlige tilbud, hvor du vet akkurat hva du får. Full telenor-dekning er også et stort pluss. Med dette mobile bredbåndet er du med andre ord garantert god dekning, både hjemme eller på ferie rundt i Norge.

Resultat fra tester 2020

  • Bredbåndtest.no – priser mobilt bredbånd: Ikke med
  • Dekning test – Dekningskart

Finn beste mobile bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Telia

Telia mobilt bredbånd test

Telia tilbyr et mobilt bredbånd, hvor du kan være på nett med 4G overalt. Det å ha et mobilt bredbånd har mange fordeler. En er at det kan tas med hvor enn du drar. Kanskje vil du på hytta, eller på båten, og ønsker å ha tilgang på nett også der. Vi alle vet hvor kjedelig det er å plutselig være uten internett, og med et mobilt bredbånd unngår du dette.

Det er også kjekt når familien er på biltur, og det er greit å ha Netflix eller spillemuligheter tilgjengelige. Dette gjør gjerne bilturen mye hyggeligere, og stemningen i bilen blir mye roligere. Det at et mobilt bredbånd ikke krever noen form for installasjon, er også en stor fordel. Et annet stort pluss er at Telia har nettverksgaranti, så du er sikker på å ha nett overalt. I tillegg til at du kan bruke det mobile nettverket i hele Norge, er det også åpnet for bruk i Norden og Baltikum.

Telia har med sitt mobile bredbånd, seks ulike abonnementer tilgjengelige. Det mest grunnleggende har 10 GB og koster kun 249,- i måneden. Det neste har 25 GB og har en månedspris på 379,-. Om du går for disse basis-løsningene vil du betale mer for selve ruteren enn ved de med mer data tilgjengelig. Om du velger bredbåndet med 50 GB inkludert, vil du også få med Music Freedom.

Dette er en ekstra funksjon som deg som elsker musikk. Med denne inkludert har du tilgang på en masse musikk du kan lytte til, uten at det brukes av datamengden din.  Her kan du både strømme musikk eller laste ned spillelister. Ved å velge denne pakken betaler du også mye mindre for ruteren, forutsatt at du binder deg for 12 måneder.

De neste tre abonnementsløsningene er på 100, 200 og 500 GB. Hvor mye datamengde som er best til ditt bruk, er det opp til deg å vurdere. Dette vil avgjøres av hvor mange dere er som skal bruke nettet, samt hva dere gjør på nettet. Det å strømme filmer, laste ned seier eller spille avanserte spill, krever mye data. Om dette er det nettet skal brukes mye til vil en stor datapakke lønne seg.

Alle disse abonnementene inkluderer også Music Freedom, så dere alle kan kose dere med ubegrenset musikk. Når du bestiller en av disse koster ruteren plutselig bare 1 krone, som en symbolsk sum. Om du skulle bestille en pakke som har mer data enn du klarer å bruke opp, er dette problemfritt. Dataen kan da tas med over til neste måned og brukes da.

Telia har også en kraftig hjemmeruter. Denne kan kobles opp med 64 enheter samtidig, og gir deg den raskeste wifi som er tilgjengelig. Deres superraske 4G ruter, er beregnet både på hjemmebruk og på reiser. 20 enheter kan være tilkoblet denne samtidig, og den har 24 timer batteritid. Om du ønsker en enda bedre rekkevidde, kan du sjekke ut deres Netgear Orbi wifi-system. Det mobile bredbåndet fra Telia, er noe du absolutt bør vurdere om du forflytter deg mye. Det gir god dekning både hjemme, på hytta eller i båten. Prisene er også svært konkurransedyktige. Et godt valg, spesielt om det ikke finnes bakkenett der du bor. Alt i alt gode tilbud fra Telia, med et godt utvalg av abonnementer for ethvert behov.

Resultat fra tester 2020

  • Bredbåndtest.no – priser mobilt bredbånd: Rangering 3 av 5
  • Dekning test: Dekningskart

Finn beste mobile bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Onecall

Onecall mobilt bredbånd

Med et mobilt bredbånd far Onecall, kan du være på nett hvor enn du vil i hele Norge. Deres mål er å tilby maksimal hastighet, og de bygger derfor stadig ut sitt 4G-nett. Dette fører til at stadig flere steder kan skilte med topp dekning. Det eneste du trenger dor å ta i bruk et mobilt bredbånd fra Onecall, er et abonnement og en miniruter.

Om du allerede benytter et mobilt bredbånd fra en annen leverandør, vil Onecall orden med oppsigelse og overflytting for deg. Det er kjekt å slippe å styre med dette selv. Et SIM-kort vil så sendes til din folkeregisteret adresse. Etter du har mottatt det aktiverer du det enkelt selv. Du vil så være på nett innen få sekunder. Abonnementet kan kun brukes i Norge, så om du skal på ferie bør du vurdere å oppgradere til utenlandspakka.

Etter at du har lagt inn bestilling på det abonnementet du har lyst på, kan bestille ekstratjenester om du ønsker det. Disse inkluderer ekstra SIM-kort, eller ekstra datapakker. Disse kan du også enkelt kjøpe om du plutselig går tom for data. Det kan skje på måneder der du av ulike grunner bruker mer nett enn vanlig. Onecall tilbyr da rimelig oppgradering til både 1,3,5 og 10 GB ekstra. Andre ekstratjenester de tilbyr er smarttelefonforsikring, Tv2 sumo underholdningspakke og TV2 Sumo sport premiumpakke.

Så, la oss se nærmere på de ulike pakkene Onecall tilbyr, når det gjelder mobilt bredbånd. Den enkleste og mest grunnleggende pakken, koster 249 kroner i måneden, og gir deg 10 GB og surfe for. Den midterste løsningen har en prislapp på 349,-, og gir deg dobbel datamengde. Med dette abonnementet har du altså 20 GB og bruke i måneden. Den største pakken inkluderer 50 GB, og koster 449 kroner i måneden. Om du har spørsmål om disse pakkene, kan du enkelt registrere ditt telefonnummer på deres hjemmesider. De vil da ringe deg tilbake innen en time. Husk også på at disse prisene kan ha endret seg når du leser denne omtalen, så sjekk nettsidene nøye.

Du kan bruke mobilt bredbånd fra Onecall, ved hjelp av et SIM-kort, om du har en leser for dette på nettbrettet eller datamaskinen din. Aller mest får du imidlertid ut av det, ved å bruke en 4G-ruter. Denne kjøpes separat på nettsidene deres. Når du har en ruter, kan du enkelt dele nett med opptil 11 enheter. Dette er veldig kjekt om dere er mange som trenger nett samtidig. Om du har spørsmål vil chatte direkte med en selger, har du også mulighet til det på deres hjemmesider. Denne chatten er åpen hver dag og du kan forvente svar innen kort tid.

Resultat fra tester 2020

  • Bredbåndtest.no – priser mobilt bredbånd: Ikke med på topplisten
  • Dekning test: Dekningskart

Finn beste mobile bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Telenor mobilt bredbånd

Telenor mobilt bredbånd

Med et mobilt bredbånd fra Telenor er ferien med barna i baksetet sikret. Sør for at alle har nett hele veien, og kan se filmer eller annen underholdning når de er lei av å titte ut bilvinduet. Med wi-fi i bilen går turen raskere, og den blir unektelig roligere og mer avslappende også for føreren av bilen. Om du vil surfe med godt nett når dere er på båttur, eller når dere er på besøk hos familie eller venner, vil det mobile bredbåndet fra Telenor være godt å ha.

Om du har et data-SIM, kan du også dele bredbåndsabonnementet på flere enheter. Du kan faktisk bestille opptil 9 SIM-kort, og fordele disse i nettbrett, ruter eller pc. Du vil med data-SIM få akkurat samme hastighet, og samme pris både i Norge og i utlandet.

Om du vil ha en trådløs ruter til abonnementet ditt, kan denne bestilles på Telenors nettsider. I skrivende stund tilbyr de to ulike rutere. Den første er en Huawei B818 ruter 4G+. Om du allerede har bestilt data-SIM, kan ruteren enkelt dele datamengden med mobilabonnementet. De to abonnementstypene som tilbys med denne ruteren er M og L. M inkluderer 15 GB og har en pris på 349,- i måneden. L koster 549,- og inkluderer hele 50 GB. Leveringstiden på ruteren kan beregnes til 1-5 dager. På nettsidene til Telenor vil du finne kundeomtaler, hvor du kan lese mer om hva folk mener om kvaliteten på ruteren og nettverket.

Den andre ruteren de tilbyr heter Huawei 5G CPE Pro, og er en adskillig kraftigere ruter. Med denne kan du benytte 5G, noe som vil deg lynraske hastigheter. Dette er en stasjonær bredbåndsruter, som støtter WiFi på 2.4GHz og 5GHz. Den har to LAN-porter, og 2 TS9 tilkoblinger for utendørs 4G/5G-antenne. Med denne kraft-ruteren kan du velge abonnementene L og XL.

L har som nevnt 50 GB tilgjengelig, mens XL har en enorm kapasitet på 100 GB. Dette er abonnementet for deg som har behov for mye nett, og gjerne har flere som skal være pålogget samtidig. Prisen på denne gigant-pakken er i skrivende stund rett under 800 kroner i måneden. Denne ruteren har fått 5/5 i Telenors kundeomtaler. Den skal være både enkel i bruk, ha gode funksjoner og lang batterilevetid.

Telenors nettsider er svært ryddige, og det er lett å finne frem til det du ser etter. De har gode pakke-løsninger, og tilbyr rutere i høy kvalitet. De har også svært kjapp levering, noe som i noen tilfeller vil ha stor betydning.  Om du skulle trenge hjelp underveis, har de også en god kundeservice på plass. Enten du foretrekker chat eller telefon, vil de snart være på plass og hjelpe deg, om du skulle ha behov for dette.

Resultat fra tester 2020

  • Bredbåndtest.no – priser mobilt bredbånd: Rangering 5 av 5
  • Dekning test – Dekningskart

Finn beste mobile bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Hvorfor mobilt bredbånd?

Om du liker å farte rundt, og ønsker å fortsatt ha god nett-tilgang er et mobilt bredbånd et godt valg. Hvis din pc eller nettbrett har SIM-korttilgang, kan du enket sette inn et data-SIM-kort, og ha nett umiddelbart. Enda bedre er ofte en miniruter, som du kan putte i lommen.

Med denne med på tur vil du og familien alltid ha godt nett tilgjengelig. Selv om vi noen ganger vil begrense nettbruken når vi er på reise, kan det være godt å ha muligheten til å logge på og ha litt egentid. Kanskje du vil se en god film på Netflix, eller se på morsomme videoer på YouTube. Valget er ditt.

I artikkelen over har vi gått gjennom de største og beste leverandørene av mobilt bredbånd, og vi er sikre på du vil finne en favoritt blant disse. Det kan være lurt å bruke litt tid på å sammenligne tilbud, så du får akkurat det mobile bredbåndet du har bruk for. Vi håper du vil bli fornøyd med ditt valg, og få mange fine surfe-stunder i tiden fremover.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo