Drill test: De 4 beste boremaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

En drill kommer alltid godt med i verktøykassen. Det finnes mange forskjellige varianter og flere egenskaper å velge fra. Drill, også kalt boremaskin, er et effektivt verktøy til vedlikehold, reparasjoner eller omfattende oppussing. Hva du skal bruke drillen til, legger grunnlaget for hva du bør se etter.

Det kan være vanskelig å kjøpe verktøy på nett, selv om du som regel finner bedre priser her. Derfor har vi testet markedets beste og mest populære driller for deg, slik at jakten skal bli hakket enklere. Er du usikker på hva du egentlig trenger av kvaliteter? Etter testen gir vi deg en rask innføring i hva du må se etter, basert på ditt bruksområde.

Makita 18v – Beste drill 2024

Makita 18v test

Makita 18v er en utmerket bormaskin med mye kraft. Dette er også en borskrutrekker som kommer med smarte detaljer for effektive arbeidsoppgaver. Modellen har et girhus i aluminium, noe som forlenger driftstid, ytelse og levetid. LED-belysning, smalt håndtak og en praktisk batteriindikator er kun få av egenskapene du har å se frem til.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Drillen fra Makita har to forskjellige hastigheter. Den første giren gir opptil 500 omdreininger i minuttet, mens den andre giren går opptil 2 000. To forskjellige gir og hastigheter kommer alltid godt med om du jobber variert, eller ønsker en myk og komfortabel start. I tillegg forhindrer dette ødelagte skruer.

Vi liker at Makita 18v har et ekstra smalt håndtak, slik at alle kan få et godt etthåndsgrep på maskinen. Spindellås og hurtigchuck er alltid å foretrekke, og vi blir imponert over hvor enkelt det er å bytte mellom skrutrekking, momentinnstilling og boring. Du trenger aldri å bekymre deg for overbelastning, da motoren beskytter batteriet mot dette.

Drillen kommer også med XPT, Extreme Protection Technology. Med denne teknologien har verktøyet en langt større motstandskraft dersom den kommer i kontakt med vann og støv. Du kan dermed se frem til mange års bruk med et verktøy som ikke lar seg hindre av støv og vann.

En tydelig batteriindikator gir full oversikt over gjenværende driftstid. Ved tre tente lamper er batteriet mer enn 50 % fulladet, to lamper indikerer mellom 20 til 50 % gjenværende batteritid, mens én tent lampe gir tegn om at det er 20 % igjen og verktøyet må lades.

Fordeler:

 • Beskyttet mot vann og støv
 • Kraftig og justerbar hastighet
 • Justerbart dreiemoment og Led-belysning
Ulemper:
 • Finner ingen spesielle ulemper med dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Makita
Effekt 550 Watt
Hastighet
 1. 0 – 500 / 2. 0 – 2000 rotasjoner per minutt
Chuckstørrelse 13 mm

Vurdering

Makita 18v er en drill som gir deg alt du trenger. Rå styrke, smarte detaljer, komfort og brukervennlighet – ingen jobb er for stor når du har dette verktøyet i hånden. Hvis du trenger et allsidig og kraftig verktøy som gjør arbeidsoppgavene litt enklere, kan du ikke gå feil med denne modellen.

Vi velger å kåre Makita 18v til best i test og markedets beste drill. Dette er et verktøy som like gjerne kan brukes av profesjonelle som nybegynnere.

Dewalt 18v xr drill

Dewalt 18v xr drill test

Dewalt 18v xr drill er et kraftig verktøy til de mellomstore jobbene. Denne drillen kommer i et kompakt og lett design, slik at du ikke sliter ut armer under lengre bruk. Vi liker det kraftige Li-Ion batteriet på 18 volt og muligheten til å justere hastigheten i to forskjellige gir.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Det som skiller Dewalt 18v xr mest ut i testen, er det justerbare momentet. Du får nemlig en 14 posisjoners momentinnstilling, slik at du alltid jobber mest mulig effektivt. Dewalt 18v xr har dermed ingen problem i møte med ulike skruestørrelse og forskjellige materialer.

Bytte av tilbehør skjer fort og effektivt. Dette er takket være en hurtigchuck på 12 mm med en flott og automatisk spindellås. Drillen er utstyrt med hvitt LED-lys som sørger for å lyse opp hele arbeidsområdet. Hvis komfort er viktig for deg, vil du nok sette pris på de gummierte håndtakene.

Fordeler:

 • God borekapasitet i tre og metall: 38 mm og 13 mm
 • Metallgir for lengre levetid
 • To hastigheter
Ulemper:
 • Høy lyd: Dewalt 18v xr drill gir fra seg en del lyd, men et godt hørselsvern gjør jobbingen langt mer komfortabel.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Dewalt
Effekt 18 Volt
Hastighet
 1. 0 – 600 / 2. 2000 omdreininger i minuttet
Chuckstørrelse 1,5 – 13 mm

Vurdering

Dewalt 18v xr er en utmerket drill som passer til både mindre og mellomstore arbeidsoppgaver. Her er det mange gode kvaliteter å belyse, men vi setter ekstra stor pris på de gode momentinnstillingene. Videre er det forfriskende å se en magnetisk bitsholder og et gummiert håndtak.

Det er tydelig at Dewalt 18v xr er skapt for å øke brukerkomfort og rask utførelse av diverse arbeidsoppgaver. I en travel hverdag er det alltid greit at verktøyet jobber med deg, i stedet for mot deg. Hvis brukervennlighet er noe du ser etter i en drill, vil Dewalt 18v xr nok falle i smak.

Bosch GSR 12V-35 FC Professional

Bosch GSR 12V-35 FC Professional test

Hvis du leter etter en liten, men kraftig drill til småjobber, vil Bosch GSR 12V-35 FC Professional være verdt en nærmere titt. Denne modellen fra Bosch er ekstremt allsidig og har en kraftig børsteløs motor på hele 12 Volt.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch GSR 12V-35 FC Professional er batteridrevet for økt fleksibilitet, og kommer med en børsteløs motor som sikrer lang levetid. I tillegg forhindrer dette overbelastning, da friksjon i motoren reduseres. Drillen kommer utstyrt med et innovativ FlexiClick System.

Det unike systemet lar deg bytte mellom fire forsatser, hvor det er åtte mulige kombinasjoner. Dette innebærer låsbar bitsholder, eksenterforsats, vinkelforsats og 10 mm chuck. Du kan kombinere, justere og bytte etter eget behov, og oppnå den konfigurasjonen som passer best for arbeidet – mer fleksibelt blir det ikke.

Bosch GSR 12V-35 FC Professional er en kompakt drill, men den har fortsatt imponerende ytelse på 1 750 omdreininger i minuttet og 35 Nm. Brukervennligheten er det ingenting å trekke ned på. Denne drillen er liten og sikrer at du kommer til på vanskelige steder.

Drillen kan brukes til boring og skruing i stål og tre. Diameteren i tre er på 32 mm, og 10 mm i stål. Bosch GSR 12V-35 FC Professional er et verktøy som skjuler mange gode kvaliteter. Vi liker spesielt at girkassen er i metall og det praktiske LED-lyset. En brukervennlig ladenivåindikator kommer alltid godt med i arbeid med batteridrevne verktøy.

Fordeler:

 • Børsteløs motor: Dette forhindrer overbelastning og sikrer en lang levetid
 • FlexiClick System: Systemet gjør det enkelt å veksle forsatser, du kan bytte mellom 8 kombinasjoner.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Effekt 12 Volt
Hastighet 0 – 460 / 0 – 1750 omdreininger i minuttet
Chuchspennvidde 0,8 til 10 mm

Vurdering

Bosch GSR 12V-35 FC Professional er et utmerket valg hvis du trenger en drill til mindre jobber. Den har ikke like god hastighet som toppmodellene, men dette er heller ikke et verktøy beregnet for store oppussingsjobber.

Til mindre prosjekter og vedlikehold, er Bosch GSR 12V-35 FC Professional stappet full med egenskaper som gjør jobben mye lettere. Dette er dermed et solid valg og en av de beste drillene til hverdagslig og periodevis bruk.

Bosch GBM 13-2 RE Professional

Bosch GBM 13-2 RE Professional test

Bosch GBM 13-2 RE Professional er nok en kraftig drill fra den kjente produsenten. Det som skiller denne drillen ut på markedet, er at den er nettdrevet. Med andre ord trenger du ikke å bekymre deg for driftstid og opplading av batteri her, men du må også belage deg redusert fleksibilitet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne drillen har en meget kraftig motor på hele 750 Wolt. I tillegg har den et høyt dreiemoment, noe som sikrer ypperlig fremdrift når du arbeider med tøffe materialer. Skal du bore i stål?  Da kan du slå deg løs med diameter på hele 13 mm.

Bosch GBM 13-2 RE Professional kommer med en justerbar hastighet og to gir. Du kan skifte mellom girene ved hjelp av innstillingshjulet, hvilket gir flere valg for turtall. Denne funksjonen sikrer presis ytelse og øker bruksområdene.

Dette er en rotasjons-boremaskin, spesielt utviklet for presisjonsboring. Har du krevende oppussing foran deg? Da trenger du den kraftige motoren. Videre er drillen kompakt og har et ergonomisk design. Vi liker hvor enkelt det er å håndtere verktøyet, hvilket resulterer i nøyaktig arbeid hver eneste gang.

Fordeler:

 • Kraftig motor: En motor på 750 watt gir høyt dreiemoment og effektiv fremdrift
 • Ergonomisk design: Bosch GBM 13-2 RE Professional er kompakt og sikrer godt grep samt ypperlig verktøyhåndtering

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Effekt 750 Watt
Hastighet
 1. 0 – 1 000 / 3200 omdreininger i minuttet
Vekt 2,4 kg

Vurdering

Trenger du en virkelig kraftig og god drill? Da er Bosch GBM 13-2 RE Professional et trygt valg. Modellen har justerbar hastighet, to gri og en kraftig motor. Drillen er skapt for å krevende oppgaver og utviklet med presisjonsboring i tankene.

Bosch GBM 13-2 RE Professional gjør en like god jobb i metall som i tre, og du kan velge mellom tre ulike chucker. Rotasjonskontroll-clutch og turtallsvalg er inkludert, samt høyre og venstre-rotasjon. Når du skal gå løs på de tøffeste oppgavene, trenger du en drill som Bosch GBM 13-2 RE Professional med deg på laget.

Hva må jeg se etter i en drill?

Det finnes mange typer driller på markedet. Noen passer best til småjobber, mens andre er best egnet til de store oppgavene. Du må først kartlegge hva du planlegger å bruke drillen til, før du begynner å sammenligne egenskaper og kvalitet.

Er du kun på jakt etter en drill som er praktisk å ha liggende, trenger du ikke nødvendigvis den mest avanserte varianten. Men skal du pusse opp huset, finnes det mange egenskaper som gjør jobben lettere.

Godt grep: Drillen skal sitte godt i hånden og ha en fin vektbalanse. Her er både kontur og tekstur viktige aspekter. Det skal også være enkelt å nå bryter til for- og baklengs rotasjon, helst uten at du må skifte grep

Gir: De største drillene kommer med flere gir, gjerne to lave og et høyt. Et lavt gir ligger på rundt 300 omdreininger i minuttet, mens et høyt gir kan gi opptil 800 omdreininger. Skal du skru ned skruer? Da er et lavt gir optimalt. Hvis du skal bore trenger du høyere gir.

Momentinnstilling: De fleste batteridrevne driller har momentinnstilling, noe som lar deg justere motstandsstyrken. En lav momentinnstilling forhindrer at skuren havner for langt inn i materialet og du trenger ikke bekymre deg for å stripe eller skade skruehodet.

Hvordan velge riktig drill?

Skal du bruke drillen til lette reparasjoner og vedlikehold? Til småjobber trenger du nok kun ett batteri, men skal du skru og bore hull, lønner det seg å ha minst to tilgjengelige hastigheter. En justerbar momentinnstilling er også praktisk, samtidig må du tenke på grep og design. Til mindre jobber foretrekker mange en kompakt drill som er lett å håndtere samt oppbevare.

Hvis du skal bruke drillen til snekring og større reparasjoner, bør du se etter mer kraft. Her kan du med fordel gå opptil 10 Volt og gjerne to batterier. Igjen er det viktig å ha en justerbar momentinnstilling tilgjengelig, samt muligheten til å justere hastighet – helst i to nivåer.

Dersom du skal drive med omfattende snekring eller krevende oppussing, trenger du en av toppmodellene. Her bør du se etter en drill som gir høy spenning, slik at du kan jobbe med lange skruer og større diameter. Høyest mulig volt lønner seg her og se gjerne etter ekstra batteri slik at jobben går effektivt og sømløst.

Prisen vil ofte reflektere kvaliteten og ytelsen til drillen. Dersom du kun skal bruke verktøyet til mindre jobber, trenger du naturligvis ikke å investere like mye som en drill ment til oppussing. Tenk gjennom hva drillen skal brukes til og se deretter på modellene i testen. Slik finner du markedets beste drill for ditt formål.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo