Beste strømleverandør i test 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har gjennomført en test av de beste strømleverandørene i markedet. Her gir vi deg svaret gjennom å kåre beste strømleverandør 2024.

Agva kraft – best i test strømleverandør 2024🏆

Agva kraft test

Agva tilbyr fornybar strøm, til en konkurransedyktig pris. Deres mål er å toppe Forbrukerrådets kraftprisoversikt, noe de allerede er på god vei til. De er et heldigitalt selskap, som vil gjøre det enkelt for deg som kunde. De har gjort prosessen med å bli kunde svært lettvint, og sier selv at det vil ta deg kun 30 sekunder.

Finn beste strømleverandør for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hos Agva er det vannkraft som gjelder. Vannkraft er en av de mest fornybare ressursene vi har tilgjengelig i dag. Alt de gjør reflekterer deres ønske om å ta vare på naturen, og de kjøper derfor inn kun strøm som er 100 % fornybar. Dette vil for deg som kunde, ikke koste noe ekstra. Om vi er opptatte av miljøet, er det viktig at også våre valg i hverdagen vår reflekterer dette.

Med så mange strømleverandører å velge i, er det lett å velge en som selger fornybar eller grønn energi. Agva er opptatt av å forhindre den menneskeskapte klimaproblematikken. Et av stegene de tar i tillegg for å sørge for at strømmen er fornybar, er å støtte WWF`s klima-arbeid. Med det støtter de bremsingen av klimaendringene, samt stanse tapet av viktige natur-ressurser.

På trustpilot har Agva fått svært gode kundeomtaler. Deres gjennomsnittlige score, etter 5129 anmeldelser, ligger i skrivende stund på 4,3 av 5. Dett er et svært godt resultat basert på hvor mange som har stemt. Her sier hele 59 % at Agva er et enestående selskap. 28 % velger Agva som nest beste valg, og kun 2 % sier under middels.

Spotpris hos Agva kraft

Agva er gode på pris, og har kommet godt ut i ulike tester. Hvilken avtale som passer best for deg, avhenger blant annet av hvor mye kontroll du vil ha på utgiftene, og om du tåler litt risiko. Vi skal nå se nærmere på de ulike strømavtalene Agva kraft tilbyr.

Agva Spot 12, er for deg som til enhver tid vil følge innkjøpsprisen. Denne prisen svinger hele tiden, og avhenger av ulike faktorer. Allikevel mener ekspertene at du sparer mest på å ha en spotpris avtale – over tid. Denne avtalen har ingen månedsavgift, om du har et heldigitalt abonnement. Om du derimot trenger å få en papirfaktura i posten, vil du få et miljøgebyr på 59 kroner i måneden.

Strømmen i spotprisavtalen kommer kun fra 100 % fornybare kilder, og kommer med opprinnelsesgaranti. Spotprisen baseres på hva strømmen koster i ditt område, og vil variere ulike steder i landet. Avtalen inkluderer også per skrivende stund et negativt påslag på kr 0,025,-/kwt. Denne avtalen kommer ikke med bindingstid.

Spotprisen avgjøres av den nordiske kraftbørsen Nord Pool, og vil variere avhengig av markedet, og hvilket vær dere har i området ditt. Andre uforutsette faktorer kan også ha innvirkning. Forbrukerrådet sier like fullt at denne type avtale vil lønne seg på lang sikt.  Det er også deres mest populære strøm-abonnement.

Andre avtaler fra Agva

NB! Fastprisavtaler eksisterer ikke for ny kunder i det norske markedet i 2024. Informasjonen nedenfor er derfor ikke gjeldende dersom du ser etter en ny avtale

Deres fastprisavtale kommer med en bindingstid på ett år, og er en avtale for deg som vil ha full kontroll på kostnadene dine. Med denne løsningen får du en fast pris du betaler for strømmen din gjennom hele året. Det vil kun være hvor mye du forbruker som avgjør hvor stor regningen vil bli på slutten av måneden. Du betaler med denne avtalen strømmen forskuddsvis.

Med fastpris er Agva forpliktet til å gi deg samme pris per kWh, uansett hvor dyr strømmen skulle bli i innkjøp. Fastprisen lå rett før strømkrisen på 69,9 øre/kWt, men den kan være noe annet når du sjekker. Du kan også med denne avtalen være helt sikker på at strømmen du får levert, er 100 % fornybar. Månedsavgiften er på 0 kroner, og du betaler bare for strømmen du bruker.

Om du er nysgjerrig på fastpris, men ikke har lyst å binde deg i et helt år, har Agva en løsning tilgjengelig under strømkrisen. Med deres 3 måneders fastpris-avtale, kan du prøve ut denne løsningen i tre måneder. Du kan da se frem til en fast pris på 298,58 kWt, de neste tre månedene. Månedsgebyret på denne avtalen er også satt til kroner 49,-.

Finn beste strømleverandør for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Tibber – smart grønn strøm til lavpris

tibber test

Tibber er en nykommer, som imponerer stort. De tar miljøspørsmålet på alvor og leverer det de kaller grønn strøm. Med Tibber kan du følge tett med på ditt eget forbruk, i en hendig app. Denne får du tilgang til når du bestiller et abonnement, og den vil med sikkerhet hjelpe deg med å redusere ditt forbruk. Tibber-appen skanner nemlig hjemmet ditt, og gir deg forslag basert på det den finner ut.

Appen vil la deg vite akkurat hvor mye du bruker rundt om i hjemmet ditt. I sanntid kan du for eksempel se hvor mye leselampen din bruker, eller hvor strøm du bruker på å holde temperaturen oppe. Dette gjør at det er lettere å se akkurat hvor det brukes mest strøm, og dermed justere det. Det som er enda stiligere er at du i tillegg får vite akkurat hvor denne strømmen kommer fra.

Tibber leverer kun strøm fra grønne leverandører. Dette er noe de tar som den største selvfølge. Det betyr i praksis at all strømmen du kjøper fra Tibber, har vannkraft eller solceller som kilde. Som de selv sier, er den grønneste strømmen den du ikke bruker. Et visst forbruk må jo allikevel i ha i vårt moderne liv. Ved å bruke Tibber, vet du da at du er så miljøvennlig som mulig.

I alle strømprisene får du også en garanti for hvilken leverandør som har levert strømmen din. Dette kan du hele tiden følge med på i appen. Det at de kjøper strømmen i sanntid fra en fornybar kilde er også et stort pluss. Om dette resonnerer med deg, og du er klar for smart strømstyring i hjemmet ditt, er det kanskje på tide å kontakte Tibber.

Hvilken avtale får jeg?

Hos Tibber er avtalen enkel, grei og oversiktlig. Du vet akkurat hva du får, hvor mye du betaler fast i måneden og hvor mye strøm du bruker til enhver tid. Tibber ønsker at alle skal ha mulighet å få grønn strøm, og har derfor kun en avtale. Denne er til gjengjeld svært god. En annen moderne og nyskapende løsning er appen, som la deg få full oversikt over alt som angår strømmen din.

Når det gjelder hva din regning fra Tibber vil komme på, vil det selvfølgelig avhenge av hvor stort hus, eller leilighet du har. Men, den månedlige prisen vil være den samme uansett. Denne har de satt til kun kroner 39 kroner per måned, og de har ingen bindingstid på sitt abonnement. Som de sier selv, så lever de av fornøyde kunder, ikke av å tvinge noen inn i et kundeforhold. I tillegg må du betale et påslag på 1 øre/kWt.

Selve strømmen får du til innkjøpspris. Det vil si at de selger strømmen akkurat for det samme som de kjøper den for. De er faktisk den enste leverandøren på markedet som ikke har ekstra fortjeneste på strømprisen. Snakker om nyskapende! Det du betaler i månedsavgift går rett inn i nye teknologiske nyvinninger i selskapet, så de kan fortsette å levere grønn strøm på best mulig måte.

På nettsidene kan du du sammenligne strømprisen, med de andre store selskapene. Måten de sammenligner på, er med forrige månedspris på spotpris fra Nor pool spot. De har ikke tatt med rabatter, siden disse ikke gir et reelt bilde av den faktiske kostnaden. De har heller ikke tatt med månedsavgifter, gebyrer og andre tillegg. Disse får du opplyst om du klikker på leverandøren.

Hvordan ligger Tibber an prismessig?

Når du sammenligner med de andre store leverandørene. Om du sammenligner med Eidsiva, oppgir de at de er 56,6 % billigere. Om du har Stange energi nå, kan du spare hele 71,6 % av prisen du betaler i dag.

Om du har en annen leverandør, anbefaler vi at du får inn og prøver deres sammenlignings-funksjon selv. Det er en flott funksjon, som gir god oversikt over de ulike leverandørene, og hva du eventuelt kan spare ved et bytte. Det blir raskt tydelig hvor mye de andre leverandørene legger på prisene sine. Hos Tibber vil du aldri måtte betale ekstrautgifter til selskapet. Enkel strøm, enkel avtale.

Om du allerede er overbevist kan du enkelt bli kunde hos Tibber, ved å laste ned appen deres. Registreringen tar få minutter, og de ordner resten. De vil da ta ansvar for å si opp din tidligere leverandør, og flytte deg over til Tibber. Om ikke lenge vil du altså ha full kontroll over ditt forbruk, og hvor strømmen du bruker kommer fra.

Det de kalles smart styring vil hjelpe deg med å styre varmen i huset ditt smartere, samt å lade el-bilen din når strømmen er på sitt laveste. Dette varierer nemlig gjennom dagen. Du vil også ha mulighet å koble smarte gadgets til appen, noe som gjør både appen og hjemmet ditt smartere. Om du har solceller, kan også disse kobles til.

Finn beste strømleverandør for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Dalane Energi – skreddersydd for hus og hytte

Dalane energisalg test

Dalane energi er en lokal leverandør, som ønsker å levere strøm på en enkel og oversiktlig måte. De satser på å ha en tilstedeværelse i de områdene de aktivt går inn i. Dette gjør de blant annet ved å være synlig på arrangementer, samt å sponse disse. De har inngått samarbeidsavtaler, som vil gi deg mange gode tilbud og gunstige rabatter. Alle disse tilbudene vil du finne i deres flotte kraft-app.

Dalane energi skreddersyr pakkeløsninger til deg, enten du har hus eller hytte. De har mange ulike strømavtaler, og du kan være sikker på å finne en som passer ditt bruk. Dalane har kommet veldig godt ut i test, og har også en rekke gode kundeomtaler. På alle deres avtaler kan du velge å investere i deres tilleggsprodukt, som gir deg opprinnelsesgaranti på strømmen din.

De tilbyr strømpakker også om du har en større eller mindre bedrift. Disse gir også tilgang til deres fordelsprogram, hvor du kan få mange gode tilbud. De har en avtale til alle typer næringer, og ber deg ta kontakt om du vil ha et skreddersydd tilbud. Enten du har behov for å ha en forutsigbar strømregning, eller om du vil følge prissvingningene, kan Dalane hjelpe deg.

På din side kan du til enhver tid ha oversikt over ditt strømforbruk. Der kan du kjøre prøveavregninger, og se en beregning av hvor stor neste strømregning vil bli. Du logger enkelt inn her ved hjelp av ditt kundenummer, og en pinkode du får opplyst ved bestilling. Disse vil du også finne på din månedlige faktura.

Hvilken bør du velge?

Dalane energi kommer meget godt ut i mange tester. De ligger i tet flere steder i landet, og det er spesielt deres avtale Kraft til ungdom, som rangerer høyt. Avtalen er forbeholdt kunder under 35 år. Enten du søker i Nord eller på Østlandet, rangerer Dalane meget høyt med sine tilbud.

La oss ta en nærmere titt på denne populære og testvinnende avtalen. Kraft til ungdom er et spotpris-produkt. Det vil si at prisen følger svingningene på Nord Pools kraftbørs. Det å ha en spotprisavtale er som nevnt noe de fleste eksperter er enige om at lønner seg over tid. Kanskje prisen går mye opp i en periode, men plutselig ligger den lavere enn noen gang.

Selv om dette kan gjør det vanskeligere å forutse neste måneds regning, vil prisen per kWh altså bli lavere, når du ser på året som en helhet. Deres avtale Kraft til ungdom har ingen bindingstid, og koster 0 kroner i fast månedsgebyr. I stedet for månedsgebyr operere de med et lite påslag på strømprisen. Det er dette som gjør det de tjener på abonnementet.

I skrivende stund ligger dette påslaget på 1,7 øre per kWh, men det kan være endret når du sjekker. Om du velger å motta den månedlige fakturaen på e-post eller e-faktura, betaler du heller ikke noe for dette. Om du derimot på ha denne på papir, kommer et tillegg på 39 kroner i måneden. Denne ordningen er godt for miljøet vårt, og får flere til å velge digitalt.

Andre avtaler

NB! Fastprisavtaler eksisterer ikke for ny kunder i det norske markedet i 2024. Informasjonen nedenfor er derfor ikke gjeldende dersom du ser etter en ny avtale

Dalane har også en fastprisavtale. Denne har en bindingstid på ett år, og kostet i tidligere, 99 øre pr kWh inkl. mva. Om du vil at regningen din skal være forutsigbar, er dette en god løsning. De naturlige svingningene i markedet, vil da ikke påvirke din regning i det hele tatt. Å ha en fastprisavtale er i så måte som å ha en fast rente, i stedet for en flytende rente i banken.

Hyttekraft er den perfekte avtalen til hytta. Om du abonnement både hjemme og på hytt, får du til gjengjeld en fin rabatt. Du vil da få 1 øre/kWh i rabatt, for alt forbruk på hytten din. I tillegg kan du få samlet alt forbruket på en regning, noe som gjør det enkelt å ha oversikt. Hyttekraft-abonnementet har ingen månedsavgift, og har ingen faste beløp som må betale månedlig.

Gudbrandsdalen energi

Gudbrandsdalen energi logo

En annen populær leverandør, både på sammenlignings-sider, og i forbrukerkåringer er Gudbrandsdalen Energi. De har vært på markedet siden 90-tallet, og har siden bydd på 100 % fornybar energi. De oppfordrer til gjenbruk, og å være bevisst på hvor mye vi betaler for strømmen. De er miljøsertifisert, og er et lite og effektivt selskap med god vekst.

De er ikke redde for konkurranse, og vil bidra til mer riktige priser i det norske strømmarkedet. Ved bytte tar de ansvar for hele prosessen, og kan også nås både på telefon og e-post. Hos Norsk kundebarometer på oppnådde selskapet 73,3/100 for tilfredshet og 78,5/100 for lojalitet. Også på oversikter over de billigste leverandørene, dukker Gudbrandsdalen stadig opp.

Den aller billigste og mest populære avtalen er Gudbrandsdalen Energi Spotpriis. Med denne får du 100 % fornybar energi til spotpris. Et lite påslag på 3 øre kWt, vil komme i tillegg. Den er også uten bindingstid, så du kan dermed avslutte den når enn du skulle ønske det.

Hva betyr de ulike avtale-formene?

Alle de ulike betegnelsene på strømavtaler kan virke forvirrende. Vi vil derfor oppsummere litt, og forklare betydningen av de forskjellige avtaleformene. Som nevnt over er spotpris en avtale ekspertene er enige om at er lønnsom over tid. Med denne prisen følger du markedet, og får til enhver tid kraftbørsen innkjøpspris. Hos de fleste leverandører kommer det et tilslag på denne.

Fastpris er for deg som vil ha full oversikt, og vil vite akkurat hva du kan forvente. Du har da avtalt en pris med leverandøren din, og denne er fastsatt uansett hvordan svingningene i markedet er. Det eneste som vil føre til variasjon på dine månedlige strømutgifter er forbruket ditt.

Variabel pris følger svingningene i markedet, men kommer ikke med fullt så mye variasjon, som når du har en spotpris-avtale. Den er fin om du vil ha trygghet, samtidig som du er klar for litt risiko. Disse avtalene prises ut fra konkurransen mellom leverandører, og selve utviklingen i markedet.

Hvilken avtale og leverandør som er beste for deg kommer både an på hvor i landet du bor, og hvor stort areal du har. De ulike leverandørene har ofte en kalkulator på sine nettsider, som lar deg få et bedre bilde av hva de tilbyr i akkurat din situasjon. Lykke til i jakten, og vi håper du finner en leverandør du blir strålende fornøyd med!

Finn beste strømleverandør for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Fjordkraft – en populær leverandør

Fjordkraft test

Fjordkraft er kjent for de fleste av oss, og bringer mange gode tilbud på sine knæsj-oransje nettsider. De leverer strøm over hele Norge, og kommer akkurat nå svært godt ut på ulike sammenligningssider. Det er spesielt en avtale som utmerker seg der, og den skal vi komme tilbake til litt lenger ned i teksten.

Fjordkraft har vært på det norske markedet siden 1996. De har etter hvert utvidet tilbudet sitt, og tilbyr nå både strøm og ulike mobil-løsninger. Om du skulle bestemme deg for å få både strøm og mobilabonnement fra Fjordkraft, vil du bli belønnet med dobbel data i hele to måneder.

De har også andre avtaler for å gjøre livet lettere for deg. En av disse kalles Spot + forvaltning, og er en avtaletype som gjør at du kan la selskapet kjøpe og selge strøm for deg på strømbørsen. Dersom Fjordkraft oppnår bedre priser enn spotprisen, vil de gi deg 80% av gevinsten dette medfører.

I tillegg tilbr Fjordkraft både lading via app, og egen app der du kan estimere og planlegge eget strømbruk. Du kan på den måte spare enda mer på strømregningen ved å bruke disse tjenestene.

Den beste avtalen fra Fjordkraft

Den mest populære avtalen er den som heter Strøm til spotpris. Det er også denne som topper listene hos mange forbrukere. Med Strøm til spotpris betaler du akkurat den samme innkjøpsprisen som Fjordkraft betaler for strømmen. I tillegg kommer kun et påslag på 4,9 øre/kWh (inkl. elsertifikat) og 49,- per måned.

Det at du bidrar til å betale elsertifikatet, betyr i praksis at du som forbruker er med å finansiere kraft fra fornybare kilder. Dette er noe som blir viktigere og viktigere, ned tanke på miljøet vårt. Fjordkraft tilbyr også en app som gir deg god kontroll på strømbruket ditt.

Fjordkraft ha også tre andre spennende tilbud på strøm. Det ene er solstrøm, som er en avtale for deg som har solceller.

Finn beste strømleverandør for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hvorfor vi testet strømleverandører

Det finnes etter hvert mange strømleverandører på markedet, men hvilken skal du velge? Valget kan være avgjørende for økonomien, og riktig valg kan spare deg for tusenvis av kroner. For å gjøre valget enklere for deg har vi tatt pulsen på strømprisene akkurat nå, og hjelper deg å velge den som vil være mest lønnsom. Når vi har vurdert de ulike strømleverandørene har vi sett på noen viktige faktorer.

Se også: Beste strømavtale

Det vi er opptatt av er selvfølgelig prisene, og hvilke kampanjer de tilbyr. Vi ser også på kvaliteten på kundeservice, om de svarer raskt og er det gode tilbud til nye kunder. Vi ser også på om de får strøm fra fornybare kilder, og om de er opptatte av miljøet. Det å ta vare på miljøet vårt er heldigvis noe som opptar flere og flere, også strømleverandørene. Hvor bra er ikke det?

Når du tenker å bytte er det viktig å se på hvor mye strøm du bruker hver måned, hvor mye du betaler for det og når den nåværende kontrakten utløper. Se også nærmere på akkurat hvilken avtale du har. Er det en fastpris, spotpris eller en variabel løsning?  På den måten får du raskt oversikt over hvor mye du kan spare på et eventuelt bytte, til en mer lønnsom leverandør.

Les om: Billigste strømavtale

Vi skal se på hvorfor det kan være en god ide å ha en annen strømleverandør, enn den du betaler nettleie til, og hvordan du enkelt foretar et bytte. Når du bytter er det lurt å se i kontakten om du har et avbestillingsgebyr, eller ikke. La oss sette i gang og se nærmere på de beste strømleverandørene, og hva de kan tilby deg.

 

Kilder for denne testen

 Få tilbud fra 3 aktører

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo