Zip screens test: En komplett kjøpsguide (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Når du skal kjøpe zip screens er det mange faktorer å ta hensyn til. Siden zip screens fort kan koste noen tusen kroner, er det viktig at du velger riktig leverandør og produkt. Med litt planlegging kan zip screens bli en investering du får glede av i mange år fremover.

I vår zip screens test ser vi nærmere på noen av de mest populære løsningene. Finn ut hvilken type zip screen som passer best for akkurat deg!

Hva er zip screens?

Zip screens er en form for solskjerming som monteres på utsiden av vinduet. Løsningen minner om robuste rullegardiner som tåler både vær og vind, og kan som regel justeres med app eller fjernkontroll.

Dukrullen til zip screens er som regel lokalisert inni en beholder eller kassett øverst på vinduets utside. I hvert av de øvre hjørnene (listverket) til vinduet vil det monteres sideskinner, og det er disse kassetten monteres på.

Selve duken eller gardinen er som regel laget av glassfiber som er belagt med PVC. Langs kantene til gardinen finnes det glidelåser som har egne spor i skinnene. Zip screens vil derfor holdes i riktig posisjon, og kan tåle både vær og vind.

Fordeler med zip screens

Zip screens har de siste årene blitt en svært populær form for utvendig solskjerming. Med zip screens kan du ikke bare få skjerming mot sollys, men også mot innsyn fra naboer eller forbipasserende.

Det finnes også mange andre gode grunner til å velge zip screens fremfor ordinære innvendige rullegardiner eller plisségardiner.

Ingen glipper langs kantene

Siden det finnes en glidelås langs hver side av gardinen, vil det ikke finnes lysglipper langs kantene – noe som ofte er tilfelle med klassisk solskjerming.

Det gjør zip screens til et godt alternativ til annen solskjerming, dersom du ønsker mer effektiv skjerming mot sollys og innsyn.

Begrens innsyn samtidig som du har utsyn

En annen fordel med zip screens er at du kan blokkere innsyn, samtidig som utsyn er mulig. Du kan derfor nyte utsikten, selv når dine zip screens er trukket for vinduene.

Husk at du bør tenke over materialvalg dersom du er opptatt av å begrense innsyn inn i boligen. Du kan ofte få rådgivning og tips til valg av materiale på duken av leverandøren, som har ekspertise på nettopp dette.

Zip screens tåler vær og vind

Det kan kanskje virke risikabelt å ha solskjerming utendørs fremfor innendørs i et land som Norge. Enten du bor langs kysten eller på fjellet, kan vær og vind være en del av hverdagen. Zip screens vil imidlertid tåle vær og vind godt, takket være den robuste konstruksjonen.

I de fleste tilfeller vil zip screens fint kunne tåle vindstyrke på alt fra 20 til 40 meter i sekundet, uten problemer. Glidelåsene sørger for at gardinen holdes på plass i sporene.

Forhindrer temperaturstigning i boligen

Hvorfor velge utvendig solskjerming med zip screens, når du kan ha solskjerming innendørs? Det finnes flere grunner til at mange velger å ha solskjerming utendørs.

Med zip screens og solskjerming på utsiden av vinduene, kan du blant annet begrense temperaturstigning i boligen. Når solen skinner gjennom vinduene kan det ofte bli veldig varmt, grunnet «drivhuseffekten».

Zip screens forhindrer at varmen trenger inn i boligen, og kan derfor hjelpe deg med å oppnå en mer stabil og behagelig innetemperatur på varme sommerdager.

Stilrent og minimalistisk design

En annen fordel med zip screens, er at løsningen har et stilrent og minimalistisk design. Duken sitter tett opp mot byggets fasade, og det vil ikke være materialer som stikker ut fra vinduet. Dette ivaretar boligens stramme preg, for eksempel om du har en funkisbolig.

Du trenger heller ikke å ha gardiner på innsiden av vinduet om du har zip screens. Dette hjelper deg med å ivareta boligens moderne uttrykk.

Rask montering

Dersom du velger zip screens til solskjerming kan du også se frem til hurtig og enkel montering. Leverandøren kan som regel montere solskjermingen for deg, noe som kan gjøres på kort tid (avhengig av antall vinduer, naturligvis).

Det er også positivt at monteringen av zip screens ikke tar mye plass over det aktuelle vinduet. Løsningen kan til og med integreres i fasaden på boligen. Dermed kan man ikke se at vinduet har zip screens, når de er løftet opp.

Kjells markiser ZIP-Screens

Kjells markiser logo

Kjells Markiser er en kjent, norsk leverandør av både persienner, markiser og screens. Gjennom denne leverandøren kan du få både innvendige og utvendige screens som lar deg begrense innsyn og innslipp av sollys. Samtidig vil utsyn og innslipp av dagslys ivaretas.

Kjells Markiser har et bredt utvalg av zip screens, noe som inkluderer Zip Screens Mini ZS80P, som er designet for mindre vinduer. Denne modellen er også tilpasset vippevinduer og dører. Standard zip screens fra Kjells Markiser tåler opptil svak storm (24,4 m/s).

Gjennom Kjells Markiser kan du også bestille en screenduk av typen Helioscreen Sergé. Ifølge leverandøren selv er dette markedets kanskje beste zip screen, takket være  det unike innebygde PVC- og glassfibervev-materialet.

Kjells Markiser kan tilby gratis befaring, noe som også er helt uforpliktende. Underveis kan du få gode råd til valg av zip screens. Leverandøren tar seg også av levering og montering til en hyggelig pris.

Finne beste zip screen for deg – få tilbud fra flere leverandører

Motta uforpliktende tilbud her

Fasadeprodukter Screens

Fasadeprodukter logo

Fasadeprodukter er en annen populær leverandør av zip screens og annen solskjerming. De har blant annet Fasade Zip Screen, som markedsføres som Norges mest solgte screen. Dette er en glidelås-screen som kan håndtere vindstyrke på inntil 24,4 m/s.

Visste du at Fasadeprodukter har enerett på den elegante og plassbesparende toppkassetten som blir integrert i fasaden? Fasade kan hjelpe deg med å montere populære Zip Screen ZS80P, som også kan fås hos Kjells Markiser.

Gjennom Fasadeprodukter kan du få ZS80P med enten manuell eller motorisert betjening. Kassetten trenger ikke å måle mer enn 101 mm (for duker opptil 250 x 250 cm), og tar minimalt med plass. Leverandøren kan imidlertid tilby duker på opptil 350 x 400 cm.

Fasadeprodukter kan tilby gratis befaring i likhet med Kjells Markiser. Du kan deretter motta et uforpliktende tilbud, før du eventuelt bestemmer deg. Leverandøren kan hjelpe deg med både montering og instruering av vedlikehold – om ønskelig.

Finne beste zip screen for deg – få tilbud fra flere leverandører

Motta uforpliktende tilbud her

Norsol zip screens

Norsol logo

Norsol er en annen leverandør av zip screens, som leverer sine tjenester i hele Norge. Du kan få fri befaring og et uforpliktende tilbud, også av denne leverandøren. Norsol har ikke bare zip screens, men også rullegardiner, levegger og annen smart solskjerming.

Gjennom Norsol kan du få skreddersydde zip screens som er perfekt tilpasset boligens vinduer. Norsol kan hjelpe deg med både vertikal og horisontal montering, slik at du kan få uttrykket du er på jakt etter.

Hos Norsol kan du få zip screens av høy kvalitet. Vi kan for eksempel nevne Screen 60, som er ypperlig for mindre vinduer. Screen 90/120 er også et populært valg, og passer til litt større vinduer.

Zip Screen Norsol er deres mest populære produkt, og er designet for norske værforhold. Denne løsningen passer for vinduer med minimum 80 cm bredde, og har et minimalistisk og stilrent design. Norsol er også opptatt av bærekraftige og miljøvennlige løsninger.

Finne beste zip screen for deg – få tilbud fra flere leverandører

Motta uforpliktende tilbud her

Markisemannen

Markisemannen logo

Markisemannen er kjent for sine mange markiser og persienner, men også zip screens. Hos denne leverandøren kan du få energieffektive løsninger som er både økonomiske og estetiske. Løsningene skal også sikre en bedre innetemperatur – året rundt.

Markisemannen kan gi deg et uforpliktende tilbud, og kan komme på gratis befaring for å kartlegge hvilke muligheter som finnes. Deretter kan leverandøren både levere og montere dine zip screens for deg. Du kan også montere dem på egen hånd, om du ønsker det.

Hvis du ønsker en miljøvennlig løsning som også er kostnadseffektiv, er zip screens fra Markisemannen et godt valg. Leverandøren kan også anbefale utvendige persienner og markiser, dersom du ønsker en mer tradisjonell utvendig solskjerming.

Finne beste zip screen for deg – få tilbud fra flere leverandører

Motta uforpliktende tilbud her

Royal solskjerming zip screens

Royal solskjerming logo

Royal Solskjerming har eksistert på det norske markedet siden 1949, og har siden den gang levert solskjermingsløsninger til mange fornøyde kunder. Gjennom Royal Solskjerming kan du blant annet få terrassemarkiser, lamellgardiner, plisségardiner og utvendige screens.

Royal Solskjerming kan tilby gratis befaring og et uforpliktende pristilbud. La de erfarne ekspertene gi deg gode råd til valg av zip screens eller annen solskjerming. Du kan blant annet få el-styrt solskjerming gjennom denne leverandøren.

Finne beste zip screen for deg – få tilbud fra flere leverandører

Motta uforpliktende tilbud her

Hvilken zip screen er best i test?

Det finnes mange ulike leverandører av zip screens i Norge. Noen av dem har egenproduserte zip screens med egne merkenavn, mens andre fører produkter fra eksterne leverandører.

Det er vanskelig å si hvilken zip screen som er best for deg, da alle kan ha ulike krav og ønsker. Noen zip screens er prisvennlige, mens andre er av eksepsjonelt høy kvalitet.

Popularitet er en god indikasjon på hvorvidt et produkt er bra eller ikke. Når mange velger ett spesifikt produkt, er det gjerne fordi det innehar kvaliteter som lignende produkter ikke har.

Det finnes flere populære zip screens her i Norge, og blant dem kan vi nevne Zip Screen ZS80P. Denne fås både gjennom Kjells Markiser og Fasadeprodukter – for å nevne noen. Er kanskje dette markedets beste zip screen? Mye kan tyde på nettopp det.

Hva kjennetegner markedets beste zip screen?

En velfungerende zip screen skal inneha mange kvaliteter. Den skal ikke bare være stilren og visuelt pen, den skal også være robust og tåle norske værforhold. En god zip screen bør tåle vindstyrke på minst 20 meter i sekundet, og helst mer.

Markedets beste zip screen skal også ha ønsket effekt når det kommer til begrensning av innsyn og skjerming for sollys. Samtidig skal det være mulig å se ut. For at dette skal muliggjøres, må duken ha små hull og riktige kvaliteter.

En velfungerende zip screen skal også ha god nok kvalitet til at den kan vare i flere år. Det er absolutt en fordel om leverandøren har garanti på produktet.

Zip screens eller utvendige persienner?

Dersom du ønsker utvendig solskjerming, står gjerne valget mellom utvendige persienner og zip screens. Begge deler kan gi god beskyttelse mot solen. Hva som passer best for deg, er i stor grad en smakssak.

Ønsker du et mest mulig rent og minimalistisk uttrykk, er gjerne zip screens et bedre valg enn persienner. Sistnevnte kan imidlertid ha sine fordeler det også. Du kan for eksempel justere lysinnslipp gjennom persiennene uten å måtte løfte den helt.

Det finnes også andre former for utvendig solskjerming – som markiser og parasoller. Markiser er et populært valg på altanen, da det også kan gi ly mot regn på fuktige sommerkvelder.

Det finnes en løsning for alle og enhver, og det er ikke nødvendigvis slik at én løsning er bedre enn den andre. Alle former for solskjerming kan ha sine fordeler, enten det er snakk om pris, design, effektivitet eller andre faktorer.

Motta tilbud fra flere leverandører av zip screens

Vurderer du å skaffe zip screens til hjemmet ditt? Dette er en smart investering, og du kan få glede av solskjermingen i lang tid fremover. Zip screens er et godt valg, siden du kan begrense innsyn samtidig som du beholder utsikten.

Det finnes mange leverandører av zip screens og solskjerming, noe som kan gjøre det vanskelig å bestemme seg. Vi anbefaler deg derfor å innhente tilbud fra flere aktører, og deretter sammenligne produkter og priser.

På den måten kan du finne et produkt som passer både budsjettet og ønskene dine. Husk at det ikke nødvendigvis er slik at dyrt er best. Det er fullt mulig å få velfungerende zip screens av høy kvalitet, uten at det trenger å koste skjorta.

Hent tilbud fra flere leverandører av zip screens i dag, og finn solskjermingen som passer best for nettopp deg og din bolig!Få 3 uforpliktende tilbud

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo