Hundeforsikring test: De 5 beste hundeforsikringene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Oppdatert - 01.01.2023

Vi har testet og kårer beste hundeforsikring i 2024.

Flere og flere forsikrer hunden sin. Om du har en firbent venn du er glad i, er dette noe du absolutt bør vurdere. En forsikring kan spare deg flerfoldige tusen i veterinærregninger, og sørge for at hunden din får den behandlingen den fortjener. Selv om hunden din er frisk og rask vet du aldri når uhell kan skje, eller en underliggende sykdom plutselig skulle vise seg. Det finne mange ulike forsikringer å velge mellom. Vi vil hjelpe deg å velge den aller beste for din firbente bestevenn.

Etter hvert har mange leverandører som tilbyr forsikring til hund, kommet på markedet. De kommer med ulike dekningsgrader, i ulike prisklasser og med ekstra tillegg. De er også mer spesifiserte, og du vil finne en forsikring også for deg som har mange hunder. Disse kalles for flokk-forsikring. Om du går på jakt, er det er jakthund-forsikring du bør være se etter. For de som driver med hundeoppdrett finnes det annen forsikring igjen.

Når du velger forsikring bør du se på hvilken rase hunden din er, og hvilke problemer som har en tendens til å oppstå med akkurat den type hund. Du må også se på hundens livsstil. Får den nok mosjon, og hvilken livsstil har den. Heldigvis vil mange forsikringsselskaper skreddersy en løsning til din hund. Mange er også villige til å gi deg en god pris på denne, om du allerede har andre forsikringer hos selskapet.

Etter å ha lest gjennom denne listen, over de beste tilbyderne akkurat nå, vil du vite bedre hva du skal se etter. Vi vil sammenligne tilbud, se på hva de ulike løsningene dekker og hvilke fordeler og ulemper de har. Det å ha en god forsikring kan spare deg for store summer i fremtiden. I tillegg vil det være en svært god løsning for hunden din. Så la oss sette i gang:

Agria dyreforsikring – Best i test hundeforsikring 2024🏆

Agria hundeforsikring

Agria har spesialisert seg på forsikringer til dyr. De har på sin side en hendig kalkulator, som raskt vil la deg vite hvilken pris du kan forvente å betale for forsikringen. Det de er interessert i å vite for å regne ut dette, er faktorer som hvor du bor, hvor gammel hunden din er og hvilken rase det er. Dette er viktige opplysninger for selskaper, for å gjøre en god vurdering av din hunds forsikringspakke.

Finn beste hundeforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

På nettsiden sin har de også en ryddig oppdeling av de typiske forsikringene og hva de inkluderer. Den første vi skal se på er rasehund-forsikringen. Denne vil gi deg god dekning om hunden din skulle bli syk, eller få en skade. Disse forsikringene kan kjøpes fra hunden din er 6 uker gammel, og kommer i to ulike versjoner. Disse går under navnene Agria rasehundforsikring, og Agria Alltid rasehundforsikring.

Om hunden din er under fire måneder, vil det beste være å gå for «Alltid forsikringen». Denne inkluderer nemlig også korrigering av bittfeil og trekk av melketenner. Også denne kan skreddersys, og du kan velge mellom 30 000 og 60 000 kroner i erstatning per forsikringsår. Forsikringen har også tilleggsdekning for medisin og rehabilitering. Med denne forsiringen registret på hunden, kan du også stole på at kroniske sykdommer dekkes. Typiske kroniske sykdommer kan være forkalkninger, allergi og diabetes.

Både Alltid rasehundsforsikring, og Agria rasehundforsikring dekker de samme tingene, bortsett fra tannproblemer som trekker og bittfeil. De har begge også god dekning for korsbåndskader og leddsykdommer. De inkluderer også en videokonsultasjon med veterinær, noe som kan være kjekt. En fordel med «Alltid forsikringen» er at den dekker med færre forbehold. Når det gjelder ting som skjulte og medfødte feil, korsbåndskader eller keisersnitt må du ha hatt forsikring hos Agria i et år for at den skal tre i kraft. Ved Patellaluksasjon, short ulna og calvé-legg-perthes må hunden ha vært forsikret hos Agria eller at annet selskap før den var 4 måneder. Det samme gjelder for leddsykdommer som HD, AD og OCD.

Om hunden din er blandingsrase er det en annen forsikring som gjelder. Denne heter Agria blandingshund-forsikring. Den dekker det samme som den for rasehunder, og er også delt opp i en forsikring før 4 måneder og en etter. Du kan enkelt sjekke pris for din hun på nettsiden deres.

Om du ønsker ekstra trygghet, kan det være lurt å se på livsforsikrings-pakken. Med en sånn forsiring vil du få erstatning om hunden forsvinner, eller mister livet. Selvfølgelig kan ikke penger erstatte tapet av en hund du er glad i, men det kan være et plaster på såret. Du vil få refundert hundens markedsverdi 100 %. Kanskje du vil bruke pengene på å få deg en ny fin hundevenn. Om du kjøper denne forsikringen for en valp under 4 måneder, dekker den også skjulte feil. Også denne forsikringen inkluderer Firstvet, som er videokontroll med veterinær.

Ved å velge en utvidet forsikring får du enda bedre dekning. Om du driver med avl, bør du ta en titt på både Avl veterinærforsikting og Liv veterinærforsikring. Førstnevnte vil dekke fertilitetsutredning for både tispe og hann og ett keisersnitt. Den vil også tre i kraft om det er skulte feil i valpekullet, og dekke veterinærkostnader for valpene. Liv-forsikringen vil gi deg erstatning med sterilitet, og ved arvelige sykdommer.

En annen tilleggsforsikring er den for deg som driver med jakt, lydighet eller har tjenestehund. Om hunden din blir skadet, eller får en sykdom vil du få erstatning for den tapte bruksverdien. Agria har også en egen fane for spesial-forsikringer, og dette er hvor du bør ta en tit om du du har flere hunder, eller vil ha en mer spesialtilpasset forsikring.

Vi liker det at Agria har spesialisert seg på forsikringer til dyr. De har en nettside hvor det er lett å finne frem, og de har gode oversikter som gjør det lett å skjønne hva de ulike løsningene dekker. Om du er med i en klubb tilknyttet Norsk kennel klubb, vil du også få 10 % rabatt på forsikringen. Alt i alt et svært godt valg.

Finn beste hundeforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

IF hundeforsikring

If skadeforsikring

If er et forsikringsselskap mange av oss kjenner til, men visst du at de også tilbyr forsikring til ditt firbente familiemedlem? Med sine forsikringer garanterer de veterinærdekning livet ut, lav egenandel og rask skadebehandling. Bruk deres smarte kalkulator for å få et bedre bilde av hvilken pris og dekning du kan tilby din hund.

La oss ta en nærmere titt på hva hundeforsikringen deres dekker. Om hunden din på til veterinær vil du med denne forsikringen være dekket i hele Europa. Denne gjelder både ved ulykke og sykdom. Veterinærbehandlinger for hund blir stadig bedre, og det er godt å vite at flere og flere sykdommer kan behandles. Problemet er at disse ofte kan være svært kostbare. Med IF hundeforsikring kan du selv velge forsikringssum. Disse strekker seg fra 10 000, 20 000, 30 000 og opptil 50 000 kroner. DE har ikke sumbegrensning per skade, men opp til en viss sum per år.

Forsikringen fra IF gjelder hele livet, men trer ikke i kraft før 20 dager etter at du har kjøpt den. FirsVet er en online veterinærordning mange etter hver kjenner til. Det er genialt å kunne ha en konsultasjon over nettet, i stedet for å måtte reise lang til avtale. Inkludert i forsikring får d et ubegrenset antall videokonsultasjoner med smarte løsningen. Det er godt å kunne spørre en profesjonell om hunden din er syk eller oppfører seg annerledes. VI vil gi et stort pluss for dette, og si det er noe som bidrar til ekstra trygghet.

Når det gjelder medisiner til hunden din, vil forsikringen dekke opp til valgte sum per år. Denne oppfatter alle medisiner som er utlevert eller utskrevet av veterinær. Om hunden din skulle få behov for CT, MR eller scintigrafi, vil også forsikringen dekke en undersøkelse per kalenderår. I tilfeller hvor hunden din vil få behov for fysioterapi og rehabilitering, vil dette bli dekket inntil 10 00 kroner i året.

Når hunden din har vært forsikret gjennom IF i mer enn et år, vil forsikringen også gjelde keisersnitt og fødselshjelp. Dette gjelder for alle raser, unntatt Boston terrier, Chihuahua, Pomeranian, Engelsk og Fransk bulldog. For valpene erstattes veterinærutgifter med inntil 6000 per valp. Dette gjelder fra valpen er 1 til 3 måneder gammel.

Om uhellet skullet være ute og hunden din skulle forsvinne, vil du også ha rett på kompensasjon. Denne trer i kraft om hunden ikke er tilbake innen 3 måneder. Du vil da få utbetalt en engangssum som tilsvarer forsikringssummen. Selvfølgelig vil ikke dette erstatte det følelsesmessige tapet, men dette er en sum du kanskje kan bruke til å kjøpe ny hund. Ved dødsfall kan du også velge sum som tilsvarer hundens verdi mellom 2000 og 30 000 kroner. Denne livsforsikringen gjelder til hunden din er 10 år.

If er god på forsikringer, og har en forsikring for et hvert behov. Om dette er en leverandør du kjenner, og vil fortsette å bruke, kan deres hundeforsikring være et godt valg. Husk å les nøye gjennom vilkårene, så du er sikker på at du har investert i den riktige forsikringen for din beste hundevenn.

Finn beste hundeforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Anicura helseforsikring for hund

Anicura hundeforsikring

Dessverre dekkes ikke staten legebehandlinger for hunder, som den gjør for oss mennesker. Anicura er lidenskapelig opptatt av hund og katt, og ønsker å bidra til at disse får et så lang og godt liv som mulig. DE har to forsikringsvarianter til hun, og vi vil gå litt igjennom disse to. Det er viktig å være bevisst på hva forsikringen dekker, og ikke dekker, så du ikke får ubehagelige overraskelser i fremtiden.

AniPLan basis er den mest grunnleggende helseplanen de tilbyr. Også hunder har behov fr vaksiner, for å holde seg friske. Denne forsikringen vil dekke de vaksinene hunden din trenger, samt helsekontroll i forbindelse med dette. Denne løsningen vil også dekke avføringsprøve, om det skulle oppstå behov for det. Om hunden kaster opp, eller plutselig blir syk, kan en slik prøve være veldig hjelpsom i å sette diagnose.

Klørne på hundene våre vokser gjerne like fort som neglene våre. For å unngå at lange negler blir ubehagelig for hunden, og for eier, er en kloklipp nødvendig. Dette bør gjøres med jevne mellomrom. Med den grunnleggende forsikringen fra Anicura, vil du få ubegrenset dekning for kloklipp. Legg merke til at forsikringen ikke inkluder sedasjon, om dette er nødvendig.

Akkurat som oss, har hunden også tenner det er viktig å ta vare på. Men basisforsikringen vil helsekontroll med tannsjekk, også være inkludert. Hva er vel verre enn å gå rundt med tannpine? Det liker hunden akkurat like dårlig som oss. Det er derfor viktig å gjennomføre en sjekk regelmessig. Anicura har også gode bonusordninger, som du kan nyte godt av når du kjøper deres forsikring. Disse inkluderer blant annet eksklusive tilbud på for til hunden din.

Om du helle vil gå for Aniplan pluss vil en rekke helsebehandlinger være inkludert. I tillegg til helsekontroll med vaksine og kontroll med tannsjekk, har denne flere gode dekningsordninger. Her vil både urinprøver, blodprøver og 15 minutters konsultasjon være inkludert.

Ved kjøpe av disse geniale helseplanene, vil du også få en rekke fordeler. Disse inkluderer blant annet vekt- og ernæringskontroll, gratis direkteoppgjør og rabatt på tilleggsforsikring fra Gjensidige. Du vil også få 10 % rabatt på tann-rens og på HD/AD røntgen. Planene fra Anicura er ikke som vanlige forsikringer å regne, da de ikke dekker utgifter ved sykdom og død. Det å ha en av planene i kombinasjon med hundeforsikring med full dekning, er derfor en svært god ide.

Frende hundeforsikring

frende hundeforsikring

Frende er opptatt av å gi hunden din det beste, når den trenger det mest. Hos Frende kan du forsikre hunden din for maksimalt 50 00 kroner. Forsikringen vil dekke utgifter til veterinær, enten hunden din er syk eller har skadet seg. Uhell og ulykker kan skje så alt for fort, og det er bra å vite at din firebente venn har god beskyttelse uansett hva som skjer. Veterinærbehandlinger blir bedre og bedre hele tiden, og ting det var vanskelig å kurere tidligere, er nå mer problemfritt.

Om hunden din må inn til veterinæren vil forsikringen også dekke medisiner som hunden din må ha, og alt materiell som veterinæren må ta i bruk. Om hunden din trenger mer tid å komme seg til hektene, vil den også dekke opphold på dyrehospital eller- klinikk. Om hunden må gjennom en mer drastisk operasjon, kan dette være nødvendig for at hunden skal komme seg raskere til hektene igjen.

Om du har medisindekning, vil alle medisiner som hunden vil trenger etter oppholdet også dekket. Denne dekningen har en fast sum på 20 000 kroner. Frende tilbyr hunden din forsikring hos dem, om hunden er mellom fem uker og seks år. Om hunden allerede er forsikret gjennom et annet selskap, men du vil overføre polisen til Frende, kan du også gjøre dette. Det er mulig helt frem til hunden din har fylt åtte år.

Noe av det verste en hundeeier kan se for deg, er at hunden forsvinner og blir borte for godt. Det å ikke vite hva som har skjedd, kan holde en våken natt etter natt. Selv om forsikringen ikke kan bringe en tapt hund tilbake, kan den gi et lite plaster på såret. Med en maksimal dekning på 50 00 kroner, kan du være sikker på at du har økonomi til å kanskje få en ny valp eller voksen hund i hus. Denne delen av forsikringen vil også tre i kraft om hunden må avlives på grunn av sykdom er ulykke, eller om den blir livsvarig invalid. Om hunden blir tapt er det heller ingen egenandel.

Dessverre finnes det kriminelle som stjeler hunder, for så å selge diise videre. Om du skulle bli utsatt for tyveri av hundene, vil forsikringen også dekke dette. Om du har en hund du bruker på jakt eller til annen bruk, vil du kunne ta i bruk forsikringen. Dette gjelder hvis hunden ikke lenger kan brukes til det den er trent for, eller får skader som begrenser denne bruken. En forutsetning er at du kan dokumentere at hunden er trent for et bestemt formål, og regelmessig bruker disse ferdighetene.

Ved å registrere opplysninger om deg selv og hunden din på Frendes nettsider, kan du få et konkurransedyktig tilbud allerede i dag. Les nøye gjennom vilkårene før du bestemmer deg for hvilken forsikring som passer best for hunden din. Dette vil du takke deg slev for i fremtiden.

Finn beste hundeforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hundeforsikring fra Sparebank1

Sparebank1 hundeforsikring

Hundeforsikringen fra Sparebank1 har kommet svært godt ut i test. I 2019 fikk forsikringen deres til hund, terningkast 5 av Norsk Familieøkonomi. En av grunnene til at forsikringen kom såpass godt ut, var den gode dekningen, til tross for lav pris. Hundeforsikringen fra Frende inkluderer 3 gratistimer med veterinær i året. Du vil da få samtale med dyktige veterinærer som kan gi råd, og vurdere hunden din ved sykdom. Dette er effektivt, og har visst seg å fungere svært bra. Å slippe lang reisevei, og ventetid på et venteværelse er også er stort pluss. En annet positiv faktor er at veterinærdekningen varer hele hundens liv.

Om hunden din skulle havne i en ulykke, er det viktig at den får kjapp og god behandling. Dette gjelder også når du er på reise. I utlandet kan det dessuten være andre bakterier enn hunden din er vant til, noen som kan føre til trøbbel med mage eller andre utfordringer. Med forsikringen fra Sparebank1, er hunden din beskyttet i hele Norden og Europa i opptil 12 måneder om gangen. Dette er adskillig lengre enn mange av de andre forsikringene gir dekning for.

Når det gjelder reseptbelagte medisiner, og veterinærutgifter, dekker forsikringen dette med inntil 20 000 kroner. Denne summen kan også økes til henholdsvis 35 000 eller 50 000 kroner. Dette vil dekke nødvendig utstyr som veterinæren vil bruke, medisiner og utgiftene som betales til veterinæren.

En annen ting som skille seg ut med denne forsikringen, er deres dekning av nyfødte valper. Ved behov kan en nyfødt valp få hjelp til å overleve. Dette må gjøres innen de første 24 timer timene av valpens liv. Om hunden din skulle bli borte, få varig skade eller måtte avlives, vil den også omfattes av forsikringen.

Sparebank1 hundeforsikring kan du kjøpe fra hunden er 5 uker, frem til den er 7 år gammel. Dette er en høyere alder enn mange andre setter som krav. Fra den er 7 til 10 år gammel kan det også forsikres, om du har eksisterende forsikring i et annet selskap. Denne forsikringen må da flyttes over til Sparebank1. Når det gjelder veterinærdekning, vil denne vare hele hundens liv, men egenandelen blir høyere etter hvert som hunden blir eldre.

Denne forsikringen er svært gunstig for hunden din, og har mange gode fordeler. Etter å ha kommet såpass godt ut i test for få år siden, er det en forsikring du kan stole på.

Finn beste hundeforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Mange forsikringer å velge i – og store variasjoner

Når vi er glade i hunden vår, ønsker vi at den skal få best mulig behandling. Akkurat som oss mennesker kan ha medfødte plager og utfordringer, kan også hunden oppleve dette. Det kan også være sykdom som plutselig oppstår, eller en ulykke hunden din blir utsatt for. Noen hunderaser er mer utsatte enn andre, og det er lurt å studere de ulike vilkårene for de forskjellige forsikringene for å finne den beste for hunden din.

En operasjon kan fort bli svært syrt. For mange vil det å betale denne uten forsikring, være umulig. En god forsikring kan dermed bety liv eller død for hunden din. Om du har en liten valp, bør du også se på hvilke forsikringer som vil være best for denne. Det er viktig å sjekke at en slik forsikring også dekker trekk av melketenner, og korrigering av bittfeil.

Brukshund vil igjen ha bruk for en annen type forsikring. Det viktigste du gjør når du velger er å gå gjennom ulike leverandører og sjekke hvilken dekning de tilbyr. Pris er også viktig, og denne får du enkelt oppgitt ved hjelp av de ulike forsikringsbyråenes forsikring-kalkulator.

En frisk hund er tross alt en glad og logrende hund! Og hva er vel bedre enn å se hunden leke og være fornøyd med livet.

Kilder for denne testen

 Få tilbud fra 3 aktører

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo