Sentralstøvsuger test: Dette er årets beste (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du på jakt etter en ny støvsuger, samtidig som at det er noe som sier deg at du ikke har lyst på et tungt apparat du er nødt til å bære frem og tilbake fra kottet? Da kan det hende at du vil bli godt fornøyd med en sentralstøvsuger!

En sentralstøvsuger er et apparat som utfører akkurat de samme oppgavene som en tradisjonell støvsuger eller en robotstøvsuger, men det er en viktig forskjell. Sentralstøvsugeren er montert fast et eller annet sted på en av veggene i boligen din.

I tillegg må du montere et eller flere uttak forskjellige steder i boligen. På den måten kan du koble til den tradisjonelle støvsugerslangen, og det er det som gjør det mulig for deg å støvsuge på den måten du er vant med fra tidligere støvsugere.

I de fleste hus som bygges i dag er det ikke uvanlig at det er sentralstøvsuger. Men du kan også velge denne løsningen selv i et gammelt hus. Derfor skal vi se på et par sentralstøvsugere nedenfor, og samtidig kåre hvilken som er beste sentralstøvsuger 2024!

Flexit CVR 2000 – beste sentralstøvsuger 2024!

Sentralstøvsuger Flexit CVR 2000 test

Flexit CVR 2000 er en sentralstøvsuger produsert av Flexit. Denne støvsugeren vil passe inn i boligen din uansett hvor stor eller liten den er. Dette er nemlig en støvsuger som ikke tar veldig mye plass, da den er 37 cm bred, 40 cm dyp og 80 cm høy.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Denne sentralstøvsugeren har en effekt på 1550 watt, noe som tilsier at dette er en kraftig støvsuger. Til tross for at den er så kraftig, så imponerer Flexit stort med tanke på støvsugerens lydnivå. Det er på kun 66 dB (A), noe som er lavt for et så kraftig apparat.

Visste du at finstøvet i huset ditt kan være farlig for deg? Det er ikke noe du trenger å bekymre deg for etter at du har fått Flexit CVR 2000 i hus. Sentralstøvsugeren har en lukket motor, som gjør at den ikke avgir støv til rommet. Det er svært praktisk!

Flexit CVR 2000 er svært enkel å bruke. Du kan enkelt koble til en støvsugerslange, som vil gjøre rengjøringsprosessen mye enklere for deg. Når det er nødvendig med bytte av støvsugerpose eller å tømme støvbeholderen, så vil også det kunne gjøres på en enkel måte.

Fordeler:

 • Flexit CVR 2000 er en sentralstøvsuger som virkelig vil komme til god nytte i enhver husholdning. Det spiller absolutt ingen rolle hvor vidt det er en stor eller liten bolig. Selve støvsugeren tar lite plass, og i tillegg er den mulig å demontere. En plassbesparende sak!
 • Denne sentralstøvsugeren sørger for at du får rengjort boligen din på en rask og helsevennlig måte. Det er takket være den kraftige motoren på 1550 watt og den lukkede motoren. Dermed trenger du ikke å bekymre deg for at finstøvet som er helseskadelig sprer seg rundt.
 • Når det gjelder støvsugere, så er det ikke uvanlig at lydnivået ligger på mellom 60 og 80 dB (A). Flexit CVR 2000 har et lydnivå på 66 dB (A), og det betyr at denne støvsugeren ligger i det nedre sjiktet på denne skalaen. Og det betyr at den er mer eller mindre stillegående!
Ulemper:
 • Det er generelt sett ingen ulemper med Flexit CVR 2000. I hvert fall ikke noen som er veldig alvorlige, og som trekker helhetsinntrykket betydelig ned.
 • Vi får ikke vite hvilket materiale Flexit har benyttet for å produsere denne sentralstøvsugeren. Det foreligger heller ingen informasjon om apparatets vekt.
 • Når det gjelder støvsugerens driftstid, så oppgis det heller ikke noe om dette. Men samtidig antar vi at en sentralstøvsuger som dette går på strøm og ikke batterier som f.eks en robotstøvsuger.
 • Her kan det også nevnes at Flexit CVR 2000 sin kapasitet ikke spesifiseres. Det oppgis at den er 25 liter, men hva er det som rommer 25 liter – støvbeholderen eller støvsugerposen? Vi skulle ønske at dette også var spesifisert.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Flexit
Effekt 1550 W
Lydnivå 66 dB (A)
Kapasitet 25 L

Vurdering

Flexit CVR 2000 er en sentralstøvsuger som vil egne seg godt til bruk i de fleste husholdninger. Og vårt generelle uttrykk er at dette er en bra støvsuger.

Dette er en sentralstøvsuger som tar relativt lite plass og er kraftig, men stillegående. I tillegg rommer den mye, selv om det kun er den totale mengden som oppgis. Til tross for noen få ulemper, så har vi valgt å kåre denne til beste sentralstøvsuger 2024!

Canvac Q Clean C130

Canvac Q Clean C130 sentralstøvsuger test

Canvac Q Clean C130 er en sentralstøvsuger fra Canvac. Det er uvisst hvilket materiale Canvac har benyttet i produksjonen av dette produktet, men den er i hvert fall 91 cm høy. Dermed er den litt høyere enn sentralstøvsugeren vi så på ovenfor.

Produktbeskrivelse

Dette er en sentralstøvsuger som har en effekt på 650 watt, og den har et lydnivå på 68 dB (A). Det oppgis ingen informasjon vedrørende støvsugerens driftstid. Canvac Q Clean C130 består av en støvbeholder og en støvsugerpose, som rommer henholdsvis 15 og 23 liter.

Denne sentralstøvsugeren er produsert med en motor av merket HE. En HE-motor er kjent for å være sterke og stillere enn andre motorer, samt at den har lenger holdbarhet enn de fleste andre støvsugere.

Canvac Q Clean C130 er en sentralstøvsuger som vil være svært enkel å bruke. I tillegg er den utstyrt med et selvrensende filter, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å måtte gjøre dette selv. I tillegg vil det være lett å tømme støvbeholderen!

Fordeler:

 • Canvac Q Clean C130 er en sentralstøvsuger som er 91 cm høy. Det er med andre ord ikke et veldig høyt apparat, så du trenger ikke å bekymre deg for at den kommer til å ta opp veldig stor plass i hjemmet ditt. Det er likevel ikke den laveste støvsugeren vi har sett her.
 • Dette er en støvsuger med 650 watt. Det vil si at dette er en støvsuger med relativt høy effekt, og det er noe som kommer godt med når du skal støvsuge opp noe. Den høye effekten komplimenteres av et lavt lydnivå, som ligger på 68 dB (A).
 • Canvac Q Clean C130 er en sentralstøvsuger som renser seg selv takket været det selvrengjørende filteret den er utstyrt med. I tillegg har en motor som er kjent for å være både sterk og stille, samt at den har lenger levetid.
 • Denne sentralstøvsugeren består av en støvbeholder og en pose. Disse har en kapasitet på henholdsvis 15 og 23 liter. Dette er altså ikke bare en kraftig støvsuger, den rommer også ganske mye skitt. Og i dette tilfellet er det svært praktisk!
Ulemper:
 • Foruten at det mangler informasjon om støvsugerens materiale, så er det ingenting vi kan sette fingeren på i forbindelse med Canvac Q Clean C130.
 • Ved å sammenligne denne sentralstøvsugeren med den vi så ovenfor, så er det denne støvsugeren som trekker det korteste strået for både effekt og lydnivå. I tillegg skulle vi gjerne visst de resterende dimensjonene, og ikke bare høyden på produktet.
 • Det oppgis heller ingen informasjon om støvsugerens driftstid, men også her antar vi at det er på grunn av at du bare kan koble den til stikkontakten i veggen og støvsuge så lenge du vil eller må.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Canvac
Lydnivå 68 dB (A)
Kapasitet pose 23 L
Vekt 12 kg

Vurdering

Til tross for at det mangler noe informasjon om Canvac Q Clean C130, så er det ingen tvil om at dette vil være en god investering. Du vil få det du skal gjøre på en rask og stillegående måte uten å måtte stoppe for å bytte pose eller tømme støvbeholderen underveis!

Nyttig å vite om sentralstøvsuger

Sitter du på gjerdet og vurderer om sentralstøvsugeren er det rette valget for deg? Det skjønner vi godt! Om du er vant med en tradisjonell støvsuger, så kan forandring være skummelt. Men det er absolutt ikke noe å bekymre seg for når det gjelder dette.

Visste du at det vil være mye enklere å erstatte deler til en sentralstøvsuger enn det er med en tradisjonell støvsuger? Siden sentralstøvsugeren består av flere deler, og ikke bare en eneste del, så kan en sentralstøvsuger være et kostnadseffektiv og praktisk alternativ.

Prisnivå

Prisnivået på en sentralstøvsuger er naturligvis noe høyere enn for en tradisjonell støvsuger, men når en tradisjonell støvsuger blir ødelagt så må du bytte ut hele apparatet. Det er noe du slipper med en sentralstøvsuger. Blir slangen ødelagt, er det kun slagen som må byttes.

Enkel å bruke

I tillegg er det svært praktisk at du bare kan koble til slangen i veggen. Da trenger du ikke dra med deg ledningen rundt i boligen din, for så å rydde den opp etter.

Med en sentralstøvsuger trenger du slangen, og kobler den til uttaket i det aktuelle rommet. Og så samler du den enkelt sammen og setter den tilbake på kottet etter bruk.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo