Knivsliper test: De 4 beste knivsliperne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne artikkelen tester knivslipere. Vi tar for oss de forskjellige mulighetene markedet tilbyr og viser toppvalgene, samt kårer beste knivsliper 2024.

Anysharp Pro Silver – BEST I TEST KNIVSLIPER

Anysharp Pro Silver knivsliper

Pro Silver knivsliper fra Anysharp kommer veldig godt ut av helhetsvurderingen, og vi kan definitivt forstå hvorfor den markedsføres som ‘’verdens beste knivsliper’’. Det er definitivt ingen tvil i at du vil få en god slipeegenskaper med dette produktet. Dette er beste knivsliper 2024.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse  

Pro Silver knivsliper markedsføres som ‘’verdens beste knivsliper’’, og basert på produktbeskrivelsen så er det med god grunn. Dette er en liten knivsliper som måler til 6 centimeter i både bredde, dybde og høyde. Det betyr at den vil passe perfekt i f.eks kjøkkenskuffen din.

Denne knivsliperen er laget av metall og designet med en sugekopp. Sugekoppen skal gi maksimal sikkerhet når du sliper knivene dine, slik at du kan prøve å gjøre det med bare en hånd. Det er nok med 3-4 ganger gjennom sliperen, før kniven er like god som ny.

Den perfekte slipevinkelen regnes for å være 20 grader, og det er nøyaktig den vinkelen Pro Silver knivsliper har. Du kan altså bruke denne knivsliperen til å slipe både rette og taggete kniver. Det betyr at du får to knivslipere i én!

Knivsliperen har også et rent og pent design. Du trenger altså ikke å bekymre deg for at den skal skjemme ut kjøkkenbenken din, hvis du glemmer å putte den i skuffen en dag. Den er dessuten så liten at den enkelt kan overses.

Fordeler:

 • Dette er en kompakt knivsliper som du kan bruke til å slipe forskjellige knivtyper. De designmessige elementene gjør det mulig for deg å slipe med bare en hånd. Det samme elementet fører også til total sikkerhet mens du prøver. Det er ganske kult!

 • Det er også praktisk at du bare trenger å dra kniven gjennom sliperen 3-4 ganger før du kan bruke den igjen.

Ulemper:

 • Helhetsvurderingen av denne knivsliperen fra Anysharp avdekker absolutt ingen ulemper med dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Anysharp

Materiale

Metall

Størrelse

6 x 6 x 6 cm

 

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Signature Knivsliper med håndtak

Robert Welch Signature Knivsliper med Håndtak test

Signature Knivsliper med håndtak er en knivsliper som drives av et keramisk hjul. Knivsliperen er 19 centimeter lang og 6,5 centimeter høy, og har et plastikkhåndtak. Denne knivsliperen er produsert av Robert Welch.

Produktbeskrivelse

Grunnlaget for produksjonen av denne knivsliperen var at den skulle brukes til å slipe kniver i Signature-serien. Men den kan selvsagt brukes til å slipe andre kniver også. Den er dog ikke like god med kniver som har taggete blad.

Denne knivsliperen er utstyrt med en 15 graders slipevinkel, og når knivene dine trenger å bli slipt, så er dette en ganske enkel prosess. Da plasserer du bare knivsliperen på en flat overflate (f.eks et bord) og legger et lett trykk på kniven mens du drar den gjennom sliperen 10-12 ganger. Deretter vasker og tørker du den.

Det anbefales at du bytter ut slipehjulet etter halvannet år, for å være sikker på at knivene dine får den beste behandlingen hver eneste gang. Men det avhenger selvsagt av hvor ofte du bruker knivsliperen.

Testresultat

Helhetsvurderingen av Signature Knivsliper med håndtak fra Robert Welch avdekket ingen ulemper med produktet, så du kan være helt trygg på at dette er et godt produkt.

Fordeler:

 • Denne knivsliperen drives av et keramisk hjul, noe som får knivsliperen til å skille seg litt ut i mengden av knivslipere som finnes på markedet.

 • Signature Knivsliper med håndtak kan brukes til å slipe alle kniver, foruten kniver med taggete blad. Denne knivsliperen er altså nesten så allsidig som det er mulig å få en knivsliper til å være.

 • Det er også veldig praktisk at knivsliperens deler er utskiftbare, noe som på mange måter er lettere enn å kjøpe en helt ny.

Ulemper:

 • Det er ingen ulemper som avdekkes under helhetsvurderingen av dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Robert Welch

Materiale

Keramisk hjul

Størrelse

19 x 6,5 cm

 

Få beste pris:

Bakeren og kokken

Steba KS1 Elektrisk knivsliper

Steba KS 1 Elektrisk knivsliper test

Også når det gjelder KS1 Elektrisk knivsliper er det ganske tydelig hvilken type knivsliper dette er. Det er en elektrisk knivsliper laget av rustfritt stål, som er 21,5 cm bred, 10 cm dyp og 6,5 cm høy. Denne knivsliperen er produsert av Steba.

Produktbeskrivelse

En elektrisk knivsliper er naturligvis elektronisk, og den passer faktisk til alle kniver uavhengig av hvilken type det er. Enten du har kniver av keramikk, stål eller metall, så kan denne knivsliperen fra Steba hjelpe deg.

Knivsliperens slipehjul er laget av diamant, og her skjer slipingen i to faser. KS1 Elektrisk knivsliper gjør sitt beste for at knivene dine skal bli slipt på best mulig måte. I likhet med knivsliperen fra Robert Welch, er slipehjulet utskiftbart. Den er også utstyrt med sklisikre gummiføtter, så sikkerheten alltid er på topp.

Testresultat

Helhetsvurderingen av KS1 Elektrisk knivsliper fra Steba viser at også dette er et godt alternativ. Knivsliperen er elektrisk, den fungerer på så godt som alle kniver og den er utstyrt med sklisikre gummiføtter, så det bunner egentlig ut i hvilket produkt du har lyst på.

Fordeler:

 • Dette er en elektrisk knivsliper som har mange gode egenskaper, deriblant at den kan brukes til å slipe kniver uavhengig av hvilket materiale de er laget av. Knivene dras gjennom et diamant-slipehjul.

 • I utformingen av denne knivsliperen har Steba dessuten fokusert på sikkerhet, noe som representeres med sklisikre gummiføtter på knivsliperens underside. Sikkerhet er noe vi synes er veldig viktig, så det er bra!

Ulemper:

 • Etter å ha gjort en helhetsvurdering av KS1 Elektrisk knivsliper kan vi meddele at det ikke har blitt avdekket noen ulemper med dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Steba

Materiale

Rustfritt stål

Størrelse

21,5 x 10 x 6,5 cm

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

#476 Manuell Knivsliper

Manuell knivsliper test

Det er imidlertid ganske tydelig hvilken type knivsliper #476 Manuell Knivsliper fra Chef’s Choice. Du vet det sikkert allerede, men det er altså en manuell knivsliper. Men det er altså slik at vi ikke kjenner til eksakt hvilket materiale eller hvor stor denne kniven faktisk er.

Produktbeskrivelse

Den svarte og røde knivsliperen er uansett veldig enkel å lære seg med og bruke. Den har en slipesten som er belagt med diamanter, og funksjonen til disse er å holde knivens form og skåne kniven så godt de kan når de i en gang i blant må slipes. Dette er mulig siden diamantene på slipestenen ikke varmes opp når de brukes.

#476 Manuell Knivsliper er en knivsliper som passer til å slipe enhver kniv, men den fungerer desidert best til vestlige kniver.

Testresultat

#476 Manuell Knivsliper fra Chef’s Choice er passende for deg som liker å slipe knivene dine manuelt, og som kanskje ønsker en sprek farge på sliperen din.

Fordeler:

 • Det er faktisk ganske fint at dette er en knivsliper som brukes manuelt. Det betyr at Chef’s Choice når ut til en mye større målgruppe enn kanskje en modell som er mye mer fancy ville gjort. Hvis målgruppen er f.eks maritim næring, så er det jo mange eldre fiskere.

 • Det er veldig praktisk med en knivsliper som er designet spesielt for å skåne knivene så mye som mulig. Du ønsker jo at det du kjøper skal vare lenge, og kanskje du til og med har en favorittkniv det ville vært vanskelig å skilles fra.

 • Det er også fint med den spreke fargen, for da vil det være mye enklere å få øye på den, hvis du mister den.

Ulemper:

 • Foruten manglende informasjon om knivsliperens materiale og størrelse, så er det ikke så veldig mye annet vi kan sette fingeren på her.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Chef’s Choice

Materiale

Ukjent

Størrelse

Ukjent

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Hvorfor slipe kniven, og hva bør du passe på? 

Til tross for at dette er en produkttest som promoterer knivslipere, så er det også viktig å understreke noen få ting. Denne teksten får det kanskje til å høre ut som at det å slipe kniver er den enkleste prosessen i hele verden. Det er det kanskje også, men som sagt så er det veldig viktig å ta enkelte forholdsregler for sikkerhet.

Det er ganske innlysende at grunnen til at det finnes knivslipere, er at du må slipe kniven din en gang i blant. Kniver slipes ganske enkelt, for å unngå at du må kjøpe deg en ny kniv hver eneste gang knivbladet blir litt dårlig. Det er derfor lurt å ha en knivsliper i kjøkkenskuffen eller i lommen, basert på hvor du pleier å bruke kniver.

Knivslipere er som sagt et veldig nyttig redskap, men det er likevel enkelte ting som det er viktig å huske og passe på. Det kan være veldig lurt å undersøke forskjellige knivslipere for å finne akkurat den knivsliperen som passer perfekt til kniven din. Slik unngår du at knivene dine blir ødelagt som følger av en runde i knivsliperen.

Det er også veldig viktig å passe på at du alltid bruker knivsliperen på en trygg måte. Enkelte knivslipere er utstyrt med sklisikre gummiføtter eller andre sikkerhetsanordninger, noe som er veldig praktisk med tanke på sikkerheten.

Men uavhengig av sikkerhetsanordninger og hvilken type knivsliper du bruker, så er også lurt alltid å være bevisst på hvor du plasserer hendene og armene dine. For å unngå ulykker, er vårt beste tips å vende knivsliperen utover og ikke innover.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo