Båndsliper test: De 11 beste båndsliperne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du slipe store flater eller fjerne gamle lag med maling? Da trenger du en effektiv og sterk båndsliper. Dette verktøyet er uslåelig når du skal grovslipe treverk, og de fleste modeller er relativt enkle å betjene.

Båndsliper, eksentersliper, plansliper – kjært barn har mange navn. Dette er en elektrisk slipemaskin som sparer deg mye tid og krefter. Du kan naturligvis bruke vanlig slipepapir og gjøre jobben manuelt, men for de større prosjektene vil et verktøy være til stor hjelp.

Det finnes forskjellige typer båndslipere. Noen er elektrisk og bærbar, andre går på strømnett og forvandles til en stasjonær variant. Hvor mye allsidighet du får, avhenger av hvilken variant du går for. Vi hjelper deg med å finne den rette sliperen til ditt prosjekt og har testet en håndfull av markedets beste båndslipere.

Bosch GSS 18V-10 – Best i test båndsliper 2024

Bosch GSS 18V-10 test

Hvis du trenger en ergonomisk batteridreven båndsliper, vil Bosch GSS 18V-10 være et utmerket valg. De mange gode egenskapene og den praktiske utformingen, gjør at vi kårer Bosch GSS 18V-10 til best i test og markedets beste båndsliper.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

GSS 18V-10 er en kompakt og ergonomisk båndsliper fra Bosch. Denne modellen er langt mindre enn mange andre konkurrenter i testen, men ikke la deg lure av det hendige utseende. Her er det nemlig mye kraft i en liten forpakning.

Bosch GSS 18V-10 er en batteridrevet båndsliper som egner seg godt til finsliping og mellomsliping. Dette er en modell de aller fleste forbrukere vil dra nytte av, da den gjør en ekstremt god jobb på mindre og mellomstore overflater. Skal du jobbe med overflater av akryl, lakk, mineral eller tre, er det ingen tvil om at GSS 18V-10 sikrer uslåelige resultater.

Det medfølger en praktisk innebygd støvboks, basert på Bosh sitt eget mikrofilter system. Denne beholderen sikrer at støv ikke flyter rundt i rommet og forurenser arbeidet – veldig praktisk når du jobber innendørs.

Designet er enkelt, men fortsatt brukervennlig og ergonomisk. Du får med en komfortabel håndleddstøtte og kan manøvrere maskinen med én hånd. GSS 18V-10 er den perfekte båndsliper for enkle oppgaver i hjem og hytte.

Fordeler:

 • Batteridrevet: I motsetning til mange andre båndslipere, er Bosch GSS 18V-10 batteridrevet. Dette gir enormt med fleksibilitet, noe mange forbrukere er på jakt etter.
 • Håndleddstøtte: Skal du jobbe lenge? Da er håndleddstøtten til Bosch GSS 18V-10 gull verdt. Dette er en båndsliper du kan manøvrere i lengre tid, uten å slite ut arm, håndledd og skuldre.
 • Robust: Bosch GSS 18V-10 er en ekstremt robust båndsliper, mye takket være sin kraftige metallplate. Denne gir ekstra lang levetid og et produkt du kan ha glede av i mange år fremover.

Resultat

Bosch GSS 18V-10 er en særdeles brukervennlig, effektiv og kraftig båndsliper. Denne modellen passer utmerket til mindre og mellomstore oppgaver – men kan benyttes både i og utenfor hjemmet. Dette er som nevnt en batteridrevet variant og du får enormt med arbeids- og bruksmuligheter med på kjøpet.

Den kraftige metallplaten sikrer at Bosch GSS 18V-10 varer lenge, og en ergonomisk håndleddstøtte gir optimal komfort under arbeidsøkten. Størrelsen er kompakt og dermed enkel å håndtere. Et praktisk borrelåssystem gjør det lett å bytte ut slipepapir ved behov.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Type Batteridrevet båndsliper
Effekt 18 Volt
Slipeflate 114 qcm

Blck & Decker Båndsliper 720W

Black & Decker Båndsliper 720w

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Black & Decker sin båndsliper 720W er en ekstremt kraftig og innovativ båndsliper. Denne modellen har flere smarte egenskaper, blant annet i designet av båndet. Med en kraftig motor på hele 720 Watt, er dette den perfekte båndsliper for tøffe oppgaver.

Båndsliperen kan brukes til blant annet sliping av terrassebord og gulvplanker, samt andre oppgaver som trenger en stor avvirkning. Det er ingen problem å jobbe innendørs, da det følger med en innebygd støvpose som samler alt av støv og puss fra materialet. Du er dermed sikret et rent og trygt arbeidsmiljø, uansett hvor du er.

Det som skiller Black & Decker sin båndsliper 720W fra andre varianter, er at den har en vinklet belte-konstruksjon. Med en ekstra vinkling kan du komme til overalt, selv nær tilstøtende kanter. Denne funksjonen er svært praktisk når du arbeider med gulv og vil kom nært inntil listen.

Vi liker også at Black & Decker båndsliper 720W har en automatisk båndjustering. Slipebåndet er generelt lett å skifte samt utløse. Grepet føles aldri for stramt og du trenger ikke å bry deg med finjusteringer – dette tar den automatiske funksjonen seg av.

Kombinerer du Black & Decker Båndsliper 720W med et grovt slipebånd, kan du glatte ut selv de rueste planker. Båndsliperen presterer også helt utmerket i møte med lakk og flere lag gammel maling.

Fordeler:

 • Store overflater: Black & Decker båndsliper 720W er perfekt for store overflater og kan like gjerne brukes på gulv som på bord og plater.
 • Vinklet bånd: Det vinklede båndet gjør at du kan slipe ekstremt nær kanten, selv om du arbeider med tilstøtende overflater.

Vurdering

Skal du jobbe med store overflater og gulv? Da vil Black & Decker Båndsliper 720W være et solid valg. Båndsliperen har flere positive sider som gjør at vi plasserer den høyt opp på vår liste. Den automatiske båndjusteringen kommer godt med og vi liker særlig godt at båndet er vinklet for optimal bruk.

Motoren er en stor fordel i seg selv, og med over 700 watt kan Black & Decker sin båndsliper takle hvilken som helst oppgave. Støvsugerposen er stor og lar deg arbeide i lengre omganger, og den unike beltespenne mekanismen er skapt for lett bytte av tilbehør. Black & Decker Båndsliper 720W blir din beste venn ved neste renovering.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Elektrisk
Hastighet 206 o/min
Effekt 720 W
Slipeområde 75 x 145 mm

Bosch Båndsliper GBS 75 AE

Bosch Båndsliper GBS 75 AE test

Når du skal jobbe med tøffe arbeidsoppgaver, trenger du en kraftig båndsliper som Bosch GBS 75 AE. Dette verktøyet er robust og designet for å gi deg profesjonelle resultater. Slipemaskinen er nettdrevet, altså bruker den strøm for å komme i gang.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Selv om du mister noe fleksibilitet med en strømdrevet båndsliper, får du til gjengjeld optimal material fjerning med GBS 75 AE. Modellen kommer også utstyrt med aluminiums-hjul, hvilket betyr at du kan bruke maskinen på selv de tøffeste og hardeste overflatene.

For å sikre lang levetid, er GBS 75 AE utviklet med tannreimshjul og tannreim i metall. Dette er altså en båndsliper du kan bruke i flere år fremover. Det følger også med en praktisk og stor støvpose, slik at du ikke trenger å bekymre deg for forurensing. Vi synes også båndslipere uten behov for støvsuger fremstår mer brukervennlig i lengden.

Dette er et godt valg når du skal jobbe med grove overflater, enten det er plast, metall eller tre som står for tur. Skal du renovere gulv? Glatte overflater, fjerne lakk eller overflateslipe? Disse arbeidsoppgavene er ingen «match» for kraftige GBS 75 AE. Modellen gir deg rå styrke kombinert med brukervennlige egenskaper.

Fordeler:

 • Kraftig: Med en effekt på over 700 Watt er du sikret en båndsliper som kan takle hvilken som helst overflate.
 • Allsidig: GBS 75 AE er allsidig i den forstand at modellen kan jobbe på alle typer overflater og gir maksimal material fjerning

Resultat

Det er ingen tvil om at Bosch GBS 75 AE er en kraftig og rå båndsliper med flere gode egenskaper. Dette er modellen som passer for de største renoveringsprosjektene, og den faller nok ekstra godt i smak hos de profesjonelle.

Det er ikke mye å trekke ned på GBS 75 AE, men vi skulle gjerne sett en bedre løsning knyttet til støvoppsamling. Likevel synes vi at GBS 75 AE presterer godt og jevnt over flere kriterier, og mener at dette er et strålende valg for de tøffeste jobbene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Effekt 750 Watt
Vekt 3,4 kg
Slipeflate 75 mm
Båndhastighet 200-300 omdreininger i minuttet

Bosch Eksentersliper – GET 55-125 Professional

Bosch Eksentersliper - GET 55-125 Professional test

GET 55-125 er en profesjonelle båndsliper fra Bosch. Produsenten imponerer nok en gang med sine robuste og effektive verktøy. Denne modellen har flere smarte egenskaper, og egner seg ypperlig til mellomstore og middels tøffe arbeidsoppgaver.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Båndsliperen GET 55-125 er nettdrevet, altså går den på strøm og har en aktiv drift. Her får du mye brukervennlighet og verktøykontroll i en relativt liten forpakning. Det som skiller GET 55-125 ut fra andre modeller, er de ekstremt praktiske håndtakene. Du får nemlig et håndtak på siden, i tillegg til gripeflaten på toppen av verktøyet.

For å øke brukervennligheten ytterligere, har Bosch produsert en ekstra god håndtak-omkrets på 18 cm. Dette gir selv den mest uerfarne forbrukeren god kontroll på båndsliperen. Modellen er allsidig og passer til alle typer slipepapir. Slipesålen har nemlig flere hull og derfor spiller det ingen rolle hvilket hullmønster slipepapiret har.

Med flere hull i slipesålen vil du også mere forbedret oppsugingsevne – her skal ingen støvkorn komme unna. Motoren på 550 W er kraftig og har det som kalles for direktedrevet rotasjon på slipesålen. Denne egenskapen sørger for en særdeles effektiv material fjerning

GET 55-125 passer godt når du skal fjerne lakk, grunn-slipe, polere overflate, slutt-bearbeide og til generell sliping i hjemmet. Du kan arbeide med både akryl, tre, fyller, mineraler, lakk og finer. Vi setter stor pris på et konstant turtall for jevnt arbeid, og en praktisk kantbeskyttelse. Når du skal bytte slipepapir bruker du det lette borrelåssystemet.

Fordeler:

 • Gode håndtak: Mange håndtak gir optimalt grep uansett hvilken arbeidsstilling du har.
 • Flere hull i slipesåle: Med flere hull i slipesålen kan du bruke hvilket som helst slipepapir – uavhengig av hullmønster. I tillegg gir dette en bedre oppsugingsevne.

Resultat

Hvis du trenger en effektiv båndsliper som egner seg godt til material fjerning, vil GET 55-125 fra Bosch absolutt være et trygt valg. Du kan justere hastighet etter arbeidsoppgave, og bruke flere forskjellige grep for å oppnå best mulig arbeidsstilling.

Båndsliperen er allsidig, takket være de mange hullene i slipeplaten. Vi liker det konstante turtallet som sikrer jevnt og fint arbeid, samt det høye nivået av kontroll vi opplever under test. Bosch GET 55-125 er et solid valg av båndsliper, særlig for fjerning av lakk og materialer.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slipetallerken 125 mm
Vekt 2,4 kg
Effekt 550 Watt
Turtall 3 300 – 7 800 omdreininger i minuttet

Black & Decker Båndsliper 720W

Black & Decker Båndsliper 720w

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Black & Decker sin båndsliper 720W er en ekstremt kraftig og innovativ båndsliper. Denne modellen har flere smarte egenskaper, blant annet i designet av båndet. Med en kraftig motor på hele 720 Watt, er dette den perfekte båndsliper for tøffe oppgaver.

Båndsliperen kan brukes til blant annet sliping av terrassebord og gulvplanker, samt andre oppgaver som trenger en stor avvirkning. Det er ingen problem å jobbe innendørs, da det følger med en innebygd støvpose som samler alt av støv og puss fra materialet. Du er dermed sikret et rent og trygt arbeidsmiljø, uansett hvor du er.

Det som skiller Black & Decker sin båndsliper 720W fra andre varianter, er at den har en vinklet belte-konstruksjon. Med en ekstra vinkling kan du komme til overalt, selv nær tilstøtende kanter. Denne funksjonen er svært praktisk når du arbeider med gulv og vil kom nært inntil listen.

Vi liker også at Black & Decker båndsliper 720W har en automatisk båndjustering. Slipebåndet er generelt lett å skifte samt utløse. Grepet føles aldri for stramt og du trenger ikke å bry deg med finjusteringer – dette tar den automatiske funksjonen seg av.

Kombinerer du Black & Decker Båndsliper 720W med et grovt slipebånd, kan du glatte ut selv de rueste planker. Båndsliperen presterer også helt utmerket i møte med lakk og flere lag gammel maling.

Fordeler:

 • Store overflater: Black & Decker båndsliper 720W er perfekt for store overflater og kan like gjerne brukes på gulv som på bord og plater.
 • Vinklet bånd: Det vinklede båndet gjør at du kan slipe ekstremt nær kanten, selv om du arbeider med tilstøtende overflater.

Vurdering

Skal du jobbe med store overflater og gulv? Da vil Black & Decker Båndsliper 720W være et solid valg. Båndsliperen har flere positive sider som gjør at vi plasserer den høyt opp på vår liste. Den automatiske båndjusteringen kommer godt med og vi liker særlig godt at båndet er vinklet for optimal bruk.

Motoren er en stor fordel i seg selv, og med over 700 watt kan Black & Decker sin båndsliper takle hvilken som helst oppgave. Støvsugerposen er stor og lar deg arbeide i lengre omganger, og den unike beltespenne mekanismen er skapt for lett bytte av tilbehør. Black & Decker Båndsliper 720W blir din beste venn ved neste renovering.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Elektrisk
Hastighet 206 o/min
Effekt 720 W
Slipeområde 75 x 145 mm

Makita 9046

Makita 9046 test

Makita 9046 er en unik båndsliper med en middels kraftig motor. Her får du en effekt på 600 Watt og en meget praktisk størrelse. Med 600 Watt kan du ikke gjøre de helt store jobbene, men Makita 9046 presterer meget godt under testing av mindre og mellomstore oppgaver.

Produktbeskrivelse

Utover kraft og effekt, er det mange positive egenskaper som er verdt å belyse. Vi kan blant annet nevne hvor enkelt det var å bytte slipepair, takket være et praktisk klemfeste. I tillegg har modellen en støvpose festet på baksiden, som sikrer trygge og rene arbeidsmiljø.

Dersom du skal jobbe over en lengre periode, kan det lønne seg å ha flere støvposer tilgjengelig. Disse er nemlig ikke de største og du må belage deg på et utskift og tømming med jevne mellomrom. Heldigvis er denne prosessen rask og smertefri.

Det som imponerer oss mest med Makita 9046, er den store bevegelsesdiameteren. Selv om maskinen er liten, får du dekket et relativt stort område. Du kan nok ikke bruke denne modellen til fullstendig renovering av gulv, men den er svært effektiv på mellomstore overflater.

Makita 9046 er en båndsliper som også kan skilte med hurtig rotasjon. Selv gammel lakk og maling blir fjernet effektiv og uten mye anstrengelse. Modellen veier 3,1 kg, noe vi anser som gjennomsnittlig. Likevel er dette noe tungt med tanke på hvor liten maskinen er av størrelse.

Fordeler:

 • Kraftig: Med en effekt på 600 watt er vi imponert over styrken denne lille båndsliperen har. Her får du en god del kraft i en liten forpakning.
 • Hurtig rotasjon: Vi er også imponert over den hurtige rotasjonen til Makita 9046. Dette sikrer effektiv sliping og jevne resultater, noe som naturligvis er en stor fordel.

Oppsummering

Makita 9046 er en solid, men liten båndsliper som passer til mindre og mellomstore oppgaver. Denne modellen er nok litt for liten til å kunne takle store gulv og vegger, men til mindre og mellomstore prosjekter gjør den en utmerket jobb.

Vi skulle som nevnt gjerne sett at håndteringen var noe mer brukervennlig. Utformingen er kompakt, noe som også har påvirket ergonomi og design. Likevel vil du få mye bruk ut av Makita 9046, så lenge du blir vant til håndteringen og øver deg for å oppnå kontroll.

Alt i alt er dette en god båndsliper til hjemmebruk og mindre oppgaver. Modellen gjør en god jobb med sin hurtige rotasjon og det er ingen tvil om at maskinen er effektiv i bruk. Klemfeste trekker også en del opp, da dette legger til rette for raskt bytte av papir. Ønsker du noe enkelt og kompakt, men som fortsatt er kraftig, vil Makita 9046 nok falle i smak.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slipepute 115 x 229 mm
Vekt 3,1 kg
Rotasjoner 600 omdreininger i minuttet
Effekt 600 Watt

FERM Båndsliper 950W – BSM1021

FERM Bånd sliper 950W test

Når du skal gå løs på store og krevende slipejobber, trenger du den uslåelige kraften til FERM BSM1021. Denne båndsliperen har en kraftig motor på hele 950 Watt, og er dermed blant testens mest kraftige båndslipere. I tillegg kan du gjøre verktøyet om til en stasjonær variant, noe som utvider bruksområdene.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

FERM BSM1021 har en båndhastighet som går opptil 350 meter per minutt – dette er ideelt når du arbeider med store overflater. Hvis du skal slipe tak, vegger, gulv eller større flater i et renoveringsprosjekt, er det meget gunstig med en lang og god båndhastighet.

Når det kommer til brukervennlighet, skulle vi ønske at det var litt lettere å få et godt grep på håndtaket. Modellen er nemlig kompakt, og vi savner derfor en bedre løsning for sikre grep. Likevel er den eksiterende gripeflaten meget komfortabel og ergonomisk utformet.

FERM BSM1021 går på strøm og har en ledning på 3 meter. Dette bør gi deg nok med fleksibilitet når du arbeider på gulvet, men det kan være behov for å flytte stikkontakten rundt dersom gulvet er stort. En skjøteledning kan være fordelaktig.

Du kan trygt arbeide inne uten å bekymre deg for støv og forurensing. Støvposen sørger for at ingenting slipper ut og denne rommer godt med støv før den må tømmes. Det medfølger en gummimatte og to klemmer som kan brukes for å fastmontere båndsliperen.

Fordeler:

 • Ekstremt kraftig: Dette er blant testens mest kraftige modeller. Trenger du rå styrke og enorm arbeidskraft, har du kommet til rett båndsliper.
 • Lang ledning: FERM BSM1021 går på strøm, men kan likevel skilte med en ekstra lang ledning. Selv om strøm gir noe redusert fleksibilitet, gjør FERM opp for dette med en tre meters lang strømledning.
 • Stasjonær: Denne modellen kan gjøres om til en stasjonær båndsliper, takket være gummimatten og to klemmer som medfølger.

Resultat

Hvis du utelukkende er på jakt etter rå styrke og kraft, er det ingen tvil om at FERM BSM1021 er et solid valg. Du får mange gode egenskaper med på kjøpet og vi sett pris på den lange ledningen. Modellen kan gjøres om til en stasjonær variant, noe mange forbrukere er på utkikk etter.

Når du skal gå løs på de tøffeste arbeidsoppgavene, trenger du styrken til FERM BSM1021. Du kan jobbe lenge uten avbrudd, ettersom modellen både går på strøm og kommer med en egen støvpose. Har du et stort og krevende prosjekt foran deg? Da er FERM BSM1021 den beste båndsliperen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent FREM
Slipebånd størrelse 76 x 533 mm
Effekt 950 Watt
Type Elektrisk båndsliper

Einhell Stasjonær båndslipemaskin TH-US 240

Einhell Stasjonær båndslipemaskin TH-US 240 test

Leter du etter en allsidig båndsliper med flere bruksområder? Da kan muligens Einhell sin stasjonære båndslipemaskin TH-US 240 være akkurat det du trenger. Dette er et universelt verktøy som kan brukes til mer enn bare sliping av overflater.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

TH-US 240 egner seg godt til etterbehandling av kanter, pussearbeid av trebiter og møbler, samt generell sliping og glatting av overflater. Dette er en særdeles robust variant som skiller seg ut fra testens andre alternativer. TH-US 240 er nemlig stasjonær.

Velger du TH-US 240, kan du snu maskinen på hode og fastmontere den til en arbeidsflate. Dette er en stor fordel om du også trenger å avrunde kanter på materiale, eller jobbe med finpussing. Fastspenningssystemet følger med, slik at du enkelt kan bytte mellom en håndholdt og stasjonær variant.

Når du skal bytte slipebånd eller pusseskive, tar du i bruk det enkle borrelåssystemet. Det medfølger et praktisk aluminiumsbord som kan justeres, dreies og vippes i forskjellige retninger. Dette gjør det lett å slipe med presisjon.

Fordeler:

 • Allsidig: TH-US 240 kan forvandles til en stasjonær båndsliper, noe som gir deg ekstra mange bruksområder og fordeler.
 • Vibrasjonsdemping: TH-US 240 kommer med vibrasjonsdemping, hvilket er praktisk når du bruker den for hånd. I tillegg vil du kunne slipe tre emner med presisjon, selv når maskinen er fastmontert.

Oppsummering

TH-US 240 er et godt valg av båndsliper for de som trenger en allsidig variant. Modellen kan brukes til mange arbeidsoppgaver og passer derfor best til erfarne, eller vanlige forbrukere som har flere prosjekter fremfor seg. Selv om du får med mange gode egenskaper og innstillinger her, er verktøyet intuitivt nok til at en nybegynner også får glede av sliperen.

Hvis du kun planlegger å bruke båndsliperen for hånd, er nok ikke TH-US 240 det beste valget. Da bør du gå for en noe lettere variant. Men for de som liker å ha flere valgmuligheter og større bruksområder, er TH-US 240 et godt valg av stasjonær båndsliper.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Slipebånd 686 x 50 mm
Slipehjul 150 x 12, 7 mm
Effekt 240 W
Hastighet 2950 rotasjoner per minutt

Makita BO5041

Makita BO5041 test

Makita BO5041 er en liten, men kraftig båndsliper som hjelper deg med mellomstore slipeprosjekter. Modellen er lett og byr på flere praktiske og brukervennlige egenskaper. Med en motorkraft på 300 Watt, justerbar hastighet og et oscillerende bevegelsesmønster, kan du glede deg til jevne og nøyaktige resultater.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Noe som skiller Makita BO5041 ut fra andre modeller, er at den har et dreibart håndtak på siden. Du kan altså bruke verktøyet i mange forskjellige stillinger, og jobbe med større overflater, hjørner og svinger. Håndtaket er i tillegg ergonomisk utformet og kommer utstyrt med et gummibelegg for økt komfort og kontroll.

Skal du jobbe med ulike typer materiale? Makita BO5041 gir deg muligheten til å justere hastigheten, slik at alltid jobber i et best mulig tempo. Denne båndsliperen går på strøm, og du må derfor belage deg på å ha en stikkontakt i nærheten. Men ettersom du ikke trenger en ekstern støvsuger, har du fortsatt en god del fleksibilitet under arbeidet.

Fordeler:

 • Dreibart sidehåndtak: Håndtaket til Makita BO5041 er dreibart slik at du lett kan arbeide i komfortable stillinger.
 • Praktisk støvoppsamler: Makita BO5041 kommer med en praktisk støvoppsamler. Denne oppbevaringsboksen er stor nok til å romme støvet fra lengre arbeidsoppgaver. Stort pluss for oppsug gjennom hullet i slipepapiret.

Oppsummering

Makita BO5041 er en ypperlig båndsliper som kan håndtere mellomstore arbeidsoppgaver. Selv om modellen har flere egenskaper vi ser i profesjonelle båndslipere, skulle vi gjerne sett en hakket kraftigere motor. Da hadde modellen også vært nyttig for større prosjekter.

Likevel er det ikke mye å trekke ned på denne båndsliperen. Makita BO5041 får pluss for sin praktiske støvsamler som fungerer godt og rommer mye. I tillegg liker vi det oscillerende bevegelsesmønsteret som etterlater seg jevne resultater på alt av materiell.

Makita BO5041 er et godt valg om du trenger en brukervennlig og ergonomisk båndsliper som kan hjelpe deg med mellomstore prosjekter. Det dreibare håndtaket er en unik funksjon som vi tror vil falle i smak hos mange forbrukere.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 4000 – 12000 omdreininger i minuttet
Pusseoverflate 123 mm
Effekt 300 W
Type Elektrisk båndsliper

Dewalt DWE6423-QS

Dewalt DWE6423-QS

Dewalt DWE6423-QS er en praktisk og liten båndsliper som hjelper deg med å slipe alle typer materiale. Her får du med flere hastighetsinnstillinger, slik at du alltid jobber i et tempo beregnet for materialet og arbeidsoppgave. Modellen er lett av vekt og har flere gode egenskaper på lager.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dewalt DWE6423-QS er en praktisk båndsliper av flere grunner. Du har ikke bare flere innstillinger for hastighet, men også en praktisk funksjon som regulerer hastigheten når du starter maskinen. Dette reduserer såkalt «hugging» og etterlater et langt penere og jevnere resultat.

Nybegynnere vil også sette pris på det sikre og trygge grepet på toppen av Dewalt DWE6423-QS. Gripeområdet er gummiert for å øke komfort, men er også utstyrt med et sikkert anti-skli belegg. Dette gir en økt følelse av kontroll og du kan enkelt navigere deg frem til kontrollknappene på maskinens side.

Dessverre får du ikke med en innebygget pose til støv, noe som kan trekke en del ned. Du må altså bruke en ekstern støvsuger, som for øvrig er veldig lett å feste på slipemaskinen. I tillegg får Dewalt DWE6423-QS pluss for sin støvtette bryter, som sikrer at støvet ikke havner andre steder enn i røret på støvsugeren.

Fordeler:

 • Variabel slipehastighet: Du kan stille inn slipehastigheten til Dewalt DWE6423-QS, slik at båndsliperen presterer optimalt i enhver arbeidssituasjon. Juster hastigheten etter hvilket materiale du bruker ved hjelp av knappen på håndtaket.

Resultat

Dewalt DWE6423-QS er en grei båndsliper som gjør jobben. Dette er ikke modellen for de største prosjektene, men den presterer godt med mindre og mellomstore arbeidsoppgaver. Vi liker ekstra godt at du kan justere hastigheten, slik at båndsliperen presterer best mulig med tanke på arbeidsmateriell.

Vi opplever også Dewalt DWE6423-QS som svært brukervennlig og setter stor pris på plasseringen av knapper. Både på-/av-knapp er praktisk plassert, inkludert knappen for hastighetsjustering. Ellers er håndtaket komfortabelt og byr på ekstra sikkerhet med et anti-skli belegg. Hadde vi også fått en pose for støv, hadde Dewalt DWE6423-QS klatret høyere opp på listen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet hekksaks
Vekt 7,65 kg
Effekt 600 W
Knivlengde 45 cm

Einhell TC-OS 1520/1

Einhell TC-OS 1520-1

Trenger du en liten og lett båndsliper som ikke koster skjorta? Da kan Einhell TC-OS 1520/1 være modellen du er på jakt etter. Detter en hendig liten båndsliper, til en av testens rimeligste priser. Modellen egner seg best til mindre oppgaver og har en slipeflate på 90 x 187 mm.

Produktbeskrivelse

Det er ikke alltid vi har behov for avanserte egenskaper, høy hastighet og mye kraft. I slike tilfeller er det godt å ha et alternativ som gjør jobben, uten å sprenge budsjettet. Einhell TC-OS 1520/1 er naturligvis ikke like kraftig som sine konkurrenter, men gjør likevel en god jobb når overflater må jevnes ut.

Her får du et praktisk borrelåssystem som gjør det lett å bytte sandpapir, men du kan også benytte deg av slipepapir uten borrelås. For å redusere støv kan du koble båndsliperen til en støvsuger, noe som kan være praktisk i mindre arbeidsområder.

Selv om en effekt på 150 Watt ikke er særlig imponerende, scorer Einhell TC-OS 1520/1 høyt når det gjelder brukervennlighet. Modellen har nemlig en ergonomisk og stor gripe-seksjon som gir et godt tak, samt flere softgrip-områder for økt komfort. Det følger med tre slipepapir, slik at du kan starte arbeidet så snart Einhell TC-OS 1520/1 leveres på døren.

Fordeler:

 • Brukervennlig og komfortabel: Brukervennlighet er viktig uansett hvor erfaren du er.  Einhell TC-OS 1520/1 gjør det lett å bytte slipepapir, har ergonomiske håndtak og flere store gripesoner som er gummiert for økt komfort.
 • Lett: Einhell TC-OS 1520/1 veier bare 1,2 kg. Dette er imponerende og legger til rette for lengre arbeidsøkter uten anstrengelse. Du kan jobbe uten bekymring for armer og skuldre, hvilket er et stort pluss for mange.

Resultat

Einhell TC-OS 1520/1 er en hendig liten båndsliper som passer til mindre oppgaver i hjemmet. Dette er nok ikke førstevalget til alle, grunnet en noe lav effekt og manglende støvbeholder. Likevel kan modellen være et godt alternativ for de som er på jakt etter noe lite, lett og kompakt. Båndsliperen gjør det den skal, men når dessverre ikke toppen av vår test.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 24000 omdreininger i minuttet
Slipeoverflate 90 x 187 mm
Effekt 150 Watt
Type Elektrisk båndsliper

Bosch PSS 200 A

Bosch PSS 200 A test

En båndsliper er alltid godt å ha, uansett om du har et stort prosjekt i vente eller ei. Bosch PSS 200 A er en båndsliper som alltid kommer godt med, uten at den tar opp for mye plass hjemme. Modellen er elektrisk og går på strøm, har et ergonomisk design og en motor på 200 watt.

PSS 200 A passer til mellomstore oppgaver i hjemmet. Ettersom modellen er avhengig av ledning, mister du noe fleksibilitet ved bruk. Likevel får du mange brukervennlige og smarte funksjoner med på kjøpet. Selv om båndsliperen er liten, gir den alltid et optimalt og glatt resultat av høy kvalitet.

Vi setter ekstra stor pris på at PSS 200 A har lav vibrasjon og at det er mulig å veksle mellom enhånds- og tohåndsstyring. I tillegg kommer båndsliperen med et borrelåssystem for problemfri bytte av slipepapir. Dette øker komforten, noe som komplimenteres av en gummiert softgrip-sone.

PSS 200 A er en allsidig båndsliper som presterer godt på tvers av materialer. Du kan jobbe med mindre og mellomstore overflater av tre, samt metall, gips, stein, sparkelmasse og andre malte flater. Det er ingen problem å gjøre jobben innendørs, da støv trekkes automatisk inn i PSS 200 A sin unike mikrofilter-støvboks. Det er til og med mulig å koble båndsliperen til en støvsuger.

Fordeler:

 • Effektiv støvredusering: Med en unik mikrofilter-støvboks, er du sikret rene omgivelser mens du arbeider og minimalt med støvutslipp.
 • Lett å bytte slipepapir: Takket være Bosch sitt borrelåssystem, kan du enkelt bytte slipepapir ved behov. Prosessen er intuitiv og problemfri.
 • Brukervennlig: PSS 200 A byr på et ergonomisk design og godt grep. Modellen får pluss i boken for både en- og tohåndsbetjening.

Resultat

PSS 200 A er en ypperlig båndsliper for mindre og mellomstore oppgaver i hjemmet. Ettersom du er avhengig av strøm, er ikke dette den mest fleksible varianten på markedet. Det er heller ikke det rette valget for de største oppgavene. Men på mindre flater presterer PSS 200 A utmerket.

Dette er en brukervennlig båndsliper med flere smarte funksjoner. Den etterlater seg lite støv, har et komfortabelt håndtak med lett tilgjengelige knapper. Om du er på jakt etter en kompakt og effektiv båndsliper som kan dras frem ved behov, er Bosch PSS 200 A et godt valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Pusseoverflate 91 x 182 mm
Hastighet 24 000 omdreininger per minutt
Effekt 200 W
Type Elektrisk båndsliper

Hva skal jeg se etter i en båndsliper?

Det finnes mange gode varianter på markedet, men det er viktig at du velger en båndsliper som passer til deg og ditt bruksområde. Generelt anbefaler vi at du ser etter et godt håndgrep. De beste modellene er sklisikre, men du må også plassere verktøyet rett i hånden, slik at du oppnår riktig balanse og et trygt grep.

Betjeningsknappene bør være lett å finne frem til. Under bruk skal du enkelt komme til start-/stopp-knappen og eventuelle knapper for regulering av hastighet. Kan startknappen låses? Dette er en fordel for nybegynnere og uerfarne.

Hvis du er på jakt etter en allsidig båndsliper, bør du se etter hastighetsregulering. Dette betyr at båndsliperen kan brukes til mindre, større grove og fine arbeidsoppgaver. Se gjerne på hvor mye støvoppsamleren rommer og hvorvidt denne er enkel å tømme samt feste.

Selve slipebåndet bør også være lett å skifte ut og en god båndsliper sikrer enkel finjustering og godt feste. Til slutt bør du se på effekt og pris. Jo høyere effekt, desto mer krefter har båndsliperen. For enkle oppgaver i hjemmet er ikke effekten like viktig, men vil du ha en kraftig maskin som håndterer ethvert prosjekt, lønner det seg å se etter en watt over 700.

Båndsliper på strøm eller batteridrevet?

Den største forskjellen på båndslipere, ligger i kraften. Du kan velge mellom en elektrisk variant som krever stikkontakt, eller en batteridrevet båndsliper. Sistnevnte gir deg naturligvis langt større fleksibilitet og du kan arbeide akkurat hvor og når du vil.

Ulempen med de batteridrevne båndsliperne, er at de som regel er noe svakere enn en elektrisk modell. Derfor vil disse vanligvis egne seg best til mellomstore oppgaver. Du må også beregne litt ladetid og det kan være slitsomt å måtte avbryte flere ganger for å lade undre lengre økter.

Med en båndsliper som går på strøm, trenger du ikke å bekymre deg for batteritid. Men du må også ta hensyn til tilgjengelig stikkontakter og passe å at du ikke kommer borti ledningen under arbeid. For store renoveringsprosjekter vil nok denne varianten lønne seg. Men skal du gjøre små oppgaver i hjemmet kan du få mer brukervennlighet av et batteri.

Det handler til syvende og sist om dine preferanser og hva båndsliperen skal brukes til. Skal du pusse opp et bord i stuen? Da holder det nok med en mindre effektiv, men mer fleksibel batteridreven båndsliper. Skal du derimot renovere både gulv, vegger og terrasse, vil en båndsliper på strøm gi det beste resultatet.

Hva kjennetegner den beste båndsliper?

Det vanskelig å gi et konkret svar på hvilken båndsliper som er best, da dette naturligvis avhenger av dine behov, krav og ikke minst hvilket budsjett du følger. Som med de fleste andre verktøy, er det ofte slik at jo mer du betaler, desto flere funksjoner, kraft og egenskaper får du i båndsliperen.

Dersom du kun trenger en båndsliper til mindre oppgaver, behøver du naturligvis ikke å vrenge lommeboka for de mest avanserte egenskapene. Men ønsker du et allsidig, kraftig og effektivt verktøy som varer lenge, lønner deg seg å legge litt i kjøpet.

Vi anbefaler at du tar en titt på testen og sammenligner de båndsliperne som møter dine krav. Slik finner du produktet som passer best for deg – både med tanke på budsjett og arbeidsoppgaver.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo