Reiseforsikring test: De 5 beste reiseforsikringene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Oppdatert – 12.04.2024

Vi har testet og kårer beste reiseforsikring i 2024.

En reiseforsikring kan dekke mer enn du tror. Som regel vil denne gjelde fra du forlater bolig din, uavhening av hvor kort turen måtte være. Mange tenker gjerne at en reiseforsikring kun er aktuelt dersom turen går til utlandet, men mange av de samme uhellene kan like gjerne skje i Norge.

Les også: Billigste reiseforsikring

Reiseforsikringer dekker som regel tap av bagasje, eller hjelper deg dersom du blir syk eller havner i en ulykke. Disse tingene kan også skje på korte turer og derfor det viktig å alltid ha en god reiseforsikring. Særlig er en reiseforsikring viktig når du skal til utlandet hvor helsetjenestene er noe annerledes enn hva vi er vant til i Norge.

Er du riktig uheldig, kan du risikere å betale flere hundre tusen i sykehusregninger, dersom du ikke er godt nok dekket av en reiseforsikring. Havner du i en bilulykke, blir akutt syk, eller utsatt for andre skader, kan regningen fort bli dyr uten forsikring. I noen land koster det nemlig dyrt å bli pleiet på sykehuset og få tilstrekkelig transport.

Tap av bagasje kan også forekomme, og dette har vi som regel ingen kontroll over. Med en god reiseforsikring vil du bli dekket i slike tilfeller

Vi skal nå ta et dypdykk i noen av markedets mest populære og mest kjøpte reiseforsikringer. Forskjellen mellom selskapene er stor, og du vil gjøre lurt i sammenligne de ulike dekningene. For å gjøre jobben litt enklere for deg, skal vi se på et knippe reiseforsikringer og gjør en vurdering på hva den beste reiseforsikringer er per dags dato.

Europeiske reiseforsikring – Best i test reiseforsikring 2024 🏆

Europeiske reiseforsikring

Europeisk reiseforsikring er kanskje blant de mest kjente reiseforsikringene vi har i Norge, og dette er ikke uten grunn. Denne aktøren kan nemlig skilte med å ha blitt kåret til den beste reiseforsikringen i både 2018, 2019 og 2020.

Blant sine mange fordeler, kan vi trekke frem at denne forsikringen ikke krever egenandel ved forsinkelser, sykdom eller tyveri. I tillegg vil du alltid få god hjelp av kvalitetssikrede sykehus og leger når du er i utlandet. Vi skal nå se nærmere på denne ordningen og vurdere om de fortjener å bli kåret til den beste reiseforsikringen for tredje året på rad.

Finn beste reiseforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Reiseforsikring

Europeisk tilbyr fire ulike ordninger innen reiseforsikring. Her kan du velge mellom Helårs reiseforsikring og enkeltreiseforsikring. Dette er disse to ordningene som har blitt kåret til best i test to år rad. Utover disse kan du velge en forsikringspakke dersom du er student i utlandet, eller ta nytte av If Start som gjelder for de under 26 år.

Det er også mulig å benytte seg av tilleggsforsikringer. Her kan du blant annet utvide forsikringen dersom du planlegger å være på reise lenge. En forlengelse av reisen kan benyttes på både helårs og enkeltreiseforsikring.

Med en enkeltreiseforsikring får du ikke inkludert avbestillingsforsikring. Dette kan du dog legge til som en tilleggsforsikring om du ønsker dette. Vi skal nå gå nærmere innpå dekningsområdene til de ulike forsikringene.

Dekning

En helårs reiseforsikring kan du få dekning på reiser i opptil 180 dager. Innad i denne forsikringen kan du velge mellom en standard og super dekningsgrad. Velger du sistnevnte får du dekket skader på mobil, hvilket er en stor fordel for mange.

Du vil også få dekket egenandel dersom du skader leiebil, og du behøver ikke betale egenandel på sykdom, tyveri eller forsinkelser i reisen. Et stort trekkplaster er at du alltid får sykehushjelp fra kvalitetssikrede leger og sykehus når er du er i utlandet.

Den største forskjellen på Standard og Super, ligger i erstatningssummen. Denne blir betraktelig høynet dersom du velger Super. I tillegg får du en supergaranti dersom du flytter reiseforsikringen, samt dekket tap ved forsinkelser. Du får også dekket skader på eiendeler, selv om dette er selvpåført ved et uhell.

Begge forsikringene dekker følgende områder: Forsinket bagasje, avbestilling grunnet ulykke, sykdom og dødsfall, utgifter til overnatting og reise ved forsinkelser, utgifter ved ulykke og sykdom, skade og tyver på baggasje og eiendelr, ulykkesforsikring for voksne og barn.

Du får også rettshjelp og ansvarsforsikring utenfor Norden. En enkeltreiseforsikring dekker flere av de samme områdene, men her får du som sagt ikke avbestillingsforsikring. Du får derimot dekket tyveri og skade på bagasje og eiendeler, forsinket bagasje, utgifter til overnatting ved forsinkelse, sykdom, ulykkesforsikring for barn og voksen. Samt rettshjelp og ansvarsforsikring.

Resultat

Europeiske sin helårsforsikring er uten tvil den beste reiseforsikringen som finnes på markedet. Her får du den beste dekningen og du kan alltid føle deg trygg når du er på ferie. Uansett hvor kort eller lang ferien din er, vil Europeiske stå klar til å bistå deg dersom du skulle havne i problemer.

Europeiske sin enkeltreiseforsikring tilbyr også gode dekningsområder. Det vil likevel lønne seg å gå for helseforsikringen, da denne dekker alle behov og eventuelle utgifter som kan forekomme på når du er på reise. Det er ikke mange andre selskaper som kan måle seg dekningsevnen til Eurpeiske og det er ikke uten grunn at de har blitt kåret til den beste reiseforsikringen 2 år på rad.

Finn beste reiseforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Codan reiseforsikring

Codan forsikring

Codan byr på reiseforsikringer som dekker deg uansett hvilken type ferie du er på. En reiseforsikring skal kunne gi deg gode vilkår, uavhengig av om du er på topptur i Norge, på et flott hotell i Nice, eller på skiferie i Alpene. Codan gir deg god dekning til alle typer ferier og reiser.

Blant sine fordeler kan Codan skilte med en raus leiebilforsikring og en ubegrenset sykdomsforsikring. I tillegg har de en utvidet familiedekning og kan tilby en ypperlig bagasjedekning for alle. Vi skal nå se nærmere på de spesifikke ordningene og dekningsområdene.

Reiseforsikring

Codan tilbyr i teorien fire ulike ordninger. Her kan du få en reiseforsikring for enkeltperson, hvor du kan velge mellom en standard og en pluss dekningsgrad. Dersom du er en del av en familie, kan dere stifte en reiseforsikring familie, hvor det også foreligger en standard og pluss dekningsgrad.

Med andre ord er det gode muligheter for å skreddersy reiseforsikringen her. Her finnes det en løsning for alle, uansett om du er reiser og bor alene, eller er del av en storfamilie. Du kan også velge mellom dekningsgrad innen de ulike kategoriene, slik at du finner den ordningen som passer best for deg og dine reiser.

Dekning

For reiseforsikring enkeltperson, er det ikke store forskjeller på dekningsområder mellom standard og pluss. Den største forskjellen ligger igjen i erstatningssummen. Likevel vil du med en Pluss forsikring få dekket barn og oldebarn som er med på reisen, samt en lukrativ vilkårsgaranti.

Pluss reiseforsikring gir deg også dekning på egenandel på leiebil, hvor du får en erstatningssum på 20 000 kroner. Enkelte poster har en høyere erstatningssum enn på standard forsikringen, og ved for eksempel reisesyk og hjemtransport er summen ubegrenset.

Med både standard og pluss får du dekket reisesyke, hjemtransport, tilkallelse, reisegods, forsinket bagasje, dekninger ved forsinkelse eller reiseavbrudd, reiseansvar, rettshjelp, avbestilling, evakuering, diverse ulykkesforsikringer og kriseforsikring.

Velger du reiseforsikring for familie, vil du også kunne velge mellom en pluss og en standard-ordning. Dekningsområdene er de samme som på enkeltpersons-forsikringen, og forskjellene ligger i hovedsak ved erstatningssummene.

Reiseforsikring for familie pluss, vil være den mest lukrative ordningen. Her får du en god dekningsevne som gjelder for hele familien, og erstatningssummen er langt høyere enn hva du får med en standard ordning. Vurderer du dette selskapet burde du likevel lese nøye gjennom hvert punkt og hvert vilkår, slik at du får en ordning som passer deg best.

Resultat

Codan byr på gode dekningsområder og vil sikre deg i de fleste tilfeller. En stor fordel med denne aktøren, er at du har store valgmuligheter når det kommer til tilpassing og skreddersying. Her kan du finne en forsikring som kun er egnet for enkeltpersoner, eller en mer utvidet ordning som gjelder for hele familien.

Begge ordningene kommer med valgfri dekningsgrad. En stor fordel er at du alltid får med avbestillingsforsikring, hvilket noen andre selskaper kun tilbyr som et tilleggskjøp. Men du vil også se at erstatningssummene er noe lavere enn hos andre tilbydere. Codan reiseforsikring er ikke den beste markedet, men egner seg godt for dem som ønsker å kunne tilpasse forsikringen helt ut i spissen.

Finn beste reiseforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Lofavør reiseforsikring

LO favør reiseforsikring

Alle har behov for en god reiseforsikring, uansett lengden på reisen. Dette legger forsikringsselskapet Lofavør stor vekt på og kan derfor skilte med rask og effektiv hjelp uansett hvor du er på reisen. Deres reiseforsikring skiller seg ut fra andre på markedet.

Lofavør tilbyr nemlig ikke flere ulike typer reiseforsikringer. Mens andre selskaper deler opp reiseforsikringen til å passe hver enkelt, har Lofavør heller lagt fokuset på å kunne tilby en god forsikring som dekker deg og hele familien.

Reiseforsikring

Lofavør tilbyr en reiseforsikring som dekker både deg og familien, uansett hvilken reise dette er snakk om. Det kan være en helg på fjellet, en familieferie i syden eller rett og slett en tur på butikken.

Laster du ned Lofavør-appen, vil du få full tilgang til reiseforsikringsbeviset. Lofavør er stolt av sin reiseforsikring, og har jobbet hardt for å kunne tilby gode vilkår, god dekning og en ypperlig bistand uansett hvilken type reise du er på. Vi skal nå gå nærmere innpå de ulike dekningsområdene.

Dekning

Lofavør sin reiseforsikring gjelder i hele verden. Men du vil kun få ansvar- og rettshjelp på reisen som skjer utenfor Norden. Reisen blir ansett som startet når du forlater din faste bostedsadresse i Norden. Den er ikke avsluttet før du er tilbake igjen. Ulykkesforsikringen gjelder hele døgnet, også mens du ikke er på reise.

Her får du dekket eiendelene dine dersom det skulle oppstå skade eller tyver på reisegodset. Dette gjelder også eiendeler som tilhører arbeidsgiver. Ved leiebil får du dekket egenandelen, enten når du er på ferie eller bare på reise. Forsinket reisegods blir også erstattet.

Ved forsinkelser av fremmøte, avgang og ankomst, vil du få en god dekning og erstatningssum. Dette kan komme godt med dersom du skal reise et sted hvor flere flybytter er aktuelle. Sykdomsdekningen til Lofavør sin reiseforsikring er bred.

Under kategorien sykdom får du dekket sykehusopphold, psykologisk førstehjelp, hjemtransport, akutt uventet sykdom, tilkalling av pårørende, avbrutt reise eller ubenyttede fridager, samt ubenyttede billetter grunnet sykdom.

Ved ulykke får du dekket utgifter for nødvendig behandling og i forbindelse med ulykkesskade. En stor fordel her er at du får dekket behandling i Norden, i opptil 2 år etter selve skadedagen. Du får også med en avbestillingsforsikring. Evakuering er også dekket og er er dekningsgraden relativt bred.

Resultat

Lofavør tilbyr en solid reiseforsikring som passer ypperlig til større familier. Dersom du er enslig eller har spesielle ønsker vedrørende tilpasning, er ikke nødvendigvis dette den rette reiseforsikringen for deg. Men dersom du ønsker en solid forsikring uten tilpassing, passer Lofavør godt til både enslige og familier.

En stor fordel er at du får veldig bred dekningsgrad innenfor de ulike kategoriene. Du får også god hjelp og støtte dersom noe skulle skje. Lofavør legger vekt på at en reise ikke bare betyr familietur til syden. Ulykker kan skje hvor som helst og når som helst, og med Lofavør sin reiseforsikring, er du dekket det sekundet du forlater boligen din.

Tryg reiseforsikring

Tryg forsikring

Med en reiseforsikring fra Tryg, er du trygg i det sekundet du forlater døren din. Her får du god dekning og bestiller du på nett, får du til og med en nettrabatt på 10 % det første året. Tryg lar deg velge mellom to ulike reiseforsikring.

Som med mange andre forsikringsselskaper, får du valget mellom en standard og en utvidet dekning. Slik kan du velge den ordningen som passer best for deg, og ikke betale for mer dekning enn hva du strengt tatt behøver. Vi skal nå se nærmere på de ulike ordningene fra forsikringsselskapet Tryg.

Reiseforsikring

Som sagt kan du velge mellom to ulike dekningsgrader. Tryg Reise er deres standard reiseforsikring. Her får du dekket de mest vanlige og de mest alvorlige uforutsette hendelsene som kan skje når du er på reise. Dette er en reiseforsikring som også dekker private reiser inkludert overnatting, hvor skade forekommer på egenandel.

Reise Ekstra derimot, er Tryg sin beste dekkende og mest populære reiseforsikring. Denne gir deg en langt bedre dekningsgrad og gjelder i det sekundet du forlater hjemmet ditt. Her får du ekstra god hjelp og dekning dersom du blir syk på reise. I tillegg får du dekning av avbestilling samt reisegods, og egenandelen bestemmer du selv om du ønsker å inkludere.

Dekning

Med Tryg reise får du en standard reiseforsikring som sørger for at du får hjelp og bistand døgnet rundt. Denne gjelder på reiser i opptil 45 dager og du får med en avbestillingsforsikring som gjelder på opptil 20 000 kroner per reisende.

Skulle du oppleve forsinkelser i reiseruten som utløser kostnader, blir dette også dekket med opptil 20 000 kroner per reisende. Denne posten gjelder på en rekke forsinkelser, blant annet i forbindelse med tekniske feil, værforhold eller andre situasjoner som utsetter reiseplanen.

Blir bagasjen din forsinket, får du også dekket utgifter i forbindelse med dette. Her ligger erstatningssummen på 2 000 kroner per person. Blir syk, havner i en ulykke eller trenger transport hjem, får du dekket dette uten beløpsbegrensninger. Reisegods og verdigjenstander er også dekket, det samme gjelder reiseavbrudd som fører til tape reisedager.

Du får også rettshjelp, dekket utgifter ved evakuering og privat erstatningsansvar. Med Trygg Reise Ekstra får du alle disse erstatningspostene, men erstatningssummen vil være økt betraktelig på enkelte poster. I tillegg får du dekket opptil 70 reisedager

Med Reise Ekstra er det ingen beløpsbegrensning på avbestilling eller forsinkelser i reiseruten. Forsinket bagasje blir dekket med 5 000 per person, og reiseavbrudd blir dekket med et daglig beløp. Du får i tillegg andre goder som erstatning av tapte arrangement og hotellovernattinger.

Erstatningsreise er også dekket. samt egenandel på leiebil. Ved begge ordningen kan du velge å utvide enkelte poster dersom du har behov for det. Her vil det være ulykkesposten og reisens varighet som kan være aktuell å utvide. Ønsker du å utvide dekningen for reisens varighet, må dette gjøres før du starter reisen.

Resultat

Tryg tilbyr god dekning, bistand og hjelp til reisende nordmenn. Deres Tryg Ekstra er det beste alternativet, hvor du får flere poster med beløpsgrensen er uten begrensninger. Dersom du kun ønsker deg en standard reiseforsikring, vil Tryg Reise være et godt alternativ. Men her kan du for eksempel få bedre vilkår hos andre aktører.

For de som ønsker seg ekstra god dekning, er Tryg er godt og trygt alternativ. Selv om vilkårene og dekningsgradene er relativt gode, finnes det likevel andre aktører som kan tilby like gode, om ikke bedre vilkår. Men her får du gode valgmuligheter dersom du ønsker å skreddersy reiseforsikringen din, og tilleggstjenestene kan komme godt med.

Finn beste reiseforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Knif trygghet reiseforsikring

Knif trygghet reiseforsikring

Knif Trygghet tilbyr en god reiseforsikring for sine eksisterende kunder. Dette er en reiseforsikring med god dekning, men dersom du ønsker å tegne en avtale med Knif Trygghet, må du også kjøpe en av deres hoved forsikringer.

For Knif Trygghet sin eksisterende kunder, vil reiseforsikringen være svært lukrativt. Dersom du kun er interessert i en reiseforsikring, vil det lønne seg å sjekke ut andre selskaper. Men dersom du er særlig interessert i Knif Trygghet, vil du få flere goder ut av denne ordningen.

Reiseforsikring.

Knif Trygghet er enda et selskap som kun tilbyr en type reiseforsikring. Mange forsikringsselskaper deler gjerne opp ordningen sin, slik at forsikringen skal kunne appellere til flest mulig – uavhengig av livssituasjon og behov.

Knif Trygghet derimot, har valgt å legge alt fokuset sitt på en helårsreiseforsikring som blant annet dekker reiser på opptil 60 dager. Dette er en meget god forsikring som kan konkurrere mot flere av de større aktørene. Vi skal nå se nærmere på dekningsgraden til Knif Trygghet sin helårs reiseforsikring.

Dekning

Knif Trygghet gjelder for hele året og dekker opptil 60 reisedøgn. Her får du blant annet dekket avbestilling, hvilket noen andre selskaper kun tilbyr som et tillegg. Innhenting og forsinkelse er også dekket av forsikringen, det samme er skade på reisegods.

Dersom du blir akutt syk vil du få dekket alle utgiftene som følger med behandlingen. Her får du også dekket transport hjem til Norge dersom du blir utsatt for skader, sykdom. Skulle noen i din nærmeste familie bli akutt syk, vil Knif Trygghet også dekke transporten din hjem for dette.

Knif Trygghet sin ulykkesforsikring er særlig god. Her får du dekket utgifter i forbindelse med ulykkesskade, både når du er på reise og hjemme i Norge. Denne forsikringen gjelder hele døgnet, til og med når du ikke er på reise. På ulykke og skade er Knif Trygghet god, og her lønner det seg å gå gjennom vilkårene.

Du vil også få dekket utgifter i forbindelse med ansvar og rettshjelp. I tillegg får du god dekning på egenandel vedrørende skader på leiebil. Dette gjelder hele ferieturen, fra du forlater bostedsadressen til du kommer tilbake igjen.

Dekning av reisegods er svært god. skulle bagasjen din gå tapt mens du er på ferie, får du nemlig erstattet dette med opptil 100 000 kroner per person. Dette er et meget godt vilkår, som utkonkurrerer selv de største aktørene på markedet.

Resultat

Knif Trygghet tilbyr en svært god reiseforsikring. På flere av postene får du relativt høye erstatningssummer i forhold til andre konkurrenter på markedet. Det lønner seg derfor å gå gjennom vilkårene på egenhånd, for å få en oversikt over de ulike summene. Det som trekker ned på denne forsikringen derimot, er at du ikke kan stifte den alene.

For å kunne kjøpe reiseforsikringen til Knif Trygghet, må du nemlig også kjøpe en av deres hovedforsikringer. Dette betyr at du også må forsikre enten innbo, bil, bolig eller person hos selskapet, for å så kunne kjøpe denne avtalen. Dersom du allerede er kunde av Knif Trygghet, vil reiseforsikringen lønne seg. Her får du gode vilkår som kan konkurrere med selv de største forsikringsaktørene på markedet.

Finn beste reiseforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hva koster en reiseforsikring?

Prisen på en reiseforsikringer varier stort. Her vil prisen alltid gjenspeile dekningsevnen til forsikringen, men alle selskaper har forskjellige vilkår. De aller fleste selskaper vil tilby ulike typer reiseforsikringer. Noen dekker kun enkeltreiser og enkeltpersoner, mens andre er helårsdekkene og gjelder for hele familien.

Som regel vil du se at hver forsikringstype kommer med et fritt valg av dekningsgrad. Dette vil si at du kan velge mellom en standard dekning eller en utvidet dekning. En standard dekning vil ikke alltid ha like mange dekningsområder som en utvidet ordning, men som regel vil den største forskjellen ligge i erstatningsummen på de ulike postene.

Det finnes derfor ikke et fasitsvar på hva en reiseforsikring koster, da dette vil avhenge av hvilken type dekningsgrad og forsikring du velger. Et godt tips er å først bestemme seg for om du ønsker en standard eller utvidet dekning, enkeltperson eller familie, og helårs eller enkeltreise. Deretter kan du sammenligne de ulike selskapene på dine utvalget punkter.

Hvilke reiseforsikring skal jeg velge?

Som regel vil det ikke finnes et fasitsvar på hvilken forsikring som er den beste. Dette grunner i at alle forsikringer er svært individuelle, og du vil ha ulike behov enn hva naboen har. Men med reiseforsikring, er det likevel mulig å anbefale den forsikringen som gir best dekning ved de fleste tilfeller, og det er Europeiske sin helårsreiseforsikring og enkeltreiseforsikring.

Europeiske gir deg en ekstremt god dekning og har høye erstatningssummer. Dette er uavhengig av om du velger en standard eller super dekningsgrad. Likevel vil det alltid være smart å gå nøye gjennom vilkårene og gjerne sammenligne disse med andre aktører. Har du for eksempel særskilte behov, kan det være en annen aktør også er aktuell for deg.

For de aller fleste nordmenn, vil en reiseforsikring fra Europeiske likevel være det beste alternativet. Da får du dekket de fleste ulykker, skader og utgifter. I tillegg får du ekstremt god hjelp og rådgivning. Skulle du bli syk, vil Europeiske også sette deg i kontakt med sykehus og leger som er kvalitetssikret av selskapet selv. Derfor er dette den beste reiseforsikringen.

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo