Kapp og gjærsag test: De 6 beste kapp og gjærsagene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du kappe om plank til paneler og lister? En kapp og gjærsag er et effektivt verktøy som raskt og enkelt lar deg kutte vinkelrett. I mange prosjekter er dette et uunnværlig verktøy, og har du først testet maskinen vil du neppe være foruten i fremtiden.

Med en kapp og gjærsag får du optimale og presise kutt, i akkurat riktig vinkel. Alt du må gjøre er å justere maskinen til ønsket vinkel, trekke ned håndtaket og skubbe emnet fremover sagbladet – lettere blir det ikke.

Det finnes dog et hav av varianter på markedet, og skal du handle på nett kan det være vanskelig å finne den beste kapp og gjærsag for ditt behov. Derfor har vi testet noen av markedets mest populære kapp og gjærsager, slik at beslutningen blir litt lettere for deg.

Vi har sett på egenskaper, styrke, brukervennlighet og ikke minst sikkerhet. Til slutt gir vi deg noen gode tips om hvordan du kommer i gang med din splitter nye kapp og gjærsag.

BOSCH GCM 12 GDL – Beste kapp- og gjærsag 2024

BOSCH GCM 12 GDL test

BOSCH GCM 12 GDL er en utmerket kapp og gjærsag med flere smarte egenskaper. Denne modellen er vedlikeholdsfri, holdbar og gir nøyaktige resultater hver eneste gang. Kapp og gjærsagen kommer utstyrt med en nyskapende robust styrearm, som sikrer presisjon i enhver arbeidsprosess.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne modellen har også et effektivt støvavsug integrert – dette sikrer rene og trygge arbeidsmiljø. Uansett hvor mye støv, flis og spon byggemnet måtte etterlate seg, kan du være trygg på at flaten blir skinnende ren takket være optimaliserte avsugstusser.

Vi blir svært imponert over hvor nøyaktig kapp og gjærsagen kutter. Ved hjelp av en innovativ dobbelt-linjelaser, kan selv den mest uerfarne oppnå gode resultater her. I tillegg vil den justerbare materialstøtten sørge for at du kapper med presisjon, uten at du behøver å legge ekstra krefter i arbeidet.

BOSCH GCM 12 GDL er kraftig og har en motoreffekt på hele 2 000 watt. Du kan dermed være helt sikker på at sagen kan takle selv de tyngste og mest krevende arbeidsoppgavene. Du vil også oppdage at kappingen er jevn under hele økten. Dette skyldes en friksjonsfri trekkmekanisme som sørger for at maskinen ikke taper krefter under kappet.

Når du skal justere helnings-innstillinger, vinkling eller gjæring, benytter du deg av kontrollene som er plassert foran på maskinen. Alt er samlet og innen god rekkevidde, slik at du kan arbeide sømløst og effektivt. Materialstøtten vi nevnte innledningsvis, er dessuten uttrekkbar og kommer med integrerte lengdestopp på både høyre og venstre side.

Skal du arbeide på farten? Eller kanskje du vil frakte kapp og gjærsagen mellom hjem og byggeplass? Da vil de innebygde bærehåndtakene komme godt med. Modellen er i tillegg plassbesparende og kan plasseres mot en vegg, takket være den kompakte strekk-mekanismen.

Fordeler:

 • Kraftig: BOSCH GCM 12 GDL er særdeles kraftig. Denne kapp og gjærsagen har en effekt på hele 2 000, noe som gir ypperlig kraftreserver for krevende materialer og tykt tre.
 • Brukervennlig: Vi setter stor pris på at alt av kontroller er plassert på maskinens forside. Dette gjør finjustering og innstilling effektivt og enkelt.
Ulemper:
 • Vi finner ingen nevneverdige ulemper med dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Kuttekapasitet 104 x 341 mm
Sagblad diameter 305 mm
Turtall 3800 omdreininger i minuttet

Vurdering

BOSCH GCM 12 GDL gir deg enorm motoreffekt og ypperlig kraftreserver. Dette er kappsagen for de tøffe oppgavene, men du kan også bruke modellen til mindre prosjekter på hjemmebane. Den innovative og robuste styrearmen, sørger for at du alltid får nøyaktige og presise resultater.

Vi liker godt at BOSCH GCM 12 GDL har en innebygd dobbelt-linjelaser. Selv om du er nybegynner, vil du få gode resultater. Med brukervennlige egenskaper, mye kraft og suverene resultater, er det ingen tvil om at BOSCH GCM 12 GDL er markedets beste kapp og gjærsag. Vi kårer derfor BOSCH GCM 12 GDL kapp og gjærsag til best i test.

Dewalt DHS780T2A XR FlexVolt – beste batteridrevne kapp- og gjærsag

Dewalt DHS780T2A XR FlexVolt test

DHS780T2A XR FlexVolt fra Dewalt er en unik og kraftig kapp og gjærsag som passer perfekt til hektiske byggeplasser. Denne modellen har en gjæringskapasitet på 50 grader til venstre og 60 grader til høyre. Videre får du et turtall på 3 800 omdreininger i minuttet, en sagedybde på 170 mm og klinge på 355 mm – dette er verktøyet for profesjonelle.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Vi hadde høye forventinger til DHS780T2A XR FlexVolt. Kapp og gjærsagen er nemlig en del av XR FlexVolt serien til produsenten. Her finner vi en rekke el-verktøy med høy ytelse og driftstid. Sagen imponerte og stod virkelig til forventinger. Du får profesjonelle kvaliteter, pakket inn i et brukervennlig og moderne format.

DHS780T2A XR FlexVolt kan fint brukes av profesjonelle håndverkere, selv om mange tenker at el-verktøy kun er beregnet for hobby-bruk. Denne kapp og gjærsagen har rå styrke og en spenning på 2×54 Volt. I våre tester kommer det tydelig frem at modellen er skapt for krevende anleggsarbeid.

Kapp og gjærsagen etterlater seg imponerende resultater, både i store bygg-emner og mindre profiler. Modellen har et effektiv LED-lys som gir en flott skyggelinje – denne er det lett å følge for nøyaktige snitt.

Vinkelinnstillingen er særdeles lett, og det er meget enkelt å bytte mellom oppsett og gjæringsvinkler. Håndtaket kan låses slik at du raskt justerer vinklene på både høyre og venstre side. Selv om dette er en profesjonell kapp og gjærsag, er den beriket med et drøss av brukervennlige egenskaper.

Fordeler:

 • Kraftig: Det er ikke ofte vi får 2×54 volts spenning i et elektrisk produkt. Dette er en særdeles kraftig kapp og gjærsag som takler selv de tøffeste arbeidsoppgavene på byggeplassen.
 • Robust: Kapp og gjærsagen har et sagbord som imponerer under bruk. Dette er robust designet og skapt for å gi lang levetid og opprettholde nøyaktighet gjennom flere års bruk.
Ulemper:
 • Prisen: Det er ingenting å trekke ned på verken brukervennlighet eller egenskaper. Derfor er det nok ikke overraskende at DHS780T2A XR FlexVolt ligger i øverst prissjiktet. For den vanlige forbruker kan prisen bli noe stiv – men husk at du får mye igjen for pengene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Dewalt
Gjæringskapasitet 49/49 grader
Klingediameter 305 mm
Turtall 3800 omdreininger i minuttet

Vurdering

DHS780T2A XR FlexVolt er en unik og kraftig batteridrevet kapp og gjærsag. Du får blant annet med en dybdestopp slik at maskinen også kan brukes til false- og sporingsarbeid. Vi blir imponert over brukervennligheten og hvor enkelt det å justere samt bytte vinkler og gjæring.

Dette er et verktøy skapt for profesjonelle, men modellen er fortsatt kompakt og lett av vekt. Er du en vanlig forbruker, vil du også få mye glede og nytte av DHS780T2A XR FlexVolt. Modellen er den perfekte kapp og gjærsag til de som ønsker fleksibilitet på byggeplassen – uten å måtte tenke på ledninger og tap av kraft.

MILWAUKEE M18 FMS305-121

MILWAUKEE M18 FMS305-121 test

MILWAUKEE M18 FMS305-121 er nok en god batteridrevet kapp og gjærsag. Ubelastet har modellen en hastighet på 3 600 omdreininger i minuttet og du får en klingediameter på 305 mm. Denne modellen har en effekt på 18 volt og kan sikre gode resultater med sin kullbørstefrie PowerState-motor.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

M18 FMS305-121 er en rimelig lett kapp og gjærsag. Med en vekt på 22,5 kg er modellen enkel å frakte med seg, særlig med tanke på de integrerte bærehåndtakene som gjør transport enkelt. Kapp og gjærsagen har naturligvis LED-belysning, selv om denne funksjonen ikke er like forseggjort som hos testvinnerne.

Når det kommer til styrke og kraft derimot, gjør M18 FMS305-121 det meget bra. Modellen kan nemlig kappe opptil 500 furuplanker på 78 mm, på én og samme batterilading. Denne ytelsen kommer godt med om du har store byggeprosjekter foran deg.

For å sikre presisjon og nøyaktige resultater, kommer modellen med dybdejustering og ekstra store ledestenger for støtte av byggemnet og materialer. Dette er en kapp og gjærsag som er skapt for å leve lenge. Takket være en kullbørstfri motor, redlithium high output 12,o og redlink plus-elektronikk, kan du se frem til ekstremt god driftstid, ytelse og holdbarhet.

Fordeler:

 • Ytelse og driftstid: M18 FMS305-121 har en kraftig motor som med overlegen ytelse. Det som imponerer mest, er dog driftstiden. Her kan du kappe over 500 furuplanker av relativt høy tykkelse, på én og samme batterilading.
 • Verktøysporing: Er du bekymret for stjålne verktøy? Det trenger du ikke å være takket være M18 FMS305-121 sin unike one-key verktøysporing.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent MILWAUKEE
Gjæringskapasitet +/- 48 grader
Klingediameter 305 mm
Turtall 3600 omdreininger i minuttet

Vurdering

Et el-verktøy er ikke for alle, men dersom du har unngått batteridrevne kapp og gjærsager grunnet lav driftstid, har du ikke lenger en unnskyldning. M18 FMS305-121 har en enestående driftstid på én batteriladning, en enorm ytelse og en flott holdbarhet. Dette er et smart verktøy med mye kraft og flere gode egenskaper.

Selv om vi gjerne skulle sett en hakket mer detaljert LED-belysning, er ikke dette nok til å trekke ned helhetsinntrykket. Vi liker ekstra godt at M18 FMS305-121 kommer med en skybasert verktøysporing – denne er tyveri forebyggende. Er du på jakt etter en elektrisk kapp og gjærsag med lang driftstid, er MILWAUKEE M18 FMS305-121 et solid valg.

BOSCH GCM 18V-305 GDC

BOSCH GCM 18V-305 GDC test

BOSCH GCM 18V-305 GDC er en praktisk og trådløs kapp og gjærsag med en imponerende kappedybde. Modellen er utstyrt med en børsteløs motor og en effekt på 18 Volt. Dette tilsvarer 2 000 watt i en nettdrevet modell, hvilket forteller oss hvor mye kraft som skjuler seg i maskinen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Kapp og gjærsagen fra Bosch har en kuttedybde på opptil 120 mm og kommer med flere smarte egenskaper. Dette er en batteridrevet variant, men du har alltid kontroll på batteristatusen via kontrollen, HMI og tilkoblingsmuligheter. I tillegg har kapp og gjærsagen en praktisk hastighetsregulering.

Ønsker du å forlenge driftstiden? Da kan du skru på ECO-modus. Denne funksjonen er alltid praktisk når du arbeider med batteridrevne verktøy. Gjæringskontrollen er plassert foran for økt brukervennlighet og en praktisk motorbrems legger til rette for høy brukersikkerhet.

Når bladet skal byttes behøver du ikke verktøy – dette er et pluss. BOSCH GCM 18V-305 GDC kan brukes til å sage blant annet komposittmateriale og den kan brukes sammen med stativer fra produsenten. Hvis du er på jakt etter maksimal ytelse, anbefaler vi at du bruker kapp og gjærsagen sammen med ProCORE18V-batterier.

Fordeler:

 • Kraftig og batteridreven: Det er ikke ofte batteridrevne verktøy kan skilte med mye kraft, men det kan BOSCH GCM 18V-305 GDC. 18 Volt tilsvarer 2 000 Watt og en slik styrke gir enormt mange bruksmuligheter.
 • Hastighetsregulering og ECO-modus: Du kan regulere hastigheten etter arbeidsoppgave og skru på ECO-modus for å spare batteri.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Kuttekapasitet 104 x 341 mm
Skivediameter 305 mm
Vekt 26,9 kg

Vurdering

BOSCH GCM 18V-305 GDC er et utmerket valg av elektrisk kapp og gjærsag. Denne modellen passer godt for de som ønsker en lang driftstid, men samtidig jakter på et miljøvennlig valg. En batteridrevet kapp og gjærsag kan være like effektiv som en nettdrevet variant – dette er BOSCH GCM 18V-305 GDC et godt eksempel på.

DEWALT DHS780N XR FlexVolt

DEWALT DHS780N XR FlexVolt test

DHS780N XR FlexVolt er en solid kapp og gjærsag med flere gode egenskaper. Modellen er kraftig med en batteridrift på 2x54V, men du kan også skifte over til nettdrift når du ikke har tid til å lade batteriet. Denne modellen fungerer nemlig som en hybrid, noe profesjonelle nok vil like.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Kapp og gjærsagen passer ypperlig til store byggvirke, men gjør også en utmerket jobb med presisjonssaging av små profiler. Vi liker ekstra godt LED-lyset til denne modellen. Her får du nemlig sagelinjen angitt med skygge slik at snittet alltid blir nøyaktig. Arbeidsstykket er opplyst mens du følger skyggelinjen.

DHS780N XR FlexVolt kommer utstyrt med et dobbelt justerbart anslag. Dette er praktisk når du jobber variert, da anslaget gir maksimal støtte uansett gjærings-kombinasjon og materialstørrelse. Igjen får du den unike dybdestoppen produsenten er kjent for, hvilket åpner opp for false- og sporingsarbeid.

Fordeler:

 • God gjæringskapasitet: DHS780N XR FlexVolt har en gjæringskapasitet på 50 grader til venstre og 60 grader til høyre – denne fleksibiliteten liker vi.
 • Sagdybde: Kapp og gjærsagen har en enormt god sagdybde på hele 170 mm.
Ulemper:
 • Mangler mykstart: DHS780N XR FlexVolt har ikke en integrert mykstart. Denne funksjonen hadde sikret en lengre levetid for motor, men for profesjonelle vil ikke behovet for mykstart være like stort.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Dewalt
  Vekt 25,5 kg
  Sagedybde 170 mm
  Turtall 3800 omdreininger i minuttet

  Vurdering

  Det er ikke mye å trekke ned på når vi tester DHS780N XR FlexVolt. Modellen er forseggjort og har en rekke smarte funksjoner. Er du på jakt etter lasermarkør eller mykstart, bør du dog se til toppmodellene. Disse egenskapene er nemlig ikke tilgjengelig.

  Bortsett fra dette har DHS780N XR FlexVolt mange flotte kvaliteter å by på – modellen er kraftig, skjærer presist og gir et høyt nivå av brukervennlighet.

  METABO KGS 18 LTX 216

  METABO KGS 18 LTX 216 test

  KGS 18 LTX 216 er en batteridrevet kapp og gjærsag fra METABO. Modellen har en motoreffekt på 18 Volt, en kappebredde på opptil 305 mm, en sagdybde på opptil 65 mm og en klinge på 216 mm.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Denne sagen er kraftig, hvilket gjør det mulig å arbeide med en høy snitteffekt. Selv om dette er en batteridrevet variant, vil du få en relativ grei driftstid med på kjøpet. Jobber med mykt tre kan du snitte opptil 200 arbeidsstykker med målene 60×60 mm, per batterilading.

  Hvis du derimot jobber med laminat, kan du gjøre hele 400 snitt før batteriet må lades. KGS 18 LTX 216 passer gjerne ikke til de aller tøffeste arbeidsoppgavene, men gjør en utmerket jobb når vi skal kappe finere materialer og gjøre mindre oppgaver.

  Dette er i tillegg en ergonomisk og brukervennlig sag, som sikrer raske og presise resultater. Bordet kan utvides og trekkes ut, samtidig som du kan bruke material klemmene for å sikre arbeidsstykket.

  Fordeler:

  • Drafunksjon: Denne kapp og gjærsagen kommer utstyrt med en drafunksjon – svært praktisk når du arbeider med brede arbeidsstykker
  • Robust konstruksjon: Dette er en kapp og gjærsag som tåler en støyt. Den robuste konstruksjonen av presstøpt aluminium vil kunne takle selv den hardeste påkjenning.
  Ulemper:
 • Liten klinge: METABO KGS 18 LTX 216 har en klinge på 216 mm, hvilket har en ulempe for noen.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Metabo
  Kuttekapasitet 305 x 65
  Sagblad diameter 216 x 30 mm
  Turtall 4200 omdreininger i minuttet

  Vurdering

  KGS 18 LTX 216 fra Metabo gjør en god jobb når den testes i mindre prosjekter. Kapp og gjærsagen snitter nøyaktig og presist, men har en noe lav driftstid hvis du kun skal benytte den til tøffe arbeidsoppgaver. Skal du derimot bruke sagen til mykt materiale, vil driftstiden forlenges betraktelig.

  Vi liker at KGS 18 LTX 216 har brukervennlige kvaliteter, et robust og ergonomisk design, samt flere egenskaper som gjør den sikker i bruk. For hobbysnekkeren er KGS 18 LTX 216 uten tvil et solid og godt valg. Dette er en kapp og gjærsag som du vil ha glede av i mange år fremover.

  Trenger jeg kapp og gjærsag?

  Har du først prøvd en kapp og gjærsag, vil du nødig være foruten. Dette verktøyet er praktisk, effektivt og kan brukes til en rekke prosjekter. Mange bruker kapp og gjærsag til store byggejobber hvor mange like emner må kappes. Her er sagen en god hjelper da den kutter nøyaktig og jobber raskt.

  En god kapp og gjærsag vil i tillegg være til stor hjelp når tynne lister skal sages. Verktøyet opererer nemlig svært nøyaktig og kan sage med presisjon, uansett hvor lite, stort, tykt eller tynt emnet er.

  Går du får et kraftig og profesjonelt sagblad, kan du også bruke kapp og gjærsagen til å kutte snitt i aluminium, jern og andre metaller. Dette er et allsidig verktøy som kan brukes til mye, og når du først har blitt vant til sagen, er det få som går tilbake til manuelle verktøy.

  Hvordan bruke en kapp og gjærsag?

  Enhver kapp og gjærsag er unik, men selve arbeidsprinsippet er noenlunde det samme. Sagen startes, håndtaket trykkes ned og du fører sagbladet fremover. Du vil sitte igjen med nøyaktige snitt av høy presisjon, noe det er vanskelig å oppnå dersom du kun bruker en håndsag.

  Før sagen startes kan du også justere vinkelen, slik at du kan kutte på skrått og skape vinklede snitt. Denne funksjonen er svært praktisk når du for eksempel skal kappe lister til tak og vegger. Vi anbefaler at du alltid justerer vinkling før du begynner å sage – selv om verktøyet er helt nytt.

  Bruk tid på å finjustere vinkelen, slik at du er sikker på et optimalt resultat. Bruk gjerne en bred plankebit som test og legg denne inntil den loddrette delen. Deretter kapper du i 90 grader for å teste justering og vinkling. Finn en vinkel og kontroller snittet – er listen kuttet akkurat i 90 grader? Hvis ikke må du tilbake å justere før den virkelige jobben begynner.

  For å justere kapp og gjærsagen må anlegget flyttes. Sørg for at verktøyet ikke er koblet til strøm og dra ut eventuelle støpsler. Bak anlegget finner du en skrue som kan løses, før du deretter benytter en vinkel for å justere til ønsket grad. Les alltid instruksjonene på ditt valgte verktøy, da fremgangsmåten kan variere noe fra maskin til maskin.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo