Poleringsmaskin test: De 14 beste maskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Det finnes mange poleringsmaskiner på markedet, men hvilken type er egentlig best for deg? En poleringsmaskin gjør det mulig å fjerne riper og andre defekter som kan oppstå i lakk. Ved å slipe bort et tynt lag rundt ripen, vil lakken kunnne jevne seg ut og ripen forsvinne. Vi har testet poleringsmaskiner og gir deg resultatene her.

Info - Denne testen er basert på flere tester av poleringsmaskiner fra andre nettsteder - Besteitest er ikke eksperter på Polering

Flex PE 14-3 125 – BEST I TEST POLERINGSMASKIN

Flex PE 14-3 125

PE 14-3 125 er en kompakt poleringsmaskin, med en rekke brukervennlige funksjoner. Mange forbrukere har lagt sin elsk på denne maskinen, og mener det er den mest brukervennlige roterende poleringsmaskinen som er å finne på markedet i dag. Den tyske produsenten FLEX står bak denne poleringsmaskinen, og de mange gode kvaliteten har gjort dette til testvinneren og den beste poleringsmaskinen.

Les mer hos Detailshop nå

Flex PE 14-3 125 gjør det enkelt å polere samt korrigere lakk. Dette er en maskin som kan benyttes av både nybegynnere, entusiaster så vel som profesjonelle. Blant markedets roterende poleringsmaskiner, er Flex PE 14-3 125 den mest kontrollerbare og fleksible maskinen som er tilgjengelig.

Poleringsmaskinen er utviklet for å redusere slitasje med en lett vekt og et ergonomisk rett design. Denne kraftige maskinen veier bare 2,2 kilo, hvilket er imponerende. Brukervennligheten kommer blant annet frem i det bøyde håndtaket som er belagt i gummi for komfort

Flex PE 14-3 125 er svært stillegående og kommer med en kraftig vifte som sørger for optimal nedkjøling av motor. Dette gjør at maskinen ikke overopphetes og skader lakken. Flex PE 14-3 125 gir deg alt du trenger pluss mye mer. Dette er den perfekte poleringsmaskinen som sørger for speilblankt resultat, gang på gang.

Flex PE 14-3 125 veier kun 2,2 kilo og har en lengde på 375 og høyde på 120 mm. Det ergonomiske designet sørger for god brukervennlighet og en perfekt finish. Her har du også valgmuligheter når det kommer til poleringsputer.

Fordeler:

 • Flex PE 14-3 125 har en ekstremt kraftig motor på 1 400 watt. Dette er til tross for den lette vekten som også sørger for lite slitasje på poleringsobjektet. Her får du en poleringsmaskin som fjerner alt av skader og defekter på lakken.
 • Flex PE 14-3 125 har mange gode og avanserte funksjoner. Du får blant annet en temperaturovervåkning som sørger for at maskinen aldri blir overopphetet. I tillegg kommer den med restart-beskyttelse, hastighetsregulering, overbelastningsvern samt mange hastighetsvalg.
 • Flex PE 14-3 125 byr på trinnløs hastighet med flere justeringsmuligheter. Her kan du få en kraftig hastighet som kan takle selv de mest avanserte oppgavene. Samtidig kan den kjøres ned slik at den er rolig og jevn. Du kan også benytte deg av en praktisk akselerasjons-bryter, slik at du kan øke hastigheten gradvis. Det er også mulig å låse hastigheten for en kontinuerlig drift dersom du ønsker det.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å utsette på Flex PE 14-3 12. Men som med mange andre Flex maskiner, kommer denne med en ledning på fire meter. Dette er noe kortere enn andre modeller, og du kan derfor ha behov for å benytte deg av skjøteledning avhengig av hvor du skal polere. Dette er dog en liten detalj som ikke går utover den ellers brukervennlige opplevelsen til maskinen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Hastighet 1 100 3 700 RPM
Strøm inn/ut Inn: 1 400 watt Ut: 880 watt
Lengde 375 mm
Høyde 125 mm

Beste priser hos:

Detailshop.no

FLEX XFE 7-15

FLEX XFE 7-15

Flex XFE 7-15 er en kvalitetssterk poleringsmaskin fra den tyske produsenten Flex. Dette er en oscillerende poleringsmaskin med fri rotasjon og et utkast på 15 mm. Dette gjør at du kan dekke større områder av gangen, samtidig som den frie rotasjonen ikke legger fra seg slipemerker.

Flex XFE 7-15 er en svært brukervennlig poleringsmaskin, med et godt håndtak og slankt design. Denne maskinen har et rundt hode, hvilket er noe uvanlig for poleringsmaskiner med et så stort utkast. Dette gir deg et godt grep uten at du behøver å anstrenge deg.

Poleringsmaskinen kommer med en standard trigger-mekanisme, noe vi vanligvis ser i FLEX sine maskiner. Dersom du har brukt andre FLEX-maskiner tidligere, vil du kunne kjenne igjen Flex XFE 7-15 og dens funksjoner. Denne maskinen er lett nok til at du kan bruke den i lengre perioder, samtidig som den har mye kraft og gir gode resultater.

Flex XFE 7-15 passer godt for på nybegynnere, profesjonelle detailere og entusiaster. De mange gode funksjonene sørge for at den gir en brukervennlig opplevelse, og maskinens største trekkplaster er at den gir lite vibrasjon. Selv om den ikke er vibrasjonsfri, vil du fortsatt kunne håndtere maskinen stabilt, selv om du er en nybegynner.

Flex XFE 7-15 har også en låseknapp som gir deg en sikkerhet og trygghet. Vekten ligger på 2,3 kg, hvilket gjør dette til en relativt lett og nett poleringsmaskin. Bakplaten er på 150 mm og utkast på 15 mm. Dette gjør at du kan polere relativt store plater av gangen for et effektivt og raskt resultat.

Flex XFE 7-15 kommer med ferdig montert bakplate, denne ligger på 150 mm. Dersom du ønsker å bytte til en 130 mm er dette også mulig.

Fordeler:

 • Et av de største trekkplastrene til Flex XFE 7-15, er at maskinen er tilnærmet vibrasjonsfri. Mens noen maskiner får deg til å riste i timevis, vil Flex XFE 7-15 sørge for behagelig polering. Dette gjør maskinen særdeles brukervennlig, og sørger for at den egner seg godt for nybegynnere som ønsker en stabil opplevelse.
 • Flex XFE 7-15 har et utkast på 15 mm. Dette er ikke blant de største utkastene på markedet, men langt fra de minste. Dette gir deg rom til å jobbe med en store poleringsflater, og sørger for at du kan bli ferdig med poleringsjobben raskt og effektivt. Du kan sømløs gå gjennom detaljene og sikre et godt resultat.

Ulemper:

 • Ingen nevneverdige ulemper.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 2,3 KG
Vibrering Vibrasjonsfri
Utkast 15 mm
Rotasjon Fri rotasjon

 

Beste priser hos:

Detailshop.no

Flex PE 8-4 80

Ønsker du en kompakt og roterende poleringsmaskin? PE 8-4 80 kommer fra den tyske produsenten FLEX og er spesialutviklet for å nå de mest intrikate og små paneler og flater. Dette er en svært liten og langt mindre roterende poleringsmaskin, enn hva vi vanligvis ser på markedet. Ønsker du å polere detaljer som motorsykkel eller kanskje spot-reparasjon? Da kan Flex PE 8-4 80 være valget for deg.

Dette er en ergonomisk riktig, lett, men samtidig kraftig poleringsmaskin. Her kan du benytte deg av en mengde poleringsputer, alt ettersom hvilket behov du har. Flex PE 8-4 80 imøtekommer nemlig puter fra 25 mm til 80 mm. Dette er dermed en allsidig poleringsmaskin, som gir deg mye av kraften du ville fått fra en større modell. Samtidig er den lett for mindre belastning av armer og skuldre.

Flex PE 8-4 80 har et lett og kompakt design som egner seg godt til en presis og perfekt polering. Den kommer med en liten pute som gir deg god kontroll over maskinen. Dette er en brukervennlig poleringsmaskin som arbeider rolig og jevnt, til tross for den kraftige motoren på 800w. Du har flere valgmuligheter når det kommer til poleringsputer, hvilket gjør dette til en funksjonell poleringsmaskin.

Fordeler:

 • Flex PE 8-4 80 veier kun 1,8 kilo, hvilket er en unik kvalitet som ikke finnes hos mange andre poleringsmaskiner på markedet. Selv om maskinen veier lite, gir den deg mye av den samme kraften du finner hos større poleringsmaskiner
 • Flex PE 8-4 80 er spesialutviklet for å kunne polere små overflater og trange kriker og kroker. For de som driver med detalj polering, eller polering av motorsykkel, er dette en stor fordel. Det finnes ikke mange andre poleringsmaskiner på markedet som er utviklet for akkurat dette området.

Ulemper:

 • Dette er en poleringsmaskin som kun egner seg til spesifikke arbeidsoppgaver. Dersom du ønsker å polere større flater raskt og effektiv, vil ikke Flex PE 8-4 80 være det rette valget. Denne er maskinen er spesialutviklet for enkelte oppgaver, og derfor ikke en maskin som egner seg for hvem som helst.
 • Som med flere andre FLEX poleringsmaskin, er ledningen kun på fire meter. Dette er langt kortere enn mange andre modeller på markedet. Dette er en ulempe for enkelte, alt ettersom hvor de ønsker å drive med polering. Dersom du ikke kan polere nært en stikkontakt, må du altså benytte deg av en skjøteledning.
 • Med akkurat denne FLEX modellen, er ikke dette en like stor ulempe som hos andre. Da denne maskinen er i hovedsak brukt på mindre kjøretøy, vil det være enklere å plassere disse nærmere en stikkontakt. Her må du se på hva behov du har, og vurdere etter disse.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Kabellengde 4 m
Vekt 1,8 KG
Input/Output Input: 800 wat Output: 350 wat
Hastighet 1 300 til 3 900 RPM

Beste priser hos:

Detailshop.no

Flex PE 14-2-150

Flex PE 14-2-150 er en solid og roterende poleringsmaskin. Denne poleringsmaskinen har et høyt moment samt en justerbar hastighet for god brukervennlighet. Motoren er kraftig og ligger på 1400 watt. Hastigheten er trinnløs for en enkel og brukervennlig opplevelse.

Dette er en roterende maskin, men den kommer med et kjølesystem som forhindrer overoppheting. Slik slipper du å bekymre deg for å skade lakken ved å brenne gjennom den. Flex PE 14-2-150 er kjent for å være svært balansert og kontrollerbar. Her får du konstant hastighetsregulering samt mange andre gode funksjoner for prisen.

Temperaturovervåkningen er blant annet en god funksjon, som forhindrer at du overoppheter maskinen. I tillegg har maskinen en soft-start, hvor første trinn starter på 380 RPM. Det er også mulig å starte med lavere hastighet dersom du er lett på avtrekkeren.

Flex PE 14-2-150 er en lett poleringsmaskin og veier kun 2,3 kilo. Dette gjør at du kan polere i lengre perioder, uten å føle at du overbelaster armen. Maskinen kommer med mange gode funksjoner, som gjør poleringsjobben effektiv og skånsom mot lakken.

Fordeler:

 • Flex PE 14-2-150 veier kun 2,3 kilo, hvilket gjør den til en relativt lett poleringsmaskin. Dersom du ønsker å finne en lettere maskin, må du ty til mini-maskinene. Med en lett poleringsmaskin, vil kunne polere i lengre perioder, uten å merke belastningene av dette.
 • Flex PE 14-2-150 kommer med en motor på hele 1400w. Denne motoren har en høyeffektiv ventilator. Luften blir ledet bort fra deg, og motoren er optimalisert for å kjøle ned maskinen. Dette gjelder både motoren så vel som lager og gir. Selv om dette er en roterende maskin, vil altså motoren være med på å hjelpe avkjølingen.

Ulemper:

 • Som med alle andre roterende poleringsmaskiner, er det alltid en fare for å overoppheting. Selv om Flex PE 14-2-150 kommer med funksjoner som sørger for at det skal være vanskelig å overopphete maskinen, vil det alltid være en fare for dette. Ved overoppheting kan du brenne gjennom lakken. Dette er dog en ulempe som kommer med alle poleringsmaskiner som ikke er Dual Action.
 • Ledning til Flex PE 14-2-150 er på fire meter. Dette er noe kort i forhold til andre maskiner på markedet. Hvorvidt dette er en ulempe for deg, kommer an på hvor du ønsker å polere. For noen kan dette bety at det er nødvendig å ta i bruk en skjøteledning, men dette vil variere.
 • Flex PE 14-2-150 kommer dessverre ikke med en bakplate eller poleringsputer. Her må du altså kjøpe dette separat dersom du ikke har noen liggende. Det anbefales å bruke poleringsputer som ligger på 130/150 mm. For nybegynner vil dette være en ulempe, og kan trekke noe ned, da mange andre maskiner kommer med dette.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 2,3 kg
Strøm inn / ut Inn: 1 400 watt Ut: 800 watt
Ledning 4 m
Lengde/høyde 405 mm / 117 mm

Beste priser hos:

Detailshop.no Bilnerden.no

Flex XCE 10-8-125

Flex XCE 10-8- er et sikkert og godt valg for de som ønsker å takle riper og andre vanlige defekter i lakken. Dette er en oscillerende maskin med tvungen rotasjon, og du finner et utkast på 8 mm. XCE 10-8- er etterfølgeren til en tidligere populær modell fra den tyske produsenten FLEX

Bakplaten ligger på 125 mm, og med et 8 mm utkast har du muligheten til å korrigere de mest vanlige ripene som kan oppstå på kjøretøy. Dette er som sagt en oscillerende maskin med tvungen rotasjon. Mange nybegynnere velger å se til oscillerende maskiner, men her er det også viktig å tenke på roteringsbevegelsene.

Det finnes mange fordeler med tvangsroterende maskiner som XCE 10-8-. Denne er drevet av et tannhjul og rotasjonene vil derfor være i et forutbestemt og jevnt mønster. Selv ved trykk mot maskinen, vil det ikke være mulig å påvirke bevegelsesmønsteret til XCE 10-8-. For noen er dette en stor fordel.

Her får du en konstant hastighetskontroll og en mykstart, også kjent som soft start. Maskinen kommer med temperaturovervåking og motvekt hvilket gjør dette til en allsidig poleringsmaskin som ikke etterlater seg hologrammer. Du kan trygt betjene maskinen i alle stillinger, da den kommer med et flatt girhus som reduserer avstanden fra overflaten.

Dersom du har en temperaturfølsom lakk, vil Flex XCE 10-8-125 være et godt valg. Her er det lav varmeproduksjon og maskinen er spesialbygd slik at luftstrømmen sørger for optimal nedkjøling av gir og motor. Den har et ergonomisk formet grep, og du vil derfor kunne håndtere maskinen stabilt og sikkert.

Dette er en allsidig poleringsmaskin med en relativt kraftig motor. Selve utkastet er ikke blant de største, men heller ikke i det nederst sjiktet av hva som finnes på markedet. Vekten til Flex XCE 10-8- ligger midt på treet, og dette er en solid en standard poleringsmaskin.

Fordeler:

 • Med Flex XCE 10-8- behøver du ikke være bekymret for å etterlate kjørebaner eller hologrammer i lakken. Dette kan være en fordel for nybegynnere, eller andre forbrukere som ikke benytter seg av poleringsmaskiner til daglig. Du vil som regel komme unna ved å kun gjøre et lag med polering her, og du trenger ikke avslutte med et finere middel for å unngå hologrammer.

Ulemper:

 • De fleste poleringsmaskinene fra FLEX, kommer med en fire meters lang ledning. Dette er noe kort i forhold til andre maskiner på markedet. Om dette regnes som en direkte ulempe, vil avhenge av hvilke behov du har som forbruker. Noen er kanskje avhengig av en lengre ledning, og vil i dette tilfelle ha behov for en skjøteledning.
 • Igjen, vil dette være en ulempe avhengig av hvordan du ønsker å benytte deg av maskinen. Utkastet på 8 mm er ikke blant de minste på markedet, men det er heller ikke blant de største. Som regel vil et større utkast gi deg en mer effektiv poleringsjobb, og du vil raskere kunne se resultater. Men et mindre utkast kan også ha sine fordeler. Her gjelder det å vite hva du er på jakt etter.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 2,6 kg
Strøm inn/ut Inn: 1 101 watt Ut: 590 watt
Utkast 8 mm
Ledning 4 m

Beste priser hos:

Detailshop.no Bilnerden.no

Flex XFE 7-12

Flex XFE 7-12 er en mini DA poleringsmaskin fra den tyske produsenten FLEX. Dette er altså en Dual Action maskin, som gir deg fri rotasjon og et utkast på 12 mm. Dette er et relativt stort utkast for en liten maskin. Med Flex XFE 7-12 kan du polere større områder på kortere tid, samtidig som DA-effekten sørger for at det ikke oppstår varme som kan skade lakken.

Flex XFE 7-12 er også helt vibrasjonsfri. Utkastet på 12 mm gjør at du kan polere større flater enn tilsvarende modeller på markedet, samtidig som du kan komme til de vanskeligste områdene. Dette er en kraftig men skånsom maskin, som har et bredt hastighetspenn.

Flex XFE 7-12 har et utkast på 12 mm, hvilket er langt fra de minste på markedet, men heller ikke blant de største. Maskinen er langt mer skånsom enn lignende modeller på markedet, og har en unik hastighet. Oscilleringen kan nemlig kjøres ned til 1 800 eksenterutslag per minutt, hvilket er langt lavere enn hva andre maskiner kan tilby.

Den kraftige motoren sørger også for at du får en høy hastighet dersom dette ønskes. Du kan nemlig kjøre maskinen opp til hele 5 500 eksenterutslag i minuttet. Maskinen er lett hvilket gjør at du kan bruke den i lengre perioder av gangen.

Fordeler:

 • Ettersom Flex XFE 7-12 er en mini poleringsmaskin, har den også en langt mindre vekt enn andre maskiner på markedet. Dette gjør at du enkelt kan benytte deg av den i lengre perioder av gangen, uten at dette virker belastende. Vekten ligger på kun 2,1 kilo, hvilket få andre poleringsmaskiner kan sammenlignes med.
 • Flex XFE 7-12 har en trinnløs hastighet og du kan justere denne fra 1 800 til 5 500 eksenterslag i minuttet. Det er få andre maskiner på markedet som kan kjøres ned til en så lav hastighet, derfor gir denne modellen deg en unik fordel. Du justerer maskinen etter hvilke behov du har, og Flex XFE 7-12 gir deg mange valgmuligheter her.
 • Flex XFE 7-12 er en Dual Action poleringsmaskin. Dette betyr at du slipper å bekymre deg for å produsere varme, hvilket er tilfelle med andre roterende poleringsmaskiner. Varmen kan brenne gjennom lakken, men med Flex XFE 7-12 er det ingen fare for varmgang. Dual Action poleringsmaskiner vil heller ikke legge fra seg kjørebaner, slik at du slipper å etterarbeide poleringen dersom du benytter deg av Flex XFE 7-1

Ulemper:

 • Flex XFE 7-12 er som sagt en liten nett poleringsmaskin. For noen kan dette være en ulempe dersom de ønsker å polere større områder. Om dette er en ulempe for deg, vil avhenge av hvilke behov og bruksområder du har. Men dersom du er på jakt etter en større poleringsmaskin, er ikke nødvendigvis Flex XFE 7-12 det rette valget for deg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 2,1 kg
Lengde/høyde Lengde: 320 mm Høyde: 120 mm
Hastighet  1 800 til 5 00 eksenterslag i minuttet
Softstart Ja

Beste priser hos:

Detailshop.no Bilnerden.no

Liquid Elements A1000 v2

Liquid Elements A1000 v2 er nett og effektiv poleringsmaskin som passer for den vanlige forbrukeren. Maskinen gir deg mye styrke og kraft for pengene, og har evnen til å opprettholde rotasjonen gjennom hele kjøretiden. Du kan justere utkastet slik at du kommer til på selv de trangeste og vanskeligste områdene.

Dette er en effektiv poleringsmaskin og er den andre versjonen av Liquid Elements A1000. Maskinen er nå forbedret på flere områder, blant annet når det kommer til drift og ergonomi. Maskinen er relativt liten og har et godt grep, hvilket gjør den anvendelig og enkelt å håndtere.

Liquid Elements A1000 v2 er en batteridrevet poleringsmaskin, og kommer med tre ulike modus. Her kan du velge mellom utkastene 3 mm eksentrisk, 12 mm eksentrisk og 12 mm roterende – alt etter hvilket behov du har. Her får du mye kraft og funksjonalitet for pengene, og den stiller seg sterkt opp mot tilsvarende modeller på markedet.

Denne poleringsmaskinen har et roterende utkast på 3 mm og 12 mm. Bakplaten ligger på 38 mm og du får en batteritid på ca. 30 minutter, men vil avhenge av hvilken adapter du benytter. Ladetiden ligger på ca. 45 minutter. Du vil enkelt se når maskinen har behov for ladning, ved at den lyser rødt

Med Liquid Elements A1000 v2 får du en praktisk og nyttig oppbevaringskoffert. I tillegg vil det medfølge to 12v Batterier samt en batterilader. Du får også en adapter for forskjellige modus, hvilket kan påvirke kjøretiden til poleringsmaskinen. Bakplaten følger også med selve poleringsmaskinen.

Fordeler:

 • Liquid Elements A1000 v2 har en ladetid på 45 minutter. Ettersom kjøretiden er noe kort, er det praktisk at poleringsmaskinen kan lades opp igjen relativt raskt. Du vil også ha full kontroll på når maskinen har behov for lading, da et rødt lys vil forekomme.
 • Liquid Elements A1000 er svært brukervennlig og har et godt grep. Dette gjør at selv den mest uerfarne kan føle at de har kontroll på maskinen. I tillegg har maskinen en praktisk speedkontroll samt av og på knapper. Disse er praktisk plassert på maskinen, slik at du kun trenger å bruke en hånd for operer Liquid Elements A1000.

Ulemper:

 • Liquid Elements A1000 v2 har et noe lavt utkast, men dette kan justeres. Det laveste utkastet på 3 mm kan gjøre poleringsjobben noe tung og vanskelig, men du har altså muligheten til å endre modus til 12 mm. Dette er noe mer effektivt og lar deg dekke et større poleringsområde
 • Kjøretiden til Liquid Elements A1000 v2 ligger på ca. 30 minutter. Dette vil avhenge av hvilken modus du benytter deg av. Kjøretiden kan være noe kort, spesielt for dem som ønsker å polere større kjøretøy. Denne poleringsmaskinen egner seg derfor best for mindre og korte jobber.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Utkast 3 mm og 12 mm
Batteritid 30 minutter
Watt 80
Ladetid 45 minutter

Beste priser hos:

Detailshop.no

Liquid Elements T4000 v2

Liquid Elements T4000 v2 har en kraftig motor og et utslag på 15 mm. Dette er en eksentrisk poleringsmaskin med et moderne og unikt design. Det allsidige utslaget og motoren på 950 watt, gjør dette til en solid poleringsmaskin som kan benyttes av både nybegynnere og erfarne.

Den tyske produsenten Liquid Elements, leverer her en god og relativt rimelig poleringsmaskin. Designet er moderne og gjør dette til en unik maskin med et robust grep. Liquid Elements T4000 v2 er en friroterende poleringsmaskin, hvilket er førstevalget til mange nybegynnere.

Maskinen kommer med en bakplate på 125 mm, og du får en maskin med lav vibrasjon. Dette er altså ikke en maskin som får deg til å riste i timevis etter du er ferdig med poleringsjobben.

Liquid Elements T4000 v2 har en kraftig motor, hvilket speiler seg noe i vekten til maskinen. Derimot vil du finne en lang ledning, hvilket gjør dette til en fleksibel poleringsmaskin som du kan benytte uten å måtte bekymre deg for skjøteledning. Dette er en stor fordel for de som ikke har tilgang til en nær stikkontakt, eller som ikke liker å bli avbrutt i prosessen.

Fordeler:

 • Liquid Elements T4000 v2 gir lite vibrasjon, hvilket gjør dette til et godt valg for førstegangskjøpere. Dette gjør Liquid Elements T4000 v2 til en maskin som er lett å håndtere, samtidig som du hele tiden føler du har kontroll på bevegelsene. Med andre ord gjør de små vibrasjonene dette til en brukervennlig poleringsmaskin.
 • Dette er en friroterende poleringsmaskin, hvilket er et trygt og sikkert valg for nybegynnere. Dersom du er redd for å skade lakken, vil Liquid Elements T4000 v2 være et sikkert valg Her har du nemlig mindre sjanser for å være uheldig.
 • Du stopper enkelt roteringen til poleringsputen, ved å legge trykk på maskinen ned i poleringsflaten. Liquid Elements T4000 v2 gir deg dermed en god følelse av kontroll, og en stabil og behagelig opplevelse.

Ulemper:

 • Liquid Elements T4000 v2 veier ikke mye mer enn andre maskiner på markedet, men i forhold til utkastet har den en noe tyngre vekt enn lignende modeller. Ulempen med vekten på 2,7 kilo, er at det kan bli noe belastende på kroppen dersom du arbeider med en større flate over lengre til. Her gjelder det å se til egne behov, og vurdere om dette kan bli et problem eller ikke.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 2,7 kg
Ledning 8 m
Watt 950
Utkast 12 mm

Beste priser hos:

Detailshop.no

Carwise Da poleringsmaskin 8mm

Carwise Da poleringsmaskin 8mm, er en Dual-Action poleringsmaskin. Slike maskiner blir ofte kalt for DA, og er populære på markedet. Carwise Da 8 har fått navnet sitt fra størrelsen på utkastet som ligger på 8 mm. Dette er en oscillerende poleringsmaskin som gir deg et profesjonelt resultat.

En Dual-Action poleringsmaskin, kommer med en rekke fordeler. Blant annet vil ikke denne skape varme, hvilket kan oppstå ved bruk av roterende maskiner. Som nybegynner kan det være farlig å håndtere denne varmen. Varmen kan nemlig brenne gjennom lakken, men dette slipper du å bekymre deg for med Carwise Da poleringsmaskin 8mm.

Carwise Da poleringsmaskin 8mm er brukervennlig og sørger for å etterlate seg et profesjonelt resultat. Som nybegynner vil denne maskinen være et godt valg, da du som regel kommer unna med å polere i en omgang. DA maskiner er kjent for å ikke etterlate seg kjørebaner, og du får derfor et speilblankt resultat hver eneste gang.

Carwise Da poleringsmaskin 8mm har et utkast på 8mm, hvorav navnet. Hastigheten er variable og kan justeres fra 3 000 til 6 300 omdreininger i minuttet. Dette er en DA maskin, eller en Dual-Action poleringsmaskin. Poleringsflaten ligger på 12 mm, og putestørrelsen er på 125 til 150 mm.

Med Carwise Da poleringsmaskin 8mm får du poleringsmaskinen, samt en myk poleringspute. Det følger også med en bag som gjør oppbevaring trygt og praktisk. Baggen gjør at du kan oppbevare maskinen, uten å bekymre deg for ytre skader.

Fordeler:

 • Carwise Da poleringsmaskin 8mm kommer med en trinnløs hastighet hvilket gir deg god kontroll på maskinen. Hastigheten er heller ingenting å utsette på, da denne ligger på 3 000 til 6 300 omdreininger i minuttet. Den trinnløse hastigheten sørger for at stabil polering, hvilket gjør at dette er en perfekt maskin for nybegynnere.
 • Carwise Da poleringsmaskin 8mm er svært brukervennlig og passer godt for uerfarne og nybegynnere. Utkastet på 8 mm sørger for at du får dekket flatene du ønsker. Denne maskinen er lett å mestre, og er derfor godt likt blant mange forbrukere. Den gir deg et godt og blant resultat, hver eneste gang.

Ulemper:

 • Denne maskinen er svært brukervennlig, men gir fra seg mer støy enn andre dyrere modeller. For de profesjonelle som polerer ofte, kan dette være et irritasjonsmoment. Selv om lydnivået ikke er vesentlig høyere enn på andre modeller, vil en profesjonell nok legge merke til forskjellen.
 • Dette er ikke en stillegående og vibrasjonsfri poleringsmaskin. Dersom du er skal polere for første gang, er det viktig å være klar over at vibrasjonen kan påvirke resultatet. Dette er dog en brukervennlig poleringsmaskin, så det tar ikke lang tid før du blir vant til vibrasjonen. For de profesjonelle vil det være enkelt å å kontrollere dette.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trinnløs hastighet 3000 til 6300
Utkast 8 mm
Poleringsflate 125 mm
Putestørrelse 125-150 mm

Carwise PC-15 15 mm Poleringsmaskin

Carwise PC-15 er en Dual-Action poleringsmaskin med en 125 mm bakplate og et 15 mm utkast. Ofte blir Dual-Action poleringsmaskiner kalt for en DA, og dette gir deg et profesjonelt resultat og en trygg opplevelse.

Dette er en ergonomisk poleringsmaskin med lite vibrasjoner. Dette øker følelsen av stabilitet samtidig som drivverket gjør Carwise PC-15 til en effektiv poleringsmaskin. Ettersom Carwise PC-15 er en DA, betyr dette at maskinen roterer fritt. I tillegg får du en oscillerende funksjon som sørger for at du kan polere slitt og skadet lakk uten at dette produserer varme.

Utkastet på 15 mm, sørger for at du får dekket et godt område og lakkflate. I tillegg vil du kunne håndtere maskinen enkelt, selv uten mye erfaring fra før. Du vil sitte igjen med et poleringsresultat som både er godt og ser profesjonelt ut.

Den praktiske bakplaten er skapt for å kjøle ned poleringsputen. Dette vil sørge for at du kan polere lengre, uten å bekymre deg for å ødelegge putene. Dette er en viktig detalj for Carwise PC-15, da denne maskinen har en stor overføringskraft mot lakk og pute.

Carwise PC-15 har en trinnløs hastighet på 2 000 til 5 000 omdreininger. Motoren er på 950 watt og bakplaten har en størrelse på 12 mm. Selve utkastet ligger på 15 mm, og vekten ligger på 2,9 kilo. Carwise PC-15 kommer med en ladekabel på 8 meter og maskinen imøtekommer poleringsputer på 130mm.

Med en Carwise PC-15 får du også en bøyle, eller et antivibrasjonshåndtak. Det er valgfritt om du ønsker å montere bøylen eller ikke. Dersom du ikke ønsker å montere bøylen, følger det også med plastskruer. Disse kan benyttes for å dekke over bøylefestet og sørger for at minst mulig varme produserer på utsiden av maskinen.

Fordeler:

 • Carwise PC-15 er en DA hvilket betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å skape varme som kan brenne gjennom lakken. I motsetning til roterende maskiner, vil dette skape en ekstra trygghet for nybegynnere eller andre som ikke er vant med å polere daglig.
 • Carwise PC-15 er svært brukervennlig da den vibrer lite og oppfører seg rolig. Poleringsmaskinen drar seg ikke rundt på lakkoverflaten, hvilket gjør at poleringen blir stabil og du alltid føler at du har kontroll mens du polerer.
 • Carwise PC-15 etterlater seg ikke swirls, hologrammer eller kjørespor. Dette kan du av og til oppleve med roterende maskiner, og da kan det være nødvendig å gå over lakkeringsprosessen en gang til. Med en DA vil du som regel kun behøve å kjøre gjennom poleringen en gang, og likevel sitte igjen med et profesjonelt resultat.

Ulemper:

 • Carwise PC-15 opparbeider seg ikke varme, hvilket kan være en fordel for noen. Mens for de som ønsker å fjerne dype riper kjapt og effektivt, kan det være nyttig å ha en roterende maskin med varme. Dette vil i hovedsak gjelde profesjonelle som polerer daglig.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Effekt 950W
Trinnløs hastighet 2000 – 5000 omdreininger
Utkast 15 mm
Merke Carwise

Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD

Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD gjør det enkelt å korrigere lakk og fjerne defekter. Dette er en oppgradert versjon av den tidligere modellen, og nå kan du polere 30 % mer effektivt. Størrelsen på maskinen gjør at den egner seg til både profesjonelle og nybegynnere, og har tilfeldige bane bevegelser.

Denne poleringsmaskinen etterlater seg verken hologrammer eller swirls, og med kun ett panel er dette en maskin som kan mestres av de fleste. Poleringsmaskinen kommer med flere gummi deler for å beskytte huset og maskinen slik at den varer lengre.

Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD har et utkast på 21 mm, dette er betydelig større enn andre maskiner på markedet. Maskinen benytter seg også av en 130 mm bakplate, som kan imøtekomme puter eller pads på 130/150. Med en slik størrelse på poleringsputene, vil du kunne komme til på vanskelige steder som konturer og kurver.

Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD er en fin startpakke hvor du får det meste du trenger for å begynne med poleringen. Her får du med poleringsmaskinen, polisher bag, detaljer forkle, zephir grov polish, quarz gloss medium polish, keramik gloss fin polish, diamond ultra fine polish, grov blå poleringspute 130/150 mm, grønn medium poleringspute 130/150 mm, gul poleringspute 130/150 mm, hvit finish poleringspute 130/150 mm samt en mikrofiber detaljer klut.

Fordeler:

 • Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD har et stort utkast på 21 mm. Dette kan være en fordel for de som ønsker å dekke store flater når de polerer. Med et stort utkast vil du raskere kunne gjennomføre poleringsjobben uten at dette utsetter kvaliteten. Dersom du har et kjøretøy som en bil eller båt med store flater, vil dette være en fordel.
 • Poleringsmaskinene i BIGFOOT serien har noen ting til felles. Blant annet kommer de med lang ledning på hele ni meter, som også er krøllfri. Dette betyr at du kan polere helt uten behov for en ekstra skjøteledning. Det gummierte belegget sørger også for at ledningen ikke krøller seg.
 • BIGFOOT-modellene kommer også med en elektronisk hastighetskontroll. Dette betyr at du enkelt kan kontrollere og justere hastigheten til Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD, avhengig av hvilke behov du har. Det er enkelt å justere hastigheten med tommelen, uten at du behøver å bytte grep eller avbryte poleringen.

Ulemper:

 • Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD har et stort utkast, hvilket kan være en fordel for noen forbrukere. Dersom du bryr deg om detaljer derimot, vil det lønne seg å heller se til modeller med et mindre utkast. Dette er ikke nødvendigvis en ulempe, men for noen vil dette trekke ned
 • Noe poleringsmaskiner kommer uten lyd og vibrasjon. Det gjør ikke Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD. Selv om vibrasjonene er tolererbare, kan dette føles som en ulempe for de mest uerfarne. Dersom du er nybegynner, vil du kanskje føle deg sikrere med en poleringsmaskin som ikke vibrerer. Men dette er helt opp til hver enkelt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Poleringsputer 130/150 mm
Bakplate 130 mm
Utkast 21 mm
Merke Rupes

Rupes Bigf DLX LHR75E Mini

Rupes Bigf DLX LHR75E Mini er enda en kraftfull poleringsmaskin fra BIGFOOT-serien til Rupes. Rupes BigFoot LHR 75E Mini er bygget for de profesjonelle som ønsker en presis, nøyaktig og allsidig poleringsmaskin. Detter en mini poleringsmaskin som egner seg godt for å kunne polere kjøretøy og alle dets detaljer.

Rupes BigFoot LHR 75E Mini har en størrelse på 75 mm, men er likevel en kraftig poleringsmaskin. Denne maskinen egner seg godt for de som vil nå ut til alle detaljer, og få en presis finish. Selv om maskinen er liten, er motoren kraftig og tåler en god del belastning.

Rupes BigFoot LHR 75E Mini har en liten men kraftig motor på hele 400 watt. Utkastet er på 12 mm, hvilket er stort i forhold til andre maskiner på markedet. Dette gjøre Rupes BigFoot LHR 75E Mini til en allsidig poleringsmaskin med presise funksjoner. Maskinen er utviklet for puter på 80-100 mm, og er derfor regnet som en mini med 75 mm størrelse.

Med Rupes BigFoot LHR 75E Mini får du mini poleringsmaskin og en bære bag. I tillegg følger det med groct zephir poleringsmiddel på 250 ml, og fint kermaik poleringsmiddel på 250 ml. Du får fire poleringsputer, 2 coarse cutting pad 80-100 mm, og to fine polising pad 80-100 mm. Med følger også fire fargere microfiberkulter og et forkle. Dette gir deg alt du trenger for å komme i gang med poleringen.

Fordeler:

 • En stor fordel med Rupes BigFoot LHR 75E Mini, er at maskinen er relativt liten, samtidig som den har et stort utkast. Selv utkastet på 12 mm ikke er av de største på markedet, er det fortsatt større enn mange andre maskiner. Maskinen tåler også belastning og kan derfor dekke et relativt stort område, samtidig som den fjerner lakkskader som swirls og riper effektivt.
 • På forsiden av Rupes BigFoot LHR 75E Mini, vil du finne sklisikre gummi-innsatser. Dette sørger for at du effektivt kan håndtere maskinen og nå til de vanskeligste områdene. Du har mye kontroll på denne maskinen, da av og på bryteren gir en myk og kontrollert start. Sammen med gummi-innsatsene gir dette deg mye kontroll og stabilitet.
 • Du kan enkelt justere kontrollen på Rupes BigFoot LHR 75E Mini, helt elektronisk. Du behøver ikke bytte grep eller avbryte arbeidet, da du enkelt juster maskinens hastighet ved et lite klikk. Dette gjør Rupes BigFoot LHR 75E Mini til en praktisk og brukervennlig poleringsmaskin.

Ulemper:

 • Selv om dette er en kraftig poleringsmaskin, er det også en mini. Rupes BigFoot LHR 75E Mini er en relativt liten maskin, og passer dermed best for dem som driver med profesjonell detailing. Dette er med andre ord ikke en poleringsmaskin som dekker alle behov, men egner seg for de som vil nå ut til alle detaljene.
 • Noe poleringsmaskiner kommer uten lyd og vibrasjon. Det gjør ikke Rupes Bigfoot LHR15MKIII STD. Selv om vibrasjonene er tolererbare, kan dette føles som en ulempe for de mest uerfarne. Dersom du er nybegynner, vil du kanskje føle deg sikrere med en poleringsmaskin som ikke vibrerer. Men dette er helt opp til hver enkelt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Poleringsputer 80/100mm
Watt 400
Utkast 12 mm
Merke Rupes

Rupes Bigfoot LHR21MKIII STD

Med Rupes Bigfoot LHR21MKIII får du den effektive poleringsmaskinen MARK III. Dette er et produkt fra BIGFOOT-serien til Rupes, som har blitt forbedret og effektivisert. Forbedringene ser vi i både utseendet, motor og chassis. Dette har gjort at MARK III kan by på en 30 % øking av effektivitet. Lakk korrigeringen blir jevnere, og dette er det perfekte valget for perfeksjonistene.

Rupes Bigfoot LHR21MKIII har et stor kast, hvilket gjør at du får polert større flater mer effektivt og raskere. Denne poleringsmaskiner lar ingen hologrammer, swirls eller kjøregater bli etterlatt. Du får dermed en flott finish, uten at dette øker risikoen for å skade eller brenne lakken. Dette er en brukervennlig poleringsmaskin som passer for kjøretøy med store flater.

Rupes Bigfoot LHR21MKIII har et utkast på 21 millimeter og dekker derfor et større område enn hva andre maskiner gjør. Bakplaten er 150 mm og kan imøtekomme poleringsputer som ligger på 150/180 mm. De tilfeldige bane bevegelsene gir deg en ypperlig finnish, og det store utkastet sørger for at ingen defekter blir utelatt.

Det er mulig å kjøpe poleringsmaskinen solo, men dersom du er nybegynner vil det være lurt å kjøpe Delux Kitet for alt tilbehøret du trenger. Her får du med poleringsmaskinen, polisher bag, detailer forkle, zephir grov polish,quarz gloss medium polish, keramik gloss fin polish, diamond ultra fine polish, grov blå poleringspute 150/180 mm, grønn medium poleringspute 150/180 mm, gul poleringspute 150/180 mm, hvit finish poleringspute 150/180 mm samt en mikrofiber detaljer klut.

Fordeler:

 • Utkastet til Rupes Bigfoot LHR21MKIII er blant de største på markedet. Utkastet ligger på hele 21 millimeter hvilket er et stort hopp fra andre poleringsmaskiner på markedet. Fordelen med et stort utkast, er at du får polert et større område av gangen. Dermed får du effektiv poleringsmaskin som fjerner riper og vann flekker effektivt og raskere enn andre modeller.
 • Ledningen til Rupes Bigfoot LHR21MKIII er på hele ni meter, og er helt krøllfri. Dette sørger for en behagelig poleringsjobb som ikke krever en ekstra skjøteledning. I tillegg er ledningen tøyelig hvilket sørger for at du effektivt får gjort jobben uten avbrytelser.
 • Som med mange andre modeller i BIGFOOT-serien, har også LHR21MKIII en elektronisk hastighetskontroll. Dette gjør at du kan justere hastigheten etter hvilket behov du har, og hva du skal polere. Du kan enkelt justere hastigheten ved å klikke på hvert tall med tommelen din. Dette gjør du uten å måtte skifte grep.

Ulemper:

 • Det store utkastet til Rupes Bigfoot LHR21MKIII, kan være en fordel dersom du skal polere større kjøretøy eller ønsker at poleringen skal gå mer effektivt. Dette kan derimot være en ulempe dersom du ønsker å polere mindre områder. Har du et kjøretøy med mindre flater, vil ikke nødvendigvis Rupes Bigfoot LHR21MKIII være det rette valget for deg. Her gjelder det å vurdere egne behov.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Poleringsputer 150/180 mm
Bakplate 150 mm
Utkast 21 mm
Merke Rupes

Rupes STN LK900E

Rupes STN LK900E er en solid poleringsmaskin fra den kjente BIGFOOT-serien til Rupes. Her får du en poleringsmaskin som skaper en balanse mellom ergonomi og kraft. Rupes STN Kit LK900E er girdrevet kan til og med brukes på lakk som er skadet.

Rupes STN LK900E kan både fjerne defekter i lakken, samtidig som den kan korrigere. Rotasjonene er tvunget og går med klokken, og fungerer på en rekke kjøretøy. Poleringsmaskinen er skapt for å gi deg en behagelig og stabil opplevelse. Motoren er kraftig, men har en relativt lav hastighet i forhold til andre maskiner på markedet.

Poleringsmaskinen har det som kalles for direkte drift. Dette betyr at bevegelsene utvikler mer varme enn hva vi vanligvis ser i andre maskiner på markedet. Dette gir deg muligheten til å fjerne dype riper samt lakkdefekter, noe du vanligvis ikke får til med en eksentrisk poleringsmaskin.

Fordeler:

 • Rupes STN Kit LK900E opparbeider varme fort. Dette kan være både en fordel og en ulempe, avhengig av hvilke behov og hvilken erfaring du har. For de som ønsker å kunne korrigere lakk raskt og effektivt, vil dette være en fordel. Dette kan for eksempel være en nyttig funksjon for dem som daglig jobber med polering og har mye erfaring.
 • Rupes STN Kit LK900E skal være en vibrasjonsfri poleringsmaskin. Dette betyr at det blir enklere for deg å utføre en nøyaktig og presis jobb. Maskinen er også stillegående, hvilket er en stor fordel for mange. Dette er en poleringsmaskin som er rolig å arbeide med, og gir en behagelig arbeidsprosess.

Ulemper:

 • Rupes STN Kit LK900E er en kraftig maskin og som med de fleste roterende maskiner, er det mulig å opparbeide sterk varme. Dette kan være en fordel for de som ønsker å korrigere lakk raskt og effekt, men det betyr ikke at korrigeringen nødvendigvis blir bedre. Varmen kan være farlig for nybegynnere, eller de som ikke er har mye erfaring med poleringsmaskiner.
 • Rupes STN Kit LK900E kommer ikke med en bøyle eller et antivibrasjonshåndtak. Vanligvis vil et slikt håndtak gjøre det sikrere å opparbeide poleringsmaskinen, hvert fall for de mest erfarne. Rupes STN Kit LK900E skal være stillegående og vibrasjonsfri, men et slikt håndtak kan gjøre det enklere å utføre en smidig og stabil poleringsjobb. Igjen, er dette en faktor som gjør at Rupes STN Kit LK900E ikke nødvendigvis egner seg like godt for de uerfarne.

Nyttig å vite om poleringsmaskin

Det snakkes mye om ulike typer oscillerende maskiner, hvilket kan være forvirrende når dette er en egen type poleringsmaskin. Den største forskjellen på de ulike oscillerende poleringsmaskinene, er kastet eller banen på bevegelsen. Kastet vil si hvor stort område maskinen dekker når du polerer.

Kastet ligger som regel et sted på mellom 6 og 21 mm. Men det er mulig å finne maskiner med et mindre kast. Vanligvis vil vi se at jo større kastet til maskinen er, desto raskere får du se resultatet. Ettersom et stort kast lar deg arbeide med større flater av gangen, sier det seg selv at du raskere vil bli ferdig med poleringsjobben.

Som nybegynner, vil det mest vanlige spørsmålet være «oscillerende eller roterende?» Dette finnes det ingen fasit svar på, men generelt sett vil det være enklere å håndtere en oscillerende maskin. Da vil du også ha de beste sjansene til å sitte igjen med et godt resultat. En oscillerende maskin er ikke like effektiv som en roterende, derfor ser vi ofte profesjonelle detaljere og entusiaster gå for en roterende.

En poleringsmaskin vil sørge for at lakken er på samme nivå, og etterlate seg et speilblankt resultat. Du vil stå igjen med et kjøretøy hvor lakken er gjenopplivet. Det finnes en mengde ulike typer poleringsmaskiner. Disse kommer i forskjellige størrelser, utforminger, priser og varianter.

De mindre maskinene er som regel spesialbygd for å takle de små detaljene. Mens de større variantene er skapt for å kunne polere større flater raskt og effektivt. Det er mye som kan påvirke sluttresultatet av poleringen, blant annet hvor god holdbarhet maskinen har, samt vibrasjon og generell kvalitet.

Noen poleringsmaskiner kommer i såkalte «kit», hvor du får med en mengde tilbehør som er skapt for å kunne polere på ulike type underlag, riper og materiale. Men det er også mulig å kun kjøpe en enkelt poleringsmaskin, dersom du har tilbehøret liggende fra før.

Roterende og oscillerende poleringsmaskiner

Det finnes i hovedsak to ulike type poleringsmaskiner, roterende maskiner og oscillerende maskiner. Sistnevnte blir ofte kalt for en Dual Action maskin, eller en DA. Det som skiller disse to typene poleringsmaskiner fra hverandre, er måte poleringsputene rører seg under poleringen.

Mens en oscillerende poleringsmaskin roterer i ujevne sirkulerende bevegelser hvor hodet går fra side til side samtidig som maskinen roterer, vil en roterende maskin kun rotere sentrert rundt egen akse. Når det gjelder oscillerende poleringsmaskiner, kommer også disse i to ulike typer. Både friroterendene og tvangsroterende.

Når vi snakker om tvangsroterende og friroterende, mener vi rotasjonen som gå til festeplaten, og ikke den allerede oscillerende bevegelsen. Med friroterende oscillerende poleringsmaskin kan du stoppe poleringsputen sin rotasjon dersom du legger trykk på maskinen mens den er i berøring med lakken. Her er det viktig å vite at den oscillerende bevegelsen vil fortsette.

En tvangsroterende oscillerende poleringsmaskin derimot, er drevet av et type tannhjul. Dette sørger for at rotasjonene vil samsvare med den oscillerende bevegelsen, i et forutbestemt og et jevnt mønster som du ikke kan påvirke. Legger du trykk mot lakken, vil altså ikke dette påvirke bevegelsesmønsteret til poleringsmaskinen.

Hvilken poleringsmaskin passer deg?

For en nybegynner som ønsker seg en oscillerende poleringsmaskin, vil det tryggeste valget være en fritt roterende. Her har du mindre sjanser for å være uheldig og gjøre skade på lakken. En entusiast eller profesjonell derimot, vil nok se fordeler og ulemper med begge variantene, og kan velge den som passer best til sitt formål.

Den andre varianten av poleringsmaskiner, en roterende maskin, er som regel førstevalget for tyngre og mer kompliserte poleringsjobber. Disse maskinene fungerer godt på riper som er dype i overflaten. Dette er en svært effektiv type poleringsmaskin, men det krever også en god del trening for å klare å håndtere samt beherske maskinen. Som regel benytter forbrukeren seg av den laveste hastigheten på en roterende poleringsmaskin først.

Viktige faktorer å vurdere

Når det kommer til roterende poleringsmaskiner, kan det være en fordel å se på hvor mange omdreininger den har per minutt. Dette kan spille inn på hvor god finishen blir. Poleringsmaskiner som har en regulering av omdreininger, er også et populært valg. Da vil maskinen kunne holde en konstant omdreining, selv om forbrukeren legger trykk på maskinen mot lakken.

Når du skal velge en poleringsmaskin, er det først og fremst viktig å tenke på hvilke behov og bruksområder du har. Da vil du kunne kartlegge hvilke type poleringsmaskin som egner seg best for ditt formål. Her er det også viktig å tenke på erfaringsnivå, da du ikke ønsker å kjøpe en poleringsmaskin som gjør det lett for deg å skade lakken ved et uhell.

Innenfor de ulike typene poleringsmaskiner, finnes det en drøss av modeller og varianter å velge fra. Alle har forskjellige fordeler og ulemper, og det kan være vanskelig å navigere markedet etter en modell som passer deg perfekt. For å gjøre jobben litt enklere, har vi fått igjennom en rekke av markedets mest populære poleringsmaskiner.

Vi har gjort en test for å finne markedets beste poleringsmaskin. Her har vi sett på blant annet bruksområder, brukervennlighet, grep og andre faktorer som spiller inn på poleringsresultatet. Dersom du er i tvil om hvilke poleringsmaskin som passer deg best, bør du fortsette å lese testen – kanskje finner du den perfekte og beste poleringsmaskinen for deg.

FAQ

Hvordan bruker du poleringsmaskin?

Når du polerer med en oscillerende maskin, er det viktig at du plasserer maskinen på overflaten før du starter poleringen. Maskinen skal også berøre overflaten når den stopper. Slik får du et jevnt resultat med en perfekt finish. Start gjerne med den mildeste kombinasjonen av middel og poleringspute eller pad.

Da vil du kunne se hvordan maskinen fungerer og bli vant til poleringsprosessen. Dersom du ser at denne kombinasjonen ikke fungerer på de ripene du vil fjerne, kan du heller prøve en grovere poleringspute med et mildt middel. Fungerer heller ikke dette, kan du bytte ut det milde middelet med et grovere. Du vil lære maskinen din fort, og det tar ikke lang tid før du kommer inn i rytmen og finner gleden ved polering.

Hva koster poleringsmaskin?

Prisen på en poleringsmaskin vil variere stort fra merke til merke, og modell til modell. Velger du for eksempel et «kit», vil det koste mer enn hvis du kun kjøper en poleringsmaskin. Som nybegynner kan det lønne seg å kjøpe et «kit», dersom du er i tvil om hva tilbehør som trengs for å starte med poleringen. Men det er også mulig å kjøpe tilbehøret utenom dersom du ønsker det.

Beste poleringsmaskin for nybegynnere?

For nybegynnere vil det smart å velge en oscillerende maskin. Denne er som regel lettere å håndtere og gir deg et bedre grep enn en roterende poleringsmaskin. Denne type poleringsmaskin er ikke like effektiv som en roterende, men det vil være enklere for en nybegynnere å få et godt resultat og en perfekt finish med en oscillerende maskin.

Hva skal en nybegynner se etter?

Som nybegynner, vil det være lurt å velge en brukervennlig poleringsmaskin med et godt grep. En poleringsmaskin med vibrasjons eliminator vil også være en god funksjon å se etter. Dette forsikrer deg om at hendene dine ikke rister i timevis etter poleringsjobben.

Dersom du finner en poleringsmaskin med et godt roteringsmønster, vil du også sikre et godt resultat, selv uten mye erfaring. Noen poleringsmaskiner har en innebygdfunksjon som sørger for at den aldri polerer og spinner i samme bane. Dette betyr at du får et unikt resultat og ikke kan holde maskinen «feil».

Nybegynnere burde derfor se etter en poleringsmaskin med lite vibrasjon og et godt håndgrep. Som sagt vil det lønne seg å se etter en oscillerende maskin, da det er vanskelig å gjøre feil og skade lakken med denne typen. Når du har blitt vant med polering og fått mer erfaring, kan du bytte til en mer effektiv og roterende maskin dersom du har behov for dette.

Hva menes med hologram, kjørespor og brent lakk?

Kjørespor og hologram er uttrykk som benyttes om ujevnheter og nye mikroriper som kan oppstå ved polering. Dette skjer som regel med roterende poleringsmaskiner, da de er mer effektive, men også mindre tilgivende. Kjørespor kan oppstå dersom du ikke har gitt poleringen nok tid, eller polert for lenge, raskt, dypt eller ikke avsluttet på rett måte.

For å fjerne hologram anbefales det å at du avslutter poleringen med en mild og forsiktig fullpolering. Her skal det ikke legges trykk på maskinen, og det skal gjerne brukes en fin kombinasjon mellom middel og pute. Dersom du er redd for hologram og kjørebaner, anbefales en oscillerende maskin. Denne roterer aldri i samme bane, og vil derfor ikke etterlate seg hologram eller kjørebaner.

Brent lakk kan oppstå dersom du bruker en roterende maskin, da det skapes en friksjon mellom poleringsputen og lakken hvilket lager varme. Det er vanskelig å brenne lakken, men det kan skje dersom du har en effektiv nok maskin. Dersom du er redd for å brenne lakken, anbefales en oscillerende poleringsmaskin. Her oppstår ikke samme friksjon og det skapes derfor heller ikke varme som kan brenne lakken.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo