Kaffetrakter test: De 10 beste kaffetrakterne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du mer eller mindre avhengig av en kopp med kaffe, kanskje til og med to på de verste dagene, for å komme i gang med dagen? Da føles det nok nærmest som verdens undergang når kaffetrakteren du har hatt i veldig mange år tar kroken.

Heldigvis finnes det en enkel løsning på dette problemet. Og det er rett og slett å kjøpe seg ny kaffetrakter! Men du vet nok like godt som oss at det ikke er bare-bare, for det finnes jo så mange gode alternativer der ute på markedet!

Dette er en produkttest hvor vi skal teste kaffetraktere, og her prøver vi å gjøre jobben litt enklere for deg som er på jakt etter en ny kaffetrakter. Vi har samlet 10 forskjellige kaffetraktere fra forskjellige leverandører, som vi skal gå gjennom nedenfor.

Men dette er dog ikke en produkttest hvor vi bare skal gå gjennom produktene. Disse produktene vil også bli vurdert opp mot hverandre, og så vil vi finne ut hvilken av disse kaffetrakterne vi synes fortjener tittelen «beste kaffetrakter 2024»!

Les også: Kaffemaskin test

KitchenAid Classic 5KCM1208EOB – beste kaffetrakter 2024!

KitchenAid Classic 5KCM1208EOB Kaffemaskin test

Classic 5KCM1208EOB er en kaffetrakter produsert av KitchenAid. Den er laget av en kombinasjon av rustfritt stål og plast, samt at den bærer det karakteristiske designet til KitchenAid-produkter.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Classic 5KCM1208EOB er en kaffetrakter produsert av KitchenAid. Den er laget av en kombinasjon av rustfritt stål og plast, samt at den bærer det karakteristiske designet til KitchenAid-produkter.

Denne kaffetrakteren er 34 cm bred, 18,2 cm dyp og 36,5 cm høy. Den inkluderer en kanne som rommer 1,7 liter, og det utgjør det en totalvekt på 3,3 kilo. Kaffetrakteren har en effekt

på 1100 watt, og det kommer godt med om du skal trakte 1,7 liter kaffe.

Som de fleste kaffetraktere trenger du et filter å ha kaffebønnene oppi, uavhengig av hvor malte bønnene er. I Classic 5KCM1208EOB er filteret gjenbrukbart, noe som er veldig praktisk. Filteret kan altså rengjøres, så du trenger ikke å kjøpe nytt hele tiden.

Classic 5KCM1208EOB er utstyrt med flere smarte funksjoner, deriblant et tut-design som gjør at du unngår søling når du heller kaffe i koppen og en stopp-og-hell funksjon som gjør at du kan skjenke deg en kopp kaffe selv om traktingen ikke er helt ferdig.

Fordeler:

 • Classic 5KCM1208EOB er laget av en kombinasjon av stål og plast. Stålet er i tillegg rustfritt, noe som gjør at apparatet vil holde seg lenger. I praksis betyr det at du ikke trenger å bekymre seg for at kaffetrakteren din ikke tåler at vann og lignende står i for lenge.
 • Produktets dimensjoner og vekt forteller oss at dette er en kaffetrakter som det vil være svært enkelt å ha med å gjøre. Grunnen til det er rett og slett at den er smal og lett, så du kan gjøre akkurat det du vil med den. Plasser den i skapet eller rett på kjøkkenbenken!
 • Kaffetrakteren har en effekt på 1100 watt. Det betyr at den er effektiv og at du ikke trenger å vente veldig lenge på kaffen din. I tillegg er den utstyrt med en holde varm-funksjon som gjør at kaffetrakteren holder kaffen varm i opptil 40 minutter etter at kaffen er ferdig.
 • Med en kapasitet på 1,7 liter får du mye kaffe på en gang. Takket være kaffetrakterens tut-design så kommer du ikke til å sløse bort en eneste dråpe av gullet ditt. Du kan til og med ta deg en kopp før kaffetrakteren er ferdig. Det er ganske kult, ikke sant?
Ulemper:
 • Vi finner ingen ulemper med produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke KitchenAid
Effekt 1100 W
Materiale Rustfritt stål og plast
Kapasitet 1,7 L

Resultat

Classic 5KCM1208EOB kommer fint ut i denne produkttesten. Dette er en solid kaffetrakter, i og med at KitchenAid har tatt utgangspunkt i gode materialer for å lage dette apparatet.

Dette er en kaffetrakter med høy effekt og god kapasitet. Den er også utstyrt med flere gode funksjoner, som sørger for at kaffetrakteren er en svært brukervennlig variant. I tillegg er den litt miljøvennlig, ettersom kaffetrakterens filter er gjenbrukbart.

Vi er også rimelig sikre på at KitchenAid kan tjene en god del på kaffetrakterens design. KitchenAid er et populært merke, og det er mange som ønsker apparater fra samme leverandør. For ikke å nevne at kaffetrakteren er veldig fin også.

KitchenAid Classic 5KCM1208EOB kommer såpass godt ut i denne testen at vi har besluttet at det er denne kaffetrakteren som fortjener tittelen «beste kaffetrakter 2024»!

Hamilton Beach The Scoop 2-way kaffebrygger

Hamilton Beach The Scoop 2-way kaffebrygger test

The Scoop 2-way kaffebrygger er en kaffetrakter produsert av produsenten som går under navnet Hamilton Beach. Den består av noen elementer laget av rustfritt stål og noen elementer bestående av plast.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne kaffetrakteren er 31 cm bred, 28 cm dyp og 35,3 cm høy. Hamilton Beach har benyttet seg av en kombinasjon av fargene svart og sølv her, så det er en fin og kompakt kaffetrakter. Den har en kapasitet på 1,5 liter, mens resten av spesifikasjonene er ukjent.

Dette er imidlertid en innovativ kaffetrakter likevel, for Hamilton Beach gir deg muligheten til å trakte kaffe på to forskjellige måter. Med The Scoop 2-way kaffebrygger kan du trakte enten en kopp eller en hel kanne som rommer omtrent 12 kopper om gangen.

I tillegg til å kunne trakte kaffe på to måter, så er The Scoop 2-way kaffebrygger utstyrt med en timer, som gjør at du kan stille den inn opptil 24 timer i forveien. I praksis betyr det at du kan få en rykende fersk kaffe i det du kommer gående ned trappa om morgenen!

Fordeler:

 • For å lage The Scoop 2-way kaffebrygger har Hamilton Beach kombinert rustfritt stål og plast. Det er altså noen elementer som er laget av stål og noen som er laget av plast, noe som til sammen utgjør et svært solid produkt.
 • The Scoop 2-way kaffebrygger har en kapasitet på 1,5 liter, men det er ikke det som gjør kapasiteten til denne kaffetrakteren imponerende. Faktisk så kan du trakte kaffen i både små og store mengder – rett i en kopp eller rett i kannen. Begge deler er svært praktisk.
 • Noe annet som gjør denne kaffetrakteren veldig attraktiv, er at den er utstyrt med en timer som gjør at kaffetrakteren kan stilles inn opptil 24 timer i forveien. Da trenger du for eksempel ikke å vente på kaffen om morgenen, noe som naturligvis er veldig positivt.
 • The Scoop 2-way kaffebrygger tar seg også veldig godt ut designmessig. Hamilton Beach har brukt fargene svart og sølv, og vi synes at det er en særdeles fin kombinasjon i forbindelse med fargevalg.
Ulemper:
 • Vi får et veldig godt inntrykk av The Scoop 2-way kaffebrygger fra Hamilton Beach, men vi kan likevel ikke unngå å nevne at det mangler en del informasjon her. Det mangler informasjon om produktets vekt, effekt, bryggetid, bryggetemperatur og varmeelement.
 • The Scoop 2-way kaffebrygger kan brukes til å trakte kaffe på to forskjellige måter, men du er nødt til å velge hvilken metode du skal bruke før du begynner å trakte. Kaffetrakteren kan ikke trakte på begge måter samtidig.
 • Denne kaffetrakteren er heller ikke utstyrt med en automatisk avslåingsfunksjon, noe som er litt upraktisk. Det er ikke et «must», men det hadde vært en fin tilleggsfunksjon, som uten tvil hadde vært med på å løfte helhetsinntrykket enda mer opp.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Hamilton Beach
Materiale Rustfritt stål og plast
Dimensjoner (BxDxH) 31 x 28 x 35,3 cm
Kapasitet 1,5 L

Resultat

The Scoop 2-way kaffebrygger gjør helt grei figur i denne produkttesten. Vår vurdering baserer seg hovedsakelig på produktets materiale og kapasitet, da dette er det eneste vi får oppgitt (med unntak av produktets dimensjoner).

Når det gjelder kaffetrakterens kapasitet, så gjør det mulig for deg å trakte kaffe på to forskjellige måter. Selv om du kun kan benytte seg av en metode om gangen, så er det veldig kult likevel. Så du vil ha et innovativt produkt, så vil dette være et godt valg!

Bosch TKA8013

Bosch TKA8013 test

Bosch TKA8013 er en kaffetrakter produsert av Bosch. Det er uvisst hvilket materiale Bosch har benyttet i produksjonen av dette produktet, men det er et lite og lett produkt vi har med å gjøre. Kaffetrakteren er 26 cm bred, 25 cm dyp og 35,5 cm høy, og den veier 3,20 kilo.

Produktbeskrivelse

Denne kaffetrakteren har en effekt på 1160 watt. I tillegg til høy effekt, så er Bosch TKA8013 utstyrt med to varmeelementer som sørger for at kaffen din blir perfekt temperert til enhver tid. Det oppgis ikke hva det vil si, men da antar vi at det dreier seg om mellom 92 og 96 °C.

Bosch TKA8013 har en kapasitet på 1,25 liter. Dette er altså en kaffetrakter som kommer godt med enten du skal trakte en liten eller større mengde kaffe. Takket være volum-automatikken til kaffetrakteren, så vil den fungere godt til begge deler.

Dette er en kaffetrakter som er utstyrt med både dryppstopp-funksjon og automatisk slå av-funksjon, så den er trygg og god å bruke. I tillegg vil den være svært enkel å rengjøre, siden det er mulig å ta av både kaffetrakterens vanntank og filterbeholder for å vaske dem!

Fordeler:

 • Kaffetrakterens vekt og dimensjoner gjør slik at vi får et inntrykk av at Bosch TKA8013 er en kompakt kaffetrakter. Dette er en observasjon som dessuten bekreftes av produktbildene. Så dette er ikke en kaffetrakter som kommer til å ta opp mye plass på kjøkkenbenken din.
 • Bosch TKA8013 har en effekt på 1160 watt, og det forteller oss at dette er en svært effektiv kaffetrakter. Selv om ikke kaffetrakterens bryggetid oppgis, så gir effekten et inntrykk av at det er en relativt rask kaffetrakter. Du trenger altså ikke å vente særlig lenge på kaffen din!
 • Kaffetrakteren har en kapasitet på 1,25 liter, men du kan også trakte mindre om du ikke trenger mer. Det er takket være volum-automatikken som Bosch TKA8013 er utstyrt med. Denne funksjonen sørger for at smaken blir like god selv om mengden er liten!
 • Bosch TKA8013 er også utstyrt med dryppstopp-funksjon og automatisk slå av-funksjon, som fører til at dette er en svært brukervennlig kaffetrakter.
Ulemper:
 • Kaffetrakterens bryggetid og bryggetemperatur er ukjent, men kaffetrakterens to varmeelementer kompenserer for det.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Effekt 1160 W
Kapasitet 1,25 L
Varmeelement 2

Resultat

Bosch TKA8013 kommer veldig greit ut i denne produkttesten. I tillegg er det veldig positivt at det oppgis litt mer informasjon her, enn det vi kunne se i forbindelse med forrige produkt.

Dette er en kompakt kaffetrakter, som vil være veldig enkel å flytte på ved behov. I tillegg er den veldig effektiv under bruk, noe som naturligvis er praktisk.

Denne kaffetrakteren har en kapasitet på 1,25 liter, og kapasiteten komplimenteres av kaffetrakterens to varmeelementer som sørger for å holde kaffen varm i en periode etter at den er ferdig traktet. Det er uten tvil veldig praktisk!

Wilfa Kaffetrakter Metall med Flow Control

Wilfa Kaffetrakter Metall med Flow Control test

Kaffetrakter Metall med Flow Control er en kaffetrakter produsert av Wilfa i rustfritt stål, så dette er en solid kaffetrakter. Kaffetrakteren har en bredde på 41,2 cm, en lengde på 25,2 cm og en høyde på 39 cm. Produktets vekt er imidlertid ukjent.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne kaffetrakteren har en effekt på 1680 watt, og det vil si at Kaffetrakter Metall med Flow Control har svært høy effekt. Den høye effekten sørger for at kaffetrakteren har en bryggetemperatur på 94 grader til enhver tid, noe som er helt perfekt for en kopp kaffe.

Kaffetrakter Metall med Flow Control er resultatet av et samarbeid mellom Wilfa og Tim Wendelboe. Tim Wendelboe er en norsk barista som er verdens kjent for sin baristakunst, så dette er en fyr som virkelig vet hva som skal til for å lage en god kaffe.

Dette er en kaffetrakter som også fungerer som dekor. Både på kjøkkenbenken eller på bordet mens gjestene er der. Kanskje du til og med kan tilberede kaffen der og da? Vi synes i hvert fall at det hadde vært veldig kult!

Fordeler:

 • Som navnet til kaffetrakteren tilsier, så er denne kaffetrakteren utstyrt med flow control. Det er en funksjon som justerer kaffemengden med utgangspunkt i hvor mye du skal trakte, som du naturligvis må stille inn i forkant av at kaffen skal traktes.
 • Med en effekt på 1680 watt trenger du og gjestene dine heller ikke å vente altfor lenge på kaffen. Denne kaffetrakten vil også sørge for at dere får kaffe som er perfekt temperert med det samme den kommer ut av kaffetrakteren. Og det er veldig praktisk!
 • Skulle det også være slik at dere glemmer å helle opp i kaffekoppene med det samme, så vil ikke det være noe problem. Kaffetrakter Metall med Flow Control er nemlig utstyrt med en hold varm-funksjon, som holder kaffen varm mens den venter til at dere blir klare!
 • I tillegg til å være så fin at den kan stå på bordet under selskapet, så har Wilfa og Tim Wendelboe benyttet stål som materiale i utviklingen av dette produktet. Stålet er til og med rustfritt, noe som gjør det hele enda bedre. Dette er et veldig solid produkt!
Ulemper:
 • I forbindelse med Kaffetrakter Metall med Flow Control så mangler det informasjon vedrørende produktets vekt, bryggetid og varmeelement. Det er naturligvis litt uheldig.
 • Det er imidlertid ikke slik at mangel på eventuelle varmeelement gjør så mye i det store og det hele, for kaffetrakteren er utstyrt med en funksjon som sørger for å holde kaffen varm likevel. Og det at kaffen er varm ved servering er jo tross alt det viktigste!
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Wilfa
Effekt 1680 W
Bryggetemperatur 94 grader
Kapasitet 1,25 L

Resultat

Kaffetrakter Metall med Flow Control er en solid kaffetrakter som samtidig vil ta seg godt ut uansett hvor du plasserer den. Det er imidlertid en ting som er helt sikkert, og det er at dette ikke er en kaffetrakter som hører hjemme i skapet. Den kan fint stå midt på kjøkkenbenken!

Et fint design er imidlertid ikke det eneste denne kaffetrakteren kan skryte på seg. Den leverer også god kaffe til enhver tid, og bidrar litt ekstra med å holde den varm hvis du plutselig har blitt litt distrahert når den er ferdig traktet.

Siemens TC86303

Siemens TC86303 test

Siemens TC86303 er en kaffetrakter produsert av Siemens. Det er uvisst hvilket materiale produsenten har brukt for å lage selve kaffetrakteren, men kaffetrakterens kanne er laget av glass. Produktets dimensjoner og vekt er også ukjent.

Produktbeskrivelse

Denne kaffetrakteren har en effekt på 1160 watt, så det er en kraftig kaffetrakter som kommer til å håndtere oppgaven sin på en særdeles god måte. I tillegg til den høye effekten, så har Siemens TC86303 en kapasitet på 1,25 liter og den er utstyrt med to varmeelementer.

Siemens TC86303 er utstyrt med flere praktiske funksjoner, deriblant en holde varm-funksjon, aromaSensePlus som sørger for at du kan trakte akkurat så lite kaffe som trenger uten at det går utover smaken og en dryppstopp-funksjon.

Designmessig ser Siemens TC86303 ut som en tradisjonell kaffetrakter. Kaffetrakterens kontrollpanel er i tillegg på fronten av kaffetrakterens front, noe som gjør at den er svært brukervennlig. Og derfor vil den være veldig enkel å lære seg med også.

Fordeler:

 • Siemens TC86303 har en kanne som er laget av glass. Dette er et solid materiale, men som det samtidig er viktig å være forsiktig med. Dette er alt vi vet angående materialene produktet består av, men produktbildene viser et produkt som ser svært holdbart ut.
 • Dette er en kaffetrakter som vil trakte deg kaffe i løpet av relativt kort tid. Det er takket være kaffetrakterens høye effekt på 1160 watt. Det er også praktisk at den medfølgende kannen har en effekt på 1,25 liter. Kaffetrakteren er også utstyrt med to varmeelementer.
 • Siemens TC86303 har en ganske lang funksjonsliste. Dermed er det ingen tvil om at dette er en veldig funksjonell kaffetrakter. For eksempel så er kaffetrakteren utstyrt med en aromaSensePlus-funksjon som gjør at kaffen blir like god uansett hvor lite du trakter.
 • Siemens TC86303 er en brukervennlig kaffetrakter. Kontrollpanelet er plassert på kaffetrakterens front, så du kommer ikke til å ha store problemer med å lære deg eller noen du kjenner hvordan den fungerer.
Ulemper:
 • Når det gjelder Siemens TC86303 så mangler vi en god del informasjon. Vi mangler informasjon om produktets dimensjoner og vekt, samt bryggetid og bryggetemperatur.
 • Informasjonen er også litt mangelfull i forbindelse med hvilket materiale Siemens har brukt for å lage denne kaffetrakteren. For det eneste som blir oppgitt, er at kaffetrakterens kanne er laget av glass.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Siemens
Effekt 1160 W
Varmeelement 2
Kapasitet 1,25 L

Resultat

Siemens TC86303 kommer helt greit ut i vår test av kaffetraktere. Den fremstår som en solid, kraftig og god kaffetrakter som er pakket inn i en særdeles enkel og brukervennlig innpakning. Og det sies jo at det enkle ofte er det beste.

Her mangler det imidlertid litt elementær informasjon, men vi får likevel et inntrykk av at dette er en kaffetrakter som vil gjennomføre oppgavene sine på en god måte. Manglende informasjon vil altså ikke føre til at du ikke får kaffen din som ønsket, for det vil du uten tvil!

Melitta Excellent Grande

Melitta Excellent Grande Hvit Kaffetrakter test

Melitta Excellent Grande er en kaffetrakter produsert av Melitta. Produsenten har brukt et ukjent materiale for å utvikle denne kaffetrakteren, men har gått for et rent og enkelt design. Kaffetrakterens dimensjoner er 31 cm i bredde, 17,3 cm i dybde og 33,5 cm i høyde.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dette er en relativt kraftig kaffetrakter, ettersom den har en effekt på hele 1155 watt. Selv om både bryggetid er ukjent, så gir effekten oss et inntrykk av at du ikke trenger å vente altfor lenge på kaffen din om morgenen eller når du vil ha den.

Med Melitta Excellent Grande følger det med en kanne, og den har en kapasitet på 1,6 liter. Det tilsvarer ca 12 kopper kaffe, noe som gjør den perfekt til både bedrifter og privatpersoner. Kaffen vil heller ikke være for varm, for bryggetemperaturen er 82-85 °C.

Melitta Excellent Grande er en smart kaffetrakter. Det vil si at den er utstyrt med en auto-slukk funksjon som gjør at kaffetrakteren slår seg av automatisk etter 40 minutter. Du trenger altså ikke å bekymre deg for om du glemmer å slå den av, for det fikser den selv!

Fordeler:

 • Melitta har dristet seg til å tenke litt utenfor boksen i dette tilfellet. De fleste pleier å gå for kaffetraktere i svart eller lignende farger, men Melitta Excellent Grande vil være midt i blinken for deg som spesifikt er på utkikk etter en hvit kaffetrakter. Dette er en fin en!
 • Med en effekt på 1155 watt, så er det ingen tvil om at Melitta Excellent Grande vil sørge for at du får god kaffe i løpet av kort tid. I tillegg har kaffetrakteren en bryggetemperatur på 82-85 °C, som er litt under den optimale temperaturen, så du kommer ikke til å brenne tungen.
 • Melitta Excellent Grande er utstyrt med to varmeelementer. Det ene varmeelementet brukes til å brygge kaffen, mens det andre sørger for å holde kaffen varm i en periode etter at den er ferdig traktet. Og det er uten tvil veldig praktisk!
 • Ikke nok med det, men Melitta Excellent Grande er utstyrt med den praktiske funksjonen som gjør at kaffetrakteren slår seg av automatisk etter at det har gått 40 minutter. Det er en funksjon som kommer godt med om du er en som pleier å glemme ting som er litt viktig.
Ulemper:
 • Det mangler litt informasjon vedrørende Melitta Excellent Grande. Litt mer spesifikt så mangler det informasjon om produktets materiale, vekt og bryggetid.
 • Men når det er sagt så er informasjonen som er der såpass god at vi føler at vi har et godt grunnlag likevel. Eksempelvis så gir produktets dimensjoner oss et inntrykk av at dette er en kompakt kaffetrakter, selv om vi ikke vet nøyaktig hvor mye produktet veier..
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Melitta
  Effekt 1155 W
  Bryggetemperatur 82-85 °C
  Kapasitet 1,6 L

  Resultat

  Melitta Excellent Grande er en kaffetrakter som virkelig lever opp til navnet sitt. Produsenten har kalt den «Excellent Grande», og det er uten tvil en utmerket kaffetrakter vi har med å gjøre her. I tillegg har den stor kapasitet, så den kler navnet sitt godt.

  Det er imidlertid viktig å legge merke til at denne kaffetrakteren opererer med en litt lavere bryggetemperatur enn det som regnes som optimalt. Men når det er sagt, så trenger ikke det å være negativt. Tenk hvor herlig det er å kunne drikke kaffen umiddelbart da!

  OBH Nordica Duo Tech

  OBH Nordica Duo Tech test

  Duo Tech er en kaffetrakter produsert av OBH Nordica. Også denne produsenten har valgt å ikke oppgi hvilket materiale de har brukt, men kaffetrakterens kanner er imidlertid laget av glass.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Selv om produktets dimensjoner er ukjent, så får vi oppgitt at kaffetrakteren veier totalt 4,2 kilo. Dette inkluderer selve kaffetrakteren og to kanner, da dette er en kaffetrakter med to kaffetraktere i én. Det er altså en 2-i-1 løsning, og har en total kapasitet på 2,8 liter.

  Duo Tech har en effekt på 2100 watt, noe som kommer godt med når kaffetrakteren skal trakte 2,8 liter kaffe. Kaffetrakteren har to forskjellige traktesystemer, noe som betyr at begge delene av Duo Tech kan brukes samtidig. 20 kopper kaffe på bare noen minutter!

  Utover den innovative delen ved Duo Tech, så er kaffetrakteren utstyrt med de gode, smarte funksjonene som aromafunksjon, dryppfunksjon og automatisk avslåingsfunksjon. Disse funksjonene jobber sammen for å sørge for at dette er et godt og praktisk valg!

  Fordeler:

  • OBH Nordica har utviklet et produkt som uten tvil kommer til å falle i smak hos mange. Duo Tech er en kaffetrakter som kan trakte dobbelt så mye kaffe enn man er vant til, ettersom den faktisk består av hele 2 kaffetraktere. Og det er til prisen av én enkelt kaffetrakter!
  • Vi har fått et inntrykk av at dette er en kompakt og relativt lett kaffetrakter, med tanke på at totalvekten er 4,2 kilo og at apparatet faktisk inneholder to kaffetraktere i ett. I tillegg kan de brukes uavhengig av hverandre, noe som uten tvil er veldig praktisk!
  • Med en effekt på 2100 watt kan Duo Tech trakte opptil 20 kopper på veldig kort tid. Det gjør at denne kaffetrakteren egner seg godt til bruk uansett hvor det måtte være. Den vil passe like godt inn på kjøkkenbenken som den vil gjøre i en bedrift sitt kontorlandskap.
  • I tillegg er det veldig fordelaktig at Duo Tech har alle de smarte funksjonene som vi virkelig har digget med de andre produktene i denne produkttesten. For eksempel så er Duo Tech utstyrt med en aromafunksjon, samt at den faktisk kan slå seg av på egen hånd!
  Ulemper:
  • Når det gjelder Duo Tech fra OBH Nordica, så skorter det litt på elementær informasjon. Vi vet ikke hvor stor denne kaffetrakteren er, med tanke på dimensjoner. Bryggetid, bryggetemperatur og hvor vidt det er et varmeelement der er også ukjent for oss.
  • Det kan også nevnes at det kun oppgis informasjon vedrørende kaffetrakterens kanne. Den er laget av glass, men resten av produktet forblir ukjent for oss. Det er naturligvis litt uheldig.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Merke OBH Nordica
  Effekt 2100 W
  Bryggetemperatur Ukjent
  Kapasitet 2,8 L

  Resultat

  Duo Tech er produsert av OBH Nordica, som er kjent for sine gode produkter. Dermed har vi store forventninger til dette produktet, og det er ingen tvil om at dette produktet innfrir til en viss grad.

  Det kuleste ved dette produktet er definitivt at du ved å investere i Duo Tech vil få to kaffetraktere i ett og samme produkt! Og det er svært praktisk i en rekke sammenhenger!

  Smeg Retro DCF02BLEU

  Smeg Retro kaffemaskin test

  Om du investerer i denne kaffetrakteren, så får du naturlig en kanne til å trakte kaffe i med på kjøpet. Denne kannen rommer 1,25 liter, og det utgjør en totalvekt på 3,4 kilo. Kaffetrakteren har en effekt på 1050 watt, ett varmeelement og et gjenbrukbart kaffefilter.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Smeg Retro DCF02BLEU er en kaffetrakter produsert av Smeg. Her er det enda en produsent som har benyttet et ukjent materiale, men Smeg er kjent for å produsere gode og holdbare produkter. Denne kaffetrakteren er 24,5 cm bred, 25,6 cm dyp og 36,1 cm høy.

  Smeg Retro DCF02BLEU vil være din beste venn om morgenen, siden den er utstyrt med en timer som kan stilles inn. Dermed kan du våkne til en rykende fersk kopp med kaffe. Og hvis du forsover deg, så holder kaffetrakteren kaffen varm mens du gjør deg klar.

  Dette er en kaffetrakter som det er mulig å kjenne igjen på designet. Det er Smeg som står bak, og denne produsenten er kjent for sin bruk av retrodesign. I tillegg er kaffetrakteren utstyrt med et tydelig display som gjør kaffetrakteren svært brukervennlig.

  Fordeler:

  • Kaffetrakterens dimensjoner gir oss et inntrykk av at Smeg Retro DCF02BLEU er en relativt kompakt kaffetrakter. Dermed er det ingen tvil om at denne kaffetrakteren vil ta seg godt ut på kjøkkenbenken, både på grunn av produktets størrelse og design.
  • På grunn av sitt tydelige retrodesign, så vil Smeg Retro DCF02BLEU være midt i blinken for deg som har en interesse for denne typen design. Ikke nok med det, men denne kaffetrakteren er også tilgjengelig i hele 8 forskjellige farger! Så du kan velge hva du vil her!
  • Men det som er ekstra kult med denne retro kaffetrakteren, er at den er alt annet enn retro på innsiden. Der er den faktisk veldig moderne, med både en holde varm-funksjon og timer som gjør at kaffetrakteren kan sørge for å ha tilberedet kaffen når du står opp.
  • Smeg har også tatt et steg mot å bli mer miljøvennlig. Med dette produktet har de nemlig gjort det slik at du ikke er avhengig av å kjøpe nye filtre. I stedet får du et kaffefilter av plast, som kan vaskes og brukes om igjen.
  Ulemper:
  • Foruten informasjon om produktets materiale og bryggetemperatur, så er det særdeles lite informasjon som mangler i forbindelse med Smeg Retro DCF02BLEU. Av de 9 punktene på spesifikasjonslisten, er det kun 2 av dem som er markert med «ukjent», og det er veldig bra!

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Smeg
  Effekt 1050 W
  Kapasitet 1,25 L
  Varmeelement 1

  Resultat

  Smeg Retro DCF02BLEU er et godt alternativ om du er på jakt etter en kaffetrakter som er til å stole på. For det er ingen tvil i at dette vil være et godt tillegg til samlingen din av kjøkkenapparater.

  Denne kaffetrakteren vil sørge for at du får kaffen du trenger for å starte dagen tidsnok hver eneste morgen. Det kule retrodesign gjør at kaffetrakteren tilfører det lille ekstra til kjøkkenet ditt. Også er det veldig praktisk at du har 8 forskjellige farger å velge mellom!

  Sage SDC400

  Sage Kaffetrakter SDC400 test

  Sage SDC400 er en kaffetrakter produsert av Sage i børstet rustfritt stål. Denne kaffetrakteren måler 17 cm i bredden, 31 cm i dybden og 40 cm i høyden. Med den medfølgende kannen som rommer 1,8 liter, så veier produktet totalt 6 kilo.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Kaffetrakteren har en effekt på 1650 watt, noe som betyr at Sage SDC400 vil få kokt kaffen i et svært hurtig tempo. Denne kaffetrakteren er utstyrt med 6 forskjellige bryggemetoder, og dermed vil bryggetiden variere med utgangspunkt i hvilken bryggemetode du velger.

  Det er ikke bare bryggemetode du får muligheten til å velge. På denne kaffetrakteren gir også Sage deg muligheten til å velge hvilken bryggetemperatur du vil ha. Du kan velge mellom en bryggetemperatur på 91 og 96 °C. Og så er den utstyrt med et varmeelement.

  Dette er den perfekte kaffetrakteren for deg som ønsker å gjøre minst mulig selv, samtidig som du ønsker å ha full kontroll på situasjonen som utspiller seg på kjøkkenet. Sage SDC400 vil være din hjelpende hånd i enhver situasjon hvor kaffe er en nødvendighet!

  Fordeler:

  • Sage SDC400 er laget av børstet rustfritt stål. Det betyr at Sage har gjort et veldig godt valg i forbindelse med valg av materiale, for det tilsier at denne kaffetrakteren er svært solid. Og det er jo det de aller fleste er på jakt etter når de er på søken etter nye kjøkkenapparater!
  • Kaffetrakteren har en effekt på 1650 watt, noe som betyr at den er veldig rask. I tillegg er den utstyrt med flere bryggemetoder, som du kan velge mellom med utgangspunkt i hvilken kaffe du ønsker. Og så vil lengden på bryggetiden variere med utgangspunkt i det.
  • Det er også svært praktisk at du får muligheten til å stille inn bryggetemperaturen på kaffetrakteren selv. For det er ingen selvfølge at alle liker at kaffen er glovarm slik at de må vente. Noen liker kanskje kaffen noen grader under det normale, og da er denne praktisk.
  • Sage SDC400 vil være et godt valg om du trenger å lage store mengder kaffe på en gang. Den medfølgende kannen har nemlig en kapasitet på 1,8 liter, så dette er noen av de største kaffetrakterne vi har sett i denne produkttesten.
  Ulemper:
  • I forbindelse med Sage SDC400 er det ingen spesifikasjoner som mangler. Antageligvis er dette også en av de få produktene i denne testen at det er slik, og det er veldig positivt.
  • Men generelt sett er det heller ikke så mye vi kan sette fingeren på når det gjelder dette produktet, men det kan sies at vi mistenker at Sage SDC400 kan komme til å bli litt tungt. I hvert fall hvis forbrukeren er på utkikk etter en kaffetrakter som kan flyttes på hele tiden.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Sage
  Effekt 1650 W
  Varmeelement 1
  Kapasitet 1,8 L

  Resultat

  Sage SDC400 kommer relativt godt ut i denne produkttesten. Det er en moderne kaffetrakter som vil komme godt med om du trenger en kaffetrakter som kan produsere store mengder kaffe på en gang.

  Det eneste som er litt upraktisk med denne kaffetrakteren er at den helt sikkert kan bli for tung hos noen. Så den gjør seg nok best i kjøkken som er store nok til å kunne ha en kaffetrakter stående på benken til enhver tid!

  Kenwood COX750RD

  Kenwood COX750RD test

  Kenwood COX750RD er en kaffetrakter produsert av Kenwood. Også denne produsenten har valgt å ikke oppgi hvilket materiale de har brukt for å utvikle dette produktet. Men kaffetrakteren er 19 cm bredt, 26 cm dypt og 33,5 cm høyt. Produktets vekt er dog ukjent.

  Produktbeskrivelse

  Denne kaffetrakteren har en effekt på 1000 watt, men det er uvisst hvor lang tid den bruker på å trakte kaffen. I tillegg er det uvisst hvilken bryggetemperatur som benyttes i forbindelse med trakting av kaffe ved bruk av denne maskinen.

  I denne produktpakken finner du blant annet en kanne med en kapasitet på 0,75 liter, samt et kaffefilter som er avtagbart. Dermed kan det enkelt brukes, tas av når det trenger å bli gjort rent og så settes tilbake i filterholderen for å bli brukt på nytt.

  Kenwood COX750RD er også utstyrt med de smarte funksjonene som vi har sett tidligere i denne produkttesten, deriblant en dryppstopp-funksjon og en automatisk avslåingsfunksjon som gjør dette til en svært brukervennlig kaffetrakter.

  Fordeler:

  • Som navnet tilsier, så er Kenwood COX750RD produsert av Kenwood. Dette alene er noe som uten tvil vil gjøre denne kaffetrakteren svært populær, for Kenwood er både en populær produsent og kjent for å utvikle kvalitetsprodukter.
  • Kenwood COX750RD har en effekt på 1000 watt. Det betyr at det er en kraftig kaffetrakter, dog ikke like kraftig som noen av de andre kaffetrakterne vi har sett på i anledning denne produkttesten. Men du får uten tvil traktet kaffe på en effektiv måte her også!
  • Det er også svært praktisk at Kenwood COX750RD er utstyrt med et avtagbart kaffefilter som kan rengjøres på en veldig enkel måte før det brukes på nytt igjen. Da slipper du å bruke flere tusen kroner på engangsfiltere!
  • Kenwood COX750RD er en svært brukervennlig kaffetrakter. Den er veldig enkel å bruke, samt at den har flere funksjoner som gjør den til et godt valg. Blant annet gjør dryppstopp-funksjonen slik at du kan helle opp en kaffekopp selv om ikke traktingen er helt ferdig.
  Ulemper:
 • I forbindelse med Kenwood COX750RD mangler det informasjon om materiale, vekt, bryggetid og bryggetemperatur. Det er også uvisst hvor vidt kaffetrakteren er utstyrt med et varmeelement.
 • Til tross for flere gode egenskaper så er det likevel slik at Kenwood COX750RD er blant de svakeste kjøkkenapparatene i denne testen. Effekten er nemlig på kun 1000 watt.
 • I tillegg har den medfølgende kannen en kapasitet på kun 0,75 liter. Dermed er ikke Kenwood COX750RD kun det svakeste kjøkkenapparatet. Det er også det med lavest kapasitet.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Kenwood
  Effekt 1000 W
  Varmeelement Ukjent
  Kapasitet 0,75 L

  Resultat

  Kenwood COX750RD gjør en helt grei figur i denne produkttesten. Men det er ingen tvil i at dette er et produkt som ikke når helt opp, selv om det er den populære produsenten Kenwood som står bak det.

  Dette er en kaffetrakter med flere gode egenskaper, men det er likevel ikke til å komme fra at dette er et relativt svakt produkt som har ganske liten kapasitet.

  Slik velger du riktig kaffetrakter

  Er du en av dem som blir forvirret av alle de forskjellige modellene og produsentene som finnes på markedet i dag i forbindelse med det å kjøpe kaffetrakter eller nye kjøkkenapparater generelt? Det er du sannsynligvis ikke alene om å være!

  Det aller første du må ta stilling til når du skal kjøpe ny kaffetrakter, er hvilket behov du har. Grunnen til det er at det rett og slett er ditt personlige behov som avgjør hvilken kaffetrakter du bør gå for.

  Hvis du bare skal erstatte din gamle kaffetrakter, så er sannsynligheten stor for at du allerede vet hva du er på jakt etter. Men det er ikke alle som vet det, særlig om dette er den første kaffetrakteren de noen gang kjøper på egen hånd. Her er i så fall noen gode tips:

  • Velg en kaffetrakter som oppfyller dine reelle behov. Er du kun én person i husholdningen trenger du nok ikke en kaffetrakter med like stor kapasitet som en kaffetrakter som skal brygge kaffe til alle ansatte i en bedrift.
  • Ovenfor har vi snakket mye om dryppstopp-funksjon, som er særdeles praktisk for da unngår du å søle når du heller kaffe i koppen. I tillegg får du muligheten til å ta deg litt kaffe før traktingen er ferdig.
  • Det vil være en stor fordel om kaffetrakterens vanntank er avtagbar, for da kan du forsikre deg om at kaffen du drikker alltid er laget av rent og friskt vann. En avtagbar vanntank vil også gjøre det mye enklere å fylle på vann på kaffetrakteren.
  • Om du investerer i en kaffetrakter med stor kapasitet, så bør kaffetrakterens filteråpning være justerbar. Grunnen til det er at filteråpningen da vil tilpasse seg mengden kaffebønner som er i kaffetrakteren, slik at du får perfekt kaffe uansett om du ikke trenger å utnytte kaffetrakterens fulle potensiale.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo